Info
x
Cafenea cu aroma virtuala
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Martie 2015, ora 08:07
ooooo....e pregatita cafeluta...torn si io o ceasca , imi aprind o mahoarca si revin mai tarziu....
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 14 Martie 2015, ora 08:31
vorba cintecului Mirabelei :" te-astept sa vii ....lalala ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1089 mesaje Membru din: 12/07/2014 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Martie 2015, ora 09:40
De la: Fl_Orion999, la data 2015-03-13 10:40:24De la: H44ko0n, la data 2015-03-13 09:59:49De la: 9am_4158, la data 2015-03-13 09:43:21De la: Fl_Orion999, la data 2015-03-13 07:04:05bei herma...io am crezut ca ti-o venit creierii pe-acasa de pe unde i-ai trimis la pascut ...atunci cand incepusesi sa vorbesti de jud. calarasi si de nea doru taracila...o clipa am crezut c-o sa vii cu argumente si sa descrii jaful facut de gasca pesedista prin oltenita, calarasi si comunele de pe-acolo...da' in final revenisi tot la obsesia ta de-al scoate zmeul zmeilor pe chioru' si cat de smardoi e el c-a dat teapa la niste ,,bieti'' mafioti...altii decat cei din propria-i gasca.... Neata militiene! Te dai Bucurestean ? Mai este un Galatean care se da .....dar in realitate sunteti doar Bucuresteni-operati? Ia zi matale din ce fund de tara te-ai adunat? Militienii adusi in Bucale in mare majoritate erau moldoveni asa ca daca te cauti cred ca mai ai ceva namal printer degetele la picioare ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1089 mesaje Membru din: 12/07/2014 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Martie 2015, ora 10:02
De la: 9am_4158, la data 2015-03-14 09:40:15De la: Fl_Orion999, la data 2015-03-13 10:40:24De la: H44ko0n, la data 2015-03-13 09:59:49De la: 9am_4158, la data 2015-03-13 09:43:21De la: Fl_Orion999, la data 2015-03-13 07:04:05bei herma...io am crezut ca ti-o venit creierii pe-acasa de pe unde i-ai trimis la pascut ...atunci cand incepusesi sa vorbesti de jud. calarasi si de nea doru taracila...o clipa am crezut c-o sa vii cu argumente si sa descrii jaful facut de gasca pesedista prin oltenita, calarasi si comunele de pe-acolo...da' in final revenisi tot la obsesia ta de-al scoate zmeul zmeilor pe chioru' si cat de smardoi e el c-a dat teapa la niste ,,bieti'' mafioti...altii decat cei din propria-i gasca.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Martie 2015, ora 12:58
De la: 9am_4158, la data 2015-03-14 09:40:15De la: Fl_Orion999, la data 2015-03-13 10:40:24De la: H44ko0n, la data 2015-03-13 09:59:49De la: 9am_4158, la data 2015-03-13 09:43:21De la: Fl_Orion999, la data 2015-03-13 07:04:05bei herma...io am crezut ca ti-o venit creierii pe-acasa de pe unde i-ai trimis la pascut ...atunci cand incepusesi sa vorbesti de jud. calarasi si de nea doru taracila...o clipa am crezut c-o sa vii cu argumente si sa descrii jaful facut de gasca pesedista prin oltenita, calarasi si comunele de pe-acolo...da' in final revenisi tot la obsesia ta de-al scoate zmeul zmeilor pe chioru' si cat de smardoi e el c-a dat teapa la niste ,,bieti'' mafioti...altii decat cei din propria-i gasca.... bei taran hermafrodit...pana nu vei invata diferenta dintre ,,buna cuviinta'' si ,,buna credinta'' nu prea mai avem ce discuta ...poate numai daca intelegi rolul ,,bunului simt'' in relatiile dintre oameni....vom reusi sa dialogam cu adevarat...altfel, monolog placut iti urez....
Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 14 Martie 2015, ora 13:15
Acesta e îndreptarul în viaþã pentru Traian Bãsescu, Monica Macovei, Ludovic Orban, Angela Bãlan, Attila Vereºtoy, Vasile Blaga…
baudelaire acesta e indreptarul ÎMBÃTAÞI-VÃ! www.ziartricolorul.ro/acesta-e-indreptarul-in-viata-pentru-traia... Trebuie sã fii totdeauna beat. E singurul lucru într-adevãr cuminte. Ca sã nu simþi chinuitoarea povarã a timpului care-þi zdrobeºte umerii ºi te-ndoaie la pãmînt, trebuie sã te-mbeþi farã-ncetare. Dar cu ce? Cu vin, cu poezie, sau cu iubire – dupã cum þi-e firea. Numai sã te-mbeþi. ªi dacã vreodatã te vei trezi pe treptele unui palat, în iarba verde a unui ºanþ, sau în singurãtatea posomorîtã a odãii tale întreabã vîntul, valurile, stelele, pãsãrile, ceasornicul; întreabã tot ce e trecãtor, tot ce geme, tot ce se rostogoleºte, tot ce cîntã ºi vorbeºte, întreabã ce orã e; ºi vîntul, valurile, stelele, pãsãrile, ceasornicul, îþi vor rãspunde: „E ora sã te-mbeþi! Ca sã nu fi robul încãtuºat al timpului, îmbatã-te; îmbatã-te fãrã-ncetare! Cu vin, cu poezie sau cu iubire, cu orice – numai sã te-mbeþi”. CHARLES BAUDELAIRE (Traducere de Al. T. Stamatiad) Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Martie 2015, ora 13:18
Vadim Tudor: Septuagenara Angela Bãlan mi-a fãcut plângere cã nu am declarat-o membrã PRM de Catalin Lupasteanu - Mediafax Corneliu Vadim Tudor a declarat, vineri, la ieºirea de la Parchetul instanþei supreme, cã a fost pus sub învinuire în cazul unei plângeri fãcute de "doamna aproape septuagenarã Angela Bãlan", care l-a acuzat cã ar fi anunþat la Autoritatea Electoralã Permanentã cã ea nu mai era membrã a PRM. www.mediafax.ro/politic/vadim-tudor-septuagenara-angela-balan-mi... "Este o fãcãturã, bineînþeles, menitã sã-mi þinã mâinile ocupate. Este doamna aproape septuagenarã Angela Bãlan, supãratã cã nu i-am dat ei postul lui Gigi (Gigi Becali, n.r.). Mã dã în judecatã Angela Bãlan cum cã eu aº fi anunþat la Autoritatea Electoralã Permanentã cã ea nu mai era membrã a partidului, ºi ea era. Pãi nu era, cã ea devenise vicepreºedinte la UNPR, deci era «traseistã». ªi când am aflat asta, automat, conform statutului oricãrui partid politic din lumea asta, am dat-o afarã, care-i problema?", a spus Corneliu Vadim Tudor, la ieºire din sediul Parchetului de pe lângã Înalta Curte de Casaþie ºi Justiþie (PICCJ). Europarlamentarul a precizat cã dosarul ar fi disjuns "din cel al lui Cezar Marin" ºi cã va aduce probe în apãrarea sa. "Eu am trimis adresã la Autoritatea Electoralã Permanentã cã nu-i vine ei rândul ºi cã îi venea colonelului în rezervã Dan Zamfirescu", a adãugat europarlamentarul. Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a fost reclamat la Parchetul Înaltei Curþi de Casaþie ºi Justiþie de fostul sãu asistent Cezar Marin, de la Parlamentul European, care susþine cã politicianul i-ar fi încasat salariul, plângerea fiind înregistratã în 5 iulie 2011. Potrivit lui Cezar Cãtãlin Marin, Corneliu Vadim Tudor i-ar fi încasat salariul în perioada august 2009-iunie 2011. Acesta a reclamat cã Vadim Tudor i-ar fi falsificat semnãtura pe contractul de muncã depus la Parlamentul European ºi pe ºtatele de platã, încasând în locul sãu aproximativ 40.000 euro. Marin ºi-a dat demisia din funcþia de asistent ºi a înaintat în 2011 o plângere Parchetului ICCJ, acuzându-l pe Vadim Tudor de fals material în înscrisuri oficiale ºi uz de fals. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Martie 2015, ora 13:21
Anchetatã de DNA, Oana Mizil a anunþat cã va demisiona din Parlament
www.ziartricolorul.ro/anchetata-de-dna-oana-mizil-a-anuntat-ca-v... Oana Mizil a declarat joi, la ieºirea de la DNA, cã va demisiona din Parlament, din funcþia de deputat. De asemenea, PSD a anunþat cã luni se va discuta excluderea Oanei Mizil din PSD, dar nu neapãrat în legãturã cu ancheta DNA, ci cu adeziunea ei la grupul Geoanã-Vanghelie. Oana Mizil este acuzatã cã ar fi administrat mai multe magazine de confecþii cît era deputat, lucru care contravine prevederilor legale. Ea a recunoscut cã este pasionatã de modã, cã este un hobby al ei, dar cã nu i-a adus foloase materiale acest hobby ºi s-a implicat doar în a da sfaturi. „Am calitatea de suspect, dar nu este nimic adevãrat. Sînt nevinovatã. Nu am administrat nici un magazin, am consiliat. Nu am nici o interdicþie. Nu procuroii mi-au cerut sã demisonez din Parlament, eu am ales sã o fac. Marian este nevinovat, îl cunosc destul de bine”, a mai spus Mizil. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|
|
Postat pe: 14 Martie 2015, ora 13:22
Deranj mare la DNA: Klaus Iohannis a plecat în Polonia ºi nu i-a indicat Laurei Codruþa Kövesi pe cine sã aresteze (?!)
laura codruta kovesi la ultima ora www.ziartricolorul.ro/deranj-mare-la-dna-klaus-iohannis-a-plecat... Efectiv, Kövesi nu ºtie ce sã facã. E paralizatã. Ieri ar fi trebuit sã fie chemat la DNA Traian Bãsescu, dar… Pauzã. Nu s-a primit nici o indicaþie. Asta, ca sã înþelegeþi cum merge Justiþia în România… Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Martie 2015, ora 13:23
Toatã agentura ruseascã din România a fost decapitatã de americani
ScutaruAdrianGeorge ultima ora În acest context, a cãzut ºi George Scutaru, dat în gît de generalul Ion Opriºor cã a lucrat pentru ruºi. Acesta încerca sã devinã director al SIE, dar a pierdut ºi ce avea: funcþia de consilier prezidenþial pe probleme de securitate – www.ziartricolorul.ro/toata-agentura-ruseasca-din-romania-a-fost... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Martie 2015, ora 13:24
EMISIUNEA „ORA REGELUI” SECRETÃ HORMONII MINCIUNII ªI AI PROSTIEI
www.ziartricolorul.ro/emisiunea-ora-regelui-secreta-hormonii-min... ªi din pricina unguroaicei Camelia Csiki ºi a poponarului Radu Dudã, TVR a depãºit 170.000.000 de euro datorii! Sîmbãtã dupã-amiazã, Televiziunea Românã a mai difuzat o datã (a cîta oarã) o emisiune veche de 1 an, sub genericul „Ora Regelui”. Rege care nici nu mai ºtie cum îl cheamã ºi, la cei aproape 94 de ani, pardon de expresie, face pe Majestatea Sa. Nu înþeleg care este echipa aia de descreieraþi care, indiferent cine e la conducerea þãrii, indiferent ce preºedinte are TVR-ul ãsta, continuã sã aprobe difuzarea, sãptãmînã de sãptãmînã, a acestei ILEGALITÃÞI! Puºcãriile þãrii sînt pline de impostori, condamnaþi fiindcã îºi atribuiau calitãþi false, din care storceau profituri – dar iatã cã postul public de Televiziune popularizeazã, de 52 de ori pe an, pe bani publici, niºte impostori cu mult mai mari: Alteþa Sa Regalã, Principesa Moºtenitoare (?!) Margareta ºi Alteþa Sa Regalã (?!) Principele Radu Duda. Bã, sînteþi nebuni? Ce moºteneºte paraºuta asta scofîlcitã de Margareta, care n-a gãsit sã se mãrite decît cu un actor de mîna a doua, baºca poponar ºi securist? Poate cã moºteneºte ea un tron – dar e tronul lui ta-su, de la WC. La televiziunea din Franþa, sau la cea din Italia, ori din Germania existã „Ora Regelui”? Haida-de! Sora noastrã, Franþa, a fãcut o Revoluþie sîngeroasã ca sã scape de regi. Numai în România o duc bine ºi joacã un teatru care cere palme ºi ºuturi în cur o colonie de ploºniþe lacome. Cel mai enervant personaj din bufoniada asta este escrocul Radu Dudã, fãcut de Adrian Nãstase… colonel al Armatei Române, aºa, hodoronc-tronc. Încã o datã s-a adeverit solidaritatea Kavalerilor de Kurlanda! La reluarea de sîmbãtã au pupat papucul Pirandei lui Dudã niºte farseuri, care se cred mari universitari: mediocrul chelios Vlad Nistor (ãsta se dã Nicolae Iorga, pozînd cu mîna la falcã), Dan Dediu (lãutar fãrã har), Zeno Bogdãnescu (cicã-i architect, a proiectat un coteþ de gãini) º.a. Ne vom opri la acest Zero (ãsta-i numele care i se potriveºte) ºi care a guiþat cã România Modernã începe cu istoria Casei Regale (?!). Bã, prostule, de ce vrei tu sã fii ºi Zero Barat? Te prefaci cã nu ai auzit de Alexandru Ioan Cuza? Cine te sileºte sã fii lichea ºi sã rãspîndeºti otrãvuri în mintea oamenilor? Dacã nu ºtii Istorie, taci dracu’ din gurã. A lãtrat ceva ºi reîncarnarea lui Dudaev, în stilul lui studiat – la oglindã (el învaþã pe de rost „discursurile”, însã tot prostii debiteazã). Dar, indiferent ce cliºee foloseºte bãrbãtuºul deºirat ºi calculat, nu-l va vindeca nimeni de cacofonii. Am spicuit una: „Regele Mihai a ales ca centenarul…”. Ce v-am zis noi, cã Bîl-Bîl face pe el? MARILENA ROTARY Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Martie 2015, ora 13:28
Tunuri ºi pomeni electorale PSD-iste
PSD un partid de hoti www.ziartricolorul.ro/tunuri-si-pomeni-electorale-psd-iste/ În rãzboiul sãu cu adversarii politici, metodele pot fi oricît de ticãloase, ceea ce contravine interesului public ºi moralei. Pe primul plan, cu vechi tradiþii la PSD-iºti, stau pomenile electorale. Pretextul de moment ar fi ,,susþinerea” viitoarelor mame, concediul medical urmînd sã fie de 100%, prin urmare fãrã sã se þinã seama de impozit, astfel cã ajutorul ar deveni 115%. Un rîs voios ºi zgomotos de miniºtri a anunþat în ºedinþa Guvernului aceastã izbîndã istoricã. O altã pomanã electoralã sînt pensiile, cam 500.000 la numãr, ce ar urma sã fie primite deîndatã pentru niºte suferinþe din trecut, ceva asemãnãtor cu alte 900.000 de pensii acordate de guvernarea Boc. Nici unii, nici alþii nu au cotizat la asigurãri sociale, astfel cã tot jaful este numai din banul public. Scopurile electorale sînt evidente. S-a mai încercat ºi mãrirea alocaþiilor la copii din aceleaºi surse dubioase, dar care sã aducã voturi PSD-iºtilor. Pe moment, încercarea a dat greº, dar permanent guvernanþii sînt cu ochii pe bugetul þãrii, cum sã îl dea ei cui vor ºi numai pentru voturi. De medici, de ºosele etc. se uitã. Din disperare, Guvernul aflat la Putere ar da toatã averea þãrii în scop electoral. Domnul Ponta laudã pe ministrul de Externe, Agamiþã Dandanache Aurescu, care confundã hãrþile Europei ºi dã vina pe alþii, ca ºi cînd drapelul Germaniei nu l-ar fi þinut în mînã. Este interesant refuzul de a vota împotriva lui Laszlo Borbely, pierderea imunitãþii sau acceptul de cercetare penalã atît timp cît aceiaºi parlamentari au pierdut pensiile speciale despre care Ponta afirmã cu orice ocazie cã s-au restituit. Nici vorbã. Pensiile speciale au rãmas tãiate de guvernul Boc ºi constituie o constrîngere împotriva deputaþilor de a vota tot ceea ce le cere Ponta. Cîtã vreme pensiile speciale ale deputaþilor rãmîn tãiate, rãmîne prezentã ºi constrîngerea acestora. Avocat NESTOR CÃLIN Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Martie 2015, ora 13:37
Industria româneascã, o utopie?
www.ziartricolorul.ro/industria-romaneasca-o-utopie/ Cu fiecare an care trece, comparaþia cu „perioada de dinainte de 1989″ începe sã fie extrem de flatantã faþã de „perioada de dupã 1989″. Putem analiza cît dorim „perioada de dinainte”, dar fãrã rost în acest moment. Este cazul sã trãim în prezent ºi sã ne gîndim cu speranþã (?!) spre viitor. Avem motive sã fim optimiºti în legãturã cu viitorul apropiat? Eu zic cã nu. „Toþi oamenii preºedintelui”, dupã titlul unui film celebru, ni-i prezintã pe Vasile Blaga, Mihai Rãzvan Ungureanu, Andreea Paul, Monica Macovei, Mihail Neamþu (cei doi care scoteau capul pe geamul de la W.C. cu puþin timp în urmã), Adriean Videanu, Radu Berceanu, ca sã-i enumãr doar pe cei mai cunoscuþi. Dacã este înconjurat sau sprijinit de aceºti oameni, tot ceea ce va spune sau va face acest om, îmi este indiferent. M-am sãturat de bãsism. Pleacã ai lor, vin ai lor sau spune-mi cu cine te asemeni ca sã-þi spun cine eºti. Dar destul despre Iohannis, un om care nu ºtia nici cît este PIB-ul þãrii pe care vroia sã o conducã. Ce aºteptãri pot avea de la el? Primul-ministru ºi Guvernul pot reprezenta o speranþã, dar cum sã ai aºteptãri de la niºte ghiocei înclinaþi spre vest? 90% dintre români probabil cã vor spune cã noi avem nevoie de FMI ca sã ne dea împrumuturi, sã ieºim din ºanþul în care sîntem de 25 de ani. Dar nu cumva FMI-ul ne-a adus în aceastã situaþie? Nu cumva FMI-ul este cel care are nevoie de noi? Vorbele care rãsuflau pe la sfîrºitul anilor ’90 cum cã FMI-ul punea condiþii ca, de exemplu, neconstruirea de ºosele sau închiderea de fabrici ºi uzine, erau doar niºte invenþii? Vãd cã România a construit niºte cioturi de ºosele ºi ºi-a distrus totalmente industria. Pot sã înþeleg ºi sã accept cu mult drag investiþiile strãine, dar abandonarea fabricilor româneºti este de neacceptat. Dragi guvernanþi, ce vã împiedicã sã refaceþi clãdirile cu geamuri sparte ºi igrasie, care reprezentau odinioarã stîlpii industriei româneºti? Cît o costa sã puneþi niºte termopane ºi sã igienizaþi pereþii care plîng dupã vremurile în care priveau producþia ºi „oamenii muncii”? Acum au rãmas doar oamenii. Munca a dispãrut. ªomaj galopant care duce la depresie ºi familii destrãmate. Se mãresc taxele ºi impozitele pentru cã nu avem bani, dar nici nu vrem sã facem bani. Sau nu sîntem lãsaþi? Închiderea fabricilor era o cerinþã a FMI-ului? Înseamnã cã redeschiderea lor ar reprezenta un afront imens la adresa vesticilor, care saliveazã cînd privesc industria noastrã minunatã, dar care lipseºte cu desãvîrºire. O fabricã privatizatã îþi va aduce la buget numai impozitul pe profit ºi pe salariile angajaþilor, salarii care sîntem siguri cã sînt aºa cum apar în contracte, sau sînt mici tocmai ca sã se eludeze plata unui impozit mai mare? Profitul, ºi el, poate fi fãcut zero din pix. Maºinaþiunile financiare ale patronilor sînt infinite. În schimb, dacã nu privatizezi o fabricã, vei avea cheltuielile cu salariile, curentul, transportul, plata furnizorilor etc., dar tot profitul se va duce la stat. Un calcul simplu ne aratã cã privatizarea unei fabrici va aduce, an de an, o gaurã mare la bugetul de stat. Nu spune nimeni sã desfiinþaþi tot ce înseamnã depozite ºi fãbricuþe construite de investitorii autohtoni sau de peste hotare. Noi am trecut de la extrema „totul construit de cãtre stat” (pînã în 1990) la o altã abordare dusã la limitã: „nimic construit de cãtre stat”. Fonduri existã. Cine ne împiedicã sã recondiþionãm mãcar o uzinã mare o datã la 5 ani? FMI-ul? Departamentul de Stat (din SUA)? Grupul Bilderberg? Sau este vorba despre frica noastrã cronicã sã nu îi supãrãm pe cei care sînt mai marii lumii? Cînd o sã ne debarasãm de aceºti politicieni cu pantalonii tremurînd? Statul nu mai construieºte absolut nimic. Nu mai existã utilaje ºi nici angajaþi care, mîine, dacã ar fi o calamitate, sã ridice 2-3 blocuri prãbuºite. Lucrãm numai pe bazã de licitaþii, ºtim cu toþii cît de cinstite. Aºteptãm ca firma care a cîºtigat licitaþia sã termine lucrarea, desigur cu n amînãri ºi suplimentãri de plãþi din partea statului. Cînd este gata, lucrarea a costat de cîteva ori mai mult decît ar fi fost preþul pieþei. În atare condiþii, ministrul sau primarul sau consiliul care a aprobat o asemenea lucrare este prietenul cetãþenilor sau duºmanul lor? Se mai mirã cã puterea se roteºte, cel tîrziu, o datã la 10 ani. Lumea se saturã de fiecare dintre ei, dar dubios cã, de fiecare datã, se întoarce la cei care au jefuit înainte, în loc sã se arunce în necunoscut ºi sã voteze un partid care nu a fost la guvernare. Cînd te întorci la unul care te-a furat, nu ai dreptul ca, mai apoi, sã te plîngi de el. Sau îl ai, pentru cã libertatea de exprimare încã existã în România, doar cã devii penibil. Statul nu mai construieºte fabrici, uzine, blocuri (doar ANL a mai construit), spitale, policlinici, ºcoli, licee, universitãþi, dar nici mãcar nu îºi pãstreazã spaþiile comerciale de la parterurile blocurilor (magazine, farmacii). Statul preferã doar sã primeascã chiria acelor spaþii, unele dintre ele nemaifiind ale statului. De ce acest abandon? „N-o sã fiþi în stare nici sã zugrãviþi ceea ce a construit tata”, spunea Nicu Ceauºescu. A fost oare un blestem, sau o viziune? Vãzînd ulii care rupeau din cadavrul regimului Ceauºescu, Nicu ºi-a dat seama cu cine are de-a face ºi cu cine o sã avem ºi noi de-a face. La începutul lui 1990, într-o vizitã prin fabricile bucureºtene (cînd ele încã nu erau distruse), Petre Roman era încîntat de aparatura computerizatã recent (desigur cã în regimul împuºcatului). Ce a spus el, imediat dupã aceastã vizitã? Cã „Industria româneascã este un morman de fiare vechi”. Acum înþelegeþi de ce aceºti oameni supravieþuiesc timpului politic? Întîi la FSN, apoi la PD, acum la PNL. Mîine la PMP? Avem bani sã cumpãrãm avioane second-hand, dar nu avem bani pentru industrie. Cum s-a ajuns într-o asemenea fundãturã? Vorbeam despre alegeri, dar poate noi îi votãm pe alþii, dar sforile se trag la Înalta poartã, acum la Washington. Atunci ce speranþã ne mai rãmîne? Protestul stradal? Pînã ºi ãla iese din calcul pentru cã NSA-ul american este deja cu ochiul Big Brother-ului pe noi. Unchiul Sam nu doarme. Ca atare, orice miºcare de protest va trebui sã fie una spontanã ºi naþionalã. Dar un popor înfometat ºi deprimat este mult mai uºor de manipulat cu: democracy, freedom of spech, the land of the brave, cuvinte care se lipesc mai uºor de urechile celor tineri, forþa unui protest masiv. Ei acceptã orice. Ei sînt cei mai tãcuþi, cei mai plafonaþi, cei mai resemnaþi, cei mai manipulaþi. Viitorul nu sunã bine. Cel mai trist este cã nici nu am încercat sã resuscitãm Marea Industrie. Ne-am bazat pe IMM-uri. O sanie nu se trage cu 10 reni pitici. Mai ai nevoie ºi de 2 sau 4 reni mari ºi voinici. Noi am renunþat la renii mari ºi nici nu le-am mai oblojit rãnile. Ne-am uitat la ei cum mor ºi nici nu i-am înlocuit cu alþii. Fostele tãri ale Blocului Comunist nu ºi-au distrus chiar toatã industria. Noi, aici sîntem pe locul 1 în Europa. Exact unde nu trebuia. I-am pus capac, am îngropat-o ºi am mîncat ºi bomboana de pe colivã. În oraºele cu mari uzine a existat o explozie demograficã în anii ’70-’80. Acum, acele oraºe sînt niºte fantome ale trecutului. Muncitorii de atunci sînt agricultorii de acum ºi stau cu sãpãliga în mînã, în spatele curþii, în loc sã înveþe o nouã generaþie de ingineri cum se prelucreazã oþelul, spre exemplu. Care generaþie? Copiii lor au plecat în bejenie spre alte oraºe sau chiar spre Bucureºti, sperînd cã deblocarea unui telefon la Obor sau videochat-ul le va þine de foame. κi ajutã ºi ei pãrinþii dacã pot, dacã nu, pãrinþii le mai trimit o zacuscã sau niºte borcane cu murãturi. Braºovul, de exemplu, este un oraº pustiu. În afarã de centru ºi creasta munþilor, el este pãrãsit. Sînt strãzi cu magazine cu lemne în geam, dar în spatele geamurilor se vãd îngãlbenite reclame la „Tractorul Braºov”. Trecut-au anii. „Vom fi iarãºi ce-am fost ºi mai mult decît atît” (Petru Rareº). Vom avea iar industria de altãdatã? Acum este un moment de cotiturã. Stãm ºi ne uitãm cum industria se vinde la fiare vechi, sau luãm atitudine? Ne lãsãm cãlcaþi în picioare mai rãu ca niciodatã? Mereu a fost o Înaltã Poartã (mai puþin pe vremea lui Ceauºescu) la care bãteam timizi sau care ne trimitea soli cu piepturile umflate, dar parcã acum Poarta este ºi mai Înaltã ºi piepturile lor sînt ºi mai umflate. Sînt umflate pentru cã noi le-am permis sã ajungã aºa. Ne-au cucerit economic, pentru cã noi ne-am vîndut de bunã voie industria, sau am lãsat-o sã putrezeascã. Orice are un sfîrºit ºi un început. Stãm cu mîinile în sîn? Dacã da, sîntem niºte laºi. Niºte neputincioºi în faþa Istoriei, care vine nemiloasã ºi ne ºterge de pe faþa pãmîntului. Þãri se nasc, dar ºi dispar din Istorie. Nici o þarã n-o sã stea sã ne þinã de mînã ºi sã ne mîngîie pe cap. O sã rupã din noi cu prima ocazie, dacã ne vede bolnavi ºi cãzuþi. Haideþi sã ne vindecãm de somnul ãsta complice ºi rece, ca o ploaie întunecatã într-un martie ca cel prezent. Istoria nu ne va ierta, dacã ne uitãm indiferenþi la prãbuºirea industriei. Sã o ajutãm! Sã urnim munþii din loc! Sã vinã muntele la Mahomed! Haideþi sã nu stãm pasivi pentru cã altã þarã nu avem ºi altã viaþã nici atît! EMI Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Martie 2015, ora 13:44
CAMPANIE JENANTÃ
cadourile-electorale-care-au-o-valoare-mai-mare-de-10-lei-interzise www.ziartricolorul.ro/campanie-jenanta/ De candidaþi nu ducem lipsã! Problema este cã nici unul nu pare a lua în serios competiþia. Nici unul dintre cei care conteazã! Dimpotrivã, pare cã s-au implicat în campanie, fie din vanitãþi ºi orgolii personale, fie în urma unor obligaþii de partid. Pentru cã toþi afiºeazã, din start ºi voit, atitudinea perdantului. Bunãoarã, Elena Udrea pare a fi intrat în cursã pentru a putea beneficia de sesiunea de shopping electoral la preþ redus, sau chiar „moca”, o campanie de solduri aferente candidaþilor care-ºi fac de lucru cu noile normative specifice „vizitelor de lucru” electorale. Ori, poate este beneficiul ei personal pentru „sacrificiul” intrãrii în cursã! ªi pare cã strict plãcerile ei personale conteazã în aceastã competiþie, inclusiv din perspectiva posibilitãþii de a se maimuþãri o lunã ca prezidenþiabil cu SPP la poartã. În rest, candidata acþioneazã ºi reacþioneazã într-un fel care serveºte, fie ºi indirect, singurului „alergãtor” care, pînã la aceastã orã, conteazã. Cãci, deºi Elena Udrea a tot înfierat spectacolul muncitoresc de campanie ºi de zi de naºtere al candidatului PSD, propria ei lansare a avut un penibil iz uniformizant. Pentru cã, dupã ce s-a arãtat deranjatã de marea de steaguri roºii, ºi-a costumat propriul staff într-un albastru de salopetã uniformizatã ºi l-a dus pe ruina unui foste mari fabrici (vorba aceea: ruinele la ruine trag!). O plagiere poate inconºtientã (deºi singurã sublinia cã nu crede în coincidenþe, nu în aceastã perioadã!) a abilitãþii PSD-ului de a se afiºa partidul masselor. ªi nici Iohannis nu s-a îndepãrtat de acest tablou în care pare cã scopul campaniei este unul pur personal, alegînd sã-ºi lanseze în prima zi „electoralã” (cã, deh’, ºi dupã spusele lui, nu existã coincidenþe!) prima sa carte. „Pas cu pas” – cã-i scump la vorbã! Un volum autobiografic „de sub 200 de pagini” (cam scurtã biografia!), lansat înaintea etapei prezidenþiale (probabil pentru cã ºtie cã nu va exista un capitol biografic în aceastã funcþie). O carte care, e drept, nu are ce rãu sã facã naþiunii electorale, dar care a fost lansatã, de parcã þara pentru care vrea sã candideze este doar pe fruntariile bulibaºelor de Sibiu, în sediul primãriei pe care încã o pãstoreºte. Iar un alt candidat, cu un nevinovat nume de telemea învechitã, ne promite construirea de fabrici de becuri (or, e nevoie „sã ne luminãm poporul dacã vrem sã fim liberi” – N. Bãlcescu, dar nu la asta se referea marele gînditor). ªi poate cã, de fapt, nici nu ne aºteptãm la prea multã agitaþie per capita de candidat cu ºanse aparente. Tragedia vine însã din faptul cã totul pare a fi bine însãilat tocmai pentru a distrage atenþia de la marºul spre statul cvasiabuziv al actualei guvernãri. Care nu toacã mãrunt pe la capetele mai deºirate ale democraþiei ºi libertãþilor noastre, ci împleteºte de-a dreptul noduri pe singurul fir care ne mai leagã de speranþele baricadelor din decembrie ’89. Cãci feluritele instituþii ale statului îºi aºazã peste dinþii cariaþi de birocraþie colþii pe care sã-i înfigã într-o carne de tun care nici mãcar zvîcniri de revoltã nu mai dã la ivealã. Iar aceste instituþii-corb, agenþii ce pînã mai ieri fiinþau într-o marotã a aparentei necesitãþi, se rigidizeazã trasînd liniile de demarcaþie ale viitorului stat în stat pesedist. ªi privim absenþi cum consiliul de discriminare a românilor îºi întinde „sfera de competenþe”, instituþia micron trasferîndu-ºi agenda de „combatere a discriminãrii” dincolo de cazuistica de pînã acum. Acum analizeazã compoziþii literare, pentru început versificaþia noului Imn al naþionalei de fotbal, cu indicaþii de cenzor al versului deranjant (nici nu mai conteazã care): „Pe ei, pe mama lor!”. ªi este doar pilonul de fundamentare ºi sã nu fim miraþi în clipa în care tezele trasate în marþea neagrã a democraþiei se vor aplica revistelor, ziarelor, cãrþilor ºi parodiilor TV, într-o ºtergere a ultimelor zvîcniri ale ultimelor peniþe ale unei naþiuni care ºi-a plecat fruntea. Tot în linia acestor agenþii, instituþii, deconcentrate ºi alte cele, care devin agenturile unei puteri care nu va aºtepta nici mãcar sã se usuce tuºul votului, regãsim ºi Consiliul Concurenþei. Care a tãcut ani întregi, cînd guvernanþii se jucau cu tarifele la gaze ºi electricitate, cînd bãieþii deºtepþi ne furau din buzunare, dar pe care puterea a reevaluat-o ºi a aºezat-o pe un alt vîrf de lance. Pentru cã, în fond, aºa se clãdeºte un stat poliþienesc; prin darea de atribuþii ºi libertãþi de abuzuri unor instituþii. Mai ieri plãpînde structuri-scobitoare, scobind dupã lefuri în sacii bugetului, astãzi gata sã devinã piloni ai statului pesedist. Un Consiliu al Concurenþei transformat în cerber la dispoziþia guvernanþilor. ªi care se pricepe la orice: de la înþelegerile pe piaþa acumulatorilor auto (!), la analiza pieþei de retail ºi a pieþei de publicitate (unde a aplicat, practic, amenzi pe veniturile din creaþie – ce atîta creativitate la un popor care trebuie sã dîrdîie în turmã, dãuneazã uniformizãrii!) la sancþionarea pieþei mass-media. Cît sã devinã un conciliu anti-economie (de piaþã). Sau, pentru a rãmîne la tezele din marþea neagrã, un consiliu mercurial al economiei planificate (de cãtre guvernanþi!). Un organism care a ajuns sã aplice sancþiuni pentru înþelegeri în domeniul publicitar, dar sã facã ºi descinderi la sediul televiziunilor (poate, mîine-poimîine, va fi chiar parte a unei noi gãrzi financiare cu atribuþii extinse ºi denumire pe mãsurã – Garda Concurenþei!). Un Consiliu al concurenþei care, iatã, nu suflã o vorbã despre concurenþa neloialã a PSD-ului, care a umplut þara cu bannere ºi portrete ale tovarãºului prim june socialist de ai impresia cã au mai pus ºi stîlpi de iluminat public pentru a avea unde sã agaþe trofeele indiferenþei noastre. CEZAR ADONIS MIHALACHE Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 14 Martie 2015, ora 15:29
ehhhh, acu ' ca citi si presa tricolora in timp ce -mi beam cafeluta de dupa-masa, ma duc si pe la politice sa mai ma distrez putin !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Martie 2015, ora 08:43
alooooo....stati la locurile dvs si nu va-nghesuiti , ca-i destula cafea !
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Martie 2015, ora 08:59
De la: gabigabi2, la data 2015-03-15 08:43:06alooooo....stati la locurile dvs si nu va-nghesuiti , ca-i destula cafea ! Buna dimineata! Mmmmm, o cafea aromata este inceputul perfect al duminicii. Maine , o noua saptamana de munca, insa astazi profitam la maxim. Beau o gura de cafea cu tine si trag cateva fumuri, poi ma duc pe la cumparaturi. Ieri am fost la pescuit, asa ca ma duc sa cumpar peste de o saramura....
|
Postat pe: 15 Martie 2015, ora 09:21
De la: Black_Friday_, la data 2015-03-15 08:59:10De la: gabigabi2, la data 2015-03-15 08:43:06alooooo....stati la locurile dvs si nu va-nghesuiti , ca-i destula cafea ! ' neata buna ! tocmai ce-am admirat-o pe una care, tragind pe spate capul pestelui , in jos spre coada, intr-o miscare foarte precisa, l-a dezbracat pe bietul peste de l-a lasat numai fileul de pe oase ! ei, asta da, pescarita ! spor la cumparaturi !
|
Postat pe: 15 Martie 2015, ora 09:30
De la: gabigabi2, la data 2015-03-15 08:43:06alooooo....stati la locurile dvs si nu va-nghesuiti , ca-i destula cafea ! o cafea imi torn si io...da' nu ma-nghesui ...imi aprind o tigara si trag cu sete din ea...
|
|
Postat pe: 15 Martie 2015, ora 09:31
De la: Black_Friday_, la data 2015-03-15 08:59:10De la: gabigabi2, la data 2015-03-15 08:43:06alooooo....stati la locurile dvs si nu va-nghesuiti , ca-i destula cafea ! www.google.ro/search?q=saramura+de+crap&rls=org.mozilla:ro:offic... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 15 Martie 2015, ora 09:33
|
|
Postat pe: 15 Martie 2015, ora 09:39
SURSE - O ședințã neplãcutã pentru Vasile Blaga, în vechiul PDL www.stiripesurse.ro/surse-o-edin-a-neplacuta-pentru-vasile-blaga... Liderii vechiului PDL se vor reuni în ședința Colegiului Director, înainte de a merge în fața Biroului Permanent Național al marelui PNL. În plin scandal de corupție, liderii PDL trebuie sã ia o serie de decizii importante, tocmai în ceea ce privește corupții din partid sau viitorii clienți ai DNA. Pe ordinea de zi informalã a ședinței PDL se va regãsi un punct extrem de sensibil: modificarea statutului, pentru a-i arde pe corupții aflați în diferite faze ale urmãririi penale. Aici, cei de la PDL au o problemã mare cât casa, având în vedere cã vântul dinspre DNA bate tocmai spre foștii oameni ai lui Traian Bãsescu. Deși nu s-a început urmãrirea penalã pe numele lui Vasile Blaga, la DNA au fost depuse cel puțin 3 denunțuri, iar procurorii îl pot chema oricând pentru lãmuriri sau chiar mai mult. Și din acest motiv, cei din vechiul PDL încearcã umble cu grijã la viitoarele prevederi statutare, pentru cã Vasile Blaga este doar vârful de lance, în situația sa fiind mai mulți grei ai PDL. Un alt punct sensibil pe ordinea de zi a Colegiului Director de la PDL va fi situația datoriilor din teritoriu. La PDL s-a produs o descentralizare a filialelor județene, care s-au administrat în regim propriu. Cumulat, nivelul datoriilor se învârte în jurul sumei de 3 milioane de euro, la fel ca și în vechiul PNL. Surse din vechiul PDL ne-au explicat cã rãmâne de vãzut dacã vor fi abordate direct conflictele majore din sânul noului PNL. Bucureștiul, Gorjul, dar și alte organizații stau pe un butoi cu pulbere, din cauza rãzboiului dintre co-președinții PDL și PNL din teritoriu. La București, poziția lui Blaga a fost clarã: a îndemnat-o pe Anca Boagiu sã nu cedeze un pas în fața lui Teodor Atanasiu. De altfel, surse din PDL susțin cã democrat-liberalii au dat foc fuziunii cu PNL cu acordul lui Vasile Blaga. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 15 Martie 2015, ora 09:42
EXCLUSIV Nebunia din Dosarul Vâlcov: Banii la pungã și întâlniri în cimitir/ STENOGRAME www.stiripesurse.ro/exclusiv-nebunia-din-dosarul-valcov-banii-la... Dosarul în care este implicat ministrul Finanțelor Publice dezvãluie o lume mafiotã. Procurorii DNA noteazã cã ministrul primea banii la pungã în tranșe cuprinse între 400.000 și 1.000.000 de lei, iar întâlnirile conspirative aveau loc noaptea în cimitir. Informația apare în referatul procurorilor DNA cu propunerea de arestare pentru actualul primar al municipiului Slatina, Minel Prina, reținut pentru complicitate la trafic de influențã, în dosarul în care a fost pus sub acuzare și ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov. "Astfel, la momentul efectuãrii plãților de cãtre Compania de Apã Olt, Vâlcov Darius se prezenta la sediul SC Tehnologica Radion, dupã ce îl suna în prealabil pe telefonul mobil aspecte confirmate de angajați. Remiterea sumelor de bani cãtre Vâlcov s-a realizat în pungi de plastic în tranșe cuprinse între 400.000 și 1.000.000 de lei, proveniența banilor remiși fiind justificatã de omul de afaceri ca fiind din vânzarea unor terenuri proprietate personalã sau din retrageri în numerar din contul personal", se aratã în document. Procurorii au constatat cã omul de afaceri l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina la acea datã, cãruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului constând în influențarea factorilor de decizie din cadrul autoritãții contractante în vederea câștigãrii unor licitații de lucrãri pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drãgãnești, sã îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fãrã TVA) conform contractelor de execuție a respectivelor lucrãri. În urma acceptãrii propunerii fãcute, firma sa a câștigat licitațiile organizate în cadrul proiectului ''Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apã și apã uzatã în județul Olt'', având ca obiect semnarea contractelor cu Compania de Apã Olt pentru urmãtoarele lucrãri: ''Reabilitare și extindere rețele de apã și canalizare în municipiul Slatina'', ''Reabilitare și extindere rețele de apã și canalizare în orașele Drãgãnești-Olt și Piatra-Olt'' și ''Reabilitare și extindere rețele de apã și canalizare în orașele Scornicești și Potcoava''. "Astfel, în baza acestei înțelegeri, începând cu luna decembrie 2010, Darius Vâlcov s-a prezentat periodic la sediul firmei acestuia din București, unde a primit sume de bani în lei, remiterea fiind realizatã ori de câte ori contractantul Compania de Apã Olt efectua plãți în contul SC Tehnologica Radion SRL", au reținut anchetatorii. Potrivit documentului, începând cu jumãtatea anului 2012, din cauza unor probleme financiare existente în cadrul firmei omul de afaceri nu a mai putut face plãțile cãtre Vâlcov, context în care acesta l-a pus în legãturã cu viceprimarul Minel Prina care știa de înțelegere, hotãrând, în scopul disimulãrii provenienței ilegale a banilor, ca diferențele de bani neonorate sã fie plãtite de SC Tehnologica Radion cãtre SC Plus Confort SRL, prin încheierea a trei contracte fictive de furnizare de bunuri/servicii, fãrã ca aceastã societate sã presteze vreun serviciu. Astfel, aratã DNA, banii s-au virat, pe baza acestei relații comerciale nereale, și în perioada 2010-2012, Darius Vâlcov primind o sumã cuprinsã între 1.500.000 — 2.000.000 euro, echivalentul în lei. În referat se precizeazã cã în perioada 2009-2014 omul de afaceri s-a întâlnit de mai multe ori cu Prina și Vâlcov pe raza municipiului Slatina și în București, una dintre locațiile de întâlnire fiind Hotelul City. "În cursul anului 2009, în urma participãrii la cele trei licitații, având ca obiect lucrãri de reabilitare și extindere rețea de apã și canalizare în cadrul unui proiect cu finanțare europeanã, SC Tehnologica Radion a fost declaratã câștigãtoare, iar în perioada soluționãrii contestațiilor formulate de ceilalți participanți la licitație, omul de afaceri s-a întâlnit cu suspectul Vâlcov la sediul SC Tehnologica Radion, care l-a asigurat cã nu existã motive de îngrijorare în legãturã cu admiterea contestațiilor. Aceste aspecte i-au format convingerea cã pentru câștigarea licitației și soluționarea favorabilã a contestațiilor formulate de celelalte firme, Vâlcov și-a exercitat influența asupra factorilor de decizie în atribuirea în cursului anul 2010 a celor trei contracte cu Compania de Apã Olt, contracte materializate la datele de 13.05.2010, în valoare de 28 milioane de lei, 30.07.2010 în valoare de 44 milioane lei și 04.08.2010, în valoare de 23 milioane de lei", se mai spune în referat. ******* Iatã convorbiri dintre cei implicați în dosar: Din data de 24.02.2015: „TIMOFTE PETRE BOGDAN: Ca sã vezi ce mi-au oprit. Când m-am dus, m-am dus, aºa, cu teancu’ de dosare. Ce-au scos de acolo? Contractu’ cu MKS! Contractu’ cu PLUS CONFORT! Contractu’ cu CAFMIN, contractele cu …[neinteligibil]…, contractele cu ACETI. Atât! Nimic altceva. TIMOFTE PETRE BOGDAN: Eu sunt asociat ºi director general. Cu funcþii depline, cu împuterniciri, eu am semnat tot. Trebuia sã spun: „Doamnã!” zic: „Ce sã vinã aia, cã aia nu ºtie nimic. Vã spu, eu sunt administrator de fapt.” Da?” …[…]… „TIMOFTE BOGDAN PETRE: Sã trecem la CAFMIN. ªi ãla a venit exact… ãla a venit exact în timp ce eu… când mã apucasem cu CAFMIN-u’. Înþelegi? La CAFMIN eu îl visam, cã era simplu, douã facturi, ºtiam exact ce luasem de la el, ce [cuvânt obscen]. MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Da’ ãla, ce dracu ai luat de la el? TIMOFTE BOGDAN PETRE: De la ãla am luat de 10 miliarde în acte, care i-am achitat. Mi-a facturat ºi i-am plãtit. De trei ani de zile. 10 miliarde. Am luat betoane ºi armãturã pentru blocuri. „A, pentru blocuri? Ale cui sunt blocurile? Ale lui ACETI… ACETI?! ªi are ºi colo, ºi colo. Aa, O.K.! Haideþi cã o sã-l luãm ºi pe ACETI.” Aºa! „ªi unde aþi luat betoanele?” Ce puteam sã zic: „Doamnã, sunt puse în operã. Sunt în lucrare, aºa.” „ªi aþi facturat cãtre ACETI?” …[…]… „MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Deci, relaþia cu M.K.S.… TIMOFTE BOGDAN PETRE: Relaþia cu PLUS CONFORT, relaþia cu ACETI, relaþia cu CAFMIN ºi relaþia cu SPOTLESS.” …[…]… „TIMOFTE BOGDAN PETRE: Tu nu apari cu materiale de 1 miliard cum am cumpãrat, cu termosistem de atâþia bani! Ai înþeles?!” ...[…]… „TIMOFTE BOGDAN PETRE: Dupã aia am ieºit cu LUCI, m-am dus cu el la CITY, am scris exact ce am declarat acolo, el veni acuma, la fel, sã se întâlneascã cu șefu. Eu i-am spus decât atât… „Mã, mânca-þi-aº…!” MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Stai, cã m-ai pierdut. Mai zi o datã! TIMOFTE BOGDAN PETRE: M-am întâlnit cu LUCI la CITY. A scris ºi el pe foaie tot ce-am… întrebãrile care mi le-a pus ãia, rãspunsurile, toate ce au luat, ce cutare, ce am mai vorbit adiacent ºi de ce era scris acolo, dacã nu s-au scris toate… Aºa! Deci, acolo mai era în spatele lu’ …[neinteligibil, vorbeºte în ºoaptã]… sã se întâlneascã cu DARIUS… cu [cuvânt obscen] ãlalalt. MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Cu DARIUS? TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da!„ …[…]…. „TIMOFTE BOGDAN PETRE: Pãi, cum? Cum? Exact aºa i-am spus: „Mânca-þi-aº [cuvânt obscen] ta, fii atent aicea. Dacã e nevoie mã chemi ºi stãm de vorbã cu DARIUS în faþã ºi eu i spun în faþã. Mânca-þi-aº gura! Poþi sã mã pui, sã aºa… sã torni sarea acolo, nu zic nimic, da’ gândiþi-vã! Am doi copii, fraþilor!” ªi mai spun o treabã: „Vai morþii mei!” Cã mai este ºi vorba aialaltã: Da, mã, am fãcut, da’ barem… Mânca-v-aº!„ …[…]… „MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Cine? Vorbeai tu cu LUCI ºi el îþi zicea? TIMOFTE BOGDAN PETRE: LUCI! Da, da! Cã sunt alþii care gândesc pentru noi ºi ºtiu ei ce au de fãcut”. …[…]… „MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Bã, da’ când… când þi-am… când ai primit banii de la M.K.S., cã a fost, nu mai ºtiu, 1 milion douã sute patruzeci, 1 milion trei sute… TIMOFTE BOGDAN PETRE: 1 milion trei sute! MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ãia toþi s-au dus în hotel? TIMOFTE BOGDAN PETRE: Pãi, da, mã, ce dracu’ sã fac eu cu… MOCANU MARIAN ALEXANDRU: [ofteazã] Pãi, era o poveste cu… a încasat PLUS CONFORT de la TEHNOLOGICA în perioada aia ºi sã-mi bag [cuvânt obscen] în ea de treabã, fix în perioada aia eu þi i-am dat þie în BOGMAR cu lucrãrile [cuvânt obscen] mele ºi dupã aia toate s-au dus în hotel. TIMOFTE BOGDAN PETRE: Toate s-au dus în hotel, pentru cã… pentru cã ºi din ACETI, ce mi-a dat ACETI am bãgat în hotel. ACETI mi-a dat pentru blocurile ºi noi bãgam în partea astalaltã. Ai înþeles?” …[…]… „TIMOFTE BOGDAN PETRE: 450 de miliarde… de milioane. 1 miliard o sutã ºtii unde sunt? Sunt bãgaþi în ACETI. Deci, dupã ce cã eu în toatã perioada asta am trãit cu salariu’… ºi munca mea, pãi, mi-o luaþi ºi pe aia, mã, sã moarã mama? ªi îi zic lui LUCI: „Mãi, nene, aia-i ºmecheria mea, e munca mea, e riscu’ meu, e stresu’ meu, e ºmecheria mea Ãia-s banii mei!” „Pãi, nu poþi sã-i scoþi, cã trebuie sã plãtim datoriile din urmã.” „Pãi, stai mã, puþin! Cu banii mei… ei vin cu banii…”. …[…]… „TIMOFTE BOGDAN PETRE: Te rog frumos, ALEX… Nu, nu, nu zic! Eu când mã întâlnesc cu DARIUS, eu îi spun în faþã. „Mânca-þi-aº [cuvânt obscen] ta… Îþi mãnânc… Merg pânã în pânzele albe!” Da? „Spune-i exact ce faci… dar decât atât... sã nu mã duc acolo, frate… cã las doi copii acasã… ºi nevastã.” MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Cã? TIMOFTE BOGDAN PETRE: „Cã las doi copii acasã ºi nevastã.” …[…]… „MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nici nu vreau sã mã gândesc câte ai fãcut tu acolo ºi ce creditare ai ºi tu în BOGMAR-u’ ãla, în [cuvânt obscen] mea. TIMOFTE BOGDAN PETRE: Vai de capu’ meu! Vai de capu’ meu! MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Mult? TIMOFTE BOGDAN PETRE: Vai de capu’ meu! Mult!” …[…]… „TIMOFTE BOGDAN PETRE: De ce nu i-ai mai plãtit lui CAFMIN? Ai 10 miliarde în 3 ani? De ce nu ai mai plãtit?” …[…]… „TIMOFTE BOGDAN PETRE: Bã, nu vezi cã-i clar? Cineva, care au fãcut… útia sunt niºte pulifrici, cum îmi zice mie DARIUS. Aºa îmi zice mie, pulifirici. MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Aºa îþi zice DARIUS? Pulifirici. TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da! Da…” …[…]… „TIMOFTE BOGDAN PETRE: M-a lãsat pe mine ºi s-a dus repede la DARIUS. ªi i-ar fi zis DARIUS… MOCANU MARIAN ALEXANDRU: La DARIUS? TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da! MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Pãi, ºi? TIMOFTE BOGDAN PETRE: Cicã ar fi zis DARIUS: „Bã… Sã se þinã tare…” ªi ãsta a spus: „La ce dracu’ sã se þinã tare, mã, cã nu ºtie nimic acolo?” ªi ã… sã nu treacã de ãºtia, de Antifraudã, cã are el pe ãla, îl cumpãrã pe ãla de sus care e la Antifraudã. Ceva de genu’ ãsta. O fi aºa, mi-o fi zis mie sã mã liniºtesc… MOCANU MARIAN ALEXANDRU: ªi sincer, te te întreb: te liniºteºti?” …[…]… „TIMOFTE BOGDAN PETRE: Urmãtoarele… urm… Urmãtoarele întrebãri ãstea sunt: „Bã! Ia spuneþi, mã, voi cã v-am ºi analizat. ªtiu cine sunteþi, ai cui sunteþi, ce aveþi pe numele vostru, sunteþi vai morþii voºtri. O.K.! Cine e, mã?” Asta vor sã ajungã, la DARIUS ºi la MINEL. „Cine sunt, mã?” MOCANU MARIAN ALEXANDRU: La MINEL? TIMOFTE BOGDAN PETRE: „Cine v-a învãþat, mã, pe voi sã faceþi aºa, cã voi nu ºtiþi, daþi-vã dracu’?” „Pãi domnule, cã sã vezi…” De unde… Da’ te întreabã simplu: „De unde ai tu BOGDANE ºi ALEX banii ãºtia?” …[…]… MOCANU MARIAN ALEXANDRU: ªi? Se duce el la puºcãrie? TIMOFTE BOGDAN PETRE: ªi zice… ªi zice cã ar fi zis DARIUS sãptãmâna trecutã, cât am stat noi pe aici în BUCUREªTI, s-au dus, s-au întâlnit în cimitir și au vorbit și... MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Îm? TIMOFTE BOGDAN PETRE: ªi zice cã ar fi zis DARIUS: „Bã, dacã se ajunge la nu ºtiu ce…”, cu o lacrimã aºa în colþ s-a întors ºi a zis ã… „Eu mi le asum pe toate. Nu o sã vã las pe niciunu’ aºa.” …[…]… TIMOFTE BOGDAN PETRE: Decât atâta i-am spus asearã când m-am despãrþit de el ºi o sã-i mai spun încã o datã ºi dacã mã cheamã sã vorbesc cu DARIUS: „Fraþilor, gândiþi-vã bine, nu sunt numai eu, BOGDAN TIMOFTE, în chestia asta, pulifriciu’. Suntem toþi. O luãm toþi. Da? Nu uitaþi cã am doi copii.” Mânca-v-aº [cuvânt obscen] voastrã ãsã v-o mãnânc. ªtii cum e vorba aia: „Fiecare îºi pãzeºte pielea!” La o adicã, când vezi cã toatã lumea fuge în stânga, în dreapta. Se debaraseazã de tine ca de o mãsea stricatã la o… la o chestie de asta. …[…]… TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da. Ãla: „Auzi, cum funcþioneazã hotelu’ ãsta?” „Cum l-ai fãcut, mã, cã-i plãtit cu 8 miliarde?” Atâþia bani sunt din SGV. –Cã s-a lipit cu MILENIUM, cum era. A dat 800 de milioane SGV-u’, 800 de milioane ºi dupã aia încã 1 miliard cã s-au lipit ãia. Nu ai ce ºi cum… MOCANU MARIAN ALEXANDRU: ªi cum, a crescut singur? [cuvânt obscen] mea! TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da, aºa, peste noapte! „Pãi, nu, cã am plãtit eu!” „ªi tu nu ai mai facturat?” „Nu!” „Pãi, ºi ai plãtit tu… Tu din ce ai plãtit, mã, BOGDANE? De unde ai avut tu banii ãºtia sã plãteºti?” MOCANU MARIAN ALEXANDRU: ªi este greu sã se vadã cã ai avut banii de la MKS, care MKS i-a avut de la PLUS CONFORT sau i-ai avut direct de la PLUS CONFORT sau de unde ai mai avut tu, dracu’, pe acolo? Îm? TIMOFTE BOGDAN PETRE: ªi aport! Aporturi, aporturi, aporturi! …[…]… TIMOFTE BOGDAN PETRE: Cã dimineaþã când m-am întâlnit eu cu el, când ne-am dus sã ne tundem, îmi zice: „Vezi cã am vorbit cu DARIUS ºi sã-i facturezi 70% din 2 miliarde lu’… lu’ SGV-u’. ªi o sã-þi dea SGV-u’ banii ãºtia sã te apuci de muncã.” „Astãzi facturezi! Da?” „O.K.!” Ce sã mai fac, ce sã mai, cã… MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Sã-mi facturezi tu mie pe SGV 2 miliarde? TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da. 70% din din 2 miliarde. TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pfoai de capu’…! Eu nu mai… nu pot sã spun sume, nu ºtiu câte zeroruri. …[neinteligibil]… mie …[neinteligibil]… Ce? …[neinteligibil]… Tu vrei sã dormi liniºtitã cu ãºtia în casã? MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Î… TIMOFTE PETRE BOGDAN: Nu puteam sã mã urc cu ei în maºinã, îmi rupeau mâna! Mã, îmi rupeau mâna! ªtii cum mã ºtiu ãia de la casele de schimb valutar? MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ã… TIMOFTE PETRE BOGDAN: Sute de mii am schimbat la ei! MOCANU MARIAN ALEXANDRU: În oraº, acolo? TIMOFTE PETRE BOGDAN: Aoleu! MOCANU MARIAN ALEXANDRU: ªi ce dracu’ ai fãcut cu ei? TIMOFTE PETRE BOGDAN: [râde] MOCANU MARIAN ALEXANDRU: În euro, i-ai schimbat în euro? TIMOFTE PETRE BOGDAN: Din euro în lei, din lei în euro. MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Cum trebuia la momentu’ respectiv? TIMOFTE PETRE BOGDAN: În dolari, în franci, în ce trebuia atunci. MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Mînca-þi-aº… TIMOFTE PETRE BOGDAN: ªtii cum mã ºtiau ãia? Când mã duceam, când îi sunam, oamenii ºtiau direct: „Cât vrei, 100 de mii, 200 de mii?” MOCANU MARIAN ALEXANDRU: [râde] ªilingi, lei, ce ai azi? TIMOFTE PETRE BOGDAN: „Ce ai, frate, astãzi?” „Vreau acum.” ªtii cum se fãceau? Într-o orã se fãceau, cum veneau banii, de pe la CRAIOVA, de pe la PITEªTI, casele de schimb, între ei? [rosteºte o interjecþie] Mã duceam, nu puteam sãi, sã-i descarc. [rosteºte o interjecþie] „Daþi-mi atât.” Cât a cãrat maºinuþa aia a mea… Cât au fost la mine în casã… Mânca-þiaº…! MOCANU MARIAN ALEXANDRU: A cãrat maºinuþa aia, CITROEN-u’, milioane, a?” …[…]… „MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Bã, numai... numai, de-aici, gândeºte-te cã e suma mare, BOGDANE, în [cuvânt obscen] mea! Adicã eu am luat niºte lucrãri fictive de la PLUS CONFORT, de la vãrã-miu, da? Le-am fãcut fictive ºi cu tine, aceleaºi lucrãri. Cã-s aceleaºi lucrãri, în [cuvânt obscen] mea! Da? ªi tu, banii ãºtia, 1 milion douã sute patruzeci, cât [cuvânt obscen] mea e, cã nici nu mai ºtiu, i-ai bãgat în hotel. Da? Hotel care e pe S.G.V., care S.G.V.-ul e al meu. Dup-aia ai mai primit de la PLUS CONFORT la fel. TIMOFTE BOGDAN PETRE: Douãzeci ºi douã! MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Cât? Douãzeci ºi douã de miliarde? TIMOFTE BOGDAN PETRE: Douãzeci ºi douã de miliarde! MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Pe ce?! Lucrãri care n-au existat, pe... TIMOFTE BOGDAN PETRE: Pãi, sunt 13 miliarde... 13 miliarde pe M.K.S. ºi douãzeci ºi douã pe PLUS CONFORT. MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Atâþia sunt? [cuvânt obscen] mea, nici nu le mai ºtiu! Cât fac... 22 cu 13...?” …[…]… „MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Pãi? [cuvânt obscen] mea! ªi MINEL...? Ce treabã are º-ãla-n ãsta? TIMOFTE BOGDAN PETRE: Nu ºtiu. Da' eu aºa am înþeles de la-nceput, cã "Bã, nu e treabã cu voi. Trebuie sã ajungã la DARIUS ºi la MINEL." …[…]… TIMOFTE BOGDAN PETRE: Cã nu e... Ei n-au treabã cu noi, ãºtia mici, pulifricii. Cã ei vor s-ajungã sã ne facã pe noi sã, sã spunem cã în spatele nostru stã DARIUS ºi cu MINEL. …[…]… TIMOFTE BOGDAN PETRE: „Stai sã întrebãm.” M-a întrebat. "Pot sã-mi deschid o firmã?" ªi, ºi ºtii ce a zis DARIUS, nu? „Bravo, mã, începeþi ºi voi sã gândiþi constructiv." El aºtepta de mult semnalu' ãsta. Adicã: "Bravo, mã, bã, vorbeºti serios?" "A zis, bã, bravo, ...[neinteligibil]..." MOCANU MARIAN ALEXANDRU: DARIUS þi-a zis: „Bravo, deschideþi firmã!” Dar nu te lãsa LUCI pânã la urmã, cã: „Stai sã vorbim, stai sã…” ********** Din data de 26.02.2015: MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ce sã repari [cuvânt obscen]?! ȘUȘALà LUCIAN: Sã albim, nu poþi sã albeºti, sã le faci impecabile, dar mai poþi… …[…]… MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Sunt fictive, contracte fictive, au trecut banii [cuvânt obscen] zeci... de miliarde vechi. Ce sã repari!? ȘUȘALà LUCIAN: Nu-i chiar aºa. ...[neinteligibil]... cã sunt fictive. Dar le-a fãcut cineva. Nu te poate acuza nimeni de chestia asta. MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Da. …[…]… ȘUȘALà LUCIAN: Este evaziune fiscalã, nu este spãlare de bani. ...[neinteligibil]... cã banii nu sunt negri! Evaziune fiscalã. În funcþie de prejudiciu se calculeazã… în funcþie de alea þi se dã: amendã administrativã, penalã sau cu suspendare. …[…]… ȘUȘALà LUCIAN: Care hotelul..., tu ai 2 miliarde patru sute, ești prost la cap! Nimic nu știi ...[neinteligibil]... ȘUȘALà LUCIAN: 2 miliarde patru sute ai în cont acuma. Și tu dai 30% din astea 2 miliarde patru sute. I le dai înapoi lui MILENIUM, ți le factureazã pe asocierea aia, cã, MARINICà se retrage ºi vrea banii înapoi, ca sã începem sã albim. ªi restul de 70% i le dai ãstuia cã ți-a lucrat la hotel! Nu este nicio problemã. „Dar, de ce nu ai facturat, mã, pânã acuma?”. „Nu au avut bani SGV-ul.”. De abia acuma, cã tu ai încasat de la CITY chiria pe 2014.” Cã îți spun eu! Da!? 2 miliarde patru sute. Închiriatã la... ai... ai luat chiria de la CITY. Tu nici nu știai, pentru cã nu am avut când sã-ți spun! Eu am venit în BUCUREªTI, nu am putut sã mã mai vãd cu tine ...[neinteligibil]... …[…]… ȘUȘALà LUCIAN: Ai înþeles? Deci... Plus cã ãsta a mai luat 8 miliarde de la MILENIUM atuncea când le-a luat, plus 800 de milioane de la tine. Deci, deja are 8 miliarde opt sute plãtit din hotel. Dar are de restul de luat. ”Uite, domnule, îi dau 1 miliard ºapte sute. I-am dat deja! Uite acuma!”. Trebuie sã facem facturile. Dar dacã vii ºi tu la SLATINA sã-þi spun ºi eu ce fac pe acolo. Dacã nu vii, eu le fac fãrã tine, cã îi pun pe ãia sã factureze ºi… …[…]… ȘUȘALà LUCIAN: Urmãtoarea. Ascultã-mã! Ai pe SGV ai... ...[neinteligibil]... o sã-ți dea 400 de milioane acuma chiria pe nu ºtiu câte luni, din spate. ªi o sã-þi mai dea ºi începe sã vinã la zi. ”Da domne, uite, am închiriat, am luat bani!” Din banii ãia, 400 sã-i þii, vezi sã nu te atingi de ei, deci, te atingi decât de ãºtia 2 - 400, ãia 400 de milioane îi þii cã o sã-þi vinã TVA ºi impozit pe profit sau pe d-ãsta, nu ºtiu ce [cuvânt obscen] am vorbit eu la contabilitate. ªi o sã mai primeºti în SGV pânã în varã, iar încã 2 miliarde ºi ceva… …[…]… MOCANU MARIAN ALEXANDRU:mã apucã disperare în [cuvânt obscen] ...[neinteligibil]... Pãi, problema a plecat cu TEHNOLOGICA asta ...[neinteligibil]... PLUS CONFORT-u, vãrul meu a încasat de la TEHNOLOGICA, dupã care au trecut prin mine... Sumele alea, cam alea sunt... 240... ...[neinteligibil]... TIMOFTE PETRE BOGDAN: De la tine sunt venite la mine, la mine eu þi-am facturat cu materiale. M-am uitat acuma! Eu nu sunt încasat acuma cu materiale! MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Mânca-ți-aș [cuvânt obscen] LUCI ...[neinteligibil]... [cuvânt obscen] „Bã am nevoie, am nevoie!” Nu aveam pe ce! ȘUȘALà LUCIAN: Eu știu! …[…]… ȘUȘALà LUCIAN: Știu. ªi dupã aia le-am lãsat aºa ºi nu ne-am mai uitat pe ele și n-am mai încercat sã corectã nimic. Acum douã sau trei sãptãmâni când te-au chemat ãștia la SLATINA, le-ai luat ºi le-ai adus tot la fel. …[…]… TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pãi ºi nu avea ce sã mai facã LUCI [cuvânt obscen]. Ce putea sã facã la alea? ȘUȘALà LUCIAN: Schimbai devizul, nu știu!? TIMOFTE PETRE BOGDAN: Ce treceai în deviz acolo? ȘUȘALà LUCIAN: Nu ºtiu, manoperã! TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pãi, manoperã! Pãi, cum sã treci manoperã sã ajungi la valoarea aia?! ȘUȘALà LUCIAN: Asta este, lua el 30 și... Lua el 30 de lei și îþi dãdea þie mai ...[neinteligibil]... Este relaþie între douã firme. Ce putea? Îți calculaþi prejudiciul. TIMOFTE PETRE BOGDAN: Dar nu era aºa. ȘUȘALà LUCIAN: Ba aºa este. Este singura firmã care a spus cã mi le face în termen ºi eu aveam termen de 30 de zile sã le predau mai departe. Înseamnã cã nu ºtiu eu toate datele problemei. Cã eu nu ºtiu mai departe tu de unde ai luat banii, cum ai luat banii… ãia mai departe cum au luat banii! TIMOFTE PETRE BOGDAN:De ce nu ne întâlnim toate pãrþile astea, firmele astea care sunt implicate – care ãla a luat de la ãla, ãla a dat ãluia – sã se vorbeascã aceeaºi limbã! ȘUȘALà LUCIAN: Pãi nu ai auzit de ce, cã toatã lumea s-a îngropat... Pãi, nu auziși cã de ce!? S-a îngropat lumea în camere ºi sub pãmânt... TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pentru cã nici eu nu ºtiu ce sã fac. Într-adevãr, nu este asta soluþia, sã ne îngropãm, cã acolo rãmânem îngropaþi! Dacã se poate face ceva de acum în colo! ...[neinteligibil-interlocutorii vorbesc în același timp]... …[…]… ȘUȘALà LUCIAN: Știu. Le-am luat ºi eu ºi le-am învãþat în [cuvânt obscen]. Cã acuma, uite, sã-ți spunã ãsta, astãzi am stat numai cu avocați de vorbã ºi am luat totul ºi am pus cap la cap și am... ȘUȘALà LUCIAN: Sunt convins cã ai nervi... ªi a spus ”Da.”. ªi a spus cã știu bãieþii de la BUCUREªTI cum sã le facã sã le ...[neinteligibil]... la revedere! MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ce creditare are ãsta în hotel, cã te-am mai întrebat și data trecutã, dar nu mai țin minte? ȘUȘALà LUCIAN: 41 de miliarde în hotel. ȘUȘALà LUCIAN: ...[neinteligibil]... miliarde... …[…]… MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Iar îmi vii sã-mi zici cã mi-ai bãgat miliardul în SGV-ul ãla și cã [cuvânt obscen]! ȘUȘALà LUCIAN: Dar care-i problema? Tu, tu, tu vrei pe o bucatã acuma sã nu se mai facã nimic. MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu, cã sunt ºi eu conºtient în [cuvânt obscen] mea! ȘUȘALà LUCIAN: Trebuie sã meargã lucrurile înainte. Care-i problema? Și tu... MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Bã, în prostia mea, te întreb ºi eu ceva acuma. ȘUȘALà LUCIAN: Zi! …[…]… MOCANU MARIAN ALEXANDRU: În spate la hotelul ãla mai e cineva, mai am... PUD... surprize? ȘUȘALà LUCIAN: [continuã pe un ton foarte scãzut] Adicã? MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu ºtiu… ȘUȘALà LUCIAN: Ce vrei sã spui? Cum adicã dacã mai este cineva în spatele hotelului? MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu ºtiu, în [cuvânt obscen] mea!? ȘUȘALà LUCIAN: [continuã pe un ton foarte scãzut] Dacã mai e cineva în afarã de DARIUS? Cine sã fie!? Sã fie cineva... MOCANU MARIAN ALEXANDRU: El e sigur? ȘUȘALà LUCIAN: Da. …[…]… ȘUȘALà LUCIAN: Când vii la SLATINA sã facem facturile? MOCANU MARIAN ALEXANDRU: S-a vorbit pe acolo, cã se intervine, se... ȘUȘALà LUCIAN: Pãi, nu-þi spusei cã s-a vorbit. Nu-ți spusei cã s-a vorbit, în puii mei, dar tu, asta, trebuia sã te urci în maºinã[cuvânt obscen]. Nici nu trebuia sã mã suni! ªtiai cã mã gãseºti la SLATINA. Dar veneai în [cuvânt obscen] mea, aveai camerã la hotel, nu e problemã…! …[…]… ȘUȘALà LUCIAN: Când vii la SLATINA sã facem facturile alea? ȘUȘALà LUCIAN: Cu cât [cuvânt obscen] mea e evaziune, mã!? Pe aia au reținut-o, au dus-o 24 de ore și dupã aia iau dat drumu! De 1 an jumate nu se mai aude nimic! ...[neinteligibil]... de milioane evaziune pe nivelul ãsta. Pãi și ce s-a mai întâmplat!? ...[neinteligibil]... firme bãgate cu un prejudiciu de 50 de milioane de euro. Și ce s-a mai întâmplat!? ”Pãi, ...[neinteligibil]... cã nu ne cautã nimeni!” ********** Din data de 02.03.2015 ȘUȘALà LUCIAN PETRUȚ: Binențeles sã fim atenți, sã nu știu ce... I-am povestit, i-am zis de tine... cã n-a vorbit nimeni, cã n-ai avocat, cã ... [cuvânt obscen]... mea, cã ãlea, cã ãlea... și-a zis: ”Bine, ok! O sã vorbesc cu BOBO și cu ãia.”. Mã gândeam cã deja au vorbit cu tine. N-a vorbit nimeni cu tine, nu? ȘUȘALà LUCIAN PETRUȚ: Doar atâta, sâmbãtã, mi s-a confirmat, încã o datã... duminicã, de fapt, când m-am întâlnit cu el, cã sâmbãtã m-am întâlnit decât zece secunde, s-a confirmat cã: ”Stați liniștit, nu va... eu garantez cã nu va pãți nimeni, nimic, se va lãsa doar cu amenzi, cu prejudicii cumulate... Vãd cã la Inspecția Fiscalã este ok ...[neinteligibil]... Și nu A.N.A.F.-ul dã amenzi și propuneri și nu știu ce, ci Inspecția Fiscalã. Dupã A.N.A.F. ãsta trimite un raport la Inspecția Fiscalã.”. …[…]… „ȘUȘALà LUCIAN PETRUȚ: A intrat în... în ce, în S.G.V. sau...? MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Da, în S.G.V. ȘUȘALà LUCIAN PETRUȚ: Aoleu și trebuie sã mai mã vãd și cu ...[neinteligibil]... trebuia sã mã vãd ieri, bãga-mi-aș ... [cuvânt obscen]...! Vreau sã... mi-a zis DARIUS sã ia S.G.V.-ul tot, sã-l ia GHENCIU! MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu știu, frate! ȘUȘALà LUCIAN PETRUȚ: Și atuncea ar fi zis... MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Sunt acolo! ȘUȘALà LUCIAN PETRUȚ: Aha! Și-o sã mai primești, ți-am zis, vreo 4, 5 sute și de ãia nu te atingi! MOCANU MARIAN ALEXANDRU: 4, 5 sute de milioane. ȘUȘALà LUCIAN PETRUȚ: 400 de milioane. MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Îhî! ȘUȘALà LUCIAN PETRUȚ: De la ...[neinteligibil]... chiria pe o perioadã de timp. De ãia nu te atingi, cã trebuie sã plãtești la stat dupã aia niște bani și n-o sã ai dupã aia. MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Îhî! ȘUȘALà LUCIAN PETRUȚ: Și-o sã mai primești pânã la încã 2 miliarde pânã în varã. Ãsta-i scorul, care tot la fel, trebuie sã vedem cum îi împãrțim, știi? Cã i-am zis și lui și a zis cã e ok …[…]… MOCANU MARIAN ALEXANDRU: De pușcãrie? Ziceai ceva de... dacã se ajunge la D.N.A. în ... [cuvânt obscen]... mea! Ce ai zis prima oarã...? ȘUȘALà LUCIAN PETRUȚ: Aicea nu mai depinde de mine! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 15 Martie 2015, ora 09:45
DNA ajunge în fața Congresului SUA: acuzații de practici nedemocratice www.stiripesurse.ro/dna-ajunge-in-fa-a-congresului-sua-acuza-ii-... DNA devine celebrã și peste hotare, mai precis în SUA. Cazul episcopului catolic de Oradea, Virgil Bercea, trimis în judecatã de DNA pentru dare de mitã va ajunge în atenția Departamentului de Stat și a Congresului american. Pãrintele catolic, Chris Terheș, susține cã va depune un memoriu în SUA, pentru a aduce în atenție partenerilor americani ceea ce se întâmplã în România. ”Culegem inca date si marturii, dar pot sa va confirm ca am constatat deja, din pacate, existenta anumitor proceduri, practici si atitudini manifestate pe durata acestei investigatii care ne ingrijoreaza, spune pãrintele Terheș. care reprezintã și Coalitia Romanilor pentru Combaterea Coruptiei. Terheș precizeazã cã: Incercam sa ne lamurim daca astfel de practici sunt simptomatice pentru anchetele DNA ori s-au intamplat numai in cazul anchetarii reprezentantilor Episcopiei Greco-Catolice din Oradea. Acesta mai spune și cã: Toate actiunile si concluziile noastre legate de acest caz vor fi aduse la cunostinta opiniei publice din Romania si strainatate, precum si a oficialilor americani, cu precadere Departamentul de Stat si Congresul SUA, cu care suntem in contact. Concluzia pãrintelui Terheș: Desi anumite indoieli si suspiciuni deja ni s-au confirmat, ne exprimam convingerea ca justitia romana are resursele interne pentru a justifica increderea pe care trebuie sa o avem in ea. Analizam insa cazul cu foarte mare exigenta si responsabilitate”, scrie pãrintele Chris Terheș. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 15 Martie 2015, ora 09:48
Ion Cristoiu, profeție NEAGRÃ pentru Victor Ponta
www.stiripesurse.ro/ion-cristoiu-profe-ie-neagra-pentru-victor-p... Jurnalistul Ion Cristoiu profețește și anticipeazã cã, în aceastã searã, Victor Ponta va acorda ultimul sãu interviu în calitate de premier, unei televiziuni care nu-i este aservitã. ”, 15 martie 2015, Victor Ponta e invitatul lui Cãtãlin Striblea la o ediție specialã a emisiunii Ultimul cuvînt, de la 21.30 la 23. N-am nici o îndoialã cã va fi un dialog de maxim interes: Victor Ponta a evitat, dupã necazul din 16 noiembrie 2014, alte posturi tv decît cele din șopronul moșiei sale – Antena 3 și România Tv. Victor Ponta e angajat într-o crîncenã bãtãlie de supraviețuire, pe de o parte confruntat cu mînia baronilor din PSD, care se vãd lãsați de izbeliște în fața procurorilor, pe de alta, luat cu asalt de binomul SRI-DNA, pentru a-l face sã plece și sã lase locul Guvernului Meu, cum îi zice Klaus Iohannis, altfel spus, Guvernul lui Vasile Blaga și al altor Microsoft-iști ocoliți cu abilitate de DNA. Aºa cum s-a întîmplat în cazurile lui Traian Bãsescu și Cãlin Popescu Tãriceanu, Cãtãlin Striblea m-a rugat sã-i fiu cãpitan secund la acest interviu. Deși vîrsta și conștiința cã eu pierd vremea cu contemporanii mei trecãtori, în detrimentul personajele eterne din cãrți, am acceptat invitația, deoarece pentru Victor Ponta, așa cum îl vãd eu acum, tot mai înconjurat de Binomul DNA, care ridicã schele din dosare penale pentru a putea ajunge pînã la fotoliul de premier al șefului PSD, s-ar putea sã fie ultimul interviu dat unei televiziuni neutre în funcțiile deținute”, scrie Ion Cristoiu, pe blogul personal. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 15 Martie 2015, ora 09:50
Rãzboiul subteran din PSD: cum a rupt Victor Ponta opoziția din partid www.stiripesurse.ro/razboiul-subteran-din-psd-cum-a-pus-ponta-pa... Victor Ponta conduce PSD cu mânã de fier, chiar prin dictaturã, ar spune gurile rele. În ultima perioadã, 3 voci au îndrãznit sã se ridice împotriva liderului PSD și toți au sfârșit prin a fi excluși din partid, indiferent de Statututul partidului sau argumentele pe care aceștia le-au adus în favoarea lor. În octombrie anul trecut, cu o lunã înaintea alegerilor prezidenþiale, un scandal de proporþii izbucnea în PSD. Stenograme din dosarul în care era cercetat Viorel Hrebenciuc arãtau cã Dan ªova cãuta susþinãtori ca sã preia ºefia partidului, în eventualitatea în care Victor Ponta ar fi ajuns la Cotroceni. A doua zi, a fost convocatã o ºedinþã de urgenþã la partid. „Deocamdatã facem un pic de ordine ºi disciplinã ºi mã bucur cã aþi revenit la PSD. Trebuia sã trec ºi eu mai des”, a spus Victor Ponta la acea vreme. Dupã câteva ore de ºedinþã, concluzia era clarã: „L-am autosuspendat”, a spus Victor Ponta, informeazã Digi 24. Odatã cu Dan ªova a fost suspendat ºi Sebastian Ghiþã, pentru cã vorbise în numele partidului, fãrã aprobare. Acelaºi Sebastian Ghiþã care a fost forþat sã demisioneze din PSD o lunã mai târziu. Unul dintre episoadele tensionate care l-au adus în dizgraþie a fost anunþul cã va candida la ºefia PSD, în tandem cu Liviu Dragnea. Lui Victor Ponta nu i-a picat bine declaraþia, deºi s-a ferit sã o comenteze dur. Dar nici mãcar prietenia pentru Sebastian Ghiþã nu l-a determinat sã-l þinã în PSD, când voci din partid i-au cerut sã plece. „Sebastian Ghiþã trebuie sã înþeleagã cã o organizaþie merge dupã alte reguli, nu doar dupã regula singularã a lupului singuratic”, afirma atunci Victor Ponta. „Am avut aceastã discuþie cu dânsul, am stabilit cã e o diferenþã de vitezã, nu diferenþã de conþinut între ceea ce credem ºi ceea ce gândim”, a comentat atunci ºi Sebastian Ghiþã. Cu o zi înainte, alþi doi social-democraþi fuseserã maziliþi pentru cã se pregãteau sã rãstorne actuala conducere ºi cãutau susþinãtori în filialele PSD din þarã. Mircea Geoanã spunea cã astfel de momente nu au fost singulare. „Am mai trecut prin astfel de momente, cred cã sunt momente care trebuie depãºite prin solidaritate. Nu cred cã aºa trebuie sã procedãm”, menþiona M. Geoanã. „Eu am ieºit din salã fiindcã mi s-a fãcut greaþã. Nu am vãzut în viaþa mea asemenea execuþii, nici la partidul comunist. Bãieþii ãºtia le e fricã de un congres adevãrat ºi au vrut sã ne dea afarã din partid”, comenta atunci ºi Marian Vanghelie. Nici lui Dan ªova nu i s-a iertat graba cu care voia sã-i ia locul lui Victor Ponta. A fost ºi el exclus. Douã luni mai târziu avea sã fie reprimit în PSD, chiar la cererea lui Victor Ponta, pe motiv cã a fost disciplinat ºi cu inima în PSD chiar ºi de la depãrtare. „Accept sancþiunea care mi-a fost aplicatã. Este o decizie corectã a partidului”, mãrturisea Dan ªova. Cãtãlin Ivan este ultimul din ºirul celor care au visat la ºefia PSD ºi au ajuns sã plece cu totul din partid. „Cãtãlin Ivan este un puºti obraznic. Cu cheiþa întoarsã de Vanghelie”, a spus Liviu Dragnea. Anunþul lui Cãtãlin Ivan cã va candida la preºedinþia PSD a pus paie pe foc, dupã ce, oricum, le supãrase foarte tare pe femeile PSD-iste, care au cerut excluderea lui din partid. „Prin afirmaþiile publice, fãrã a exista o discuþie în cadrul partidului, a atacat douã dintre colegele noastre. Pe Gabriela Firea ºi pe Viorica Dãncilã”, a explicat Rovana Plumb. Deºi Victor Ponta a spus de mai multe ori cã europarlamentarul nu va fi dat afarã din partid ºi cã nu-l deranjeazã sã aibã concurenþã la alegerile interne, Cãtãlin Ivan a fost mai întâi suspendat ºi apoi exclus din filiala PSD Sector 1. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 15 Martie 2015, ora 09:54
Dezvãluiri EXPLOZIVE din jurnalul care îl îngroapã definitiv pe Ion Iliescu www.stiripesurse.ro/dezvaluiri-explozive-din-jurnalul-care-il-in... ÎCCJ a decis redeschiderea ”Dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990”, în care este implicat și fostul președinte Ion Iliescu. Procurorul care a anchetat acest dosar, Dan Voinea, susține cã generalul Șchiopu a ținut un jurnal cu ordinele pe care le-a primit de la Iliescu în acele zile, jurnal care aratã cã Iliescu s-a comportat ca un comandant militar. „Ion Iliescu s-a comportat ca un comandant șef de stat, s-a comportat ca un comandant militar. Pentru cã existã un jurnal al acțiunilor de luptã fãcut de generalul Șchiopu, locțiitorul șefului de Stat Major al Armatei și care a ținut sã consemneze toate ordinele primite, ca sã nu și-o mai ia cei de la Armatã, ca la Revoluție. Și pe 13 iunie, domnul Iliescu este amintit cu toate intervențiile pe care le-a fãcut direct. Adicã: la ora nu știu care, președintele Iliescu solicitã 100 de soldați sã acționeze într-o anumitã zonã. La ora cutare, președintele Iliescu solicitã 20 de taburi sã acționeze în zona Ministerului de Interne. La o anumitã orã, președintele ne solicitã sã acționãm cu gaze lacrimogene împotriva manifestanților", a declarat Dan Voinea, la B1 TV. În multe dintre intervențiile sale publice, fostul președinte Ion Iliescu a încercat sã explice cã rolul sãu în Mineriada din 13-15 iunie 1990 nu a fost unul chiar atât de important. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 15 Martie 2015, ora 10:05
|
|
Postat pe: 15 Martie 2015, ora 10:06
|
|
Postat pe: 15 Martie 2015, ora 10:10
i'auzi brau'...trece rau'...marian petrache recunoaste ca au fost fraudate alegerile prezidentiale din noiembrie 2014...zice el ca stie sigur ca DOAR 4.000 de voturi furate...io-i transmit multa m...e si-i recomand sa devina mai sincer si sa mai puna cateva MILIOANE...
www.b1.ro/video/marian-petrache-despre-posibilele-fraude-de-la-p... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|

vorba cintecului Mirabelei :