back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Gpl auto,instalatii gpl,consum redus,eficienta,economie,rentabilitate

 


 
 
ultragaz

5 mesaje
Membru din: 1/03/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 28 Septembrie 2008, ora 08:58

De ce monatm Instalatii GPL pe masina?Este alternativa economica,pentru utilizatorii de autovehicule?.Iata cateva raspunsuri!
Incepind cu ultimele decenii ale secolului XX datorita crizei energetice mondiale si a preuocuparilor de gasire a unei alternative ecologice pentru combustibilii clasici,
utilizarea gazelor petroliere lichefient drept carburant pentru autovehicule GPL auto a castigat tot mai mult teren, din acest motiv cei mai inportanti producatori de autovehicule investesc sume semnicative in proiectarea si dezvoltarea motoarelor ce folosesc drept combustibil gpl auto. Statisticile realizate in ultima perioada de timp au aratat ca numarul total al mijloacelor de transport auto care utilizeaza cu suces gpl este estimat la peste cinci milioane .Gazul Petrolier Lichifiant este un amestec hidrocarburi gazoase [propan propena izo si normal butan butene] mentinute in stare lichifienta sub presiune foarte asemanator din punctul de vedere chimic cu benzina[si ea amestec de hitrocarburi] insa cu mult mai volatila de cit aceasta. Compozitia amestecului este reglementata de norma europeana EN 598 :2000 adoptata in prezent si in Romania sub indicativul SR EN 589 :2002. In stare lichida gpl este limpede in color inodor si mai usor ca apa iar in stare de vapori este incolor inodor si mai greu decat aerul. In aceste conditii se acumuleaza la nivel solului sau in locurile joase. Componenti gpl sunt foarte inflamabili si in contact cu aerul pot forma amestecuri explozive. Pentru exploatarea in siguranta gpl auto se marcheaza olfactiv cu compusi cu sulf din clasa mercaptanilor.GPL are,in mod natural,avantajul unei cifre octanice ridicate,tinand cont de faptul ca este constituit,in principal,dintr-un amestec de butan,cu o cifra octanica de 93 si propan,cu o cifra octanica de 100.Aceste calitati,il fac ideal pentru folosirea in tehnica moderna a motoarelor cu aprindere prin scanteie,masinile putand fi alimentate atat cu combustibili clasici,cat si cu GPL.Pentru utilizarea drept combustibil auto a GPL,norma europeana impune valoarea minima de 89 pentru cifra octanica motor(MON). Avantajul imens al acestui tip de combustibil este ca la aceasta valoare a cifrei octanicei se ajunge numai prin reglarea de catre producator a concentratiei amestecului de hitrocarburi care alcatuiesc gpl si nu prin auditivare ca la combustibili clasici. In acest fel se realizeaza o protectie eficienta a mediului inconjurator prin eliminarea folosiri aditivilor pe baza de metale utilizati pentru cresterea cifrei octanice cum ar fi,tetratilul de plumb,metili ciclopentadieni manganul etc.
Presiunea de vapori este o alta caracteristica importanta a GPL auto,valoarea acesteia fiind o masura a functionarii eficiente a motorului.Cu cat presiunea de vapori este mai mare,cu atat vaporizarea gazului lichefiat este mai rapida,avand ca rezultat alimentarea optima cu carburant.Aceasta caracteristica variaza in functie de temperatura mediului ambiant,astfel :cu cat temperatura creste,cu atat presiunea de vapori devine mai mare.
Pentru a asigura conditi optime de functionare a motoarelor fabricanti de GPL auto oferara amestecuri de butan +propan in diverse raporturi in functie de zona climatica si de sezonul de utilizare. In standarul european EN 589 :2000 sunt prevazute tipurile de carburanti abc si d in functie de temperatura.
La GPL auto,concentratia dienelor din aestec trebuie sa fie limitata la maxim 0,5% mol,deoarece acestea polimerizeaza,iar polimerii rezultati pot obtura sistemul de alimentare cu combustibil al motorului. Folosirea pe scara larga a GPL,ca alternativa pentru combustibilii clasici,a fost stimulata de mai multe avantaje :
Este un carburant mult mai putin poluant ;
Din punct de vedere ecologic GPL este un carburant performant ne toxic pentru ca :
nu contine Plumb,Sulf,Benzen,combustia sa in prezenta oxigenului este cvasitotala,astfel incat in gazele de esapament nu se gasesc particulele de carbon nearse ;
Find un produs care arde aproape complet avind ca rezultat reducerea continutului de noxe in emisiile gazelor evacuate,comparativ cu combustibilii clasici, GPL PRELUNGESTE VIATA MOTOARELOR prin reducerea nivelului de vibratii si zgomot
Deoarece un gaz GPL ce nu dilueaza uleiul din motor.Ca urmare,intretinerea motorului este usurata si inlocuirea componentelor interne este mult redusa ;
In urma studiilor privind utilizarea combustibililor nepoluanti efectuate in ultimi zece ani sa ajuns la concluzia ca motoarele cu convertor catalitic care folosesc GPL reprezinta solutia cea mai fiabila pentru reducerea poluari aerului in orase.
Emisiile poluante din gazele de esapament ale mijloacelor de transport auto au o pondere deosebita in volumul total al poluantilor din atmosfera. Pentru evaluarea mai completa a performantelor utilizarii GPL observati nivelul poluantilor continuti in gazele de esapament ale unui motor alimentat cu GPL comparativ cu unul alimentat cu benzina fara plumb comparativ cu alte surse de energie ,GPL este extrem de competitiv,asa cum rezulta din datele prezentate.
Si in Romania se manifesta un interes din ce in ce mai mare pentru utilizarea GPL drept combustibil auto in acest spirit de piata, s-a format o retea de productie si comercializare a GPL drept combustibil auto.In acest spirit,pe piata s-a format o retea de productie si comercializare a GPL auto,care acopera intreaga tara.. Acest tip de produs se afla sub incidenta Ordinului MLPTL nr. 1006 din 10 iulie 2001,care stabileste obligativitatea certificarii de conformitate de catre RAR. O parte din producatorii de GPL auto au obtinut deja certificate si licente,iar altii sunt in curs de certificare,pentru a demonstra calitatea acestora la nivelul standardelor europene.

Raporteaza abuz de limbaj
9am053024

1 mesaj
Membru din: 16/05/2009
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 08:18

De la: kenterprise, la data 2009-03-02 13:10:37Pentru Diesel - dar nu numai - exista oportunitatea utilizarii unei tehnologii vechi dar neutilizate pana de curand: aditivarea cu Hidrogen!
Aflati detalii la www.brownsgas.com sau hidrogentuning.weebly.com sau www.rokura.ro[/quote]

Raporteaza abuz de limbaj
gygy_sotto

11 mesaje
Membru din: 4/01/2010
Postat pe: 22 Martie 2010, ora 07:23

Interesant,... eu credeam ca GPL scurteaza durata de viata a motoarelor, intradevar, arderea este completa, mai stiu ca motorul pe gpl consuma cu 20% in plus fata de benzina, dar tot iesi in avantaj datorita faptului ca gpl este la jumatate din pretul benzinei.
Daca ultragaz are dreptate, pai, avem toate motivele sa montam instalatii gpl pe masini..

Raporteaza abuz de limbaj
9am3257

3 mesaje
Membru din: 5/03/2009
Postat pe: 7 Iunie 2010, ora 16:19

pentru o masina euro 3 cat costa instalatia de gpl cu montaj si ce mai trebuie ?

Raporteaza abuz de limbaj
| Varianta pentru tiparire a topicului GPL Auto,instalatii GPL,consum redus,eficienta,economie,rentabilitate
Mergi la: