back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Djuvara: "românia a rãmas în urmã ºi fiindcã e ortodoxã"

Pagini: << 1 2 3 Sari la pagina:

ga_lin_a

207 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 24 Noiembrie 2010, ora 06:18

De la: Ingrid, la data 2010-11-23 20:33:24
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-11-23 20:14:55
De la: Ingrid, la data 2010-11-23 00:01:25
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-11-22 23:52:03
De la: 9am243736, la data 2010-11-22 15:33:23eram ortodoxi si mai putin analisti... astazi toata lumea face analize peste analize si nu muceste nimeni...

limba noastra-i o comoara in adancuri infundata ...

a iesit ca dracu ce ai scris ..." si nu muceste nimeni "

de mucit mucesc toti ca iarna canci radet ca iaste scupe soro ...deci muci cu galeata nu alta ...

Domnu Opris, nu veniti la intalnirea noastra de la Busteni in weekend? stim si noi sa emitem cate-o prostie, cate-un agramaticalism...

as vrea eu dar nu pot ....

hohohoho sa vezi cate scot si eu ....numa pe forum sunt mai dox asa ca citesc ce prostii scriu si stau cateva ore pana scriu ceva

da vad ca galina ( ce nume de avatar ....maca daca ar fi scris galina astafei ...ce e culmea e ca prin anii 90 parca si-a schimbat si aia numele in alina astafei ...mama ce craci avea aia ...la picioare avea clima tropicala si la cap fulguia cu zapada ...) deja sa piscat cum ca as cauta galciava ...atunci cand te certi cu cineva folosesti argumente ...unele sunt logice altele sunt emotionale ... ce am aratat eu aici este umorul greselii ...

si de altfel pe ce am mai putea sa ne certam ?....daca e inteligent surade ...daca nu se pisca ...mare fassss ....

Galina - e numele real, are drept la respect
...de certat daca veniti putem sa ne certam ca chiorii, nu-i problema, ca eu politic vorbind sunt pe pozitii opuse...dar prefer sa ma distrez cu o vorba de duh.

Cred mai degraba ca a fost surprins de modul cum l-am despartit dar mi-am refacut contul sub numele real de atatea ori ca adminii numai asa mi l-au mai acceptat.
Domnule Opris, zau ca as fi ras si eu dar cuvantul scris fara litera care a departat intelesul de la +infinit spre capatul celalat al opozitiei, mi-a pierit cheful mai ales ca de cateva zile sunt racita sub aripa unei gripe primite in dar de la un cumnat beat. De regula ma bucur de fiece glumita si chiar rad pentru ca o gluma buna descreteste fata si unui muribund!
Nu trebuie sa gasiti culmi in istoria evidentei populatiei pentru a-mi atasa ceva care nu-mi aduce nici un fel de inspiratie pentru a va raspunde!

Raporteaza abuz de limbaj
Prin gesturi de gelozie niciodata nu vom reinvia iubirea! Galina
ga_lin_a

207 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2010, ora 06:22

De la: Ingrid, la data 2010-11-23 16:27:37
De la: nastasemihail, la data 2010-11-23 16:25:32
De la: Ingrid, la data 2010-11-23 11:35:53
De la: vaneamarin, la data 2010-11-23 11:32:59

D4 ,1N73R3S4N7 73X7,NU S714M C4 3S73 POS1B1L4 CH3S714 4S74 .

...si iata ca este...se aplica de ani, la numerele de masini...ma distreaza sa le deschifrez, daca tot sunt in traficul bucurestean..din doi soferi trei sunt smecheri!

Da, interesant...nu stiam ca este posibila....chestia asta.....

Dar si mai interesant e cind ai ambele emisfere dezvoltate sensibil egal. Atunci e atunci. Apar conzinzene peste tot.

Ce'alea?

Da, dar vedeti ca cealalta emisfera are cu totul alte functii. O sa le caut si daca le gasesc vin fuga aici si postez!
Ingrid scuza-ma ca nu am vazut intrebarea ta si am intrat in locul Dl.ui Nastase. Am incercat sa schimb dar nu am reusit.

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 00:49

Ortodoxia e doar unul din motivele inapoierii noastre ! Adevarul este ca suntem si am fost inapoiati! Motivul ar fi prostia si poate lipsa totala de discernamant al multora dintre cei care traiesc pe aceste meleaguri. Nu stiu ce conteaza mai mult, poate o lene intelectuala , preferam sa sapam santuri decat sa citim o carte . Si pe aia cand o citim este de rugaciuni .Asa ca nu trebuie sa ne asteptam la salturi "incredibile" , vom fi ortodocsi si dupa ce crestinismul va dispare ca si religie.

originala ...nu-mi plac copiile .
ga_lin_a

207 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 05:30

De la: ana__totir, la data 2010-11-25 00:49:24Ortodoxia e doar unul din motivele inapoierii noastre ! Adevarul este ca suntem si am fost inapoiati! Motivul ar fi prostia si poate lipsa totala de discernamant al multora dintre cei care traiesc pe aceste meleaguri. Nu stiu ce conteaza mai mult, poate o lene intelectuala , preferam sa sapam santuri decat sa citim o carte . Si pe aia cand o citim este de rugaciuni .Asa ca nu trebuie sa ne asteptam la salturi "incredibile" , vom fi ortodocsi si dupa ce crestinismul va dispare ca si religie.

Ai dreptate 'ana_totir'! Nu numai religia nu ne imbie sa ajungem din urma tarile dezvoltate ci discernamantul ai celor care sunt la putere si iau masuri anacronice, dar care se folosesc din belsug de capii bisericii ortodoxe. Eu fiind catolica, urmaresc ce se intampla in tarile cu aceasta religie preponderenta si constat ca biserica si-a cam schimbat rolul,(ma refer in general), ca pentru a atrage lumea se organizeaza mici petreceri chiar pe platourile din fata bisericilor. Oamenii socializeaza, discuta probleme ale urbei si se si distreaza. Unele biserici sunt goale si sunt vizitate de grupuri de turisti. La noi e mai simplu sa mergi in turma sa atingi racle ale unor "sfinti" adusi in pelerinaj in speranta ca te vor ajuta decat sa intreprinzi ceva. S-au construit multe biserici si s-au desfiintat scoli. Intr-o tara in care tot timpul sefii au legiferat in folosul propriu pentru a fura sub acoperire si oamenii de rand fac acelas lucru la o scara mai mica si profita si de faptul ca sunt ajutati de stat ca sa nu moara de foame! Cand eram tanara in satul meu exista o biblioteca si oamenii imprumutau carti si citeau, azi nu mai exista nimic: tineretul e deja atrofiat ca sa mai poata munci, iar cei care vor, nu au unde si cauta in alte tari sa castige un ban. Teoria ca regimul Ceausescu ne-a stricat rostul si am scapat la trandaveala, a lancezit vointa de a face un efort pentru a trai cinstit. Nu mai avem patrie pentru care sa ne zbatem, nu mai avem dorinta de a crea ceva ci doar fiecare pentru sine indiferent pe ce cale. Ce e mai rau e faptul ca acesti conducatori din noile vremi se folosesc vartos de conducerea bisericii ortodoxe care a reusit sa aduca populatia la gradul de turma. Nimeni nu gandeste adevarat spre un viitor care sa ne apropie de tarile civilizate.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 08:34

De la: ga_lin_a, la data 2010-11-25 05:30:06 Eu fiind catolica, urmaresc ce se intampla in tarile cu aceasta religie preponderenta si constat ca biserica si-a cam schimbat rolul,(ma refer in general), ca pentru a atrage lumea se organizeaza mici petreceri chiar pe platourile din fata bisericilor. Oamenii socializeaza, discuta probleme ale urbei si se si distreaza. Unele biserici sunt goale si sunt vizitate de grupuri de turisti. La noi e mai simplu sa mergi in turma sa atingi racle ale unor "sfinti" adusi in pelerinaj in speranta ca te vor ajuta decat sa intreprinzi ceva.

Pai voi astia catolicii va inchinati la Satana ! .Mi-a zis mie un prieten protestant ca cica batranelul ala care pare simpatic,Papa de la Roma,este Antihristu'. .Pare de treaba asa ...daca te uiti la el,recunosc . Si vorbeste frumos,pare sa vrea numai lucruri bune.Sa nu uitam insa ca diavolul e hot si ne imbarliga daca nu suntem "vijilenti" .Dovada pacatului in care traiti voi catolicii este ca aveti statui in biserici (bbrrrrr,Doamne iarta-i!!!!!! ) ,ca faceti crucea invers ,ca sarbatoriti Invierea la o data gresita ,ca adorati in om in locul lui Dumnezeu ,ca stati jos in kur (pardon de expresie) cand va rugati ,ca ascultati muzica de Bach in loc ca va ganditi la Domnul in Biserica Sa ,etc.PAGANILOR! Moarte catolicilor,protestantilor,musulmanilor,confucianistilor si budistilor.Traiasca crestinismul ortodox!

PS:La noi patriarhu' nu este sefu' bisericii!!!!! Patriarhu' este capul bisericii!!!!! Deosebirea este enorma chiar daca nici mie nu imi este clar care anume este ...

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 08:58

De la: vaneamarin, la data 2010-11-25 08:34:44
De la: ga_lin_a, la data 2010-11-25 05:30:06 Eu fiind catolica, urmaresc ce se intampla in tarile cu aceasta religie preponderenta si constat ca biserica si-a cam schimbat rolul,(ma refer in general), ca pentru a atrage lumea se organizeaza mici petreceri chiar pe platourile din fata bisericilor. Oamenii socializeaza, discuta probleme ale urbei si se si distreaza. Unele biserici sunt goale si sunt vizitate de grupuri de turisti. La noi e mai simplu sa mergi in turma sa atingi racle ale unor "sfinti" adusi in pelerinaj in speranta ca te vor ajuta decat sa intreprinzi ceva.

Pai voi astia catolicii va inchinati la Satana ! .Mi-a zis mie un prieten protestant ca cica batranelul ala care pare simpatic,Papa de la Roma,este Antihristu'. .Pare de treaba asa ...daca te uiti la el,recunosc . Si vorbeste frumos,pare sa vrea numai lucruri bune.Sa nu uitam insa ca diavolul e hot si ne imbarliga daca nu suntem "vijilenti" .Dovada pacatului in care traiti voi catolicii este ca aveti statui in biserici (bbrrrrr,Doamne iarta-i!!!!!! ) ,ca faceti crucea invers ,ca sarbatoriti Invierea la o data gresita ,ca adorati in om in locul lui Dumnezeu ,ca stati jos in kur (pardon de expresie) cand va rugati ,ca ascultati muzica de Bach in loc ca va ganditi la Domnul in Biserica Sa ,etc.PAGANILOR! Moarte catolicilor,protestantilor,musulmanilor,confucianistilor si budistilor.Traiasca crestinismul ortodox!

PS:La noi patriarhu' nu este sefu' bisericii!!!!! Patriarhu' este capul bisericii!!!!! Deosebirea este enorma chiar daca nici mie nu imi este clar care anume este ...

Patriarhul se intronizeaza...nimic nu stii Vanea!!!

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
ga_lin_a

207 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 11:47

Ati avut noroc ca mi s-a intrerupt lumina si nu am mai postat raspunsul care v-ar fi "intronat" cu anume cunostinte de care sunteti departat de prieteni. Revin cu unul mai putin agresiv:
1. Nu credeti tot ce spun ei!
2. Nu ne inchinam la Papa ci tragem cu urechea la ce hotariri mai ia cum a fost ultima: liber la folosirea prezervativului! Nu este Antihristu', e german!
3. Diavolul in adevar e hot dar nu se afla in curtea noastra (biserica catolica). Cel care ne imbarliga se afla in cu totul alta parte dar nu spun unde desi stiu precis!
4. Pentru ca s-a patruns in adevaratul sens al Poruncii intaia, ca nu mai trebuie sa ne facem chipuri cioplite si nici pictate, acum se scot din biserici. La mine in biserica noua peretii sunt goi si dor cateva muste in sezonul calduros ne mai atrag atentia. (Dar noi nu avem particele din crucea originala si nici oseminte sau sicrie de pupat. Sunt la Vatican depuse foarte multe dar le vizitam ca excursionisti.) Ortodocsii nu au icoane afumate peste tot? Daca nu sunt cioplite ci doar pictate inseamna ca nu calca porunca?
5.Oamenii nu stau in kur(scuzati expresia) ci pe banci si asculta muzica de Bach interpretata la orga pentru ca nu toti au acasa gramofoane cu placi scrijelite de atata folosinta!
6. Pastele nostru are aleasa ziua corect: prima duminica de la prima luna plina a primului patrar...
7. Crucea o facem cum se intampla pentru ca nu exista precizarea ca Duhul ar fi pe umarul stang sau drept! Important e ca Dumnezeu Tatal e pe frunte iar Isus la buric sau putin mai sus!
Cand mai aveti nelamuriri nu mai apelati la prietenii protestanti ca ei va duc in eroare din cu totul alte motive absconse!

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 12:16

De la: ga_lin_a, la data 2010-11-25 11:47:16

Ati avut noroc ca mi s-a intrerupt lumina si nu am mai postat raspunsul care v-ar fi "intronat" cu anume cunostinte de care sunteti departat de prieteni. Revin cu unul mai putin agresiv:
1. Nu credeti tot ce spun ei!
2. Nu ne inchinam la Papa ci tragem cu urechea la ce hotariri mai ia cum a fost ultima: liber la folosirea prezervativului! Nu este Antihristu', e german!
3. Diavolul in adevar e hot dar nu se afla in curtea noastra (biserica catolica). Cel care ne imbarliga se afla in cu totul alta parte dar nu spun unde desi stiu precis!
4. Pentru ca s-a patruns in adevaratul sens al Poruncii intaia, ca nu mai trebuie sa ne facem chipuri cioplite si nici pictate, acum se scot din biserici. La mine in biserica noua peretii sunt goi si dor cateva muste in sezonul calduros ne mai atrag atentia. (Dar noi nu avem particele din crucea originala si nici oseminte sau sicrie de pupat. Sunt la Vatican depuse foarte multe dar le vizitam ca excursionisti.) Ortodocsii nu au icoane afumate peste tot? Daca nu sunt cioplite ci doar pictate inseamna ca nu calca porunca?
5.Oamenii nu stau in kur(scuzati expresia) ci pe banci si asculta muzica de Bach interpretata la orga pentru ca nu toti au acasa gramofoane cu placi scrijelite de atata folosinta!
6. Pastele nostru are aleasa ziua corect: prima duminica de la prima luna plina a primului patrar...
7. Crucea o facem cum se intampla pentru ca nu exista precizarea ca Duhul ar fi pe umarul stang sau drept! Important e ca Dumnezeu Tatal e pe frunte iar Isus la buric sau putin mai sus!
Cand mai aveti nelamuriri nu mai apelati la prietenii protestanti ca ei va duc in eroare din cu totul alte motive absconse!

Sigur nu incercati sa ma pacaliti si sa ma abateti de la calea cea dreapta ? .Eu nu am doamna incredere nici in dumneavoastra nici in prietenul acela protestant,deoarece pareti uneltele Satanei . Eu ascult doar de Ingrozitor de Fericitul Patriarh! Scrie si la Biblie ca doar ortodoxia este corecta si doar Patriarhu' este sefu' .Mai cititi Biblia va rog(editia aia care are binecuvantarea Patriarhie,restul sunt modificate de Cel Viclean) si nu ma contraziceti fara argumente !

ga_lin_a

207 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 13:11

Sigur nu incercati sa ma pacaliti si sa ma abateti de la calea cea dreapta ? .Eu nu am doamna incredere nici in dumneavoastra nici in prietenul acela protestant,deoarece pareti uneltele Satanei . Eu ascult doar de Ingrozitor de Fericitul Patriarh! Scrie si la Biblie ca doar ortodoxia este corecta si doar Patriarhu' este sefu' .Mai cititi Biblia va rog(editia aia care are binecuvantarea Patriarhie,restul sunt modificate de Cel Viclean) si nu ma contraziceti fara argumente !

Sigur! Sigur, ce ati vrut sa aflati? Imi pare rau ca nu va pot pacali si mai mult chiar sa va abat indiferent de la ce fel de cale! E bine ca numai parem din cauza umbrelor pe care le facem pamantului si nu ca am fi chiar "unelte". De fapt nici nu va contrazic ci va aduc la zi cu conspiratiile satanelor ca e mai multe! Vedeti ca sunteti prins pe picior gresit si nu eu l-am imbrancit spre acea linie dreapta ca sa va descopere. Domnule Vanea daca as fi credula as lua cuvintele drept elucidare dar nicaieri nu scrie in bibliile traduse de mai multi competitori ca exista religie ortodoxa. Doar credinta in "Domnul". Imediat ce se mai opreste odata curentul voi reciti "pentru-a nu stiu cata oara" Biblia. As vrea eu sa am argumente cu care sa va contrazic pentru ca sunteti un luminator de care am atata nevoie!!

Sil100

250 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 17:03

puteti citi Biblia chiar daca nu se ia curentul si chiar daca nu va luati ochii de la calculator. Ce sa mai zic o minune moderna...

Intrati pe: www.biblia-online.ro/

Am pierdut pe undeva o Biblie neutra. Il rog pe cel care o gasese sa mi-o dea inapoi. Ofer recompensa!

OprisVasile

570 mesaje

Postat pe: 27 Noiembrie 2010, ora 09:50

De la: Sil100, la data 2010-11-25 17:03:41 puteti citi Biblia chiar daca nu se ia curentul si chiar daca nu va luati ochii de la calculator. Ce sa mai zic o minune moderna...

Am pierdut pe undeva o Biblie neutra. Il rog pe cel care o gasese sa mi-o dea inapoi. Ofer recompensa!

nu mai cauta ...ti-o dau eu pe-a mea :

www.scribd.com/doc/39115822/A-College-Text-Book-Of-Physics-Kimball

sau cum se zice in biblie ( cea crestinoasa) : Psalmii 150:5

"L�uda�i-L cu chimvale sun�toare, l�uda�i-L cu chimvale z�ng�nitoare! " pe domnu Kimball pentru aceasta uriasa biblie data noua tuturor ....forta si duhul mecanic sa fie cu voi !

numai bine.

ga_lin_a

207 mesaje

Postat pe: 27 Noiembrie 2010, ora 11:24

De la: Opris_Vasile123, la data 2010-11-27 09:50:38
De la: Sil100, la data 2010-11-25 17:03:41 puteti citi Biblia chiar daca nu se ia curentul si chiar daca nu va luati ochii de la calculator. Ce sa mai zic o minune moderna...

nu mai cauta ...ti-o dau eu pe-a mea :

www.scribd.com/doc/39115822/A-College-Text-Book-Of-Physics-Kimball

sau cum se zice in biblie ( cea crestinoasa) : Psalmii 150:5

"L�uda�i-L cu chimvale sun�toare, l�uda�i-L cu chimvale z�ng�nitoare! " pe domnu Kimball pentru aceasta uriasa biblie data noua tuturor ....forta si duhul mecanic sa fie cu voi !

numai bine.

Dar se mai gasesc chimvale sunatoare si de cele zornaitoare ca as vrea si eu laud sau trebuie sa caut ceva mai putin arhaic dar cu rezultate asemanatoare?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 28 Noiembrie 2010, ora 04:46

Rominia are cel mai ridicat nivel de trai. Am deschis si un topic asa.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
ga_lin_a

207 mesaje

Postat pe: 28 Noiembrie 2010, ora 09:03

De la: nastasemihail, la data 2010-11-28 04:46:19Rominia are cel mai ridicat nivel de trai. Am deschis si un topic asa.

Da! Si eu am citit staticile. Era cat pe ce sa nu observ anul 2100.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 Noiembrie 2010, ora 14:19

Aveti ochii inchisi, nu vedeti ca nici Emil nu ne mai contrazice.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Pagini: << 1 2 3 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Djuvara: "România a rãmas în urmã ºi fiindcã e ortodoxã"
Mergi la: