Info
x
Romania, asa cum este ea!
|
1dec1918_30dec1947 35 mesaje Membru din: 5/12/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Martie 2011, ora 12:01
Se intampla multe evenimente ca sa nu le spunem lucruri. Despre ele stiu cei care le comit, cine a fost de fata sau cine a aflat despre ele si s-a convins dupa ce a avut dovezi (sa nu spun clare pentru ca daca nu ar fi clare nu ar mai fi dovezi ci presupuneri). In Romania se fac si bune dar si rele. Dar sa vorbim despre rele, se omoara adica se ucide (oameni, animale pentru ca daca iei o viata indiferent in ce scop tot ucigas te chemi, chiar daca omori un om, tai o gaina sau strivesti, de draci, o musca - paranteza la paranteza vezi cum se procedeaza atunci cand un animal este sacrificat in scop alimentar la evrei sau musulmani, e altceva, dar noi suntem crestini, nu?), se fura, se minte (incluzand si inselaciunea si tot ce deriva din acestea). Bun, autoritatile statului stiu in parte, despre aceste lucruri iar cand sunt intrebati spun ca iau masuri ca sa se reduca numarul acestor fapte. Ce determina producerea acestora? Cateva cauze ar fi: rautatea, prostia, neglijenta, frustrarea, am putea sa adaugam la acest capitol mai nou si foamea s.a. (nu societate pe actiuni ci si altele). Care sunt institutiile statului care se ocupa de starea noastra de siguranta? Si incepem sa turnam, adica sa insiram: pe primul loc, care ar trebui sa stie sau se face ca nu stie desi stie ce se intampla cu fiecare dintre noi este faimosul SRI, corespondentul american al FBI, dar vedem cam ce fac baietii lor prin filme si se pare ca si in realitate e cam acelasi lucru (dar foarte rar au loc la ei asemenea evenimente); a doua institutie care stie si nu prea face nimic (nu datorita lucratorilor care scriu trei luni la procuratura, fiind suspendati si luand un salariu redus cam cu 75% pe perioada cercetarilor, daca trag un cartus intr-o misiune pe care statul ii pune sa o execute sub acoperirea legii care este ca o umbrela careia i s-au rupt spitele, plus prostia monumentala care este denumita institutia martorului asistent) pentru ca nu poate datorita impasului legislativ in general este politia; coroborate aceste 2 institutii sa le spunem constatatoare (mai sunt si altele dar acestea sunt principale). Vin institutiile care cerceteaza si propun masuri privitoare la gravitatea acestor fapte/evenimentele care aduc, nu-i asa, prejudicii cetateanului si drepturilor sale (ce fel suna!), institutie care se cheama procuratura. E, daca toate aceste institutii ,,vad si stiu`` ca se intampla ceva care aduce atingere fiintei umane (asta pentru omul este suprema valoare a si componenta fara de care societatea nu exista) ca urmare si a declaratiei universale a drepturilor omului (indiferent din partea cui, stat sau alta persoana), de ce nu se pun aceste institutii cap la cap pentru a rezolva corect aceste injustitii?
Raporteaza abuz de limbaj |