back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

miscarea ---------- kinetoterapia !

Fosta membra 9am.ro

115 mesaje
Postat pe: 3 Februarie 2011, ora 14:38

Ar fii mobilizator cu sosirea primaverii o abordare a subiectului
Miscarea --- kinetoterapia .

lansez ideea
ZP- yloz
Expert in kinetoterapie si motricitate speciala

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

115 mesaje
Postat pe: 3 Februarie 2011, ora 14:47

De la: Zoltan, la data 2011-02-03 14:38:18

lansez ideea
ZP- yloz

Vin in ajutorul celor care doresc sa se miste si sa nu ajunga neaparat la kinetoterapeut (de la noul nascut pana la sportivi si cei de varsta a treia .)

Termenul modern de kinesiologie are in zilele noastre o tripl circulaie ca neles :
1. ca tiin;
2. ca disciplin;
3. i ca profesie.
Porind de la una din definiiile kinesiologiei , sau particular a kinesiologiei medicale ( evident exista o serie de specialiti care se preocup de kinetologia nemedical studiind aspectele motricitii umane fr relaia cu boala si kinetoterapia. ) vom afla c studiaz structurile i mecanismele neuromusculare i articukare care asigur omului activiti motrice normale, nregistrnd , analiznd i corectnd mcanismele deficitarea disfuncionale .
Stricto sensum, kinesiologia are n studiu aparatul locomotor sau mai corect neuro-mio-artro-kinetic .
Fiind cea mai reprezntativ i complex specialitate care abordeaz activitatea fizic ( micarea) atat la indivizi sntoict u la ci cu imfirmiti, incapaciti, i handicapuri.
Kinesiologia i-a dezvoltat o serie de abordri interdisciplnare pe problema micrii.
Acestea sunt :
Micarea i tiinele biologice ;
Micarea i cordonarea echilibru;
Micarea ca element de legtur n dualism ( cartezian ) corp i minte ;
Micarea i medicina;
Micarea n contextul societii i culturii .
Micarea i robotica , etc.
In concluzie : se acord o tot mai larg importan studierii aprofundate a fiziologiei exerciiilor terapeutice, abordarea problemelor de biochimie a micrii biomecanica corect a micrii, componentele neurofiziologice , conceptul unitii fizice i psihice pe baza cruia se realizeaz programele de kinetoterapie , terapie ocupaional, activiti fzice adaptate, preocuparea pentru stilul de via pentru nivelul de fitness.
n cele de mai sus, s-a putut vedea cu uurin multitudinea de activiti umane care au la baz ca element esenial micarea . Empirismul i diletantismul ( nc persist din pcate !!) n practica acestor activiti umane ncepe s dispar sau mai bine zis este pe cale s dispar ( cu organizarea cursurilor de formare profesional de ctre centre de perfecionare profesionale , cu cadre foarte bine pregtite ) considerndu-se c n lumea modern orice activitate poate beneficia de pregtire corect i mai eficient.
Treptat acest rol de educare i pregtire practic ( care inc nu este destul ) , a fost preluat n special de kinetologie ca tiin a micrii i dus la ndeplinire de kinetoterapeui dar dup o pregtire special a acestora .
Aa au aprut cursurile masterale, sau alte cursuri postuniversitare n colaborare cu alte universiti prin acorduri de colaborare sau cu asociaii profesionale din straintate ( Bobath; Vojta, Kineziotaping; Stretching activ global posturologia met Souchard , PNF Kabat, si multe altele )

ZP /Yloz

Fosta membra 9am.ro

115 mesaje
Postat pe: 5 Februarie 2011, ora 14:09

Nu cred ca cei care navigheaza la 9 AM News , sunt impotriva miscarii , a sportului sub alta forma , si a terapiei prin miscare adica kinetoterapia vindecatoare de multe ori !
Asa ca >>
Astept intrebari , sugestii, priviind colaborarea pentru a fii sanatos , de a folosii profilaxia kinetorterapeutica in viata de zi cu zi , sau daca deja aveti unele disfunctii, probleme , mici majore sau din claificare IDH ( infirmitate, incapacitate/ disabilitate sau handicap ), impreuna sa rezolvam ceea ce nu stiti sau nu cunoasteti .
Yloz

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Februarie 2011, ora 11:43

Eu ma misc printre tomberoane

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Februarie 2011, ora 11:43

Eu ma misc printre tomberoane

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
Fosta membra 9am.ro

115 mesaje
Postat pe: 9 Februarie 2011, ora 14:02

< E mai bine dacat sa stai la TV ! > indiferent din care parte a baricadei ne aflam !

Fosta membra 9am.ro

115 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2012, ora 14:06

De la: Zoltan, la data 2011-02-03 14:38:18

lansez ideea
ZP- yloz

Lumea e perfect sanatos asa se vede din acest Forum .
Numai bine !
ZP

Fosta membra 9am.ro

115 mesaje
Postat pe: 15 Februarie 2012, ora 14:08

| Varianta pentru tiparire a topicului Miscarea ---------- kinetoterapia !
Mergi la: