Presedinte Colegiul medicilor, Sorin Oprescu, a declarat ca nu sunt intrunite elementele pentru abateri de la deontologie sau de la buna profesie si ca s-a exclus posibilitatea de malpraxis.

Ionel Sinescu, medicul care l-a operat pe Patriarh, sustine ca nu este vinovat de moartea lui Teoctist

Seful Clinicii de chirurgie urologica din cadrul Spitalului Fundeni a declarat aseara, in cadrul emisiunii Ultima Ora de la Realitatea TV, ca Patriarhul nu avea o infectie urinara inainte de a fi operat.

"I-am facut, printre altele, urocultura, la Fundeni si a iesit negativa. Deci nu exista nici un microb in urina. Diagnosticul profesorului Ursea este neclar", a spus medicul. Acesta recunoaste insa ca nu a avut semnatura Patriarhului inainte de a instra in sala de operatii, deoarece Patriarhul a fost cel care a solicitat internarea si operatia.

Patriarhul Teoctist a murit luni pe 30 iulie, la scurt timp dupa ce suferise o interventie chirurgicala la prostata. Colegiul medicilor s-a autosesizat dupa ce in presa centrala au aparut o serie de materiale in care Nicolae Ursea, medicul personal al patriarhului, a declarat ca operatia a incalcat toate protocoalele medicale. Ursea sustinea ca Sinescu ar fi trebuit sa obtina o semnatura de la Patriarh prin care acesta sa se declare de acord cu interventia chirurgicala.