Info
x
A gresit basescu ?
|
vladidec 851 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Mai 2010, ora 02:36
Si vine o musca si intreaba :
PSD ? de 3 ori. Rezultatul ? A furat Tot PDL ? de 2 ori. Rezultatul ? imi contrazice afirmatia precedenta. Chiar ca se fura TOT ! De ce am impresia ca data viitoare o sa folosesc cifra "4" ? PS: www.plr.orgdominus.ro Raporteaza abuz de limbaj
Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ?
Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul !
>>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
|
|
igorspan 11 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 27 Mai 2010, ora 02:46
Basescu a gresit fundamental !
Prin masurile de diminuare a pensiilor si salariilor isi inbuiba camarila politica fiindu-le dator pentru ca au contribuit material la realegere. A demonstrat ca e incapabil sa-si tina departe de ciolan acolitii si prefera sa sacrifice populatia romaniei pentru satisfacerea ,,nevoilor economice" ale ,,grasilor" din PDL. Inprumutul la FMI si alte banci facut cu dezinvoltura in beneficiul aceloras ,,clienti" va afecta inclusiv generatia pruncilor de acum asa ca din no vor fi generatii de sacrificiu datorita hotiei si incompetentei acestui betiv prost crescut. Raporteaza abuz de limbaj |
|
siby27 1 mesaj Membru din: 31/12/2008 |
Postat pe: 27 Mai 2010, ora 03:30
AU GRESIT CEI CARE L-AU VOTAT, EL A ARATAT IN PERMANENTA SI-N FOSTUL MANDAT CA NU-SI POATE DEPASI CONDITIA, DAR OAMENII AU CREZUT PROBABILCA ESTE O SITUATIE DE MOMENT...
PROBABIL DIN ACEASTA SITUATIE CREATA, OAMENII VOR INVATA CEVA... NU VOR MAI LASA OAMENI CA EL SA NE REPREZINTE CI VOR FACE O SELECTIE MAI BUNA... Raporteaza abuz de limbaj |
|
pascu08_yahoo_com 1522 mesaje Membru din: 26/07/2009 |
Postat pe: 27 Mai 2010, ora 07:22
De la: vraja_daniel2006, la data 2010-05-25 12:18:51Pt .claudia397 Prietene jumatate dintre romani nu lucreaza pentru statul roman deci nu produc bani daca acest presedinte sau premier stia sa conduca o afacere si sa faca bani ar fi avut bani destui la buget insa el nu a facut nimic decit sa inprumute pentru consum si gata / pai atunci /////? ce am schimbat ? nimic ? gargara de mahala a cistigat alegerile in romania / rezultate ZERO / poporf romin ce ai facut cu demnitatea ta ? politicul a bagat-o in hazna/
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 754 mesaje Membru din: 22/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 27 Mai 2010, ora 08:02
De la: igorspan, la data 2010-05-27 02:46:07Basescu a gresit fundamental ! Da ce mai gaozarilor,vroiati sa aveti salarii si pensii mari sa traiti ca presedintele ?
Raporteaza abuz de limbaj
PDLei, nu ma lasati PUII MEI,furati cit sunt eu presedinte,sa ne tina romanii minte.Lenuța sa-și plateasca ratele la banca.
http://www.youtube.com/watch?v=iYKYDqZsUNo
■9AM: Sunteti multumit de realizarile dumneavoastra de pana acum in fruntea statului?
Traian Basescu: Bineinteles. Am facut tot ce mi-am propus. Fiica mea cea mica, Lenuta, a invatat in sfarsit sa scrie si sa citeasca, ca doar nu e in Parlamentul Europeana de doua ani degeaba. Sunt foarte mandru de ea. Sunt multumit si de Ioana, cealalta fiica, ca stie sa invarta banii si afacerile. Altfel, ce sa zic… am fost un prieten bun pentru toti cei care m-au sustinut in campaniile electorale si imi platesc mereu datoriile.
■9AM: Dar eu ma refeream la poporul roman. Sunteti multumit de ce le-ati oferit din postura de presedinte ?
http://www.youtube.com/watch?v=yAaDpSnqjfg&feature=related
.9AM. VA MULTUMIM !
Traian Basescu: Va multumesc si eu. Am plecat, ma asteapta Becali si Patriciu la restaurant.Și pe urma trec pe la LENUȚA-
Nurse with big tits eats cum-
Ea face și mai bine !
|
|
vagnercristi 9 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bacau |
Postat pe: 27 Mai 2010, ora 20:38
CA SA NU MAI PUNETI BOTUL LA GARGARA POLITICA CITITI MAI JOS!e CRUD DAR ADEVARAT!
Un fost sef de la CIA spunea " daca stii cum si cu ce sa manipulezi atentia cetateanului, si pui in stanga lui un spectacol de circ, nu o sa observe portavionul din dreapta lui" UI : Cum priveste banca si grupul financiar din care faceti parte, ce se intampla in Romania, in plan economic si politic ? Bancher : Suntem incordati insa extrem de motivati, intrucat asteptam producerea momentului la care lucram de circa 10 luni de zile; Banca noastra si-a redus extrem de mult expunerea in Romania, a inchis robinetul creditarii, si am trimis catre headquarter-ul grupului, cat de multa moneda euro am putut; Repet, asteptam acum producerea rezultatului muncii noastre, in cadrul unui plan la care participa extrem de multe grupuri financiare si bancare externe; UI : Adica concret in ce consta acest rezultat pe care il asteptati ? Sperati in revenirea economica a tarii ? Veti relua creditarea ? Bancher : Naivitatea este o slabiciune de caracter a romanilor; Ma intrebi daca speram in revenirea economica a tarii ? Pai noi speculam si vom castiga enorm de multi bani, tocmai in momentul in care, economia nationala romaneasca, va atinge fundul cel mai de jos al graficului. Himerele legate de cresterile economice din 2010, sunt lansate concertat de analisti, pentru ca aceasta este parte a strategiei noastre, pentru a ne maximiza profitul pe care il vom face, cand balonul speculativ imobiliar si al cursului valutar, ne va indica faptul ca suntem pe trendul castigului maxim. Ma intrebi daca vom relua creditarea ? Creditarea in Romania, s-a facut cu cap; Este adevarat, ca si guvernarea din 2007-2008 ne-a ajutat enorm, atunci cand, ne-am consolidat si ne-am asigurat prin intermediul creditului de consum, dependenta totala a populatiei active, a fortei de munca romanesti; UI : In se sens v-ati asigurat dependenta lor totala ? Bancher : Simplu; Populatia Romaniei si romanul in general, are un singur bun de pret, care ne intereseaza pe noi bancherii : activele imobiliare. Mai exista si forta de munca a individului, insa aceasta, dupa ce l-ai prins in mreje, este utila de speculat, pentru ca acel individ va munci perpetuu pentru noi. Trebuia sa ajungem cumva la aceste active imobiliare ale romanilor; Normele BNR si legile, nu ne permiteau sa putem acorda in masa, credite ipotecare, plus ca aceste credite ipotecare, nu erau 100% avantajoase pentru noi; Asa , ca am profitat de lentoarea in decizie a BNR, si am investit masiv in publicitate pe segmentul creditului de consum. Stiam inca de la bun inceput, faptul ca, cei carora le acordam credite de consum, nu vor avea resurse sa le restituie, astfel, incat, coroborat cu faptul ca, stiam din 2008, ca aceasta criza financiara va lovi si Romania, am calculat totul extrem de bine; Nu trebuia sa fii geniu bancar, ca sa iti dai seama ca intr-o tara precum a voastra, pur si simplu, efectele crizei urmau sa fie devastatoare pentru ca : [1] nu mai produceati nimic; [2] pietele emergente sunt dominate de multinationale, legate de grupurile financiare si bancare pe care noi le reprezentam; [3] urma sa aveti in 2009 un an electoral in care , pe fondul disputelor politice, era de anticipat ca va veti sapa singuri groapa; La acest din urma punct recunosc ca a trebuit sa ne implicam; si asta pentru ca, daca in 2008, actualul presedinte avea o cota de popularitate de vreo 60 %, noi trebuia sa incingem campania, pentru a impinge politicienii sa ia masurile pe care noi le asteptam. UI : Ce masuri asteptati sa ia politicienii ? Spuneti ca ati manipulat partidele ca sa va atingeti scopul economic ? Bancher : Iulian, hai sa ne gandim putin. Noi nu a trebuit decat incingem spiritele, si sa creem un cadru in care, oponentul in alegeri al actualului presedinte, sa recupereze handicapul de imagine, astfel incat sa creem romanilor si politicienilor, impresia unei lupte stranse; Iar de aici pana la luptele politice din Parlament, care au intunecat mintile tuturor partidelor a fost doar un pas, insa decisiv a fost momentul in care tara voastra a ramas fara Guvern. Atunci, si acum in acest moment, orice guvern se va forma, este legat ombilical si total la mana noastra, intrucat, are nevoie de banii nostri, pentru a plati salariile, pensiile, etc. Voi v-ati ales cu spectacolul din presa, noi ne alegem cu banii si castigurile. Practic Romania este a noastra, iar dependenta voastra de noi va deveni totala.Actualul presedinte, ne-a pus putin in dificultate, atunci cand a venit cu guvernul PSD-PDL, pentru ca ceea ce noi ne doream era instabilitate economica si politica; a trebuit sa presam extrem de mult pentru ca ruptura la nivel guvernamental sa se produca, sa cada guvernul, sa se amane sosirea transei de bani de la FMI, insa pana la urma, cunoscand mentalitatea colerica romaneasca, am reusit. UI : Nu imi vine sa cred; este evident ca suntem naivi si starnim furtuni in paharul cu apa; Hai sa revenim putin la acea legatura intre casele romanilor si creditul de consum. Bancher :Iti spuneam ca in 2008, am dat masiv credite de consum; am dat bugetarilor, am dat angajatilor din sectorul privat; Atractia era mare intrucat, nu trebuiau sa prezinte garantii, insa noi stiam ca in 2009, ne vom atinge scopul. Si , in 2009, intr-adevar, pe fondul crizei economice, au explodat restantierii. Asta inseamna ca oamenii nu si-au platit ratele catre banci, iar noi am trecut la executare silita; Aici am avut iar nevoie sa ne concertam eforturile, astfel incat, sa nu existe grupuri financiare romanesti, companii sau persoane private , care sa ne strice planurile, intrucat riscam sa ne trezim ca vin sa cumpere activele imobiliare scoase la vanzare; Asa ca a trebuit sa lovim si mediul de afaceri privat, pentru ca oamenii de afaceri, sa se lupte pentru supravietuire, si sa nu aiba lichiditati pentru a cumpara nimic; A trebuit sa-i facem sa devina preocupati de grija zilei de maine, si sub teama falimentului, ne-am eliminat competitorii. Seful BRD Soc. Gen. spunea intr-un ziar romanesc ca este momentul sa ne eliminam competitorii; Exact asta facem, va eliminam din jocurile economice din propria voastra tara; UI : Ati eliminat concurenta autohtona, blocand creditarea pentru firme si blocand piata executarilor silite ? Bancher : Corect. Si nu a fost greu. Pe o piata interna gatuita de blocajul financiar, firmele romanesti au fost sufocate de lipsa lichiditatilor, iar guvernul din 2009 a fost lasat fara nici o posibilitate de a asigura resursele financiare; Daca intr-o tara guvernul nu are bani pe care sa-i injecteze in economia nationala, iar noi bancherii, va blocam accesul la credite, firmele ajung fix ca o gradina de flori, expusa arsitei zilnice, pe care nu o mai uda nimeni, si care pana la urma va muri; De aceea spuneam ca a trebuit sa ne agitam putin pentru a impiedica acest guvern din 2009 sa puna in aplicare masurile economice, si sa abatem atentia asupra luptei din campania electorala. Dupa ce ne-am asigurat ca pur si simplu nu va exista riscul sa apara intrusi care sa cumpere activele imobiliare, case, terenuri, scoase la vanzare de executorii nostri bancari, am inceput sa trimitem pe banda rulanta dosarele celor care au luat credite de consum , catre executori. Nimeni nu a sesizat faptul ca, nu ne interesa de fapt sa le vindem casele, ci sa manipulam piata imobiliara, sa o tragem in jos, asigurandu-ne in acelasi timp, ca la momentul potrivit, cand curba prabusirii imobiliare va atinge cel mai de jos nivel, grupurile financiare din tarile noastre de origine, sa cumpere masiv si la preturi de nimic aceste active; Te asigur Iulian ca in 2010, un apartament cu trei camere care in 2008 era evaluat la 150000 euro, va fi scos la vanzare , la executare silita, la preturi de sub 30000 de euro si nu va veni nimeni sa cumpere, pentru ca in 2010 toti vor fi preocupati sa tina bani deoparte pentru ziua de maine; Va fi momentul perfect sa cumparam totul pe nimic. Romanii vor deveni chiriasi in propriile case, pentru ca acesta a si fost obiectivul nostru primordial, si anume achizitiile la preturi infime. Pentru asta era obligatoriu sa ducem piata imobiliara la un maxim, pentru ca pe fondul prabusirii acesteia, noi sa culegem caimacul. Si la plan se adauga si presiunea pe moneda voastra nationala. UI : Ce presiune ? Vad acum ca leul se intareste, desi, intr-o tara care nu produce nimic, aflata in criza politica, lovita de criza financiara, nu imi explic care poate fi suportul de intarire a leului. Bancher : Pai este vorba de aceiasi reteta, care se invata la orice curs de MBA. Asa cum piata imobiliara a fost dusa de noi la maximuri ireale, pentru ca trebuia sa va dam credite la valori foarte mari, ca sa aveti pe urmatorii 30-40 de platit rate uriase catre noi, pentru a deveni in acest interval de timp, atat proprietarii caselor voastre, dar si asigurandu-ne ca veti munci voi si familiile voastre pentru noi, pentru a plati aceste rate ireale, tot asa, bula speculativa a monedei nationale, trebuie manipulata , insa in sens invers. In cazul speculatiilor pe moneda nationala, trebuie sa ducem leul la un nivel minim, cat mai mic posibil, lasandu-l apoi sa explodeze, sa urce la valori mari, valori reale, undeva catre peste 5 ron pentru un euro. Adica vom face euro atat de scump incat, sa nu va puteti permite sa cumparati activele imobiliare scoase la executare silita, nici cand ele vor avea valori in euro, relativ mici, dar si pentru ca, micimea salariilor romanilor, salarii platite in lei, sa faca din rata catre banca, un cosmar al vietii de zi cu zi. Totul legal, profitand de naivitatea generala, de ternele lupte politice si de tot acest context romanesc , care din 2006 lucreaza pentru noi si in interesul nostru. Iata ca ieri euro era deja la 4,21 lei. UI : Asadar totul este componenta a unui plan; cand va fi detonat ? Bancher : In ciuda galopului inregistrat de alte active din aceeasi clasa de risc in ultimele zece luni, leul nu are cum sa participe la aceasta revenire , fiind evident pentru orice incepator, ca este totul o bula speculativa ; " investitorii urmaresc cu ingrijorare mai intai derularea acordului cu Fondul Monetar International, iar mai apoi turbulentele de pe scena politica", spune Koon Chow, analist la Barclays Capital, una dintre cele mai mari banci de investitii britanice. El considera ca euro ar putea sa coboare spre 4,1 lei.Balon de sapun, care este un element al sarjei finale de cumparare a Romaniei la OUTLET.Pentru ca defapt, prin incingerea campaniei electorale, noi avem acoperirea perfecta ca nimeni nu mai are timp sa ne strice planurile. UI : Ce veti face cu acte active, cu casele romanilor ? Bancher : Pai este esential sa controlam aceste active, intrucat, ele sunt o moneda de tranzactionare pe pietele internationale; Uitati-va la Dubai acolo unde expunerile bancilor noastre, se lovesc de nevoia de a acoperi pierderile; Pierderile se acopera prin cresterea ritmului de exploatare a muncii celor care au credite la banci; Ei trebuie constransi sa lucreze mai mult, si sa plateasca rate mai mari catre noi; Avand in mana bunul cel mai de pret al unui om, locuinta, acesta va munci pentru noi; Recreem astfel sistemul sclavagist perfect, in care aparenta de libertate, in care mintea si atentia cetateanului este atrasa de lupta politica, fara ca cineva sa mai aiba timp sa se gandeasca la ce li se intampla cu adevarat. Iar cand se vor trezi va fi de fapt foarte tarziu; Noua ne trebuie sa exploatam forta de munca a voastra , sa va impingem sa munciti mai mult ca sa ne platiti noua mai mult. UI : Mai am o singura intrebare; Spuneti ca ati contribuit la incingerea campaniei electorale, pentru ca trebuia sa saditi samanta unei confruntari politice puternice, intrucat instabilitatea politica era necesara; Concret, ati platit politicieni romani sa puna umarul la actuala criza politica ? Bancher : In mod evident, in 2007 si 2008 am sprijinit si sustinut politicieni care avea acces la fraiele guvernarii, ca sa fim lasati sa derulam amplul program de acordare masiva a creditelor de consum. In 2009 fiind an electoral, grija noastra a fost sa alimentam puternic aparitia unui contracandidat puternic pentru actualul presedinte, care avea o cota mare de popularitate, si am reusit. Mult mai usor si mai ieftin decat ne imaginam. Sa ne intelegem : noua nu ne pasa cine va iesi presedinte, pentru ca sunteti la mana noastra, in plan guvernamental. A fost mai usor pentru ca, aveti in Romania o pasiune extrem de mare, sa va consumati energiile fix in directiile care nu va aduc avantaje, care va ingroapa sansele la un viitor mai bun. Suntem si noi uimiti de modul in care, marea masa a jurnalistilor, ne-au facut misiunea mult mai usoara, implicandu-se in aceasta campanie electorala emotional, doar pe fondul ideii ca actualul vostru presedinte trebuie dat jos, fara sa aiba nici un fel de viziune economica asupra realitatii. Repet, noi doar am alimentat ascensiunea unui oponent puternic pentru dl. Basescu, si restul l-a facut mass-media, si naivitatea voastra , de la sine. Anul 2010 va aduce si rasplata pentru munca depusa de noi in ultimii 4 ani, pentru ca vom aduce Romania la statutul de tara total si , cel mai important, ireversibil dependenta , de fraiele complicatului sistem financiar-bancar mondial. Nu vreau sa par cinic insa, in 1989, toate activele tarii erau ale clasei proletare, adica de fapt ale nimanui, fiind controlate de o mana de oameni care decideau in aceasta tara si pentru a caror bunastare, muncea intreaga natiune ; La 20 de ani, veti fi ajuns fix in aceeiasi situatie, adica nimic nu va mai fi in proprietatea voastra, si veti munci sa va platiti datoriile. Iar economia nationala va fi dominata de multinationalele controlat indirect tot de noi, in vreme ce falimentele firmelor romanesti, detinute de romani, vor continua si in 2010, intrucat fara finantare , fara credite, si cu un guvern care nu are resurse financiare, nu exista sanse de supravietuire. Astfel incat, tinerii romani vor avea doar doua optiuni : angajati la stat, sau angajati la multinationalele straine; In ambele variante, numai noi castigam. Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : iulian.urban@gmail.com ACUMA MAI CRITICATI PE CINEVA! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 27 Mai 2010, ora 21:06
De la: vagnercristi, la data 2010-05-27 20:38:50bla ,bla,bla Idiotul ala de Iulian Urban a scos compunerea asta haioasa ? Este in spiritul anilor 1947 deci nu ma mira ca un baiat de "dreapta PDLista" scoate o asa prostioara. Nu o vazusem pana acum,am vazut insa ca toti "bloggerii" portocalii au postat tampenia asta deci presupun ca a fost ordin de la Base.Mda,nu o ducem rau deoarece este Base tampit ,nu deoarece este Boc doar un lingau incapabil,ideea este ca suntem victimele unor conspiratii bancare. Dosarele X fratilor ! .Ii sugerez lui Urban Iulian sa scoata data viitoare un interviu cu un extraterestru care sa spuna ca toata Galaxia il saboteaza pe Base, si ca Tariceanu le-a facut jocul lor de asuprire al Terrei. . Sa aiba grija sa sublinieze ca Base de fapt nu avea ce face ,distrugerea Terrei a fost planificata de pe vremea lui Tariceanu si.... "rien ne va plus".Doamne,penibili sunteti .Sper sa scape tara de voi cat mai repede!
|
vagnercristi 9 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bacau |
Postat pe: 27 Mai 2010, ora 21:26
Unu la mana: nu sunt PDList.
Doi:doar bla,bla stii sa zici? Trei: poate suna a teoria conspiratiei, dar, multe chestii suna la fel si totusi sunt adevarate. Patru: te-ai gandit vreodata ca, poate, trebuie sa cape tara asta de oameni ca tine? Si tin sa precizez "NO OFFENCE!", nu ca tine... Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 27 Mai 2010, ora 23:09
De la: vagnercristi, la data 2010-05-27 21:26:29Unu la mana: nu sunt PDList. 1)Bravo,putini oameni care nu sunt PDListi il citeaza pe senatorul PDList Iulian Urban.Si mai putini il cred ... 2)Il citam pe Urban Iulian si am facut un rezumat al "interviului" postat de tine 3)Ai ceva exemple ? 4)Nu de mine ci de ei trebuie sa scape tara .Crede-ma pe cuvant .
|
Fosta membra 9am.ro 42 mesaje Membru din: 15/03/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Mai 2010, ora 23:11
|
9am126042 88 mesaje Membru din: 31/08/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Mai 2010, ora 01:58
Undeva, într-un fișet bine ascuns și bine încuiat al DIICOT, unde nu mai avea acces nici măcar procurorul general al României, cu mult timp înainte de alegerile prezidențiale de anul trecut, un dosar de terorism internațional (volatilizat între timp în fișetele altei instituții gen ORNISS, dar ale cărui fotocopii au ajuns în posesia redacției noastre) putea juca – dacă ar fi fost dezvăluit la timp – un rol crucial în istorie. I-ar fi adus actualului președinte nu poziția de lider suprem al țării, ci 25 de ani de pușcărie, cât prevede legea în cazul actelor de terorism. Conform probelor din dosarul penal 628/D/P/2005, întocmit la DIICOT pe numele inculpatului Băsescu Traian, acesta „pe timpul mandatelor de ministru al Transporturilor, a dezvoltat și întreținut, împreună cu cetățeanul rus Bout Viktor, cunoscut ca dealer de armament în zonele de conflict internațional supuse embargoului ONU și NATO, rețeaua de trafic ilegal cu armament atât de proveniență românească cât și străină. Rețeaua este constitută din: 1. general MapN Constantin DEGERATU, șef pentru Europa de Est și UCRAINA (NOTA REDACȚIEI: Degeratu este cel care a intermediat, sub umbrela combinatului de la Krivoi-Rog, inființarea, la Dolinska, a unei firme-fantomă, un fel de subsidiară a combinatului, în care traficantul morții, cu complicitatea lui Berceanu și Becali, a depozitat rachetele plecate ilicit din România) - (managing Director and CEO pentru Apărare și Securitate Națională) al consorțiului american MIC&Associates; 2. Radu BERCEANU, precursorul numitului Băsescu Traian la M.T. , 3. general Vasile IONEL, fost secretar CSAT; 4. General Ionel GEANTĂ, fost adjunct SIE; 5. Aurel CAZACU, fost director ROMARM, Director al Directiei Producției de Apărare din cadrul Ministerului Economiei; 6. Teodor MELEȘCANU (fost Ministru al Apărării); 7. Sebastian VLĂDESCU (două mandate de ministru al Finanțelor), mandatar al firmei care s-a ocupat de trafic de arme și tehnică de luptă pe ruta Africa de Sud”. Detaliile dosarului 628/D/P/2005 vor fi făcute publice, în ziarul EXPLOZIV-NEWS. Mențiune: Sorin Crivăț, șeful Documentelor Clasificate din OPSPI, cel care a pus, în 2005, pe masa procurorilor DIICOT toate dovezile ce au stat la baza întocmirii dosarului nr. 628, a fost asasinat, în anul 2006, la ordinul lui Traian Băsescu. Dovada ne-a fost pusă la dispoziție de către tatăl lui Sorin Crivăț - Andrei Crivăț - fost colonel în Ministerul de Interne, dar și de către un renumit general al SRI (ce face parte din echipa de elită a Serviciului și nicidecum din gașca infracțională a lui COLDEA!), care ne-a înmânat decriparea laptop-ului lui Sorin Crivăț!
|
Postat pe: 28 Mai 2010, ora 02:27
MAFIA PDL CONDUSĂ DE BĂSESCU – BERCEANU ADUCE ATINGERE GRAVĂ SIGURANȚEI NAȚIONALE. FALIMENTAREA CFR MARFĂ DISTRUGE STATUL ROMÂN, IAR ECONOMIA E DEJA SUBMINATĂ DE FIRME CĂPUȘE
Analiza datelor si informatiilor obtinute de catre cadre oneste din SRI pun în evidenta fapte de o gravitate extrema în legatura cu activitatea lui Radu Berceanu, actualul ministru al Transporturilor, si Traian Basescu (fost ministru al Transporturilor), fapte care au adus si aduc atingere Sigurantei Nationale, fara ca nimeni pâna în prezent sa se sesizeze si sa întreprinda masurile legale de tragere la raspundere. Specialistii din SRI apreciaza ca “lipsa unor planuri concrete pentru rentabilizarea societatilor de cai ferate detinute de stat stimuleaza clanurile-capusa, care îsi împart, prin influenta, functii banoase si afaceri sustinute cu bani publici”. Basescu, Videanu si Berceanu continua sa gîndeasca în sens negativ pentru România, actiunile lor astfel concepute fiind de natura sa prejudicieze grav interesele statului în perioada urmatoare. Ei pun în prezent la cale privatizarea Companiei CFR Marfa, dar nu oricum, ci prin falimentare, astfel încît cei care o vor cumpara sa dea cît mai putini bani. În timp ce conducerea berceniana a Ministerului Transporturilor „negociaza” cu sindicatele disponibilizari si amînari la plata salariilor din CFR iar nesimtirea basesciana vorbeste de criza, sute de milioane de euro se scurg spre cîteva companii care „modernizeaza” vagoane de calatori fabricate în anii 60, desi acestea nu mai au mai mult de un an de viata. Familii întregi, cu conexiuni la tandemul Basescu-Berceanu, s-au lipit pe langa bugetele de investitii directionate de la centru spre mediul privat. Fie ca este vorba de companii ale rudelor celor care activeaza în CFR sau beneficii personale ale unor sefi, toate aduc prejudicii bugetului public. Lista intereselor ce graviteaza în jurul Cailor Ferate Române pare fara sfîrsit si pleaca de la vîrful sistemului”. În timp ce conducerea berceniana a Ministerului Transporturilor „negociaza” cu sindicatele disponibilizari si amînari la plata salariilor din CFR iar nesimtirea basesciana vorbeste de criza, sute de milioane de euro se scurg spre cîteva companii care modernizeaza vagoane de calatori fabricate în anii 60, desi acestea nu mai au mai mult de un an de viata. Ministerul Transporturilor pune astfel umarul la întarirea concurentei private din România printr-o manevra denumita „asociere”. Astfel, vagoane si locomotive, care sînt declarate ca fiind în plus pentru CFR Marfa, sînt împinse la înaintare, în ajunul anuntatei privatizari a companiei. Singurele cîstigatoare sînt doua grupuri private în jurul carora s-a tesut un veritabil paienjenis politic. Privatizarea singurei companii feroviare românesti profitabile din portofoliul Ministerului Transporturilor, CFR Marfa, miscare pe care o tot anunta ministrul de resort de cîteva luni, este prefatata de o serie de manevre suspecte. Concret, o parte însemnata a locomotivelor si vagoanelor societatii este înstrainata prin metoda asocierii companiei publice cu cei doi operatori privati ai pietei, ambii dovedind de-a lungul timpului sustinere politica pîna la vîrf (inca de pe vremea cand Basescu era cel care conducea Ministerul Transporturilor): Grup Feroviar Român si Servtrans Invest SA. Manevrele suspecte sînt menite sa mascheze o serie de incompatibilitati si ilegalitati în favoarea unei mîini de afaceristi. Astfel, Ministerul Transporturilor va privatiza CFR Marfa prin licitatie deschisa, metoda prin care va vinde integral participatia statului la compania de transport feroviar de marfa. CFR Marfa are un capital social de 205,16 milioane RON, detinut integral de stat, prin Ministerul Transporturilor. Compania, specializata în transporturi de marfa pe caile ferate, detinea, în 2006, circa 90% din piata de transport feroviar si 35%-40% din segmentul general de transport din România. În 2007 (cand ministru era acelasi Berceanu), CFR Marfa a mai pierdut din pozitia de piata în favoarea operatorilor privati, piata estimata ca fiind un sfert din cerere. În intervalul 2004-2007, Compania detinuta de Ministerul Transporturilor a raportat cifre de afaceri relativ apropiate: 1,85 miliarde de lei în 2004; 1,83 miliarde de lei în 2005; 1,78 miliarde lei în 2006; 1,83 miliarde de lei în 2007; 1,723 miliarde de lei în 2008. Ceea ce frapeaza este evolutia profitului: 33,97 milioane de lei în 2004, 23,85 milioane de lei în 2005, 28,94 milioane de lei în 2006 (adica peste 8 milioane de euro) si numai 4,73 milioane de lei în 2007, pentru ca 2008 sa aduca pierderi de circa 170 de milioane. Mai mult, desi în 2007 cea mai mare cota de piata o detinea înca CFR Marfa, iar la nivelul cifrei de afaceri anuale, compania de stat avea un avans mai mare de peste sase ori (550 milioane de euro în 2007 - cifra de afaceri a CFR Marfa) fata de transportatorul privat, respectiv Grup Feroviar Român, acesta din urma a raportat un profit net superior la nivelul lui 2007, respectiv 10 milioane de euro, fata de circa 1,4 milioane de euro în cazul CFR Marfa. Explicatia ar putea consta în cele ce urmeaza. Asa cum aratam mai sus, pîna acum 2 ani compania publica CFR Marfa detinea aproape monopol asupra acestei activitati. În 2007 s-au ridicat din neant doi actori privati: Grampet Grup Feroviar Român si Servtrans Invest International Railway Systems. Cele doua societati s-au impus, preluînd active si angajati ai CFR Marfa si adunînd în jurul lor societati de reparare si întretinere a materialului rulant, pe care le-au preluat din portofoliul statului la preturi derizorii si nu de multe ori în urma unor proceduri care au ridicat semne de întrebare. A urmat ceea ce se viza din start, adica asocierea. Astfel, în decembrie 2007, CFR Marfa s-a asociat deja cu Grup Feroviar Român, punînd la bataie o parte din vagoanele si din locomotivele pe care le detine si a anuntat ca urmeaza aceeasi procedura si cu Servtrans Invest SA. Potrivit directorului CFR Marfa, „asocierea s-a facut cu scopul valorificarii unui excedent de material rulant”. În pregatire, CFR Marfa publicase în noiembrie 2007, pe site-ul propriu, un anunt cu privire la viitoare asocieri în vederea scoaterii din parcul rece a unui material rulant (vagoane si locomotive) excedentar. O luna mai tîrziu, CFR Marfa a intrat în parteneriat cu Grup Feroviar Român, asocierea ducînd la aparitia Rolling Stock Company SA. Nou-înfiintata firma este detinuta de Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa, CFR Marfa SA, Grup Feroviar Român (GFR), Raiffeisen Bank SA si doua persoane fizice: Vasile Didila si Viorel Negrut. Cooptarea bancii în aceasta afacere nu este întîmplatoare, Raiffeisen fiind semnalata si în afacerile PSD pe filiera fostului director al bancii Ionut Costea, cumnatul lui Mircea Geoana. CFR Marfa a contribuit la asocierea cu GFR cu 6.400 de vagoane si cu 100 de locomotive, ceilalsi doi parteneri trebuind sa asigure banii necesari pentru repararea acestora. Capitalul social al Rolling Stock Company SA declarat la Oficiul National al Registrului Comertului este de 100 milioane de euro, aportul societatii publice fiind de 45 milioane de euro. Aceasta evaluare a celor 6.400 de vagoane si 100 de locomotive dovedeste ca ele au fost înscrise în capitalul societatii nascute din aceasta asociere la pret de fier vechi, ceea ce reprezinta numai una dintre nereguli. În primul rînd, CFR Marfa nu avea calitatea de a face asocieri. Societatea de stat s-a nascut în 1998 prin reorganizarea Societatii Nationale a Cailor Ferate. Cînd compania-mamut de stat a fost împartita, au aparut 5 societati, printre care si Societatea de Administrare Active Feroviare SAAF SA. Aceasta din urma este instrumentul prin care Ministerul Transportului ar fi putut recurge la valorificarea activelor de care CFR Marfa nu ar mai fi avut nevoie. SAAF a fost înfiintata exclusiv cu acest scop. În articolul 6 al Hotarîrii de Guvern nr. 582/1998, prin care s-a înfiintat CFR Marfa, se arata ca, în vederea atingerii scopului sau, ea are dreptul sa se asocieze, cu exceptia societatilor comerciale rezultate din reorganizarea Societatii Nationale a Cailor Ferate Române. În conditiile din 1998, cînd firmele private de profil existau doar la nivel de intentie, legislativul a limitat libertatea CFR Marfa de a se asocia. Deci, daca Ministerul Transporturilor ar fi decis valorificarea unui surplus de vagoane si locomotive, atunci SAAF ar fi trebuit sa fie implicata. Operatiunile circumscrise asocierilor CFR Marfa ar fi trebuit sa se faca transparent. Astfel, s-ar fi impus publicarea intentiei societatii de a se implica într-o asociere si oferirea de date cît mai complete cu privire la întreaga operatiune, evidentiindu-se clar cu ce participa statul în societatea nou-înfiintata. CFR Marfa, de fapt Societatea de Administrare Active Feroviare, trebuia sa publice anunturi în vederea primirii unor oferte de asociere, inclusiv în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (Monitorul Oficial al UE), atît pentru ca sîntem stat membru, cît si din cauza valorii mari a participarii societatii de stat. Nu trebuie uitat ca mai multe companii internationale s-au aratat interesate de privatizarea CFR Marfa si, evident, acestea ar fi fost de asemenea interesate de o astfel de asociere. Nu în ultimul rînd, asocierea ar fi trebuit decisa în urma unei licitatii sau macar a unei selectii de oferte. În schimb, pe cînd nici nu se uscase bine cerneala pe documentele de înfiintare a societatii Rolling Stock Company, conducerea CFR Marfa a decis deja asocierea cu un alt operator privat (concurent pe piata): Servtrans Invest SA, acelasi operator care fusese dat ca viitor asociat înca din noiembrie 2007. Seria de neconcordante si ciudateniicontinua cu Ordinul ministrului Transportului nr. 756 din 2007, care a fost indicat de catre Liviu Bobar, fostul director al CFR marfa ca actul care ar fi stat la baza procedurii de asociere a CFR Marfa cu GFR. De fapt, Ordinul 756/2007 nu are nici o legatura cu aceasta asociere, ci face referire la numirea unei comisii în vederea unei licitatii publice. Despre cei doi asociati ai CFR Marfa, Grupul Feroviar Român (GFR) Grampet si Servtrans Invest International Railway Systems, favoriti pentru afaceri cu banii publici, oricine ar fi la putere, se cunosc o serie de lucruri cît se poate de relevante. Ambele au început sa functioneze primind serioase dovezi de deschidere din partea societatii concurente CFR Marfa: vagoane si locomotive la preturi foarte mici, concesiuni de cai ferate si de rute, dublate ulterior de favorizarea la achizitia de societati cu activitati conexe. International Railway Systems, firma cu sediul în Luxemburg, detinuta de Cristian Burci, are, pe lînga Servtrans Invest SA, si alte companii care actioneaza în domeniu: MEVA SA Drobeta-Turnu Severin, Romvag Caracal, specializate în constructia, repararea si modernizarea vagoanelor. Lor li se adauga si Severnav, tot din Drobeta-Turnu Severin. Burci, un apropiat al PSD, acum al PDL, a devenit celebru pentru contractele cu statul. Si structura Grampet SA este una asemanatoare: un operator de cale ferata, Grup Feroviar Român (GFR), societati de întretinere a materialului rulant: REMAR SA Pascani si REVA SA Simeria, precum si alte cîteva firme cu activitate conexa. Grampet SA este o adunatura de societati roind în jurul a doi cetateni: Vasile Didila si Gruia Stoica. Acestia sînt originari din Toflea, judetul Galati, localitate cunoscuta drept capitala neoficiala a romilor din România. De altfel, la Toflea îsi au sediul multe societati detinute de ei. Este cunoscut ca debutul în afaceri al celor doi, Didila si Gruia, l-a reprezentat comertul de fier vechi. Cei doi sînt considerati mogulii locali din Toflea, o comuna unde palatele cu turnulete sînt evaluate (chiar si cele mai modeste) la preturi comparative cu cele platite de Didila si Gruia pentru cîte o societate de stat dintre cele care fac acum parte din grupul Grampet. De exemplu, REMAR SA a fost achizitionata de Grampet SA cu mai putin de 700.000 de euro, iar ministerul a sters toate datoriile întreprinderii. Iata cum functioneaza lucrurile dupa asociere. Un exemplu îl reprezinta un contract de reparatii încheiat în ianuarie anul acesta de Rolling Stock SA pentru 1.075 de vagoane. Partea cea mai consistenta a contractului, în valoare de un milion de euro, a ajuns la Reva Simeria, adica o firma din grupul Grampet, acelasi din care face parte si GFR. De asemenea, tot la începutul anului 2009, au fost semnate doua contracte de închiriere cu Bulgarian Railways LTD si Train Hungary, doua societasi care fac si ele parte din grupul Grampet. Practic, materialul rulant al CFR Marfa a fost folosit pentru cresterea cifrei de afaceri a Reva Simeria si apoi extinderea cotei de piata a grupului Grampet, care are acum cu ce sa intre pe piata externa de transport feroviar de marfa. În plus, Raiffeisen a iesit între timp din afacere, astfel ca GFR a ajuns sa detina 51% din actiunile Rolling Stock, iar CFR restul. Urmarea logica a acestor actiuni o reprezinta niste mariri de capital succesive care vor aduce statul român în pozitia de actionar minoritar în afacere, pentru ca în final sa renunte complet la actiunile detinute. De altfel, Adrian Andon, directorul de exploatare al GFR, a anuntat deja ca firma în conducerea careia se afla este interesata de preluarea integrala a CFR Marfa la preconizata privatizare. Basescu, Videanu si Berceanu continua sa gîndeasca în sens negativ pentru România, actiunile lor astfel concepute fiind de natura sa prejudicieze grav interesele statului în perioada urmatoare. Ei pune în prezent la cale privatizarea Companiei CFR Marfa, dar nu oricum, ci prin falimentare, astfel încît cei care o vor cumpara sa dea cît mai putini bani. Cum se poate explica altfel faptul ca, dintr-o companie aflata pe profit cu numai 2 ani în urma, aceasta a ajuns sa intre în colaps, pentru ca în prezent sa nu mai aiba nici bani de salarii? Acest lucru nu este posibil decît cu sprijinul factorului decizional aflat în vîrful piramidei, respectiv Radu Berceanu. Informatiile existente aduc în atentie faptul ca ministrul respectiv actioneaza cu buna-stiinta pentru falimentarea companiei si împingera ei spre un operator privat care contribuie în acest fel la punga partidului sau a sa personala. Felul în care a anuntat privatizarea companiei, fara sa încerce, nici macar de fatada, redresarea economica a acesteia, a ridicat deja mari semne de întrebare în legatura cu onestitatea operatiunii în sine. Procesul de privatizare a companiei maghiare similare celei românesti, MAV Cargo, se pare ca l-ar fi încurajat pe ministru sa reia tema privatizarii. Trebuie spus ca, în urma unor suspiciuni de coruptie, autoritatile maghiare au demarat deja o ampla ancheta cu privire la aceasta privatizare, iar Comisia Europeana a luat si ea la puricat tranzactia. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Mai 2010, ora 03:14
DOSARUL CAMERUN, PUNTEA DE LEGĂTURĂ DINTRE VÂNTU ȘI BĂSESCU. DUȘMANII NU-S CHIAR DUȘMANI...
S.R.I. il fileaza de ani de zile – foarte mulți! – pe escrocul Sorin Ovidiu Vântu. În campania prezidentiala recenta, Traian Basescu dadea de inteles electoratului ca intre el si mogul exista o dusmanie declarata si parafata, pe viata. Avertizorii din S.R.I. au insa o alta parere, bazata pe probe. De-a lungul anilor, urmarirea informativa a lui Vantu a condus, tangential sau direct, catre Basescu. La un moment dat, conexiunea dintre ei s-a facut printr-un francez, originar din statul african Camerun. Sa rasfoim, asadar, cateva file dintr-un dosar cu talc al S.R.I., si sa vedem cum s-a facut Sorin Ovidiu Vantu om pe spinarea africanului, cu ajutorul actualului presedinte al Romaniei si cum fratele lui Traian Basescu a devenit proprietar peste o investitie cu conotatii penale... Metropol - Companie Internationala de Asigurari si Reasigurari SA - a fost infiintata in anul 1991, avand ca actionari semnificativi mai multi membri ai familiei pe care si-a intemeiat-o in Romania camerunezul Joseph Noupadja – un fost agent de asigurari (S.I.E. spune ca e agent “de altceva”) din Franta anilor 80. Astfel, pe lista actionarilor se regasesc Violeta Noupadja, sotie, Maximilien Noupadja, fiu, Elena si Constantin Arsenescu, cumnati, Maria Dulgheru, soacra. Ceilalti actionari sunt Liviu Oprescu (Automobil Clubul Roman), Constantin Niculescu (presedintele ACR), Cornel Dinu („Procurorul” de la FRF), Aurica Cimpoieru, Maria Ghiorghiu si Leontina Coltea. Desi afacerea internationala a fost initiata cu aproximativ 25 de milioane de lei, in scurt timp, datorita incasarilor halucinante din politele pentru Raspunderea Civila Auto si Carte Verde, Metropol si-a constituit o retea nationala de sucursale si agentii, fapt care a plasat-o, pentru multa vreme, in topul societatilor de asigurari. In 1995 si 1996, datorita unor investitii masive in reasigurare, deturnate ulterior in folosul personal al familiei Noupadja, compania nu a onorat mai multe datorii catre asiguratorii straini care platisera despagubiri in numele Metropol, in cadrul politelor Cartea Verde. Ca urmare a presiunilor initiate de organismele internationale din domeniul asigurarilor, Biroul Asigurarilor Auto din Romania a suspendat, in anul 1997, dreptul Metropol de a mai incheia polite Cartea Verde. Lipsita de lichiditati, compania s-a vazut in imposibilitatea de a-si achita o parte din datoriile interne, contractate ca urmare a politelor RCA. Doi ani mai tarziu, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, organism de control care functioneaza pe langa Ministerul de Finante, i-a suspendat temporar si dreptul de a incheia polite de tip RCA. In aceste conditii, din anul 2000 Metropol a cautat solutii pentru redresare. In prima instanta a obtinut acordul organismului de control pentru a incheia politele RCA in numele Omniasig, in calitate de comisionar. Incasarile mult prea subtiri si numeroasele litigii comerciale aflate pe rolul instantelor de judecata au determinat insa CSA sa instituie administrarea speciala. Solutiile de redresare, prin cesionarea pachetului majoritar de actiuni in favoarea unor investitori precum Omniasig, Dunarea Leasing sau All As Brokers, au fost blocate fie de Joseph Noupadja, fie de CSA. In februarie 2002, societatea a intrat in reorganizare judiciara, iar cateva luni mai tarziu, instanta a dispus inceperea procedurii falimentului. Din activele recuperate, lichidatorul judiciar din Alexandria, cel care a fost numit de judecatorul sindic, a reusit sa indestuleze mai putin de jumatate din creditorii falitei. Dezastrul nu pare sa-l fi atins insa si pe Joseph Noupadja, acesta fiind unul din putinii castigati ai deceniului in care Metropol a avut ceva de spus in asigurarile romanesti. Camerunezul a stiut sa transfere din timp, cu titlu gratuit, o parte insemnata din beneficiile Metropol catre un SRL obscur. Undeva prin judetul Constanta... Interesele camerunezului Joseph Noupadja in Zona Libera Agigea (infiintarea acesteia fiind unul din proiectele lui Traian Basescu din primul sau mandat de ministru al transporturilor) dateaza insa din anul 1995, cand Metropol a semnat un contract de concesiune, pe 50 de ani, pentru un teren in suprafata de aproximativ un hectar. Dupa ce a achitat sumele datorate AZL pentru trei ani de folosire a terenului si a demarat investitiile prevazute in contract, Metropol CIAR SA a cesionat cu titlu gratuit toate drepturile si obligatiile din contractul de concesionare a terenului, in prima instanta personal camerunezului Joseph Noupadja, iar intr-o a doua etapa unei noi firme in care acesta era asociat unic si administrator general. Pe o singura hartie camerunezul semneaza (pe 8 mai 1997) in calitate de presedinte si actionar majoritar la Metropol, de persoana fizica si de asociat unic al SC Europinvest Center SRL, desi legislatia pedepsea o asemenea practica in cazul conflictelor de interese. Cum actionarii Metropol CIAR erau chiar familia camerunezului, acestia si-au dat acordul fara nici o abtinere, ba chiar au semnat in fals si pentru o parte din micii actionari ai companiei. Trebuie sa mai spunem ca Administratia Zonei Libere si-a dat concursul total pentru ca Metropol sa cesioneze cu titlu gratuit investitia de peste un million de dolari pe care o realizase, dupa ce a inchis ochii cu privire la incalcarea a aproape tuturor clauzelor contractuale de catre compania de asigurari. Mai mult, administratia a acceptat treptat diminuarea garantiei de buna executie de la 6% din valoarea estimata a contractului pana la 0,6%, banii deblocati fiind alocati catre Europinvest si nu catre Metropol SA, firma care ii depusese in conturile AZL la semnarea contractului de concesiune. Motivele tolerantei fara margini a oficialilor de la AZL ar putea consta in faptul ca intreaga investitie avea sa ajunga pe maini bune. In data de 10 august 1997, noul proprietar, Europinvest Center, incheie un contract de inchiriere cu SC Hannah SRL – reprezentata legal prin asociatul unic Gerrit Jan van Verseveld, cetatean olandez (cunoscut ca „olandezul lui Base”) – pentru un teren in suprafata de 1464 m.p., pe care se aflau 3 magazii. In noul contract se mentioneaza ca Europinvest Center detine terenul in baza contractului de concesiune nr. 24/1995 si al actului aditional nr. 3/1997. Contractul a fost incheiat cu o durata de 5 ani, in primii doi Hannah urmand sa achite 4,5 dolari m.p./luna, iar in urmatorii 3 ani cate 5 dolari m.p./luna. Cum Noupadja incasa trimestrial banii de la investitorul olandez, in data de 24 septembrie 1997, la sediul AZL se semneaza al patrulea act aditional la contractul de concesiune din 1995. Potrivit prevederilor acestuia, redeventa anuala de 94.869 dolari (obligatia de plata a concesionarului pentru folosirea terenului) urma sa se plateasca in patru transe trimestriale de cate 23.717,25 dolari, primele facturi in acest sens urmand sa fie emise incepand cu anul de concesiune septembrie 1998-august 1999, avand in vedere ca redeventele anterioare fusesera achitate in avans, din spirit de corectitudine si generozitate, de catre Metropol SA. Pe de alta parte, potrivit articolului 5, concedentul si concesionarul convin ca garantia de buna executie sa fie diminuata la nivelul de 31.000 de dolari, adica la 0,65% din valoarea totala a contractului, dupa ce initial cota fusese de 6%. In aceste conditii, noua diferenta creata, de 111.304 dolari, urma sa fie deblocata in favoarea Europinvest Center pentru continuarea investitiei. Relatiile SRL-ului lui Noupadja cu societatea Hannah s-au intensificat, dupa ce Europinvest a reusit sa termine lucrarile incepute de Metropol, cu banii ramasi de la Metropol. Astfel, in data de 21 mai 1998, de sfintii Constantin si Elena, sunt predate magaziile 4 si 5, cu un pret de inchiriere de 5 dolari m.p./luna. In data de 1 ianuarie 1999, de sfantul Vasile, este predata spre inchiriere o platforma de depozitare a materialelor, la pretul de 3,5 dolari m.p./luna. Lui Noupadja se pare ca ii curgeau afacerile dintr-o sarbatoare in alta. Iar cand sarbatorile s-au incheiat, intreaga investitie, finalizata si la cheie, a fost predata olandezului. Intre timp, acesta s-a asociat cu un alt olandez si asa firma Hanah a ajuns la Mircea Basescu, fratele ministrului transporturilor de la acea vreme, actualul presedinte. Fratele Basescu a trecut la productia de semipreparate din carne de pui. In urma cu trei ani, a incasat niste sume imense din asigurari, dupa ce halele de productie au fost incendiate. Si nu... accidental. Aventura din Zona Libera a camerunezului a generat la Metropol SA o veritabila situatie de criza. Vaduvita de lichiditatile acumulate, compania a intrat intr-un con de umbra care s-a accentuat cu trecerea anilor. Pentru a o face mai atractiva, africanul a operat mai multe majorari de capital social, in principal prin reevaluarea mijloacelor fixe. Daca in 1997, capitalul social al Metropolului era de zece miliarde de lei, doi ani mai tarziu acesta ajunge la 50 de miliarde. Cu toate acestea, societatea intampina primele semne ale incapacitatii de plata. Pentru a preveni declinul, Noupadja incheie o intelegere cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, prin care acesta ajunge sa cumpere un pachet de 970.929 de actiuni la fabuloasa suma de un leu per bucata. Desigur, cu obligatia efectuarii unei investitii consistente in companie. SC Grupul Financiar Gelsor SA – firma prin care Vantu a intrat in noiembrie 1999 in SC Metropol SA, a subscris 104.309 actiuni in valoare de 2.607.725.000 lei, care adaugandu-se la cele achizitionate la un leu bucata au propulsat-o in actionar majoritar. Dupa doar cateva luni, la data de 04.05.2000 (prin Actul Aditional autentificat sub numarul 666 din data mentionata, adoptat in baza votului majoritar exprimat in sedinta Adunarii Generale a Actionarilor din data de 26.04.2000), Gelsor cesioneaza actionarilor initiali pachetul de 970.929 de actiuni, la valoarea de 24.273.225.000 lei. Vantu era deja partener de afaceri cu Joseph Noupadja, fiind actionar alaturi de acesta (evident, prin intermediul firmelor SOV Invest SRL Constanta si Metreopol SA Bucuresti) in firma Romcotton SA. Concluzia pusa de ofiterii SRI Constanta care s-au ocupat de caz: „Intreaga tranzactie a fost doar un scenariu de justificare a unor sume, mai ales ca nici lichidatorul judiciar al companiei de asigurari nu a demonstrat ca plata a avut loc in realitate”. Va urma! Raporteaza abuz de limbaj |
|
stoicescudoru 21 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 28 Mai 2010, ora 12:52
Asa-zisa Claudia...de unde dracului de securita, in slujba PSD-ului le stii "?
|
Postat pe: 28 Mai 2010, ora 13:08
De la: stoicescudoru, la data 2010-05-28 12:52:13Asa-zisa Claudia...de unde dracului de securita, in slujba PSD-ului le stii "? Bai Dorule,voi astia portocalii cam aveti ceva la cap..imediat ce spune cineva ceva de Base voi sariti si acuzati omul ca este securist.Habar nu aveti ,nu stiti nimic de acel om dar sariti ca berbecii !Iti dai seama ca si eu pot spune despre tine ca esti o otreapa securista PDLista?...Asa iti pare tine normal dialogul,sa-i acuzi aiurea pe cei care gandesc sau spun altfel decat vrei tu ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Mai 2010, ora 15:38
De la: stoicescudoru, la data 2010-05-28 12:52:13Asa-zisa Claudia...de unde dracului de securita, in slujba PSD-ului le stii "? in ce gaura de sarpe sau de Sobolan va veti ascunde cind toate adevarurile astea despre Basescu vostru ,vor exploda in fata voastra ?.....si sti ce cred ? ca mai rai, mai violenti si cu si mai multa ura, veti smulge voi bucati din carnea lui decit noi ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am182181 1 mesaj Membru din: 25/02/2010 |
Postat pe: 28 Mai 2010, ora 16:16
De la: Ionicutu, la data 2010-05-22 12:06:04 Drama Romaniei: un procent de aproximativ 50 % din populatie are vocatia lui Dinu Paturica; e vorba de saracii tarii care au existat pana la comunisti, dar nu pentru ca munceau, erau saraci, ci pentru ca erau lenesi si betivi.Pe oamenii astia i-a ridicat comunismul la un statut social nemeritat, la care nu au ajuns prin forte proprii.Tot ei au iesit in fata si dupa '90 ,ambitiosi , uniti, puternici. Basescu este varful lor de lance, elementul care s-a realizat prin furt, minciuni, excrocherii, badaranie, lipsa de caracter, violenta, tot arsenalul de care face uz parvenitul. Votantii lui sunt incantati si declara ca Basescu fura si din ce fura are grija de votantii lui, pe cand ceilalti au "furat", dar le-au dat votantilor doar cativa mici si o bere. Cam astea sunt mentalitatile unora dintre noi, iar oamenii de calitate au plecat sau se dau deoparte, sau se retrag gresind imens. Planurile ambelor parti sunt gresite pentru viitor deoarece : "ce vine de haram, de haram se duce !" si a trecut vremea cand cel mai destept trebuia sa cedeze ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
dorianianosi 42 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Satu Mare |
Postat pe: 28 Mai 2010, ora 17:27
Daca ceea ce a scris claudia 397 este adevarat,si nu-mi pun problema sa nu fie adevarat,inseamna ca este deosebit de grav.
Identitatea falsa a marinarului in ochii mei este accentuata.Cuvintele si ceea ce gandesc ,faptele care le face,ma pun pe ganduri. Felicitari claudia 397 si succes pe viitor. Este ceva deosebit.Felicitari! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Mai 2010, ora 17:27
Daca ceea ce a scris claudia 397 este adevarat,si nu-mi pun problema sa nu fie adevarat,inseamna ca este deosebit de grav.
Identitatea falsa a marinarului in ochii mei este accentuata.Cuvintele si ceea ce gandesc ,faptele care le face,ma pun pe ganduri. Felicitari claudia 397 si succes pe viitor. Este ceva deosebit.Felicitari! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Mai 2010, ora 17:47
vagnecristi, concluzia este ca ar trebui sa parasim tara asta?
Articolul tau e tare,tare si deactualitate.Se adeveresc toate. Esti tare! Succes! Raporteaza abuz de limbaj |
|
super_green_frog 1358 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Mai 2010, ora 00:03
Parasirea tarii nu a fost si nu e o solutie. Dovada ca si altii get beget de pe acolo pe unde ne-am gandi noi sa plecam, nu sunt prea fericiti. Si ei vor sa plece.
Pe Basescu l-as intreba un singur lucru. UNDE E CLASA DE MIJLOC ? Iata si raspunsul la intrebarea topicului. A gresit si greseste in continuare. E in trend...Lacomie si dorinta de acaparare. Face jocurile cu brio gaunosilor lumii. Cred ca si fara presedinte tara ar fi mers mai bine de atat. Raporteaza abuz de limbaj
All Things Grow With Love
|
|
artafengshui 183 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Mai 2010, ora 18:48
De la: MANELISTUL, la data 2010-05-23 15:42:14>>MULTUMESC FRUMOS pentru "gaozarilor.."!! >>dar grecii AU CEA MAI MARE PENSIE DIN TARIILE EUROPEI >>1600 Euro >LOR AU TOT DREPTUL !! CE AM EU CU GRECII?!...De la: 9am185766, la data 2010-05-17 12:56:39Nu a gresit ! Mai avem mult pana vom ajunge nivelul de TRAI al grecilor ! Cand vor avea pensionarii nostri 600 Euro pensie ? PE MINE M-A INTERESEAZA >>TARA MEA !!!
Raporteaza abuz de limbaj
AMI.
|
|
|
|

Este in spiritul anilor 1947 deci nu ma mira ca un baiat de "dreapta PDLista" scoate o asa prostioara. Nu o vazusem pana acum,am vazut insa ca toti "bloggerii" portocalii au postat tampenia asta deci presupun ca a fost ordin de la Base.Mda,nu o ducem rau deoarece este Base tampit ,nu deoarece este Boc doar un lingau incapabil,ideea este ca suntem victimele unor conspiratii bancare.
Dosarele X fratilor !
.Sper sa scape tara de voi cat mai repede!
.
Basescu nu a gresit,au gresit enorm cei ce l-au ales presedinte.Mai mult as spune ca EL ne reprezinta ca neam:mistocari,zmecheri,dibuitori de avantaje ieftine,superficiali si in ultima instanta plangaciosi ca vezi Doamne nu stiu cine ne-a luat painea de la gura....
PE MINE M-A INTERESEAZA >>TARA MEA !!!