Info
x
Cafenea cu aroma virtuala
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Februarie 2011, ora 16:55
Cinci ponturi pentru o cafea perfecta
O vorba spune ca “ Viata e prea scurta pentru a ne permite sa bem o cana de cafea proasta”. In continuare ne vom permite sa va oferim cateva sfaturi pentru prepararea unei cafele minunate. Secretul prepararii unei cafele perfecte consta in mai multi factori. In primul rand trebuie stiut ca o cafea buna este pregatita intr-un vas adecvat. In general, fiecare dintre noi isi prepara cafeaua acasa, intr-un ibric. Este foarte important ca ibricul sa fie perfect curatat. Inainte de a pune apa la fiert, ibricul trebuie curatat in detaliu. Clatiti bine recipientul pentru a fi siguri ca nu raman substante pentru curatat in apa in care fierbeti cafeaua. Toate acestea pot altera gustul final al bauturii. De asemenea trebuie tinut cont de materialul din care este confectionat . Cei care doresc sa calce pe urmele profesionistilor vor folosi intotdeauna un ibric din inox. Inoxul este recunoscut pentru faptul ca nu imprumuta “gustul” metallic niciunui aliment care este preparat in el. Cumparati cafea boabe Pasul cel mai important in pregatirea cafelei perfecte il reprezinta boabele de cafea. Daca vreti ca totul sa decurga minunat, aruncati cafeaua macinata si cumparati cafea boabe. Bineinteles, trebuie sa cumparati si o masina de rasnit cafeaua. In timpul macinarii, cafeaua elibereaza cea mai mare parte din aroma sa. Astfel, cafeaua macinata ambalata este decat o pala umbra a cafelei preparate imediat dupa macinare. Ca sa va bucurati cu adevarat de puterea aromei trebuie sa puneti apa la fiert, iar cu cateva momente inainte ca aceasta sa fiarba trebuie sa incepeti sa macinati cantitatea de cafea pe care doriti sa o preparati. Dupa ce apa da in clocot, stingeti focul si incepeti sa adaugati cafeaua mestecand usor pentru a omogeniza compozitia. *Cei care beau cafeaua dulce trebuie sa adauge zaharul la inceput. Acesta se va topi treptat si firesc, iar cafeaua va avea un gust mai bun Folositi apa proaspata Una dintre cele mai mari greseli pe care majoritatea dintre cei care isi prepara cafeaua acasa este aceea ca folosesc apa de la robinet. Acest lucru este aboslut fatal pentru gustul final al bauturii. Apa de la robinet contine foarte mult clor. Acesta altereaza gustul cafelei, iar ceea ce beti intr-un final este un amestec de clor cu gust de cafea. Folositi apa plata imbuteliata. Aceasta nu contine clor, iar nitratii nu altereaza gustul cafelei. In acelasi timp trebuie mentionat ca in cele mai multe cazuri in apa de la robinet se mai gasesc o gramada de alti compusi care altereaza gustul si mai mult, aceasta avand un gust mai mult metalic. Nu faceti exces Daca vreti o cafea mai tare nu trebuie sa adaugati mai multa cafea. Trebuie in primul rand sa alegeti boabele care vi se potrivesc. Pe piata exista foarte multe sortimente de cafea care ofera o intenistate in functie de gustul dumneavoastra. Daca adaugati mai multa cafea (obisnuita) in ibricul cu apa nu faceti decat sa stricati gustul bauturii. Prea multa cafea duce catre un gust greu, excesiv de aromat care va va face sa renuntati dupa primele guri sorbite. Cafeaua trebuie masurata. Daca folositi un ibric obisnuit ( aprox 400 ml ) cantitatea optima de cafea nu trebuie sa depaseasca mai multi de 3 linguri (fara varf). Curatati rasnita Pentru a va bucura de o aroma perfecta si data viitoare nu uitati sa curatati, in primul rand, rasnita de cafea. Resturile ramase de la rasnirea precedenta pot sa influenteze gustul cafelei pe care urmeaza sa o preparati. Pentru ca boabele de cafea rasnite sa elibereze cea mai multa aroma, apa in care fierbeti trebuie sa ajunga (la un momentdat) la 135 de grade. Atunci boabele elibereaza cea mai mare cantitate de cofeina. De asemenea, trebuie stiu faptul ca o cana de cafea nu se bea niciodata rece. Daca nu ati consumat toata bautura si aceasta s-a racit, nu o reincalziti. Cel mai bine este sa o aruncati si sa preparati o alta cantitate proaspata.
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, sã îþi faci lectura pe vapor decât sã faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 9 Februarie 2011, ora 21:10
mie imi place cfeaua rece...
Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Fosta membra 9am.ro 1715 mesaje Membru din: 8/02/2011 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Februarie 2011, ora 21:16
da nu stiu cine tea ntrebat? halooo ie cineva aici??
Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
|
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 9 Februarie 2011, ora 22:20
De la: daniela_iasi, la data 2011-02-09 21:10:30mie imi place cfeaua rece...Iti las una pregatita s-o gasesti dimineata asa cum ti-o place - rece. Acum va las, noapte buna. Maine va fi o noua zi, sa speram ca mai placuta.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Februarie 2011, ora 22:30
De la: Melody_, la data 2011-02-09 22:20:27De la: daniela_iasi, la data 2011-02-09 21:10:30mie imi place cfeaua rece...Iti las una pregatita s-o gasesti dimineata asa cum ti-o place - rece.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1670 mesaje Membru din: 8/08/2010 |
Postat pe: 10 Februarie 2011, ora 15:18
De la: homeless, la data 2011-02-09 21:16:02da nu stiu cine tea ntrebat? halooo ie cineva aici?? Da! Si ce ai vrea? Du-te de te spala, ca nu te lasa astia la cafea!
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 10 Februarie 2011, ora 15:42
De la: Will, la data 2011-02-10 15:18:43De la: homeless, la data 2011-02-09 21:16:02da nu stiu cine tea ntrebat? halooo ie cineva aici?? ia o ....nu mai avem loc de homelesii astia
|
Postat pe: 10 Februarie 2011, ora 16:16
buna ziua la toate lumile,inclusiv celor care au lesa de-acasa sau sunt legati la ochi...
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, sã îþi faci lectura pe vapor decât sã faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 10 Februarie 2011, ora 17:10
De la: homeless, la data 2011-02-09 21:16:02da nu stiu cine tea ntrebat? halooo ie cineva aici?? bai !!! in articol spunea sa bem cafeaua fierbinte.... auzi??? iaca am comentat....ai ceva obiectiuni???
Daniela
|
|
Postat pe: 10 Februarie 2011, ora 17:12
De la: XYW, la data 2011-02-10 16:16:19buna ziua la toate lumile,inclusiv celor care au lesa de-acasa sau sunt legati la ochi... pupici de la o legata moldoveanca.... vreau ceva bun.... o ciocolata calda si o felie de cozonac...se poate??? Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Postat pe: 10 Februarie 2011, ora 17:13
De la: Melody_, la data 2011-02-09 22:20:27De la: daniela_iasi, la data 2011-02-09 21:10:30mie imi place cfeaua rece...Iti las una pregatita s-o gasesti dimineata asa cum ti-o place - rece. saru mana !!!
Daniela
|
|
Postat pe: 10 Februarie 2011, ora 17:14
De la: daniela_iasi, la data 2011-02-10 17:12:10De la: XYW, la data 2011-02-10 16:16:19buna ziua la toate lumile,inclusiv celor care au lesa de-acasa sau sunt legati la ochi... se poate...nu se poate...trebuie sa se poata...
|
|
Postat pe: 10 Februarie 2011, ora 17:19
De la: XYW, la data 2011-02-10 17:14:18De la: daniela_iasi, la data 2011-02-10 17:12:10De la: XYW, la data 2011-02-10 16:16:19buna ziua la toate lumile,inclusiv celor care au lesa de-acasa sau sunt legati la ochi... mi-e dor de voi !!!!!!!! dar mai am cateva zile grele si aglomerate....si dupa ce ma linistesc, va fac consumatie mai mare.....
Daniela
|
|
Postat pe: 10 Februarie 2011, ora 17:26
De la: daniela_iasi, la data 2011-02-10 17:12:10De la: XYW, la data 2011-02-10 16:16:19buna ziua la toate lumile,inclusiv celor care au lesa de-acasa sau sunt legati la ochi... quote name='daniela_iasi' date='2011-02-10 17:12:10'] De la: XYW, la data 2011-02-10 16:16:19buna ziua la toate lumile,inclusiv celor care au lesa de-acasa sau sunt legati la ochi... pupici de la o legata moldoveanca.... vreau ceva bun.... o ciocolata calda si o felie de cozonac...se poate???[/quote] pt.o moldoveana draga pe care-o dezleg si-o folosesc io dupa pofta inimii mele,o ciocolata foarte calda pt.pofta inimii ei: Ciocolatã caldã Ingrediente: amidon, c.acao, ciocolata, lapte, scotisoara, zahar Ciocolata caldã este una dintre cele mai vechi bãuturi non-alcoolice ale umanitãþii, consumatã încã de acum 2000 de ani de cãtre maiaºi. În fapt, înainte de a se rafina pe continentul european ºi a i se adãuga zahãr, lapte ºi amidon, pentru a ajunge la stadiul în care o recunoaºtem astãzi, ciocolata era consumatã ca o bãuturã energizantã, realizatã din c.acao ºi chili. Ciocolata caldã consumatã în prezent în sezonul rece s-a rafinat în Evul Mediu, pe continentul european, unde a devenit popularã în Marea Britanie, Spania, Italia, etc. O bãuturã desert excepþionalã. Ingrediente: * 450 ml lapte cald * 70 grame ciocolatã amãruie * 3 linguri de c.acao * 4 linguri de zahãr * 1 linguriþã rasã amidon * 1/4 linguriþã de scortisoara mãcinatã * 2 linguri friºcã bãtutã (opþional) * 1 lingurã sirop de ciocolatã (opþional) Preparare: 1. Puneþi laptele la fiert, mai puþin 6-7 linguri. 2. Treceþi ciocolata prin rãzãtoare. 3. Amestecaþi laptele rãmas cu zahãrul, pudra de c.acao, ciocolata rasã, amidonul ºi scorþiºoara. 4. Adãugaþi amestecul de c.acao ºi ciocolatã peste lapte. 5. Amestecaþi ºi fierbeþi la foc mic pânã când ciocolata se îngroaºã. 6. Turnaþi în douã cãni calde. 7. Decoraþi cu friºcã ºi sirop sau fulgi de ciocolatã. Opþional, puteþi adãuga câteva linguri de alcool în ciocolatã: rom, cognac, whiskey, Amaretto Disaronno, etc.
|
|
Postat pe: 10 Februarie 2011, ora 17:27
De la: daniela_iasi, la data 2011-02-10 17:19:44De la: XYW, la data 2011-02-10 17:14:18De la: daniela_iasi, la data 2011-02-10 17:12:10De la: XYW, la data 2011-02-10 16:16:19buna ziua la toate lumile,inclusiv celor care au lesa de-acasa sau sunt legati la ochi... noi suntem aici dintotdeauna si aici noi vom ramane,TE ASTEPTAM cu DRAG...
|
|
Postat pe: 10 Februarie 2011, ora 18:02
Sefu! Dai dom'le ceva pe usa din dos, si la homeless-ul asta!
|
Postat pe: 10 Februarie 2011, ora 18:22
da-i dom'le sapun, ca de nu io plec
|
Postat pe: 10 Februarie 2011, ora 18:45
De la: Will, la data 2011-02-10 18:22:36da-i dom'le sapun, ca de nu io plec Eu nu am 2 paie cu tine asa ca ia o
|
|
Postat pe: 10 Februarie 2011, ora 21:35
O,da? Esti un homeless telectual?
Brava!
|
Postat pe: 10 Februarie 2011, ora 21:56
Topitorule! Ai topit inima unor dame!
Vezi cind te faci turnator, sa alegi o matrita buna!
|
Fosta membra 9am.ro 3030 mesaje Membru din: 16/06/2009 Oras: Brasov |
Postat pe: 10 Februarie 2011, ora 23:08
De la: _KARPOV, la data 2011-02-10 15:42:12De la: Will, la data 2011-02-10 15:18:43De la: homeless, la data 2011-02-09 21:16:02da nu stiu cine tea ntrebat? halooo ie cineva aici?? Karpov nu te-am mai intalnit de mult, te-ai speriat si tu de avatarul cu pricina ?............Eu da .....
GINA
|
|
Postat pe: 11 Februarie 2011, ora 10:47
BUNA DIMINEATA !!!
|
|
Postat pe: 11 Februarie 2011, ora 10:48
Kombucha, Ceaiul-Ciuperca sau licoarea vie a imortalitatii Kombucha, Ceaiul Ciuperca (Ceaiul Manchurian) se numara cu siguranta printre cele mai vechi si populare tratamente naturiste, avand o istorie impresionanta in spate. * Kombucha sau povestea ciupercii cu proprietati miraculoase Cunoscut sub denumirea de licoarea zeilor sau elixir al imortalitatii, Kombucha, Ceaiul Ciuperca (Ceaiul Manchurian) se numara cu siguranta printre cele mai vechi si populare tratamente naturiste, avand o istorie impresionanta in spate. Originile culturii de Kombucha pot fi plasate in urma cu 2000 de ani in China, ulterior bautura vie ajungand si pe teritoriul Rusiei si in estul Europei. Chinezii credeau ca licoarea "vie", "tonica" are proprietati vindecatoare asupra sistemului digestiv, permitand organismului sa se autoregleze. O utilizau ca licoare-tratament pentru stomac. Kombucha a revenit in secolul V, anul 414, cand doctorul coreean Kombu a fost convocat sa-l trateze pe imparatul Japoniei. Se spune ca medicul a obtinut rezultate miraculoase si aprecierea imparatului apeland la licoarea magica. Unii oameni i-au aratat un respect deosebit ceaiului Kombucha, facand din procesul de fabricare si de consumare a acestuia un ritual sacru. In autobiografia sa, Alexandr Solzhenitsyn, reputatul istoric rus povesteste cum aceasta licoare a fost cea care i-a salvat viata atunci cand a fost inchis in taberele de concentrare. Kombucha Kombucha este o ciuperca, o colonie de bacterii si ciuperci continand 12 specii de microorganisme. Ceaiul Kombucha este obtinut prin fermentarea acestei ciuperci, iar procesul de fermentare dureaza intre 7 si 9 zile. Bacteriile din culturile de Kombucha sunt probiotice si functioneaza in acelasi fel ca si culturile bacteriale active din iaurt. Kombucha poate fi sensibila fata de anumite uleiuri aromatice puternice. Anumite ceaiuri care contin anumite uleiuri pot afecta dramatic cultura de Kombucha sau o pot ucide. Exista diverse tipuri de ceai, aproximativ 10 000, care pot da rezultate si gusturi diferite, mai light sau mai puternice, mai acide si care pot fi folosite drept mediu pentru cultivarea ciupercii Kombucha. Bautura care rezulta in urma fermentarii contine, intr-un procent mai mare sau mai mic, otet.
|
|
9am243736 2704 mesaje Membru din: 19/11/2010 |
Postat pe: 11 Februarie 2011, ora 10:49
sal
|
Postat pe: 11 Februarie 2011, ora 10:52
De la: 9am243736, la data 2011-02-11 10:49:11sal SAL
|
|
Postat pe: 11 Februarie 2011, ora 11:32
esti plin de energie,... ai incercat ceaiul ciuperca?!
|
Fosta membra 9am.ro 976 mesaje Membru din: 6/11/2010 Oras: Brasov |
Postat pe: 11 Februarie 2011, ora 11:50
Maaaaaaaaaaaaaaaaare plictisealã !!!
Iar mã fac cã studiez .... Am bãut o cafea ºi încã una, ºi încã una .... Acum , un coleg m-a "omenit" cu încã una !! Numai cã , de ani de zile , eu beau fãrã lapte !! Iar el chiar de-aia mi-a adus !!! Apreciez gestul , însã !!
Jules Verne....
|
|
Postat pe: 11 Februarie 2011, ora 11:59
De la: 9am243736, la data 2011-02-11 11:32:21esti plin de energie,... ai incercat ceaiul ciuperca?! cafeaua cu ciuperca gonoderma... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Februarie 2011, ora 12:00
daca nu-ti place cafeaua, serveste un ceai-ciuperca... se pare ca face minuni...
PS frumos caine...este al tau?
|
Postat pe: 11 Februarie 2011, ora 12:00
De la: revenitu, la data 2011-02-11 11:50:58Maaaaaaaaaaaaaaaaare plictisealã !!! ..fa-te ca muncesti
|
|
|