back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Tudorel toader,ministrul jstitieie romane a preluat presedentia consiului justitiei si afacerilor interne a uniunii europeana

 


 
 
ursu_livia

281 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Lugoj

Postat pe: 9 Decembrie 2018, ora 10:09

In tara ministrul Justitiie romane, Tudorel Toader este terorizat de politia politica a politrucului procuror stalinist Lazar Augustin, in complcitate cu infractorul nazist Klaus Werner Iohannis, iar in Europa minstrul Justitiie romane, Tudorel Toader este apreciat la justa sa valoare.
Acum cand ministrul Justitiei romane este Presedintele JAI, Romania nu mai poate avea ca procuror general un individ care reprezinta politia politica stalinist/nazista a lui Klaus Werner Iohannis.

Raporteaza abuz de limbaj
ursu_livia

281 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Lugoj

Postat pe: 9 Decembrie 2018, ora 10:12

Consiliul Uniunii Europene exercită, împreună cu Parlamentul European, funcțiile legislativă și bugetară. Acesta exercită funcții de definire a politicilor și de coordonare, în conformitate cu condițiile prevăzute în tratate.

Consiliul este compus din câte un reprezentant la nivel ministerial al fiecărui stat membru. Consiliul se întrunește în cadrul diferitelor formațiuni, lista acestora fiind adoptată în conformitate cu articolul 236 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. Un comitet al reprezentanților permanenți ai guvernelor statelor membre răspunde de pregătirea lucrărilor Consiliului.

Consiliul se întrunește în ședință publică atunci când deliberează și votează un proiect de act legislativ. Președinția formațiunilor Consiliului, cu excepția Consiliului Afaceri Externe, este asigurată de reprezentanții statelor membre pe o perioadă de 6 luni, după un sistem de rotație egal. România va deține Președinția Consiliului în perioada ianuarie - iulie 2019.

România va exercita, in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, Președinția Consiliului Uniunii Europene, un proiect de importanță majoră pentru întreaga societate.

Un element component al strategiei de promovare a unei Președinții la Consiliul Uniunii Europene îl reprezintă motto-ul (sloganul) pe care statul membru îl alege pentru a fi utilizat pe durata exercitării mandatului, acesta fiind „Coeziunea, o valoare comună europeană”, ce reprezinta un apel al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene la unitate și coerență, în perspectiva adoptării unor direcții de acțiune care să asigure o Uniune Europeană puternică, care răspunde nevoilor și este apropiată de cetățenii săi.

Președinția României la Consiliul Uniunii Europene vine într-un moment important pentru viitorul proiectului comunitar. Programul de lucru al Preşedinţiei va avea în prim-plan cetățeanul, eforturile noastre urmând să se concentreze cu precădere pe dosarele cu impact direct şi imediat asupra vieţii de zi cu zi a locuitorilor spațiului comunitar.

În acest context, Președinției Consiliului Uniunii Europene îi revine responsabilitatea importantă de a contribui, prin temele prioritare pe care le va aduce în dezbatere, la consolidarea unităţii Uniunii, un ideal care trebuie urmărit cu consecvență. De altfel, prin exercitarea rolului de mediator imparțial, dar și de facilitator de consens, România va căuta să asigure coeziunea statelor membre în fața provocărilor curente dar și a nevoii de a redefini, împreună, viitorul Uniunii Europene,

IAR

Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) este una dintre cele 10 formațiuni ale Consiliului și este format din miniștrii justiției și ai afacerilor interne din statele membre ale UE (participarea Regatului Unit, a Irlandei și a Danemarcei este supusă unor condiții speciale).

De regulă, Consiliul JAI se reunește o dată la 3 luni. În cadrul său, sunt abordate aspecte legate de cooperarea judiciară și polițienească la nivelul UE. Temele cele mai frecvente care sunt abordate în cadrul sesiunilor de justiție sunt legate de cooperarea judiciară în materie civilă și penală, combaterea criminalității organizate și a formelor grave de criminalitate precum și a terorismului.

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi2

33366 mesaje
Membru din: 13/10/2011
Postat pe: 9 Decembrie 2018, ora 13:48


Raporteaza abuz de limbaj
| Varianta pentru tiparire a topicului Tudorel Toader,ministrul Jstitieie romane a preluat Presedentia Consiului Justitiei si Afacerilor Interne a Uniunii Europeana
Mergi la: