In varsta de 68 de ani, Buhoiu se afla in stare grava, fiind mentinut in viata cu ajutorul aparatelor. Din acest motiv, decesul sau era asteptat inca de cateva zile, dupa e medicii au refuzat sa comenteze sansele sale de supravietuire. Cunoscut de romani mai ales pentru emisiunea "Drumuri europene" realizata la TVR intre 1976 si 1983, Buhoiu (foto) a avut o cariera plina in domeniul mass-media. Din 1985 pana in 2002, a fost editor al publicatiei saptamanale "Universul" din Los Angeles. in urma cu sapte ani, el a preluat conducerea Academiei de Radio si Televiziune din Bucuresti, iar de curand a fost ales presedintele Uniunii pentru Societatea Civila.

Decesul lui Buhoiu a survenit la numai o zi dupa ce politologul Silviu Brucan, pe numele real Saul Bruckner, a fost incinerat la crematoriul Vitan-Barzesti, fara nicio ceremonie religioasa, in prezenta catorva prieteni printre care s-au numarat senatorul PSD Ion Iliescu, Radu Comsa - fostul ambasador al Romaniei in Germania din perioada 1990-1993, scriitorul Alexandru Singer - director al editurii "Hasefer" (a Federatiei Comunitatii Evreiesti Romania) si jurnalistii Lucian Mandruta si Mihai Codreanu - jurnalistii care, alaturi de "oracolul din Damaroaia", au realizat, la PRO TV, emisiunea "Profetii despre trecut". Ceremonia, derulata fara fast, s-a inscris exact in tiparele dorite de Brucan, ateu convins. De altfel, incinerarea a fost dorinta sa, tinand cont de faptul ca la crematoriul Vitan-Barzesti au fost incinerate si depuse sotia (Alexandra Sidorovici Brucan, decedata in 2000) si fiica sa (Anca).

Cunoscut de romani drept "oracolul din Damaroaia" - mai ales pentru "profetiile" sale politice -, Brucan s-a remarcat dupa 1944, dupa ce in calitate de sef al cotidianului PCR "Scanteia" a cerut condamnarea lui Maniu, Bratianu si Coposu (n.r. - ulterior, el a ocupat postul de ambasador al Romaniei in SUA si la ONU).