Info
x
Ce pregatiti pentru toamna
|
KARA000280 442 mesaje Membru din: 4/03/2009 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 17:14
Si acum ceva picant...
Ardei iute cu fasole fideluta Ingrediente2kg ardei iute 1/2 kg fasole fideluta 2 l otet 4 l apa 6 linguri varfuite sare 200 g zahar 100 g usturoi Mod de preparare Se aseaza ardeiul iute in sticle. Printre acesta se intercaleaza fasolea fideluta si catei de usuroi. Se fierb apa, otetul, sarea si zaharul. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se toarna peste amestecul de ardei si fasole fideluta.Se sigileaza si se pastreaza in camara. este foarte bun la sarmale si friptura de porc cu sos!!!!..nu uitati vinul rosu!!! Raporteaza abuz de limbaj
Multi Oameni trec prin viata fara sa le pese de nimic
Asa ca foarte multi sunt pusi la pamant de propria-si persoana
Dar tine minte odata ce ai ajuns jos!
Nu mai poti face altceva decat sa urci!
|
|
KARA000280 442 mesaje Membru din: 4/03/2009 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 17:17
Dulceata de gutui
Ingrediente:1 farfurie adanca gutui date prin razatoare 1kg zahar 3 pahare apa 1/2 baton vanilie 1 lamaie Mod de preparare Se aleg gutui sanatoase, de culoare galbena si bine coapte. Se curata de coaja si se introduc imediat in apa pentru a nu oxida in contact cu aerul. Se dau pe o razatoare cu ochiuri mari, se aseaza intr-un tifon curat si se oparesc in apa clocotita. Se scot si se lasa la scurs. Se dizolva complet zaharul in cele trei pahare cu apa si se pun la fiert. Cand siropul este bine legat, se ia vasul de pe foc si se introduc gutuile razuite, oparite si bine scurse impreuna cu vanilia Dupa 15 minute se pune din nou la fiert si se mai fierb la foc mic pana cand la suprafata apar basicute. Se pune zeama de lamaie si se misca cratita usor de toarte, fara a amesteca. Cratita, acoperita cu un prosop umezit, bine stors se lasa la racit. Se pune dulceata in borcane curate complet uscate, se sigileaza si se aseaza in loc uscat. Dulceata nu se amesteca cu lingura! Se misca cratita de toarte, amestecand continutul ei usor. Nu se aseaza fierbinte in borcane deoarece astfel fructele se separa de sirop. Care va face primul sa dea de veste !!!!!!!!!
Raporteaza abuz de limbaj
Multi Oameni trec prin viata fara sa le pese de nimic
Asa ca foarte multi sunt pusi la pamant de propria-si persoana
Dar tine minte odata ce ai ajuns jos!
Nu mai poti face altceva decat sa urci!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1214 mesaje Membru din: 2/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 17:22
De la: KARA000280, la data 2009-09-07 17:14:53Si acum ceva picant... Aduc eu vinul, faci tu sarmale? Raporteaza abuz de limbaj |
|
KARA000280 442 mesaje Membru din: 4/03/2009 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 17:28
De la: Jumpin__Frog, la data 2009-09-07 17:22:06De la: KARA000280, la data 2009-09-07 17:14:53Si acum ceva picant... Asteapta taierea porcului..ca in comert carnea este de "cauciuc" plin de E-uri si ingrasamant!!
Raporteaza abuz de limbaj
Multi Oameni trec prin viata fara sa le pese de nimic
Asa ca foarte multi sunt pusi la pamant de propria-si persoana
Dar tine minte odata ce ai ajuns jos!
Nu mai poti face altceva decat sa urci!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1214 mesaje Membru din: 2/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 17:34
De la: KARA000280, la data 2009-09-07 17:28:47De la: Jumpin__Frog, la data 2009-09-07 17:22:06De la: KARA000280, la data 2009-09-07 17:14:53Si acum ceva picant... Tai si porcul, daca e rost de sarmale! (Ca sa zic asa, Dasca are un fetis cu coliva. Ei bine, "coliva" mea sunt sarmalele! Si combinatia aia a ta... mi-a dat idei!) Raporteaza abuz de limbaj |
|
KARA000280 442 mesaje Membru din: 4/03/2009 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 17:39
Conopida murata in otet
Ingrediente conopida murata in otet: 2 - 3 kg conopida Pentru 1 l otet: 300 ml otet 700 ml apa 30 g sare 5 - 10 boabe de piper 1-2 boabe enibahar 2-3 foi de dafin frunze si cozi de telina optional: 10 g zahar Puteti adauga morcovi sau telina; Modul de preparare a retetei: Conopida se curtata, rupandu-se in buchetele si indepartand frunzele exterioare, cotorul si zonele care sunt lovite sau patate. Se spala bine, lasandu-se 1/2 h in prima apa cu care se spala. Se lasa buchetelele de conopida intr-un vas sa se scurga de apa. Se potrivesc apoi buchetele de conopida intr-un borcan de 3l. La gura borcanului se aseaza, peste conopida, frunze de telina. Se fierbe apa cu otetul, sarea si mirodeniile apoi se toarna, peste conopida pusa in borcan. Cantitatea de otet pentru murat conopida se calculeaza cam 1/3- 1/2 din volumul borcanelor in care o punem la murat, dar depinde de cat de bine este asezata conopida. Se lasa borcanul cu conopida in otet sa se raceasca in bucatarie, apoi se da la rece. Conopida murata in otet este buna pentru consum in 3-5 saptamani de la preparare. Otetul de la conopida murata este deosebit de aromat si poate fi folosit ca otet balsamic la salate, peste marinat, salata orientala sau alte retete de mancare!! POFTA BUNA!!! Raporteaza abuz de limbaj
Multi Oameni trec prin viata fara sa le pese de nimic
Asa ca foarte multi sunt pusi la pamant de propria-si persoana
Dar tine minte odata ce ai ajuns jos!
Nu mai poti face altceva decat sa urci!
|
|
KARA000280 442 mesaje Membru din: 4/03/2009 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 17:40
De la: Jumpin__Frog, la data 2009-09-07 17:34:36De la: KARA000280, la data 2009-09-07 17:28:47De la: Jumpin__Frog, la data 2009-09-07 17:22:06De la: KARA000280, la data 2009-09-07 17:14:53Si acum ceva picant... Succes..la indeplinirea ideilor!!!!
Raporteaza abuz de limbaj
Multi Oameni trec prin viata fara sa le pese de nimic
Asa ca foarte multi sunt pusi la pamant de propria-si persoana
Dar tine minte odata ce ai ajuns jos!
Nu mai poti face altceva decat sa urci!
|
|
KARA000280 442 mesaje Membru din: 4/03/2009 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 17:45
Sarmale moldovenesti
Ingrediente 1 varza 250 g carne de porc 250 g carne de vitel 50 g untura 50 g slanina afumata 250 ml zeama de carne 250 ml bors 150 g miez de paine alba 1 ceapa 2 rosii 1 ardei gras 1 ou 50 g unt 50 ml lapte 250 ml vin alb 150 g muschi de porc afumat 250 ml bulion rosii marar, patrunjel, cimbru sare si piper dupa gust Mod de preparare Se amesteca carnea tocata cu painea inmuiata in lapte si stoarsa, ceapa prajita in unt, oul, verdeata, sarea si piperul; Se umplu cu carne foile de varza oparite cu bors si se ruleaza; Restul de varza se toaca fideluta si se pune strat pe fundul unei cratiti unse cu untura si unt; Se aseaza felii de rosii, bucati de ardei gras, felii de muschi afumat, piper boabe si cimbru; Se aseaza straturi de sarmale, se acopera cu un strat de varza, feliute de slanina si felii de rosii; Se prepara un sos din bulion, bors, zeama de carne, lapte si vin alb, se toarna peste sarmale si se da la cuptor. Este o reteta deosebita...dar consumati cu moderatie!!
Raporteaza abuz de limbaj
Multi Oameni trec prin viata fara sa le pese de nimic
Asa ca foarte multi sunt pusi la pamant de propria-si persoana
Dar tine minte odata ce ai ajuns jos!
Nu mai poti face altceva decat sa urci!
|
|
|
|
|
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 17:47
Se prepara un sos din bulion, bors, zeama de carne, lapte si vin alb, se toarna peste sarmale si se da la cuptor. Este o reteta deosebita...dar consumati cu moderatie!! [/quote]Este o bomba calorica...cred ca una , doua cel mult ajung...o data
Raporteaza abuz de limbaj |
|
KARA000280 442 mesaje Membru din: 4/03/2009 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 17:49
De la: Spyder, la data 2009-09-07 17:47:29 Este o bomba calorica...cred ca una , doua cel mult ajung...o data [/quote]Dar..pofta bat-o vina este mareeeee!! Faci miscare si se duce.
Raporteaza abuz de limbaj
Multi Oameni trec prin viata fara sa le pese de nimic
Asa ca foarte multi sunt pusi la pamant de propria-si persoana
Dar tine minte odata ce ai ajuns jos!
Nu mai poti face altceva decat sa urci!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1214 mesaje Membru din: 2/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 18:02
De la: KARA000280, la data 2009-09-07 17:45:24Sarmale moldovenesti Asta deja e TORTURA!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 7130 mesaje Membru din: 28/04/2010 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 18:05
- 1 bucata suta de mii lei (adica 10 RON)
- cativa pasi pana la shaormeria din cartier - cerere verbala catre cel care o prepara si e gata shaorma
Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
|
|
KARA000280 442 mesaje Membru din: 4/03/2009 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 18:08
De la: Haps, la data 2009-09-07 18:05:45- 1 bucata suta de mii lei (adica 10 RON) Si dupa o juma` de ora este gata si voma!!!
Raporteaza abuz de limbaj
Multi Oameni trec prin viata fara sa le pese de nimic
Asa ca foarte multi sunt pusi la pamant de propria-si persoana
Dar tine minte odata ce ai ajuns jos!
Nu mai poti face altceva decat sa urci!
|
|
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 18:09
De la: Haps, la data 2009-09-07 18:05:45- 1 bucata suta de mii lei (adica 10 RON) Offf...iti mai ajunge si de shorma si kebab..parca ai mai vrea si o zacusca bine facuta, o salata de varza murata, niste pepenasi ..ceva
Raporteaza abuz de limbaj |
|
KARA000280 442 mesaje Membru din: 4/03/2009 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 18:12
De la: Spyder, la data 2009-09-07 18:09:51De la: Haps, la data 2009-09-07 18:05:45- 1 bucata suta de mii lei (adica 10 RON) Stai linistit Spyder ca vrea!!!
Raporteaza abuz de limbaj
Multi Oameni trec prin viata fara sa le pese de nimic
Asa ca foarte multi sunt pusi la pamant de propria-si persoana
Dar tine minte odata ce ai ajuns jos!
Nu mai poti face altceva decat sa urci!
|
|
Fosta membra 9am.ro 7130 mesaje Membru din: 28/04/2010 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 18:16
De la: KARA000280, la data 2009-09-07 18:08:21De la: Haps, la data 2009-09-07 18:05:45- 1 bucata suta de mii lei (adica 10 RON) nu nu. voma e gata dupa o shaorma si 12 beri
Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
|
|
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 18:16
De la: KARA000280, la data 2009-09-07 18:12:09De la: Spyder, la data 2009-09-07 18:09:51De la: Haps, la data 2009-09-07 18:05:45- 1 bucata suta de mii lei (adica 10 RON) Ahaaaa...lenea e cucoana mare...si masteru nu cere de mancare
Raporteaza abuz de limbaj |
|
KARA000280 442 mesaje Membru din: 4/03/2009 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 18:17
De la: Spyder, la data 2009-09-07 18:16:41De la: KARA000280, la data 2009-09-07 18:12:09De la: Spyder, la data 2009-09-07 18:09:51De la: Haps, la data 2009-09-07 18:05:45- 1 bucata suta de mii lei (adica 10 RON) Da Spyder ..lenea dar foamea este cel mai bun bucatar!!
Raporteaza abuz de limbaj
Multi Oameni trec prin viata fara sa le pese de nimic
Asa ca foarte multi sunt pusi la pamant de propria-si persoana
Dar tine minte odata ce ai ajuns jos!
Nu mai poti face altceva decat sa urci!
|
|
Fosta membra 9am.ro 7130 mesaje Membru din: 28/04/2010 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 18:19
De la: KARA000280, la data 2009-09-07 18:17:50De la: Spyder, la data 2009-09-07 18:16:41De la: KARA000280, la data 2009-09-07 18:12:09De la: Spyder, la data 2009-09-07 18:09:51De la: Haps, la data 2009-09-07 18:05:45- 1 bucata suta de mii lei (adica 10 RON) neaaaaaa. cel mai bun bucatar e cel care face shaorma la Famous in Constanta
Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
|
|
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 18:20
Offf...iti mai ajunge si de shorma si kebab..parca ai mai vrea si o zacusca bine facuta, o salata de varza murata, niste pepenasi
..ceva [/quote]Stai linistit Spyder ca vrea!!! [/quote]Ahaaaa...lenea e cucoana mare...si masteru nu cere de mancare [/quote]Da Spyder ..lenea dar foamea este cel mai bun bucatar!! [/quote]neaaaaaa. cel mai bun bucatar e cel care face shaorma la Famous in Constanta [/quote]Unde-i bre Famous asta?
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 7130 mesaje Membru din: 28/04/2010 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 18:22
De la: Spyder, la data 2009-09-07 18:20:53Offf...iti mai ajunge si de shorma si kebab..parca ai mai vrea si o zacusca bine facuta, o salata de varza murata, niste pepenasi Stai linistit Spyder ca vrea!!! [/quote]Ahaaaa...lenea e cucoana mare...si masteru nu cere de mancare [/quote]Da Spyder ..lenea dar foamea este cel mai bun bucatar!! [/quote]neaaaaaa. cel mai bun bucatar e cel care face shaorma la Famous in Constanta [/quote]Unde-i bre Famous asta? [/quote]in centrul vechi. sa nu-mi spui ca iti explic eu c-ta
Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
|
|
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 18:24
De la: Haps, la data 2009-09-07 18:22:49De la: Spyder, la data 2009-09-07 18:20:53Offf...iti mai ajunge si de shorma si kebab..parca ai mai vrea si o zacusca bine facuta, o salata de varza murata, niste pepenasi Ahaaaa...lenea e cucoana mare...si masteru nu cere de mancare [/quote]Da Spyder ..lenea dar foamea este cel mai bun bucatar!! [/quote]neaaaaaa. cel mai bun bucatar e cel care face shaorma la Famous in Constanta [/quote]Unde-i bre Famous asta? [/quote]in centrul vechi. sa nu-mi spui ca iti explic eu c-ta [/quote]Adik la pta.Ovidiu ...in jos, pe un rau frumos?
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 7130 mesaje Membru din: 28/04/2010 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 18:27
De la: Spyder, la data 2009-09-07 18:24:05De la: Haps, la data 2009-09-07 18:22:49De la: Spyder, la data 2009-09-07 18:20:53Offf...iti mai ajunge si de shorma si kebab..parca ai mai vrea si o zacusca bine facuta, o salata de varza murata, niste pepenasi Da Spyder ..lenea dar foamea este cel mai bun bucatar!! [/quote]neaaaaaa. cel mai bun bucatar e cel care face shaorma la Famous in Constanta [/quote]Unde-i bre Famous asta? [/quote]in centrul vechi. sa nu-mi spui ca iti explic eu c-ta [/quote]Adik la pta.Ovidiu ...in jos, pe un rau frumos? [/quote]da, in piata Ovidiu. Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
|
|
Fosta membra 9am.ro 7130 mesaje Membru din: 28/04/2010 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 18:27
De la: Spyder, la data 2009-09-07 18:24:05De la: Haps, la data 2009-09-07 18:22:49De la: Spyder, la data 2009-09-07 18:20:53Offf...iti mai ajunge si de shorma si kebab..parca ai mai vrea si o zacusca bine facuta, o salata de varza murata, niste pepenasi Da Spyder ..lenea dar foamea este cel mai bun bucatar!! [/quote]neaaaaaa. cel mai bun bucatar e cel care face shaorma la Famous in Constanta [/quote]Unde-i bre Famous asta? [/quote]in centrul vechi. sa nu-mi spui ca iti explic eu c-ta [/quote]Adik la pta.Ovidiu ...in jos, pe un rau frumos? [/quote]da, in piata Ovidiu. Raporteaza abuz de limbaj
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
|
|
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Septembrie 2009, ora 18:27
Pusca si cureaua lata...ce mancam io odata
Raporteaza abuz de limbaj |
|
manu_argentina2000 10 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 08:47
sunt Silvia,
vreau sa-ti spun ca am facut deja zacusca,am pus 40 kg de castraveciori,2 borcane de 1 kg de conopida murata cu morcov(este delicioasa)am pus rosii intregi la congelator,2 pungi a cate 15 adei grasi pentru ardei umpluti, zarzavat tocat(la cutit) pus la congelator, 1 somn mare de 10 kg,vinete coapte 5 pachete a 1.5 kg si ardei copt (capia) curatat de cotor si semninte,in pungute de 500 gr. la congelator(doar se scoate intr-un castron seara,si dimineata adaugi ceapa(solzi),2 catei de usturoi(pisati),sare,ulei de masline si zeama de la 1/2 lamaie.(sunt deliciosi). Pe raftul de pe balcon am o cutie de 6 kg de masline(aduse din Grecia)si o cutie de 5 l. de ulei de masline extra-virgin,presat la rece,10 kg de ceapa uscata SI CAM ATAT,DEOCAMDATA.Urmeaza gogosarii,(cam 10 kg)inca 2 borcane de conopida,si 20 de verze puse la murat intr-un butoias. Pentru 3 persoane cred ca ajunge,pana la vara. Tu ce zici???????????????? Raporteaza abuz de limbaj |
|
manu_argentina2000 10 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 08:49
tot Silvia,
si mai am niste dulceata,visinata si urmeaza sa fac mustul si vinul din gradina(cu toate ca stau la bloc- la parter) am vie cam 3 butasi.Cam atat. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Octavian_b 145 mesaje Membru din: 22/11/2007 |
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 08:58
Pregatirile pt sezonul rece...Vodka ABSOLUT Blue + graninni de mere...si cauciucuri de iarna
Raporteaza abuz de limbaj |
|
pascaruionelamarinela 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 09:49
eu am pregatit tocana de legume, zacusca, suc de rosii( vreo 30 l ), gogosari in otet, gogosari la rece,bulion de gogosari, zarzavat fiert, zarzavat la sare, gogosari la borcan. ajnge? daca vreti retetele contactati ma!
Raporteaza abuz de limbaj |
|
xcomm_office 4949 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Septembrie 2009, ora 09:52
De la: manu_argentina2000, la data 2009-09-08 08:47:42sunt Silvia, M-ai omorat...sigur nu esti bunica? Acum sincer...cred ca-ti ajung pana la primavara...ca la iarna cand va venii criza, nu o sa mai cumparati nimic Conopida murata cu morcovi stiu ca este delicioasa...este una din favoritele mele, dar de rosii intregi puse la congelator nu am auzit pana acum Apropos...pepenasi nu puneti? P.S.Nu am inteles exact...somnul e pus in congelator sau in dormitor?
Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
