back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa se reintroduca legea ,,armata obligatorie''

Pagini: << 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Noiembrie 2010, ora 08:51

De la: Tramp, la data 2010-11-30 08:43:02

Intr-o catastrofa nefericita mor 100.000 de romani.

Europa sare imediat cu ajutoare umanitare:

-Franta - 100 tone de haine
- Anglia - 1 milion de lire sterline
- Germania - 1.000 tone de medicamente
- Austria - 10 tone de alimente
-Italia - 100.000 de romani

vai, ce sinistru

Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 30 Noiembrie 2010, ora 19:58

Cred ca a gresit .. erau din Franta (rromi, tigani sau cum vreti sa le spuneti) !

P.S. Au sa vina ca "rromi" inapoi, dar se vede ca au sa plece imediat inapoi ... tiganii nostri (vor unii din Parlamentul nostru sa-i re-boteze iar asa) si, atunci n-au sa mai zica nimica francezii pt au sa fietot ... "gitanes" ca ai lor si nu o sa-i mai cunoasca nimenea de unde vin.

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 1 Decembrie 2010, ora 12:37

De la: eugenb, la data 2010-11-30 19:58:19Cred ca a gresit .. erau din Franta (rromi, tigani sau cum vreti sa le spuneti) !

P.S. Au sa vina ca "rromi" inapoi, dar se vede ca au sa plece imediat inapoi ... tiganii nostri (vor unii din Parlamentul nostru sa-i re-boteze iar asa) si, atunci n-au sa mai zica nimica francezii pt au sa fietot ... "gitanes" ca ai lor si nu o sa-i mai cunoasca nimenea de unde vin.

Corect ,ca se vor intoarce inapoi in Franta ,nu ca rrom ci ca tigan,deci alta nationalitate!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 1 Decembrie 2010, ora 12:45

De la: Ingrid, la data 2010-11-30 08:51:21
De la: Tramp, la data 2010-11-30 08:43:02

Intr-o catastrofa nefericita mor 100.000 de romani.

Europa sare imediat cu ajutoare umanitare:

-Franta - 100 tone de haine
- Anglia - 1 milion de lire sterline
- Germania - 1.000 tone de medicamente
- Austria - 10 tone de alimente
-Italia - 100.000 de romani

vai, ce sinistru

Prea putine ajutoare!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 09:42

Aliantele se fac si...............se desfac............furtuna,uragan,ceata,gheata

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 2 Decembrie 2010, ora 09:48

De la: Tramp, la data 2010-11-25 21:19:39
De la: nastasemihail, la data 2010-11-24 23:32:41De ce nu intelegeti voi, ca al 3-lea a fost evitat in 1991. In legatura cu asta toate previziunile ulterioare, dar facute in trecut, sint false. De aceea am tacut, ca stiu sigur ca a fost evitat, dar nu sint nici eu sigur, de ce fac astia de acum.
Deci asta e o dovada ca nu exista destin, ci numai alegeri, in functie de care se desfasoara viitorul, pina la urmatoarea alegere, sau actiune. Nu ma refer la astea politice, care sint mincinoase. Una spun si alta fac indivizii.

.
Scoate-ti ochelarii de soare, sa ....vezi ca nu a inceput nimic. Eu i-am pierdut si vad mai bine.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 3 Decembrie 2010, ora 16:06

De la: nastasemihail, la data 2010-12-02 09:48:23
De la: Tramp, la data 2010-11-25 21:19:39
De la: nastasemihail, la data 2010-11-24 23:32:41De ce nu intelegeti voi, ca al 3-lea a fost evitat in 1991. In legatura cu asta toate previziunile ulterioare, dar facute in trecut, sint false. De aceea am tacut, ca stiu sigur ca a fost evitat, dar nu sint nici eu sigur, de ce fac astia de acum.
Deci asta e o dovada ca nu exista destin, ci numai alegeri, in functie de care se desfasoara viitorul, pina la urmatoarea alegere, sau actiune. Nu ma refer la astea politice, care sint mincinoase. Una spun si alta fac indivizii.

.
Scoate-ti ochelarii de soare, sa ....vezi ca nu a inceput nimic. Eu i-am pierdut si vad mai bine.

E clar!..................iti trebue numai unul..............celalalt se impoziteaza!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 6 Decembrie 2010, ora 08:33

Unuia i se face morala n fata plutonului: Aveti n fata un magar si un porc...(urmeaza mustruluiala si la sfrsit)...treci la loc n formatie magarule!...

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 6 Decembrie 2010, ora 18:52

De la: Tramp, la data 2010-12-06 08:33:49 Unuia i se face morala n fata plutonului: Aveti n fata un magar si un porc...(urmeaza mustruluiala si la sfrsit)...treci la loc n formatie magarule!...

Daca mananci din troaca ... te mananca porcii ! De obicei era un ... sergent "cu diagonala" - adica facuse "Scoala de Gradati" prin anii '60 - '70 si tinea locul Cdt. de Pluton pt ca nu erau cadre destule (cele vechi fusesera ... epurate). Din cauza ca atunci nu se punea accent pe ... educatie ci pe instructie, se puteau auzi astfel de dialoguri. Cu timpul unii din acei Sergenti au ramas in Armata si au primit grade de Subofiter si unii, foarte rar, de ofiteri. Dar nu i-a invatat nimeni cum se vorbeste in fata Trupei, din pacate Padure fara uscaturi nu exista, nici Armata fara ... porci ei !

Ducu

162 mesaje
Oras: Ramnicu Valcea

Postat pe: 7 Decembrie 2010, ora 13:16

De la: eugenb, la data 2010-12-06 18:52:26
De la: Tramp, la data 2010-12-06 08:33:49 Unuia i se face morala n fata plutonului: Aveti n fata un magar si un porc...(urmeaza mustruluiala si la sfrsit)...treci la loc n formatie magarule!...

Daca mananci din troaca ... te mananca porcii ! De obicei era un ... sergent "cu diagonala" - adica facuse "Scoala de Gradati" prin anii '60 - '70 si tinea locul Cdt. de Pluton pt ca nu erau cadre destule (cele vechi fusesera ... epurate). Din cauza ca atunci nu se punea accent pe ... educatie ci pe instructie, se puteau auzi astfel de dialoguri. Cu timpul unii din acei Sergenti au ramas in Armata si au primit grade de Subofiter si unii, foarte rar, de ofiteri. Dar nu i-a invatat nimeni cum se vorbeste in fata Trupei, din pacate Padure fara uscaturi nu exista, nici Armata fara ... porci ei !

D-le Eugen , asa era cu sergentii, dar pentru ofiteri se cereau alte conditii, in primul rand trebuia sa aiba liceul cu media minim 7 , apoi trebuia sa aiba o logica si inteligenta , nu-i confunda cu tablagii !!Adevarul e ca s-a facut cea mai mare tampenie cand s-a scos armata obligatorie !!!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 8 Decembrie 2010, ora 08:51

Donule Ducu,la urma urmei ,armata era o mana ieftina de lucru , se putea apela la ea in orice moment din zi , din noapte si in orice colt al tarii!

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2010, ora 08:54

De la: Tramp, la data 2010-12-08 08:51:55 Donule Ducu,la urma urmei ,armata era o mana ieftina de lucru , se putea apela la ea in orice moment din zi , din noapte si in orice colt al tarii!

Da, mai...ce-au mai luptat baietii la ogoare si inundatii... ma bucur mult pentru copilul meu ca nu a trebuit sa faca asta

Te pup, piratule !!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 8 Decembrie 2010, ora 09:13

De la: Ingrid, la data 2010-12-08 08:54:45
De la: Tramp, la data 2010-12-08 08:51:55 Donule Ducu,la urma urmei ,armata era o mana ieftina de lucru , se putea apela la ea in orice moment din zi , din noapte si in orice colt al tarii!

Da, mai...ce-au mai luptat baietii la ogoare si inundatii... ma bucur mult pentru copilul meu ca nu a trebuit sa faca asta

Te pup, piratule !!

Lupta se duce,indiferent front!
O zi bun sa ai!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 8 Decembrie 2010, ora 09:24

Soldat, daca ajungem intr-o localitate unde fantanile sunt infectate, ce facem?
- Bem bere, sa traiti!

Inaintea unei mari batalii, comandantul le spune soldatilor:
- Soldati, azi e ziua cea mare!!! Azi vom lupta pana la unu!!!
Din multime se aude o voce timida:
-Dom' comandant.......da' n-am putea sa luptam pana la doua si dupa-masa sa fim liberi?

Ducu

162 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2010, ora 14:43

:

sml-confused0067: D-le Tramp , nu prea era ieftina ca si statul cheltuia multi bani cu necesitatile armatei, apoi la munca era cei de la diribau [geniu munci ] ,cei lalti erau la instructie ; si apoi sa recunoastem ca adevarata armata era aceea obligatorie , nu asta ! Daca s-ar incepe un razboi, eu d-le Tramp in armata asta nu am incredere ca ne poate apara !!

Ducu

162 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2010, ora 14:51

Te pup, piratule !!

Doamna Ingrid , la inundatii si ogoare muncesc si cei angajati in armata , nu inteleg de ce d-ta te bucuri ca baiatul nu a facut la armata obligatoriu , armata obligatorie era o scoala a vietii , a calirii si pregatirii pentru a fii barbat adevarat in viata , pe cand asta cu angajatii e ca un simplu serviciu si baiatul care nu a facut armata obligatorie copil este si copil va fii si la batranete , un copil strain pentru drumul in viata !!!!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 8 Decembrie 2010, ora 15:57

De la: Ducu, la data 2010-12-08 14:43:32
:

sml-confused0067: D-le Tramp , nu prea era ieftina ca si statul cheltuia multi bani cu necesitatile armatei, apoi la munca era cei de la diribau [geniu munci ] ,cei lalti erau la instructie ; si apoi sa recunoastem ca adevarata armata era aceea obligatorie , nu asta ! Daca s-ar incepe un razboi, eu d-le Tramp in armata asta nu am incredere ca ne poate apara !!

Nici nu se pune problema,ca ne paoate apara .......................sunt numai de fatada .....................

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2010, ora 17:29

De la: Ducu, la data 2010-12-08 14:51:42

Te pup, piratule !!

Doamna Ingrid , la inundatii si ogoare muncesc si cei angajati in armata , nu inteleg de ce d-ta te bucuri ca baiatul nu a facut la armata obligatoriu , armata obligatorie era o scoala a vietii , a calirii si pregatirii pentru a fii barbat adevarat in viata , pe cand asta cu angajatii e ca un simplu serviciu si baiatul care nu a facut armata obligatorie copil este si copil va fii si la batranete , un copil strain pentru drumul in viata !!!!

Parerea ta Ducule, parerea ta! Baiatul meu vad ca in anii aia in care nu a trait infect sa se faca barbat si-a facut si facultate si fiirma si casnicie si nu prea ii sufla nimeni in fata. As vrea ca macar jumatate din cei care au facut armata obligatorie sa fie asa barbati ca el.
Nu cred ca munca grea si umilintele te fac barbat, dar, desigur, eu ca femeie sa poate sa nu am dreptate. Totusi ca femeie, n-am simtit nciodata ca armata l-a ajutat cu ceva pe barbatii pe care ii cunosc. Numai pe cei care au facut scoala militara, deci...altceva.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2010, ora 19:59

Doamna Ingrid imi pare rau ca trebuie sa va contrazic ! Faptul ca nu a facut minimum de pregatire militara se va vedea atunci cand va fi pus in situatii extreme (nu numai ... razboiul este cotat ca ... situatie extrema). Sunt de acord ca .... viata l-a invatat anumite lucruri, dar nu sunt suficiente ! Armata este un ... rau necesar ! Este o vorba din "intelepciunea poporului romanesc", asa ca nu va grabiti sa trageti concluzii gresite despre Stagiul Militar al tinerilor. Intrebare : Stiti ca in unele sate din Ardeal nu se putea casatori un baiat cu aleasa inimii lui daca ... nu facuse Armata ! Cei care erau bolnavi sau aveau afectiuni care ii impiedicau sa faca Armata ... erau eliminati din start de Familia fetelor de maritat. De ce oare ? Ca doar Armata nu le dadea ... bani, celor care erau chemati sa-si faca datoria fata de tara ?! Baiatul dvs are acum rezistenta sa stea in frig fara sa inteleaga de ce facea acest lucru ? Tampenie ati spune si pe buna dreptare ar spune si ceilalti civili care n-au facut sau n-au inteles de ce se facea aceasta pregatire fizica militara. Baiatul dvs poate rezista chiar mai mult pt ca face un sport de iarna care ii place si are nevoie sa reziste pe munte, dar daca nu ar face acest sport sunteti sigura ca ar rezista ? Sau credeti ca baiatul dvs ar putea sa stea in ploaie 12 ore intr-un singur loc ... numai pt ca asa i s-a spus ? Si intrebarile pot continua ...

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2010, ora 20:29

Probabil ca gresesc, asa gandesc eu...

Ma gandesc ce anume ii face barbati pe baietii pe care-i trimitem la armata obligatorie.

- instructia militara? poate...eu cred ca aceasta este o invatatura ca sa fie patriei de folos in caz de necesitate. - daca nu ar face armata ce ar face in timpul asta? ar lucra ce au invatat deja sau ar invata o indeletnicire pentru un salariu. strungarie, minerit, soferie, constructii..poate mai usoare sau mai grele dar nici armata nu e la fel de grea peste tot.

- disciplina
-organizarea
-autogospodarirea
-viata in colectiv

...adica sa se descurce si sa-si caute singur de grija ca nu mai e mami sa-i bage in gura si sa-i faca ghetele.

Ei bine, asta e educatie, eu am dat-o copiilor mei, fete, baiat, fiind 4 am cam facut militarie cu ei.
Toti stiu sa-si poarte de grija, sa se descurce singuri si sa mai ajute si pe altii.

...da, e posibil sa nu reziste 12 ore in ploaie sau in mlastina. Si? stiu sa nu ajunga in asa situatie pe de o parte, iar pe de alta parte..nu avem nici o garantie ca cei care au facut armata candva rezista.

Inca ceva..zece ani am lucrat in echipa cot la cot cu barbati cu armata facuta, ca si unul dintre ei, nu am avut nici un fel de privilegii. Am fost in permanenta intre primii trei din echipa ca performante, desi eu nu am facut armata.
Vreau sa spun domnule Eugen, ca este posibil ca armata sa dezvolte niste aptitudini care nu mai sunt necesare in timpurile noastre si consider un simplu folclor afirmatia asta ca armata te face barbat.

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2010, ora 21:35

Dupa parerea mea ....armata si pregatirea care se face acum este in total decalaj fata de un eventual razboi ..ce s-ar tarai pe burta ??? ar mai sapa transee acum?? ar mai folosi baionetele ?? tancurile ?? acum in vremea atacurilor cu arme biologice si nucleare ??? Dooaamne ce infantilism !! ce inertie !! ce pierdere de timp / bani / energie / ..pt ce ?? Probabil toate tarile fac asta dar ...DAR ... nu inseamna ca daca toata lumea gandeste la fel ..este si corect .

Eu am vazut armata nu ca o proba de tarie si rezistenta fizica si psihica ci mai degraba o ocazie pt toti frustratii tablagii sa-si descarce furia pe saracii soldati /militari ...ce tactica? ce pregatire ?? ma lasi ?! anacronic total ..o inertie sociala ca si mersul la biserica .....

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2010, ora 22:42

Doamna Ingrid felicitari pt cum ati rezistat langa atatia barbati (la munca si acasa). Dar Armata nu te invata numai asta si nu numai iti intareste corpul pt a rezista in caz de nevoie. Exemplele sunt destule o parte le-ati subliniat si dvs, dar nu la asta doream sa ma refer. Nu cred ca m-ati inteles ! Exemplul dvs imi dovedesc ca v-ati invatat copiii doar cum "sa scape" de greutati si nu cum sa le "invinga". Lucru care-l face Armata (sau care trebuia sa-l faca) ! Asta este bine ... dar nu suficient ! Fiecare "arma" din cele ce compun Armata Romana are specificul ei si cerintele ei specifica. Eu va dadusem doar doua exemple de ... "privatiuni" ale specificul militar, din nenumaratele care se pot ivi in timpul efectuarii Stagiului militar. Privatiuni care unui civil i se par ... anacronice, lipsite de logica, etc. Trebuie sa faci ...ARMATA cu adevarat, ca sa poti intelege rostul lor. Cei care au facut Stagiul Militar si totusi n-au inteles rostul privatiunilor, inseamna ca ori nu au avut un Comandant cu dregoste de "arma" din care face parte, ori au ... "fentat armata" (ajutat de rude, prieteni, doctori, etc.). In acest ultim caz vina este tot a Comandantului pe care l-au avut tinerii respectivi, din pacate. Dar si Armata (ca si padurea) isi are ... "uscaturile" ei de care se straduieste sa scape. Dar acelea sunt cazuri disparate nu generale, cazuri care s-au pastrat in "folclorul civil" pt ca de regula mai repede se transmit lucrurile "gresite" decat cele "bune". De ex. mai repede apare stirea in mass-media ca un militar a provocat un scandal din cauza ca a consumat o bautura alccolica, decat un militar care si-a riscat viata pt un seman al lui (civil sau militar). Care din cele doua exemple vor tine ocupate paginile sau comentariile posturilor de TV, cel cu scandalul sau cel care si-a riscat viata ? Daca un civil se imbata de ex. pt ca n-a gasit de lucru, nu este atat de mediat cat este un militar aflat in aceiasi postura degradanta, dar nimeni nu se intreaba ... DE CE sau CE l-a facut sa faca acest gest (stiind ca un militar care face asa ceva - scandal in public ... risca sa fie dat afara din Armata). Unii civili au gasit o ... "scapare" de grijile zilei de maine, dar un militar poate sa aiba de ex. un deces in familie si sa fie un fapt singular pt acel militar. De ex. Cati tineri ati vazut ca stateau inainte prin baruri si cati tineri stau acuma, in timp ce parinti lor muncesc. Varianta ca stau pe acolo pt ca nu au loc de munca pt mine nu este un motiv adevarat, pt ca tanarul care vrea intr-adevar sa munceasca isi va cauta tot timpul un loc de munca pana cand l-a gasit (cautand loc de munca nu ar avea timp sa stea prin locaruri). Dar daca parinti din prea multa dragoste (prost inteleasa) le dau "bani de buzunar" care le permit consumul de bauturi in baruri ei vor crede ca ... numai "babaci" trebuie sa munceasca. Daca ar fi facut ... Armata, atunci erau obisnuiti cu munca (cat de cat) si nu le mai parea asa de greu sa isi caute un loc de munca. Discutia se poate dezvolta, dar se ajunge la si nu este interesul meu acesta.

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2010, ora 22:58

Eu nu spun ca armata nu e buna. Nu am caderea asta, si nici...parerea asta.
Cred insa ca nu trebuie sa fie obligatorie.
Pentru ca perceptia mea asta este - pe care tangential ati atins-o
...pe tinerii pe care-i trimitem obligat acolo, ii invata ca pot fi umiliti, redusi la nivel de personalitate zero, sub pretextul otelirii.
Ce-am perceput eu intr-adevar au fost privirile haituite, sinuciderile, zdrobirea sufletului acelor copii. ASTA intelege taranul din satele alea prin barbatie, a plecat ficior vesel si dragastos, s-a intors barbat - adica mai matur, cu priviri rele si hotarat sa le arate si el altora ce dur e si ce pumn tare are.

Ce spuneti dumneavoastra despre cum sunt tinerii si parintii din ziua de astazi e corect...dumneavoastra considerati ca rezolvarea ar fi armata,
altii - religia
eu- educatia.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2010, ora 23:00

De la: alehin, la data 2010-12-08 21:35:18Dupa parerea mea ....armata si pregatirea care se face acum este in total decalaj fata de un eventual razboi ..ce s-ar tarai pe burta ??? ar mai sapa transee acum?? ar mai folosi baionetele ?? tancurile ?? acum in vremea atacurilor cu arme biologice si nucleare ??? Dooaamne ce infantilism !! ce inertie !! ce pierdere de timp / bani / energie / ..pt ce ?? Probabil toate tarile fac asta dar ...DAR ... nu inseamna ca daca toata lumea gandeste la fel ..este si corect .

Eu am vazut armata nu ca o proba de tarie si rezistenta fizica si psihica ci mai degraba o ocazie pt toti frustratii tablagii sa-si descarce furia pe saracii soldati /militari ...ce tactica? ce pregatire ?? ma lasi ?! anacronic total ..o inertie sociala ca si mersul la biserica .....

Va contrazic ! In Afganistan militarii din trupele credeti ca nu se folosesc de lucrarile genistice sau credeti ca nu folosesc ... tancurile ? Sau in Peninsula Coreeana cele doua "forte militare" care nu au incheiat Razboiul mici acuma dupa 60 de ani nu stau in ... transee ? Asa ca inainte de a va da cu presupusul ar fi mai bine sa va documentati din mai multe "surse". Folosirea de arme biologice este interzisa. Experimentele cu aceste arme se face de tarile care le au (odata aveam chiar si noi) de multe ori ilegal pe oameni din Africa (dar nici acolo nu mai au accesul cu aceste arme pt ca intra in ... "gura" celorlalte state si risculirele sunt destul de mari. Cei care se ocupa cu Terorismul produc arme artizanale si riscul este de ambele parti (Teroristi si Victeme nevinovate).
Cata "armata" ati facut dvs ? Din felul cum vorbiti ma cam indoiesc sa fi facut ... Armata si parerile dvs sunt nerelevante pt mine cel putin. Folositi "bennere" (lozinci) ale celor care ... nu iubesc Armata" ! Faptul ca si Armata isi are ... "uscaturile" ei este adevarat, dar asta nu inseamna ca este un fapt general. Si daca o considerati ... anacronica si de prisos, doriti cumva sa ne apere un alt stat al lumii (american, englez, german, maghiar, rus, etc) ?

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2010, ora 23:06

De la: eugenb, la data 2010-12-08 23:00:53
De la: alehin, la data 2010-12-08 21:35:18Dupa parerea mea ....armata si pregatirea care se face acum este in total decalaj fata de un eventual razboi ..ce s-ar tarai pe burta ??? ar mai sapa transee acum?? ar mai folosi baionetele ?? tancurile ?? acum in vremea atacurilor cu arme biologice si nucleare ??? Dooaamne ce infantilism !! ce inertie !! ce pierdere de timp / bani / energie / ..pt ce ?? Probabil toate tarile fac asta dar ...DAR ... nu inseamna ca daca toata lumea gandeste la fel ..este si corect .

Va contrazic ! In Afganistan militarii din trupele credeti ca nu se folosesc de lucrarile genistice sau credeti ca nu folosesc ... tancurile ? Sau in Peninsula Coreeana cele doua "forte militare" care nu au incheiat Razboiul mici acuma dupa 60 de ani nu stau in ... transee ? Asa ca inainte de a va da cu presupusul ar fi mai bine sa va documentati din mai multe "surse". Folosirea de arme biologice este interzisa. Experimentele cu aceste arme se face de tarile care le au (odata aveam chiar si noi) de multe ori ilegal pe oameni din Africa (dar nici acolo nu mai au accesul cu aceste arme pt ca intra in ... "gura" celorlalte state si risculirele sunt destul de mari. Cei care se ocupa cu Terorismul produc arme artizanale si riscul este de ambele parti (Teroristi si Victeme nevinovate).
Cata "armata" ati facut dvs ? Din felul cum vorbiti ma cam indoiesc sa fi facut ... Armata si parerile dvs sunt nerelevante pt mine cel putin. Folositi "bennere" (lozinci) ale celor care ... nu iubesc Armata" ! Faptul ca si Armata isi are ... "uscaturile" ei este adevarat, dar asta nu inseamna ca este un fapt general. Si daca o considerati ... anacronica si de prisos, doriti cumva sa ne apere un alt stat al lumii (american, englez, german, maghiar, rus, etc) ?

De cine sa ne apere?? de coruptia din tara ??? eu as prefera sa ne atace si sa ne ocupe Anglia ...sa fim precum Canada sau Australia ...si cred c-ar fi mai bine ...muuuult mai bine ...ce castigam cu sangele nevinovat al soldatilor carne de tun ...pierdem cu nepasare / inconstienta ..pe cale diplomatica ( vezi tratatul cu Ucraina pt Basarabia ..!!! ---eMIL constantinescu parca a ,, invartit plaivasul atunci ..
Cineva spunea si mare dreptate avea ca tarii asteia ii lipsesc nu conducatorii buni, patrioti ci CARACTERELE !!

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 8 Decembrie 2010, ora 23:55

De la: Ingrid, la data 2010-12-08 22:58:08Eu nu spun ca armata nu e buna. Nu am caderea asta, si nici...parerea asta.
...pe tinerii pe care-i trimitem obligat acolo, ii invata ca pot fi umiliti, redusi la nivel de personalitate zero, sub pretextul otelirii.
Ce-am perceput eu intr-adevar au fost privirile haituite, sinuciderile, zdrobirea sufletului acelor copii. ASTA intelege taranul din satele alea prin barbatie, a plecat ficior vesel si dragastos, s-a intors barbat - adica mai matur, cu priviri rele si hotarat sa le arate si el altora ce dur e si ce pumn tare are.

Ce spuneti dumneavoastra despre cum sunt tinerii si parintii din ziua de astazi e corect...dumneavoastra considerati ca rezolvarea ar fi armata,
altii - religia
eu- educatia.

V-am inteles ideea si vreo respect ! Ca numai partial sunt de acord cu parerea dvs si asta este adevarat. Armata nu-i "umileste", ci ii ... educa. Este adevarat ca unii dintre Comandantii nu sunt experti in educarea celorlalti pe care este pus sa-i conduca, dar asta nu este o regula, ci greseli in educatia ... Comandantiolor respectivi, tot asa cum ... "padure fara uscaturi nu exista" asa si in aArmata au gasit o "paine" mai buna ... "uscaturile", insa Armata scapa repede de ele. Sinuciderile din Armata de regula s-au produs, de regula, din cauza unei sensibilizari prea deosebite care n-a fost descoperita de Comandanti si au la baza ... stirile de acasa ca prietena respectului militar la parasit. Indisciplina din Armata a fost si ea la baza producerii acestei intamplari. Militarul era in serviciu ordonat, avea munitie de razboi asupra lui (ca sa apere obiectivul ordonat), un coleg ii aduce scrisoarea cu vestea rea (indisciplina creasa), militarul citeste scrisoarea (indisciplina adusa la maxim - a pierdut din vedere obiectivul pe care il avea de aparat), mintea nu mai este la ce avea misiune de aparat si ... se produce tragedia. Urmeaza Alarma unitatii, inlocuirea militarului (decedat) cu altul, vine Procuratura, Ancheta, declaratii peste declaratii, intr-un tarziu se schimba garda respectiva, pedepse disciplnare, unii nu mai rezista si ajung in Spital (la Bolile Nervoase), etc. Si se pune intrebarea : Cine este de vina ca s-a intamplat asa ceva ? Unii vor zice ca ... "mortul este de vina" si aveau dreptate (decedatul a incalcat Ordinul primit - a primit scrisoarea, a vorbit in post si a citit scrisoarea si nu si-a pazit obiectivul primit). Altii vor spune ca de vina a fost ... cel care a adus scrisoarea respectiva si aveau dreptate si ei, pt ca nu avea voie sa procedeze asa (regulamentul interzice darea scrisorilor cand este in garda un militar). Altii au sa spuna ca cel care l-a numit sa intre in acel post Caporal de schimb, dar si Comandantul Garzii, Comandantul de Subunitate, Comandantul de Pregatire de Lupta si chiar Comandantul Unitatii din care facea parte pt ca fiecare din acesti superiori ai lui aveau misiunea ca sa-l instruiasca astfel ca sa nu incalce Regulamentele Militare si Ordinile primite si aveau si acestia vina lor. In concluzie, vinovatul real fusese acel militar care incalcase ordinile primite si regulamentele militare, ceilalti coleg sau comandanti (sefi) ai militarului sunt ... vinovati morali. Dupa o intamplare de acest tip, cei care au ramas in viata se vor intreba toata viata ... unde au gresit de s-a putut intampla o asemenea tragedie. Totul s-a intamplat din cauza ... indisciplinei ! Eu v-am dat numai unul exemplu din cele cu care nu sunt de acord cu motivatia dvs. M-am straduiesc sa va explic cat mai precis ce s-a petrecut cu adevarat intr-un caz (tragic) care a fost generat de indisciplina. Faptul ca Armata are cazuri rare de acest fel, arata ca totusi ... educatia in Armata exista.

Dar n-am inteles ce ati vrut sa spuneti cu "priviri haituite, zdrobirea sufletelor acelor copiii (de 20 ani)" ?! V-as ruga sa veniti cu date mai exacte care sa va sustina afirmatia.

La afirmatia dvs cu ce "intelege taranul" v-as putea sa va dau exemplu numai ca taranul care asta a inteles ii este frica de copilul sau, pe care pana sa vina acel tanar a fost crescut de Familia lui. Armata nu avea cum sa-l educe in asa fel ca el sa nu-si mai respecte Parintii. Deci nu va inteleg ! Ar insemna ca copilul dvs este inrolt in Armata dupa ce vine inapoi acasa din Armata, sa va frica de el ca v-ar lua la bataie daca nu ii satisfaceti cerintele. Nu vi se pare ca ati ... citit "lozinci" ai unora carora le "sta in gat" faptul ca inca mai avem ... Armata nationala ?!

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2010, ora 00:05

De la: alehin, la data 2010-12-08 23:06:26 De cine sa ne apere?? de coruptia din tara ??? eu as prefera sa ne atace si sa ne ocupe Anglia ...sa fim precum Canada sau Australia ...si cred c-ar fi mai bine ...muuuult mai bine ...ce castigam cu sangele nevinovat al soldatilor carne de tun ...pierdem cu nepasare / inconstienta ..pe cale diplomatica ( vezi tratatul cu Ucraina pt Basarabia ..!!! ---eMIL constantinescu parca a ,, invartit plaivasul atunci ..
Cineva spunea si mare dreptate avea ca tarii asteia ii lipsesc nu conducatorii buni, patrioti ci CARACTERELE !!
Dar ce ati facut ca sa corectati aceasta situatie ? Mergand pe minima rezistenta si spranta ca vin altii sa ne faca ordine la noi in tara, nu inteleg de ce nu emigrati in una din tarile pe care le-ati amintit ?! Poate din cauza ca este destul de greu acum ca sa mai emigrezi din Romania (este "democratie" - macar asta sustin si acele tari pe care le-ati "jandarmi ai Romaniei"). In cazul acesta nu credeti ca ar fi mai bine sa "puneti umarul" in indreptatea greselilor politice din Romania. Pun aceasta intrebare pt ca ... Armata nu are voie prin Lege organica sa faca POLITICA, dar dvs ca civil puteti face acest lucru !

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2010, ora 00:20

De la: eugenb, la data 2010-12-08 23:55:51
De la: Ingrid, la data 2010-12-08 22:58:08Eu nu spun ca armata nu e buna. Nu am caderea asta, si nici...parerea asta.

altii - religia
eu- educatia.

V-am inteles ideea si vreo respect ! Ca numai partial sunt de acord cu parerea dvs si asta este adevarat. Armata nu-i "umileste", ci ii ... educa. Este adevarat ca unii dintre Comandantii nu sunt experti in educarea celorlalti pe care este pus sa-i conduca, dar asta nu este o regula, ci greseli in educatia ... Comandantiolor respectivi, tot asa cum ... "padure fara uscaturi nu exista" asa si in aArmata au gasit o "paine" mai buna ... "uscaturile", insa Armata scapa repede de ele. Sinuciderile din Armata de regula s-au produs, de regula, din cauza unei sensibilizari prea deosebite care n-a fost descoperita de Comandanti si au la baza ... stirile de acasa ca prietena respectului militar la parasit. Indisciplina din Armata a fost si ea la baza producerii acestei intamplari. Militarul era in serviciu ordonat, avea munitie de razboi asupra lui (ca sa apere obiectivul ordonat), un coleg ii aduce scrisoarea cu vestea rea (indisciplina creasa), militarul citeste scrisoarea (indisciplina adusa la maxim - a pierdut din vedere obiectivul pe care il avea de aparat), mintea nu mai este la ce avea misiune de aparat si ... se produce tragedia. Urmeaza Alarma unitatii, inlocuirea militarului (decedat) cu altul, vine Procuratura, Ancheta, declaratii peste declaratii, intr-un tarziu se schimba garda respectiva, pedepse disciplnare, unii nu mai rezista si ajung in Spital (la Bolile Nervoase), etc. Si se pune intrebarea : Cine este de vina ca s-a intamplat asa ceva ? Unii vor zice ca ... "mortul este de vina" si aveau dreptate (decedatul a incalcat Ordinul primit - a primit scrisoarea, a vorbit in post si a citit scrisoarea si nu si-a pazit obiectivul primit). Altii vor spune ca de vina a fost ... cel care a adus scrisoarea respectiva si aveau dreptate si ei, pt ca nu avea voie sa procedeze asa (regulamentul interzice darea scrisorilor cand este in garda un militar). Altii au sa spuna ca cel care l-a numit sa intre in acel post Caporal de schimb, dar si Comandantul Garzii, Comandantul de Subunitate, Comandantul de Pregatire de Lupta si chiar Comandantul Unitatii din care facea parte pt ca fiecare din acesti superiori ai lui aveau misiunea ca sa-l instruiasca astfel ca sa nu incalce Regulamentele Militare si Ordinile primite si aveau si acestia vina lor. In concluzie, vinovatul real fusese acel militar care incalcase ordinile primite si regulamentele militare, ceilalti coleg sau comandanti (sefi) ai militarului sunt ... vinovati morali. Dupa o intamplare de acest tip, cei care au ramas in viata se vor intreba toata viata ... unde au gresit de s-a putut intampla o asemenea tragedie. Totul s-a intamplat din cauza ... indisciplinei ! Eu v-am dat numai unul exemplu din cele cu care nu sunt de acord cu motivatia dvs. M-am straduiesc sa va explic cat mai precis ce s-a petrecut cu adevarat intr-un caz (tragic) care a fost generat de indisciplina. Faptul ca Armata are cazuri rare de acest fel, arata ca totusi ... educatia in Armata exista.

Dar n-am inteles ce ati vrut sa spuneti cu "priviri haituite, zdrobirea sufletelor acelor copiii (de 20 ani)" ?! V-as ruga sa veniti cu date mai exacte care sa va sustina afirmatia.

La afirmatia dvs cu ce "intelege taranul" v-as putea sa va dau exemplu numai ca taranul care asta a inteles ii este frica de copilul sau, pe care pana sa vina acel tanar a fost crescut de Familia lui. Armata nu avea cum sa-l educe in asa fel ca el sa nu-si mai respecte Parintii. Deci nu va inteleg ! Ar insemna ca copilul dvs este inrolt in Armata dupa ce vine inapoi acasa din Armata, sa va frica de el ca v-ar lua la bataie daca nu ii satisfaceti cerintele. Nu vi se pare ca ati ... citit "lozinci" ai unora carora le "sta in gat" faptul ca inca mai avem ... Armata nationala ?!

Nu, nu am citit lozinci ale unora..v-am spus ca asa percep si gandesc eu. Vreau sa avem armata nationala si sunt sigura ca poate fi facuta mai bine decat a fost pana acum. In armata formata din tineri obligati sa fie soldati nu am incredere, am vazut cum s-a comportat in singura situatie de criza la care am fost de fata.
Repet, asa cred eu, care iubesc si tara asta si poporul ei, si tineretul .

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2010, ora 00:45

De la: Ingrid, la data 2010-12-09 00:20:00 Nu, nu am citit lozinci ale unora..v-am spus ca asa percep si gandesc eu. Vreau sa avem armata nationala si sunt sigura ca poate fi facuta mai bine decat a fost pana acum. In armata formata din tineri obligati sa fie soldati nu am incredere, am vazut cum s-a comportat in singura situatie de criza la care am fost de fata.

OK ! Va inteleg si va respect parerea ! Dar asta nu ma impiedica o remarca : Cei care sunt pe functii de militar in termen acum peste cativa ani vor iesi din armata pt ca legea asa a fost facuta de Parlamentul Romaniei. Si nu trebuie sa uitati ca acei tineri fusesera pregatiti de Armata Romana anterior. Armata ar nevoie de oameni in schimb, dar acei tineri vor pregatiti in functie de timpul pe care il va avea la dispozitie Armata. Dupa care ... pe unii va scrie ... "carne de tun". Pt ca acuma este ... democratie si "coruptia" este pe primul plan cei cu "pile" vor scapa si tot cei fara "pile" vor face munca de jos. Cred ca se vrea de catre unii din politicienii nostri ca sa se intample si la noi cum se intampla in SUA, unde se face rost de "carne de tun" prin oferirea alternativei celor certati cu legea : ori intri in Armata pentru un numar de ani si te duci pe post de "carne de tun" ori pe tine scrie "Puscarie". Asta o sa vrem, asta o sa avem !

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 9 Decembrie 2010, ora 08:34

De la: eugenb, la data 2010-12-09 00:45:16
De la: Ingrid, la data 2010-12-09 00:20:00 Nu, nu am citit lozinci ale unora..v-am spus ca asa percep si gandesc eu. Vreau sa avem armata nationala si sunt sigura ca poate fi facuta mai bine decat a fost pana acum. In armata formata din tineri obligati sa fie soldati nu am incredere, am vazut cum s-a comportat in singura situatie de criza la care am fost de fata.

OK ! Va inteleg si va respect parerea ! Dar asta nu ma impiedica o remarca : Cei care sunt pe functii de militar in termen acum peste cativa ani vor iesi din armata pt ca legea asa a fost facuta de Parlamentul Romaniei. Si nu trebuie sa uitati ca acei tineri fusesera pregatiti de Armata Romana anterior. Armata ar nevoie de oameni in schimb, dar acei tineri vor pregatiti in functie de timpul pe care il va avea la dispozitie Armata. Dupa care ... pe unii va scrie ... "carne de tun". Pt ca acuma este ... democratie si "coruptia" este pe primul plan cei cu "pile" vor scapa si tot cei fara "pile" vor face munca de jos. Cred ca se vrea de catre unii din politicienii nostri ca sa se intample si la noi cum se intampla in SUA, unde se face rost de "carne de tun" prin oferirea alternativei celor certati cu legea : ori intri in Armata pentru un numar de ani si te duci pe post de "carne de tun" ori pe tine scrie "Puscarie". Asta o sa vrem, asta o sa avem !

Se stie foarte bine ,ce lucrurui ingrozitoare faceau acei militatri ai SUA ,care alegeau alternativa inchisorii, sa se inroleze(voluntar )pentru teatrele de operatie,unde actiona armata SUA!

Pagini: << 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa se reintroduca legea ,,ARMATA OBLIGATORIE''
Mergi la: