Fosta membra 9am.ro
4841 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 11 Septembrie 2011, ora 16:15
De la: gabigabi, la data 2011-09-11 15:43:36De la: Black_Friday, la data 2011-09-11 15:22:15De la: gabigabi, la data 2011-09-11 14:51:46De la: Black_Friday, la data 2011-09-11 11:28:54De la: gabigabi, la data 2011-09-11 11:17:11De la: Tycuu, la data 2011-09-10 13:02:07De la: gabigabi, la data 2011-09-10 07:37:21De la: Black_Friday, la data 2011-09-09 21:33:12De la: Tycuu, la data 2011-09-09 21:14:48De la: Ingrid, la data 2011-09-09 20:56:33De la: Tycuu, la data 2011-09-09 20:16:11De la: Ingrid, la data 2011-09-09 09:42:26A tunat si a adunat o gasca de nostalgici!!!
Nu-mi explic decat prin aceea ca fie nu stiti cum a fost si presupuneti ca era bine, fie voua v-a fost bine!
Eu, in Bucuresti, fara rude la tara, fara cunostinte care sa-mi bata la usa sa cumpar hrana furata, fara pozitie privilegiata in partid - din contra, cu patru copii mititei de crescut, am dus-o foarte greu. Foarte foarte greu, cu grija ca nu am alimentatia corespunzatoare cresterii copiilor mici...
...singurul ,,ajutor " de care m-am bucurat a fost laptele de dezintoxicare al sotului, ca lucra in mediu toxic. Stie cineva cum arata laptele atunci?? a vazit cineva lapte cu precipitat murdar pe fund. ..si il dadeam lla copii.
Am trait vremuri oribile in care nu puteam alege nimic si eram pe punctul de a parasi tara, asa ca nu-mi spuneti mie ca era bine!!
Pai bine domnita, dar matale nu luai alocatie pentru copii?Dar sotul [mai ales ca lucra in mediu toxic, un mediu in care se platea foarte bine ] nu avea salariu ?
Ce, am zis eu ca nu aveam bani??? Am zis ca nu aveam cu ce sa hranesc copii. Pentru ca nu se gasea.. NU SE GASEA, ati uitat?
Sotul lucra, eu stateam cu patru copii mici, daca undeva se aducea cumva o masina de tacamuri, puteam eu sa stau de cu noapte sa prind doua gheare??? Nu, ca nu puteam sa las copii singuri.
In 1984, pentru copilul meu de peste sase luni cautam sa iau ficatele si pulpita de pui de la Gospodina, semi parpolite
In 1986, pentru cel mai mic copil al meu care ajunsese peste sase luni, nici acolo nu se mai gaseau ficatei si pulpite. Nicaieri. Am crescut copilul fara carne la varsta aceea, si am trait tot timpul cu spaima ca nu se dezvolta bine, ca nu va supravietui poate...
In 1989 m-am nimerit in Piata Unirii cand era carne in hala, si ziceau ca as putea lua pentru fiecare copil cate 200 de grame de carne cruda, daca pot dovedi cu certificatele de nastere ca am acesti copii...ce inseamna 200 de grame de carne cruda? o bucatica, si chiar si de aceea m-as fi bucurat daca as fifost atat de descreierata sa umblu cu actele copiilor in geanta.
Iar alocatia era o suma simbolca, domnu Tycu.
Eu am crezut ca matale te referi la bani , ca atunci cam problema banilor se punea, dar ca nu se gaseau alimente ,..chiar asa ? a fost o problema cu alimentele o perioada, dar in provincie se gaseau alimente ! Dar e mai bine acum ca de geaba se gaseste , ca sunt la preturi astronomice ?
Preturi astronomice? Din cauza asta sunt pline Hypermarket-urile?
In care provincii se gaseau alimentele in '86, de exemplu? Ca doar faceam armata pe atunci la Rm. Valcea si ce gaseai in Bucuresti, gaseai si acolo! Conserve de tocana de legume, creveti vietnamezi... Nu ne mai prostii domnule asa pe fata, spune-le basme din astea pustilor care nu au prins vremurile alea, nu noua!
Tatal meu, pentru ca si noi, la fel ca si Ingrid, nu aveam nicio ruda la tara, a stat la coada la carne in anul ala, incepind de seara, pina a doua zi dupa-amiaza, ca sa aiba ce pune pe masa de Craciun,...asa ca nu mai umbla cu tromboane din astea..."chiar asa, nu se gaseau alimente?".
Nu, nu se gasau alimente, si nu ar fi fost nicio problema daca nu se gaseau trufe, pate de ficat de gasca sau fructe de mare, nu se gaseau alimentele de baza! Carne, branza, oua, mezeluri, zahar, ulei...
lasa-l peTiculica....la el la Tulcea, era de mincare mai multa decit in Bucuresti si ne faceam, cu rindul, delegatii si cu o lista cit un pomelnic, plecam la "vinatoare" de ce s-o gasi, la el in oras ! vai s'amar de viata noastra DAR ....ca exista acest DAR :
intre ceea ce am visat noi- unii dintre noi - si ce-a iesit e o prapastie imensa in care ne-am prabusit ! de 21 ani ne conduc aceeasi oameni ; Industria tarii a fost devalizata, economia per total e la pamint, sanatatea si invatamintul ,la fel .....salariile sunt de mizerie, ptr. unii ...si pensiile altora abia de le ajunge, in timp ce diferenta dintre cei ce intind de leu ca sa-l faca mai mare si cei ce arunca cu el , creste vertiginos ....agricultura ce ne-ar fi scos binisor la liman, e moarta si marele turism ce ne-ar fi adus multi bani la buget , nu prea exista si datoria externa creste cu sute ,mii de euro / minut ....asadar , cam care-i speranta noastra si ce multumire putem avea cind se face o comparatie intre ce-ai avut si ce-ai pierdut vs. cistigat ?
Gabi, nu e vorba numai in Dobrogea, se mai gasea cate ceva cam peste tot,problema este ca ce se gasea era la pret accesibil pentru toti, chiar si pensionarii iar acum de geaba se gaseste ca sunt la preturi inaccesibile pentru toti ! Ai dreptate cu asta "intre ceea ce am visat noi- unii dintre noi - si ce-a iesit e o prapastie imensa in care ne-am
prabusit"-asa este Gabi numai ca oamenii care ne conduc nu sunt aceeasi din regimul trecut , acum sunt niste mafioti cu scopul de imbogatire si de a distruge tot, acest cuplu infect UDMR care il caracterizeaza ura si dusmania fata de romani, acesti hapsani de terenuri romanesti , acesti venetici in Romania ,care sunt pusi pe distrugere, si mafia PDL vanzatori de tara,astia ne -au dus spre prapastie ! Asa e cu restul !
Ticulica draga, chiar daca nu sunt exact aceeasi oameni, au aceleasi naravuri si uita-te bine la ei cum sunt de hrapereti, caci Comunismul i-a invatat ca sunt oameni alesi si li se cuvine totul ! ...si nu sunt numai ei de vina, ci si noi insine ptr. ca suntem lasi, obedienti si oportunisti ....NU am Stiut sa dam cu ei de pamint - adica sa -i schimbam atunci cind i-am prins cu mita-n sac si sa punem Stampila pe un altul si, tot asa ! daca i-am fi "amendat" atunci cind trebuia , nu-si permiteau ce-si permit acum si nu am fi fost iar in situatia lui ' 89, cu un partid unic ce si-a intins tentaculele peste toata tara si un presedinte ce se crede Mai Presus de LEGE ! e vina noastra !
Si anul viitor o sa pui stampila pe psd, care este de un alb imaculat! Parole, parole....
de ce sa pun pe PSD ? nu mai exista PNL ?
Este! Ca Scufita Rosie in burta lupului! Pentru promisiunea (incerta) de a ajunge la Cotroceni, Antonica a inglobat PNL in PSD. Conform raportului dintre PSD si PNL(care nu a trecut niciodata de 18-20%), lista pe care o sa pui stampila o sa contina mai multi pesedisti!
Nu-i obligatoriu ! si-n 2004 cind s-a creeat alianta D.A dintre PNL si PD , nu a votat electoratul pe cine a vrut ? si a iesit PD slabit din aceasta alianta sau, dimpotriva ? nu cumva a crescut de la 15-20% cit avea in 2004 , la 34-35 % in 2009 ?
Alo! Marte catre Pamant, receptie! O sa votezi o lista comuna, pe care se vor gasi candidati de la ambele partide, paritatea fiind stabilita in urma unor sondaje. Adica, vreo doua treimi pesedisti si o treime penalisti,asta in cazul cel mai bun pentru voi, in orasele mari. La tara, nu stiu cata sustinere au "liberalii" tai.
Iar dupa paritatea asta, tu poti sa spui ca pui stampila pe PNL?
"No man is an island entire of itself; every man
is a piece of the continent, a part of the main...
And therefore never send to know for whom
the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
|
|
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2011, ora 16:21
De la: Black_Friday, la data 2011-09-11 16:15:20De la: gabigabi, la data 2011-09-11 15:43:36De la: Black_Friday, la data 2011-09-11 15:22:15De la: gabigabi, la data 2011-09-11 14:51:46De la: Black_Friday, la data 2011-09-11 11:28:54De la: gabigabi, la data 2011-09-11 11:17:11De la: Tycuu, la data 2011-09-10 13:02:07De la: gabigabi, la data 2011-09-10 07:37:21De la: Black_Friday, la data 2011-09-09 21:33:12De la: Tycuu, la data 2011-09-09 21:14:48De la: Ingrid, la data 2011-09-09 20:56:33De la: Tycuu, la data 2011-09-09 20:16:11De la: Ingrid, la data 2011-09-09 09:42:26A tunat si a adunat o gasca de nostalgici!!!
Nu-mi explic decat prin aceea ca fie nu stiti cum a fost si presupuneti ca era bine, fie voua v-a fost bine!
Eu, in Bucuresti, fara rude la tara, fara cunostinte care sa-mi bata la usa sa cumpar hrana furata, fara pozitie privilegiata in partid - din contra, cu patru copii mititei de crescut, am dus-o foarte greu. Foarte foarte greu, cu grija ca nu am alimentatia corespunzatoare cresterii copiilor mici...
...singurul ,,ajutor " de care m-am bucurat a fost laptele de dezintoxicare al sotului, ca lucra in mediu toxic. Stie cineva cum arata laptele atunci?? a vazit cineva lapte cu precipitat murdar pe fund. ..si il dadeam lla copii.
Am trait vremuri oribile in care nu puteam alege nimic si eram pe punctul de a parasi tara, asa ca nu-mi spuneti mie ca era bine!!
Pai bine domnita, dar matale nu luai alocatie pentru copii?Dar sotul [mai ales ca lucra in mediu toxic, un mediu in care se platea foarte bine ] nu avea salariu ?
Ce, am zis eu ca nu aveam bani??? Am zis ca nu aveam cu ce sa hranesc copii. Pentru ca nu se gasea.. NU SE GASEA, ati uitat?
Sotul lucra, eu stateam cu patru copii mici, daca undeva se aducea cumva o masina de tacamuri, puteam eu sa stau de cu noapte sa prind doua gheare??? Nu, ca nu puteam sa las copii singuri.
In 1984, pentru copilul meu de peste sase luni cautam sa iau ficatele si pulpita de pui de la Gospodina, semi parpolite
In 1986, pentru cel mai mic copil al meu care ajunsese peste sase luni, nici acolo nu se mai gaseau ficatei si pulpite. Nicaieri. Am crescut copilul fara carne la varsta aceea, si am trait tot timpul cu spaima ca nu se dezvolta bine, ca nu va supravietui poate...
In 1989 m-am nimerit in Piata Unirii cand era carne in hala, si ziceau ca as putea lua pentru fiecare copil cate 200 de grame de carne cruda, daca pot dovedi cu certificatele de nastere ca am acesti copii...ce inseamna 200 de grame de carne cruda? o bucatica, si chiar si de aceea m-as fi bucurat daca as fifost atat de descreierata sa umblu cu actele copiilor in geanta.
Eu am crezut ca matale te referi la bani , ca atunci cam problema banilor se punea, dar ca nu se gaseau alimente ,..chiar asa ? a fost o problema cu alimentele o perioada, dar in provincie se gaseau alimente ! Dar e mai bine acum ca de geaba se gaseste , ca sunt la preturi astronomice ?
In care provincii se gaseau alimentele in '86, de exemplu? Ca doar faceam armata pe atunci la Rm. Valcea si ce gaseai in Bucuresti, gaseai si acolo! Conserve de tocana de legume, creveti vietnamezi... Nu ne mai prostii domnule asa pe fata, spune-le basme din astea pustilor care nu au prins vremurile alea, nu noua!
Tatal meu, pentru ca si noi, la fel ca si Ingrid, nu aveam nicio ruda la tara, a stat la coada la carne in anul ala, incepind de seara, pina a doua zi dupa-amiaza, ca sa aiba ce pune pe masa de Craciun,...asa ca nu mai umbla cu tromboane din astea..."chiar asa, nu se gaseau alimente?".
Nu, nu se gasau alimente, si nu ar fi fost nicio problema daca nu se gaseau trufe, pate de ficat de gasca sau fructe de mare, nu se gaseau alimentele de baza! Carne, branza, oua, mezeluri, zahar, ulei...
lasa-l peTiculica....la el la Tulcea, era de mincare mai multa decit in Bucuresti si ne faceam, cu rindul, delegatii si cu o lista cit un pomelnic, plecam la "vinatoare" de ce s-o gasi, la el in oras ! vai s'amar de viata noastra DAR ....ca exista acest DAR :
intre ceea ce am visat noi- unii dintre noi - si ce-a iesit e o prapastie imensa in care ne-am prabusit ! de 21 ani ne conduc aceeasi oameni ; Industria tarii a fost devalizata, economia per total e la pamint, sanatatea si invatamintul ,la fel .....salariile sunt de mizerie, ptr. unii ...si pensiile altora abia de le ajunge, in timp ce diferenta dintre cei ce intind de leu ca sa-l faca mai mare si cei ce arunca cu el , creste vertiginos ....agricultura ce ne-ar fi scos binisor la liman, e moarta si marele turism ce ne-ar fi adus multi bani la buget , nu prea exista si datoria externa creste cu sute ,mii de euro / minut ....asadar , cam care-i speranta noastra si ce multumire putem avea cind se face o comparatie intre ce-ai avut si ce-ai pierdut vs. cistigat ?
Gabi, nu e vorba numai in Dobrogea, se mai gasea cate ceva cam peste tot,problema este ca ce se gasea era la pret accesibil pentru toti, chiar si pensionarii iar acum de geaba se gaseste ca sunt la preturi inaccesibile pentru toti ! Ai dreptate cu asta "intre ceea ce am visat noi- unii dintre noi - si ce-a iesit e o prapastie imensa in care ne-am
prabusit"-asa este Gabi numai ca oamenii care ne conduc nu sunt aceeasi din regimul trecut , acum sunt niste mafioti cu scopul de imbogatire si de a distruge tot, acest cuplu infect UDMR care il caracterizeaza ura si dusmania fata de romani, acesti hapsani de terenuri romanesti , acesti venetici in Romania ,care sunt pusi pe distrugere, si mafia PDL vanzatori de tara,astia ne -au dus spre prapastie ! Asa e cu restul !
Ticulica draga, chiar daca nu sunt exact aceeasi oameni, au aceleasi naravuri si uita-te bine la ei cum sunt de hrapereti, caci Comunismul i-a invatat ca sunt oameni alesi si li se cuvine totul ! ...si nu sunt numai ei de vina, ci si noi insine ptr. ca suntem lasi, obedienti si oportunisti ....NU am Stiut sa dam cu ei de pamint - adica sa -i schimbam atunci cind i-am prins cu mita-n sac si sa punem Stampila pe un altul si, tot asa ! daca i-am fi "amendat" atunci cind trebuia , nu-si permiteau ce-si permit acum si nu am fi fost iar in situatia lui ' 89, cu un partid unic ce si-a intins tentaculele peste toata tara si un presedinte ce se crede Mai Presus de LEGE ! e vina noastra !
Si anul viitor o sa pui stampila pe psd, care este de un alb imaculat! Parole, parole....
Este! Ca Scufita Rosie in burta lupului! Pentru promisiunea (incerta) de a ajunge la Cotroceni, Antonica a inglobat PNL in PSD. Conform raportului dintre PSD si PNL(care nu a trecut niciodata de 18-20%), lista pe care o sa pui stampila o sa contina mai multi pesedisti!
Nu-i obligatoriu ! si-n 2004 cind s-a creeat alianta D.A dintre PNL si PD , nu a votat electoratul pe cine a vrut ? si a iesit PD slabit din aceasta alianta sau, dimpotriva ? nu cumva a crescut de la 15-20% cit avea in 2004 , la 34-35 % in 2009 ?
Alo! Marte catre Pamant, receptie! O sa votezi o lista comuna, pe care se vor gasi candidati de la ambele partide, paritatea fiind stabilita in urma unor sondaje. Adica, vreo doua treimi pesedisti si o treime penalisti,asta in cazul cel mai bun pentru voi, in orasele mari. La tara, nu stiu cata sustinere au "liberalii" tai.
nu stiu, blackule, cum si cite liste o sa fie, ca daca vor fi comasate alegerile asa cum VREA - vezi MEREU e dupa cum VREA jupinu', ceea ce e foarte democratic ,n-am ce zice- vor fi vreo 6-7 liste si nu numai cei de la tara habar nu vor avea ce voteaza ci si eu.... Tu , NU , ca la cum le stii dumneata bibicule, nu le stie/ spune, nimenea !
|
Fosta membra 9am.ro
4841 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2011, ora 16:39
De la: gabigabi, la data 2011-09-11 16:21:09De la: Black_Friday, la data 2011-09-11 16:15:20De la: gabigabi, la data 2011-09-11 15:43:36De la: Black_Friday, la data 2011-09-11 15:22:15De la: gabigabi, la data 2011-09-11 14:51:46De la: Black_Friday, la data 2011-09-11 11:28:54De la: gabigabi, la data 2011-09-11 11:17:11De la: Tycuu, la data 2011-09-10 13:02:07De la: gabigabi, la data 2011-09-10 07:37:21De la: Black_Friday, la data 2011-09-09 21:33:12De la: Tycuu, la data 2011-09-09 21:14:48De la: Ingrid, la data 2011-09-09 20:56:33De la: Tycuu, la data 2011-09-09 20:16:11De la: Ingrid, la data 2011-09-09 09:42:26A tunat si a adunat o gasca de nostalgici!!!
nu stiu, blackule, cum si cite liste o sa fie, ca daca vor fi comasate alegerile asa cum VREA - vezi MEREU e dupa cum VREA jupinu', ceea ce e foarte democratic ,n-am ce zice- vor fi vreo 6-7 liste si nu numai cei de la tara habar nu vor avea ce voteaza ci si eu.... Tu , NU , ca la cum le stii dumneata bibicule, nu le stie/ spune, nimenea !
Bibicule?  Imi e dor sa mai vad o piesa de Caragiale, "O noapte furtunoasa" sau "O scrisoare pierduta". O sa caut pe internet.
Sau Gaitele, Cuibul de viespi, cum se numeste transpunerea cinematografica.
www.youtube.com/watch?v=AebcqZXD6aQ&feature=related
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2011, ora 16:41
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
4841 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2011, ora 17:56
|
Fosta membra 9am.ro
4841 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2011, ora 18:06
Hai nu te supara, rectific: nu cateodata, mai mereu!
|
pascu08_yahoo_com
1522 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2011, ora 18:52
Cine este amator de teatru? au invitatii la chioru blonda si piticu/ locuri axtra/
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
4841 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2011, ora 19:17
De la: 9am104796, la data 2011-09-11 18:52:03 Cine este amator de teatru? au invitatii la chioru blonda si piticu/ locuri axtra/
Matale nea Gogule te duci la circ. Ai fata! Sa nu-ti uiti pistoalele.
|
|
|
Tycuu
1203 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2011, ora 19:34
 Una dintre tarile cele mai corupte, cu foametea cea mai accentuata ,cu criminalitate marita cu populatie saraca , Franta , prin doi mascarici mascati de prost gust si prost talent , doi actorasi de doi bani ruginiti s-au gasit sa faca parodii la adresa noastra !!! Uite Doamne cine s-a gasit !!!  Doamne apara !
Tycu
|
Fosta membra 9am.ro
7898 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2011, ora 22:01
De la: 9am104796, la data 2011-09-11 18:52:03 Cine este amator de teatru? au invitatii la chioru blonda si piticu/ locuri axtra/
"Locuri axtra?" asa sunt locurile in "TEXACX"
că poți numai să reușești, nu ai cum să pierzi. Eșecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eșec. Nimic. Totul înaintează in istoria umanității precum se întâmplă și cu procesul ei evolutiv. Totul avansează de-a lungul călătoriei tale.
|
Fosta membra 9am.ro
7898 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2011, ora 22:02
De la: Black_Friday, la data 2011-09-11 18:06:34Hai nu te supara, rectific: nu cateodata, mai mereu!
Iti doresc o saptamana BUNA,Black !!!
că poți numai să reușești, nu ai cum să pierzi. Eșecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eșec. Nimic. Totul înaintează in istoria umanității precum se întâmplă și cu procesul ei evolutiv. Totul avansează de-a lungul călătoriei tale.
|
Fosta membra 9am.ro
7898 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2011, ora 22:04
De la: Tycuu, la data 2011-09-11 19:34:12 Una dintre tarile cele mai corupte, cu foametea cea mai accentuata ,cu criminalitate marita cu populatie saraca , Franta , prin doi mascarici mascati de prost gust si prost talent , doi actorasi de doi bani ruginiti s-au gasit sa faca parodii la adresa noastra !!! Uite Doamne cine s-a gasit !!! Doamne apara !
Ideea e buna,dar comparatia...............chiar cine e Franta in fata Romaniei ? Ciorogarla din deal in fata Timisoarei........nu ?
|
Fosta membra 9am.ro
7898 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2011, ora 22:08
De la: Ingrid, la data 2011-09-10 14:31:43De la: Tramp, la data 2011-09-10 14:07:51
Dar de copii care sunt aruncati in orfelinate de catre binici,ale caror parinti plecati la munca la stapani ce zici?Dar de inexistenta spitalelor,care nu-ti mai da nici o alinare macar verala?Dar de explozia constructiilorde biserici???Dar de calitatea invatamantului tot mai proasta pe an ce trece????Dar de DROGURILE care au invadat tara???.........................Dar.....................Dar..............etc...............etac????
Ce vrei sa zic? sunt la fel de revoltata ca si tine, ce legatura are una cu alta?
Spitalele erau mult mai infecte atunci si tot asa trebuia sa aduc vata si mancare de acasa, toit asa trebuia sa dau ciubuc cu amadoua mainile.
Invatamantul era mai bun, indiscutabil, pe profesori ii respectam si erau demni de respect.
Dar..dar..dar..CE??? Daca imi amintetesc cu scarba prin ce umilinte am trecut in comunism asta nu inseamna ca acum le accept. De nici o culoare. NU eu bantui topicurile astea zicand ca Basescu sau ceilalti din politica fac treaba buna. Ei ar putea face, dar NU FAC. Punct.
Mi-e scarba si acum.
Ai tot dreptul sa'ti fie SCARBA,Ingrid......oamenii sunt afectati de .......tratament,se cred zmei acum.......Toate cele bune Ingrid !!!
|
Fosta membra 9am.ro
4841 mesaje
|
Postat pe: 11 Septembrie 2011, ora 22:22
De la: Silver9AM, la data 2011-09-11 22:02:14De la: Black_Friday, la data 2011-09-11 18:06:34Hai nu te supara, rectific: nu cateodata, mai mereu!
Iti doresc o saptamana BUNA,Black !!!
Asemenea!
|
SPERANTE_DESARTE
6 mesaje
Oras: Odorheiul Secuiesc
|
Postat pe: 12 Septembrie 2011, ora 06:22
De la: gabigabi, la data 2011-01-08 18:14:15De la: ctitorul, la data 2011-01-08 12:02:26Greu nene ,greu!
In Socialism ,romanul ,invata carte la scoli gratuit,obligatoriu pina la scoal profesionala sau Bacalaoreat ,facultatea gratuit.Marea masa a tinerilor faceau o scoala profesionala sau un liceu industrial ,totul gratuit,dupa care primeau o repartizare in productie si erau incadrati dupa pregatire ,fara spaga si relatii.Se primeau salariile de doua ori pe luna ,acont si leafa.Atit barbatii cit si femeile ,la maturitate se casatoreau ,de regula se cunosteau la locul de munca ,ambii fiind incadrati cu salarii de 2200 la 3200 lei lunar ,primeau apartament gratuit cu minimum 2 camere si injghebau o familie.Statul se imprumutase ,pentru constructia de locuinte ,pentru industrializare si dezvoltarea agriculturii.Romania era pe calea dezvoltarii industriale pe primul loc in lume,tara exportatoare ,tara creditoare pentru Orient cit si pentru Vest.Odata cu lichidarea datoriilor externe din anul 1989 ,Romania urma sa treaca intr-o noua etapa.
Totusi si in acea perioada existau ,elemente care sabotau bunul mers al economiei nationale si care ulterior dupa Revolutia din Decembrie 1989 sau erijat in conducatorii transformati peste noapte in capitalisti democrati,profitori ai realizarilor din sistemul Socialist,demogogi,delapidatori,diversionisti,care prin scindarea natiunii in mai multe tabere cu iz politic ,au adus Romania in pragul anului 2011,in care nu mai exista scoli ,gratuite,universitati,spitale,locuri de munca,salarii decente,siguranta zilei de miine,romanii fiind indemnati sa plece in pribegie,familiile sa se destrame,Oare cine poate da socoteala ca Romania a ajuns la mina F.M. I ului ?
foarte succinta descrierea ta, dar, iarta-ma , vreau sa fac o corectie : NU se mai dadeau apartamente gratuit chiar asa usor ! se dadeau daca erai un tovaras bun, erai membru de partid, aveai 2 copii cel putin si, era bine sa fii muncitor ! daca erai Intelectual....ntzzzz, nu prea ! ti-l cumparai neicusorule si asta incepind cam din anul ' 70....de ce ? pai , constatasera organele ca oamenii incepusera sa aibe un mic cheag si trebuia scos din mina lor, ispitindu-i si dindu-le liber la proprietatea privata !....intr-un fel oarecare, cam de acolo li s-a tras !
Comentariile le aud si in casa,eram mica atunci,dar consider xa si acum se poate trai bine daca ai o activitate care aduce venit.Trist este faptul ca multi tineri inca mai depind de parinti si la 20 de ani.Normal este la 16 ani sa incepi sa lucrezi pe cont propriu pina faci un minimum de capital ,apoi dezvolti alta afacere,statul este o himera ,nu trebuie sa-ti pierzi timpul sperind la ajutor,ajuta-te singurEu am strins capital din servicii,facind societati comerciale la clienti,traduceri legalizari,acum conduc afacerea mea personala si am obtinut 300.000 euro de la Fondurile Europene.
frumusetea este trecatoare,sentimentele ramin !
|
Tramp
9944 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2011, ora 09:23
De la: Ingrid, la data 2011-09-10 20:48:27De la: sirboby, la data 2011-09-10 15:45:18De la: Ingrid, la data 2011-09-10 14:31:43De la: Tramp, la data 2011-09-10 14:07:51
Dar de copii care sunt aruncati in orfelinate de catre binici,ale caror parinti plecati la munca la stapani ce zici?Dar de inexistenta spitalelor,care nu-ti mai da nici o alinare macar verala?Dar de explozia constructiilorde biserici???Dar de calitatea invatamantului tot mai proasta pe an ce trece????Dar de DROGURILE care au invadat tara???.........................Dar.....................Dar..............etc...............etac????
Ce vrei sa zic? sunt la fel de revoltata ca si tine, ce legatura are una cu alta?
Spitalele erau mult mai infecte atunci si tot asa trebuia sa aduc vata si mancare de acasa, toit asa trebuia sa dau ciubuc cu amadoua mainile.
Invatamantul era mai bun, indiscutabil, pe profesori ii respectam si erau demni de respect.
Dar..dar..dar..CE??? Daca imi amintetesc cu scarba prin ce umilinte am trecut in comunism asta nu inseamna ca acum le accept. De nici o culoare. NU eu bantui topicurile astea zicand ca Basescu sau ceilalti din politica fac treaba buna. Ei ar putea face, dar NU FAC. Punct.
Mi-e scarba si acum.
Ingrid hai sa fim seriosi ! Chiar daca dadai si atunci spaga(un pachet de Kent cu castel sau o punga de Alvorada,o cutie de Amigo sau chiar bani MICA DIFERENTA ERA CA ITI PUTEAI PERMITE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Si nici nu stiu sa se fi murit din cauza unei fracturi ca acum!
Nu stiti sa se fi murit din cauza unei fracturi!?!?! asta ma mira si pe mine, faptul ca vorbiti lucruri pe care nu le stiti. Daca nu stiti, nu inseamna ca nu exista, ca nu au existat. Ambii mei socri au murit DIN CAUZA MEDICILOR. Soacra pentru ca din greseala i s-a administrat o doza tripla dintr-un medicament foarte puternic, socrul de pneumonie, dar cu diagnostic de Parkinson. MII de femei au murit din sarcini nedorite. Revolutia a descoperit intregii lumi ca aveam la acel moment o groaza ce cazuri de SIDA. Tot atunci s-a aflat despre copii abandonati, crescuti ca niste animale in centrele sociale ( Tramp, esti pe faza?)
Ce nu era atunci? nu era presa, tovarasi, de aia nu stiati! aceste lucruri sunt ultracunoscute de noi, cei care le-am trait.
Eu sunt foarte serioasa si vorbesc documentat, lucruri traite pe care mi le amintesc cu jena si neplacere, numai pentru a va scoate din eroarea de a crede ca atunci era mai bine.
Nu stiu ce motive exista sa nu ma credeti, sunt total apolitica si nici acum nu traiesc bine, tot muncesc de-mi sar capacele, tot numar fiecare banut ca sa chibzuiesc bine ce cumpar.
Sunt cea mai potrivita persoana sa compar greutatile de atunci cu cele de acum.
Ma retrag din aceasta discutie, am senzatia clara ca vorbesc la pereti.
Inainte si peretii aveau urehi!
|
Tycuu
1203 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2011, ora 11:52
Tycu
|
Tycuu
1203 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2011, ora 12:14
De la: SPERANTE_DESARTE, la data 2011-09-12 06:22:43De la: gabigabi, la data 2011-01-08 18:14:15De la: ctitorul, la data 2011-01-08 12:02:26Greu nene ,greu!
In Socialism ,romanul ,invata carte la scoli gratuit,obligatoriu pina la scoal profesionala sau Bacalaoreat ,facultatea gratuit.Marea masa a tinerilor faceau o scoala profesionala sau un liceu industrial ,totul gratuit,dupa care primeau o repartizare in productie si erau incadrati dupa pregatire ,fara spaga si relatii.Se primeau salariile de doua ori pe luna ,acont si leafa.Atit barbatii cit si femeile ,la maturitate se casatoreau ,de regula se cunosteau la locul de munca ,ambii fiind incadrati cu salarii de 2200 la 3200 lei lunar ,primeau apartament gratuit cu minimum 2 camere si injghebau o familie.Statul se imprumutase ,pentru constructia de locuinte ,pentru industrializare si dezvoltarea agriculturii.Romania era pe calea dezvoltarii industriale pe primul loc in lume,tara exportatoare ,tara creditoare pentru Orient cit si pentru Vest.Odata cu lichidarea datoriilor externe din anul 1989 ,Romania urma sa treaca intr-o noua etapa.
Totusi si in acea perioada existau ,elemente care sabotau bunul mers al economiei nationale si care ulterior dupa Revolutia din Decembrie 1989 sau erijat in conducatorii transformati peste noapte in capitalisti democrati,profitori ai realizarilor din sistemul Socialist,demogogi,delapidatori,diversionisti,care prin scindarea natiunii in mai multe tabere cu iz politic ,au adus Romania in pragul anului 2011,in care nu mai exista scoli ,gratuite,universitati,spitale,locuri de munca,salarii decente,siguranta zilei de miine,romanii fiind indemnati sa plece in pribegie,familiile sa se destrame,Oare cine poate da socoteala ca Romania a ajuns la mina F.M. I ului ?
foarte succinta descrierea ta, dar, iarta-ma , vreau sa fac o corectie : NU se mai dadeau apartamente gratuit chiar asa usor ! se dadeau daca erai un tovaras bun, erai membru de partid, aveai 2 copii cel putin si, era bine sa fii muncitor ! daca erai Intelectual....ntzzzz, nu prea ! ti-l cumparai neicusorule si asta incepind cam din anul ' 70....de ce ? pai , constatasera organele ca oamenii incepusera sa aibe un mic cheag si trebuia scos din mina lor, ispitindu-i si dindu-le liber la proprietatea privata !....intr-un fel oarecare, cam de acolo li s-a tras !
Comentariile le aud si in casa,eram mica atunci,dar consider xa si acum se poate trai bine daca ai o activitate care aduce venit.Trist este faptul ca multi tineri inca mai depind de parinti si la 20 de ani.Normal este la 16 ani sa incepi sa lucrezi pe cont propriu pina faci un minimum de capital ,apoi dezvolti alta afacere,statul este o himera ,nu trebuie sa-ti pierzi timpul sperind la ajutor,ajuta-te singurEu am strins capital din servicii,facind societati comerciale la clienti,traduceri legalizari,acum conduc afacerea mea personala si am obtinut 300.000 euro de la Fondurile Europene.
 Nu trebuie privita problema chiar asa ,este adevarat ca sunt tineri de 20 ani care depind de parinti , dar aici parintii sunt de vina ca admit asta , si acei parinti sunt dintre cei cu afaceri mai legale sau ilegale care isi permit ca muncesc alti pentru ei ! , dar la cei de 16 ani poate au ganduri sa termine o scoala , sa faca o scoala superioara , si asta costa , de ce nu pui problema asa ?iar cu afacerea nu poate toata lumea sa o faca, matale te vezi numai pe matale , dar nu toti pot sa fie afaceristi, nu vezi ca tineretul are drumul viitorului inchis ? La matale daca nu erau Fondurile Europene ce faceai .? Ne dau bani UE si F.E. dar ne obliga la alte lucruri nevoite de noi , Romania a ajuns la cheremul UE.! Nu trebuiau bani de la F.E. trebuia sa ajute statul pe tineri sa faca ceva in viata !! -Asa ca vezi problema in general nu numai in prisma omului de afaceri !
Tycu
|
4N0nBl0ndes
28 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2011, ora 12:35
Dintre persoanele pe care le stiu toate au primit apartamente, fara sa fie activisti si erau intelectuali (term facultate). Dar ca sa primesti, trebuia sa umblii dupa acte, hartii..etc
|
4N0nBl0ndes
28 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2011, ora 12:44
Cineva zice ca statul este o himera. Inseamna ca nu ai invatat nimic din istorie. Prima criza mondiala a aparut in 1929, atunci cand era liberalismul, cand statul nu se implica deloc si existau saraci si bogati, fara clasa de mijloc. Atunci a aparut neoliberalismul, care a implicat statul in reglementarea pietei, taxe, impozite, servicii sociale. Daca noi nu ne-am dus cu sacul de bani la piata (cum se intampla in Europa in anii `30) este pentru ca statul s-a implicat. Si pe tine d-le cine te-a educat? Ai fost la o scoala privata si nu datorezi nimic statului?
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 12 Septembrie 2011, ora 15:26
|
panda11
6 mesaje
|
Postat pe: 14 Septembrie 2011, ora 11:24
restauranta private pe pe vremea lui nea nicu....????prostii inseamna ca nu ai trait acele timpuri.eu am lucrat in comert si asa ceva nu au existat.oricum era mult mai bine si oamenii mult mai in siguranta decat in vremurile astea basesciene.
|
Tycuu
1203 mesaje
|
Postat pe: 14 Septembrie 2011, ora 12:39
De la: panda11, la data 2011-09-14 11:24:41restauranta private pe pe vremea lui nea nicu....????prostii inseamna ca nu ai trait acele timpuri.eu am lucrat in comert si asa ceva nu au existat.oricum era mult mai bine si oamenii mult mai in siguranta decat in vremurile astea basesciene.
 Corect !
Tycu
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 14 Septembrie 2011, ora 15:04
De la: panda11, la data 2011-09-14 11:24:41restauranta private pe pe vremea lui nea nicu....????prostii inseamna ca nu ai trait acele timpuri.eu am lucrat in comert si asa ceva nu au existat.oricum era mult mai bine si oamenii mult mai in siguranta decat in vremurile astea basesciene.
....pacat ! inseamna ca n-ai mincat niciodata la fratii Chivu, ce tineau un restaurant micut pe Cal. Victoriei colt cu pta Amzei ....e drept : daca n-aveai rezervare nu intrai !
P.S
se chemau Mandatari !
|
Tycuu
1203 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 13:32
Tycu
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 15:30
De la: Tycuu, la data 2011-09-15 13:32:55De la: gabigabi, la data 2011-09-14 15:04:18De la: panda11, la data 2011-09-14 11:24:41restauranta private pe pe vremea lui nea nicu....????prostii inseamna ca nu ai trait acele timpuri.eu am lucrat in comert si asa ceva nu au existat.oricum era mult mai bine si oamenii mult mai in siguranta decat in vremurile astea basesciene.
....pacat ! inseamna ca n-ai mincat niciodata la fratii Chivu, ce tineau un restaurant micut pe Cal. Victoriei colt cu pta Amzei ....e drept : daca n-aveai rezervare nu intrai !
P.S
se chemau Mandatari !
Gabi , care Chivu, e vorba de Chivu ala de se incurca in minge cand vrea sa suteze si cade in sezut ? Gabi, nu confunda mandatarul cu privatul , ! au statute diferite !
nu, ticulica, nu confund...era un fel de semi-privat si daca Ceausescu mergea pe linia aia de deschidere catre mica privatizare.....am vrut sa spun ca alta ar fi fost soarta noastra, dar Nu, Comunismul a fost Programat sa cada, la fel cum a fost programat sa fie un experiment social si noi victime colaterale !
|
Fosta membra 9am.ro
10086 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 15:53
3
|
Tycuu
1203 mesaje
|
Postat pe: 15 Septembrie 2011, ora 20:06
De la: gabigabi, la data 2011-09-15 15:30:05De la: Tycuu, la data 2011-09-15 13:32:55De la: gabigabi, la data 2011-09-14 15:04:18De la: panda11, la data 2011-09-14 11:24:41restauranta private pe pe vremea lui nea nicu....????prostii inseamna ca nu ai trait acele timpuri.eu am lucrat in comert si asa ceva nu au existat.oricum era mult mai bine si oamenii mult mai in siguranta decat in vremurile astea basesciene.
P.S
se chemau Mandatari !
Gabi , care Chivu, e vorba de Chivu ala de se incurca in minge cand vrea sa suteze si cade in sezut ? Gabi, nu confunda mandatarul cu privatul , ! au statute diferite !
nu, ticulica, nu confund...era un fel de semi-privat si daca Ceausescu mergea pe linia aia de deschidere catre mica privatizare.....am vrut sa spun ca alta ar fi fost soarta noastra, dar Nu, Comunismul a fost Programat sa cada, la fel cum a fost programat sa fie un experiment social si noi victime colaterale !
 Asa este, ai dreptate si eu zic ca daca se mergea pe linia de mica privatizare era mai bine pentru Romania .Mandatarul era ca un fel de arendas , i se dadea gratuit un local , nu avea voie sa ii schimbe profilul, nu avea voie sa concedieze angajatii lui,nu avea voie sa il dea in faliment fara aprobarea statului si trebuia sa dea un procent staului. Privatul isi face singur localul sau il cumpara , are voie sa ii schimbe profilul , are voie sa angajeze sau sa concedieze pe cine vrea, da statului numai impozit si are voie si sa treaca firma in faliment daca e cazul !
Tycu
|
sirboby
1972 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 13:35
Prostii scrii mata! aceia care incarcau brichete erau privati,daca cunosti sau e cineva din Slatina Olt sa scrie de ,,turci''care aveau atelier de inghetata privat pe vremea comunistilor deci se putea.............................!
Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți
Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți
Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri
Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
|
Fosta membra 9am.ro
76 mesaje
Oras: Arad
|
Postat pe: 16 Septembrie 2011, ora 20:36
Cine au fost mandatarii?
Mandatarii au reprezentat singura forma de economie capitalista pe care autoritatile comuniste de la acea vreme au tolerat-o. Statul mandata gestiunea unui mic obiectiv economic, restaurant, frizerie, crama, unei persoane, de obicei privilegiata, care dispunea dupa propriul plac de activitatea in acea locatie. Tot ce avea de platit mandatarul era un impozit fix care se achita la primarie.
Sifonarie cu banii pe jumatate de Dacie
Mandatarul Vasile Ungureanu a detinut in anii 80 monopolul producerii sifonului si a sucurilor pe baza de fructe in Deva. Vasile Ungurenu: Prin Legea mandatariatului se interzicea concurenta. Nu era permisa existenta a doi mandatari cu acelasi tip de afacere in acelasi oras. Plasata undeva pe strada Horia, sifonaria lui Ungureanu a reprezentat in anul 1980 o investite de 30.000 de lei, adica jumatate din pretul unui automobil Dacia 1300. Mandatarul vindea zilnic 1000 de litri de sifon. Pentru ca notiunea de profit era la index, plus valoarea obtinuta in sifonarie se contabiliza in salariul mandatarului.
Salariul cat un ministru al lui Ceausescu
Vasile Ungureanu: Ca mandatar am avut un salariu de peste 8000 de lei pe luna. Cat un ministru de-al lui Ceausescu. In prima luna de mandat am fost socat cand am vazut ca am un castig de aproape patru ori mai mare decat aveam ca sef de coloana la intreprinderea de unde plecasem.
Afaceri fara contabil
O afacere cu mandat pe vremea lui Ceausescu era aproape libera de orice birocratie. Autoritatile cereau intreprinzatorului doar trei evidente. Vasile Ungureanu: Aveam trei dosare pe care trebuia sa le prezint la control: intrarile de materie prima, cantitatile de produs finit rezultat din procesul de productie si o balanta cheltuieli-venituri. Atat. Trei registre pe care le completam eu. Ca mandatar nu am avut niciodata nevoie de contabil.
Comert cu portocale fara coaja
Mandatarul se aproviziona in fiecare zi de joi a saptamanii cu cateva tone de portocale din coaja carora prepara sirop. Vasile Ungureanu: Era o bautura naturala pe care o preparam in sifonarie. Fara sa am nevoie de autorizari speciale, fara investitii suplimentare. Puteam face bani atunci din orice. De exemplu, pentru ca miezul portocalelor nu le foloseam in fabricarea siropului, il vindeam. Cozile erau atat de mari incat in cateva ore dadeam toate fructele, asa cum erau, fara coaja.
Te linistea legea ilicitului
Vasile Ungureanu spune ca in conditiile de atunci un mandatar putea castiga cat dorea de mult. Am castigat destui bani sa-mi construiesc mai multe case. Legea ilicitului insa interzicea detinerea a mai mult de o locuinta. Asa ca nu am riscat si cu banii cistigati am vizitat mai multe tari straine, mi-am extins casa proprie si am trait bine.
Afacerile, nu mai sunt ce erau in dictatura
Pentru Vasile Ungureanu statutul de om de afaceri in democratie e nimic pe langa ceea ce a reprezentat cel de mandatar in dictatura. Vasile Ungureanu: Pe vremea lui Ceausescu am facut afaceri la care azi doar pot sa visez. As fi vrut sa fac si acum sifon cu sirop natural de portocala pe reteta folosita in anii 80. M-ar costa peste 80.000 de lei doar o linie de mica productie. Costurile de omologare a siropului si o linie de imbuteliere automata sunt obligatorii ca sa primesc autorizatia de fabricatie. De unde atatia bani.
26-03-2009, Acest articol a fost vizualizat in detaliu de 681 utilizatori., Scrie un comentariu
|
|
|