back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Iar o porcarie de recensamant ?

Far_Cry

305 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 17 Decembrie 2010, ora 18:48

Uitati-va pe Wikipedia si observati minutiozitatea si exactitatea RECENSAMANTULUI din 1930 !...In nici un caz nu exista BULIBASEALA favorizata de un OG 36/2007 sau a unei Hot. de Guv. nr. 1502/2009 in care recenzorii de monitorizare sa "mearga pe cuvantul de onoare" a celui intervievat !... (ex. secui ,tatar sau tigan ce se da drept roman get-beget !...) Mai bine sa dureze inca 3 ani si sa se analizeze si sa se verifice minutios in arhivele de evidenta a populatiei din M.I. descendenta pe trei generatii a celor intervievati. In afara de BASHESCU care vede schimbarea din RROM in TIGAN ca un act de LASITATE ,cine nu vrea asa ceva ??!...

Raporteaza abuz de limbaj
Yorick

1014 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Decembrie 2010, ora 22:57

De la: Far_Cry, la data 2010-12-17 18:48:23Uitati-va pe Wikipedia si observati minutiozitatea si exactitatea RECENSAMANTULUI din 1930 !...In nici un caz nu exista BULIBASEALA favorizata de un OG 36/2007 sau a unei Hot. de Guv. nr. 1502/2009 in care recenzorii de monitorizare sa "mearga pe cuvantul de onoare" a celui intervievat !... (ex. secui ,tatar sau tigan ce se da drept roman get-beget !...) Mai bine sa dureze inca 3 ani si sa se analizeze si sa se verifice minutios in arhivele de evidenta a populatiei din M.I. descendenta pe trei generatii a celor intervievati. In afara de BASHESCU care vede schimbarea din RROM in TIGAN ca un act de LASITATE ,cine nu vrea asa ceva ??!...

"Cuvantul de onoare" al celui intervievat este un principiu acceptat in toate statele civilizate. Cel putin asa cred. Nu are nici cea mai mica importanta ce crede intervievatorul. Rolul lui este doar de a INREGISTRA cu acuratete ceea ce spune intervievatul.
Daca unul cu strabunici tigani se considera roman , ASA TREBUIE INREGISTRAT! De ce? Pentru ca nu exista nici o caracteristica care sa il deosebeasca de marea masa a romanilor. Singura realitate din acest punct de vedere este apartenenta mentala la o comunitate. Daca acel om se considera roman , atunci chiar este.
Spre exemplu , daca m-as lua dupa etimologia numelui meu, e posibil sa am o samanta de ungur pe undeva. Da' cine naiba mai stie cum era cu 300 de ani in urma? Realitatea este ca intotdeauna m-am considerat roman si ca nu vorbesc o boaba ungureste. Si ca toti din familia mea se stiu romani.
Cui ii pasa cine a migrat peste Carpati acum 3 secole? (zic la intamplare, ca poate or fi 2 sau poate or fi 4). Ceea ce e relevant este felul in care simt , sau nu, ca sunt parte dintr-o comunitate. In speta, cea a romanilor.
Cum ar trebui sa procedam in cazul in care se descopera la 10 generatii in urma ca ai un stramos lipovean si altul tigan ? 10 generatii (daca le socotim la 30 de ani) inseamna 300 de ani. Ai cumva vreun arbore genealogic care sa mearga asa departe? Sunt convins ca nu, pentru ca (cu exceptia familiilor regale sau nobiliare) nu prea exista date pentru majoritatea populatiei.
Precizare: prima generatie in urma sunt parintiii , care-s 2 la numar. A doua generatie sunt bunicii care-s 4 la numar (2 la puterea a 2-a). Cu fiecare generatie in plus numarul se dubleaza. Deci la a zecea generatie sunt 2 la puterea a 10-a stramosi , adica 1024. Ai date despre 1024 de oameni , cu 300 de ani in urma?
Aia e doar generatia a 10-a in urma. Sa nu uitam ca mai e si a 9-a. Inca 512 oameni. Dar si a 8-a .. inca 256 de oameni..... si tot asa pana la prima care sunt cei doi parinti.
Asa ca te mai incumeti la retorica asta absurda?

| Varianta pentru tiparire a topicului Iar o porcarie de RECENSAMANT ?
Mergi la: