Info
x
Cafenea cu aroma virtuala
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 14:25
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Fosta membra 9am.ro 7124 mesaje Membru din: 7/02/2013 |
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 14:32
De la: Fl_Orion999, la data 2013-07-30 14:21:40De la: Daphne, la data 2013-07-30 13:44:08De la: Fl_Orion999, la data 2013-07-30 13:31:39De la: Daphne, la data 2013-07-30 11:54:00www.youtube.com/watch?v=6_5D4y6x-oo www.youtube.com/watch?v=3O83sZV360A
Raporteaza abuz de limbaj
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 14:36
De la: gabigabi2, la data 2013-07-30 14:24:27da, stai putin ca acum am receptat informatia : tu stai cu aerul conditionat in permanenta ? Nu, draga. Pe perioada vacantei a mers clima in masina, ca e neagra sierau 40 degrade afara. Muream cu zile fara clima. De acolo trag consecintele anginei si sunt iar pe antibiotic 5 zile. Acasa nu necesita clima, e rece acum si avem parte de furtuni. Aseara a batut gheata. Asa e nordul pe langa canalul manecii. Pus umiditate 70 % .
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 14:44
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 14:50
De la: Daphne, la data 2013-07-30 14:36:27De la: gabigabi2, la data 2013-07-30 14:24:27da, stai putin ca acum am receptat informatia : tu stai cu aerul conditionat in permanenta ? a batut gheata ? dar de ce ma mir, cind acu' vreo 2 seri tocmai ne anunta Directorul Inst. Nat. de Meteorologie ca vom avea si fenomene extreme, inclusiv canicula si seceta ! au luat-o oamenii razna, hop si vremea- vremurile, dupe dinsii, ca doar merg mina-n mina ! ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 14:51
De la: Daphne, la data 2013-07-30 14:44:33www.youtube.com/watch?v=I64-EjHUOlU[/quote] Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 14:51
De la: gabigabi2, la data 2013-07-30 14:50:23De la: Daphne, la data 2013-07-30 14:36:27De la: gabigabi2, la data 2013-07-30 14:24:27da, stai putin ca acum am receptat informatia : tu stai cu aerul conditionat in permanenta ? Se duce lumea pe pluta.
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 14:52
|
|
|
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 14:53
De la: gabigabi2, la data 2013-07-30 14:50:23De la: Daphne, la data 2013-07-30 14:36:27De la: gabigabi2, la data 2013-07-30 14:24:27da, stai putin ca acum am receptat informatia : tu stai cu aerul conditionat in permanenta ? sa vezi ce razna o sa fie cand ajunge baselu' pres. la moldoveni....
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 15:01
De la: Fl_Orion999, la data 2013-07-30 14:51:36De la: Daphne, la data 2013-07-30 14:44:33www.youtube.com/watch?v=I64-EjHUOlU[/quote] Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 15:09
De la: Fl_Orion999, la data 2013-07-30 14:53:09De la: gabigabi2, la data 2013-07-30 14:50:23De la: Daphne, la data 2013-07-30 14:36:27De la: gabigabi2, la data 2013-07-30 14:24:27da, stai putin ca acum am receptat informatia : tu stai cu aerul conditionat in permanenta ? deci, tu o iei de buna informatia sau zvon, ce-o fi ?
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 16:32
i-auzi-ia : bum-bum-bum ! hoooop s'un fulgerica !
hai, Doamne, da o ploicica, una mica -mica cu bulbuci !
|
Radu_b10 719 mesaje Membru din: 17/03/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 16:56
nu mai arunca sageti otravite catre mine, ca le dai in gard ! " ªi-au bãtut o sãptãmânã Leºii-n zid; dar zidul, prost, Sta pe loc, pe cum a fost. " G. Cosbuc - Cetatea Neamtului Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 17:05
De la: Radu_b10, la data 2013-07-30 16:56:05 hehehe, ia du-te matale pe topicul " Ce e Dumnezeu " si vezi cum e cu prostul ! dar, de vei citi mai atent propria-ti citare, vei vedea ca si eu sunt aparata d'un gard si tot acolo ai nimerit, de unde si vorba cu ai dat cu oistea-n gard ! P.S da' tare ai fost ocupat azi si inca de dimineata, de n-ai presarat un pic de matraguna pe ici pe colo ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 17:15
Sunt si eu pe aici. Aranjati-va nodurile la cravate, va rog frumos! Tinuta impecabila, altfel nu se accepta!
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 17:26
scuzati, pardon : e vreun cuvint nepotrivit ce sifoneaza tinuta ? la mine sau la Rabdu, ca eu nu port cravata ?
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 17:32
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 17:35
te las si-ti doresc o seara buna !
a inceput o vinzoleala printre copaci de zici ca-i o Mare zbuciumata si picura....pic....pic ! pe miine ! cine vine primul faci cafeaua !
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 17:46
Aha. Seara faina, Gabi!
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 18:21
De la: gabigabi2, la data 2013-07-30 15:09:41De la: Fl_Orion999, la data 2013-07-30 14:53:09De la: gabigabi2, la data 2013-07-30 14:50:23De la: Daphne, la data 2013-07-30 14:36:27De la: gabigabi2, la data 2013-07-30 14:24:27da, stai putin ca acum am receptat informatia : tu stai cu aerul conditionat in permanenta ? io nu iau nimic de bun...io sunt un simplu observator....hai sa mai incerc una....viitorul presedinte al romaniei va fii ......DAN FELIX VOICULESCU....kakarau e iesit de mult din carti...este tot o simpla presupunere....io numa' observ si trag concluzii....atat...restu' decide timpu'... daca-ti mai amintesti ca io ti-am zis ca termenu' limita pt.reinstaurarea monarhiei este stabilit in 2018... pana atunci romania trebuie sa fie varza, fara nimic....cu slugi obediente si oameni corupti si coruptibili in toate domeniile...numa' dumnezeu impreuna cu oamenii corecti care mai exista in aceasta tara vor schimba planurile astea negre...SINGURA SOLUTIE RAMANE ----O LOVITURA DE STAT....care nu se va-nfaptui fara sprijinul serviciilor...de revolutie pasnica nu poate fii vorba , atata timp cat totu' este controlat de tot felu' de infractori care n-au interesu' sa-si dea cu stangu-n dreptu'....am zis....
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 18:28
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 18:33
De la: Fl_Orion999, la data 2013-07-30 18:28:40youtu.be/h_YFqoKlWdM Just me.... Can i help you? Nu ma pot uita la ce ai indicat..... E tare trist di doare. Zii ceva frumos.
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 18:37
Regele Mihai, Tismaneanu, Goma, printre semnatari Declaratiei de la Budapesta pentru Autonomia Transilvaniei. DOCUMENT al Tradarii
PDF Download PDF DECLARAÞIA DE LA BUDAPESTA Astãzi, 16 iunie 1989, odatã cu celebrarea funeraliilor victimelor represiunii revoluþiei maghiare din 1956, eveniment de o deosebitã importanþã pentru popoarele Europei ºi, în special, pentru cele care trãiesc încã sub dictaturi comuniste, a avut loc o întâlnire între membrii Forumului Democratic Maghiar ºi Români, semnatari ai urmãtoarei DECLARAÞII Noi, romani si unguri, Consideram ca libertatea si propasirea celor doua popoare pot fi realizate si garantate numai intr-un cadru politic pluralist de respectare integrala a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. O actiune comuna a fortelor democratice maghiare si romane se impune pentru atingerea acestui scop. Regimurile comuniste si in special politica dusa de dictatura ceausista a creat o situatie de criza acuta care impiedica comunicarea dintre romani si maghiari. Dialogul inceput astazi intre noi doreste sa invinga aceste piedici si sa stabileasca bazele unor relatii normale intre cele doua natiuni care s-au format in acelasi spatiu geografic. Data fiind configuratia hartii etnice, solutionarea conflictelor nu poate veni in nici un caz din revizuirea frontierelor, ci din schimbarea rolului lor in sensul liberei circulatii a persoanelor, a informatiei si a ideilor, in conformitate cu acordurile de la Helsinki. Situam deci imbunatatirea relatiilor romano-maghiare in perspectiva procesului de restructurare democratica general-europeana, care singur va fi in stare sa rezolve problemele acumulate de-a lungul istoriei intre popoarele continentului intr-un mod care sa satisfaca interesele legitime ale fiecaruia in parte. Transilvania a fost si este un spatiu de complementaritate si trebuie sa devina un model de pluralism cultural si religios. Este in folosul popoarelor noastre ca diversitatea culturala, religioasa si de traditii care a facut specificul Transilvaniei sa fie prezervata. Dreptul la o reprezentare politica autonoma si la autonomie culturala a fiecarei natiuni trebuie garantat. Realizarea sa implica, printre altele, asigurarea unei scolaritati de toate gradele in limba maghiara, inclusiv reinfiintarea universitatii maghiare din Cluj. Principiile enuntate mai sus vor sta la baza tuturor actiunilor comune pe care semnatarii inteleg sa le duca in viitor. Apelam la organizatiile democratice precum si la acele persoane care impartasesc aceste principii sa se alature acestei actiuni. Budapesta, 16 iunie 1989 Semnatari: Antal G. Laszlo, Antall Jozsef, Balogh Julia, Biro Gaspar, Csoori Sandor, Fur Lajos, Illzes Maria, Jeszensky Geza, Keszthelyi Gyula, Kodolanyi Gyula, Molnar Gusztav, Stelian Balanescu, din partea Cercului Roman din RFG, Mihnea Berindei, vicepresedinte al Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania (LDHR), Ariadna Combes, vicepresedinte al LDHR, Mihai Korne, director al revistei “Lupta”, Ion Vianu, reprezentant al Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania din Elvetia, Dinu Zamfirescu, membru al Biroului LDHR, membru al Partidului National Liberal. Ulterior si alte persoane si organizatii s-au alaturat acestei declaratii: Rockenbauer Zoltan si Vagvolgyi Andras, din partea Federatiei Tineretului Democrat (FIDESZ), Partidul Liber Democrat, Asociatia Maghiarilor din Transilvania, prin presedintele Kiss Bela si secretarul Spaller Arpad, intregul colectiv redactional al revistei “2000″, Bojtar Endre, seful sectiei pentru Europa rasariteana a Institutului de Istorie Literara, prof. Bela Kallman, Dan Alexe, Daniel Boc, Theodor Cazaban, Matei Cazacu, Antonia Constantinescu, Sofia Cesianu, Florica Dimitrescu, Neagu Djuvara, Paul Goma, Virgil Ierunca, Eugen Ionescu, Marie-France Ionescu, Monica Lovinescu, Bujor Nedelcovici, Adrian Niculescu, Alexandru Niculescu, Alain Paruit, Alex. Sincu, Sanda Stolojan, Vlad Stolojan, Vladimir Tismaneanu, Ileana Vrancea. Declaratia a mai fost semnata, ulterior, si de: George Barbul, Doru Braia, Dina Bratianu-Missirliu, Alexandru Missirliu, Ileana Verzea. La o luna dupa difuzare, intr-o “Marti, 4 iulie 1989, Majestatea Sa regele Mihai a primit la resedinta sa de langa Geneva o delegatie din grupul romanilor care au redactat la Budapesta o declaratie comuna impreuna cu Forumul Democratic Maghiar. Aceasta delegatie compusa din Dna Ariadna Combes, dr. Ion Vianu si Dinu Zamfirescu a inmanat Majestatii sale textul declaratiei de la Budapesta. Majestatea sa a aprobat intrutotul continutul declaratiei care exprima convingerile sale privind relatiile dintre popoarele roman si maghiar”. REACÞIA EXILULUI ROMANESC LA DECLARAÞIA DE LA BUDAPESTA: Uniunea Mondiala a Romanilor Liberi – Ion Ratiu, Liciniu Faina, Alecsandru Miele, Ion Varlam, Coriolan Brad DECLARAÞIA CELOR ªASE Nu e vorba de declaraþia „celor ºase“ mari comuniºti împotriva lui Ceauºescu. E vorba de declaraþia semnatã, la Budapesta de 6 români ºi 12 unguri, cu ocazia re-înhumãrii rãmãºiþelor lui Imre Nagy, la 16 iunie anul acesta. Aceastã declaraþie vorbeºte de „cele douã naþiuni (românã ºi maghiarã) care s-au format în acelaºi spaþiu geografic“ ºi de „dreptul la o reprezentare politicã autonomã ºi la o autonomie culturalã a fiecãrei naþiuni (care) trebuie garantat“. Publicãm în acest numãr scrisoarea d-lui Liciniu Faina, fost deputat de Târnava Micã ºi, într-un real sens, erou al democraþiei româneºti, ºi extrase din scrisoarea d-lui Alecsandru Miele, ºi el fost deputat, de Satu Mare, cu cinci ani de închisoare fãrã judecatã, în „palmaresul“ sãu. Apoi comentariile d-lui Coriolan Brad ºi indicaþiile evaluãrii „declaraþiei“ pe care dl. Ion Varlaam a facut-o într-o broºurã ce Domnia Sa doreºte s-o distribuie sub titlu personal. Publicãm, de asemenea, comentariile ce am fãcut la „Vocea Americii“, ºi textul exact transmis, aºa cum s-a convenit în prealabil cu d-na Alexandra lonescu la BBC, al dialogului cu dl. Mihai Korne. Uniunea Mondialã a Românilor liberi a adoptat o poziþie ne-echivocã în problema relaþiilor româno-maghiare. „Sà NE ÎNFRÃÞIM“, a fost apelul ce am lansat ungurilor, cu litere de o ºchioapã în numãrul nostru din iunie 1986. Sã luptãm împreunã împotriva comunismului. Pentru democraþie. Am repetat aceeaºi idee în Declaraþia din 11 aprilie 1986, în care am cerut „solemn, fraþilor unguri, sã înceteze calomnia cã ungurii sunt supuºi etnocidului“ în Transilvania. Aºa cum am declarat din nou la BBC ºi la „Vocea Americii“, noi avem o reconciliere istoricã cu ungurii ºi depunem eforturi reale, verificabile, pentru a o realiza, mai ales ajutând pe toþi refugiaþii din România, astãzi în Ungaria, fãrã absolut nici o distincþie etnicã. Prea mare importanþã nu trebuie sã dãm Declaraþiei de la Budapesta. Fãrã îndoialã, vasta majoritate a poporului român nu poate sã adopte o astfel de poziþie ºi sã-ºi nege originea. ªi e absolut sigur cã românul ardelean, fãrã excepþie, o respinge. Declaraþia, însã, a fãcut un mare deserviciu istoriei ºi chiar viitorului poporului român. E prima datã când un grup de români a recunoscut implicit cã Transilvania nu e pãmânt românesc, cã ne-am format acolo împreunã cu ungurii. E destul sã citeºti Erdey Tornete ca sã-þi dai seama cã nu vor înceta, de acum încolo, sã ne reaminteascã cã aceastã Declaraþie a fost fãcutã de români patrioþi nesiliþi de nimeni, în deplinã libertate, în Lumea Liberã. Mie, personal, mi-a atras atenþia asupra acestui lucru dl. Kszorus, unul din conducãtorii militanþi maghiari, la o masã ce ni s-a dat la Washington, în iunie anul acesta. La timpul sãu UMRL îºi va defini poziþia: pozitiv ca întotdeauna. Dar astãzi e rândul ungurilor sã condamne ºovinismul multora dintre ei – de care sunt pline ziarele ºi programele de televiziune din lumea întreagã. Astãzi e rândul ungurilor sã recunoascã explicit cã Transilvania e pãmânt românesc. Dar ca sã nu rãmânã nici o umbrã de îndoialã: ÎNTR-O ROMÂNIE DEMOCRATÃ, UNGURII ªI CELELALTE MINORITÃÞI VOR AVEA EXACT ACELEAªI DREPTURI CA ªI ROMÂNII ÎN MIJLOCUL CÃRORA TRÃIESC. Ion Raþiu PROTESTEZ CU TOATA ENERGIA Domnule Director, Subsemnatul Liciniu Faina, fost avocat în oraºul Blaj, fost deputat al judeþului Târnava Micã, membru al Comitetului Central P.N.Þ. din anul 1966, în numele meu personal, al românilor ardeleni ºi al Partidului Naþional Þãrãnesc pe care îl reprezint în mod legitim, vã rog sã publicaþi în ziarul (revista) dvs., urmãtoarele: Protestez cu toatã energia împotriva „Declaraþiei“ de la Budapesta din 16 iunie 1989, publicatã în ziarul „Lupta“ din 22 iunie 1989 ºi semnatã de un grup româno-maghiar, partea româneascã fiind reprezentatã prin: Stelian Bãlãnescu, Mihnea Berindei, Adriana Combes, Mihai Korne, Ion Vianu ºi Dinu Zamfirescu. Socotesc, împreunã cu alþi români ardeleni ajunºi în exil ºi care cunoaºtem bine istoria relaþiilor româno-maghiare, cã „Declaraþia“ de la Budapesta este un act politic deosebit de dãunãtor românilor din Ardeal ºi din statul român. Transilvania nu este un spaþiu de complementaritate, ci un spaþiu de naºtere ºi dezvoltare a poporului român, oprimat veacuri de-a rândul de maghiarii ce au ajuns în acest spaþiu ca popor nãvãlitor ºi opresor, de abia în sec. XI-XIII. Între români ºi unguri nu existã conflicte, în afara celor create artificial de propaganda maghiarã cu scopul de a modifica statutul social al Transilvaniei ºi de a-ºi asigura promovarea intereselor proprii. Problema grupurilor etnice, de pe teritoriul Transilvaniei ºi al întregii Þãri, este de resortul relaþiilor interne, rezolvarea lor nereclamând altceva decât aplicarea corectã ºi nediscriminatorie a Declaraþiei Drepturilor Omului ºi a Actului de la Helsinki. Represiunea ceauºistã o suferã în mod egal toate naþionalitãþile din România ºi în primul rând naþiunea românã. Liberarea Þãrii de sub regimul comunist va aduce deplina libertate politicã ºi culturalã a tuturor locuitorilor de pe teritoriul României, fãrã nici o discriminare, aºa cum a fost în perioada interbelicã. Poporul român a fost întotdeauna tolerant ºi iubitor de dreptate. Autonomia politicã ºi culturalã a fiecãrei naþiuni în parte, nu poate duce decât la o vastã anarhie politicã ºi administrativã în spaþiul transilvan, cu prejudicii grave pentru naþiunea românã. Ea ar avea ca prime consecinþe o periculoasã animozitate între români ºi unguri. Declaraþia de la Budapesta întãreºte puterea tiranicã a lui Ceauºescu, românii fiind obligaþi sã vadã în el un apãrãtor al intereselor naþionale împotriva pericolului maghiar. Cu stimã, Liciniu Faina AM FOST CONSTERNAT Am fost consternat de imprudenþa unor confraþi de exil în formularea Declaraþiei de au semnat, împreunã cu mai mulþi unguri,la 16 iunie, la Budapesta. Au folosit cuvinte necorespunzãtoare. De exemplu, „ne-am format“, în loc de „am trãit în acelaºi spaþiu geografic“. Pe urmã, se vorbeºte despre o autonomie politicã ºi culturalã a minoritãþii maghiare în Transilvania, de parcã n-ar fi avut depline drepturi în România Mare? Declaraþia aceasta vorbeºte de un neadevãr, ºtiut de toatã lumea, când cer „redeschiderea Universitãþii maghiare din Cluj“. Din acest text cei neiniþiaþi, sau de rea-credinþã, pot deduce cã, între cele douã rãzboaie, ea a existat, în realitate o astfel de universitate n-a existat niciodatã ºi nici Partidul Naþional Maghiar n-a cerut aceasta, având deschise, nelimitat, toate universitãþile din þarã. Din semnarea acestei declaraþii de la Budapesta, s-ar putea deduce cã noi, românii, suntem de acord cu aceste doleanþe maghiare. Noroc cã aceºti 6 semnatari nu reprezintã poporul român, sub nici o formã, decât pe ei înºiºi. Eu cred cã ei, în marele entuziasm de la 16 iunie de la Budapesta, au semnat fãrã sã-ºi dea seama… La 4 iulie a.c., o parte din aceºti confraþi au prezentat-o M.S. Regelui ca o mare realizare, iar Regele, la fel a aprobat-o ºi i-a felicitat. Sigur cã nici el, Regele, n-a sesizat termenii necorespunzãtori ai acestei declaraþii. Dar, El a dat, totuºi, dovadã de înþelepciune ºi simþ politic, declarând cã ungurii s-au bucurat totdeauna de drepturi egale în România, conform Constituþiei din 1923. Alecsandru Miele (R.F.G.) GRAVITATEA UNUI GEST POLITIC IRESPONSABIL Un grup de exilaþi români au semnat la 16 iunie 1989, la Budapesta, textul unei declaraþii „româno-maghiare“, care a scandalizat în egalã mãsurã pe compatrioþii noºtri din Transilvania ºi din diasporã, pentru cã reia tezele revizioniste ale actualului regim de la Budapesta formulate în 1987 de autorii oficialului tratat de istorie a Transilvaniei. Din ideile confuze ºi termenii ambigui ai „declaraþiei“ reiese cã autorii ei se pronunþã pentru dislocarea teritorialã a Statului român, în favoarea unor considerabile transferuri de suveranitate, ºi pentru subordonarea independenþei naþiunilor faþã de interese strãine. În ciuda inconsistenþei ei, „declaraþia“ este un fapt grav deoarece ar putea deveni un precedent în mâna minoritãþilor alogene din Basarabia ºi Bucovina. Ion Varlam (Franþa) N.R. Acesta este preambulul unei analize aprofundate a problemei pe care dl. Ion Varlam a fãcut-o sub formã de broºurã. PROTEST LA „DECLARAÞIA DE LA BUDAPESTA” Dialogul „între cele douã naþiuni care s-au format în acelaºi spaþiu geografic“ afirma Declaraþia semnatarilor de la Budapesta. Aceasta ar însemna cã ºi românii sunt un popor migrator, pripãºit pe meleagurile carpatine, la fel ca ungurii ce au nãvãlit din Asia Centralã ºi s-au aºezat în câmpia Panonicã. Prin girul semnãturii lor au confirmat teoria maghiarã de dezvoltare a celor douã naþiuni, respectiv românã ºi maghiarã, în acelaºi timp formarea poporului român cu mult înainte de venirea lor ºi pe un spaþiu mult mai mare decât este azi România, incluzând bineînþeles ºi Transilvania. Autonomia politicã a Transilvaniei, înseamnã a fãrâmiþa ºi mai mult þara ºi poporul român ºi eliminarea lui din istorie va fi mai sigurã ºi mai rapidã. Azi Transilvania ne aparþine ca teritoriu legitim, pentru cã este vatra de naºtere ºi suferinþã a poporului român din Transilvania. Acest drept legitim a fost recunoscut ºi confirmat prin pacea semnatã la Trianon. Amputarea Transilvaniei nu va schimba cu nimic structura politico-socialã a României actuale, care în momentul de faþã este simþitã mai mult de naþia românã decât de naþionalitãþile conlocuitoare. Nu Transilvania este cauza nenorocirilor din România. Cauza este regimul politic ºi conducãtorii lui, care guverneazã în þara noastrã. Fatalitatea istoricã a nãpãstuit þara noastrã cu cel mai despotic, totalitar regim politic pe care l-a cunoscut vreodatã istoria, împotriva acestuia trebuie luatã poziþie, cãci prin nimicirea lui se va obþine nu numai salvarea poporului român din ghiarele satanei, ci ºi a tuturor naþionalitãþilor ce locuiesc în graniþele României. Transilvania trebuie apãratã ºi nu scoasã la mezat. Dr. med. Coriolan Brad (R.F.G.) „Românul liber” (Londra), V, nr. 9, septembrie 1989 Surse: CivicMedia si AlterMedia - See more at: www.ziaristionline.ro/2011/06/24/regele-mihai-tismaneanu-goma-pr... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 18:38
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 18:40
De la: Daphne, la data 2013-07-30 18:33:44De la: Fl_Orion999, la data 2013-07-30 18:28:40youtu.be/h_YFqoKlWdM sarut mana...din pacate nimeni nu ma poate ajuta pe mine si nici nu e cazu'....ajutor au nevoie romanii pt.a se trezi...
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 18:44
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 18:45
De la: Fl_Orion999, la data 2013-07-30 18:40:40De la: Daphne, la data 2013-07-30 18:33:44De la: Fl_Orion999, la data 2013-07-30 18:28:40youtu.be/h_YFqoKlWdM Cu ce te pot incurca... atunci?
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 18:48
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 18:56
|
|
Postat pe: 30 Iulie 2013, ora 19:32
|
|
|
|

Pe perioada vacantei a mers clima in masina, ca e neagra sierau 40 degrade afara. Muream cu zile fara clima. De acolo trag consecintele anginei si sunt iar pe antibiotic 5 zile. Acasa nu necesita clima, e rece acum si avem parte de furtuni. Aseara a batut gheata. Asa e nordul pe langa canalul manecii. Pus umiditate 70 % .