Info
x
Cozi de...
|
NATURAVITA 12 mesaje Membru din: 3/02/2011 |
Postat pe: 22 Octombrie 2011, ora 16:57
Nimeni nu poate a nega existenta diversa a papagalilor, cu o coad ceva mai scurt e tot un papagal, dar n acelai timp, e i mai clar pentru toi c un papagal cu o coad scurt nu e la fel cu un papagal care are coada ntreag. Mai sunt papagalii deosebiti si pe alte criterii...eu insa am ales numai aceste doua exemple. De aici toat ncurctura! Va da-ti seama de ce am ales numai acest context...altfel incurcatura era si mai imposibila de-a fi definita. Acum, dac am inceput a scrie despre ei n mod evident, special, asta nseamn c i consider diferii de papagalii obinuii. Se poate spune limpede. Insa dac nu ii aminteam de loc i ma prefac c nu observ nici o deosebire ntre un papagal cu coada ntreag i unul cu coad scurt, s-ar putea sa ma banuiasca de interese ... Da,vreun interes... s ma prefac c nu observ ceva ce vd cu toii, sau c nu ndrznesc s abordez subiectul i vreau s ma eschivez de la luarea unei poziii n problema papagalilor cu o altfel de coad. De ce?, vedei cum st problema? Din clipa n care apare subiectul, la mine ori la alii, chiar din prima clip n care ai schitat o singur fraz ori ai scris cteva cuvinte despre papagalii cu coad scurt, cititorul va ncerca numaidect s ghiceasc dac tu, cel care ai schitat sau ai scris, eti unul cu coad lung sau unul cu coada scurt. Fireste,de la prima privire a textului,cititorul doreste sa vada de care eti, ca s tie cum s neleag ceea ce ai schitat, ce ai scris. Este o regula ce rmne ntotdeauna aceeai: Dac te simt... c ai coada ntreag, cei cu coada ntreag te vor lua n serios ...doar atunci cnd vor simi c i apostrofezi i i pui la punct pe cei cu coada scurt. Daca te simt...ca ai coada scurta,scena se repeta...implicati fiind cei cu coada scurta. Insa atentie!!! dac te apuci s iei aprarea celor cu un alt fel de coad dect a ta, atunci e ru de tot. Vor dumni fiinta ta i pe cei, pe care vroiai s-i aperi. Pentru ei vei rmne n continuare, la nesfarsit unul din tabra celorlali, care-i bag coada n treburile lor. Indiferent cum te-ai strdui s tratezi dilema, ea rmne spinoas. Maxima precautie,poti fi i orict de ginga in a trata-o, dac te apropii de ea, tot te vei nepa la cel puin un deget. Niciodat nu vei scpa fara traume. Nu scapi nevtmat! Te invinuiesc, ori confraii cu aceeai coad, ori ceilali.. Iar restul... va lua de fiecare dat ori partea unuia ori a altuia, n funcie de interesele de moment i de necesitile...firesti. O dilema ce a strnit ntotdeauna ceart i ur ntre familiile de papagali. Maiii!!! dac pn i papagalii - deci frate cu frate - nu se mai neleg bine ntre ei, i asta doar din cauza unei bucele de coad n plus sau n minus. Vedei, compoziia chimic a salivei n condiii climaterice diferite, a fost de cnd se tie, un stimulent n felul lor de a gndi despre papagalii care difer ntre ei prin lungimea cozii. Insa,de unde le-a venit lor ideea,si ce idee!!! c gustul papagalilor difer i el, n funcie de lungimea cozii?... Nu sariti s nu m ntrebai, c nu tiu!Ce imi spune instinctul?Treziti-va romani! cat timp mai acceptati coruptia?,asa gandeste un roman din USA care oricand va reveni in tara .
Cu bine, Cine se teme de suferinta...va suferi de teama. Raporteaza abuz de limbaj |