Federatia Rumanilor din Serbia (FRS) deruleaza, incepand de anul trecut, un proiect care are ca obiectiv pastrarea identitatii nationale, culturale si religioase a comunitatii romanesti. Proiectul, conceput pe mai multe capitole, a fost doar partial sustinut financiar de Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni (DRRP), din Ministerul roman de Externe. O directie importanta a proiectului a reprezentat-o crearea unor organe mass-media in limba romana.

In acest sens, a fost infiintata agentia de presa Timoc Press. FRS a anuntat ca, din lipsa mijloacelor financiare, va inchide agentia cel mai tarziu pe 25 decembrie. DRRP a argumentat ca, anul acesta, nu a sustinut financiar proiectul FRS din motive tehnice, invocand nerespectarea cerintelor de intocmire a dosarului. Conducerea FRS contrazice aceasta varianta si sustine ca a respectat toate solicitarile legale.

Dusan Parvulovici, directorul FRS , a declarat, ieri, pentru "Gardianul", ca anul acesta DRRP nu a sustinut financiar proiectul "Transparenta" si ca nu dispune de fonduri pentru continuarea activitatii si plata chiriilor. In plus, FRS a acumulat pana in prezent o datorie de 15.000 de euro. Proiectul "Transparenta" a fost inaintat DRRP-ului in luna iunie a acestui an si a fost inregistrat la Bucuresti in iulie. Pe 11 decembrie, DRRP a instiintat FRS ca nu va primi finantare.