back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cafenea cu aroma virtuala

Pagini: << 2136 2137 2138 2139 2140 2141 2142 2143 2144 2145 >> Sari la pagina:

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2014, ora 16:41

@Mili :m-am mai gindit in sfertul asta de ora si, cred ca se-ntimpla sa mai ai dreptate din cind in cind ! azi,de ex., in loc sa-i duc o floare doamnei in virsta, vecina cu mine , i-am dus o portie maaaare de tiramisu !
da' stii ce -am patit ? m-a Refuzat pe motiv ca ulcerul dinsei o innebuneste de citeva zile , refuz ce m-a dat gramada, totusi !

Fosta membra 9am.ro

219 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 8 Martie 2014, ora 16:54

De la: gabigabi2, la data 2014-03-08 16:41:24@Mili :m-am mai gindit in sfertul asta de ora si, cred ca se-ntimpla sa mai ai dreptate din cind in cind ! azi,de ex., in loc sa-i duc o floare doamnei in virsta, vecina cu mine , i-am dus o portie maaaare de tiramisu !
da' stii ce -am patit ? m-a Refuzat pe motiv ca ulcerul dinsei o innebuneste de citeva zile , refuz ce m-a dat gramada, totusi !

Nici nu ştia ce pierde, vorba şoricelului.
E cam nepoliticos să refuzi, indiferent din ce motiv.

Raporteaza abuz de limbaj
Black_Friday_

4276 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Martie 2014, ora 18:16

La multi ani doamnelor si domnisoarelor! De ziua voastra ma plec cu respect si va aduc omagiile mele.

Va multumesc pentru ca existati si va urez sa va tina Dumnezeu sanatoase si fericite, sa ne luminati vietile,...forever & for always.

www.youtube.com/watch?v=IpT-FW_G8-A

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2014, ora 18:43

Doamneleor,binecuvantatelor,de ziua dumnevoastra a venit primavara A innebunit padurea de triluri in toate limbile,toate tonalitatile....Chiar daca mai e zapada, pasarile au calendarul lor,e o incantare...

Black_Friday_

4276 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2014, ora 18:55

De la: giovausaro, la data 2014-03-08 18:43:30Doamneleor,binecuvantatelor,de ziua dumnevoastra a venit primavara A innebunit padurea de triluri in toate limbile,toate tonalitatile....Chiar daca mai e zapada, pasarile au calendarul lor,e o incantare...

Salut Giova! Vine primavara! Incepe sezonul de pescuit....Eu l-am inceput acum doua saptamani, cand am prins vreo 8 ciortani.

Am fost si acum o saptamana dar nu am prins decat ciortanici sub 1 kg, vreo 20 de bucati, eliberate toate. Iti recomand stilul de pescuit la feeder. E spectaculos. Daca respecti regulile de baza privind prepararea nadei si nadirea la punct fix, ai activitate incomparabil mai multa decat la lansete obisnuite de crap.

Din pacate nu am putut sa merg si astazi la pescuit, pentru ca aici avem o primavara clasica, asa cum era pe vremuri, cu multa ploaie, noroaie si vant...dar peste o luna, zbor pe balta.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2014, ora 19:03

moaaama, parca ai vorbi cu Giova intr-o limba straina, Blackule ...n-am inteles mai nimic, drept sa-ti spun, dar e clar totusi : pescuitul e marea ta pasiune !

Drum bun si, sa ne reauzim sanatosi !

@Mili, sa stii ca m-a socat refuzul dinsei, mai ales ca eu i-am dus prajitura insotita de La multi anul adecvat zilei femeii ....cine stie ce toana io fi venit ! dar, are 86 ani, e siciita de boala, e de inteles ....eh, mai are omul si zile proaste !

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2014, ora 19:30

De la: Black_Friday_, la data 2014-03-08 18:55:39
De la: giovausaro, la data 2014-03-08 18:43:30Doamneleor,binecuvantatelor,de ziua dumnevoastra a venit primavara A innebunit padurea de triluri in toate limbile,toate tonalitatile....Chiar daca mai e zapada, pasarile au calendarul lor,e o incantare...

Salut Giova! Vine primavara! Incepe sezonul de pescuit....Eu l-am inceput acum doua saptamani, cand am prins vreo 8 ciortani.

Am fost si acum o saptamana dar nu am prins decat ciortanici sub 1 kg, vreo 20 de bucati, eliberate toate. Iti recomand stilul de pescuit la feeder. E spectaculos. Daca respecti regulile de baza privind prepararea nadei si nadirea la punct fix, ai activitate incomparabil mai multa decat la lansete obisnuite de crap.

Din pacate nu am putut sa merg si astazi la pescuit, pentru ca aici avem o primavara clasica, asa cum era pe vremuri, cu multa ploaie, noroaie si vant...dar peste o luna, zbor pe balta.

Poti sa-mi dai niscai detalii?Nu stiu cum e la feeder,iar despre momeala,sau nada,daca nu e secret....ti-as multumi.Am gasit aici o portiune de lac cam ascunsa,langa un pod parasit,plina de crapi dar sunt greu de prins din cauza nuferilor foarte desi.Apa e mica fo 60 cm ,am intrat cu cizme pescaresti pana la brau si am "vanat " cativa cu arbaleta... Am legat sageata cu nylon de o mulineta.Si asa e dificil pen'ca nylonul se incalceste,uneori a fost nevoie sa intru cu capul sub apa sa scot pestele....

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2014, ora 20:22

Daniela,frumos nume,
Conjugat de o poeta
Toata dragostea din lume,
Ti-o asez pe o paleta.

La un loc cu ghioceii,
Simbol alb de puritate,
Acum de ziua femeii,
Sa traiesti,cu sanatate

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2014, ora 09:10

alooooo, scularea ! e ora 9.07 ....a iesit si soarele un pic ....Cafeneau are inca marele pavoaz arborat si eu fug sa aliniez cele 40 de paharele ....sa scot mucenicii din cuptor si sa-i ung cu miere si sa-i pudrez cu nuca ....aia fierti sunt deja de aseara facuti si-s racoriti atit cit trebuie !
am pus si de cafea.....nooo, ca-mi veni un gind : in loc de 40 pahare cu tuica/ vin, nu merg 40 cani de cafea ? zic si eu

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2014, ora 09:27

Maiii..ce energica si vesela deschidere ai facut!!!

Buna ideea cu 40 de cafele eu deja am inhatat una
Ce fel de mucenici ai facut?

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2014, ora 09:31

De la: giovausaro, la data 2014-03-08 20:22:07Daniela,frumos nume,
Conjugat de o poeta
Toata dragostea din lume,
Ti-o asez pe o paleta.

La un loc cu ghioceii,
Simbol alb de puritate,
Acum de ziua femeii,
Sa traiesti,cu sanatate

Daniela adorata,
Hai, arata-te odata

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2014, ora 09:34

De la: _Ingrid, la data 2014-03-09 09:27:59Maiii..ce energica si vesela deschidere ai facut!!!

Buna ideea cu 40 de cafele eu deja am inhatat una
Ce fel de mucenici ai facut?

din aia fierti ....cumparati la punga ! nu-s rai, dar nici nu-s ca cei pe care-i faceam noi, cindva ! dar cine mai sta sa piguleasca la optisori facuti cu mina ? ....himmmm, poate prin satele unde oamenii -si mai pastreaza obiceiurile vechi !
l-am rugat pe don Nelooo sa aduca acasa 3 mucenici din aceeia zis moldovenesti !
tu ce faci ?

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2014, ora 09:50

Ma rasfat...simt ca e duminica, asa ca si de o sa fac ceva pe la bucatarie, fac de placere si in regim de relaxare.

Eu nu stiam ca facea cineva asa ceva cu mana....bunica facea turtele acelea pe plita, scortoase cu nuca, sau cocea mucenici buni, din cei de cozonac. Adevarat ca dansa nu era la tara. Si nici ,,camasile lui Isus" nu sunt sigura ca le facea in aceasta ocazie, dar le tin minte pentru ca nu intelegeam de ce face cineva un dulce atat de nasol.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2014, ora 10:08

De dimineata pica bine un fresh
youtu.be/zPPlNXEZunE
..si un pic de miscare

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2014, ora 10:12

De la: _Ingrid, la data 2014-03-09 09:50:45Ma rasfat...simt ca e duminica, asa ca si de o sa fac ceva pe la bucatarie, fac de placere si in regim de relaxare.

Eu nu stiam ca facea cineva asa ceva cu mana....bunica facea turtele acelea pe plita, scortoase cu nuca, sau cocea mucenici buni, din cei de cozonac. Adevarat ca dansa nu era la tara. Si nici ,,camasile lui Isus" nu sunt sigura ca le facea in aceasta ocazie, dar le tin minte pentru ca nu intelegeam de ce face cineva un dulce atat de nasol.

stai, stai putin !
ce turtite ? habar n-am ...ia sa-mi povestesti ! si ce-s " camasile lui Isus " ?
pe aici prin Regat, ca am impresia ca fiecare regiune isi are propriile obiceiuri , se facea o coca simpla din apa , sare si faina din care luam intre degete ,o bucatica si o roluiam pina o faceam ca pe o rima- unde esti Blackule ? sa ma vezi pomenind de rime ,dar nu de dat la peste si, revin : apoi suceam rima asta dindu-i forma de 8 si faceam la optisori d'astia pina-n seara ....se lasau la uscat fo 2-3 zile si apoi se fierbeau in apa dulce si aromata cu zahar, vanilie , rom si coaja de lamiie si/ sau portocala ! se serveau in castron , cu nuca si scortisoara , presarate Atunci in farfurie !

si

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2014, ora 10:31

De la: gabigabi2, la data 2014-03-09 10:12:10
De la: _Ingrid, la data 2014-03-09 09:50:45Ma rasfat...simt ca e duminica, asa ca si de o sa fac ceva pe la bucatarie, fac de placere si in regim de relaxare.

stai, stai putin !
ce turtite ? habar n-am ...ia sa-mi povestesti ! si ce-s " camasile lui Isus " ?

Da, eram mica de tot cand a facut bunica turtele acelea, erau foarte scortoase, albe si cu puncte de rumeneala mai accentuate ici colo - imagineaza-ti niste clatite mai subtiri si total deshidratate. Puse una peste alta cu miere si nuca pisata intre ele.
Acum m-am documentat repede si vad ca de fapt se cheama ,,scutecele lui Isus"
www.worldwideromania.com/2013/12/21/reteta-zilei-scutecele-lui-iisus/
si se fac de Craciun Vad ca in poza pare sa fie ceva delicios, ,,tort"! eh, vezi reteta, e faina chioara cu miere si nuca, probabil ca sa fie total de post si austeritate.

Deci chiar faceati optisori manual! wow!

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2014, ora 10:46

stii cum se chemau astea pe la noi ? scovergi, dar se puteau minca oricind si se combinau foarte bine si cu o brinza sarata, dar si dulce , cu smintina !
dar nu stiu daca te-am intrebat vreodata.... sau te-am intrebat si am uitat : Unde esti tu nascuta ?

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2014, ora 10:55

Astea-s scovergile?!! niciodata nu le-am identificat.

Sunt nascuta in Galati, mama superba, tata irezistibil, clujean. Copilarie in Galati, tinerete in Cluj, casatorie cu un satmarean, repartitie de sef de promotie la Bucuresti.
Iac-asa, asta-i viata mea, pusa pe tava

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2014, ora 10:59

ma duc sa " masez " cu sare, piper, boia si ulei , un pui rotunjor pe care vreau sa-l bag cu chiciorusele-n sus, in cuptor ! va doresc pofta buna si o zi luminata !

myriam_bozen

4016 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2014, ora 11:00

Neatza..
O primavara frumoasa tuturor
Mama face mucenicii la cuptor, apoi ii unge cu miere si ii da prin nuca macinata.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2014, ora 11:00

De la: _Ingrid, la data 2014-03-09 10:55:33 Astea-s scovergile?!! niciodata nu le-am identificat.

Sunt nascuta in Galati, mama superba, tata irezistibil, clujean. Copilarie in Galati, tinerete in Cluj, casatorie cu un satmarean, repartitie de sef de promotie la Bucuresti.

iubitica mea, asta-i povestea poporului roman , pe scurt !

myriam_bozen

4016 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2014, ora 11:02

De la: _Ingrid, la data 2014-03-09 10:55:33 Astea-s scovergile?!! niciodata nu le-am identificat.

La Galati mama da de pomana in ziua de ajun-24 decembrie sarmalute de post in foi de varza,prune uscate si turte ( nici nu stiam ca se numesc camasa lui Isus).

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2014, ora 11:03

De la: myriam_bozen, la data 2014-03-09 11:00:00Neatza..
Mama face mucenicii la cuptor, apoi ii unge cu miere si ii da prin nuca macinata.

Myriiiii
pai da, mucenicii moldovenesti, facuti ca si coca de cozonac, cu drojdie, sunt Renumiti in toata tara !

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2014, ora 11:07

Myri, bine-ai revenit! sa ai o primavara frumoasa, cu bucurii si sanatate

Asa facea si mama, pana cand a trecut si ea la astia fierti...

myriam_bozen

4016 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2014, ora 11:09

De la: gabigabi2, la data 2014-03-09 11:03:13

Myriiiii
pai da, mucenicii moldovenesti, facuti ca si coca de cozonac, cu drojdie, sunt Renumiti in toata tara !

Imi aduc aminte de copilarie...se adunau toti copiii la poarta si asteptau farfuria magica.Nu conta ca ne murdaream de miere si nuca pana la urechi..

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2014, ora 11:17

De la: myriam_bozen, la data 2014-03-09 11:09:53
De la: gabigabi2, la data 2014-03-09 11:03:13

Myriiiii

Imi aduc aminte de copilarie...se adunau toti copiii la poarta si asteptau farfuria magica.Nu conta ca ne murdaream de miere si nuca pana la urechi..
, normal, detalii

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2014, ora 11:18

De la: gabigabi2, la data 2014-03-09 09:10:28alooooo, scularea ! e ora 9.07 ....a iesit si soarele un pic ....Cafeneau are inca marele pavoaz arborat si eu fug sa aliniez cele 40 de paharele ....sa scot mucenicii din cuptor si sa-i ung cu miere si sa-i pudrez cu nuca ....aia fierti sunt deja de aseara facuti si-s racoriti atit cit trebuie !
am pus si de cafea.....nooo, ca-mi veni un gind : in loc de 40 pahare cu tuica/ vin, nu merg 40 cani de cafea ? zic si eu

Iau si eu o cafea si las ganduri bune!

Un si o Doamnei Gabriela, cu tot respectul, in loc de MERCI!

Tuturor o zi splendida in care sa domine BINELE!

''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
myriam_bozen

4016 mesaje

Postat pe: 9 Martie 2014, ora 11:19

De la: _Ingrid, la data 2014-03-09 11:07:47
Myri, bine-ai revenit! sa ai o primavara frumoasa, cu bucurii si sanatate

Asa facea si mama, pana cand a trecut si ea la astia fierti...

Bine v-am regasit.

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2014, ora 11:22

Ingrid!
Esti dovada a uniunii!
SCOVERZI, in regiunea mea, sunt cLATITELE....
Mucenicii cred ca sunt minciunelele , asa se numesc la noi in maramu'!

Si eu am neamuri pe la Cluj..;si la Satu-Mare..... Hmm...odata si odata tot tre' sa ne reunim ,mai, Ingrid mai, sa stabilim si noi un arbore , ceva! Te pup cu drag!

No, am fugit ca se striga dupa mine! Bye bye lumile dragi!

''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 9 Martie 2014, ora 11:23

Un gand bun , Myry!

Pagini: << 2136 2137 2138 2139 2140 2141 2142 2143 2144 2145 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului cafenea cu aroma virtuala
Mergi la: