back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cititul in metrou

Pagini: << 1 2 Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1701 mesaje
Postat pe: 18 Aprilie 2011, ora 23:35

De la: rothmans, la data 2011-04-18 19:13:02
De la: Emm_, la data 2011-04-18 16:45:27Deci nu cititul in metrou te deranjeaza de fapt, ci nesimtirea in general.
Pe mine ma deranjeaza si amabilitatea excesiva, sunt unii care vor neaparat sa intre in vorba, oricat de pasional as privi pe geam

daca ai privirea de la avatar nici nu ma mira

Raporteaza abuz de limbaj
Am gusturi simple. Mă mulțumesc cu ce-i mai bun. Oscar Wilde
Fosta membra 9am.ro

1701 mesaje
Postat pe: 18 Aprilie 2011, ora 23:38

De la: Ema_J, la data 2011-04-18 17:28:19
De la: Emm_, la data 2011-04-18 16:45:27Deci nu cititul in metrou te deranjeaza de fapt, ci nesimtirea in general.
Pe mine ma deranjeaza si amabilitatea excesiva, sunt unii care vor neaparat sa intre in vorba, oricat de pasional as privi pe geam

asta nu-i amabilitate, asta-i agatat!
A, nu de aia vorbesc, ci de orice creatura care se simte singura sau neajutorata, sau pur si simplu are chef de taclale. Eu sunt persoana aia pe care o alege dintr-o multime compacta un dezorientat ca sa afle unde-i gara.

Azgard

657 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Aprilie 2011, ora 10:36

De la: Emm_, la data 2011-04-18 23:38:28

A, nu de aia vorbesc, ci de orice creatura care se simte singura sau neajutorata, sau pur si simplu are chef de taclale. Eu sunt persoana aia pe care o alege dintr-o multime compacta un dezorientat ca sa afle unde-i gara.

asa, asa, nu te lasa, fi rea, stiveste toate creaturile alea mici, pufoase, cu ochi mari si neajutorate sub calcai ,
sau mai bine tatueazati ceva , dar vizibil, fati o coafura mai in gen heavy metal, tepi rosi albe negre + ceva metal pe ici si colo , piercinguri multe, in nas urechi, limba, lentile de contact rosii, haine roz siclam, cu picatele mov, tocuri de 25 centimetri fosforescente, machiaj excesiv, sa vezi ce o sa te mai evite lumea ,
sau mai simplu iti pui niste casti in urechi, si nu o sa te mai inerveze nimeni

burn baby, burn ...
stavy1sayme

28 mesaje

Postat pe: 19 Aprilie 2011, ora 12:32

Daca era inervata de cei care ii pun tot felul de intrebari/o acosteaza pe strada/in metrou, in mod sigur nu s-ar mai fi plans aici:P

Fosta membra 9am.ro

1701 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2011, ora 13:07

De la: stavy1sayme, la data 2011-04-19 12:32:44Daca era inervata de cei care ii pun tot felul de intrebari/o acosteaza pe strada/in metrou, in mod sigur nu s-ar mai fi plans aici:P

Asa-i...dar daca doar ma deranjeaza, asa cum am spus, pot sa conversez despre asta nu?

Fosta membra 9am.ro

1701 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2011, ora 21:39

De la: Azgard, la data 2011-04-19 10:36:18

asa, asa, nu te lasa, fi rea, stiveste toate creaturile alea mici, pufoase, cu ochi mari si neajutorate sub calcai ,
sau mai bine tatueazati ceva , dar vizibil, fati o coafura mai in gen heavy metal, tepi rosi albe negre + ceva metal pe ici si colo , piercinguri multe, in nas urechi, limba, lentile de contact rosii, haine roz siclam, cu picatele mov, tocuri de 25 centimetri fosforescente, machiaj excesiv, sa vezi ce o sa te mai evite lumea ,
Haide mai, asa fioroasa parea postarea mea? Voi fi mai atenta, sa nu mai par iritata cand povestesc ceva!

CristiMic

25 mesaje
Postat pe: 20 Aprilie 2011, ora 15:03

De la: asimov, la data 2011-04-18 23:30:29
De la: CristiMic, la data 2011-04-18 16:25:37nu ma intereseaza ce faci atata timp cat nu incomodezi pe altii ... ma deranjeaza lipsa de bun simt si dezinteresul fata de ceilalti ... daca el am loc de ceilalti nu il mai intereseaza si trebuie sa ii atragi atentia ca e nesimtit si abea atunci poate se simte.

OK, CristiMic, asta spuneam si eu, ca de fapt, nu cititul e problema, ci gradul de "civilizatie", nu-i asa?
In ce priveste bunul simt, aici e de discutat. Fiecare are nivelul lui de bun simt, nu cred ca poti vorbi de un bun simt general. Poate omul ala e plin de bun simt in rest si i-o fi scapat concentrarea fata de cei din jur, din cauza cartii. Cert este ca fiecare suntem diferiti, iar asta e un mare avantaj.

asa o fi ... de cand m-a deranjat persoana respectiva cu cartea parca observ din ce in ce mai multe "nesimtiri" de genul, o fi si vina mea, oi fi devenit mai intolerant la aceasta activitate;
ultima care mi s-a intamplat: era un tanar de 25+ ani (imbracat bine si parea destul de civilizat) statea pe scaun pe loc pentru cei cu dizabilitati sau cei batrani si citea, metroul era relativ gol, si se urca o femeie de 35-40 de ani insarcinata el se uita la ea si apoi isi intoarce iar privirea in carte si continua sa citeasca, metroul pleaca din statie trec 30 de secunde si un domn mult mai in varsta care statea pe scaunul de langa, semnalat tot ca fiind pentru cei in varsta, se ridica si cedeaza locul doamnei, moment in care imi venea sa iau cartea si sa ii ard vreo doua respectivului ...

Cititul este o activitate pentru oameni care vor sa se cultive si mi se pare o activitate pentru cei cu ceva farama de creier si bun simtz, am ajuns sa cred ca multi fac acest lucru mai ales in metrou doar ca sa dea bine, ca si fumatul ... vai uite ce fac eu nu stau ca prostu in metrou, citesc domne, dar stai ca tin cartea invers ...

Azgard

657 mesaje

Postat pe: 20 Aprilie 2011, ora 16:23

De la: Emm_, la data 2011-04-19 21:39:39
De la: Azgard, la data 2011-04-19 10:36:18

Haide mai, asa fioroasa parea postarea mea? Voi fi mai atenta, sa nu mai par iritata cand povestesc ceva!

ah, nu, nu parea fioarasa ,
apropo de strivit creaturi pufoase prin metrou, veneam acum cateva zile de la dentist si eram eu un pic mai amortit, nedormit de vreo 24 de ore, eram si inghesuit la usa la intrare,
si la un moment dat vine..., o firava faptura, cam de inaltimea mea de mare..., si lata cat usa, ce mai ea era ea o usa de metoru ,
acum nu stiu cu ce a intrat, cu pumnul, cu capul, piciorul , dar imi arde una in spate la rinichi de imi fura rasuflare cu atingerea ei gingasa

burn baby, burn ...
Fosta membra 9am.ro

1302 mesaje
Postat pe: 20 Aprilie 2011, ora 16:44

De la: CristiMic, la data 2011-04-20 15:03:56
De la: CristiMic, la data 2011-04-18 16:25:37nu ma intereseaza ce faci atata timp cat nu incomodezi pe altii ... ma deranjeaza lipsa de bun simt si dezinteresul fata de ceilalti ... daca el am loc de ceilalti nu il mai intereseaza si trebuie sa ii atragi atentia ca e nesimtit si abea atunci poate se simte.

OK, CristiMic, asta spuneam si eu, ca de fapt, nu cititul e problema, ci gradul de "civilizatie", nu-i asa?
In ce priveste bunul simt, aici e de discutat. Fiecare are nivelul lui de bun simt, nu cred ca poti vorbi de un bun simt general. Poate omul ala e plin de bun simt in rest si i-o fi scapat concentrarea fata de cei din jur, din cauza cartii. Cert este ca fiecare suntem diferiti, iar asta e un mare avantaj.

asa o fi ... de cand m-a deranjat persoana respectiva cu cartea parca observ din ce in ce mai multe "nesimtiri" de genul, o fi si vina mea, oi fi devenit mai intolerant la aceasta activitate;
ultima care mi s-a intamplat: era un tanar de 25+ ani (imbracat bine si parea destul de civilizat) statea pe scaun pe loc pentru cei cu dizabilitati sau cei batrani si citea, metroul era relativ gol, si se urca o femeie de 35-40 de ani insarcinata el se uita la ea si apoi isi intoarce iar privirea in carte si continua sa citeasca, metroul pleaca din statie trec 30 de secunde si un domn mult mai in varsta care statea pe scaunul de langa, semnalat tot ca fiind pentru cei in varsta, se ridica si cedeaza locul doamnei, moment in care imi venea sa iau cartea si sa ii ard vreo doua respectivului ...

Cititul este o activitate pentru oameni care vor sa se cultive si mi se pare o activitate pentru cei cu ceva farama de creier si bun simtz, am ajuns sa cred ca multi fac acest lucru mai ales in metrou doar ca sa dea bine, ca si fumatul ... vai uite ce fac eu nu stau ca prostu in metrou, citesc domne, dar stai ca tin cartea invers ...

da, asta e cam nesimtire, dar ziceai si ca metroul era relativ gol, asa ca putea femeia sa aleaga un alt loc.
normal, sunt si persoane care doar se dau mari ca citesc, dar nu toate si de fapt pe alea le cam recunosti, au ceva in atitudinea lor care iti arata ca nu citesc pt culturalizare.

cine spune ce-i normalitatea?
asimov

338 mesaje

Postat pe: 20 Aprilie 2011, ora 16:52

De la: CristiMic, la data 2011-04-20 15:03:56

Chiar si asa, este de admirat omu', ca a ajuns sa inceapa sa citeasca si sa se dezvolte. Nu vorbesc aici de "cum" face asta, in sensul ca-i deranjeaza pe ceilalti. Si poate ca are vreo farama de creier, daca si-a ales cartea ca mjloc de petrecere a timpului in metrou.
Si sa stii ca asta cu nesimtirea e cam generala. Aici vorbesc si de alte tari. Oamenii procedeaza asa cum au fost invatati sau cum au vazut la altii. Ceea ce ne deosebeste este un nivel comun acceptat de bun simt.
Si, daca am fi asertivi, chestiile astea deranjante n-ar mai fi atat de multe. Partea proasta e ca majoritatea tace si comenteaza dupa aia, in loc s-o faca pe loc, atunci cand se intampla.

Fosta membra 9am.ro

1302 mesaje
Postat pe: 20 Aprilie 2011, ora 16:57

adevarul e ca sunt unii care vor cu price pret sa vorbeasca cu cineva si isi inchipuie ca orice necunoscut langa care se aseaza are chef de povestile lor.

cine spune ce-i normalitatea?
ovidiuar

86 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 20 Aprilie 2011, ora 20:19

acest forum si tema lui de discutie,i-mi aduce aminte de atmosfera din romanul ,sau ecranizarea lui"451 Fahrenheit" scris de Roy Brandabury iar atitudinile voaste de aceel gen de reactie a Politie a Gandirii nici sa nu pretindeti unei populatii,urbanizate fortat si macinate de grije zilei de maine a carui cultura in general se rezuma la a cita din tabloidele existente din pacate la super oferta pe piata neaosa sau a posturilor tv ce fac temenele la cei cu dare de mana,sub camuflajul unui mecenat dezinteresat.oare?!

Fosta membra 9am.ro

1701 mesaje
Postat pe: 20 Aprilie 2011, ora 20:38

De la: Azgard, la data 2011-04-20 16:23:13
apropo de strivit creaturi pufoase prin metrou, veneam acum cateva zile de la dentist si eram eu un pic mai amortit, nedormit de vreo 24 de ore, eram si inghesuit la usa la intrare,
si la un moment dat vine..., o firava faptura, cam de inaltimea mea de mare..., si lata cat usa, ce mai ea era ea o usa de metoru ,
acum nu stiu cu ce a intrat, cu pumnul, cu capul, piciorul , dar imi arde una in spate la rinichi de imi fura rasuflare cu atingerea ei gingasa
Felicitari ca ai supravietuit!
Asta imi aminteste de cel mai enervant gest ever.
Exista persoane care voind sa se urce in troleu sau tramvai, il ,,stimuleaza" pe cel din fata lor fixadu-i un deget in mijlocul spatelui. Vi s-a intamplat? Mie da, si dorinta mea sincera si greu stavilita a fost sa-i arunc de pe scari...cu bolta.

Fosta membra 9am.ro

1701 mesaje
Postat pe: 20 Aprilie 2011, ora 20:42

De la: ovidiuar3, la data 2011-04-20 20:19:16 acest forum si tema lui de discutie,i-mi aduce aminte de atmosfera din romanul ,sau ecranizarea lui"451 Fahrenheit" scris de Roy Brandabury iar atitudinile voaste de aceel gen de reactie a Politie a Gandirii nici sa nu pretindeti unei populatii,urbanizate fortat si macinate de grije zilei de maine a carui cultura in general se rezuma la a cita din tabloidele existente din pacate la super oferta pe piata neaosa sau a posturilor tv ce fac temenele la cei cu dare de mana,sub camuflajul unui mecenat dezinteresat.oare?!

Da, e un pic amestecata lectura cu lipsa de maniere.

Eu una zic sa citesca, daca se poate, toti calatorii...chiar si cei care simuleaza-daca exista sa ceva, macar invata cum se deschide cartea.

Azgard

657 mesaje

Postat pe: 21 Aprilie 2011, ora 15:45

De la: Emm_, la data 2011-04-20 20:38:22
De la: Azgard, la data 2011-04-20 16:23:13
Felicitari ca ai supravietuit!
Asta imi aminteste de cel mai enervant gest ever.
Exista persoane care voind sa se urce in troleu sau tramvai, il ,,stimuleaza" pe cel din fata lor fixadu-i un deget in mijlocul spatelui. Vi s-a intamplat? Mie da, si dorinta mea sincera si greu stavilita a fost sa-i arunc de pe scari...cu bolta.

am crezut ca vrei sa zici ca ii baga degetul..., in alta parte ,
dar sa sti ca poti sa iti folosesti cotul in astfel de situatii..., fi rea, nu te lasa,
eu unul nu prea mai merg cu ratb-ul, decat asa mai rar, lunea si miercurea,
in rest metroul cateodata, iar la metrou cu un simplu "pardon" se face loc imediat

burn baby, burn ...
Pagini: << 1 2 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cititul in metrou
Mergi la: