back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Ce faceau romanii in socialism si ce fac acum !?!

 


 
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
 
CIPRIOTU

1445 mesaje
Membru din: 9/11/2008
Oras: Odorheiul Secuiesc

Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 01:18

De la: ctitorul, la data 2011-01-08 12:02:26Greu nene ,greu!
In Socialism ,romanul ,invata carte la scoli gratuit,obligatoriu pina la scoal profesionala sau Bacalaoreat ,facultatea gratuit.Marea masa a tinerilor faceau o scoala profesionala sau un liceu industrial ,totul gratuit,dupa care primeau o repartizare in productie si erau incadrati dupa pregatire ,fara spaga si relatii.Se primeau salariile de doua ori pe luna ,acont si leafa.Atit barbatii cit si femeile ,la maturitate se casatoreau ,de regula se cunosteau la locul de munca ,ambii fiind incadrati cu salarii de 2200 la 3200 lei lunar ,primeau apartament gratuit cu minimum 2 camere si injghebau o familie.Statul se imprumutase ,pentru constructia de locuinte ,pentru industrializare si dezvoltarea agriculturii.Romania era pe calea dezvoltarii industriale pe primul loc in lume,tara exportatoare ,tara creditoare pentru Orient cit si pentru Vest.Odata cu lichidarea datoriilor externe din anul 1989 ,Romania urma sa treaca intr-o noua etapa.
Totusi si in acea perioada existau ,elemente care sabotau bunul mers al economiei nationale si care ulterior dupa Revolutia din Decembrie 1989 sau erijat in conducatorii transformati peste noapte in capitalisti democrati,profitori ai realizarilor din sistemul Socialist,demogogi,delapidatori,diversionisti,care prin scindarea natiunii in mai multe tabere cu iz politic ,au adus Romania in pragul anului 2011,in care nu mai exista scoli ,gratuite,universitati,spitale,locuri de munca,salarii decente,siguranta zilei de miine,romanii fiind indemnati sa plece in pribegie,familiile sa se destrame,Oare cine poate da socoteala ca Romania a ajuns la mina F.M. I ului ?



Sunt foarte multe de spus aici ,concedii ieftine ,prin sindicate la statiuni unde vroiai,alimentele ieftine,16 lei branza de vaca kg,21 kg de oi,3 lei berea la sticla 2 la halba,50 bani kg pepeni verzi,50 bani oul vara 1,leu iarna,2 lei litrul de lapte,18 lei gk pui,13 lei kg peste,9 lei zahar si lamaile,,9 uleiul 11 orezul,9 lei banane ,7 lei masline,10 portocale ,erau ,doar iarna,vinul pe toate drumurile se vindea cu burta ,adica ,atat cat puteai sa bei,5 leil vin ,8 lei tuica,la tarani binenteles,la stat putin mai scump dar ,eu nu prea cumparam de la stat.
In ce priveste industria si bunurile de larg consum Romania producea absolut de toate.pana si avioane de pasageri Rombac de 125 locuri,vag da marfa de 600 tone,pentru Francezi care transportau piesele componente ale avioanelor si rachetelor cu ele ,transformatoarele si generatoarele pentru centrale electrice,tractoarele de la Craiova articulate cu 12 brazdare,combinele de grau cu masa de taiere de 6 metri,locomotivele electrice de la electroputere de 7580 cai putere 2100 diesel si 4200 cp tot diesel instalatiile de foraj DA de 2100 cp cea mai performanta din lume ,a castigat de 10 ori medaliile de aur la targurile internationale.si multe altele.


Fosta membra 9am.ro

529 mesaje
Membru din: 30/03/2010
Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 09:37

De la: TEMERAR, la data 2011-01-19 00:14:15
De la: TEMERAR, la data 2011-01-08 18:16:10
De la: revenitu, la data 2011-01-08 17:53:25
De la: TEMERAR, la data 2011-01-08 17:16:35Expunerea facuta pe scurt de ctitorul ,implica o discutie mai ampla ,nu cred ca ne permite spatiul,dar participant fiind la evenimentele din 1989 ,traind si dupa printro minune,tind in parte sa-l indreptatesc partial spun, in expunere.
Revolutia din 1989,a rfi adus Romania in rindul tarilor civilizate ,poate chiar mai mult,daca nu apareau luptele intestine intre fortele politice trucate de membrii fostului sistem.Nu cred ca reusesc sa ma fac inteles.
In dupaamiaza zilei de 22 decembrie 1989,cu mare risc am patruns la Studioul 4 al TVR,AJUTAT SI INDRUMAT DE ACTORUL MITICA POPESCU.
La Troita din fata TVR,in ziuade 22 decembrie 2010 am fost surprins de faptul ca am fost interpelat de un reporter al TVR,surprins ,am declarat ceva din care doar,citeva cuvinte au fost redate la Stiri (se poate urmari pe linkul www.tvr.ro/jurnal.php?play=48844)prin care ma declar profund nemultumit de faptul ca idealurile Revolutiei au fost deturnate,ca Romania de la stadiul in care se afla in Decembrie 1989,avea sansa sa devina STEAUA EUROPEI DE EST.








Uite pe voi am eu puþinticã ciudã !!! Aþi cedat muuult prea uºor . ªi tu ºti la ce mã refer . Putea sã vinã oricine !!! Lumea astãzi vã criticã cum cã v-a explodat în cap ideea oportunismului ! Fals . Vã era fricã ! Ãsta este adevãrul . Deºi aþi urlat de v-au lãsat vocile 3 zile, JOS COMUNISMUL, faþã-n faþã cu ei vã apuca tracul , bâlbâiala !!! Iar ei erau kkþi la funduleþ de frica linºajului. Voi fricã , ei fricã .... cine crezi tu cã a câºtigat ???
Un pic mai hotãrâþi dacã eraþi ... Vreo 4 ore-n plus .....

Nu stiu daca a fost frica,dar dupa o rafala de automat ,sa vezi cazuti in fata ta militari si civili ,sa porti o caseta cu dovezile noptii din 21 spre22 decembrie 1989 ,in speranta ca vor fi date pe post ,iar dupa sa ti se spuna ca s-a distrus caseta la prelucrare,ca au fost ratacite cheile de la seif,apoi din ordinul unui general (Militaru) aparut peste noapte comandantul armatei sa fi trimis spre executare ,salvat in ultimul moment de Croitoru de la parasutisti,nu stiu daca mai ramineau sentimente de curaj ,frica sau teroare,la gindul ca ai acasa o sotie cu doi copii de 7 si 11 ani.Discutia este mult mai complicata,sub alte aspecte.


Ma bucur ca apar comentatori la tema acestui topic,sunt de spus lucruri bune si rele,nimeni nu le poate spune mai bine ,decit cei care leau trait.
Eu am avut in 1990 convingerea ca Romania,era o tara care avea conditii sa dezvolte ce realizase cu truda poporul roman, in perioada socialismului.Am respins orce propunere de a intra in vreun partid,am fost doar membru fondator al "LIGII PENTRU DREPTATE"dar urmarind si intelegind unde vor ajunge cei care preluasera puterea,am considerat ca trebuie sa-mi vad de drum singur.Am facut in 1990 o calatorie in Turcia ,undeam vindut toate zdrentele ce mi le pusese in traista sotia si incaltarile vechi ale copiilor,cu un mic capital am adus acasa blugi ,am repetat calatoria si in 1991 ,cind m-am convins definitiv caTurcia nu era o afacere pentru mine.Am schimbat directia,am plecat in Italia,acolo oamenii ma porecleau Garibaldi si nu intelegeam dece .Abia dupa ce am descoperit misterul ,m-am luminat,am constituit o firma SRL,apoi am dat anunt la ziar ca intocmesc acte pentru societati comerciale si pina la finele lui '91 aveam un milion de lei.Am cerut transferul de la serviciu la propria-mi firma,am indemnat multi cunoscuti ,colegi,prieteni sa-mi urmeze sfatul,unii se calcau pe bombeuri pe la serviciu si se tineau scai ,altii mau inteles si mau urmat.Astazi sunt bine ,la fel si cei peste 1500 care iam chemat dupa mine.
Era perioada cind veneau smenarii din Occident (investitorii)care cu 100 de dolari ,petreceau 2saptamini in Romania.Un apartament cu 3 camere in Drumul Taberei, costa1000 dolari,alde gura casca stateau in Piata Unuversitatii si au ramas Golani,era perioada marilor sanse.Petre Roman ,daduse o lege prin care orce posesor de pasaport ,putea cumpara dolari cu 35 lei /dolar.Mai apoi a aparut Legea prin care,daca aveai SRL ,PASAPORT si viza de Italia,Franta,Germania etc.aveai dreptul sa-ti faci documente prin care luai de la banci valuta cu 35 lei/dolar ,pentru prospectarea pietii occidentale(bani de cazare hotel ,diurna transport etc),am mers in Occident am exportat piei de vaca sarata de pe la COMPILurile din tara,ca
Tabacaria Jilava ,dadea la boboci,export de fructe (acum au taiat plantatiile de pomi fructiferi,au facut teren intravilan) zilnic trageam dupa mine din Pta Universitatii oameni care intelegeau ce le explicam si bine au facut care mau urmat.Mai tirziu ,chiar daca am fost proiectant electronist,in Occident am acceptat sa lucrez si ca instalator incalziresi sanitare,mai apoi agent de turism,firma de constructii etc.
Pacat,a existat o perioada de vid legislativ,iar cei care au condus tara in acele momente au devalizat Romania iar romanii pierdeau timpul cascind gura la ei.Intelectualii fara experienta de muncitori si muncitorii fara cultura profesionala,vor fi intodeauna,usor de manipulat.Acum Statul fara capacitati de productie ,nu poate sa ofere locuri de munca,nici scoli de calificare nu se mai fac,facultatea este facultativa,doar meseria este bratara de aur ,dar trebuiesc scule si bancuri...de lucru.Pacat !Ce tara bogata este Romania !


Ce faceam inainte de 1989 ?
Intr-o tara in curs de dezvoltare ,erau atitea de facut,adevarat ca erau si multi paraziti !
Ce spune JEFUIT DE FESENE,fara sa fiu nostalgic recunosc ca are dreptate .


gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 17:27

De la: JEFUIT_DE_FESENEI, la data 2011-01-19 01:18:10
De la: ctitorul, la data 2011-01-08 12:02:26Greu nene ,greu!
In Socialism ,romanul ,invata carte la scoli gratuit,obligatoriu pina la scoal profesionala sau Bacalaoreat ,facultatea gratuit.Marea masa a tinerilor faceau o scoala profesionala sau un liceu industrial ,totul gratuit,dupa care primeau o repartizare in productie si erau incadrati dupa pregatire ,fara spaga si relatii.Se primeau salariile de doua ori pe luna ,acont si leafa.Atit barbatii cit si femeile ,la maturitate se casatoreau ,de regula se cunosteau la locul de munca ,ambii fiind incadrati cu salarii de 2200 la 3200 lei lunar ,primeau apartament gratuit cu minimum 2 camere si injghebau o familie.Statul se imprumutase ,pentru constructia de locuinte ,pentru industrializare si dezvoltarea agriculturii.Romania era pe calea dezvoltarii industriale pe primul loc in lume,tara exportatoare ,tara creditoare pentru Orient cit si pentru Vest.Odata cu lichidarea datoriilor externe din anul 1989 ,Romania urma sa treaca intr-o noua etapa.
Totusi si in acea perioada existau ,elemente care sabotau bunul mers al economiei nationale si care ulterior dupa Revolutia din Decembrie 1989 sau erijat in conducatorii transformati peste noapte in capitalisti democrati,profitori ai realizarilor din sistemul Socialist,demogogi,delapidatori,diversionisti,care prin scindarea natiunii in mai multe tabere cu iz politic ,au adus Romania in pragul anului 2011,in care nu mai exista scoli ,gratuite,universitati,spitale,locuri de munca,salarii decente,siguranta zilei de miine,romanii fiind indemnati sa plece in pribegie,familiile sa se destrame,Oare cine poate da socoteala ca Romania a ajuns la mina F.M. I ului ?



Sunt foarte multe de spus aici ,concedii ieftine ,prin sindicate la statiuni unde vroiai,alimentele ieftine,16 lei branza de vaca kg,21 kg de oi,3 lei berea la sticla 2 la halba,50 bani kg pepeni verzi,50 bani oul vara 1,leu iarna,2 lei litrul de lapte,18 lei gk pui,13 lei kg peste,9 lei zahar si lamaile,,9 uleiul 11 orezul,9 lei banane ,7 lei masline,10 portocale ,erau ,doar iarna,vinul pe toate drumurile se vindea cu burta ,adica ,atat cat puteai sa bei,5 leil vin ,8 lei tuica,la tarani binenteles,la stat putin mai scump dar ,eu nu prea cumparam de la stat.
In ce priveste industria si bunurile de larg consum Romania producea absolut de toate.pana si avioane de pasageri Rombac de 125 locuri,vag da marfa de 600 tone,pentru Francezi care transportau piesele componente ale avioanelor si rachetelor cu ele ,transformatoarele si generatoarele pentru centrale electrice,tractoarele de la Craiova articulate cu 12 brazdare,combinele de grau cu masa de taiere de 6 metri,locomotivele electrice de la electroputere de 7580 cai putere 2100 diesel si 4200 cp tot diesel instalatiile de foraj DA de 2100 cp cea mai performanta din lume ,a castigat de 10 ori medaliile de aur la targurile internationale.si multe altele.


desigur, in Comparatie cu ce se-ntimpla azi, devenim nostalgici si uitam ca oul era sub forma de praf de oua....ceapa deshidratata, ca si morcovii ...uleiul, zaharul, piinea, mezeurile, pe cartela si pe buletin....trebuia sa DOVEDESTI ca esti din localitate ca sa poti cumpara o piine ....
dar, incontestabil : ROMANIA avea toate datele necesare ca sa ajunga-n '90 una din tarile importante ale Europei , cu un cuvint de spus ! ehhhh !

Raporteaza abuz de limbaj
Tramp

9944 mesaje
Membru din: 16/08/2010
Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 17:32

De la: gabigabi, la data 2011-01-19 17:27:01
De la: JEFUIT_DE_FESENEI, la data 2011-01-19 01:18:10
De la: ctitorul, la data 2011-01-08 12:02:26Greu nene ,greu!
In Socialism ,romanul ,invata carte la scoli gratuit,obligatoriu pina la scoal profesionala sau Bacalaoreat ,facultatea gratuit.Marea masa a tinerilor faceau o scoala profesionala sau un liceu industrial ,totul gratuit,dupa care primeau o repartizare in productie si erau incadrati dupa pregatire ,fara spaga si relatii.Se primeau salariile de doua ori pe luna ,acont si leafa.Atit barbatii cit si femeile ,la maturitate se casatoreau ,de regula se cunosteau la locul de munca ,ambii fiind incadrati cu salarii de 2200 la 3200 lei lunar ,primeau apartament gratuit cu minimum 2 camere si injghebau o familie.Statul se imprumutase ,pentru constructia de locuinte ,pentru industrializare si dezvoltarea agriculturii.Romania era pe calea dezvoltarii industriale pe primul loc in lume,tara exportatoare ,tara creditoare pentru Orient cit si pentru Vest.Odata cu lichidarea datoriilor externe din anul 1989 ,Romania urma sa treaca intr-o noua etapa.
Totusi si in acea perioada existau ,elemente care sabotau bunul mers al economiei nationale si care ulterior dupa Revolutia din Decembrie 1989 sau erijat in conducatorii transformati peste noapte in capitalisti democrati,profitori ai realizarilor din sistemul Socialist,demogogi,delapidatori,diversionisti,care prin scindarea natiunii in mai multe tabere cu iz politic ,au adus Romania in pragul anului 2011,in care nu mai exista scoli ,gratuite,universitati,spitale,locuri de munca,salarii decente,siguranta zilei de miine,romanii fiind indemnati sa plece in pribegie,familiile sa se destrame,Oare cine poate da socoteala ca Romania a ajuns la mina F.M. I ului ?



Sunt foarte multe de spus aici ,concedii ieftine ,prin sindicate la statiuni unde vroiai,alimentele ieftine,16 lei branza de vaca kg,21 kg de oi,3 lei berea la sticla 2 la halba,50 bani kg pepeni verzi,50 bani oul vara 1,leu iarna,2 lei litrul de lapte,18 lei gk pui,13 lei kg peste,9 lei zahar si lamaile,,9 uleiul 11 orezul,9 lei banane ,7 lei masline,10 portocale ,erau ,doar iarna,vinul pe toate drumurile se vindea cu burta ,adica ,atat cat puteai sa bei,5 leil vin ,8 lei tuica,la tarani binenteles,la stat putin mai scump dar ,eu nu prea cumparam de la stat.
In ce priveste industria si bunurile de larg consum Romania producea absolut de toate.pana si avioane de pasageri Rombac de 125 locuri,vag da marfa de 600 tone,pentru Francezi care transportau piesele componente ale avioanelor si rachetelor cu ele ,transformatoarele si generatoarele pentru centrale electrice,tractoarele de la Craiova articulate cu 12 brazdare,combinele de grau cu masa de taiere de 6 metri,locomotivele electrice de la electroputere de 7580 cai putere 2100 diesel si 4200 cp tot diesel instalatiile de foraj DA de 2100 cp cea mai performanta din lume ,a castigat de 10 ori medaliile de aur la targurile internationale.si multe altele.


desigur, in Comparatie cu ce se-ntimpla azi, devenim nostalgici si uitam ca oul era sub forma de praf de oua....ceapa deshidratata, ca si morcovii ...uleiul, zaharul, piinea, mezeurile, pe cartela si pe buletin....trebuia sa DOVEDESTI ca esti din localitate ca sa poti cumpara o piine ....
dar, incontestabil : ROMANIA avea toate datele necesare ca sa ajunga-n '90 una din tarile importante ale Europei , cu un cuvint de spus ! ehhhh !

Numai pe cine nu-l ducea mintea nu avea ,atat frigiderul cat si congelatorul plin cu de toate.

Raporteaza abuz de limbaj
Tramp

9944 mesaje
Membru din: 16/08/2010
Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 17:37

De la: Australinca_DI, la data 2011-01-16 06:22:24ROMANIA ESTE LA NIVELUL CEL MAI SLAB AL EDUCATIEI EXISTENTE, DIN EUROPA SI INCA MAI "CREDETI" CA SUNTEM CEI MAI DESTEPTI DIN LUME, CHIAR MAI INTELIGENTI DECAT EINSTEIN SI LEONARDO DA VINCI LA UN LOC.

Cum te cheama pui de Dac?

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 17:39

upsss, ce ma fac ? n-aveam congelator ca n-aveam ce pune-n el , de unde s-ar deduce ca nu ma ducea capul nici atunci , nici acum cind nu inteleg binefacerile regimului basescian si NU VAD CIT DE BINE MI-ESTE !

Raporteaza abuz de limbaj
Tramp

9944 mesaje
Membru din: 16/08/2010
Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 17:39

De la: revenitu, la data 2011-01-17 15:30:23
De la: Black_Friday, la data 2011-01-15 15:43:45Ce poti sa spui? Proasta tot proasta ramane! Miloaga forumului!






Black !! Ignore !!!
E mult mai simplu !!
Nu te-ai obisnuit inca ??
Astia se bat singuri , oricum , oriunde , oricand ....

.


Aruncati manusile,suflecati-va manecile si............
La munca dragi pretini si tovarasi

Raporteaza abuz de limbaj
silviu_m74

118 mesaje
Membru din: 7/09/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 17:52

marea majoritate milogi erau atunci, milogi sunt si acum....drept dovada nu putem progresa ca si tara decat la nivelul secolului 19 !!!! frumoasa tara, pacat ca este si populata cu asemenea majoritate !!!

problema mare este ca Romanii vor capitalism cu mentalitate comunista,de aceea multi asteapta sa le dea cineva ceva....foarte multi sunt convinsi de faptul ca acel ceva il merita si ca sunt indreptatiti sa-l si primeasca !!!

oamni buni , deschideti-va mmintile fratilor, nimeni nu este dator sa va dea ceva voua, astora care sunteti milogi !!!

" La munca ortodoscilor !!! " dupa cum spunea intr-un film un mare actor roman


www.4life-romania.ro
gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 18:00

De la: silviu_m74, la data 2011-01-19 17:52:59marea majoritate milogi erau atunci, milogi sunt si acum....drept dovada nu putem progresa ca si tara decat la nivelul secolului 19 !!!! frumoasa tara, pacat ca este si populata cu asemenea majoritate !!!

problema mare este ca Romanii vor capitalism cu mentalitate comunista,de aceea multi asteapta sa le dea cineva ceva....foarte multi sunt convinsi de faptul ca acel ceva il merita si ca sunt indreptatiti sa-l si primeasca !!!

oamni buni , deschideti-va mmintile fratilor, nimeni nu este dator sa va dea ceva voua, astora care sunteti milogi !!!

" La munca ortodoscilor !!! " dupa cum spunea intr-un film un mare actor roman


bla bla bla ! nu v-ati plictisit sa repetati mereu acelasi SABLON, asta cu MUNCA ? la care MUNCA, neica ? S-au creeat locuri de munca si nu stiu romanii c-au venit investitori straini ? sau ca acest guvern a atras fonduri europene mai multe decit anul trecut sau acu 2 ani ? vai de capul vostru ,caci atunci cind repetati lozincile astea ,fara sa le ginditi, sunteti doar placi de patefon !


9am244971

102 mesaje
Membru din: 19/01/2011
Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 18:04

dar tu ............... tu nu te-ai obisnuit si saturat de lozincile lor ?
ce altceva crezi ca ai sa auzi pana in 2012 toamna ?

Raporteaza abuz de limbaj
Every normal man must be tempted at times to spit upon his hands, hoist the black flag, and begin slitting throats. - Henry Louis Mencken (1880-1956)
gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 18:11

De la: 9am244971, la data 2011-01-19 18:04:28dar tu ............... tu nu te-ai obisnuit si saturat de lozincile lor ?
ce altceva crezi ca ai sa auzi pana in 2012 toamna ?


da, dar trebuie cineva sa le mai dea si peste ceafa in semn ca spun prostii ....poate se rusineaza !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje
Membru din: 20/05/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 19:10

De la: gabigabi, la data 2011-01-19 18:11:58
De la: 9am244971, la data 2011-01-19 18:04:28dar tu ............... tu nu te-ai obisnuit si saturat de lozincile lor ?
ce altceva crezi ca ai sa auzi pana in 2012 toamna ?


da, dar trebuie cineva sa le mai dea si peste ceafa in semn ca spun prostii ....poate se rusineaza !

NU CREZI CA PESTE CEAFA AR TREBUI SA O PRIMIM TOTI ? ARE DREPTATE,CU MUNCA,DE MUNCA SE GASESTE,DAR E OBOSITOARE RAU SI VB. VOASTRA..........MUNCA E PT TRACTOARE NU PT. NISTE ERUDITI CA VOI,PAI SE POATE ? SA NE DE'A BASESCU DE TOATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Raporteaza abuz de limbaj
… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
9am244971

102 mesaje
Membru din: 19/01/2011
Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 19:19

De la: gabigabi, la data 2011-01-19 18:11:58
De la: 9am244971, la data 2011-01-19 18:04:28dar tu ............... tu nu te-ai obisnuit si saturat de lozincile lor ?
ce altceva crezi ca ai sa auzi pana in 2012 toamna ?


da, dar trebuie cineva sa le mai dea si peste ceafa in semn ca spun prostii ....poate se rusineaza !


Ia intreaba-l tu pe omul asta ...........de deasupra.......... de corelatia salarii romanesti ---- preturi si impozite europene ! Sa vedem ce zice ?!
Sau mai bine nu, ca iti sare in cap ........... Imbuibatii si asistatii mai vor si salarii , nuuu?

Raporteaza abuz de limbaj
Every normal man must be tempted at times to spit upon his hands, hoist the black flag, and begin slitting throats. - Henry Louis Mencken (1880-1956)
gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 19:32

De la: Silver9AM, la data 2011-01-19 19:10:35
De la: gabigabi, la data 2011-01-19 18:11:58
De la: 9am244971, la data 2011-01-19 18:04:28dar tu ............... tu nu te-ai obisnuit si saturat de lozincile lor ?
ce altceva crezi ca ai sa auzi pana in 2012 toamna ?


da, dar trebuie cineva sa le mai dea si peste ceafa in semn ca spun prostii ....poate se rusineaza !

NU CREZI CA PESTE CEAFA AR TREBUI SA O PRIMIM TOTI ? ARE DREPTATE,CU MUNCA,DE MUNCA SE GASESTE,DAR E OBOSITOARE RAU SI VB. VOASTRA..........MUNCA E PT TRACTOARE NU PT. NISTE ERUDITI CA VOI,PAI SE POATE ? SA NE DE'A BASESCU DE TOATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


LA CARE MUNCA, silvare, ca abia ai citit postarea de pe celalalt topic si mi-ai dat dreptate....bineinteles, pina la un pct. ,cind ai inceput iar cu lozinci : omule de2 ANI SE FURA-N TARA ASTA cit in 20 ani si NU SE PUNE NIMIC IN LOC !
LA CARE MUNCA NE TRIMITETI VOI, cind ati transformat tara asta intr-un desert si pe oameni i-ati facut asistatii vostri ca sa-i puteti cumpara cu o piine ?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje
Membru din: 20/05/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 19:40

De la: gabigabi, la data 2011-01-19 19:32:46
De la: Silver9AM, la data 2011-01-19 19:10:35
De la: gabigabi, la data 2011-01-19 18:11:58
De la: 9am244971, la data 2011-01-19 18:04:28dar tu ............... tu nu te-ai obisnuit si saturat de lozincile lor ?
ce altceva crezi ca ai sa auzi pana in 2012 toamna ?


da, dar trebuie cineva sa le mai dea si peste ceafa in semn ca spun prostii ....poate se rusineaza !

NU CREZI CA PESTE CEAFA AR TREBUI SA O PRIMIM TOTI ? ARE DREPTATE,CU MUNCA,DE MUNCA SE GASESTE,DAR E OBOSITOARE RAU SI VB. VOASTRA..........MUNCA E PT TRACTOARE NU PT. NISTE ERUDITI CA VOI,PAI SE POATE ? SA NE DE'A BASESCU DE TOATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


LA CARE MUNCA, silvare, ca abia ai citit postarea de pe celalalt topic si mi-ai dat dreptate....bineinteles, pina la un pct. ,cind ai inceput iar cu lozinci : omule de2 ANI SE FURA-N TARA ASTA cit in 20 ani si NU SE PUNE NIMIC IN LOC !
LA CARE MUNCA NE TRIMITETI VOI, cind ati transformat tara asta intr-un desert si pe oameni i-ati facut asistatii vostri ca sa-i puteti cumpara cu o piine ?


CRED CA AI UITAT SA PUI UN ZERO LA CIFRA 2,IAR LA LOC SE PUN MULTE,DOAR DACA VREI SA VEZI.........DACA NU ..........BASESCU E DE VINA SI BOC...........IAR DE MUNCA SE GASESTE,STII LA NOI IN RO. DACA NU AI UN JOB. ADECVAT STUDIILOR TALE,NU SE PUNE,DAR ACCEIASI OAMENI 9 DOCTORI,INGINERI,PROFESORI ,FUNCTIONARI PUBLICI ) MERG IN OCCIDENT SI PRESTEAZA CA TAXIMETRISTI,STERG LA FUND,SAPA SANTURI...........ACOLO SE POATE AICI ? BINE AI SA SPUI CA O FAC PT. BANI MULTI......IA VEZII,PE ACESTI VITEJI CU CATI BANI VIN IN TARA ? DECAT SA SLUGARESC IN AFARA MAI BINE MUNCESC IN TARA MEA ! ADUTI AMINTE CE ITI POVESTEA SI SILVIU,CU GRADINA.............

Raporteaza abuz de limbaj
… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 19:49

De la: Silver9AM, la data 2011-01-19 19:40:38
De la: gabigabi, la data 2011-01-19 19:32:46
De la: Silver9AM, la data 2011-01-19 19:10:35
De la: gabigabi, la data 2011-01-19 18:11:58
De la: 9am244971, la data 2011-01-19 18:04:28dar tu ............... tu nu te-ai obisnuit si saturat de lozincile lor ?
ce altceva crezi ca ai sa auzi pana in 2012 toamna ?


da, dar trebuie cineva sa le mai dea si peste ceafa in semn ca spun prostii ....poate se rusineaza !

NU CREZI CA PESTE CEAFA AR TREBUI SA O PRIMIM TOTI ? ARE DREPTATE,CU MUNCA,DE MUNCA SE GASESTE,DAR E OBOSITOARE RAU SI VB. VOASTRA..........MUNCA E PT TRACTOARE NU PT. NISTE ERUDITI CA VOI,PAI SE POATE ? SA NE DE'A BASESCU DE TOATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


LA CARE MUNCA, silvare, ca abia ai citit postarea de pe celalalt topic si mi-ai dat dreptate....bineinteles, pina la un pct. ,cind ai inceput iar cu lozinci : omule de2 ANI SE FURA-N TARA ASTA cit in 20 ani si NU SE PUNE NIMIC IN LOC !
LA CARE MUNCA NE TRIMITETI VOI, cind ati transformat tara asta intr-un desert si pe oameni i-ati facut asistatii vostri ca sa-i puteti cumpara cu o piine ?


CRED CA AI UITAT SA PUI UN ZERO LA CIFRA 2,IAR LA LOC SE PUN MULTE,DOAR DACA VREI SA VEZI.........DACA NU ..........BASESCU E DE VINA SI BOC...........IAR DE MUNCA SE GASESTE,STII LA NOI IN RO. DACA NU AI UN JOB. ADECVAT STUDIILOR TALE,NU SE PUNE,DAR ACCEIASI OAMENI 9 DOCTORI,INGINERI,PROFESORI ,FUNCTIONARI PUBLICI ) MERG IN OCCIDENT SI PRESTEAZA CA TAXIMETRISTI,STERG LA FUND,SAPA SANTURI...........ACOLO SE POATE AICI ? BINE AI SA SPUI CA O FAC PT. BANI MULTI......IA VEZII,PE ACESTI VITEJI CU CATI BANI VIN IN TARA ? DECAT SA SLUGARESC IN AFARA MAI BINE MUNCESC IN TARA MEA ! ADUTI AMINTE CE ITI POVESTEA SI SILVIU,CU GRADINA.............


dar, chiar n-aveti limita, silvarule ! pai cind Presedintele tarii tale iti spune ca esti liber sa pleci unde vrei ca el, NU are de unde sa te plateasca , ce-nseamna asta, mai omule ?
dar nici asta nu a spus , nu-i asa ? dupa cum NU a spus nici ca STATUL NU -I RESPONSABIL ptr. CETATENII LUI ?! si v-am intrebat pe voi, deontologii portocalii, ce-nseamna in acest caz STAT ? cine-i STATUL si CE ROL ARE ?! si ,ca de obicei, n-ati vazut postarea mea !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje
Membru din: 20/05/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 19:53

De la: gabigabi, la data 2011-01-19 19:49:31
De la: Silver9AM, la data 2011-01-19 19:40:38
De la: gabigabi, la data 2011-01-19 19:32:46
De la: Silver9AM, la data 2011-01-19 19:10:35
De la: gabigabi, la data 2011-01-19 18:11:58
De la: 9am244971, la data 2011-01-19 18:04:28dar tu ............... tu nu te-ai obisnuit si saturat de lozincile lor ?
ce altceva crezi ca ai sa auzi pana in 2012 toamna ?


da, dar trebuie cineva sa le mai dea si peste ceafa in semn ca spun prostii ....poate se rusineaza !

NU CREZI CA PESTE CEAFA AR TREBUI SA O PRIMIM TOTI ? ARE DREPTATE,CU MUNCA,DE MUNCA SE GASESTE,DAR E OBOSITOARE RAU SI VB. VOASTRA..........MUNCA E PT TRACTOARE NU PT. NISTE ERUDITI CA VOI,PAI SE POATE ? SA NE DE'A BASESCU DE TOATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


LA CARE MUNCA, silvare, ca abia ai citit postarea de pe celalalt topic si mi-ai dat dreptate....bineinteles, pina la un pct. ,cind ai inceput iar cu lozinci : omule de2 ANI SE FURA-N TARA ASTA cit in 20 ani si NU SE PUNE NIMIC IN LOC !
LA CARE MUNCA NE TRIMITETI VOI, cind ati transformat tara asta intr-un desert si pe oameni i-ati facut asistatii vostri ca sa-i puteti cumpara cu o piine ?


CRED CA AI UITAT SA PUI UN ZERO LA CIFRA 2,IAR LA LOC SE PUN MULTE,DOAR DACA VREI SA VEZI.........DACA NU ..........BASESCU E DE VINA SI BOC...........IAR DE MUNCA SE GASESTE,STII LA NOI IN RO. DACA NU AI UN JOB. ADECVAT STUDIILOR TALE,NU SE PUNE,DAR ACCEIASI OAMENI 9 DOCTORI,INGINERI,PROFESORI ,FUNCTIONARI PUBLICI ) MERG IN OCCIDENT SI PRESTEAZA CA TAXIMETRISTI,STERG LA FUND,SAPA SANTURI...........ACOLO SE POATE AICI ? BINE AI SA SPUI CA O FAC PT. BANI MULTI......IA VEZII,PE ACESTI VITEJI CU CATI BANI VIN IN TARA ? DECAT SA SLUGARESC IN AFARA MAI BINE MUNCESC IN TARA MEA ! ADUTI AMINTE CE ITI POVESTEA SI SILVIU,CU GRADINA.............


dar, chiar n-aveti limita, silvarule ! pai cind Presedintele tarii tale iti spune ca esti liber sa pleci unde vrei ca el, NU are de unde sa te plateasca , ce-nseamna asta, mai omule ?
dar nici asta nu a spus , nu-i asa ? dupa cum NU a spus nici ca STATUL NU -I RESPONSABIL ptr. CETATENII LUI ?! si v-am intrebat pe voi, deontologii portocalii, ce-nseamna in acest caz STAT ? cine-i STATUL si CE ROL ARE ?! si ,ca de obicei, n-ati vazut postarea mea !

DUPA CUM VAD EU,STATUL ARE IN ATRIBUTII,DOAR SA PLATEASCA GRAS SALARII,PENSII,AJUTOARE SOCIALE,SI NEMUNCA............EI EU NU VREAU UN ASEMENEA STAT.............

Raporteaza abuz de limbaj
… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
9am244971

102 mesaje
Membru din: 19/01/2011
Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 20:49

De la: gabigabi, la data 2011-01-19 19:49:31
De la: Silver9AM, la data 2011-01-19 19:40:38
De la: gabigabi, la data 2011-01-19 19:32:46
De la: Silver9AM, la data 2011-01-19 19:10:35
De la: gabigabi, la data 2011-01-19 18:11:58
De la: 9am244971, la data 2011-01-19 18:04:28dar tu ............... tu nu te-ai obisnuit si saturat de lozincile lor ?
ce altceva crezi ca ai sa auzi pana in 2012 toamna ?


da, dar trebuie cineva sa le mai dea si peste ceafa in semn ca spun prostii ....poate se rusineaza !

NU CREZI CA PESTE CEAFA AR TREBUI SA O PRIMIM TOTI ? ARE DREPTATE,CU MUNCA,DE MUNCA SE GASESTE,DAR E OBOSITOARE RAU SI VB. VOASTRA..........MUNCA E PT TRACTOARE NU PT. NISTE ERUDITI CA VOI,PAI SE POATE ? SA NE DE'A BASESCU DE TOATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


LA CARE MUNCA, silvare, ca abia ai citit postarea de pe celalalt topic si mi-ai dat dreptate....bineinteles, pina la un pct. ,cind ai inceput iar cu lozinci : omule de2 ANI SE FURA-N TARA ASTA cit in 20 ani si NU SE PUNE NIMIC IN LOC !
LA CARE MUNCA NE TRIMITETI VOI, cind ati transformat tara asta intr-un desert si pe oameni i-ati facut asistatii vostri ca sa-i puteti cumpara cu o piine ?


CRED CA AI UITAT SA PUI UN ZERO LA CIFRA 2,IAR LA LOC SE PUN MULTE,DOAR DACA VREI SA VEZI.........DACA NU ..........BASESCU E DE VINA SI BOC...........IAR DE MUNCA SE GASESTE,STII LA NOI IN RO. DACA NU AI UN JOB. ADECVAT STUDIILOR TALE,NU SE PUNE,DAR ACCEIASI OAMENI 9 DOCTORI,INGINERI,PROFESORI ,FUNCTIONARI PUBLICI ) MERG IN OCCIDENT SI PRESTEAZA CA TAXIMETRISTI,STERG LA FUND,SAPA SANTURI...........ACOLO SE POATE AICI ? BINE AI SA SPUI CA O FAC PT. BANI MULTI......IA VEZII,PE ACESTI VITEJI CU CATI BANI VIN IN TARA ? DECAT SA SLUGARESC IN AFARA MAI BINE MUNCESC IN TARA MEA ! ADUTI AMINTE CE ITI POVESTEA SI SILVIU,CU GRADINA.............


dar, chiar n-aveti limita, silvarule ! pai cind Presedintele tarii tale iti spune ca esti liber sa pleci unde vrei ca el, NU are de unde sa te plateasca , ce-nseamna asta, mai omule ?
dar nici asta nu a spus , nu-i asa ? dupa cum NU a spus nici ca STATUL NU -I RESPONSABIL ptr. CETATENII LUI ?! si v-am intrebat pe voi, deontologii portocalii, ce-nseamna in acest caz STAT ? cine-i STATUL si CE ROL ARE ?! si ,ca de obicei, n-ati vazut postarea mea !


Vezi, ................ ce raspuns primesti cand intrebi de salarii !
Esti un asistat, un lenes , un ordinar daca intrebi de salarii, nu e treaba statului asta, magarule , porcule si alte animale, iesi din tara daca nu iti convine !
Ei nu sunt responsabili de nimic, ...... dar pot sa ceara sacrificii , doar e criza , nu? Eeeeh , dar sa nu ne enervam , doar au fost votati ca sa ajunga acolo, nu s-au pus singuri !

Felicitari pentru tupeu , atat conducatorilor cat si laudacilor !

Raporteaza abuz de limbaj
Every normal man must be tempted at times to spit upon his hands, hoist the black flag, and begin slitting throats. - Henry Louis Mencken (1880-1956)
Fosta membra 9am.ro

529 mesaje
Membru din: 30/03/2010
Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 21:43

De la: TEMERAR, la data 2011-01-19 09:37:06
De la: TEMERAR, la data 2011-01-19 00:14:15
De la: TEMERAR, la data 2011-01-08 18:16:10
De la: revenitu, la data 2011-01-08 17:53:25
De la: TEMERAR, la data 2011-01-08 17:16:35Expunerea facuta pe scurt de ctitorul ,implica o discutie mai ampla ,nu cred ca ne permite spatiul,dar participant fiind la evenimentele din 1989 ,traind si dupa printro minune,tind in parte sa-l indreptatesc partial spun, in expunere.
Revolutia din 1989,a rfi adus Romania in rindul tarilor civilizate ,poate chiar mai mult,daca nu apareau luptele intestine intre fortele politice trucate de membrii fostului sistem.Nu cred ca reusesc sa ma fac inteles.
In dupaamiaza zilei de 22 decembrie 1989,cu mare risc am patruns la Studioul 4 al TVR,AJUTAT SI INDRUMAT DE ACTORUL MITICA POPESCU.
La Troita din fata TVR,in ziuade 22 decembrie 2010 am fost surprins de faptul ca am fost interpelat de un reporter al TVR,surprins ,am declarat ceva din care doar,citeva cuvinte au fost redate la Stiri (se poate urmari pe linkul www.tvr.ro/jurnal.php?play=48844)prin care ma declar profund nemultumit de faptul ca idealurile Revolutiei au fost deturnate,ca Romania de la stadiul in care se afla in Decembrie 1989,avea sansa sa devina STEAUA EUROPEI DE EST.








Uite pe voi am eu puþinticã ciudã !!! Aþi cedat muuult prea uºor . ªi tu ºti la ce mã refer . Putea sã vinã oricine !!! Lumea astãzi vã criticã cum cã v-a explodat în cap ideea oportunismului ! Fals . Vã era fricã ! Ãsta este adevãrul . Deºi aþi urlat de v-au lãsat vocile 3 zile, JOS COMUNISMUL, faþã-n faþã cu ei vã apuca tracul , bâlbâiala !!! Iar ei erau kkþi la funduleþ de frica linºajului. Voi fricã , ei fricã .... cine crezi tu cã a câºtigat ???
Un pic mai hotãrâþi dacã eraþi ... Vreo 4 ore-n plus .....

Nu stiu daca a fost frica,dar dupa o rafala de automat ,sa vezi cazuti in fata ta militari si civili ,sa porti o caseta cu dovezile noptii din 21 spre22 decembrie 1989 ,in speranta ca vor fi date pe post ,iar dupa sa ti se spuna ca s-a distrus caseta la prelucrare,ca au fost ratacite cheile de la seif,apoi din ordinul unui general (Militaru) aparut peste noapte comandantul armatei sa fi trimis spre executare ,salvat in ultimul moment de Croitoru de la parasutisti,nu stiu daca mai ramineau sentimente de curaj ,frica sau teroare,la gindul ca ai acasa o sotie cu doi copii de 7 si 11 ani.Discutia este mult mai complicata,sub alte aspecte.


Ma bucur ca apar comentatori la tema acestui topic,sunt de spus lucruri bune si rele,nimeni nu le poate spune mai bine ,decit cei care leau trait.
Eu am avut in 1990 convingerea ca Romania,era o tara care avea conditii sa dezvolte ce realizase cu truda poporul roman, in perioada socialismului.Am respins orce propunere de a intra in vreun partid,am fost doar membru fondator al "LIGII PENTRU DREPTATE"dar urmarind si intelegind unde vor ajunge cei care preluasera puterea,am considerat ca trebuie sa-mi vad de drum singur.Am facut in 1990 o calatorie in Turcia ,undeam vindut toate zdrentele ce mi le pusese in traista sotia si incaltarile vechi ale copiilor,cu un mic capital am adus acasa blugi ,am repetat calatoria si in 1991 ,cind m-am convins definitiv caTurcia nu era o afacere pentru mine.Am schimbat directia,am plecat in Italia,acolo oamenii ma porecleau Garibaldi si nu intelegeam dece .Abia dupa ce am descoperit misterul ,m-am luminat,am constituit o firma SRL,apoi am dat anunt la ziar ca intocmesc acte pentru societati comerciale si pina la finele lui '91 aveam un milion de lei.Am cerut transferul de la serviciu la propria-mi firma,am indemnat multi cunoscuti ,colegi,prieteni sa-mi urmeze sfatul,unii se calcau pe bombeuri pe la serviciu si se tineau scai ,altii mau inteles si mau urmat.Astazi sunt bine ,la fel si cei peste 1500 care iam chemat dupa mine.
Era perioada cind veneau smenarii din Occident (investitorii)care cu 100 de dolari ,petreceau 2saptamini in Romania.Un apartament cu 3 camere in Drumul Taberei, costa1000 dolari,alde gura casca stateau in Piata Unuversitatii si au ramas Golani,era perioada marilor sanse.Petre Roman ,daduse o lege prin care orce posesor de pasaport ,putea cumpara dolari cu 35 lei /dolar.Mai apoi a aparut Legea prin care,daca aveai SRL ,PASAPORT si viza de Italia,Franta,Germania etc.aveai dreptul sa-ti faci documente prin care luai de la banci valuta cu 35 lei/dolar ,pentru prospectarea pietii occidentale(bani de cazare hotel ,diurna transport etc),am mers in Occident am exportat piei de vaca sarata de pe la COMPILurile din tara,ca
Tabacaria Jilava ,dadea la boboci,export de fructe (acum au taiat plantatiile de pomi fructiferi,au facut teren intravilan) zilnic trageam dupa mine din Pta Universitatii oameni care intelegeau ce le explicam si bine au facut care mau urmat.Mai tirziu ,chiar daca am fost proiectant electronist,in Occident am acceptat sa lucrez si ca instalator incalziresi sanitare,mai apoi agent de turism,firma de constructii etc.
Pacat,a existat o perioada de vid legislativ,iar cei care au condus tara in acele momente au devalizat Romania iar romanii pierdeau timpul cascind gura la ei.Intelectualii fara experienta de muncitori si muncitorii fara cultura profesionala,vor fi intodeauna,usor de manipulat.Acum Statul fara capacitati de productie ,nu poate sa ofere locuri de munca,nici scoli de calificare nu se mai fac,facultatea este facultativa,doar meseria este bratara de aur ,dar trebuiesc scule si bancuri...de lucru.Pacat !Ce tara bogata este Romania !


Ce faceam inainte de 1989 ?
Intr-o tara in curs de dezvoltare ,erau atitea de facut,adevarat ca erau si multi paraziti !
Ce spune JEFUIT DE FESENE,fara sa fiu nostalgic recunosc ca are dreptate .


Fosta membra 9am.ro

529 mesaje
Membru din: 30/03/2010
Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 21:45

De la: TEMERAR, la data 2011-01-19 21:43:12
De la: TEMERAR, la data 2011-01-19 09:37:06
De la: TEMERAR, la data 2011-01-19 00:14:15
De la: TEMERAR, la data 2011-01-08 18:16:10
De la: revenitu, la data 2011-01-08 17:53:25
De la: TEMERAR, la data 2011-01-08 17:16:35Expunerea facuta pe scurt de ctitorul ,implica o discutie mai ampla ,nu cred ca ne permite spatiul,dar participant fiind la evenimentele din 1989 ,traind si dupa printro minune,tind in parte sa-l indreptatesc partial spun, in expunere.
Revolutia din 1989,a rfi adus Romania in rindul tarilor civilizate ,poate chiar mai mult,daca nu apareau luptele intestine intre fortele politice trucate de membrii fostului sistem.Nu cred ca reusesc sa ma fac inteles.
In dupaamiaza zilei de 22 decembrie 1989,cu mare risc am patruns la Studioul 4 al TVR,AJUTAT SI INDRUMAT DE ACTORUL MITICA POPESCU.
La Troita din fata TVR,in ziuade 22 decembrie 2010 am fost surprins de faptul ca am fost interpelat de un reporter al TVR,surprins ,am declarat ceva din care doar,citeva cuvinte au fost redate la Stiri (se poate urmari pe linkul www.tvr.ro/jurnal.php?play=48844)prin care ma declar profund nemultumit de faptul ca idealurile Revolutiei au fost deturnate,ca Romania de la stadiul in care se afla in Decembrie 1989,avea sansa sa devina STEAUA EUROPEI DE EST.








Uite pe voi am eu puþinticã ciudã !!! Aþi cedat muuult prea uºor . ªi tu ºti la ce mã refer . Putea sã vinã oricine !!! Lumea astãzi vã criticã cum cã v-a explodat în cap ideea oportunismului ! Fals . Vã era fricã ! Ãsta este adevãrul . Deºi aþi urlat de v-au lãsat vocile 3 zile, JOS COMUNISMUL, faþã-n faþã cu ei vã apuca tracul , bâlbâiala !!! Iar ei erau kkþi la funduleþ de frica linºajului. Voi fricã , ei fricã .... cine crezi tu cã a câºtigat ???
Un pic mai hotãrâþi dacã eraþi ... Vreo 4 ore-n plus .....

Nu stiu daca a fost frica,dar dupa o rafala de automat ,sa vezi cazuti in fata ta militari si civili ,sa porti o caseta cu dovezile noptii din 21 spre22 decembrie 1989 ,in speranta ca vor fi date pe post ,iar dupa sa ti se spuna ca s-a distrus caseta la prelucrare,ca au fost ratacite cheile de la seif,apoi din ordinul unui general (Militaru) aparut peste noapte comandantul armatei sa fi trimis spre executare ,salvat in ultimul moment de Croitoru de la parasutisti,nu stiu daca mai ramineau sentimente de curaj ,frica sau teroare,la gindul ca ai acasa o sotie cu doi copii de 7 si 11 ani.Discutia este mult mai complicata,sub alte aspecte.


Ma bucur ca apar comentatori la tema acestui topic,sunt de spus lucruri bune si rele,nimeni nu le poate spune mai bine ,decit cei care leau trait.
Eu am avut in 1990 convingerea ca Romania,era o tara care avea conditii sa dezvolte ce realizase cu truda poporul roman, in perioada socialismului.Am respins orce propunere de a intra in vreun partid,am fost doar membru fondator al "LIGII PENTRU DREPTATE"dar urmarind si intelegind unde vor ajunge cei care preluasera puterea,am considerat ca trebuie sa-mi vad de drum singur.Am facut in 1990 o calatorie in Turcia ,undeam vindut toate zdrentele ce mi le pusese in traista sotia si incaltarile vechi ale copiilor,cu un mic capital am adus acasa blugi ,am repetat calatoria si in 1991 ,cind m-am convins definitiv caTurcia nu era o afacere pentru mine.Am schimbat directia,am plecat in Italia,acolo oamenii ma porecleau Garibaldi si nu intelegeam dece .Abia dupa ce am descoperit misterul ,m-am luminat,am constituit o firma SRL,apoi am dat anunt la ziar ca intocmesc acte pentru societati comerciale si pina la finele lui '91 aveam un milion de lei.Am cerut transferul de la serviciu la propria-mi firma,am indemnat multi cunoscuti ,colegi,prieteni sa-mi urmeze sfatul,unii se calcau pe bombeuri pe la serviciu si se tineau scai ,altii mau inteles si mau urmat.Astazi sunt bine ,la fel si cei peste 1500 care iam chemat dupa mine.
Era perioada cind veneau smenarii din Occident (investitorii)care cu 100 de dolari ,petreceau 2saptamini in Romania.Un apartament cu 3 camere in Drumul Taberei, costa1000 dolari,alde gura casca stateau in Piata Unuversitatii si au ramas Golani,era perioada marilor sanse.Petre Roman ,daduse o lege prin care orce posesor de pasaport ,putea cumpara dolari cu 35 lei /dolar.Mai apoi a aparut Legea prin care,daca aveai SRL ,PASAPORT si viza de Italia,Franta,Germania etc.aveai dreptul sa-ti faci documente prin care luai de la banci valuta cu 35 lei/dolar ,pentru prospectarea pietii occidentale(bani de cazare hotel ,diurna transport etc),am mers in Occident am exportat piei de vaca sarata de pe la COMPILurile din tara,ca
Tabacaria Jilava ,dadea la boboci,export de fructe (acum au taiat plantatiile de pomi fructiferi,au facut teren intravilan) zilnic trageam dupa mine din Pta Universitatii oameni care intelegeau ce le explicam si bine au facut care mau urmat.Mai tirziu ,chiar daca am fost proiectant electronist,in Occident am acceptat sa lucrez si ca instalator incalziresi sanitare,mai apoi agent de turism,firma de constructii etc.
Pacat,a existat o perioada de vid legislativ,iar cei care au condus tara in acele momente au devalizat Romania iar romanii pierdeau timpul cascind gura la ei.Intelectualii fara experienta de muncitori si muncitorii fara cultura profesionala,vor fi intodeauna,usor de manipulat.Acum Statul fara capacitati de productie ,nu poate sa ofere locuri de munca,nici scoli de calificare nu se mai fac,facultatea este facultativa,doar meseria este bratara de aur ,dar trebuiesc scule si bancuri...de lucru.Pacat !Ce tara bogata este Romania !


Ce faceam inainte de 1989 ?
Intr-o tara in curs de dezvoltare ,erau atitea de facut,adevarat ca erau si multi paraziti !
Ce spune JEFUIT DE FESENE,fara sa fiu nostalgic recunosc ca are dreptate .


Ce nu inteleg,faptul ca toti ne credem romani,dar nu facem nimic pentru Romania !


vasile_vali

2835 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Galati

Postat pe: 19 Ianuarie 2011, ora 23:59

De la: Tramp, la data 2011-01-19 17:32:18
De la: gabigabi, la data 2011-01-19 17:27:01
De la: JEFUIT_DE_FESENEI, la data 2011-01-19 01:18:10
De la: ctitorul, la data 2011-01-08 12:02:26Greu nene ,greu!
In Socialism ,romanul ,invata carte la scoli gratuit,obligatoriu pina la scoal profesionala sau Bacalaoreat ,facultatea gratuit.Marea masa a tinerilor faceau o scoala profesionala sau un liceu industrial ,totul gratuit,dupa care primeau o repartizare in productie si erau incadrati dupa pregatire ,fara spaga si relatii.Se primeau salariile de doua ori pe luna ,acont si leafa.Atit barbatii cit si femeile ,la maturitate se casatoreau ,de regula se cunosteau la locul de munca ,ambii fiind incadrati cu salarii de 2200 la 3200 lei lunar ,primeau apartament gratuit cu minimum 2 camere si injghebau o familie.Statul se imprumutase ,pentru constructia de locuinte ,pentru industrializare si dezvoltarea agriculturii.Romania era pe calea dezvoltarii industriale pe primul loc in lume,tara exportatoare ,tara creditoare pentru Orient cit si pentru Vest.Odata cu lichidarea datoriilor externe din anul 1989 ,Romania urma sa treaca intr-o noua etapa.
Totusi si in acea perioada existau ,elemente care sabotau bunul mers al economiei nationale si care ulterior dupa Revolutia din Decembrie 1989 sau erijat in conducatorii transformati peste noapte in capitalisti democrati,profitori ai realizarilor din sistemul Socialist,demogogi,delapidatori,diversionisti,care prin scindarea natiunii in mai multe tabere cu iz politic ,au adus Romania in pragul anului 2011,in care nu mai exista scoli ,gratuite,universitati,spitale,locuri de munca,salarii decente,siguranta zilei de miine,romanii fiind indemnati sa plece in pribegie,familiile sa se destrame,Oare cine poate da socoteala ca Romania a ajuns la mina F.M. I ului ?



Sunt foarte multe de spus aici ,concedii ieftine ,prin sindicate la statiuni unde vroiai,alimentele ieftine,16 lei branza de vaca kg,21 kg de oi,3 lei berea la sticla 2 la halba,50 bani kg pepeni verzi,50 bani oul vara 1,leu iarna,2 lei litrul de lapte,18 lei gk pui,13 lei kg peste,9 lei zahar si lamaile,,9 uleiul 11 orezul,9 lei banane ,7 lei masline,10 portocale ,erau ,doar iarna,vinul pe toate drumurile se vindea cu burta ,adica ,atat cat puteai sa bei,5 leil vin ,8 lei tuica,la tarani binenteles,la stat putin mai scump dar ,eu nu prea cumparam de la stat.
In ce priveste industria si bunurile de larg consum Romania producea absolut de toate.pana si avioane de pasageri Rombac de 125 locuri,vag da marfa de 600 tone,pentru Francezi care transportau piesele componente ale avioanelor si rachetelor cu ele ,transformatoarele si generatoarele pentru centrale electrice,tractoarele de la Craiova articulate cu 12 brazdare,combinele de grau cu masa de taiere de 6 metri,locomotivele electrice de la electroputere de 7580 cai putere 2100 diesel si 4200 cp tot diesel instalatiile de foraj DA de 2100 cp cea mai performanta din lume ,a castigat de 10 ori medaliile de aur la targurile internationale.si multe altele.


desigur, in Comparatie cu ce se-ntimpla azi, devenim nostalgici si uitam ca oul era sub forma de praf de oua....ceapa deshidratata, ca si morcovii ...uleiul, zaharul, piinea, mezeurile, pe cartela si pe buletin....trebuia sa DOVEDESTI ca esti din localitate ca sa poti cumpara o piine ....
dar, incontestabil : ROMANIA avea toate datele necesare ca sa ajunga-n '90 una din tarile importante ale Europei , cu un cuvint de spus ! ehhhh !

Numai pe cine nu-l ducea mintea nu avea ,atat frigiderul cat si congelatorul plin cu de toate.


Mda, iar dai cu bata'n balta, credeam ca ti'ai mai revenit...La tine, ciclic, aberatiile revin implacabil, probabil de la suba aia pe care o porti si vara si iarna...
Mai schimb'o, are paraziti!!!

"NIHIL SINE DEO!"

Raporteaza abuz de limbaj
tradetrek

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Piatra Neamt

Postat pe: 20 Ianuarie 2011, ora 00:19

Legende... Legende... Legende !

Acum suntem ïn socialism.

SOCIALISM MIZER.

Raporteaza abuz de limbaj
CIPRIOTU

1445 mesaje
Membru din: 9/11/2008
Oras: Odorheiul Secuiesc

Postat pe: 20 Ianuarie 2011, ora 02:41

De la: gabigabi, la data 2011-01-19 17:27:01
De la: JEFUIT_DE_FESENEI, la data 2011-01-19 01:18:10
De la: ctitorul, la data 2011-01-08 12:02:26Greu nene ,greu!
In Socialism ,romanul ,invata carte la scoli gratuit,obligatoriu pina la scoal profesionala sau Bacalaoreat ,facultatea gratuit.Marea masa a tinerilor faceau o scoala profesionala sau un liceu industrial ,totul gratuit,dupa care primeau o repartizare in productie si erau incadrati dupa pregatire ,fara spaga si relatii.Se primeau salariile de doua ori pe luna ,acont si leafa.Atit barbatii cit si femeile ,la maturitate se casatoreau ,de regula se cunosteau la locul de munca ,ambii fiind incadrati cu salarii de 2200 la 3200 lei lunar ,primeau apartament gratuit cu minimum 2 camere si injghebau o familie.Statul se imprumutase ,pentru constructia de locuinte ,pentru industrializare si dezvoltarea agriculturii.Romania era pe calea dezvoltarii industriale pe primul loc in lume,tara exportatoare ,tara creditoare pentru Orient cit si pentru Vest.Odata cu lichidarea datoriilor externe din anul 1989 ,Romania urma sa treaca intr-o noua etapa.
Totusi si in acea perioada existau ,elemente care sabotau bunul mers al economiei nationale si care ulterior dupa Revolutia din Decembrie 1989 sau erijat in conducatorii transformati peste noapte in capitalisti democrati,profitori ai realizarilor din sistemul Socialist,demogogi,delapidatori,diversionisti,care prin scindarea natiunii in mai multe tabere cu iz politic ,au adus Romania in pragul anului 2011,in care nu mai exista scoli ,gratuite,universitati,spitale,locuri de munca,salarii decente,siguranta zilei de miine,romanii fiind indemnati sa plece in pribegie,familiile sa se destrame,Oare cine poate da socoteala ca Romania a ajuns la mina F.M. I ului ?



Sunt foarte multe de spus aici ,concedii ieftine ,prin sindicate la statiuni unde vroiai,alimentele ieftine,16 lei branza de vaca kg,21 kg de oi,3 lei berea la sticla 2 la halba,50 bani kg pepeni verzi,50 bani oul vara 1,leu iarna,2 lei litrul de lapte,18 lei gk pui,13 lei kg peste,9 lei zahar si lamaile,,9 uleiul 11 orezul,9 lei banane ,7 lei masline,10 portocale ,erau ,doar iarna,vinul pe toate drumurile se vindea cu burta ,adica ,atat cat puteai sa bei,5 leil vin ,8 lei tuica,la tarani binenteles,la stat putin mai scump dar ,eu nu prea cumparam de la stat.
In ce priveste industria si bunurile de larg consum Romania producea absolut de toate.pana si avioane de pasageri Rombac de 125 locuri,vag da marfa de 600 tone,pentru Francezi care transportau piesele componente ale avioanelor si rachetelor cu ele ,transformatoarele si generatoarele pentru centrale electrice,tractoarele de la Craiova articulate cu 12 brazdare,combinele de grau cu masa de taiere de 6 metri,locomotivele electrice de la electroputere de 7580 cai putere 2100 diesel si 4200 cp tot diesel instalatiile de foraj DA de 2100 cp cea mai performanta din lume ,a castigat de 10 ori medaliile de aur la targurile internationale.si multe altele.


desigur, in Comparatie cu ce se-ntimpla azi, devenim nostalgici si uitam ca oul era sub forma de praf de oua....ceapa deshidratata, ca si morcovii ...uleiul, zaharul, piinea, mezeurile, pe cartela si pe buletin....trebuia sa DOVEDESTI ca esti din localitate ca sa poti cumpara o piine ....
dar, incontestabil : ROMANIA avea toate datele necesare ca sa ajunga-n '90 una din tarile importante ale Europei , cu un cuvint de spus ! ehhhh !



Undea-ti trait doamna de spuneti ca oul era praf?,suntvechidarnuvacredeumergeamsiinalte orase si n-am intalnit asa ceva,mergeam la Bucuresti cucopii si stateam la rand,sau coada,cum vreti sa-i ziceti nu m-a intrebat nimeni de cartele,luam si eu si copii ,salam,paine,branza,
Mergeam la TIB ,IN fiecare an cu copii,sotia ,dar n-am patit asa ceva,eu sunt oltean ,am lucrat la Cfr si mergeam prin toata tara ca aveam permise ,toata familia ,cumparam de unde gaseam ,Era proverbul la noi asa.
Nu se gaseste nimic ,dar toata lumea avea frigiderele si camarile pline.Eu am 4 copii ,da,stateam intr-adevar si noaptea la coada ,cu randul si dimineata cand se deschidea magazinul ,mergea toata familia la coada si luam toti ce se dadea,nu se dadea pe tichet ci portionat,de exemplu 1 carton de oua de persoana si eu cu familia luam 6,cate o roata de cascaval si luam 6 cate o bucata de salam si luam 6 cate 1-2 cutii nes ,amigo si luam 6,deci aveam si camara plina se mai si stricau,Zahar luam fara numar,ulei cate 1 litru de persoana /luna branza de la tarani lapte la abonament la stat,pui cate 1 de persoana la coada.,asa ca ,poate la dv, erau oua la punga ,praf.Acum degeaba se gasesc ,daca n-am bani.
in 89 aveam salariul 3000 lei de baza plus 25%spor vechime,10% conditii deosebite,15% spor noapte,100% 0re depasite peste norma,200%orele in zile nationale daca ma nimeream de serviciu si stiu ca am facut vreo 10 revelioane la serviciu si vreo 15 craciunuri ,tot atatea 23 august si 1 mai.si calculati ce puteam cumpara cu acesti bani si ce pot cu a zecea parte acum la preturile acestea.Am lucrat si 24 0re continuu,ne avand oameni suficienti chiar si fara concedii ,de odihna.
Dupa imbulzeala de la ciolan ajunsesem sa nu mai fie platite orele suplimentare ,am ajuns la 1000 ore ne platite pe timpul lui nea basila ca ministru transp.am avut 1 an cand nici conc,de odihna nu l-am facut dar nici nu mi l-au platit hotii de la CFR.Daca incercai sa faci galagie erai exilat in alta statie unde treb,sa fac naveta ,asa mai bine am tacut.

Raporteaza abuz de limbaj
CIPRIOTU

1445 mesaje
Membru din: 9/11/2008
Oras: Odorheiul Secuiesc

Postat pe: 20 Ianuarie 2011, ora 02:55

De la: gabigabi, la data 2011-01-19 19:49:31
De la: Silver9AM, la data 2011-01-19 19:40:38
De la: gabigabi, la data 2011-01-19 19:32:46
De la: Silver9AM, la data 2011-01-19 19:10:35
De la: gabigabi, la data 2011-01-19 18:11:58
De la: 9am244971, la data 2011-01-19 18:04:28dar tu ............... tu nu te-ai obisnuit si saturat de lozincile lor ?
ce altceva crezi ca ai sa auzi pana in 2012 toamna ?


da, dar trebuie cineva sa le mai dea si peste ceafa in semn ca spun prostii ....poate se rusineaza !

NU CREZI CA PESTE CEAFA AR TREBUI SA O PRIMIM TOTI ? ARE DREPTATE,CU MUNCA,DE MUNCA SE GASESTE,DAR E OBOSITOARE RAU SI VB. VOASTRA..........MUNCA E PT TRACTOARE NU PT. NISTE ERUDITI CA VOI,PAI SE POATE ? SA NE DE'A BASESCU DE TOATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


LA CARE MUNCA, silvare, ca abia ai citit postarea de pe celalalt topic si mi-ai dat dreptate....bineinteles, pina la un pct. ,cind ai inceput iar cu lozinci : omule de2 ANI SE FURA-N TARA ASTA cit in 20 ani si NU SE PUNE NIMIC IN LOC !
LA CARE MUNCA NE TRIMITETI VOI, cind ati transformat tara asta intr-un desert si pe oameni i-ati facut asistatii vostri ca sa-i puteti cumpara cu o piine ?


CRED CA AI UITAT SA PUI UN ZERO LA CIFRA 2,IAR LA LOC SE PUN MULTE,DOAR DACA VREI SA VEZI.........DACA NU ..........BASESCU E DE VINA SI BOC...........IAR DE MUNCA SE GASESTE,STII LA NOI IN RO. DACA NU AI UN JOB. ADECVAT STUDIILOR TALE,NU SE PUNE,DAR ACCEIASI OAMENI 9 DOCTORI,INGINERI,PROFESORI ,FUNCTIONARI PUBLICI ) MERG IN OCCIDENT SI PRESTEAZA CA TAXIMETRISTI,STERG LA FUND,SAPA SANTURI...........ACOLO SE POATE AICI ? BINE AI SA SPUI CA O FAC PT. BANI MULTI......IA VEZII,PE ACESTI VITEJI CU CATI BANI VIN IN TARA ? DECAT SA SLUGARESC IN AFARA MAI BINE MUNCESC IN TARA MEA ! ADUTI AMINTE CE ITI POVESTEA SI SILVIU,CU GRADINA.............


dar, chiar n-aveti limita, silvarule ! pai cind Presedintele tarii tale iti spune ca esti liber sa pleci unde vrei ca el, NU are de unde sa te plateasca , ce-nseamna asta, mai omule ?
dar nici asta nu a spus , nu-i asa ? dupa cum NU a spus nici ca STATUL NU -I RESPONSABIL ptr. CETATENII LUI ?! si v-am intrebat pe voi, deontologii portocalii, ce-nseamna in acest caz STAT ? cine-i STATUL si CE ROL ARE ?! si ,ca de obicei, n-ati vazut postarea mea !


Doamna ei sunt statul ei nu ne reprezinta asa cum sunt obligati ,pentru ca pentru asa ceva au fost trimisi acolo de stampilatori, dar ,avand in vedere ca multi din ei au platit voturile ,cred ca acum li se cuvine sa-si recupereze paguba ,uitand scopul si datoria lui in parlament ,guvern ,primarie,etc.
Ei merg paralel cu poporul se cred dumnezei ,sau turcii,fanariotii,iar noi robii lor ,care suntem doar mana de lucru gratuita ,pe mosiile lor,Dar avand in vedere ca mosiile le-au dus la export ca fier vechi ,adica ,si-au taiat vaca ,producatoare de lapte si nu mai au ce mulge si trage pe robi acum cu biruri .

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

529 mesaje
Membru din: 30/03/2010
Postat pe: 20 Ianuarie 2011, ora 07:24

De la: TEMERAR, la data 2011-01-19 09:37:06
De la: TEMERAR, la data 2011-01-19 00:14:15
De la: TEMERAR, la data 2011-01-08 18:16:10
De la: revenitu, la data 2011-01-08 17:53:25
De la: TEMERAR, la data 2011-01-08 17:16:35Expunerea facuta pe scurt de ctitorul ,implica o discutie mai ampla ,nu cred ca ne permite spatiul,dar participant fiind la evenimentele din 1989 ,traind si dupa printro minune,tind in parte sa-l indreptatesc partial spun, in expunere.
Revolutia din 1989,a rfi adus Romania in rindul tarilor civilizate ,poate chiar mai mult,daca nu apareau luptele intestine intre fortele politice trucate de membrii fostului sistem.Nu cred ca reusesc sa ma fac inteles.
In dupaamiaza zilei de 22 decembrie 1989,cu mare risc am patruns la Studioul 4 al TVR,AJUTAT SI INDRUMAT DE ACTORUL MITICA POPESCU.
La Troita din fata TVR,in ziuade 22 decembrie 2010 am fost surprins de faptul ca am fost interpelat de un reporter al TVR,surprins ,am declarat ceva din care doar,citeva cuvinte au fost redate la Stiri (se poate urmari pe linkul www.tvr.ro/jurnal.php?play=48844)prin care ma declar profund nemultumit de faptul ca idealurile Revolutiei au fost deturnate,ca Romania de la stadiul in care se afla in Decembrie 1989,avea sansa sa devina STEAUA EUROPEI DE EST.








Uite pe voi am eu puþinticã ciudã !!! Aþi cedat muuult prea uºor . ªi tu ºti la ce mã refer . Putea sã vinã oricine !!! Lumea astãzi vã criticã cum cã v-a explodat în cap ideea oportunismului ! Fals . Vã era fricã ! Ãsta este adevãrul . Deºi aþi urlat de v-au lãsat vocile 3 zile, JOS COMUNISMUL, faþã-n faþã cu ei vã apuca tracul , bâlbâiala !!! Iar ei erau kkþi la funduleþ de frica linºajului. Voi fricã , ei fricã .... cine crezi tu cã a câºtigat ???
Un pic mai hotãrâþi dacã eraþi ... Vreo 4 ore-n plus .....

Nu stiu daca a fost frica,dar dupa o rafala de automat ,sa vezi cazuti in fata ta militari si civili ,sa porti o caseta cu dovezile noptii din 21 spre22 decembrie 1989 ,in speranta ca vor fi date pe post ,iar dupa sa ti se spuna ca s-a distrus caseta la prelucrare,ca au fost ratacite cheile de la seif,apoi din ordinul unui general (Militaru) aparut peste noapte comandantul armatei sa fi trimis spre executare ,salvat in ultimul moment de Croitoru de la parasutisti,nu stiu daca mai ramineau sentimente de curaj ,frica sau teroare,la gindul ca ai acasa o sotie cu doi copii de 7 si 11 ani.Discutia este mult mai complicata,sub alte aspecte.


Ma bucur ca apar comentatori la tema acestui topic,sunt de spus lucruri bune si rele,nimeni nu le poate spune mai bine ,decit cei care leau trait.
Eu am avut in 1990 convingerea ca Romania,era o tara care avea conditii sa dezvolte ce realizase cu truda poporul roman, in perioada socialismului.Am respins orce propunere de a intra in vreun partid,am fost doar membru fondator al "LIGII PENTRU DREPTATE"dar urmarind si intelegind unde vor ajunge cei care preluasera puterea,am considerat ca trebuie sa-mi vad de drum singur.Am facut in 1990 o calatorie in Turcia ,undeam vindut toate zdrentele ce mi le pusese in traista sotia si incaltarile vechi ale copiilor,cu un mic capital am adus acasa blugi ,am repetat calatoria si in 1991 ,cind m-am convins definitiv caTurcia nu era o afacere pentru mine.Am schimbat directia,am plecat in Italia,acolo oamenii ma porecleau Garibaldi si nu intelegeam dece .Abia dupa ce am descoperit misterul ,m-am luminat,am constituit o firma SRL,apoi am dat anunt la ziar ca intocmesc acte pentru societati comerciale si pina la finele lui '91 aveam un milion de lei.Am cerut transferul de la serviciu la propria-mi firma,am indemnat multi cunoscuti ,colegi,prieteni sa-mi urmeze sfatul,unii se calcau pe bombeuri pe la serviciu si se tineau scai ,altii mau inteles si mau urmat.Astazi sunt bine ,la fel si cei peste 1500 care iam chemat dupa mine.
Era perioada cind veneau smenarii din Occident (investitorii)care cu 100 de dolari ,petreceau 2saptamini in Romania.Un apartament cu 3 camere in Drumul Taberei, costa1000 dolari,alde gura casca stateau in Piata Unuversitatii si au ramas Golani,era perioada marilor sanse.Petre Roman ,daduse o lege prin care orce posesor de pasaport ,putea cumpara dolari cu 35 lei /dolar.Mai apoi a aparut Legea prin care,daca aveai SRL ,PASAPORT si viza de Italia,Franta,Germania etc.aveai dreptul sa-ti faci documente prin care luai de la banci valuta cu 35 lei/dolar ,pentru prospectarea pietii occidentale(bani de cazare hotel ,diurna transport etc),am mers in Occident am exportat piei de vaca sarata de pe la COMPILurile din tara,ca
Tabacaria Jilava ,dadea la boboci,export de fructe (acum au taiat plantatiile de pomi fructiferi,au facut teren intravilan) zilnic trageam dupa mine din Pta Universitatii oameni care intelegeau ce le explicam si bine au facut care mau urmat.Mai tirziu ,chiar daca am fost proiectant electronist,in Occident am acceptat sa lucrez si ca instalator incalziresi sanitare,mai apoi agent de turism,firma de constructii etc.
Pacat,a existat o perioada de vid legislativ,iar cei care au condus tara in acele momente au devalizat Romania iar romanii pierdeau timpul cascind gura la ei.Intelectualii fara experienta de muncitori si muncitorii fara cultura profesionala,vor fi intodeauna,usor de manipulat.Acum Statul fara capacitati de productie ,nu poate sa ofere locuri de munca,nici scoli de calificare nu se mai fac,facultatea este facultativa,doar meseria este bratara de aur ,dar trebuiesc scule si bancuri...de lucru.Pacat !Ce tara bogata este Romania !


Ce faceam inainte de 1989 ?
Intr-o tara in curs de dezvoltare ,erau atitea de facut,adevarat ca erau si multi paraziti !
Ce spune JEFUIT DE FESENE,fara sa fiu nostalgic recunosc ca are dreptate .


Este adevarat ce sustine JEFUIT DE FESENE,acum depinde de sectoarele de activitate in care au lucrat cei care amintesc de socialism,de personalitatea fiecaruia. Daca lucrai toata viata intr-un singur loc de munca,nu puteai sa ai o privire de ansamblu.
In 1964 ,am fost incadrat la Electromagnetica cu 714 lei/lunar,multi colegi au ramas timp indelungat cu acest salariu,dar eu doream sa muncesc mai mult sa invat ,sa ma specializez si din acest punct de vedere existau conditii.La acea perioada ,aveai posibilitatea sa lucrezi in acord individual sau in regie,asa ca prin 1970 am trecut la acordind ividual,la cei 24 de ani ,cu un cistig de 6500 -7000 lei lunar,viata parea altfel,cheltuiam foarte mult si aveam multi prieteni.Fiind promovat in functie trecind de la incadrarea de muncitor laTESA,am trecut la retributia fixa de 3200 lei ,dar necasatorit fiind,fara obligatii nu ma afectat,am format un colectiv bine inchegat,indeplineam toate sarcinile de plan cerute (exagerate de cele mai multe ori) fapt care trezea gelozia ,altor sefi de sectoare de activitate,eram stimat de oamenii miei ,cunosteam situatia si pasul ficarui om din atelierul meu,se injghebau cu repeziciune familii,saptaminal petreceam la nunti si botezuri,sfirsit de saptamina cu tot colectivul la Hanul lui Manuc.
Dar si atunci existau manevre,bazate pe pile cunostinte si relatii,am fost promovat intr-o noua functie,iar in locul meu numit un nepot al directorului comercial,am ajuns la discutii cu directorul general ,intr-un ziar am gasit un anunt pentru ocuparea unui post TESA in cadrul Ministerului Industriei Metalurgice,asa am ajuns sa lucrez la DMEA -MIM din 1977 pina in 1982,cind prin acea rotatie a cadrelor,pentru faptul ca aveam o verisoara care ea stie cum ajunsese in Australia,am fost trecut la Institutul de Cercetari Metalurgice,din strada Mehadiei.Acum aveam familie ,2 copii,la ICEM era o debandada ,lipsa de organizare ,totul bazat pe raportari false,asa ca in 1986 am sustinut un examen pentru ocuparea unui post in cadrul unui institut al Mapn,eram minat de obtinerea unui salariu mai bun.Inconvenientul era ca ,trebuia sa fiu departe de casa
ca trebuia sa plec dimineata cu autobuzul Mapn si ma reintorceam seara ,sotia lucra ,copii erau singuri ,nu aveam pe nimeni sa ne ajute ,asa ca am cerut transferul la un Centru de cercetari al MIA,CHIAR DACA GRADATIA DE SALARIZARE ERA MAI MICA,eram aproape de casa ,reuseam sa repar in particular televizoare,video etc .de unde mai venea un salariu,se tulburasera vremurile,perioada de indatorare a Romaniei ,pentru industrializare si constructia de locuinte ,a dus la aparitia lipsurilor,cozi la alimente,nemultumiri sociale.In 1989 anul lichidarii datoriilor externe,anul cel mai greu ,a constituit si prilejul izbucnirii Revolutiei,exploatat cu mare siretlic de persoane care nu aveau cele mai bune intentii pentru viitorul Romaniei.Acum, au trecut 21de ani,entuziasmul si asteptarile de dupa Revolutie,devin din ce in ce mai voalate,a fost distrus un sistem,a fost darimat un TURN ,zidarii vechi au imbatrinit,iar cei noi nu mai gasesc mistria.Vremurile se repeta,in trecut ,marii imparati constituiau imperii,construiau cetati si castele,odraslele lor,erau crescute in puf,departe de griji si probleme ,daca imparatul murea,apareau RUINELE.


gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Ianuarie 2011, ora 15:58

De la: JEFUIT_DE_FESENEI, la data 2011-01-20 02:41:23
De la: gabigabi, la data 2011-01-19 17:27:01
De la: JEFUIT_DE_FESENEI, la data 2011-01-19 01:18:10
De la: ctitorul, la data 2011-01-08 12:02:26Greu nene ,greu!
In Socialism ,romanul ,invata carte la scoli gratuit,obligatoriu pina la scoal profesionala sau Bacalaoreat ,facultatea gratuit.Marea masa a tinerilor faceau o scoala profesionala sau un liceu industrial ,totul gratuit,dupa care primeau o repartizare in productie si erau incadrati dupa pregatire ,fara spaga si relatii.Se primeau salariile de doua ori pe luna ,acont si leafa.Atit barbatii cit si femeile ,la maturitate se casatoreau ,de regula se cunosteau la locul de munca ,ambii fiind incadrati cu salarii de 2200 la 3200 lei lunar ,primeau apartament gratuit cu minimum 2 camere si injghebau o familie.Statul se imprumutase ,pentru constructia de locuinte ,pentru industrializare si dezvoltarea agriculturii.Romania era pe calea dezvoltarii industriale pe primul loc in lume,tara exportatoare ,tara creditoare pentru Orient cit si pentru Vest.Odata cu lichidarea datoriilor externe din anul 1989 ,Romania urma sa treaca intr-o noua etapa.
Totusi si in acea perioada existau ,elemente care sabotau bunul mers al economiei nationale si care ulterior dupa Revolutia din Decembrie 1989 sau erijat in conducatorii transformati peste noapte in capitalisti democrati,profitori ai realizarilor din sistemul Socialist,demogogi,delapidatori,diversionisti,care prin scindarea natiunii in mai multe tabere cu iz politic ,au adus Romania in pragul anului 2011,in care nu mai exista scoli ,gratuite,universitati,spitale,locuri de munca,salarii decente,siguranta zilei de miine,romanii fiind indemnati sa plece in pribegie,familiile sa se destrame,Oare cine poate da socoteala ca Romania a ajuns la mina F.M. I ului ?



Sunt foarte multe de spus aici ,concedii ieftine ,prin sindicate la statiuni unde vroiai,alimentele ieftine,16 lei branza de vaca kg,21 kg de oi,3 lei berea la sticla 2 la halba,50 bani kg pepeni verzi,50 bani oul vara 1,leu iarna,2 lei litrul de lapte,18 lei gk pui,13 lei kg peste,9 lei zahar si lamaile,,9 uleiul 11 orezul,9 lei banane ,7 lei masline,10 portocale ,erau ,doar iarna,vinul pe toate drumurile se vindea cu burta ,adica ,atat cat puteai sa bei,5 leil vin ,8 lei tuica,la tarani binenteles,la stat putin mai scump dar ,eu nu prea cumparam de la stat.
In ce priveste industria si bunurile de larg consum Romania producea absolut de toate.pana si avioane de pasageri Rombac de 125 locuri,vag da marfa de 600 tone,pentru Francezi care transportau piesele componente ale avioanelor si rachetelor cu ele ,transformatoarele si generatoarele pentru centrale electrice,tractoarele de la Craiova articulate cu 12 brazdare,combinele de grau cu masa de taiere de 6 metri,locomotivele electrice de la electroputere de 7580 cai putere 2100 diesel si 4200 cp tot diesel instalatiile de foraj DA de 2100 cp cea mai performanta din lume ,a castigat de 10 ori medaliile de aur la targurile internationale.si multe altele.


desigur, in Comparatie cu ce se-ntimpla azi, devenim nostalgici si uitam ca oul era sub forma de praf de oua....ceapa deshidratata, ca si morcovii ...uleiul, zaharul, piinea, mezeurile, pe cartela si pe buletin....trebuia sa DOVEDESTI ca esti din localitate ca sa poti cumpara o piine ....
dar, incontestabil : ROMANIA avea toate datele necesare ca sa ajunga-n '90 una din tarile importante ale Europei , cu un cuvint de spus ! ehhhh !



Undea-ti trait doamna de spuneti ca oul era praf?,suntvechidarnuvacredeumergeamsiinalte orase si n-am intalnit asa ceva,mergeam la Bucuresti cucopii si stateam la rand,sau coada,cum vreti sa-i ziceti nu m-a intrebat nimeni de cartele,luam si eu si copii ,salam,paine,branza,
Mergeam la TIB ,IN fiecare an cu copii,sotia ,dar n-am patit asa ceva,eu sunt oltean ,am lucrat la Cfr si mergeam prin toata tara ca aveam permise ,toata familia ,cumparam de unde gaseam ,Era proverbul la noi asa.
Nu se gaseste nimic ,dar toata lumea avea frigiderele si camarile pline.Eu am 4 copii ,da,stateam intr-adevar si noaptea la coada ,cu randul si dimineata cand se deschidea magazinul ,mergea toata familia la coada si luam toti ce se dadea,nu se dadea pe tichet ci portionat,de exemplu 1 carton de oua de persoana si eu cu familia luam 6,cate o roata de cascaval si luam 6 cate o bucata de salam si luam 6 cate 1-2 cutii nes ,amigo si luam 6,deci aveam si camara plina se mai si stricau,Zahar luam fara numar,ulei cate 1 litru de persoana /luna branza de la tarani lapte la abonament la stat,pui cate 1 de persoana la coada.,asa ca ,poate la dv, erau oua la punga ,praf.Acum degeaba se gasesc ,daca n-am bani.
in 89 aveam salariul 3000 lei de baza plus 25%spor vechime,10% conditii deosebite,15% spor noapte,100% 0re depasite peste norma,200%orele in zile nationale daca ma nimeream de serviciu si stiu ca am facut vreo 10 revelioane la serviciu si vreo 15 craciunuri ,tot atatea 23 august si 1 mai.si calculati ce puteam cumpara cu acesti bani si ce pot cu a zecea parte acum la preturile acestea.Am lucrat si 24 0re continuu,ne avand oameni suficienti chiar si fara concedii ,de odihna.
Dupa imbulzeala de la ciolan ajunsesem sa nu mai fie platite orele suplimentare ,am ajuns la 1000 ore ne platite pe timpul lui nea basila ca ministru transp.am avut 1 an cand nici conc,de odihna nu l-am facut dar nici nu mi l-au platit hotii de la CFR.Daca incercai sa faci galagie erai exilat in alta statie unde treb,sa fac naveta ,asa mai bine am tacut.


nu stiu unde ai trait tu, dar in buc.uleiul si zaharul erau pe cartela ....iar piinea , ehhhh, am fost in delegatie la Timisoara si pina nu am aratat delegatia de serviciu si bulet. de id., nu mi-a dat vinzatoarea o Chifla....hai, s-o lasam moarta ! puneam ceapa si morcovul de cu seara-n putina apa ca sa le pot gati a doua zi ! hai, lasa ,ca m-apuca nebunia !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje
Membru din: 20/05/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Ianuarie 2011, ora 16:44

De la: gabigabi, la data 2011-01-20 15:58:56
De la: JEFUIT_DE_FESENEI, la data 2011-01-20 02:41:23
De la: gabigabi, la data 2011-01-19 17:27:01
De la: JEFUIT_DE_FESENEI, la data 2011-01-19 01:18:10
De la: ctitorul, la data 2011-01-08 12:02:26Greu nene ,greu!
In Socialism ,romanul ,invata carte la scoli gratuit,obligatoriu pina la scoal profesionala sau Bacalaoreat ,facultatea gratuit.Marea masa a tinerilor faceau o scoala profesionala sau un liceu industrial ,totul gratuit,dupa care primeau o repartizare in productie si erau incadrati dupa pregatire ,fara spaga si relatii.Se primeau salariile de doua ori pe luna ,acont si leafa.Atit barbatii cit si femeile ,la maturitate se casatoreau ,de regula se cunosteau la locul de munca ,ambii fiind incadrati cu salarii de 2200 la 3200 lei lunar ,primeau apartament gratuit cu minimum 2 camere si injghebau o familie.Statul se imprumutase ,pentru constructia de locuinte ,pentru industrializare si dezvoltarea agriculturii.Romania era pe calea dezvoltarii industriale pe primul loc in lume,tara exportatoare ,tara creditoare pentru Orient cit si pentru Vest.Odata cu lichidarea datoriilor externe din anul 1989 ,Romania urma sa treaca intr-o noua etapa.
Totusi si in acea perioada existau ,elemente care sabotau bunul mers al economiei nationale si care ulterior dupa Revolutia din Decembrie 1989 sau erijat in conducatorii transformati peste noapte in capitalisti democrati,profitori ai realizarilor din sistemul Socialist,demogogi,delapidatori,diversionisti,care prin scindarea natiunii in mai multe tabere cu iz politic ,au adus Romania in pragul anului 2011,in care nu mai exista scoli ,gratuite,universitati,spitale,locuri de munca,salarii decente,siguranta zilei de miine,romanii fiind indemnati sa plece in pribegie,familiile sa se destrame,Oare cine poate da socoteala ca Romania a ajuns la mina F.M. I ului ?



Sunt foarte multe de spus aici ,concedii ieftine ,prin sindicate la statiuni unde vroiai,alimentele ieftine,16 lei branza de vaca kg,21 kg de oi,3 lei berea la sticla 2 la halba,50 bani kg pepeni verzi,50 bani oul vara 1,leu iarna,2 lei litrul de lapte,18 lei gk pui,13 lei kg peste,9 lei zahar si lamaile,,9 uleiul 11 orezul,9 lei banane ,7 lei masline,10 portocale ,erau ,doar iarna,vinul pe toate drumurile se vindea cu burta ,adica ,atat cat puteai sa bei,5 leil vin ,8 lei tuica,la tarani binenteles,la stat putin mai scump dar ,eu nu prea cumparam de la stat.
In ce priveste industria si bunurile de larg consum Romania producea absolut de toate.pana si avioane de pasageri Rombac de 125 locuri,vag da marfa de 600 tone,pentru Francezi care transportau piesele componente ale avioanelor si rachetelor cu ele ,transformatoarele si generatoarele pentru centrale electrice,tractoarele de la Craiova articulate cu 12 brazdare,combinele de grau cu masa de taiere de 6 metri,locomotivele electrice de la electroputere de 7580 cai putere 2100 diesel si 4200 cp tot diesel instalatiile de foraj DA de 2100 cp cea mai performanta din lume ,a castigat de 10 ori medaliile de aur la targurile internationale.si multe altele.


desigur, in Comparatie cu ce se-ntimpla azi, devenim nostalgici si uitam ca oul era sub forma de praf de oua....ceapa deshidratata, ca si morcovii ...uleiul, zaharul, piinea, mezeurile, pe cartela si pe buletin....trebuia sa DOVEDESTI ca esti din localitate ca sa poti cumpara o piine ....
dar, incontestabil : ROMANIA avea toate datele necesare ca sa ajunga-n '90 una din tarile importante ale Europei , cu un cuvint de spus ! ehhhh !



Undea-ti trait doamna de spuneti ca oul era praf?,suntvechidarnuvacredeumergeamsiinalte orase si n-am intalnit asa ceva,mergeam la Bucuresti cucopii si stateam la rand,sau coada,cum vreti sa-i ziceti nu m-a intrebat nimeni de cartele,luam si eu si copii ,salam,paine,branza,
Mergeam la TIB ,IN fiecare an cu copii,sotia ,dar n-am patit asa ceva,eu sunt oltean ,am lucrat la Cfr si mergeam prin toata tara ca aveam permise ,toata familia ,cumparam de unde gaseam ,Era proverbul la noi asa.
Nu se gaseste nimic ,dar toata lumea avea frigiderele si camarile pline.Eu am 4 copii ,da,stateam intr-adevar si noaptea la coada ,cu randul si dimineata cand se deschidea magazinul ,mergea toata familia la coada si luam toti ce se dadea,nu se dadea pe tichet ci portionat,de exemplu 1 carton de oua de persoana si eu cu familia luam 6,cate o roata de cascaval si luam 6 cate o bucata de salam si luam 6 cate 1-2 cutii nes ,amigo si luam 6,deci aveam si camara plina se mai si stricau,Zahar luam fara numar,ulei cate 1 litru de persoana /luna branza de la tarani lapte la abonament la stat,pui cate 1 de persoana la coada.,asa ca ,poate la dv, erau oua la punga ,praf.Acum degeaba se gasesc ,daca n-am bani.
in 89 aveam salariul 3000 lei de baza plus 25%spor vechime,10% conditii deosebite,15% spor noapte,100% 0re depasite peste norma,200%orele in zile nationale daca ma nimeream de serviciu si stiu ca am facut vreo 10 revelioane la serviciu si vreo 15 craciunuri ,tot atatea 23 august si 1 mai.si calculati ce puteam cumpara cu acesti bani si ce pot cu a zecea parte acum la preturile acestea.Am lucrat si 24 0re continuu,ne avand oameni suficienti chiar si fara concedii ,de odihna.
Dupa imbulzeala de la ciolan ajunsesem sa nu mai fie platite orele suplimentare ,am ajuns la 1000 ore ne platite pe timpul lui nea basila ca ministru transp.am avut 1 an cand nici conc,de odihna nu l-am facut dar nici nu mi l-au platit hotii de la CFR.Daca incercai sa faci galagie erai exilat in alta statie unde treb,sa fac naveta ,asa mai bine am tacut.


nu stiu unde ai trait tu, dar in buc.uleiul si zaharul erau pe cartela ....iar piinea , ehhhh, am fost in delegatie la Timisoara si pina nu am aratat delegatia de serviciu si bulet. de id., nu mi-a dat vinzatoarea o Chifla....hai, s-o lasam moarta ! puneam ceapa si morcovul de cu seara-n putina apa ca sa le pot gati a doua zi ! hai, lasa ,ca m-apuca nebunia !

GABITO,NU STIU TU CHIAR EXAGEREZI PANA LA PAROXISM,SAU ..........DE CE VB. ASA ? EU ERAM COPIL,SI MA TRIMITEA MAMA IN PIATA ( IN VACANTE ) SI GASEAM LA TARANI SI MORCOV,SI CEAPA,SI PATRUNJEL PROASPAT SI MARAR,DE CE SA SPUNEM CA ERAU CONSERVATE SAU FACUTE DIN ............PRAFURI ? E O EXAGERARE CRASA...........

Raporteaza abuz de limbaj
… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Ianuarie 2011, ora 18:01

doar nu m'oi face mincinoasa acum ? n-am exagerat absolut nimic si n-am spus ce se gasea la piata ! ...in comertul socialist de stat,asta se gasea la un moment dat ....pardon, dar nici cartofi nu se mai gaseau ....nici asta nu-ti mai aduci aminte ?!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

529 mesaje
Membru din: 30/03/2010
Postat pe: 20 Ianuarie 2011, ora 21:33

De la: gabigabi, la data 2011-01-20 18:01:53doar nu m'oi face mincinoasa acum ? n-am exagerat absolut nimic si n-am spus ce se gasea la piata ! ...in comertul socialist de stat,asta se gasea la un moment dat ....pardon, dar nici cartofi nu se mai gaseau ....nici asta nu-ti mai aduci aminte ?!

Ce este adevarat ,trebuie sa recunosc,in piata Veteranilor ,se gaseau de toate,unde era coada la ceva ,ma asezam si eu si incepeam sa-l injur pe Ceausescu si mai plecau 10-15 persoane,avansam mai repede .Adevarul este ca in orice tip de societate ,trebuie sa te adaptezi..Cind eram in minister ,un secretar de partid ,m-a atentionat spunindu-mi;intr-o jungla ,animalele care nu se adapteaza la mediu ,dispar.Acum este alt slogan; cica sa te faci de rahat ,ca nu te calca nimeni in picioare !

Raporteaza abuz de limbaj
nastasemihail

47672 mesaje
Membru din: 3/11/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Ianuarie 2011, ora 05:20

Eu beam laptele copilului.

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului CE FACEAU ROMANII IN SOCIALISM SI CE FAC ACUM !?!
Mergi la: