Surse juridice au declarat ieri ca Ovidiu Musetescu isi va inainta procurorilor Parchetului Instantei Supreme punctul de vedere in ceea ce priveste actiunile de derulare a privatizarii societatii Sovata. Acest fapt vine dupa ce in 2001 senatorul PDSR, Adrian Paunescu il acuzase in plenul Senatului, pe ministrul Privatizarii de o asa-zisa intentie de improprietarire a statului ungar cu statiunea Sovata.

Paunescu a sustinut atunci ca societatea care a cumparat statiunea Balneoclimaterica Sovata reprezenta un "organism de creare de bani pentru agentiile de informatii de la Budapesta".

In momentul in care Musetescu a afirmat ca licitatia de vanzare a statiunii a fost castigata de "cel mai bun", interventia senatorului a venit prompt si acuzator, el intrebandu-l pe fostul ministru al Privatizarii daca vorbeste in numele Guvernului de la Budapesta.

Potrivit lui Musetescu, privatizarea societatii Balneoclimaterica Sovata a fost una curata, iar tranzactia a reprezentat una dintre cele mai bune pe care le-a incheiat Autoritatea pentru Privatizare.
Acesta a sustinut ca privatizarea societatii Balneoclimaterica nu a facut rabat de la toate normele legale, fiind facuta de o comisie de la Bucuresti care nu ar fi putut fi "supusa presiunilor regionale", a precizat Musetescu.