Info
x
Cafenea cu aroma virtuala
|
Fosta membra 9am.ro 7124 mesaje Membru din: 7/02/2013 |
Postat pe: 6 Iulie 2013, ora 20:50
Tot ce mancam devine deseu. Corect!
Pfff eu mai am de pierdut 3 kilograme . Hai ca beau un pahar de apa rece. Aveti?
''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
|
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Iulie 2013, ora 22:32
De la: Daphne, la data 2013-07-06 20:50:10Tot ce mancam devine deseu. Corect! o limonada rece pt.un suflet cald avem....
Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Iulie 2013, ora 22:47
De la: -1075-, la data 2013-07-06 19:11:46De la: daniela_, la data 2013-07-06 18:59:26De la: -1075-, la data 2013-07-06 18:15:09mda, mi-ati facut pofta de visine, ete ce/am comandat, in 30 min soseste, or fi bune ? Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Iulie 2013, ora 22:51
De la: daniela_, la data 2013-07-06 22:47:32De la: -1075-, la data 2013-07-06 19:11:46De la: daniela_, la data 2013-07-06 18:59:26De la: -1075-, la data 2013-07-06 18:15:09mda, mi-ati facut pofta de visine, ete ce/am comandat, in 30 min soseste, or fi bune ? Alivenci...n-am auzit decat prin literatura. Stii cum sunt? Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 6 Iulie 2013, ora 22:57
De la: daniela_, la data 2013-07-06 22:47:32. Ti-ai terminat insiratul? Eu am impodobit doua pietre - un ametist si un citrin..mai am cateva, carneol, unakit...dar nu mai am sarma am gasit cu pret foarte bun ditamai cataroaiele la un stand in mall.
|
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Iulie 2013, ora 23:22
Da' o gulerata si neste saratele n-aveti ca eo caldura mare monser...
Cred ca azi am facut peste o suta de curse din subsol pana la etaj si retur.....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 6 Iulie 2013, ora 23:31
De la: giovausaro, la data 2013-07-06 23:22:12Da' o gulerata si neste saratele n-aveti ca eo caldura mare monser... Sa-ti dau pentru fiecare cursa cate una? Dar ce-ai facut, ai inceput curatenia din subsol? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 6 Iulie 2013, ora 23:38
Nuuuuuuuu.....Am identificat circuitele electrice dintr-o casa...casoaie .
O bere ,maxim doua ca- s obosit.A treia bere m-ar trimite in pat automat
|
|
|
|
Postat pe: 6 Iulie 2013, ora 23:43
De la: giovausaro, la data 2013-07-06 23:38:24Nuuuuuuuu.....Am identificat circuitele electrice dintr-o casa...casoaie .Pai atunci mananca mai intai - am peste la cuptor, pun mujdei sau cad trasniti americanii daca te ,,parfumez"? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 1134 mesaje Membru din: 6/03/2013 |
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 00:06
De la: daniela_, la data 2013-07-06 22:47:32De la: -1075-, la data 2013-07-06 19:11:46De la: daniela_, la data 2013-07-06 18:59:26De la: -1075-, la data 2013-07-06 18:15:09mda, mi-ati facut pofta de visine, ete ce/am comandat, in 30 min soseste, or fi bune ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 00:21
Tarta cu dude negre
Dudul este un copac ce creste mai mult in zona satelor din sudul tarii. Fructele sale sunt de culoare mov inchis-spre negru sau albe. Cu gustul lor dulce acrisor, dudele sunt adevarate daruri ale naturii. Consumul acestor fructe imbunatateste starea psihica si intelectuala, micsoreaza timpul de vindecare a multor boli, stimuleaza imunitatea si reduce nivelul colesterolului. Dudele sunt bogate in potasiu, fier, carbonat de calciu, provitamina A, acid folic, vitamina C, betacaroten, tanin, arginina, aminoacizi. Nu numai ca sunt benefice pentru sanatate, consumul lor ferindu-ne de avitaminoze, dar, din dude se pot prepara si adevarate delicii culinare (gem, dulceata, suc, diverse prajituri), cat si renumita tuica. Tarta cu dude negre INGREDIENTE pentru tarta cu dude negre: Blat: 125 g unt, 100 g zahar pudra, 2 galbenusuri, 2 linguri lapte, 250 g faina, 1 lingura pesmet. Umplutura: 2 albusuri, 1 ou, 6 linguri zahar, 100 g smantana, esenta de vanilie, 3 linguri mascarpone (sau o alta crema de branza), 1 kg dude. PREPARARE:tarta-cu-dude-negre- Blat: Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile. Se adauga faina si se framanta cu mainile, pana cand aluatul seamana cu niste firimituri mai mari. Se adauga apoi, laptele. Aluatul se strange usor cu mainile, se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute. Umplutura: Se mixeaza albusurile, oul intreg si zaharul, timp de 2-3 minute. Se adauga smantana, mascarpone, esenta de vanilie. Se mixeaza in continuare pana se obtine o tarta-cu-dude-negre-compozitie uniforma, cremoasa. Asamblarea: Se intinde aluatul in foaie subtire si se aseaza in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Aluatul se inteapa din loc in loc, cu o furculita si se presara cu pesmet. (Acesta are rolul de a forma o crusta in timpul coacerii, evitand astfel, inmuierea blatului). Peste aluat se toarna umplutura, iar deasupra se aseaza dudele, spalate si fara codite. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace tarta timp de 25-30 minute. Tarta cu dude negre se serveste rece. Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept �i recunoa�te c�, pe deasupra ambi�iilor, intrigilor �i urilor, este Patria, este ve�nicia neamului, �i c� acolo trebuie s� ne �nt�lnim totdeauna, chiar dac� nu ne �n�elegem de fiecare dat�."(Ion Antonescu) *** ,,�n ziua de azi, pentru a st�p�ni c�t mai mul�i oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odat� ce ai sufletul, ai omul; iar c�nd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 00:22
Alivenci moldovenesti
Cunoscute si sub denumirea de placinta ciobanului , alivencile sunt de fapt niste placinte cu branza de oi si malai , o delicatesa din bucataria traditionala moldoveneasca. Se servesc calde, innecate intr-o baie de smantana grasa, o adevarata desfatare pentru papilele gustative ! Ingrediente 400 gr branza oi 100 gr smantana 100 gr malai 5 oua 50 gr unt 50 gr faina un praf sare Mod de preparare Sfaramitam branza cu furculita sau daca e mai tare o dam pe razatoarea mica . Adaugam ouale apoi untul topit (dar nu fierbinte ) si amestecam bine pana se incorporeaza . Adaugam malaiul, faina , un praf de sare si omogenizam . Turnam compozitia in tava unsa cu unt . Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste putin. Portionam si le servim calde cu smantana cu continut ridicat de grasime . Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 00:34
Placinta cu visine
Ingrediente 1/2 kg visine 1 pachet foi placinta 1 cana zahar 2-3 linguri margarina 2-3 linguri zahar pudra Mod de preparare Scoatem samburii visinilor, le punem intr-un vas impreuna cu zaharul si le lasam la frigider pana se topeste de tot zaharul si isi lasa siropul.Scoatem visinile intr-o supiera si le scurgem bine . Eu am folosit visinile ramase de la siropul de visine nefiert. Intindem foaia de placinta pe masa de lucru. Topim margarina si o intindem in strat subtire pe toata suprafata foii cu ajutorul unei pensule de patiserie. Asezam un strat de visine .Daca va place placinta mai dulce mai puteti presara putin zahar tos. Rulam foaia de placinta formand un sul si punem intr-o tava unsa cu margarina. Ungem sulurile de placinta deasupra cu margarina topita Dam la cuptor la foc mic si lasam sa se rumeneasca . Lasam sa se raceasca apoi o pudram din abundenta cu zahar pudra si taiem felii. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 00:35
De la: _Ingrid, la data 2013-07-06 23:43:23De la: giovausaro, la data 2013-07-06 23:38:24Nuuuuuuuu.....Am identificat circuitele electrice dintr-o casa...casoaie .Pai atunci mananca mai intai - am peste la cuptor, pun mujdei sau cad trasniti americanii daca te ,,parfumez"? Moama,peste la cuptor...plus ce-au gatiti moldovenii,cu dude si alivenci....mai toana Ingrid ,mai toarna,toarna pe gat ca pe goarna ,,incep sa te vad si mai frumoaaaaaaaaasa si cu aura .....
|
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 00:37
Strudel cu visine si budinca
Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj (700 gr) 1/2 kg visine 5 linguri zahar 2 linguri amidon 1 plic budinca vanilie 300 ml lapte 4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie 1 galbenus Mod de preparare Scoatem samburii visinelor si apoi le punem intr-un vas impreuna cu zaharul si amidonul. Lasam pe foc amestecand continuu pana cand compozitia incepe sa se ingroase ca o budinca. Preparam budinca conform indicatiilor de pe ambalaj, si adaugand zaharul cu aroma de vanilie. Daca doriti puteti folosi budinca preparata in casa. Lasam deoparte sa se racoreasca. Intindem aluatul pe o folie alimentara si il taiem in trei fasii aproximativ egale. Asezam cate doua trei linguri de budinca de vanilie in mijlocul fasiilor de aluat. Deasupra budincii punem doua trei linguri compozitie de visine. Impaturim rulourile si facem deasupra din loc in loc mici crestaturi cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Ungem cu galbenus batut cu lapte si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam pana incep sa se rumeneasca. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 00:40
Tarta cu cirese
Ingrediente: pentru aluatul de tarta: 100 gr unt 100 gr zahar pudra 250 gr faina 6 linguri apa 1 ou pentru umplutura: 1 kg cirese 5 linguri zahar 4 linguri amidon 1/2 lingurita esenta migdale pentru uns: 1 galbenus 2 linguri lapte Mod de preparare Spalam ciresele si le scoatem samburii. Punem intr-o craticioara ciresele impreuna cu zaharul si amidonul. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sunt ciresele si de preferintele fiecaruia. Le lasam sa fiarba la foc mic, mestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase amidonul si compozitia devine ca o budinca. Dam deoparte, adaugam esenta de migdale si omogenizam. Lasam sa se raceasca. Mare atentie, esenta de migdale adaugam doar atat cat sa ii confere umpluturii o aroma subtila, daca exagerati riscati sa devina amara. Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider pentru cel putin 30 minute. Punem aluatul pe suprafata de lucru infainata framantam usor pana devine maleabil si din trei sferturi din cantitatea de aluat intindem o foaie. Punem foaia in forma de tarta si presam marginile indepartand excesul de aluat. Turnam umplutura peste aluat. Din aluatul ramas intindem o foaie. Taiem fasii de aluat din care facem un grilaj pe care il montam desupra tartei.Le ungem cu galbenusul batut cu lapte. Decupam frunzulite cu ajutorul unei forme si cu un cutit facem striatiile. Le asezam pe laterale. Ungem si frunzulitele cu galbenus. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos. Lasam sa se raceasca complet. O scoatem din forma si taiem felii. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 00:43
Briose cu visine si cocos
Ingrediente 250 gr visine 250 gr faina 150 gr zahar 100 gr nuca cocos 3 oua 100 ml lapte 100 ml ulei 1 praf copt Mod de preparare Batem ouale cu zaharul pana ce se topeste zaharul. adaugam laptele si uleiul. Faina o amestecam cu praful de copt si nuca de cocos. Le adaugam peste compozitia lichida si mixam pana se omogenizeaza. Punem aluat in formele de briose din silicon de la www.pentrucopt.ro/ Punem cateva visine in fiecare forma. Si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc usor. Le lasam sa se raceasca apoi le scoatem din forme. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 00:44
Pandispan cu visine
Ingrediente 1/2 kg visine 8 oua 1 cana zahar 1 cana faina Mod de preparare Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs. Batem ouale cu zaharul pana ce se topeste zaharul. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia . Presaram visinele cu faina si le punem din loc in loc. Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor deasupra. Lasam sa se raceasca apoi taiem cuburi . Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 00:48
Prajitura cu visine
Reteta este a Oanei de pe Bucataras Ingrediente (pentru 20 bucati) 1 kg visine 6 oua 100 gr zahar pudra 100 gr zahar tos 100 gr faina 2 linguri cacao Mod de preparare Se scot samburii de la visine, se presara cu 100 gr zahar tos si se dau deoparte ca sa-si lase siropul. Se bat galbenusurile cu zaharul pudra, pana compozitia devine ca o crema. Se adauga treptat faina si se amesteca pana se incorporeaza. Separat se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga albusurile mestacand usor cu o lingura de lemn. Trei sferturi din compozitie se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.(dimensiuni tava 25*35, dar va sfatuiesc pentru un efect maxim sa folositi o tava putin mai mica) Restul de compozitie se amesteca cu cele doua linguri de cacao si se toarna in tava , peste compozitia alba cu ajutorul unui sprit. Se presara apoi visinile ,dupa ce a fost scurs siropul. Se da da cuptor aproximativ 40 minute.Se lasa sa se raceasca ,se presara cu zahar pudra apoi se poate taia. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 00:51
Bilute cu visine
Ingrediente 300 gr biscuiti simpli 200 gr alune 250 gr margarina 2 linguri cacao 1 esenta rom 2 linguri zahar vanilat visine din visinata Mod de preparare Macinam biscuitii si alunele la robot. Adaugam cacao si zaharul si amestecam. Punem apoi margarina topita si esenta de rom si amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena si nu foarte moale. Luam cate putin din compozitie si punem in mijloc o visina (scoatem mai intai samburii si le lasam sa se scurga bine). Daca faceti bilutele pentru copii puteti pune visine din compot sau chiar visine proaspete sau congelate. Modelam cu mana bilutele. Compozitia este putin sfaramicioasa caci margarina se intareste foarte repede insa modelandu-le se incalzeste de la caldura mainilor si se modeleaza foarte usor. Daca doriti puteti sa le dati prin cacao sau nuca de cocos.Eu le-am preferat simple. Le dam apoi la frigider cel putin 30 minute ca sa se intareasca. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 00:53
Prajitura puturosului
este o prajitura numai buna pentru momentele cand ai pofta de ceva dulce dar nu ai dispozitia necesara(a se citi lene) pentru a executa cine stie ce reteta elaborata. Ingrediente(pentru 12 bucati) 1 cana zahar 1 cana gris 1 cana lapte praf 1 cana faina 1 kg mere 2-3 linguri margarina Mod de preparare Se amesteca laptele praf,zaharul,faina si grisul intr-un castron. Se curata merele de coaja si se rad. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt(dimensiuni tava 25*35) si se pune un rand de praf,iar deasupra se presara margarina.Eu nu am avut la indemana dar daca aveti un pulverizator puteti topi margarina,o puneti in pulverizator si o imprastiati uniform pe toata suprafata. Se pun deasupra o parte din merele rase apoi iar praf si tot asa terminandu-se cu un strat de praf peste care se presara margarina. Se da la cuptor pentru aproximativ o ora la foc mic.Se lasa sa se raceasca ,se taie felii si se pudreaza cu zahar. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 01:08
Ingrediente Muffins cu visine
muffins cu visine Pt. aluatul de muffins: 3 oua 40 de grame de unt 200 ml smantana 150 de grame de zahar – pe care eu l-am inlocuit in intregime cu fructoza 100 de grame de faina de grau dur 200 de grame de faina integrala 1 plic de zahar vanilat coaja de portocala si/sau lamaie 2 lingurite de praf de copt Pt. jeleu: 400 ml suc natual de visine (eu am folosit nectar) zahar – doar daca doriti sa fie mai dulce decat este nectarul 1 plic de budinca de vanilie sau 2 linguri cu varf de amidon alimentar (eu am folosit azi amidon din porumb, preparatul “Gustin” – Dr.Oetker) Prima data se prepara jeleul de visine: se pun 350 ml de suc pe foc (cu zaharul, daca se mai doreste), se amesteca amidonul sau budinca cu restul de 50 ml de suc si se adauga in cel clocotind deja, amestacand continuu pana se ingroasa; se lasa deoparte, la racit:Ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana se ingroasa ca o crema, se adauga untul topit si smantana si se omogenizeaza, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de citriceSe mixeaza din nou, pana la omogenizareDin aluatul rezultat (destul de dens) se pune cate o lingura in formele de muffins captusite cu hartie speciala In fiecare forma se pune cate o lingurita plina cu jeleuPentru ca aluatul rezultat a fost destul de dens si nu am putut sa il manipulez prea bine cu lingura, am pus restul aluatului in pos si am acoperit jeleul din forme cu ajutorul acestuia, prima data spritand un cerc de aluat in jurul jeleului, apoi continuand pana la acoperirea completa Am introdus tava in cuptorul preincins la 180 de grade si am copt muffinsii timp de 20 de minute.Dupa ce s-au racit, i-am ornat cu restul de jeleu de visine, spritat cu ajutorul posului si am presarat zahar pudra O sectiune Sunt incredibil de fragezi si pufosi, rezultatul mi se pare cu atat mai surpinzator cu cat stiu ca am folosit in cea mai mare parte faina integrala, iar zaharul l-am inlocuit cu fructoza. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 4841 mesaje Membru din: 14/12/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 07:57
De la: Fl_Orion999, la data 2013-07-07 01:08:16Ingrediente Muffins cu visine Buna dimineata! Astazi am fost primul in cafenea asa ca am facut eu cafeaua. Merge de minune cu tonele de prajituri aduse aseara de Florin. Raporteaza abuz de limbaj
"No man is an island entire of itself; every man
is a piece of the continent, a part of the main...
And therefore never send to know for whom
the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 07:58
ghiortz- ghiortz !
pfoaiiii, ce-ai postat tu, Florine, e o nenorocire ! ma duc degraba sa pun de cafea si sa beau o gura de apa sa se duca ghiortul la vale, ca mi-a ramas in git ! e frumos, e placut, e duminica ....pina miine mai e o zi intreaga- bucurati-va de ea !
|
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 08:01
ha, deci de tine m-am lovit in usa bucatariei...scuzati, eram cu ochii plini de imagini prajituresti si te-am vazut ca p'un tort !
hai, buna dimineata ! ce captura facusi tu ieri pe vreme de ploaie, ia zi !? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 08:14
De la: gabigabi2, la data 2013-07-07 08:01:01ha, deci de tine m-am lovit in usa bucatariei...scuzati, eram cu ochii plini de imagini prajituresti si te-am vazut ca p'un tort ! Nu te asteptai sa dai de mine, nu-i asa? O data fac si eu cafeaua si ma prinzi tu in fapt.Ieri am facut un pescuit nemaipomenit. Am prins aproape 10 kg dar din pacate doar platica. Oricum, la cat de disperata era am avut activitate pe balta, ca nu puteam nici macar sa imi beau cafeaua. Pe la 13.30 a trebuit sa fug de pe balta pentru ca a venit o vijelie si imi era frica ca o sa raman inamolit acolo. Iti trimit poze. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 08:20
De la: Black_Friday, la data 2013-07-07 08:14:59De la: gabigabi2, la data 2013-07-07 08:01:01ha, deci de tine m-am lovit in usa bucatariei...scuzati, eram cu ochii plini de imagini prajituresti si te-am vazut ca p'un tort ! da'i buna cafeaua facuta de tine, de ce spui ca nu stii s'o faci ? sa mai faci ! si acum, spune ce-i faci platicii ? dar, n-are cam multe oase ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 08:27
De la: gabigabi2, la data 2013-07-07 08:20:16De la: Black_Friday, la data 2013-07-07 08:14:59De la: gabigabi2, la data 2013-07-07 08:01:01ha, deci de tine m-am lovit in usa bucatariei...scuzati, eram cu ochii plini de imagini prajituresti si te-am vazut ca p'un tort ! Platica are oase, intr-adevar, dar daca o crestezi cu un cutit ascutit foarte des, caldura o patrunde si oasele devin crocante. Este foarte buna fripta sau prajita, cu o crema de usturoi. Mai pastrez si in congelator pentru borsul de peste. Pestii mai mici, carasi, platici, rosioare, ii fierb inainte sa fac borsul pina se sfarama. Strecor apoi zeama si o folosesc la ciorba. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 08:37
si-n zeama strecurata pui bucatile mai mari de peste ?
de fapt, in singura excursie facuta acu' o mie de ani in Delta , asa ne serveau :se aducea la masa un castron c'o zeama groasa si lipicioasa la degete si pe un platou puneau halcile cit palma de mari si groase, de peste si, nici ca am mincat pina atunci....dar nici de atunci incoace, o ciorba de peste atit de buna ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Doruleatza 2631 mesaje Membru din: 1/09/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 Iulie 2013, ora 08:42
Buna dimi!
Pun si eu la bataie cremsnitul meu (inca n-a sucombat nimeni! ) si niste baclavale autentice, facute de niste turci veniti de la mama lor...
Doruletz
|
|
|
|

.... alivanca (alivenci)...?
astea nu-s cu fructe.
Cred ca azi am facut peste o suta de curse din subsol pana la etaj si retur.....
O bere ,maxim doua ca- s obosit.A treia bere m-ar trimite in pat automat
Nu te asteptai sa dai de mine, nu-i asa? O data fac si eu cafeaua si ma prinzi tu in fapt.
) si niste baclavale autentice, facute de niste turci veniti de la mama lor...