Dezvaluirile din Jurnalul National legate de afacerile pe care le face Administratia Lacuri si Parcuri (ALPAB) in Herastau l-au scos din barlog pe directorul Virgil Cirstea, care a venit joi seara in emisiunea "Stirea zilei", a Gabrielei Vranceanu Firea, pentru a justifica modul in care gaseste de cuviinta sa cheltuiasca banii bucurestenilor. Daca o terasa in Herastrau poate parea o afacere minora, nu la fel de neinsemnat arata bugetul de care dispunde dl Cirstea: numai anul acesta el se ridica la 50 de milioane de euro.

"SELECTIE NATURALA". Cirstea a dezvaluit ca nu a facut nici licitatie, nici selectie de oferte atunci cand a incheiat contractul de asociere in participatiune cu firma SC Kontex Business Group SRL. Care la vremea aceea (19.05.2005) nici nu era Kontex Group, ci SC General Construct&Invest SRL. Pur si simplu a dat Expo-Flora unui necunoscut care l-a abordat pe aleile parcului Herastrau.

"Ideea a fost preluata in parc undeva. Eu in fiecare zi merg intr-un parc din Capitala. Nu cunosc acesti asociati. Nu i-am vazut niciodata in viata mea. De altfel, a fost singura data cand i-am mai vazut. Restul contractului a fost facut de compartimentele pe care le conduc. Va rog sa ma credeti ca asa s-a intamplat. Sunt atatea idei cu care vin cetateni ai Capitalei. Unii vor sa faca tiribombe, altii sa se dea cu parapanta...", a povestit seful lacurilor si al parcurilor bucurestene.