Senatorii au aprobat, totodata, raportul comisiilor de specialitate cu sase amendamente admise, printre care si cel ce prevede ca anexele clasificate ale contractului de vanzare/cumparare de actiuni nu fac obiectul legii.

Guvernul a adoptat ordonanta privind privatizarea Bancii Comerciale Romane pe 26 iulie, intrucat proiectul de lege adoptat in urma cu doua luni, care contine prevederi similare, nu a fost aprobat de Senat din cauza lipsei de cvorum. Senatorii opozitiei au parasit, in ultima zi a sesiunii ordinare trecute, sala de plen in semn de protest fata de refuzul reprezentantului Guvernului de a modifica proiectul legislativ.

Ministrul finantelor le-a promis senatorilor lista datornicilor Bancorex

Lista datornicilor la Bancorex se afla la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si poate fi facuta publica, a spus la Senat, ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu. "Din punctul de vedere al ministrului finantelor publice, nu exista probleme privind publicarea acestei liste", a declarat citat de Rompres Vladescu. Vladescu a atras atentia senatorilor ca recuperarea sumelor datorate de debitori Bancorex in momentul falimentului ar insemna suplimentare pentru buget.

Data de finalizare a tranzactiei pentru privatizarea BCR este 21 septembrie 2006.