back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Care sunt calitatile care te fac prieten?oare mai exista prietenie adevarata?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:

TheWolf

713 mesaje
Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 22:05

De la: daria_ta, la data 2009-09-14 21:46:58
De la: TheWolf, la data 2009-09-14 21:40:32da exista
Areku m-a ajutat cand am fost la pamant este un prieten adevarat fratele meu
si pe langa el multi altii trebuie doar sa ii cauti

Ma bucur pt voi, insa nu cred ca pt a avea prieteni adevarati e suficient doar sa ii cauti! Uneori aceste cautari se soldeaza cu esecuri, cu dezamagiri, cu suferinta...O prietenie adevarata presupune mult mai mult, presupune sinceritate, daruire, incredere, rabdare si...mult, mult suflet! O prietenie adevarata are nevoie de timp si, din nefericire, de incercari care sa ii dovedeasca soliditatea!

ai dreptate dar poti oricand sa iti dai seama de haina pe care o poarta un om ... ce e drept uneori te inseli dar c'est la vie ii dai in aia masii pe jigodiile care nu merita si ii ti aproape pe cei ce merita

Homo homini lupus (Omul e lup pentru om)
Fosta membra 9am.ro

1214 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 22:15

Despre prietenie

Prietenul – este rãspunsul dat nevoilor voastre.
El este ogorul pe care īl semãnati cu dragoste si īl secerati din recunostintã,
El este cãminul si masa voastrã,
Fiindcã la el veniti, asemenea flãmānzilor, cãutāndu-l pentru oaza de liniste.

Cānd prietenul īsi descoperã gāndul, nu vã īnclinati spre „nu”-ul sinelui vostru, nici nu-i refuzati acel „da” asteptat,
Iar cānd este īnchis īn el, inima voastrã nu īnceteazã a-i asculta inima;
Pentru cã īn prietenie, toate gāndurile, toate dorintele, toate asteptãrile se nasc īn tãcere si se īmpart īntr-o bucurie mutã.
Nu vã īntristati cānd vã despãrtiti de prietenul vostru;
Fiindcã tot ceea ce pretuiti cel mai mult la el, vã poate fi mai limpede īn absenta-i, precum pentru alpinist muntele apare mai deslusit vãzut din depãrtarea cāmpiei;
Si nu aflati alt tel īn prietenie decāt adāncirea īn spirit.
Pentru cã dragostea care cautã altceva decāt revelatia propriului mister, nu mai e dragoste, ci-i ca o plasã īn care, aruncatã fiind, cade doar ceea ce-i de prisos.

Tot ce aveti mai bun īn voi īnsivã pentru prietenul vostru sã fie;
Dacã el trebuie sã cunoascã refluxul mareei voastre, atunci sã cunoascã si fluxul;
Si la ce-i bun prietenul dacã īl cãutati doar spre pierdere de vreme?
Cãutati-l īntotdeauna pentru a vã trãi cu adevãrat clipele,
Fiindcã-i rostul lui sã vã umple nevoile, dar nu si vidul din voi,
Si īn desfãtarea prieteniei, domneascã rāsul si bucuriile īmpãrtãsite.
Pentru cã īn roua mãruntelor lucruri inima īsi aflã dimineata si prospetime

~ Khalil Gibran ~

Raporteaza abuz de limbaj
xcomm_office

4949 mesaje
Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 22:32

Despre prietenie...
Cel mai bun prieten al tau este cel care iti infige cutitul in spate

Fosta membra 9am.ro

1214 mesaje

Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 22:34

Nu-i adevarat. Cel mai bun prieten iti infige cutitul direct in inima!

Greenie

4535 mesaje
Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 22:38

De la: Jumpin__Frog, la data 2009-09-14 22:34:31Nu-i adevarat. Cel mai bun prieten iti infige cutitul direct in inima!

Acel prieten te resusciteaza, te trezeste din mormant, dintr-o stare de amorteala, cum vrei sa ii spui.... dar totul se aseaza mult mai bine (pt tine si pt sufletul tau) atunci cand primesti o lovitura de la cel pe care il considerai prietenul tau datorita amintirilor adunate de atatia ani, noptilor in care te alcoolizai si numarai stelele de pe cer..... Numai cel care-ti infinge pumnalul in inima te trezeste cu adevarat, nu te omoara! dimpotriva......

xcomm_office

4949 mesaje
Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 22:38

De la: Jumpin__Frog, la data 2009-09-14 22:34:31Nu-i adevarat. Cel mai bun prieten iti infige cutitul direct in inima!

Da, in spate, omoplat, intra prin plaman si ajunge in inima..corect

xcomm_office

4949 mesaje
Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 22:49

De la: Greenie, la data 2009-09-14 22:38:57

Acel prieten te resusciteaza, te trezeste din mormant, dintr-o stare de amorteala, cum vrei sa ii spui.... dar totul se aseaza mult mai bine (pt tine si pt sufletul tau) atunci cand primesti o lovitura de la cel pe care il considerai prietenul tau datorita amintirilor adunate de atatia ani, noptilor in care te alcoolizai si numarai stelele de pe cer..... Numai cel care-ti infinge pumnalul in inima te trezeste cu adevarat, nu te omoara! dimpotriva......

Cred ca e vorba de Dracula, nu?!

Fosta membra 9am.ro

1214 mesaje

Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 22:55

Pustoaica stie ce spune comandante! O lovitura in plin, luata de la cel in care ai incredere absoluta, te "trezeste" mai repede si mai bine decat orice lovitura primita de la cel mai crunt dusman.

Te face sa vezi lucrurile intr-o lumina cu totul noua. Nu stiu cum e pentru voi, dar pentru mine e ca o "renastere". Dureroasa, ca orice (re)nastere, dar datatoare de noi inceputuri.

Greenie

4535 mesaje
Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 22:56

De la: Jumpin__Frog, la data 2009-09-14 22:55:55Pustoaica stie ce spune comandante! O lovitura in plin, luata de la cel in care ai incredere absoluta, te "trezeste" mai repede si mai bine decat orice lovitura primita de la cel mai crunt dusman.

Te face sa vezi lucrurile intr-o lumina cu totul noua. Nu stiu cum e pentru voi, dar pentru mine e ca o "renastere". Dureroasa, ca orice (re)nastere, dar datatoare de noi inceputuri.

xcomm_office

4949 mesaje
Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 22:57

De la: Jumpin__Frog, la data 2009-09-14 22:55:55Pustoaica stie ce spune comandante! O lovitura in plin, luata de la cel in care ai incredere absoluta, te "trezeste" mai repede si mai bine decat orice lovitura primita de la cel mai crunt dusman.

N-am mai auzit pana acum de brotac vampir
Dar orice are un inceput, nu?

sotto062736

334 mesaje
Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 23:05

hai sa va zic ceva.Pe vremea lu`plumbuitu,cel mai bun prieten d`al meu,cu care am mancat dintr-o farfurie in copilarie,pentru care mi-asi fi data si viata daca ar fi trebuit, mi-o facut un denunt la militie ,in urma caruia eram la un pas sa fiu data afara din fac si sa-mi deschida dosar penal.Si pentru ce?pentru ca,aducem blugi si ce se mai gasea prin pietele de la Timisoara si Oradea,la vremea aia intrau sarbii in tara cu asemenea marfuri,sau polonezii si le vindeam pe unde puteam sa-mi fac bani de cele necesare,pentru ca parintii erau agricultori si se stie bine ce venituri aveau taranii.Aproape o saptamana,am stat in arest , anchetat si batut sa recunosc ca intretin relatii cu straini si fac trafic cu marfuri ilegale.Si ca detin valuta (au gasit in camera mea 75 de dinari si 25 de forinti!De atunci,m-am lecuit de prieteni.Singurul si bunul meu prieten este Tobi ,un copoi ardelenesc asupra prieteniei lui,n-am nici o indoiala.Si desigur,familia mea.In rest n-am incredere in nimeni si nimic.Jamais!

VictorCh

1019 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 23:36

De la: reflex, la data 2009-09-14 23:05:37hai sa va zic ceva.Pe vremea lu`plumbuitu,cel mai bun prieten d`al meu,cu care am mancat dintr-o farfurie in copilarie,pentru care mi-asi fi data si viata daca ar fi trebuit, mi-o facut un denunt la militie ,in urma caruia eram la un pas sa fiu data afara din fac si sa-mi deschida dosar penal.Si pentru ce?pentru ca,aducem blugi si ce se mai gasea prin pietele de la Timisoara si Oradea,la vremea aia intrau sarbii in tara cu asemenea marfuri,sau polonezii si le vindeam pe unde puteam sa-mi fac bani de cele necesare,pentru ca parintii erau agricultori si se stie bine ce venituri aveau taranii.Aproape o saptamana,am stat in arest , anchetat si batut sa recunosc ca intretin relatii cu straini si fac trafic cu marfuri ilegale.Si ca detin valuta (au gasit in camera mea 75 de dinari si 25 de forinti!De atunci,m-am lecuit de prieteni.Singurul si bunul meu prieten este Tobi ,un copoi ardelenesc asupra prieteniei lui,n-am nici o indoiala.Si desigur,familia mea.In rest n-am incredere in nimeni si nimic.Jamais!

Spunea CANDVA unul mai istet decat mine (citez din memorie, fara a putea garanta exactitatea citatului, ci doar a ideii): "Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii!"

Buna seara tuturor, si bine v-am gasit! Cu regret ma vad nevoit sa va informez ca deocamdata mi s-a schimbat drastic programul zilnic, asa incat "intalnirile" mele cu voi, oricat de placute mi-ar fi, se vor rari si scurta spectaculos de mult. Voi posta acelasi text si pe topicul lui Picard, ca sa sporesc sansele de a fi citit de voi. Noapte buna!

Fosta membra 9am.ro

22546 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 08:30

De la: Greenie, la data 2009-09-14 22:56:59

Un cutit in inima e ca o renastere?!...De cand asta oare?...
Da, te face sa vezi lucrurile intr-o lumina noua, dar dureroasa; exista riscul ca toate perceptiile sa ti se schimbe, sa devii nu "tip" rece, distant, rau, caruia sa ii lipseasca bucuria unei relatii sincere, lipsit de incredere, de speranta...
Dupa parerea mea, intr-o relatie, indiferent de natura ei, e bine sa nu te arunci cu capul inainte, sa incerci intai sa cunosti omul, sa primesti si sa oferi cate putin, dar totul sa fie sincer, adevarat, sa permiti lucrurilor sa se aseze, doar asa se poate ajunge la o prietenie, sa zicem, adevarata! In rest...doar povesti!

Buna dimineata, tuturor!

www.nixservers.ro - Gazduire web / VPS / servere dedicate
9am047754

2954 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 08:53

eu nu mai fumez din ian..dar cand fumam priet adev era ala care impartea ult lui tigara cu mn...invatati si deveniti oameni mari

Fosta membra 9am.ro

22546 mesaje

Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 18:16

De la: dasca777, la data 2009-09-15 08:53:33eu nu mai fumez din ian..dar cand fumam priet adev era ala care impartea ult lui tigara cu mn...invatati si deveniti oameni mari

Poate mai bine spus ar fi:"invatati sa deveniti oameni!"...

pui_de_puiutz

11 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 27 Noiembrie 2009, ora 23:06

Prietenie adevarata inca mai exista si eu cred in ea.Ca drept dovada am o prietena buna de 14 ani si am trecut prin multe impreuna,pot spune ca nu ne-am lasat niciodata una pe alta la greu si slava Domnului impedimente au fost destule in calea noastra...

Greenie

4535 mesaje
Postat pe: 28 Noiembrie 2009, ora 20:24

Si acum,zi drept tu cati ani ai? 16 ani? Fugi de aici, cu "credintele" tale in prietenie....

LeonKing

2035 mesaje

Postat pe: 28 Noiembrie 2009, ora 20:27

De la: dasca777, la data 2009-09-15 08:53:33eu nu mai fumez din ian..dar cand fumam priet adev era ala care impartea ult lui tigara cu mn...invatati si deveniti oameni mari

prieten adevarat e ala care imparte femeia lui cu tine
....

vrei sa-mi fii prieten adevarat, dasca?
imparte, si eu iti dau coliva de la ce ai impartit...

" tristetea mea aude nenascutii caini nenascutii oameni cum ii latra" Nichita Stanescu
Dan_ID

75 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 11:07

De la: , la data 2009-01-04 01:20:03"Prietenul e cel care:
-Te admira in prezenta
-Te lauda in absenta
-Te ajuta la nevoie" ...spunea cineva (nu-mi amintesc cine
Eu incep sa cred ca e deja ceva perimat, precum patriotismul sau cavalerismul- epoici apuse. Prietenii au devenit specii pe cale de disparitie, sau iti sunt prieteni atat cat le convine.Aaaa... sa nu generalizez.. Poate in randul baietilor sa se mai gaseasca unii ce stiu sa fie prieteni. Femeile sunt prea parsive pentru a ramane prietene

Prieten....hmmm.. de mult nu am mai simtit cu adevarat insemnatatea acestui cuvant.Dar , hai sa nu ne intristam , e prea devreme.Eu am descoperit ca prieteni exista acolo unde te astepti mai putin , trebuie doar sa ii cauti si sa le fi si tu prieten la randul tau,deci se bazeaza pe respect mutual si sacrifici.Mai intervine si faza: Oricine la un moment dat in viata te va dezamagi". Foarte adevarat ,doar ca daca treci peste asta (depinde de caz aici) prietenia poate ramane la fel de puternica.Chiar daca se insoara , isi va creea si timpul necesar tie , chiar daca nu mai e ca inainte ,recunoaste ca si tu te-ai schimbat (in caz ca nu,pune-ti niste intrebari)Prieteni adevarati se transforma dar nu se pierd. Asa ca , cauta-ti prietenul , pot fi chiar eu . De ce nu ?

Dan_ID

75 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 11:28

De la: daria_ta, la data 2009-09-15 08:30:08
De la: Greenie, la data 2009-09-14 22:56:59

Un cutit in inima e ca o renastere?!...De cand asta oare?...
Da, te face sa vezi lucrurile intr-o lumina noua, dar dureroasa; exista riscul ca toate perceptiile sa ti se schimbe, sa devii nu "tip" rece, distant, rau, caruia sa ii lipseasca bucuria unei relatii sincere, lipsit de incredere, de speranta...
Dupa parerea mea, intr-o relatie, indiferent de natura ei, e bine sa nu te arunci cu capul inainte, sa incerci intai sa cunosti omul, sa primesti si sa oferi cate putin, dar totul sa fie sincer, adevarat, sa permiti lucrurilor sa se aseze, doar asa se poate ajunge la o prietenie, sa zicem, adevarata! In rest...doar povesti!

Buna dimineata, tuturor!

Gresesti , e o renastere si inca una spectaculoasa ,inventi o lectie si cred ca si merita . Viata nu e numai teorie,trebuie sa ai si trairi si decepti,depresi si din asta te scoate cine ?? un prieten, poate nu cel mai bun dar celcei pe care aii ai in momentul respectiv."Dupa parerea mea, intr-o relatie, indiferent de natura ei, e bine sa nu te arunci cu capul inainte" E invers aici .Daca nu esti deschis de la inceput si ai retineri ,ceva ce poate fi se pierde ,asta e partea proasta , lumea nu invanta din greseli ce ar trebui.Eu sunt de parere ca trebuie sa iubesti ca si cum nu ai facut-o niciodata ,de fiecare data cand iubesti . Daca ai retineri si incerci sa cunosti persoana si sa fi precaut nu prea ai sanse sa o descoperi cu adevarat.Deci nu judeca oamenii dupa un singur caz si invanta din greseli ce trebuie.Si m-am exprimat corect;Iubire . Pentru ca iubirea poate fi de multe feluri ,si prieteni aii iubesti.

gabriela_stroia2006

1 mesaj

Postat pe: 28 Ianuarie 2010, ora 23:49

Da,exista.Eu am o prietena ff buna,mereu mi a demonstrat asa.Lucrurile care ne leaga sunt:personalitati apropiate,suferinte comune,adevar si sinceritate si nu in ultimul rand:multi,multi ani in urma de cunoastere reciproca.DA,EXISTA.

donie

1 mesaj
Postat pe: 29 Ianuarie 2010, ora 14:00

Prietenieeeeeeeee nu exista este doar o vorba,un cuvint si atit nimic mai mult

kiku

154 mesaje

Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 20:57

probabil o sa rideti, dar poate ca nu. cele mai adevarate prietenii sunt la virste intre 12 si 16 ani. mai tirziu intervin factori externi de supravietuire, si se strica relatiile din diverse motive. binenteles ca sunt si prietenii facute-n facultate sau la liceu, dar sunt trecatoare cind interesele sunt diferite. asa ca prietenie adevarata...mai rar, poate doar daca faci razboiu...

Fosta membra 9am.ro

7130 mesaje
Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 11:14

o am de 25 de cm

sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
kiku

154 mesaje

Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 23:11

stii sa faci nod la cravata?

9am055941

11 mesaje

Postat pe: 9 Februarie 2010, ora 18:48

categoric nu mai exista prietenie adevarata intre oameni,cand o duci bine ai o gramada de "prieteni"dar cand dai de necaz dispar toti,desi tu ai fost alaturi de ei cand au avut nevoie de ajutor,poate doar cu vorbe de incurajare,si chiar cu ajutor material. din pacate vorbesc din proprie experienta acum cand eu am dat de necaz,m-au parasit asa zisii mei prieteni,dupa cateva decenii in care eu am crezut in ei! daca vrei un prieteni iti trebuie un caine,acesta nu te va parasi si judeca niciodata!!!

Fosta membra 9am.ro

22546 mesaje

Postat pe: 9 Februarie 2010, ora 18:55

De la: yuppy004828, la data 2010-02-09 18:48:50categoric nu mai exista prietenie adevarata intre oameni,cand o duci bine ai o gramada de "prieteni"dar cand dai de necaz dispar toti,desi tu ai fost alaturi de ei cand au avut nevoie de ajutor,poate doar cu vorbe de incurajare,si chiar cu ajutor material. din pacate vorbesc din proprie experienta acum cand eu am dat de necaz,m-au parasit asa zisii mei prieteni,dupa cateva decenii in care eu am crezut in ei! daca vrei un prieteni iti trebuie un caine,acesta nu te va parasi si judeca niciodata!!!

Da, din nefericire, in marea majoritate a cazurilor, se intampla asa cum spui, insa imi permit sa te contrazic, iar aici vin cu exemple concrete...chiar daca nu pot spune despre cine este vorba.

brealsouL

415 mesaje
Oras: Oradea

Postat pe: 12 Februarie 2010, ora 07:29

prieteni poti avea cu sutele dar esti norocos daca ai un prieten adevarat. eu am unu. oricum ideea e ca , la fel tre sa aveti f multe in comun ca sa ti fie cu adevarat prieten, sa ti placa ce ti place tie, sa aveti cam aceleasi idei, etc.

pot sa zic, ca un prieten adevarat iti va fi mereu mai apropiat decat orice prietena, nevasta, etc, pentru simplul motiv ca nu vei simti niciodata ca esti responsabil in vreun fel fata de el, ceea ce te va face sa te simti mereu liber si confortabil.

oricine ar zice orice, niciodata nu vei putea cu o femeie sa ai o asemenea relatie intr-atat de deschisa, cel putin nu pentru un timp indelungat. si e oricum patetic sa lasi garda jos in fata unei fete, cele mai multe vad in asta o slabiciune, nu e vina lor, sunt programate asa.

Fosta membra 9am.ro

6581 mesaje

Postat pe: 12 Februarie 2010, ora 08:47

ala era dusman pentru ca voia sa te omoare si pe tine.

analizez, judec si dau verdicte
9am055941

11 mesaje

Postat pe: 12 Februarie 2010, ora 18:57

daria_ ta,te rog vino cu acele exemple concrete despre care vorbesti,pentru ca nu inteleg,zici ca esti de acord cu mine dar in acelasi timp ma si contrazici?!

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului care sunt calitatile care te fac prieten?oare mai exista prietenie adevarata?
Mergi la: