back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Satyagraha

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 31 Ianuarie 2013, ora 22:34

De la: 9am_1444, la data 2013-01-31 22:11:14
De la: XYW, la data 2013-01-31 22:00:58
De la: _Ingrid, la data 2013-01-31 21:50:05
De la: 9am_1444, la data 2013-01-31 21:19:00Mohandas Karamchand Gandhi pãrintele independenței Indiei și inițiatorul mișcãrilor de revoltã neviolente Satyagraha(forta adevarului)

Vezi ca nu stim nimic despre asta, nici pe site-urile romanesti nu se prea gaseste, dezvolta subiectul, poate sunt persoane interesate.

Care e legatura cu poeziile? sunt creatii proprii?

despre poeziii....sigur ca nu-s creatii proprii si,,originale''...alta chestie care ma face sa declam ca acest topic a fost deschis in virtutea inertiei...asa...pt.deliciul personal al deschizatoarei....
aceste versuri nu au legatura cu topicul decat daca te fortezi sa vrei sa vezi anumite legaturi ...

Poeziile vorbesc despre un adevar istoric si am unele si despre tine.

ia baga....

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, sã îþi faci lectura pe vapor decât sã faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 31 Ianuarie 2013, ora 22:37

De la: 9am_1444, la data 2013-01-31 22:18:19
De la: XYW, la data 2013-01-31 22:11:02
De la: 9am_1444, la data 2013-01-31 22:01:41
De la: 9am_1444, la data 2013-01-31 21:19:00Mohandas Karamchand Gandhi pãrintele independenței Indiei și inițiatorul mișcãrilor de revoltã neviolente Satyagraha(forta adevarului)

Vezi ca nu stim nimic despre asta, nici pe site-urile romanesti nu se prea gaseste, dezvolta subiectul, poate sunt persoane interesate.

Poeziile sunt in proprietatea mea cat despre adevar,nu as vrea sa-l limitez doar la Gandhi si modelul folosit de el in Africa de Sud,in tinerete.Forta adevarului poate fi utila oriunde.

cum adica,,sunt in proprietatea mea''....le-ai cumparat de la autor sau ai cumparat drepturile de autor....ale cui....???
cat despre ,,adevar'' si titlul topicului daca ai fii avut alte intentii decat aflarea-n treaba nu puneai titlul ,,care este''...acest titlu este strict legat de persoana lu' gandhi si nicidecum de ,,adevar'' sau mai stiu si io ce alte traznai crezi tu...

Sunt popeziile mele.Am multe,dar cam stufoase,despre cei care au fost la inceput-Gelu,Glad,Menumorut,Cat despre forta adevarului poate am folosit denumirea respectiva ca pe o metafora pentru a incita personajele din acest joc virtual.

asadar...totu-i un joc....ai si-un trailer....???

Raporteaza abuz de limbaj
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, sã îþi faci lectura pe vapor decât sã faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
Polixenia

2831 mesaje
Oras: Resita

Postat pe: 31 Ianuarie 2013, ora 22:47

De la: XYW, la data 2013-01-31 22:34:35

despre poeziii....sigur ca nu-s creatii proprii si,,originale''...alta chestie care ma face sa declam ca acest topic a fost deschis in virtutea inertiei...asa...pt.deliciul personal al deschizatoarei....
aceste versuri nu au legatura cu topicul decat daca te fortezi sa vrei sa vezi anumite legaturi ...

ia baga....

Ai rabdare,nu suntem la gradinita.

Polixenia

2831 mesaje

Postat pe: 31 Ianuarie 2013, ora 22:48

Am si eu niste adevaruri frustrante pentru unii

Fosta membra 9am.ro

250 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 31 Ianuarie 2013, ora 22:49

De la: Polixenia, la data 2013-01-31 22:48:25Am si eu niste adevaruri frustrante pentru unii

Eu nu ma supar.

Sara
Fosta membra 9am.ro

250 mesaje

Postat pe: 31 Ianuarie 2013, ora 22:50

ia baga....

despre tine sau istorice?

Sara
Fosta membra 9am.ro

939 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 31 Ianuarie 2013, ora 23:05

Sunt popeziile mele.Am multe,dar cam stufoase,despre cei care au fost la inceput-Gelu,Glad,Menumorut,Cat despre forta adevarului poate am folosit denumirea respectiva ca pe o metafora pentru a incita personajele din acest joc virtual.

asadar...totu-i un joc....ai si-un trailer....???

---------------------------------------------------------------------
Creatiile proprii(Poeziile) si-ar avea locul pe topicul _ Romanul s-a nascut poet_
Satyagraha, ca filozofie de adevar(sa-i zicem) nu este ea chintesenta adevarului,
e doar o perticularitate aplicata. Nu prea vad legaturile in versurile amintite, avand in vedere,
ca in orice opera de arta are loc si cel putin un dram de fictiune, de imaginatie care se indeparteaza de adevar. Cine detine adevarul absolut? Iata o dilema: Cine detine adevarul in primordialitatea lui, oul sau gaina? Poate aflam...(am glumit) Dar cine ne spune cu certitudine ca adevarul trambitat nu-i minciuna si minciuna fardata nu este un adevar ascuns?

Omul fericit este acela care stãpâneºte ºi munca, ºi dragostea.-Sigmund Freud Stai departe de oamenii care îþi micºoreazã ambiþia. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevãrat mari te fac sã te simþi cã ºi tu poþi deveni mare.-Mark Twain
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 31 Ianuarie 2013, ora 23:05

De la: 9am_1444, la data 2013-01-31 22:50:20

ia baga....

despre tine sau istorice?

pai ce treaba am io cu istoria...despre mine...ca tot te laudasi....

Fosta membra 9am.ro

250 mesaje

Postat pe: 31 Ianuarie 2013, ora 23:09

Vorbe goale

Pe mine nu ma lua la vale
respect munca,insumi eu
Am dovedit ale tale
vorbe goale
Azi nu fac nici trei parale
cand te crezi ca esti vreun zmeu
luand masuri de unul singur,
ca un stramb dictator

Sara
Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 31 Ianuarie 2013, ora 23:13

De la: 9am_1444, la data 2013-01-31 23:09:58Vorbe goale

respect munca,insumi eu
Am dovedit ale tale
vorbe goale
ca un stramb dictator

da' n-ai vrea sa mergem impreuna ,,la deal''...poate dam si de vreo comoara haiduceasca....

Fosta membra 9am.ro

250 mesaje

Postat pe: 31 Ianuarie 2013, ora 23:27

Lasii

Sunt cei care nu se opun lovirii
abuzului si crimei
gagauta
tarata-n praful cozii
de caruta
ce se taraste
impotriva firii

Sara
Polixenia

2831 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 00:29

De la: XYW, la data 2013-01-31 23:13:56
De la: 9am_1444, la data 2013-01-31 23:09:58Vorbe goale

respect munca,insumi eu
Am dovedit ale tale
vorbe goale
ca un stramb dictator

da' n-ai vrea sa mergem impreuna ,,la deal''...poate dam si de vreo comoara haiduceasca....

De ce nu,"dupa dealuri",poate dai de Corogeanu si te mantuieste de cel rau.Amin

Fosta membra 9am.ro

250 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 14:45

Adevarul este o forta.Uneori nu este inteles sau poate face chiar rau.Ajungem chiar sa ne certam pentru adevar.Trebuie sau nu trebuie sa spui adevarul ? Pare a fi o singura alternativa, inseamna sa uitam ca acest adevar implica mize diferite.Cel care este purtatorul unor adevaruri revelatoare,trebuie sa se gandeasca la propriile motivatii,la dorinta care il determina sa marturiseasca.
Ar fi bine sa intelegem care este pragul de toleranta fata de ceea ce se poate intelege sau nu..
Nu stiu daca e important sa ne dorim cu insistenta adevarul,poate ar trebui sa ne gandim daca ni-l permitem sau daca nu cumva e mai bine sa ne asumam riscul de a-l lasa in asteptare pana va putea fi spus sau inteles.

Sara
Fosta membra 9am.ro

250 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 14:49

Sunt multe adevaruri pe care nu am vrea poate sa le stim.Nu am vrea sa stim ca suntem inselati,nu am vrea sa stim ca suntem bolnavi,nu vrem sa stim ca Mos Craciun nu exista,nu vrem sa stim ca suntem infiati si poate ca am vrea sa credem ca suntem nemuritori.

Sara
Fosta membra 9am.ro

250 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 14:55

Si poate ca am vrea sa stim adevarul despre noi.Ce suntem sau ce nu suntem.Alternativele difera in functie de cum percepem fiecare lumea,in functie de informatiile avute si de posibilitatea creierului nostru,de a le procesa.

Sara
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 15:01

De la: 9am_1444, la data 2013-02-01 14:45:20Adevarul este o forta.Uneori nu este inteles sau poate face chiar rau.Ajungem chiar sa ne certam pentru adevar.Trebuie sau nu trebuie sa spui adevarul ? Pare a fi o singura alternativa, inseamna sa uitam ca acest adevar implica mize diferite.Cel care este purtatorul unor adevaruri revelatoare,trebuie sa se gandeasca la propriile motivatii,la dorinta care il determina sa marturiseasca.
Ar fi bine sa intelegem care este pragul de toleranta fata de ceea ce se poate intelege sau nu..
Nu stiu daca e important sa ne dorim cu insistenta adevarul,poate ar trebui sa ne gandim daca ni-l permitem sau daca nu cumva e mai bine sa ne asumam riscul de a-l lasa in asteptare pana va putea fi spus sau inteles.

efortul tau e mare, foarte mare si dupa mesajele de raspuns primite, vei remarca un fapt ingrijorator : oamenii nu au nevoie de Adevar ! ii supara, ii incurca , ii enerveaza ; nu stiu ce sa faca cu el !
traim intr-o lume conventionala , bazata pe falsitatea jocului social si , fa ce - ai spus in finalul acestei postari , ca-i mai intelept !
cine Stie, cunoaste si intelege !

Fosta membra 9am.ro

252 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 15:12

De la: 9am_1444, la data 2013-02-01 14:45:20Adevarul este o forta.Uneori nu este inteles sau poate face chiar rau.Ajungem chiar sa ne certam pentru adevar.Trebuie sau nu trebuie sa spui adevarul ? Pare a fi o singura alternativa, inseamna sa uitam ca acest adevar implica mize diferite.Cel care este purtatorul unor adevaruri revelatoare,trebuie sa se gandeasca la propriile motivatii,la dorinta care il determina sa marturiseasca.

Da , adevarul este o forta si este specific oamenilor puternici ,pentru aflarea/marturisirea lui .
Corect .

Fosta membra 9am.ro

62 mesaje
Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 16:30

De la: 9am_1444, la data 2013-01-31 17:04:48Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.Oamenii maturi fug de adevar,prefera falsitatea,apoi se mira de ce se intampla in jurul lor.Copiii spun adevarul insa parintii ii ignora.Poate ca ar trebui sa invete sa gandeasca din nou ca atunci cand aparent nu gandeau.

...adevarul absolut, nuantat relativistic, este aici si acum!... cel de dincolo de noi, este absolut, dar inexistent !...insa, din momentul in care iti asumi riscul de a inota intr-un ocean de vise, exista reala posibilitate, sa te ineci!,,, cu lacrimi!...iar lacrimile, sechestrate intre gene, iti vor fi asasinate de indeciziile tristetilor.

Fosta membra 9am.ro

250 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 16:49

De la: 9am_1412, la data 2013-02-01 16:30:23
De la: 9am_1444, la data 2013-01-31 17:04:48Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.Oamenii maturi fug de adevar,prefera falsitatea,apoi se mira de ce se intampla in jurul lor.Copiii spun adevarul insa parintii ii ignora.Poate ca ar trebui sa invete sa gandeasca din nou ca atunci cand aparent nu gandeau.

...adevarul absolut, nuantat relativistic, este aici si acum!... cel de dincolo de noi, este absolut, dar inexistent !...insa, din momentul in care iti asumi riscul de a inota intr-un ocean de vise, exista reala posibilitate, sa te ineci!,,, cu lacrimi!...iar lacrimile, sechestrate intre gene, iti vor fi asasinate de indeciziile tristetilor.

Daca iti asumi adevarul atunci trebuie sa-ti asumi si tristetea lui.

Sara
Fosta membra 9am.ro

250 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 16:51

Exista un adevar fara de care nu am putea trai insa exista si acele adevaruri pe care nu ni le-am dori.Adevarul prin cunoastere este un ideal pentru care luptam de milenii.Cunoasterea ne ajuta,ne face sa ne simtim mai bine,sa obtinem implinirea de vise.

Sara
Fosta membra 9am.ro

250 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 16:56

Incercam sa ne cunoastem,daca nu stim ce suntem,avem de suferit.Stim doar ca existam si mai stim ca asta se intampla datorita stelelor.Traim si visam printre stele.Ele sunt cele care au hotarat ca noi trebuie sa existam.Cine a facut stelele,e alta poveste.O poveste veche pe care ne chinuim sa o intelegem.Fiecare intelegand in felul sau,unii visand,altii rationand iar cei mai multi,clacand.

Sara
Fosta membra 9am.ro

250 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 17:02

Pentru mine universul e ca o mare stea,visez si gandesc ca fara el eu nu puteam sa fiu.Acum daca sunt inseamna ca acest univers poate fi visat.Poate fi inteles gandindu-l.Si incerc sa-l gandesc.Poate ca la capat este un adevar trist dar cred ca e o adevarata forta.O forta a adevarului de dincolo de neant,apare in mintea noastra si apoi dispare.Nu se lasa inteles sau nu ne place noua sa intelegem ceea ce ni se reveleaza.Trebuie sa avem curajul sa acceptam infinitul.Adevarul despre infinit,cel care a fost si cel ce urmeaza.Si sa ne acceptam limita efemera.

Sara
Fosta membra 9am.ro

250 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 17:11

De la: gabigabi2, la data 2013-02-01 15:01:57

efortul tau e mare, foarte mare si dupa mesajele de raspuns primite, vei remarca un fapt ingrijorator : oamenii nu au nevoie de Adevar ! ii supara, ii incurca , ii enerveaza ; nu stiu ce sa faca cu el !
traim intr-o lume conventionala , bazata pe falsitatea jocului social si , fa ce - ai spus in finalul acestei postari , ca-i mai intelept !
cine Stie, cunoaste si intelege !

Zilnic ne folosim de adevar.Tot ce este in jurul nostru face parte din adevar.Este adevarul cunoasterii.In momentul in care stim ceva,acel ceva devine adevar.E un adevar prin care ne facem viata mai buna.A da vina pe altcineva,sau ceva,nu este o solutie rationala.Ceea ce noi facem,ni se datoreaza insa ni se permite atata timp cat ceva este posibil.Cand ceva nu este posibil atunci acel ceva nu exista.Nu exista dintr-un motiv anume.Nu ni se poate permite sa stricam un echilibru.Noi aici,pe planeta noastra uneori riscam insa ne riscam doar pe noi,ca specie.Echilibrul in univers este controlat de altceva si in acest moment noi nu putem sa facem ceva ce ar putea distruge unitatea acestuia.Poate ca ratiunea va invinge prin forta adevarului.

Sara
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 17:43

De la: 9am_1412, la data 2013-02-01 16:30:23

bagi mina-n foc ptr. absolutul inexistent ?
eu, din prudenta, n-as baga-o, ca nu se stie niciodata ! ce se dadea mai ieri-alaltaieri ca imposibil, astazi este !

Fosta membra 9am.ro

250 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 21:53

Adevarul nu poate fi ignorat

Sara
Fosta membra 9am.ro

939 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 22:02

De la: 9am_1412, la data 2013-02-01 16:30:23[quote

fraze pompoase fara propozitii adevarate... Relativistic ?????????

Omul fericit este acela care stãpâneºte ºi munca, ºi dragostea.-Sigmund Freud Stai departe de oamenii care îþi micºoreazã ambiþia. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevãrat mari te fac sã te simþi cã ºi tu poþi deveni mare.-Mark Twain
Fosta membra 9am.ro

939 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 22:11

De la: 9am_1444, la data 2013-02-01 21:53:09Adevarul nu poate fi ignorat

Depinde de notiunea de adevar: Existenta soarelui este un adevar pe care nu il poate ignora nici cel mai cinic ignorant, in afara cazului daca nu-i nebun. Saracia unei parti a unei populatii este un adevar pe care il poate ignora stapanii, guvernantii, cei ce conduc.

Fosta membra 9am.ro

250 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 22:17

Ar trebui creata o lume toleranta si rationala.Sa eliminam tot ceea ce ne transforma sau ceea ce de fapt ne intoarce in timp.Acum peste 5000 de ani a existat Sumerul,acum pe acele meleaguri este Irak.E o diferenta intre cele doua state,in timp,primul a fost un stat civilizator iar cel de azi e un stat la limita primitivitatii.Cauzele sunt multiple insa primeaza religia.Asa se poate pierde startul din cauza unor oameni care nu isi urmaresc decat interesul.

Sara
Fosta membra 9am.ro

250 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 22:26

Ipoteza Dumnezeu este de fapt o ipoteza veche,stiintifica,despre ceea ce noi stim astazi ca se numeste Univers.Aceasta ipoteza trebuie analizata cu aceleasi rezerve,ca oricare alta.Unii spun ca nu este nevoie de aceasta ipoteza insa pentru a sti Adevarul eu cred ca trebuie sa analizam totul.

Sara
Fosta membra 9am.ro

250 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2013, ora 22:29

De la: mili, la data 2013-02-01 22:02:01
De la: 9am_1412, la data 2013-02-01 16:30:23[quote

fraze pompoase fara propozitii adevarate... Relativistic ?????????

Se poate trai si cu lacrimi sechestrate intre gene.

Sara
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Satyagraha
Mergi la: