back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cafenea cu aroma virtuala

Pagini: << 2033 2034 2035 2036 2037 2038 2039 2040 2041 2042 >> Sari la pagina:

giovausaro

4610 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Noiembrie 2013, ora 14:43

De la: Musetel, la data 2013-11-11 10:00:07
De la: giovausaro, la data 2013-11-10 20:35:24La mine e abia 1.30 pm asa ca merge o cafea di minuni....mai incolo pun niste mici la gatar.....daca bate vantu spre el,vecinu vine dupa miros,poate si vecina...

Pastrat-ai un mititel la congelator pentru mine? Nu risc sa cotrobai io prin aparaturile casnice ale cefenelei!

Pastrat-am mai bine de o duzina,la congelator....cum apari,cum dau drumu la gratar...

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 11 Noiembrie 2013, ora 21:51

Astept tacut,mai pun un vreasc pe foc,
Mai pun de-un ceai si-l tin fierbinte,
Odaia-i calda,cu miros de busuioc,
Ingan incet un cant fara cuvinte.

Visez cu ochi deschisi la chipul tau,
te vad unduitor pasind pe-alee
parca plutesti ,miraj sau curcubeu,
La pieptu-ti tii un brat de orhidee.

Paseste-mi pragul,intra in odaie
Iti torn in ceasca ceaiul plin de vraja,
Iti torn in suflet dorul meu,vapaie,
Ne vom iubi in taina,avand doar luna, straja.

va fi o noapte lunga cu lungi saruturi dulci,
Te-oi tine strans la pieptu-mi ,vreau sa te simt vibrand,
iti voi canta-n surdina cand vei vrea sa te culci
Voi adormi la randu-mi,zambid,cu tine-n gand.

Ne-o destepta padurea,cu triluri orchestrale,
In dimineata clara cu lacrime de roua
Vom bea din nou iubirea turnata in pocale
Mirati, daca e voie, ce ni se-ntampla noua...

Raporteaza abuz de limbaj
Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 11 Noiembrie 2013, ora 21:53

De la: giovausaro, la data 2013-11-11 21:51:45Astept tacut,mai pun un vreasc pe foc,
Mai pun de-un ceai si-l tin fierbinte,
Odaia-i calda,cu miros de busuioc,
Ingan incet un cant fara cuvinte.

Visez cu ochi deschisi la chipul tau,
te vad unduitor pasind pe-alee
parca plutesti ,miraj sau curcubeu,
La pieptu-ti tii un brat de orhidee.

Paseste-mi pragul,intra in odaie
Iti torn in ceasca ceaiul plin de vraja,
Iti torn in suflet dorul meu,vapaie,
Ne vom iubi in taina,avand doar luna, straja.

va fi o noapte lunga cu lungi saruturi dulci,
Te-oi tine strans la pieptu-mi ,vreau sa te simt vibrand,
iti voi canta-n surdina cand vei vrea sa te culci
Voi adormi la randu-mi,zambid,cu tine-n gand.

Ne-o destepta padurea,cu triluri orchestrale,
In dimineata clara cu lacrime de roua
Vom bea din nou iubirea turnata in pocale
Mirati, daca e voie, ce ni se-ntampla noua...

Frumos, DaddyCool!Meriti jumatate din portia mea de mici! Si un gand bun, asta e mereu neconditionat! Asa frumos stii sa iti lasi sufletul sa se exprime! Place!

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Black_Friday_

4276 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 11 Noiembrie 2013, ora 23:02

Concurs literar. Cea mai frumoasa poezie de dragoste dedicata femeii.

Premiul intai - doi mici
Premiul doi - o lingurita de mustar
Premiul trei - o chifla....

Trist...

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 12 Noiembrie 2013, ora 00:41

.....Pentru mentiuni....miros de mici.....

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Noiembrie 2013, ora 08:57

De la: giovausaro, la data 2013-11-12 00:41:23.....Pentru mentiuni....miros de mici.....

pfiiii, lasa-ma cu mirosul de mici.....de gura ta l-am trimis pe don Nelooo sa ia citiva mici, asa pofta mi-ai facut cu ei ! moamaaa si cind am deschis pachetul...pfuiii, trazneau ! si val-virtej s-a dus cu ei inapoi ei, n-a fost nevoie de cearta , ca sefu' magazinului a recunoscut ca au un iz....da' ,vezi Doamne, ca cica ar fi fost de la condimente ....hehehe, de parca noi ne-am fi nascut ieri !
in sfirsit si , s-a-ntors acasa cu niste cirnati, intr-adevar, proaspeti ,dar nu erau micii aia de poftii la ei !

dar, buna dimineata !
cafeluta-i facuta !

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 12 Noiembrie 2013, ora 13:59

De la: Black_Friday_, la data 2013-11-11 23:02:46Concurs literar. Cea mai frumoasa poezie de dragoste dedicata femeii.

Premiul intai - doi mici
Premiul doi - o lingurita de mustar
Premiul trei - o chifla....

Trist...

Eu as citi cu cea mai mare placere o poezie de dragoste iscalita de tine, Black! Cu mana pe inima iti spun. Adica : SINCER!

PS Promit ca nu critic un cuvant macar! Doar stii ca eu pot gasi macar o idee pozitiva in orice idee aparent sumbra si/sau negativa.

.... si inca ceva, ca nu am timp: Nu sunt suparata pe tine. Te-am iertat demult. Scuzele iti sunt acceptate inca dinainte de asti ca vei comite ceea ce trebuia comis! Cu respect!

Tuturor o zi faina!

''Dacã ar trebui sã scriu o carte de moralã, primele 99 de pagini le-aº lãsa goale ºi pe a o suta aº scrie: "Existã o singurã datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Noiembrie 2013, ora 14:18

iaca si ora prinzului :
avem o ciorba de fasole boabe cu tarhon !
chiftelute prajite !
salata de ridiche neagra cu ceapa verde si decor : 3 masline si ma duc sa pun ibricul la fiert ,ptr. cafeluta de buna digestie !

usa e deschisa !

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 12 Noiembrie 2013, ora 15:27

De la: gabigabi2, la data 2013-11-12 14:18:51iaca si ora prinzului :
chiftelute prajite !
salata de ridiche neagra cu ceapa verde si decor : 3 masline si ma duc sa pun ibricul la fiert ,ptr. cafeluta de buna digestie !

usa e deschisa !

Eu am doar cupa crema de brocoli si costite la cuptor...Hai sa impartim frateste...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Noiembrie 2013, ora 15:38

Am cumparat ingreedientele ptr a face salata boeuf.
Si am mincat maslinele si juma de mustar inainte.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Noiembrie 2013, ora 15:45

De la: giovausaro, la data 2013-11-12 15:27:15
De la: gabigabi2, la data 2013-11-12 14:18:51iaca si ora prinzului :
chiftelute prajite !

usa e deschisa !

Eu am doar cupa crema de brocoli si costite la cuptor...Hai sa impartim frateste...

sarut mina, cu placere ! nu am mincat decit o data brocoli si nu m-am innebunit dupa el....imi pare mai buna conopida noastra, pe care o poti pregati in 14 feluri !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Noiembrie 2013, ora 15:46

De la: nastasemihail, la data 2013-11-12 15:38:20Am cumparat ingreedientele ptr a face salata boeuf.

o combinatie TRAZNET, ce sa-ti spun ! da' daca-ti place , asta e !
dar, mi-ai dat o idee : salata de cruditati , acum cit inca mai sunt pe piata toate proaspete !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Noiembrie 2013, ora 15:56

De la: gabigabi2, la data 2013-11-12 15:46:59
De la: nastasemihail, la data 2013-11-12 15:38:20Am cumparat ingreedientele ptr a face salata boeuf.

dar, mi-ai dat o idee : salata de cruditati , acum cit inca mai sunt pe piata toate proaspete !

Pina nu se face praf ficatul, trage cu o maioneza ce vrei.
Ca dupa nu mai conteaza.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 12 Noiembrie 2013, ora 16:56

De la: nastasemihail, la data 2013-11-12 15:56:54

Ca dupa nu mai conteaza.

si salata de beuf pe care vrei s-o faci, nu tot cu maioneza se face,ca doar tu mi-ai dat ideea cu salata de cruditati care, Culmea : poate fi facuta si fara maioneza ! ?

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 12 Noiembrie 2013, ora 17:26

Bine v-am regasit. Buna seara!

A propos de substituirea maionezei din preparate, propun combinatiile pe baza de iaurt si/sau branza de vaci zero in procente de grasime, la care se pot adauga dupa preferinte: mustar, sos de soia, un amestec de legume si ardei iuti fierte toate si pasate , herbes de provences sau chiar numai delicat/vegeta. Ramane la imaginatia si gusturile bucatarilor! Master chef!

Seara faina tuturor si numai bine! Pastrati-mi un ceiuc cald si mie. Prefer pe cel de iasomie preparat de Black si il accept ca ceai al pacii! Las in schimb ganduri bune!

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 12 Noiembrie 2013, ora 17:34

De la: Musetel, la data 2013-11-12 17:26:32Bine v-am regasit. Buna seara!

A propos de substituirea maionezei din preparate, propun combinatiile pe baza de iaurt si/sau branza de vaci zero in procente de grasime, la care se pot adauga dupa preferinte: mustar, sos de soia, un amestec de legume si ardei iuti fierte toate si pasate , herbes de provences sau chiar numai delicat/vegeta. Ramane la imaginatia si gusturile bucatarilor! Master chef!

Seara faina tuturor si numai bine! Pastrati-mi un ceiuc cald si mie. Prefer pe cel de iasomie preparat de Black si il accept ca ceai al pacii! Las in schimb ganduri bune!

Din cauza vitezei, am citit,ceai de insomnie

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Noiembrie 2013, ora 17:42

De la: gabigabi2, la data 2013-11-12 16:56:12
De la: nastasemihail, la data 2013-11-12 15:56:54

Ca dupa nu mai conteaza.

si salata de beuf pe care vrei s-o faci, nu tot cu maioneza se face,ca doar tu mi-ai dat ideea cu salata de cruditati care, Culmea : poate fi facuta si fara maioneza ! ?

Ba da dar tocmai din cauza maionezei grele inca nu am facut-o de vreo 2 saptamini.

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 12 Noiembrie 2013, ora 17:43

De la: giovausaro, la data 2013-11-12 17:34:44

Ei, veti rade, dar de cand stiu ce vreau sa fac in ....urmatorii ani ai vietii mele, asa de linistita dorm toate noptile, ca nu va vine a crede! Nu vedeti ca nu mai bantui noptile pe aici? De abia am timp sa ...fug! Toate zilele mi le petrec fugind! Tre' sa mentin balanta la 65,nu?

Inca odata prezint scuzele mele tuturor celor care au cate un firicel carunt din cauza stressului ce l-am provocat! De amu', va asigur ca veti avea aer si spatiu, ca am ocupatie! Fericitilor/fericitelor!

Simultan multumesc prietenilor ce m-au suportat si ma mai suporta, jos palaria in fata lor!

Amu pe cai ca mai am de filmat azi! HAsta pronto si Doamne ajuta pe fiecare!

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 12 Noiembrie 2013, ora 18:02

De la: Musetel, la data 2013-11-12 17:43:12

Ei, veti rade, dar de cand stiu ce vreau sa fac in ....urmatorii ani ai vietii mele, asa de linistita dorm toate noptile, ca nu va vine a crede! Nu vedeti ca nu mai bantui noptile pe aici? De abia am timp sa ...fug! Toate zilele mi le petrec fugind! Tre' sa mentin balanta la 65,nu?

Inca odata prezint scuzele mele tuturor celor care au cate un firicel carunt din cauza stressului ce l-am provocat! De amu', va asigur ca veti avea aer si spatiu, ca am ocupatie! Fericitilor/fericitelor!

Simultan multumesc prietenilor ce m-au suportat si ma mai suporta, jos palaria in fata lor!

Sazi blanda ca e loc pentru toti....In spatiul virtual ai posibilitati nelimitate.Poti sa mergi la pas,sau cu viteza maxima...nu stiu cum se face ca noi romanii nu avem loc unii de altii.Ne calcam pe picioare mereu.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Noiembrie 2013, ora 18:27

De la: Musetel, la data 2013-11-12 17:43:12

Daca nu ai citeva mii de vizitatori pe luna, degeaba.
Ne vizitam reciproc.
Eu am mii de filme, si nu le bag ca muncesc degeaba.

giovausaro

4610 mesaje

Pentru supa de brocoli, ca sa iasa gustoasa,musai sa tii cont de cateva chichite.Ceapa,doi morcovi,trei catei de usturoi,un cartof,se taie marunt (fara unghii ),si se rumenesc in untura,apoi se adauga supa de gaina,apoi lapte sau zmantana.La primul clocot se adauga zeama de la o jumate de lamaie,o lingura de vegeta,cande gata,eventual, se mai adauga o lingura de iaurt,dupa gust,se paseaza....si gata..

nastasemihail

47672 mesaje

Eu nu am parul alb....inca.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Noiembrie 2013, ora 14:39

De la: giovausaro, la data 2013-11-12 18:27:23Pentru supa de brocoli, ca sa iasa gustoasa,musai sa tii cont de cateva chichite.Ceapa,doi morcovi,trei catei de usturoi,un cartof,se taie marunt (fara unghii ),si se rumenesc in untura,apoi se adauga supa de gaina,apoi lapte sau zmantana.La primul clocot se adauga zeama de la o jumate de lamaie,o lingura de vegeta,cande gata,eventual, se mai adauga o lingura de iaurt,dupa gust,se paseaza....si gata..

io n-am mai pomenit asa ceva ! poi, unde-i brocoli in " supa " asta acrita cu lamiie si cu smintina si ceapa si morcovi PLUS supa de gaina ?!
eu inteleg prin supa de brocoli sau telina sau de cartofi , o Crema rezultata din pasarea legumelor fierte, ori ce-ai spus tu, nu aduce mai curind cu o ciorba ,fara carne, insa ? ....nu ca nu ar fi buna, desi ti-am zis : nici c-am pomenit, dar imi pot inchipui gusturile pe limba si-mi dau si eu cu parerea, na !

giovausaro

4610 mesaje

Postat pe: 13 Noiembrie 2013, ora 14:40

Dau sa intru-n cafenea,
toata lumea e plecata,
Singura-i persoana mea,
Langa usa incuiata.......

Stau nehotarat ,privesc
Nu vad nici un avatar,
De abia ma dumiresc....
Inchis pentru inventar.

plec si-s trist si bosumflat,
nu-i nimic se mai intampla,
zic ,in sine-mi suparat,
Scarpinandu-ma la tampla.

Apoi intru peste drum ,
in bodega cea saraca.
Fir-ar cafeneaua scrum,
zic si eu ,de nervi sa-mi treaca

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Noiembrie 2013, ora 14:44

puf, pufff , sufla Giova ca arde ! ce facusi ? io eram la facutul cafelei si-ti comentam supa de brocoli....
uite cana, ia cafeaua
nu mai arde cafeneaua !

Corina_Petre_1

428 mesaje
Postat pe: 13 Noiembrie 2013, ora 14:56

De la: gabigabi2, la data 2013-11-13 14:39:58
De la: giovausaro, la data 2013-11-12 18:27:23Pentru supa de brocoli, ca sa iasa gustoasa,musai sa tii cont de cateva chichite.Ceapa,doi morcovi,trei catei de usturoi,un cartof,se taie marunt (fara unghii ),si se rumenesc in untura,apoi se adauga supa de gaina,apoi lapte sau zmantana.La primul clocot se adauga zeama de la o jumate de lamaie,o lingura de vegeta,cande gata,eventual, se mai adauga o lingura de iaurt,dupa gust,se paseaza....si gata..

io n-am mai pomenit asa ceva ! poi, unde-i brocoli in " supa " asta acrita cu lamiie si cu smintina si ceapa si morcovi PLUS supa de gaina ?!
eu inteleg prin supa de brocoli sau telina sau de cartofi , o Crema rezultata din pasarea legumelor fierte, ori ce-ai spus tu, nu aduce mai curind cu o ciorba ,fara carne, insa ? ....nu ca nu ar fi buna, desi ti-am zis : nici c-am pomenit, dar imi pot inchipui gusturile pe limba si-mi dau si eu cu parerea, na !

Io nu pun nici supa de gaina, nici vegeta si nici iaurt sau lapte. Calitul il fac in ulei de masline cu putin unt. La final pun smantana sau parmezan ras si doua-trei picaturi de suc de lamaie Este supa crema ca toate legumele se paseaza. Rezultatul este foarte delicat si special.

Mmmm... diseara broccoli cu ciuperci si camembert. Sau cu sos verde. :)

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Noiembrie 2013, ora 15:05

eu fac des supa crema , dar nu calesc nimic ... pasez legumele fierte si adaug ori lapte si un cubulet de unt ,ori smintina si , la spartul tirgului , un galbenus de ou , verdeata si sting focul !....mai pun uneori crutoane din telina trasa prin unt ! si, bineinteles : sare si piper dupa gust !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Noiembrie 2013, ora 15:11

dar, apropo de calit : uitindu-ma pe la paprika tv , am observat o intoarcere la acest calit al legumelor inainte de fierberea lor ...au reaparut rintasurile si/ sau facut " fata " la ciorbe si o " ingrosala " a sosurilor cu faina....immmm, nush ce sa zic : in familie la mine s-a renuntat la asa ceva de acum 50 ani !

Corina_Petre_1

428 mesaje
Postat pe: 13 Noiembrie 2013, ora 15:20

De la: gabigabi2, la data 2013-11-13 15:11:23dar, apropo de calit : uitindu-ma pe la paprika tv , am observat o intoarcere la acest calit al legumelor inainte de fierberea lor ...au reaparut rintasurile si/ sau facut " fata " la ciorbe si o " ingrosala " a sosurilor cu faina....immmm, nush ce sa zic : in familie la mine s-a renuntat la asa ceva de acum 50 ani !

Oh nuuuu! Nu rantasurilor! La supele creme folosesc cartoful in loc de faina. In schimb treaba cu calitul legumelor imi place. Mai intai pentru ca asa legumele devin mai dulci si mai gustoase, apoi pentru nu imi place sa am in nici o ciorba legume supra-fierte, moi si scarboase. Ca sa nu mai vorbesc de avantajul vitezei - asa dureaza doar juma de ora sa faci o supa sau ciorba.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Noiembrie 2013, ora 15:55

eiii, cu sau fara calirea prealabila a legumelor, tot max. o jumatate de ora dureaza facerea unei supe sau ciorbe....de legume, vorbesc, caci nicio leguma- cu exceptia boabelor de fasole, n-au un timp de fierbere mai mare de 15 min. !

Pagini: << 2033 2034 2035 2036 2037 2038 2039 2040 2041 2042 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului cafenea cu aroma virtuala
Mergi la: