back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Noul subiect de dezbatere: romanova sau alipirea moldovei la romania...

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

4000 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 31 Martie 2011, ora 21:08

De la: Oksana_, la data 2011-03-31 21:06:22
Topicul asta e ca zicala ..tara arde si babele se piaptana. Parca acum vreo doua saptamani a iesit Piticul Atomic la TV sa zica ca am iesit 'oficial' din recesiune si pe noi hop-top-boc ne framanta problema unirii ..aiureaaaaa

In sfarsit o concluzie facuta de cineva cu mintea pe umeri..si culmea concluzia nu contine nici daci nici romani

Raporteaza abuz de limbaj
“You either die as a hero, or live long enough to see yourself become the villain ”
Oksana_

1552 mesaje
Postat pe: 31 Martie 2011, ora 21:17

Cunostiintele mele de economie se rezuma la nivelul parabolei tale cu "deficitul si sacii din remorca" ..insa este suficient ca sa realizez ca unirea e imposibila in contextul urmatorilor ani

frederik

14 mesaje
Postat pe: 31 Martie 2011, ora 21:26

Citat « ...se comporta de parca ar fi stapani. Uita ca sunt oaspeti si nu sunt la ei in tara. »
Daca cineva se comporta ca un spatan si nimeni inca nu i-a demonstrat contraiul, ca este doar oaspete, inseamna ca merita sa se simta stapan. As putea spune ca e o ‘calitate poztivia’ mostenita de la rusi, pentru cel care o aplica si ‘negativa’ pentru cel caruia i se aplica.
Vorbiti de unire, sunt adeptul unirii, dar doar in cazul cand ambele parti vor dori si vor simti sa faca acest pas. M-a intristat totusi un lucru de cand lucrez in Romania. De fiecare data colegii mei de munca faceau pe dracul in patru ca de ziua nationala a Romaniei 1 decembrie sa nu lucreze si in zilele apropiate la fel ca sa-si faca vacanta mai lunga la munte. Ii intrebam de curiozitate ce a fost pe 1 decembrie : unii raspundeau ca Romania a devenit independenta, altii spuneau ca s-a unit Transilvania cu Romania, iar la intrebarea care erau hotarele romaniei la 1 decembrie 1918 toti raspundeau «la fel ca si hotarele actuale». Deci lumea stie ca de 1 decembrie se distreaza si nu munceste, dar ce anume a fost atunci lumea nu stie si nici nu prea o intereseaza. Asta e realitatea si nu se va schimba nimic in viitorul apropiat. Va temeti de rusi, si noi ne temem de ei, pentru ca rusii au deportat in Siberia zeci de mii de basarabeni, buneii nostri au murit acolo, rusii au creeat foametea fortata in 1946-1947 pentru a incepe spalarea de creeri, rusii au inceputl confictul armat in Transnistria in 1992 cand in Moldova s-a renascut ideea unificarii, si vor omori in continuare daca vor avea nevoie. Ca exemplu, bunica mea nascuta in 1927 in Basarabia, care facea parte din Regatul Romaniei, ii povestea mamei mele ca in 1941 au venit romanii si ne-au cotropit, iar dupa aceea in 1944 au venit rusii si ne-au eliberat de romani. Nici pana acum nu pot sa cred cat de puternica a fost spalarea de creeri, prin teroare, astfel incat un om la 13 ani care deja poate sa gandeasca, dupa razboi sa creada in cu totul si cu totul alte idealuri.

frederik

14 mesaje
Postat pe: 31 Martie 2011, ora 21:28

Inca ce ma doare e atunci cand tineretul isi critica tara, isi baga ... in ea de Romanie. Altii vor unire cu Italia, altii zic sa vina sa ne cucereasca nemtii, altii la fel poarta tricouri cu drapelul gemraniei din acelasi motiv, ca isi baga ... in drapelul romaniei, iar celebra fraza ‘frumoasa e Romania, pacat ca e locuita’ ma scoate din sarite. Cu asa atitudine departe nu ajungi si e normal ca si altii sa-si bage ... in Romania, ma refer la marile puteri. Daca romanii nu se stimeaza pe sine insusi, atunci nici restul lumii nu-i va stima. Franta si Germania isi permit prea multe la tot felul de summit-e in adresa Romaniei, iar pentru Rusia parerea Romaniei nici nu conteaza. Nemtii, francezii, rusii, englezii mereu s-au batut intre ei, dar fiecarea avea unitatea nationala si chiar daca cineva pierdea ramanea stima reciproca.

Fosta membra 9am.ro

274 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 31 Martie 2011, ora 21:46

De la: frederik, la data 2011-03-31 21:28:52Inca ce ma doare e atunci cand tineretul isi critica tara, isi baga ... in ea de Romanie. Altii vor unire cu Italia, altii zic sa vina sa ne cucereasca nemtii, altii la fel poarta tricouri cu drapelul gemraniei din acelasi motiv, ca isi baga ... in drapelul romaniei, iar celebra fraza ‘frumoasa e Romania, pacat ca e locuita’ ma scoate din sarite. Cu asa atitudine departe nu ajungi si e normal ca si altii sa-si bage ... in Romania, ma refer la marile puteri. Daca romanii nu se stimeaza pe sine insusi, atunci nici restul lumii nu-i va stima. Franta si Germania isi permit prea multe la tot felul de summit-e in adresa Romaniei, iar pentru Rusia parerea Romaniei nici nu conteaza. Nemtii, francezii, rusii, englezii mereu s-au batut intre ei, dar fiecarea avea unitatea nationala si chiar daca cineva pierdea ramanea stima reciproca.

pai ce draq le ofera Romania ca s o iubeasca?

diana27
Oksana_

1552 mesaje
Postat pe: 31 Martie 2011, ora 21:55

De la: frederik, la data 2011-03-31 21:26:24 Ca exemplu, bunica mea nascuta in 1927 in Basarabia, care facea parte din Regatul Romaniei, ii povestea mamei mele ca in 1941 au venit romanii si ne-au cotropit, iar dupa aceea in 1944 au venit rusii si ne-au eliberat de romani. Nici pana acum nu pot sa cred cat de puternica a fost spalarea de creeri, prin teroare, astfel incat un om la 13 ani care deja poate sa gandeasca, dupa razboi sa creada in cu totul si cu totul alte idealuri.

Cel putin bunica ta si restul familiei nu au fost nevoiti sa fuga; sa lase toata agoniseala si cu un singur bagaj de mana sa vina in Romania calatorind in vagoane neacoperite de transportat animale ...Ai mei au fost deportati la cerere , altfel ii deportau rusii unde se nimerea.

rothmans_yuppy

7870 mesaje
Oras: Baia Mare

Postat pe: 31 Martie 2011, ora 22:28

Topicul asta e ca zicala ..tara arde si babele se piaptana. Parca acum vreo doua saptamani a iesit Piticul Atomic la TV sa zica ca am iesit 'oficial' din recesiune si pe noi hop-top-boc ne framanta problema unirii ..aiureaaaaa

daaa, iar criza pleaca...pana si ea s-a saturat de boc

frederik

14 mesaje
Postat pe: 31 Martie 2011, ora 22:30

Cel putin bunica ta si restul familiei nu au fost nevoiti sa fuga; sa lase toata agoniseala si cu un singur bagaj de mana sa vina in Romania calatorind in vagoane neacoperite de transportat animale ...Ai mei au fost deportati la cerere , altfel ii deportau rusii unde se nimerea. [/quote]

Da, asa este, multi au lasat balta totul si au fugit in Romania. Acum nici nu stiu ce sa zic, imi pare rau pentru bunicii tai ca au fugit, cu istoria nu te poti lupta, poti sa schimbi ceva in prezent si in viitor.

Fosta membra 9am.ro

7327 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 31 Martie 2011, ora 22:53

De la: frederik, la data 2011-03-31 21:28:52Inca ce ma doare e atunci cand tineretul isi critica tara, isi baga ... in ea de Romanie. Altii vor unire cu Italia, altii zic sa vina sa ne cucereasca nemtii, altii la fel poarta tricouri cu drapelul gemraniei din acelasi motiv, ca isi baga ... in drapelul romaniei, iar celebra fraza ‘frumoasa e Romania, pacat ca e locuita’ ma scoate din sarite. Cu asa atitudine departe nu ajungi si e normal ca si altii sa-si bage ... in Romania, ma refer la marile puteri. Daca romanii nu se stimeaza pe sine insusi, atunci nici restul lumii nu-i va stima. Franta si Germania isi permit prea multe la tot felul de summit-e in adresa Romaniei, iar pentru Rusia parerea Romaniei nici nu conteaza. Nemtii, francezii, rusii, englezii mereu s-au batut intre ei, dar fiecarea avea unitatea nationala si chiar daca cineva pierdea ramanea stima reciproca.

Deci domnule Frederik asa daca spui ca te doare cand vezi sau auzi ce spun tinerii despre Romania tind sa cred ca ai ceva anisori in spate :)

Asa...acum sa trecem la subiect...

Pe mine ma cam scoate din sarite motivele matale care mi le expui aici,si dupa care crezi mata ca asa ar trebuii sa gandeasca un tanar din ziua de azi despre tara lui...

Crezi mata ca prin schimbarea atitudinii ne va marii cineva salariile ??de pensii nu mai zic,de batranii care au nevoie de medicamente... ??????? PROSTIII !!!!

Vrei stima din partea tinerilor ??? pai cum p.m sa stimez cand astia ne inchid spitalele mai batrane ?? uite te stimez pe tine,pe vecinu,pe un prieten...si cu ce ma ajuta asta ??? imi da cineva o paine ?? nu cred...

Pai tu compari Rusia cu Romania batrane ??? Pai Rusia este o a doua mare putere a LUMII si tu faci comparatii ??

Nu stiu ce varsta aveti,dar atunci erau alte vremuri,acum sunt alte vremuri...

Sa va mai spun ceva...chiar daca dvs,ati trait alte vremuri,mai grele,mai dure,sau mai bune,chiar daca stiti o istorie ca tot am vazut ca vorbiti despre Franta,Italia,Germania,si Rusia,banuiesc ca stiti despre ce vorbiti,nu este de ajuns...mentalitatea s-a schimbat,modu de a obtine anumite lucruri la fel,si sunt lucruri pe care intraznesc sa spun ca cineva ca dvs nu le-ar putea intelege,cum nici unul ca mine nu ar putea intelege vremurile voastre :)

Astea fiind spuse,sau nici pe jumate din ce am vrut,si vad zilnic,imi cer scuze daca sunt si eu unul dintre miii,sau zeci de mii de tineri care isi baga .... in ea de tara,si care ar pleca daca l-i s-ar da o sansa bunicica :)

Stima

Sa fii ce vrei tu sa fii,nu ce vor altii,Sa faci ce vrei tu sa faci,nu ce fac altii,Sa gandesti cum gandesti tu,nu cum o fac altii,N-o sa ma vezi sa uit cine sunt da` o sa-i vezi p altii
yuppy016083

371 mesaje
Postat pe: 31 Martie 2011, ora 23:45

De la: rothmans, la data 2011-03-31 22:28:41

daaa, iar criza pleaca...pana si ea s-a saturat de boc

boc spui e un om al faradelegii ...cat criza...americanii .. UE...e de vina...si binenteles...al nostru conducator

KNIGHT_31

944 mesaje
Oras: Alba-Iulia

Postat pe: 31 Martie 2011, ora 23:52

MOLDOVENILOR LE PLACE SUB CIZMA RUSEASCA

yuppy016083

371 mesaje
Postat pe: 31 Martie 2011, ora 23:54

De la: KNIGHT_31, la data 2011-03-31 23:52:49MOLDOVENILOR LE PLACE SUB CIZMA RUSEASCA

salutare..va sa zica..esti moldovean

KNIGHT_31

944 mesaje
Oras: Alba-Iulia

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 00:20

De la: yuppy016083, la data 2011-03-31 23:54:20
De la: KNIGHT_31, la data 2011-03-31 23:52:49MOLDOVENILOR LE PLACE SUB CIZMA RUSEASCA

NO CA NU M-AI NIMERIT, APOI EU MI-S ARDELEAN 100%

yuppy016083

371 mesaje
Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 00:23

De la: KNIGHT_31, la data 2011-04-01 00:20:21
De la: yuppy016083, la data 2011-03-31 23:54:20

NO CA NU M-AI NIMERIT, APOI EU MI-S ARDELEAN 100%

serios...no bine..ce fain..

9am246269

4 mesaje
Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 10:14

Da sunt de acord cu unirea in urmatoarele conditii : cedarea Transnistriei catre Ucraina si alipirea nordului Bucovinei si sydului Basarabiei care au fost pamanturi romanesti indiferent cat de greu ne-ar fi.ei

CERNOSCHI

14 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 16:37

CORNEL CERNOSCHI
umblataprinlume_yuppy

56 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2011, ora 00:21

Mai oameni buni (si destepti)! Voi chiar nu intelegeti faptul ca Moldovenilor le convine de minune sa-si traga avantajele din toate partile? In afara de cetatenie "Europeana" cu care ar circula liberi prin lume nu ar avea chiar nimic de castigat, ba chiar doar de pierdut.
Castigurile si pierderile au fost deja enumerate. Ar trebui mai degraba judecat ce am castiga noi de pe urma unei astfel de uniri???

Violenta este ultimul refugiu al incompetentei. (Isaac Asimov)
nonameman13

618 mesaje

Postat pe: 2 Aprilie 2011, ora 03:41

De la: umblataprinlume, la data 2011-04-02 00:21:33Mai oameni buni (si destepti)! Voi chiar nu intelegeti faptul ca Moldovenilor le convine de minune sa-si traga avantajele din toate partile? In afara de cetatenie "Europeana" cu care ar circula liberi prin lume nu ar avea chiar nimic de castigat, ba chiar doar de pierdut.
Castigurile si pierderile au fost deja enumerate. Ar trebui mai degraba judecat ce am castiga noi de pe urma unei astfel de uniri???

Afaceri si patriotism merg impreuna ca... ups, nu merg. Ce au avut de castigat RFG cand sa unit cu RDG? Sa inteleg ca nu suntem atat de maturi incat sa-i ajutam pentru ca sunt mai mici? Sa nu mai zic ca sunt romani, nu moldoveni.

"Traieste-ti viata" a devenit cel mai nou viciu...
rothmans_yuppy

7870 mesaje

Postat pe: 2 Aprilie 2011, ora 09:20

De la: nonameman13, la data 2011-04-02 03:41:13
De la: umblataprinlume, la data 2011-04-02 00:21:33Mai oameni buni (si destepti)! Voi chiar nu intelegeti faptul ca Moldovenilor le convine de minune sa-si traga avantajele din toate partile? In afara de cetatenie "Europeana" cu care ar circula liberi prin lume nu ar avea chiar nimic de castigat, ba chiar doar de pierdut.

Afaceri si patriotism merg impreuna ca... ups, nu merg. Ce au avut de castigat RFG cand sa unit cu RDG? Sa inteleg ca nu suntem atat de maturi incat sa-i ajutam pentru ca sunt mai mici? Sa nu mai zic ca sunt romani, nu moldoveni.

doar ca nu poti compara romania de acum cu rfg-ul de atunci

nonameman13

618 mesaje

Postat pe: 2 Aprilie 2011, ora 09:31

De la: rothmans, la data 2011-04-02 09:20:39doar ca nu poti compara romania de acum cu rfg-ul de atunci

Corect. Sper ca totusi sa inteles ca am spus NU pentru unire acum. Dar ma doare lipsa de dorinta...

rothmans_yuppy

7870 mesaje

Postat pe: 2 Aprilie 2011, ora 09:35

De la: nonameman13, la data 2011-04-02 09:31:48
De la: rothmans, la data 2011-04-02 09:20:39doar ca nu poti compara romania de acum cu rfg-ul de atunci

Corect. Sper ca totusi sa inteles ca am spus NU pentru unire acum. Dar ma doare lipsa de dorinta...

dupa cum merg treburile atat politice cat si economice unirea nu cred ca va fi posibila in urmatorii 100 de ani

nonameman13

618 mesaje

Postat pe: 2 Aprilie 2011, ora 09:45

De la: rothmans, la data 2011-04-02 09:35:21
De la: nonameman13, la data 2011-04-02 09:31:48

dupa cum merg treburile atat politice cat si economice unirea nu cred ca va fi posibila in urmatorii 100 de ani

Si generatia de atunci ce o sa stie? In ritmul in care merge acum tara, generatia de atunci nici macar nu o sa mai aiba o tara. Si daca o sa aiba o tara, la cat de virulenti sunt oamenii de acum impotriva unirii, peste atatia ani o sa mai fie un 1% din populatie. Restul sa se opuna... si dc? motivele enumerate aici sunt... MACAR DORINTA SA FIE. Ca peste 100 de ani o sa fim un popor de nimicuri care cauta inaltul scop de a se imbogatii (cu orice pret) si apoi sa nu dea inapoi comunatatii sub nici o forma.

klups

8 mesaje

Postat pe: 2 Aprilie 2011, ora 13:44

Hmm....am descoperit un material interesant...neaparat uitati-va

www.youtube.com/watch?v=-UnWtH7rpNw&feature=player_embedded

frederik

14 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2011, ora 15:45

Incerc sa respund pe forum, dar nu mi se mai primesc mesaje mari, caci chiar aveam mult de scris. Imi poate spune cineva care e secretul ca sa trimiti consecutiv mai multe mesaje mari?

nonameman13

618 mesaje

Postat pe: 2 Aprilie 2011, ora 15:56

De la: frederik, la data 2011-04-02 15:45:54Incerc sa respund pe forum, dar nu mi se mai primesc mesaje mari, caci chiar aveam mult de scris. Imi poate spune cineva care e secretul ca sa trimiti consecutiv mai multe mesaje mari?

Sincer nush vreun secret de genul asta... trimite mai multe mesaje.

frederik

14 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2011, ora 16:55

Am incercat de mai multe pana acum sa trimit pe bucati, ca sa raspund la timp celor de pe forum care aduc critici in adresa unirii, dar tot nu iese.

frederik

14 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2011, ora 17:03

Tot nu vrea, in fine, mai incerc alta data.

ovidiuar

86 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 2 Aprilie 2011, ora 17:19

TARE IN CE? POATE IN NESIMTIRE SI DATORIA PUBLICA asculta-ma stimata buna de dat cu presupusul pe net in te miri ce probleme stii cumva care este P.I.B.-ul lor?!

ser

4151 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2011, ora 17:30

De la: yuppy013830, la data 2011-04-01 10:14:00Da sunt de acord cu unirea in urmatoarele conditii : cedarea Transnistriei catre Ucraina si alipirea nordului Bucovinei si sydului Basarabiei care au fost pamanturi romanesti indiferent cat de greu ne-ar fi.ei

s-a facut,banu jos!

nimeni nu se poate numi om mare,daca si-a pierdut sufletul de copil!
rothmans_yuppy

7870 mesaje

Postat pe: 2 Aprilie 2011, ora 17:31

De la: ovidiuar3, la data 2011-04-02 17:19:56 TARE IN CE? POATE IN NESIMTIRE SI DATORIA PUBLICA asculta-ma stimata buna de dat cu presupusul pe net in te miri ce probleme stii cumva care este P.I.B.-ul lor?!

pentru cine a fost raspunsul?

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Noul subiect de dezbatere: Romanova sau alipirea Moldovei la Romania...
Mergi la: