Info
x
Nina e in greva!
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 27 August 2012, ora 11:33
De la: GRINGOS, la data 2012-08-26 09:16:08 Gata ! Și voi repede ... Deci....Nina a reusit sa il convinga pe Marin sa faca sport,in loc sa stea tolanit la televizor.... Si mai departe? GRINGOS? Un scandenberg, ceva? O tabla intre doua sprinturi la 100 de metri? O saritura la groapa cu nisip sau .....aruncarea cu privirea dupa prajina?
Raporteaza abuz de limbaj
''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
|
|
Fosta membra 9am.ro 1478 mesaje Membru din: 30/03/2011 Oras: Galati |
Postat pe: 27 August 2012, ora 13:53
Ei dar voi , dup� cum v�d eu , țineți cu ursul , adic� cu Nina. Gata , �i dau concediu. �i dau voie s� se duc� și pe Zirda sau la Mamaia, Tataia, Vama, poate o atac� și Maz�re. Dac� vreți s� știți cum arat�, sau mai bine zis cum ar�ta Nina, acum 12 ani ? .... vedeți pozele. E �n centrul atenției.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 August 2012, ora 14:30
La tanti Nina
La tanti Nina , arde lumina , C�nd eu �nt�mnpl�tor treceam , Degrab� și m� duceam acas�, Unde e nevasta , care m� iubește Și �ntru-na st� s și se g�ndește Degrab� vin c� la hopa apare steopa . Deodat� am �nțeles c� planul s-a schimbat Și acas� nu am s� ajung degrab� , la Tanti Nina E tanti vina și parc� mult �i trebuie unui b�rbat cu inima slab� B�rb�țelul meu cel bun , pe unde Doamne sede? St� s�racu cred c�-n drum și �ndur� foame sete, Doamne ajut� dac� ști,.... Cred c� nu mai la copii și la mine se g�ndește. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 27 August 2012, ora 14:44
De la: GRINGOS, la data 2012-08-27 13:53:32Ei dar voi , dup� cum v�d eu , țineți cu ursul , adic� cu Nina. Gata , �i dau concediu. �i dau voie s� se duc� și pe Zirda sau la Mamaia, Tataia, Vama, poate o atac� și Maz�re. Dac� vreți s� știți cum arat�, sau mai bine zis cum ar�ta Nina, acum 12 ani ? .... vedeți pozele. E �n centrul atenției. Mno..... Nina, bat-o vina, o fugit de pe plantatie? Pai? Cine mai face cafeaua? Aha....Marin face cafeaua....Bun si asa!
''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
|
|
Postat pe: 27 August 2012, ora 15:35
De la: GRINGOS, la data 2012-08-27 14:30:24La tanti Nina Reiese,din aceasta poezie, spiritul de sacrificiu al barbatului, evident cu un scop foarte bine motivat: asigurarea familiei.... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 27 August 2012, ora 20:16
Nu �nțeleg de ce tot cea ce face Nina este din vina mea . Și nu �nseamn� c� dac� coincidența face ca s� fie și asem�nare de nume, nu �nseamn� c� totul se vrea s� fie natural. Parc� am specificat pe undeva �ntr-o poveste de a mea , c� numele personajelor, sunt aleatoare, și c� orice asem�nare cu reralitatea este pur și simplu �nt�mpl�toare. Așa c� ... Nu m� mai certați pe mine pentru Nina. . Dac� puneam alte nume , cred c� altfel ați fi v�zut lucrurile. De ce nu ați spus nimic la �Vizitatorul � de exemplu. Puteam și acolo s� m� pun �n pielea personajului de acolo... Și exemplele ar putea continua. Deci este un posibil scenariu SF la urma urmei. Puteam s� o cheme Anda sau Dina, sau Marghioala, iar eu Vic de la Victor, etc...
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 August 2012, ora 20:35
De la: GRINGOS, la data 2012-08-27 20:16:50Nu �nțeleg de ce tot cea ce face Nina este din vina mea . Și nu �nseamn� c� dac� coincidența face ca s� fie și asem�nare de nume, nu �nseamn� c� totul se vrea s� fie natural. Parc� am specificat pe undeva �ntr-o poveste de a mea , c� numele personajelor, sunt aleatoare, și c� orice asem�nare cu reralitatea este pur și simplu �nt�mpl�toare. Așa c� ... Nu m� mai certați pe mine pentru Nina. . Dac� puneam alte nume , cred c� altfel ați fi v�zut lucrurile. De ce nu ați spus nimic la �Vizitatorul � de exemplu. Puteam și acolo s� m� pun �n pielea personajului de acolo... Și exemplele ar putea continua. Deci este un posibil scenariu SF la urma urmei. Puteam s� o cheme Anda sau Dina, sau Marghioala, iar eu Vic de la Victor, etc... Eu glumeam Marine, sunt programata cu simtul umorului...uneori chiar prea dezvoltat
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 August 2012, ora 20:37
De la: GRINGOS, la data 2012-08-27 14:30:24La tanti Nina Il uitasem, si mie imi place!www.youtube.com/watch?v=gAjxSq6nL6w
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
|
|
|
Postat pe: 27 August 2012, ora 21:20
De la: GRINGOS, la data 2012-08-27 20:16:50Nu �nțeleg de ce tot cea ce face Nina este din vina mea . Și nu �nseamn� c� dac� coincidența face ca s� fie și asem�nare de nume, nu �nseamn� c� totul se vrea s� fie natural. Parc� am specificat pe undeva �ntr-o poveste de a mea , c� numele personajelor, sunt aleatoare, și c� orice asem�nare cu reralitatea este pur și simplu �nt�mpl�toare. Așa c� ... Nu m� mai certați pe mine pentru Nina. . Dac� puneam alte nume , cred c� altfel ați fi v�zut lucrurile. De ce nu ați spus nimic la �Vizitatorul � de exemplu. Puteam și acolo s� m� pun �n pielea personajului de acolo... Și exemplele ar putea continua. Deci este un posibil scenariu SF la urma urmei. Puteam s� o cheme Anda sau Dina, sau Marghioala, iar eu Vic de la Victor, etc... Of.....imi cer scuze.... SF este, ai dreptate, doar ca eu gasisem ceva ... natural totusi in personajul acela feminin si nu eram de acord sa te opresti si sa nu mai scrii continuarea....Topicul se vroia initial a .... te incuraja sa ne mai scrii....
|
|
Postat pe: 27 August 2012, ora 21:24
De la: _Ingrid, la data 2012-08-27 20:37:52De la: GRINGOS, la data 2012-08-27 14:30:24La tanti Nina
|
|
Postat pe: 27 August 2012, ora 22:39
mersi cu aceast� ocazie a .. la �sta cum �i zice ...Link-ul lui Stratan . Chiar �l c�utasem imițial dar ... noroc c� �l aveam prin muzica mea .
|
Postat pe: 28 August 2012, ora 11:34
Nina..... e un diminutiv de la un prenume?
Madalina....nu...ar fi Lina....sau Mada... Ecaterina..... nu.... Constantina....nu...Tina... Carolina....nu.... Pffff..... Alina....nu... O fi un prenume independent.....
|
|
Postat pe: 28 August 2012, ora 16:48
Poate fi și de la Niculina ...
Deși mulți �și spun și Lina mai bine �i ziceam așa De la fica madamei Berdan.
|
Postat pe: 28 August 2012, ora 16:55
Sau bunica din partea tatei, o chema Eufrosina. Și �și zice ... oare cum o chema ? Ei uite c� am uitat s� �ntreb pe tata de unde p�n� unde ?Sau mi-a zis și am uitat eu ! Dar putea fi ceva cu sina sau ... pe mama o chema Ermioni, și �și zicea Mimi... La m�tușa Elisabeta , și �și zicea Lica , sau Lilica. sau Lilico !.... La bunica din partea mamei - Neta !...s a m d
|
Postat pe: 28 August 2012, ora 17:00
Numai eu c� am fost r�sf�țatul Casei , m� strigau cu toții Bebi. Și așa a r�mas. Mai t�rziu m-am mai modernizat și eu. Adic� ei . C� nu le mai pl�cea s� m� dezmierde. De ex Negru , cum�trul meu, de c�te ori intra nervos dimineața �n central� , striga : � Marineee ! � Semn c� trebuia s� m� fac mic mic de tot, ca Loius de Funes...Sau s� m� ascund...C�teodat� Lenuța m� mai ap�ra. � Nu este Marin aici !� Asta c� aveam și anticamer�. Cred c� am s� arunc pe geam tastatura asta c� numai belel �mi face Nu percuteaz� la literele mari. mereu m� �ntoarce din drum.
|
Postat pe: 28 August 2012, ora 20:25
De la: GRINGOS, la data 2012-08-28 17:00:26Numai eu c� am fost r�sf�țatul Casei , m� strigau cu toții Bebi. Și așa a r�mas. Mai t�rziu m-am mai modernizat și eu. Adic� ei . C� nu le mai pl�cea s� m� dezmierde. De ex Negru , cum�trul meu, de c�te ori intra nervos dimineața �n central� , striga : � Marineee ! � Semn c� trebuia s� m� fac mic mic de tot, ca Loius de Funes...Sau s� m� ascund...C�teodat� Lenuța m� mai ap�ra. � Nu este Marin aici !� Asta c� aveam și anticamer�. Cred c� am s� arunc pe geam tastatura asta c� numai belel �mi face Nu percuteaz� la literele mari. mereu m� �ntoarce din drum. Esti sigur ca tastatura e de vina sau apesi tu din greseala pe vreo tasta acolo? Sau poate iti este blocata vreo tasta. eu am patit ca piticul meu varsase ceva pe taste si mi-a ramas lipita tasta A, deci puteam sa ii dau cu bata de baseball, ca tot nu puteam tasta A.... apoi la alta tastatura am rezolvat careva din noi tasta ''espace''.... Apoi se mai intampla si la case mari...Vorba vine. A propos de diminutive.... Al meu este....sa nu radeti....Micky.....Tata e de vina! Dumnezeu sa il ierte.... Mickydutza......
|
|
Postat pe: 29 August 2012, ora 08:47
�nseamn� c� știa tata ce avea la uș�. Asta din prea mult� dragoste. Mai �ntodeauna tații iubesc fetele și �nvers. Deduc c� și piticul t�u �ți seam�n�. F�r� resentimente! Știu asta din propia experienț� Soacr�mea �l iubea pe b�iat , iar tasu pe fat�. C� mai t�rziu s-au r�cit sentimentele... Iar caracterul era al mamei. la b�iat și a tatei la fat�. Așa m-i s-a �nt�mplat și mie. Și cred c� asta e ceva general. O fi tot gena de vin�?
|
Postat pe: 29 August 2012, ora 12:25
De la: GRINGOS, la data 2012-08-29 08:47:33�nseamn� c� știa tata ce avea la uș�. Asta din prea mult� dragoste. Mai �ntodeauna tații iubesc fetele și �nvers. Deduc c� și piticul t�u �ți seam�n�. F�r� resentimente! Știu asta din propia experienț� Soacr�mea �l iubea pe b�iat , iar tasu pe fat�. C� mai t�rziu s-au r�cit sentimentele... Iar caracterul era al mamei. la b�iat și a tatei la fat�. Așa m-i s-a �nt�mplat și mie. Și cred c� asta e ceva general. O fi tot gena de vin�? Cromozomii sunt de vina, cu certitudine! Ei fac combinari de n luat de cate kappa, doar ei stiu cum aleg acolo, la nivel inalt! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 29 August 2012, ora 12:33
Hai s� v� pun o �ntrebare de nota 10, care pe mine demult m� tot chinuie. Cum s-au transformat labele de la picioare de la maimuțe, �n talpa de azi a omului. C� ele aveau tot m�ini la picioare. Tot gena e de vin�? sau tot extratereștrii care ne-au modificat. C� nu cred c� gena știa c� omul a �nceput s� umble. Și cum s-au unit degetele? Ceva nu e �n regul� aici. Și sunt multe chestii curioase și �n organismul omului . Ce rost are acel apendice ? Trebuia s� mai fie ceva la care s-a renuțat de cineva ? Oare toate aninalele ne seam�n� �ntocmai ? Eu cred c� nu ! Noi am atins cred perfecțiunea sau a vrut cineva s� fac� asta. ?!
|
Postat pe: 29 August 2012, ora 12:46
De la: GRINGOS, la data 2012-08-29 12:33:19Hai s� v� pun o �ntrebare de nota 10, care pe mine demult m� tot chinuie. Cum s-au transformat labele de la picioare de la maimuțe, �n talpa de azi a omului. C� ele aveau tot m�ini la picioare. Tot gena e de vin�? sau tot extratereștrii care ne-au modificat. C� nu cred c� gena știa c� omul a �nceput s� umble. Și cum s-au unit degetele? Ceva nu e �n regul� aici. Și sunt multe chestii curioase și �n organismul omului . Ce rost are acel apendice ? Trebuia s� mai fie ceva la care s-a renuțat de cineva ? Oare toate aninalele ne seam�n� �ntocmai ? Eu cred c� nu ! Noi am atins cred perfecțiunea sau a vrut cineva s� fac� asta. ?! Existau maimute in.....Paleolitic? Cum traiau fara banane? Nici eu nu pot concepe ca euglena aia a evoluat altoita cu adn-ul brontociclozaurilor si am iesit noi, oamenii..... Mersul se invata. Omul invata din necesitate, luand exemplu pe cei din jurul sau. Inotul la fel. Daca nu invatam sa ne sincronizam membrele , riscam sa ne inecam! Instinctul de supravietuire este calauza! Apendicele are rolul de a colecta deseurile,nu? De aceea, in cazul supraalimentarii ''colectorului'', se perforeaza. Corpul omului nu este colectorul gunoiului universal, as tinde sa cred ca este mai degraba creatia cuiva, nu chiar intamplatoare dar premeditata totusi..... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
tudor_pp 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Arad |
Postat pe: 29 August 2012, ora 13:12
Cind se mai facea scoala, intr-un manual de genetica de clasa a XII-a gaseai raspunsul. Anume acela ca fenotipul este interactiunea genotipului cu mediul. Explicatii: fenotip- exprimarea genotipului (totalitatii genelor din organism).
Ce se uita in acest dialog este ca majoritatea aspectelor actuale s-au produs datorita adaptarii la mediul inconjurator. Am vrut sa stam pe pamant ne-am dezvoltat in acest sens si nu in altul. probabil stii si ca balena albastra se inrudeste cu un mic rozator. Aceste mamifere au trait pe sol dar au preferat mediul acvatic. Acum uita-te la specia umana. Albi, galbeni, negrii etc. Toate sunt adaptari la un anumit mediu. De ce laponii sunt mici au fata ingusta, ochii migdalati? Pentru a se apara de frig. De ce africanii sunt negri? Uita-te la tine cind te bronzezi. Oare ca sa te aperi de soare? Exact. Sper ca esti multumit de raspuns. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 August 2012, ora 15:38
De la: tudor_pp, la data 2012-08-29 13:12:10 Cind se mai facea scoala, intr-un manual de genetica de clasa a XII-a gaseai raspunsul. Anume acela ca fenotipul este interactiunea genotipului cu mediul. Explicatii: fenotip- exprimarea genotipului (totalitatii genelor din organism). Tzing! Sun clopotelul.....Intrebare: Uitandu-ma la mine cand ma bronzez, cu toata rabdarea din lume, de ce nu am fesele femeii africane? Pai..... nici neagra nu devin..... Nici macar in cerul gurii....
|
|
Postat pe: 29 August 2012, ora 15:49
Deci apendicele, este un fel de �supap� Ca s� vezi domnule la toate s-a g�ndit acel cineva.
Suntem o uzin� prea perfect� și vie pentru a nu ne minuna chiar noi inșine de ea !. Da nea Tudor. Ai dreptate . Știam c� unele dezvolt�ri sau schimb�ri de indivizi se datoresc �n mare parte adapt�rilor la mediu. Știu c� majoritatea mamiferelor au p�r�sit apele și s-au urcat pe uscat ca s� supraviețuiasc�. Dar unui om i-ar fi trebuit foarte mult timp, ca membrele lor s� sufere modific�ri insemnate. Iar fi trebuit mult timp unei maimuțe chiar și mai evoluate, s� ajung� ca omul de azi. Unde e p�rul ? �la cum a disp�rut? La cei de la poli ar fi prins bine, ca loc de blan�. �este multe mistere inc� Asta cu fenotipul =interacțiunea genotipului cu mediul nu o știam c� nu am �nv�țat așa ceva. Și cu suprimarea genelor. Pe undeva este totuși un � motor � care se �inv�rte �C� noi nu suntem �nt�mpl�tor pe acest p�m�nt și c� totuși avem o misiune. Și nu cred c� pentru a ne bate sau a ne distruge, c� v�d c� numai de asta suntem buni. Deci rezult� c� noi moștenim toate caracterele rele și mai puțin bune ale animalelor, �n mare parte. C� ne asem�n�m cu ele. Așa cum a p�țit și bietul cangur, sf�șiat de c�ini. Eu dac� eram �n locul cangurului jucam box cu picioarele. Un singur picior și i-ași transformat pe c��ni �n aviatori. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 August 2012, ora 15:52
De la: Musetel, la data 2012-08-29 15:38:07De la: tudor_pp, la data 2012-08-29 13:12:10 Cind se mai facea scoala, intr-un manual de genetica de clasa a XII-a gaseai raspunsul. Anume acela ca fenotipul este interactiunea genotipului cu mediul. Explicatii: fenotip- exprimarea genotipului (totalitatii genelor din organism). Poi cum alfel ? Și eu la fel Nu m-aș �negri la soare, nici dac� aș sta o zi �ntreag�. �n cel mai r�u caz m-ași �nroși, și dup� vreo dou� - trei zile de usturimi , s-ar lua și pielea. Poi �ia de la ecuator au experienț� . Ei au avut at�ta timp s� se bronzeze. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 August 2012, ora 16:01
Inflamarea apendicelui, parte a sistemului digestiv atrofiat� odat� cu evolu�ia speciei umane, conduce la apendicit�. Din cauza complica�iilor, aceast� afec�iune poate pune via�a �n pericol.
Apendicele se g�se�te �n prelungirea intestinului gros, mai exact a colonului �i, pentru foarte mult� vreme, nu s-a �tiut care este rolul lui func�ional �n organism. �n cele din urm� s-a dovedit c�, de fapt, apendicele este un �s�cule�" cu bacterii digestive �bune", aflate �n condi�ii normale �i �n intestine. La aceast� concluzie au ajuns cercet�torii de la Universitatea �Duke" din Statele Unite. Potrivit teoriei medicilor americani, aceste bacterii �bune" pot fi folosite de corp atunci c�nd anumite boli distrug flora intestinal�. �n astfel de cazuri, apendicele vars� bacteriile �bune" �n intestine pentru a restabili echilibrul florei microbiene de aici. Mai mult, alte cercet�ri au confirmat faptul c�, la fetus, apendicele ajut� la formarea de imunoglobuline, substan�e cu rol de protec�ie �mpotriva unor boli, iar dup� v�rsta de doi ani devine parte a sistemului imunitar al organismului, func�ion�nd ca un organ limfoid cu rol �n maturizarea limfocitelor B �i �n producerea anticorpilor imunoglobulinei A. Infec�iile cresc riscul Studiile arat� c� atunci c�nd exist� o infec�ie �n corp, �i apendicele se inflameaz�. Totu�i, inflama�ia nu este at�t de puternic� �nc�t s� creeze probleme de s�n�tate. Dar, �n unele cazuri, inflamarea apendicelui din cauza unei infec�ii existente undeva �n corp poate bloca ie�irea dinspre apendice �nspre intestinul gros. �i infec�iile gastrointestinale pot avea acela�i efect. Acestea pot fi produse de bacterii,virusuri, fungi sau de parazi�i �i cele mai multe dintre ele dispar �n c�teva zile, uneori chiar f�r� tratament. �n multe situa�ii, inflama�ia apendicelui apare atunci c�nd comunicarea dintre acesta �i intestinul gros este blocat�. Blocajul poate fi cauzat de acumularea de mucus �n interiorul apendicelui sau de fecalele care pot p�trunde spre apendice �i blocheaz� deschiderea acestuia. Tranzitul intestinal lent favorizeaz� apendicita, fiindc� probabilitatea ca fecalele s� ajung� din intestinul gros �n apendice este mai mare �n cazul persoanelor care au constipa�ie cronic�. Dac� bacteriile din fecale ajung �n apendice, se �nmul�esc �i produc inflama�ie. Iar procesul inflamator declan�at nu se mai opre�te nici chiar la administrarea antibioticelor. O complica�ie grav�, peritonita �n caz de apendicit�, apare o durere surd� �n apropierea ombilicului, iar aceasta devine tot mai ascu�it� pe m�sur� ce coboar� �nspre partea din dreapta jos a abdomenului. De asemenea, pot ap�rea simptome precum pierderea poftei de m�ncare, gre�uri �i v�rs�turi, febr� de p�n� la 38,8 grade Celsius, constipa�ie sau diaree. Fiindc� organismul func�ioneaz� normal �i f�r� apendice, solu�ia recomandat� �n caz de apendicit� este �ndep�rtarea chirurgical� prin opera�ie clasic� sau prin laparoscopie. Altfel, cre�te riscul de peritonit� care apare dac� apendicele se sparge, iar puroiul se �mpr�tie �n abdomen. O astfel de complica�ie a apendicitei pune via�a �n pericol, de aceea apendicitele sunt considerate urgen�e medicale. Specialistul nostru Dr. Bogdan Sandolache medic primar chirurgSUUB Apendicele nu este un organ indispensabil, inflama�ia sa fiind chiar periculoas�. Repausul, regimul hidric, tratamentul antibiotic �i folosirea unei pungi cu ghea�� pot atenua simptomatologia, dar riscul complica�iilor persist�. Acestea sunt: peritonit� localizat�, care apare de obicei �n 24-72 de ore de la debutul afec�iunii, abcesul apendicular (apari�ia puroiului �n zona central� a regiunii dure la palpare, cu agravarea st�rii generale) �i peritonit� generalizat�, complica�ie grav� a apendicitei, cu exacerbarea durerilor �i febr� de tip septic �i leucocitoz�. De asemenea, se poate ajunge la septicemie sau la abcese hepatice. Ca tratament al apendicitei se recomand� extirparea chirurgical�, iar recuperarea postoperatorie este de obicei rapid�. �n cazurile grave, spitalizarea poate dura p�n� la 5-6 zile. Inedit �n 2002, dintr-o gref� de apendice a fost reconstruit� uretra unui b�rbat. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 August 2012, ora 16:24
Desi ne-am obisnuit sa ne gandim la stramosii nostri de acum 4 milioane de ani ca la niste �oameni-maimuta�, imaginandu-ni-i ca pe niste creaturi asemanatoare cimpanzeilor, studiul realizat recent la Universitatea din Michigan, SUA, asupra unor fosile cu vechimea de peste 4 milioane de ani, arata ca lucrurile nu stateau astfel. Alcatuirea scheletului demonstreaza ca acei hominizi stravechi � care au trait la putina vreme dupa ce oamenii si cimpanzeii s-au separat, pornind pe cai evolutive distincte, intr-o perioada cuprinsa intre 8 si 4 milioane de ani in urma � aveau caracteristici si comportamente diferite de cele ale cimpanzeilor.
Multa vreme s-a presupus ca acesti stramosi ai nostri erau buni cataratori, intocmai ca si cimpanzeii. Insa particularitatile scheletului lor demonstreaza altceva. De pilda, structura articulatiei gleznei prezinta caracteristici relevante: unghiul de dorsiflexie � pozitia in care degetele de la picioare sunt indreptate in sus � era mult mai mic (15-20 grade) la scheletele fosile studiate decat in cazul cimpanzeilor (45 de grade). La cimpanzei, capatul inferior al tibiei (cel mai mare dintre cele doua oase ale gambei) se articuleaza cu glezna intr-un anumit mod, diferit de cel intalnit la cele 12 tibii fosile de hominizi studiate de cercetatori. Concluzia specialistilor a fost aceea ca hominizii primitivi, stramosi ai omului, se catarau ocazional in copaci, in acelasi mod ca oamenii de azi, dar nu erau adaptati vietii arboricole in aceeasi masura cu cimpanzeii si deplasarea prin crengile copacilor nu era unul dintre principalele lor moduri de locomotie. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 August 2012, ora 16:41
Cotrob�ind prin NET c�ut�nd despre evoluție și maimuțe am g�sit și știrea asta O fi adev�rat� ?
Natangii de stiinta: OAMENII PROVIN DIN PESTI, nu din maimute Citez din articolul FOTO Oamenii provin din pe�ti, nu din maimu�e, spun cercet�torii: Cercet�torii britani au descoperit c� oameni se trag de fapt din pe�ti, nu din maimu�e, cum s-a crezut p�n� acum. Pe baza unor imagini cu embrioni umani afla�i �n stadii incipiente ale dezvolt�rii �i a unui film ce prezint� procesul form�rii fe�ei umane puse la dispozi�ie de universit��i �i spitale, cercet�torii britanici au descoperit c� oamenii se trag din pe�ti, potrivit BBC. Tr�s�tura care i-a f�cut pe oamenii de �tiin�� s� ajung� la aceast� concluzie este zona aflat� �ntre buza superioar� �i nas, care este deseori ignorat�. De asemenea, pozi�ionarea ochilor la embrioni �n lateral este o informa�ie important� care indic� originea rasei umane. Potrivit speciali�tilor britanici, fa�a omului este format� de fapt din trei p�r�i principale care �n cele din urm� formeaz� un �ntreg �n perioada �n care este un fetus. Dac� nu se sincronizeaz� �ns�, bebelu�ul poate veni pe lume desfigurat. Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 August 2012, ora 17:07
Avem vreo 98 % cod genetic cu maimultele antropoide.
Unii nu mai au ce cerceta. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 29 August 2012, ora 17:12
Evrika ! Cred c� am g�sit ! Dac� e s� ne lu�m dup� oamenii de științ� britanici, privind evoluția noastr�, c� ne-am trage cu toții din pești, eu aș merge mai departe și aș spune c� Evoluția și fazele din p�ntecele mamei de la �nt�lnirea celor dou� celule și contopirea lor, sunt asem�n�toare cu acele evenimentele petrecute cu miliarde de ani �n urm�. C� de fapt se red� filmul evoluției umane, dar la o vitez� mai mare, adic� timp de 9 luni. Deci c�t crește �oul � copil, p�n� iese afar� este filmul evoluției sale la scar� mai mic� ref�c�nd cu exactitate condițiile de atunci. Aici chestia cu Soarele și radiațiile ultraviolete care ar fi contribuit și ele la explozia vieții mai este de discutat. Probabil c� se refer� numai la flor�. Oricum e un �nceput. Chiar dac� e �nc� pe locul doi. C� misterul vieții tot nu l-am aflat. Și �n final am ajuns iar la maimuț�. Cum a ajuns maimuța om ? Ca vechea vorb� : � Ce a fost la �nceput - Oul sau G�ina ?�
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 August 2012, ora 17:18
maimuta a ajuns om cind s-a privit prima data in....luciul apei. a facut soc de cit par avea, i-a cazut si de atunci se tot chinuie sa se incalzeasca cu ce se nimereste. Si asta i-a dezvoltat cerebelul.
S-a ajuns sa ne luam servici ca sa platim facturile la energie. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|
|

Il uitasem, si mie imi place!