Info
x
Este necesar un embargou cetatenesc la adesa super marketurilor?
|
Fosta membra 9am.ro 1196 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 12:36
De la: sofronie, la data 2010-04-10 17:42:19De la: pik_nik, la data 2010-04-10 17:33:41De la: sofronie, la data 2010-04-10 17:31:47De la: pik_nik, la data 2010-04-10 17:27:20shofrictore, "iti baga", nu "ati" baga AHA ! aici este buba ! Saracuta !! Compasiune eterna tataie !
Raporteaza abuz de limbaj
,,Ai grije de gandurile tale....caci ele se vor transforma in cuvinte! Ai grije de cuvintele tale...caci ele se vor transforma in fapte ! Ai grije de faptele tale...caci ele se vor transforma in obiceiuri ! Ai grije de obiceiurile tale...caci acela va fi destinul tau !''
|
|
mittru 6 mesaje Membru din: 26/03/2009 |
Postat pe: 18 Mai 2010, ora 04:10
In primul rand vreau sa felicit pe pik_nik pentru lipsa de respect si constanta agasare indreptata spre ceilaltii ulitizatori ai forumului.
Din discutiile de mai sus concluzionez urmatoarele : 1. Existenta acestor forumuri a devenit modalitate de a-si da in petec pentru unii forumisti. 2. toti sunt destepti , nu este unu sa admita ca nu are dreptate 3. problemele tarii se rezolva doar discutand despre ele, nu si actionand. 4.Cum nu se ajunge niciodata la o concluzie constructiva,rezolvarea problemei este amandata indefinit Ca si comentariu la adresa topicului in discutie parerea mea este urmatoarea : Lanturile de magazine cu structura de hypermarket au in scop urmatoarele: 1. promovarea consumerismului (cu alte cuvinte de a ne induce ideea ca vom fi fericiti doar cumparand produse si nu printr-o viata sociala,profesionala si afectiva bogata in impliniri) 2.distrugerea comerciantilor autohtoni,care de fapt sunt tot romani de-ai nostri,si chiar daca la inceput pot face abuz,la un moment dat tot apar concurenti cu preturi mai mici si deci reglarea preturilor e doar o chestiune de timp. 3.indreptarea profiturilor catre tara in care isi au birourile centrale aceste lanturi de magazine,deci beneficiarii sint tot cei puternici din comunitatea europeana,deci in nici un caz Romania. 4.Promovarea ideei ca la eii sunt preturile cele mai mici .Ceea ce este fals. Ei scad in adins adaosul comercial pentru unele produse pentru a ne creea iluzia de fair-play,de preturi mici la toate produsele.Adevarul este ca la unele produse adaosul depaseste 100%. Creierul uman nu poate procesa simultan toate aceste informatii ,care se modifica zilnic tocmai pentru a fi bulversati zi lumina,si deci a lua decizii pripite. 5.Singurul beneficiu ar putea fi creearea de noi locuri de munca,dar dupa cum vedem sunt cele mai prost platite slujbe din cate exista. Se merita sa mergem sa cumparam din aceste lanturi de magazine? Cu promotiile lor bine regizate ? Cu produsele lor modificate genetic? Cu tonele de dulciuri daunatoare? Cu atatea cosmetice si detergenti cat sa polueze apele pe sute de ani? Se merita? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1196 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Mai 2010, ora 10:31
De la: mittru, la data 2010-05-18 04:10:12 In primul rand vreau sa felicit pe pik_nik pentru lipsa de respect si constanta agasare indreptata spre ceilaltii ulitizatori ai forumului. Buna ziua! Dupa parerea mea ,aceste lanturi de super magazine au distrus toata concurenta de pe piata romaneasca. Daca mergem in toate aceste magazine , vom observa ca preturile sunt aproape identice, deci concluzia pe care o putem trage este ca sunt intelegeri subterane in alinierea preturilor, iar concurenta nu exista. Toata lumea a fost revoltata pe acei buticari de cartier, dar intre acesti mici comercianti exista concurenta. Ei bine aceste lanturi de magazine super , au distrus mii de mini afaceri familiale. Multi spun ca acele buticuri erau inestetice si au dreptate, dar in 20 de ani acei comercianti nu reuseau si ei sa-si puna afacerile la punct?Totul a fost facut pentru ca populatia tarii sa devina doar consumatoarea gunoaielor importate . Acum ne miram ca mare parte din profitul acestor magazine pleaca afara iar noi ramanem doar cu sanatatea subrezita datorita tuturor alimentelor care in alte tari sunt scoase de la comercializare.Ei bine , eu consider ca ar trebui sa dam o lectie acestor importatori de gunoaie ......
,,Ai grije de gandurile tale....caci ele se vor transforma in cuvinte! Ai grije de cuvintele tale...caci ele se vor transforma in fapte ! Ai grije de faptele tale...caci ele se vor transforma in obiceiuri ! Ai grije de obiceiurile tale...caci acela va fi destinul tau !''
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Mai 2010, ora 07:11
Acum vreti sa dispara si marketurile. Era mai bine in evul mediu.
Ce ne trebuie atitea magazine. Unul pe toata tara si ala cu program 2 ore pe zi. Buticuri nu, marketuri nu, comercianti de nici un fel . Un razboi ar fi mai bun?
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 123 mesaje Membru din: 29/04/2010 Oras: Braila |
Postat pe: 31 Mai 2010, ora 13:11
De la: nastasemihail, la data 2010-05-20 07:11:41Acum vreti sa dispara si marketurile. Era mai bine in evul mediu.Vorbiti..va dati cu parerea, dar habar nu aveti cum sunt cu adevarat aceste magazine in occident. La noi in tara toata politica super marketurilor este de jefuire a populatiei. Au reusit cu complicitatea politicienilor si a primariilor sa scoata toata concurenta de pe piata si acum au monopol. Da eu consider ca daca aceasta populatie ar avea un grad de solidaritate mai ridicat, alta ar fi situatia iar cei care fac averi uriase prin furt si monopol nu ar mai avea curajul sa-si continue aceste politici de saracire . Chiar si masurile de austeritate anuntate nu ar mai putea fi puse in practica daca populatia acestei tari ar da dovata de ceva mai multa luciditate si in acelasi timp de curaj.. Faptul ca acceptam sa cumparam produse care in occident sunt scoase de la vanzare, denota ca ne meritam soarta. Tot raul din tara se datoreaza populatiei dezbinate si fara de riposta la adresa celor care atenteaza la viata fiecaruia. Suntem un popor fricos si fara de coloana vertebrala. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 Iunie 2010, ora 01:35
De la: Gabigabriela, la data 2010-05-31 13:11:03De la: nastasemihail, la data 2010-05-20 07:11:41Acum vreti sa dispara si marketurile. Era mai bine in evul mediu.Vorbiti..va dati cu parerea, dar habar nu aveti cum sunt cu adevarat aceste magazine in occident. La noi in tara toata politica super marketurilor este de jefuire a populatiei. Au reusit cu complicitatea politicienilor si a primariilor sa scoata toata concurenta de pe piata si acum au monopol. Da eu consider ca daca aceasta populatie ar avea un grad de solidaritate mai ridicat, alta ar fi situatia iar cei care fac averi uriase prin furt si monopol nu ar mai avea curajul sa-si continue aceste politici de saracire . Chiar si masurile de austeritate anuntate nu ar mai putea fi puse in practica daca populatia acestei tari ar da dovata de ceva mai multa luciditate si in acelasi timp de curaj.. Faptul ca acceptam sa cumparam produse care in occident sunt scoase de la vanzare, denota ca ne meritam soarta. Tot raul din tara se datoreaza populatiei dezbinate si fara de riposta la adresa celor care atenteaza la viata fiecaruia. Suntem un popor fricos si fara de coloana vertebrala. Buticurile si in general toate activitatile autohtone au fost distruse , nu de oameni. Solidari la ce? Era sa fie un razboi cu buticurile. Erau asa de multe ca preturile deja erau mici. Acum in marketuri sint mici. Voi nu vedeti ca statul intretine o piata cu preturi mari. Ptr impozite mari. Daca s-ar putea un kg de zahar la toata tara ca sa poata impozita mai simplu. Si nu ai spus cum e in vest? Lapte si miere? La o tara care are cel mai mic nivel de trai din europa, vrei calitate si preturi mici? E o aberatie. Sa zicem mersi ca comerciantii reusesc sa supravietuiasca. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 270 mesaje Membru din: 5/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Iunie 2010, ora 14:29
De la: Gabigabriela, la data 2010-05-31 13:11:03De la: nastasemihail, la data 2010-05-20 07:11:41Acum vreti sa dispara si marketurile. Era mai bine in evul mediu.Vorbiti..va dati cu parerea, dar habar nu aveti cum sunt cu adevarat aceste magazine in occident. La noi in tara toata politica super marketurilor este de jefuire a populatiei. Au reusit cu complicitatea politicienilor si a primariilor sa scoata toata concurenta de pe piata si acum au monopol. Da eu consider ca daca aceasta populatie ar avea un grad de solidaritate mai ridicat, alta ar fi situatia iar cei care fac averi uriase prin furt si monopol nu ar mai avea curajul sa-si continue aceste politici de saracire . Chiar si masurile de austeritate anuntate nu ar mai putea fi puse in practica daca populatia acestei tari ar da dovata de ceva mai multa luciditate si in acelasi timp de curaj.. Faptul ca acceptam sa cumparam produse care in occident sunt scoase de la vanzare, denota ca ne meritam soarta. Tot raul din tara se datoreaza populatiei dezbinate si fara de riposta la adresa celor care atenteaza la viata fiecaruia. Suntem un popor fricos si fara de coloana vertebrala. Bravo domnisoara.....se vede unde traiti ......acceasi parere am si eu despre acest popor retardat.
|
|
Postat pe: 13 Iunie 2010, ora 02:57
Si ne dati voi curaj, facind retardati pe cei din tara. Cei retardati v-au facut. Sau probabil au uitat sa va seteze pe bun simt.
Cum iesiti la un km de granita deveniti brusc, amnezici. Unii din voi, care dati tonul. Supermarketurile deja fac parte din peisajul economic. Distrugerea lor, inseamna revenirea in forta la comertul pe trotuar. caci mai nimeni nu mai investeste intr-un domeniu distrus de 3 ori. Anii 50, 70, 2000. Nu mai are nimeni incredere in aceste autoritati sa mai inceapa o afacere. Si e si din cauza bunavointei celor plecati si care dau cu noroi in propria tara. Sau poate nici nu sinteti din tara asta, si ne facem probleme degeaba.
|
|
|
|
|
marco 627 mesaje Membru din: 16/01/2010 |
Postat pe: 13 Iunie 2010, ora 03:10
De la: nastasemihail, la data 2010-06-13 02:57:42Si ne dati voi curaj, facind retardati pe cei din tara. Cei retardati v-au facut. Sau probabil au uitat sa va seteze pe bun simt. ... structura celor plecati afara este cam aceiasi cu cea din tara ... se pastreaza aceleasi procente intre trogloditii plecati pe capatuiala in orice fel si care scuipa tot ce nimeresc si cei de care auzi prea putin care au bun simt si stiu sa se faca apreciati acolo unde sint fara sa pupe funduri si sa se plinga continuu ... ... cei care se pling continuu sint cea mai jalnica categori care e privita cu scirba si de cei din tarile in care au emigrat ... lucrez de 20 de ani afara si multi colegi straini imi spuneau ca au intilnit romani care sperau ca prin genul asta de cersit (critici si acuze tari de origine) sa obtina ceva mila fata de inapoierea pe care o demonstrau ... si ma intrebau - daca acesti oameni provin dintr-un mediu bun de ce au plecat, daca provin din mediul ala de retardati atunci ei cu m sint ? ... smiorcaiala asta ii punea mult mai jos pe scara sociala ... |
|
Postat pe: 13 Iunie 2010, ora 12:52
Aveti si nu aveti dreptate in legatura cu cele afirmate, dar nu uitati ca MAJORITATEA celor plecati afara fac cinste tari. Nu bagati in calcul ciorile si moldovenii care au invadat occidentul , pentru ca dupa parerea mea ei nu sunt romani doar pentru faptul ca vorbesc aceasta limba. Am intalnit tigani polonezi care cand mergeau la cersit foloseau cuvinte romanesti tocmai pentru a nu-si face de ras tara de origine. La fel procedeaza si majoritatea albanezilor, cat despre fratii nostrii moldoveni, ce sa mai zic, sunt vai de mama lor. Intrebarea este urmatoarea;.....intampator sunt lasate aceste creaturi sa paraseasca tara? Nu cumva chiar conducatorii nostri doresc ca romanii sa devina paria occidentului? De ce sunt lasati sa plece afara indivizi care au la activ condamnari, cand pot fi opriti la granita foarte usor. Credeti ca occidentalii nu ar primi cu satisfactie aceste masuri , chiar daca in principiu ar incalca drepturile omului? Concluzia mea este ca tot guvernantii nostrii au dorit si doresc ca Romania sa fie aratata cu degetul si in acest fel sa rareasca tentativele investitorilor adevarati de a pune pe picioare afaceri in tara noasra. Ei au acelasi tel pe care l-au avut si comunistii, acela de a fi izolati si renegati de catre tarile civilizate...iar ei sa-si duca hotiile la capat .
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 16 Iunie 2010, ora 12:41
De la: sofronie, la data 2010-06-11 14:29:49 Bravo domnisoara.....se vede unde traiti ......acceasi parere am si eu despre acest popor retardat. Mai Sofronie,faptul ca ti-ai dat seama de conditia ta ,arata ca ti-a folosit acest forum.La inceput aveai o parere buna despre tine si intr-adevar,nejustificata prin nimic. Iti apreciez onestitatea, insa o sa te rog sa nu te mai grabesti sa generalizezi.Nu tot poporul este ca tine. |
|
Postat pe: 17 Iunie 2010, ora 15:45
De la: vaneamarin, la data 2010-06-16 12:41:34De la: sofronie, la data 2010-06-11 14:29:49 Bravo domnisoara.....se vede unde traiti ......acceasi parere am si eu despre acest popor retardat. Un popor care in 20 de ani nu a reusit sa-si aleaga un conducator adevarat, dar in acelasi timp are pretentii de mai bine , nu poate fi decat RETARDAT. Un popor care nu reuseste sa impuna niste legi corecte , iar in momente cruciale(vezi rusinosul mitig care ar fi trebuit sa scoata toata populatia tarii in strada), prefera sa stea in casa nu poate fi decat Retardat. Asa ca meritam din plin toate beneficiile democratiei originale.
|
|
marco 627 mesaje Membru din: 16/01/2010 |
Postat pe: 22 Iunie 2010, ora 00:57
De la: sofronie, la data 2010-06-17 15:45:38De la: vaneamarin, la data 2010-06-16 12:41:34De la: sofronie, la data 2010-06-11 14:29:49 Bravo domnisoara.....se vede unde traiti ......acceasi parere am si eu despre acest popor retardat. ... sofronie ... TU de ce nu ai impus legi mai corecte ? ... nu am auzit de tine vreodata ? ... problema este ca sint prea multi ca si tine care cer si cer si cer continuu sa faca altii ceea ce pot face si ei ... ai deschis subiectul super marketurilor ... cu cine sint operate acestea, cine face parte din conducerile locale si centrale ? ... romani ... care se cred mai destepti si mai invizibili si fac jocul acestora ... dar pina la urma ce te tine sa nu cumperi regulat ce iti trebuie de la magazinul din colt ? ... care are, CULMEA, preturi mai mici decit la supermarket !!! ... nu-i asa ca vrei sa ai parte de glamourul mall-urilor sa te vada si pe tine lumea cumparind (adica demonstrindu-ti capacitatea financiara) ... romania e tara gargaragiilor si a oportunistilor ... si e normal doar ca nu au nici o urma de marala sau de valori asa cum au altii ... sa iti dau un exemplu ... la noi gasesti sute de mii de romani (majoritatea educati si cu pretentii) care te trag de mineca sa cumperi sau sa te inscrii in diverse lanturi de vinzari (gen - avon, amway, ...) ... si care te bat la cap sa cumperi la preturi si calitati ''fantastice'' ... imposibile in lumea larga ... dute in orice alta tara decit estul europei si vei vedea ca astfel de lanturi NU EXISTA sau vind ceea ce le trebuie cetatenilor acelei tari ... in italia aceste lanturi au fost ''adaptate'' la nevoile italienilor ... si poti cumpara (aduse la usa de altii) marfuri italiene ... altceva nici nu ii intereseaza pe aia ... de ce gramada de romani promotori ai acestor lanturi nu fac la fel si se fac ca nu inteleg de ce ai vrea sa cumperi ceva romanesc care te intereseaza mai mult ? ... de ce se mint singuri imbogatindu-i pe altii ? ... |
|
Fosta membra 9am.ro 3053 mesaje Membru din: 12/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Iunie 2010, ora 08:08
Niste exemple...
Polonezii i-au obligat pe marii retaileri (gen Metro) ca 40% din marfa vanduta sa fie autohtona. Turcii nu au permis intrarea niciunui lant strain decat in parteneriat 50-50 cu un antreprenor local. Au fost acuzati de nationalism. Dar, cred ca au oferit o lectie de economie...
|
Postat pe: 2 Iulie 2010, ora 20:17
De la: yxz, la data 2010-06-29 08:08:49Niste exemple... Buna seara. Apreciez postarea dumneavoastra si nu pot remarca decat faptul ca am dreptate in legatura cu politica de monopol dusa de aceste magazine. Nu inteleg de ce am avut neplacuta surpriza de a fi combatut intr-un mod simplist si fara argumente. Oare nu se observa ca imediat cu aplicarea TVAului marit acesti mega comercianti au avut neobrazarea sa mai adauge si ei un trei procente in adaosul lor comercial? De ce acceptam bataia aceasta de joc?
|
Postat pe: 10 Iulie 2010, ora 17:34
De la: yxz, la data 2010-06-29 08:08:49Niste exemple...Si nu doar turcii........... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Iulie 2010, ora 19:34
De la: Gabigabriela, la data 2010-07-10 17:34:46De ce o fi atat de abandonat acest subiect ??? Oare noi romani , mai avem coloana vertebrala? Cred ca in proportie de 70% sunt pensionati pe caz de ,,invaliditate''De la: yxz, la data 2010-06-29 08:08:49Niste exemple...Si nu doar turcii........... si atunci sunt normale aceste reacti.. Doamne bine ca am scapat, pentru ca nu mai exista leac pentru acest popor.
|
Fosta membra 9am.ro 117 mesaje Membru din: 29/04/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 18:55
De la: Gabigabriela, la data 2010-07-14 19:34:13O intrebare care are un raspuns foarte clar. De prosti.De la: Gabigabriela, la data 2010-07-10 17:34:46De ce o fi atat de abandonat acest subiect ??? Oare noi romani , mai avem coloana vertebrala? Cred ca in proportie de 70% sunt pensionati pe caz de ,,invaliditate''De la: yxz, la data 2010-06-29 08:08:49Niste exemple...Si nu doar turcii........... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 996 mesaje Membru din: 26/08/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Octombrie 2010, ora 19:55
De la: Gabigabriela, la data 2010-07-14 19:34:13Va invidiez stimata doamna . Felicitari pentru obiectivitatea dumneavoastra.De la: Gabigabriela, la data 2010-07-10 17:34:46De ce o fi atat de abandonat acest subiect ??? Oare noi romani , mai avem coloana vertebrala? Cred ca in proportie de 70% sunt pensionati pe caz de ,,invaliditate''De la: yxz, la data 2010-06-29 08:08:49Niste exemple...Si nu doar turcii...........
|
|
|

Buna seara. Apreciez postarea dumneavoastra si nu pot remarca decat faptul ca am dreptate in legatura cu politica de monopol dusa de aceste magazine. Nu inteleg de ce am avut neplacuta surpriza de a fi combatut intr-un mod simplist si fara argumente. Oare nu se observa ca imediat cu aplicarea TVAului marit acesti mega comercianti au avut neobrazarea sa mai adauge si ei un trei procente in adaosul lor comercial? De ce acceptam bataia aceasta de joc?