back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cafenea cu aroma virtuala

Pagini: << 1569 1570 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 >> Sari la pagina:

sunt_al_naibii

3127 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 04:46

Considerente de sanatate
Cofeina inhibã actiunea bacteriilor si a ciupercilor si cauzeazã sterilitate anumitor insecte, scãzand numãrul acestora. In plus, cofeina pãtrunde in sol si inhibã cresterea buruienilor, ceea ce poate duce la distrugerea plantelor respective. Plantele ce contin cofeinã produc si inmagazineazã cofeinã in seminte de cafea, departe de propriile locatii pentru divizarea celulelor, tocmai pentru a se feri de efectele otrãvitoare/nocive ale acesteia.

Plantele ce contin cofeinã s-au dezvoltat datoritã ridicatei protectii fatã de actiunea bacteriilor, ciupercilor si insectelor.

Cele mai multe plante ce contin cofeinã au fost descoperite si folosite incã din Epoca de Piatrã, adicã aproximativ acum 600.000-700.000 de ani in urmã. Acei oameni mestecau semintele, scoarta si frunzele mai multor plante si asociau probabil consumul de plante ce contineau cofeinã cu modificãrile de comportament si stare.

Cafeaua era probabil cultivatã si consumatã pentru a inlãtura oboseala, a stimula vigilenta si a imbunãtãti starea de spirit. La inceput e posibil sã fi fost consumatã sub formã de pastã sau chiar boabe si abia mult mai tarziu s-a descoperit cã prin introducerea in apã fierbinte se pot obtine rezultate sporite.

Ceaiul a fost folosit drept bãuturã fierbinte si utilizat ca medicament. Insemnãrile aratã cã in China se folosea incã de acum 4.700 de ani si a pãtruns in Japonia alãturi de alte aspecte de ordin cultural in jurul anului 600 d.Hr., insã a trebuit sã trecã 700 de ani pentru a intra definitiv in viata de zi cu zi a japonezilor.

Acestia numesc ceaiul �ch`a�, iar chinezii �t`e� (se pronunta �tai�). Comerciantii germani au adus cu ei ceaiul si, in ciuda costului ridicat, s-a rãspandit rapid in intreaga Europa.
Ceaiul era foarte popular in coloniile Americii si pentru a-si intãri statutul de mare putere colonialã, Guvernul britanic instituie o taxã specialã pentru acesta (alãturi de alte c�teva articole). Ca rezultat al acestei taxe, colonistii au boicotat importul de ceai si au inceput sã foloseascã substituenti, in special cafea. Boicotul a degenerat intr-o revolutie in data de 16 decembrie 1773, c�nd un grup de revolutionari deghizati in indieni au pãtruns pe trei dintre navele englezesti ce detineau ceai si au vãrsat cotinutul (342 lãzi de ceai) in Golful Boston. Acest incident faimos in istoria Americii, cunoscut sub numele de �The Boston Tea Party�, o datã cu represaliile ce au urmat din partea Guvernului britanic, a ajutat la declansarea Revolutiei Americane.

Primele insemnãri referitoare la cafea au fost descoperite in niste documente din secolul al X-lea, de provenientã arabã. Pe de altã parte, existã dovezi cã incã din secolul al VI-lea cafeaua era cultivatã si consumatã in Etiopia. O legenda arabã povesteste cã un tanãr pãstor de capre, a descoperit virtutile stimulente ale tufelor de cafea c�nd caprele sale au m�ncat din acestea si au devenit foarte zburdalnice.
Boabele de cafea mai erau mestecate incã in Africa secolului al XIX-lea. La inceput arabii au creat un vin prin zdrobirea boabelor de cafea si fermentarea sucului obtinut. La inceputul secolului al XI-lea ei au inceput sã foloseascã boabele pentru a obtine o bãuturã caldã, numitã �qahwah�.

Pe mãsurã ce consumul de cafea s-a rãspandit, oamenii au adecvat feluritelor limbi aceastã denumire, devenind �caf��, �kaffe�, �koffie�, �coffee�. Pe la sf�rsitul secolului al XVII-lea germanii plantau cafea in insula Java. In urmãtorii 50 de ani, francezii, apoi englezii aveau plantatii in coloniile din Caraibe. Cultivarea cafelei s-a rãspandit in America Centralã si de Sud si la inceputul secolului al XIX-lea Brazilia depãsea Indonezia si devenea principalul exportator de cafea.

Pe la 1860, in Statele Unite se consumau trei sferturi din productia mondialã de cafea, mai mult de jumãtate din aceasta provenind din Brazilia.

Numai persoanele care se smulg din atracția sferelor mistico-religioase sãlbatice pot ajunge la inspiratia, ocrotirea și ajutorul Adevãratului Dumnezeu--------"Dragostea infinitã este singurul ADEVÃR ... orice altceva este o iluzie." - David Icke-----http://youtu.be/s8P7Eitg9cs-------chiar daca un om este ingenuncheat ...dar inca mai are spiritul si constiinta treze...acel om este liber....
Fosta membra 9am.ro

4841 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 05:51

Nastasulaa,nu stiu de ce, dar de fiecare data cand deschizi gura incepe un idiot sa vorbeasca.[/quote]

Inseamna ca esti precum cainele lui Pavlov.

Raporteaza abuz de limbaj
"No man is an island entire of itself; every man is a piece of the continent, a part of the main... And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 08:03

...mmmda, consider ca aveti nevoie de-o fodorinterventie filosofica speciala pentru a nu ajunge in situatia de-a fi fodorlobitomizati,fodorotrepanati,fodoreviscerati, sau fodorectomizati de vreo fodorita a lui fodor mongoloidul ferfenitit ale carui diei filosofice fodoritoase i-au determinat pe unii dintre confrati sa-l considere un fodoritos pe care nu-l sprayuiai cu vreun fodorial, imediat se fodoriza intreaga situatie in ambientalul fodoritat al zonei fodorectale
...adica, situatia devine creata, sau plina toata de flenduri si ite, iar fodoretii fug care-n-cotro reusesc.
..daca o sa-ntelegeti sumarul fodoreferatulul, nu ne ramane decat de-o fodorintrospectie in istoria fodorsofiilor fodoritite stohastic.[/quote]

....mmmmda, de unde deduceam ca nu va intereseaza provenienta termenului respectiv, cel putin cei care intreaba , de la o pagina la alta uita intrebarea sau procedeaza exact cum procedeaza acei "viteji" ce nu vor sa descopere adevarul chiar daca marlanul continua sa-si intercaleze postarile printre cele ale celor direct afectati de nesimtirea lui.

...frumos,si-n acelasi timp, cutremurator!...

bye, bye ...lume.[/quote]

" DEDUCEM" pe naiba....nu se deduce deloc din postarea ta ,ca ai vrea sa ne spui de unde provine termenul....tot ce-ai scris este un exemplu de mistocareala si atunci, de ce te-as / am luat in serios ? ia si tu exemplu de la mine : vorbesc serios, vorbesc frumos si numai cind "clientul " o cere insistent, ii trimit "mincarea " inapoi ca sa sa vada ce gust are !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 08:13

nu pot cita nici-o postare
nu reiese de niciunde, domnu Mytcor ca ai fi vrut sa dai vreo explicatie in legatura cu provenienta denumirii de fodorite....de la cap la coada, postarea ta a fost o mistocareala....asa ca, de ce sa te fi luat cineva in serios ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 08:16

domnuuu 27 , pina o sa spuneti talica altceva decit cacofonii ideatice, voi continua sa postez....

in rest, ptr. celelalte Numere, ramine cum am vorbitara

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 08:18

upssss ! ba merge, ba nu merge ia sa vedem, daca nu ma mai adresez nimanui in mod special , merge ?
cafeluta este gata !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 10:11

De la: 9am_1411, la data 2013-02-09 11:24:55Silviu este aici, ne harjonim pe un alt topic, dar i-a replicat si Cotoroantei neutrinice pe topicul lui Basescu.
Popo, de ce minti ma, nu-i pacatsa minti ?incalci poruncile inexistentului tau ?

moaaaama si ce mi-a mai facut doamna Silviu pe cind ii schimba papersii lu' jucatorul impostor !

@515 - da' uite unde l-ai deconspirat pe Silviu, ca sa nu mai spui ca eu MINT !

symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 10:35

De la: 9am_1492, la data 2013-02-12 21:20:45Vengaboys...

www.youtube.com/watch?v=Obi4iELWJ3Y

symy-apocalipsa.blogspot.ro
symy1

4661 mesaje

Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 10:39

De la: gabigabi2, la data 2013-02-13 08:18:28upssss ! ba merge, ba nu merge ia sa vedem, daca nu ma mai adresez nimanui in mod special , merge ?
cafeluta este gata !
Pune una repede ca intarzii la beserica...

Fosta membra 9am.ro

69 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 10:59

De la: gabigabi2, la data 2013-02-13 08:03:32
De la: 9am_1515, la data 2013-02-12 17:57:57
De la: 9am_1515, la data 2013-02-12 16:58:47...mmmda, consider ca aveti nevoie de-o fodorinterventie filosofica speciala pentru a nu ajunge in situatia de-a fi fodorlobitomizati,fodorotrepanati,fodoreviscerati, sau fodorectomizati de vreo fodorita a lui fodor mongoloidul ferfenitit ale carui diei filosofice fodoritoase i-au determinat pe unii dintre confrati sa-l considere un fodoritos pe care nu-l sprayuiai cu vreun fodorial, imediat se fodoriza intreaga situatie in ambientalul fodoritat al zonei fodorectale
...adica, situatia devine creata, sau plina toata de flenduri si ite, iar fodoretii fug care-n-cotro reusesc.
..daca o sa-ntelegeti sumarul fodoreferatulul, nu ne ramane decat de-o fodorintrospectie in istoria fodorsofiilor fodoritite stohastic.

....mmmmda, de unde deduceam ca nu va intereseaza provenienta termenului respectiv, cel putin cei care intreaba , de la o pagina la alta uita intrebarea sau procedeaza exact cum procedeaza acei "viteji" ce nu vor sa descopere adevarul chiar daca marlanul continua sa-si intercaleze postarile printre cele ale celor direct afectati de nesimtirea lui.

...frumos,si-n acelasi timp, cutremurator!...

bye, bye ...lume.

" DEDUCEM" pe naiba....nu se deduce deloc din postarea ta ,ca ai vrea sa ne spui de unde provine termenul....tot ce-ai scris este un exemplu de mistocareala si atunci, de ce te-as / am luat in serios ? ia si tu exemplu de la mine : vorbesc serios, vorbesc frumos si numai cind "clientul " o cere insistent, ii trimit "mincarea " inapoi ca sa sa vada ce gust are !

Geaba incearca cineva sa va deschida mintea voi sunteti curechi.

Fosta membra 9am.ro

69 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 11:14

De la: Corina_Petre_1, la data 2013-02-13 11:06:44@1527
Tulai Doamne! Dadu peste mine coiosul forumului! O splendoare mica si pishacioasa, cu muschii umflati si cu gura plina de lucruri bune invatate de la mama de-acasa. Mi-e ca in realitate nu te prea recomanda fizicul, dar asa, pitit bine in spatele unui monitor si cu vreo 2-3 cuvinte in vocabular, te bati tarzaneste cu pumnisorii un piept. Si dupa fugi repede la oglinda si te pupi.
Stiu ca imediat ce o sa vezi postarea asta o sa-ti fiarba sangele in cap si o sa ma injuri. Dar eu o sa-ti apreciez si vitejia si barbatia, nici o grija.

Am impresia ca iti lipseste ceva sau ca esti curioasa cum este si altfel.

Fosta membra 9am.ro

42 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 11:14

De la: gabigabi2, la data 2013-02-13 10:11:19
De la: 9am_1411, la data 2013-02-09 11:24:55Silviu este aici, ne harjonim pe un alt topic, dar i-a replicat si Cotoroantei neutrinice pe topicul lui Basescu.
Popo, de ce minti ma, nu-i pacatsa minti ?incalci poruncile inexistentului tau ?

moaaaama si ce mi-a mai facut doamna Silviu pe cind ii schimba papersii lu' jucatorul impostor !

@515 - da' uite unde l-ai deconspirat pe Silviu, ca sa nu mai spui ca eu MINT !

gabigabi2 9 Februarie 2013, ora 15:29

parintele , marturisesc : dupa ce-a spus ' mnealui ca Silviu m-a taxat la topicul lui Bas', am dat fuguta curiozitatea, parintele, bat-o vina si , nexam ....tromboane de fitilist !

...esti o infecta scursura umana, gabi !...sictir !
.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 11:15

eh, ca nu-l recomanda fizicul, incai n-ar fi nimic, caci cei mai ai dictatori au fost niste piticanii ce si-au descarcat frustrarile pe lumea inconjuratoare pe care doreau s-o modeleze dupa gindirea lor !
pe el, saracul, nu-l ajuta nici mintea si flatuleaza cu stropi murdarind tot !

Fosta membra 9am.ro

42 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 11:19

De la: gabigabi2, la data 2013-02-13 08:13:55nu pot cita nici-o postare
nu reiese de niciunde, domnu Mytcor ca ai fi vrut sa dai vreo explicatie in legatura cu provenienta denumirii de fodorite....de la cap la coada, postarea ta a fost o mistocareala....asa ca, de ce sa te fi luat cineva in serios ?

....decrepito, nu-ti funtioneaza intelectul, mai iesi din casa la aer curat sa-ti oxigenezi creierul altfel, o sa te tampesti definitiv, esti de-o meschinarie obscurantista de neimaginat.

...esti tembela gabim si deja cu un picior in groapa, lasa fodoritele si treci la cratita nesimtito ! ...scoala putina , prostie si nesimtire cat cuprinde, aceasta este caracterizarea pe care ti-a repartizat-o cineva depe acest forum, gabi !...pe deasupra mai esti si meschina, nesimtita, etc.

...sictir !

Corina_Petre_1

428 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 11:25

Gabi, nu era necesar sa iti legi comentariul de al meu. Ma descurc si singura. Daca ai fi reactionat la cel cu foanfa as fi zis merci. Nu ca as fi avut nevoie de vreo proptea, dar as fi apreciat.

Corina_Petre_1

428 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 11:28

@1510
Ia dezvolta subiectul putintel.

Fosta membra 9am.ro

42 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 12:10

...daca este intr-adevar o foanfa SAU NU, acest aspect este irelevant,oricum, pe Ingrid n-o mai interesesza cine este cel care a privit-o-n ochi, candva, iar acum o gratuleaza cu asemenea epitete.

...indiferent cum ar analiza, Ingrid, acest tratament ce i-a fost aplicat pe un forum public, concluzia este cea pe care mi-am expus-o pe threadul: "Satyagraha" tipicul paradox romanesc.

Fosta membra 9am.ro

42 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 12:30

...atat timp cat politica acestui forum va promova prostia si incultura, compotamentele abjecte si utilizatori al caror nivel educativ si instructie scolara nu depaseste genunchiul broastei,dar sunt deosebit de tupeisti, meschini, invidiosi, acest forum9am, este si va ramane sub orice critia.
..atat timp cat prezenta pe acest forum a unor indivizi aiuristici cum este nastase, utilizatori care practica un prozelitism virual abject asa cum este symy &co, instigatori insidioso-obscurantisti asa cum este gabi, sau grobieni abjecti de genul acelui decrepit bucurestean care a privit in ochi un utilizator al forumului si apoi insulta cu nerusinare deversandu-i, in fata,intr-un spatiu virtual public asemenea abjectii,
...am decis !..sa.mi incetez activitatea pe acest forum.

Polixenia

2831 mesaje
Oras: Resita

Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 12:50

De la: 9am_1515, la data 2013-02-13 11:19:18

....decrepito, nu-ti funtioneaza intelectul, mai iesi din casa la aer curat sa-ti oxigenezi creierul altfel, o sa te tampesti definitiv, esti de-o meschinarie obscurantista de neimaginat.

...esti tembela gabim si deja cu un picior in groapa, lasa fodoritele si treci la cratita nesimtito ! ...scoala putina , prostie si nesimtire cat cuprinde, aceasta este caracterizarea pe care ti-a repartizat-o cineva depe acest forum, gabi !...pe deasupra mai esti si meschina, nesimtita, etc.

...sictir !

Polixenia

2831 mesaje
Oras: Resita

Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 12:52

De la: 9am_1515, la data 2013-02-13 12:30:08...atat timp cat politica acestui forum va promova prostia si incultura, compotamentele abjecte si utilizatori al caror nivel educativ si instructie scolara nu depaseste genunchiul broastei,dar sunt deosebit de tupeisti, meschini, invidiosi, acest forum9am, este si va ramane sub orice critia.
..atat timp cat prezenta pe acest forum a unor indivizi aiuristici cum este nastase, utilizatori care practica un prozelitism virual abject asa cum este symy &co, instigatori insidioso-obscurantisti asa cum este gabi, sau grobieni abjecti de genul acelui decrepit bucurestean care a privit in ochi un utilizator al forumului si apoi insulta cu nerusinare deversandu-i, in fata,intr-un spatiu virtual public asemenea abjectii,
...am decis !..sa.mi incetez activitatea pe acest forum.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 13:59

De la: Corina_Petre_1, la data 2013-02-13 11:25:12Gabi, nu era necesar sa iti legi comentariul de al meu. Ma descurc si singura. Daca ai fi reactionat la cel cu foanfa as fi zis merci. Nu ca as fi avut nevoie de vreo proptea, dar as fi apreciat.

nu mi-am legat comentariul de al tau , ca nu te-am citat, ci doar m-ai inspirat sa continui....imi cer scuze daca te-am deranjat , n-o sa mai fac !

cit despre FOANFA e la fel ca acea CLOANA la care nimeni nu a avut de comentat ceva ....este atit de STUPID, incit nici nu merita a fi discutat !
de altfel, eu chiar nu stiu la cine se referea zevzecul coprofag , inventind "nume" jignitoare dupa cum ii basea mintea !
NU a existat o asemenea persoana pe forum !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 14:05

De la: 9am_1515, la data 2013-02-13 11:19:18

...sictir !

mars, IPOCRITULE ! arareori mi-a fost dat sa vad cum un om isi da pantalonii jos, in public , aratinu-i fundul , ca apoi sa se dea ranit de grobianismul, proasta crestere si nesimtire a celorlalti !

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 14:29

De la: 9am_1515, la data 2013-02-13 12:10:39...daca este intr-adevar o foanfa SAU NU, acest aspect este irelevant,oricum, pe Ingrid n-o mai interesesza cine este cel care a privit-o-n ochi, candva, iar acum o gratuleaza cu asemenea epitete.

...indiferent cum ar analiza, Ingrid, acest tratament ce i-a fost aplicat pe un forum public, concluzia este cea pe care mi-am expus-o pe threadul: "Satyagraha" tipicul paradox romanesc.

FONF, FOÁNFÃ, fonfi, foanfe, adj. (Despre oameni) Care vorbește pe nas, care pronunțã nazal; care vorbește cu dificultate; fonfãit, fârnâit2, fornãit2. – Formație onomatopeicã.
Sursa: DEX '98 (1998) | Adãugatã de zaraza_joe | Semnaleazã o greșealã | Permalink

- Ingrid sigur NU este foanfa....chiar are dictie foarte buna si clara.
- probabil ca pt. ea, 9AM este cea mai neplacuta experienta ce i s-a intamplat in ultima perioada si pe care ar dori s-o sterga din memorie .

Daniela
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 15:01

Absolut : Ingrid are o voce clara si placuta la timbru si tocmai de aceea nici nu m-am gindit si nici n-am vrut sa cred , desi s-au batut niste apropuri de catre " saritorul si amabilul " fitilist Mytcor , ca s-ar face vreo referire la ea ! era EXCLUS ! de altfel, coprofagul mai zicea si ceva de nnngg si le-am considerat fisuri iesite dintr-o minte basita , intoxicata de gaze !

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 15:08

Buna Ziua. Vin sa imi incalzesc sufletul cu ceva cald aici la voi. Ce faceti?

''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 15:17

oooo, ce bine ca ai venit ! chiar, pe bune, imi doream ceva cald, dulce si aromat !
ma duc sa fac o ciocolata calda....frisca e in frigider ...adu-o tu la masa, te rog !

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 15:20

ma duc sa trag si obloanele si sa inchid bine usa, caci bate un vint de nebunie pe aici, de ma-ntreb : ce zbenga a intrat aici si produce atitea ravagii ?!

parca imi aduc aminte de un Vint fierbinte ce bate-n Franta , vint despre care se spune ca -i innebuneste pe oameni....dar aici, nu se pune, totusi s'apoi e iarna inca si iarna nu-i ca vara !

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 15:24

De la: gabigabi2, la data 2013-02-13 15:20:57ma duc sa trag si obloanele si sa inchid bine usa, caci bate un vint de nebunie pe aici, de ma-ntreb : ce zbenga a intrat aici si produce atitea ravagii ?!

parca imi aduc aminte de un Vint fierbinte ce bate-n Franta , vint despre care se spune ca -i innebuneste pe oameni....dar aici, nu se pune, totusi s'apoi e iarna inca si iarna nu-i ca vara !

Fosta membra 9am.ro

7124 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 15:58

Aduc raze de soare si vant caldut cu mine. Dar dupa ce toata dimineata a fost sub zero grade.....
Merci de ciocolata fierbinte si de gandurile bune.
Imi iau inima in dinti si mai merg o tura pe afara.
Spor la treburi si povestim mai tarziu.

''Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide, ci las-o sa moara odata cu tine.'' – Nicolae Iorga
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 13 Februarie 2013, ora 16:41

De la: symy1, la data 2013-02-13 15:24:56
De la: gabigabi2, la data 2013-02-13 15:20:57ma duc sa trag si obloanele si sa inchid bine usa, caci bate un vint de nebunie pe aici, de ma-ntreb : ce zbenga a intrat aici si produce atitea ravagii ?!

pfiiii, ai venit cu flori !
ce-ti doreste inimioara ?
fodorita a primit o ciocolata fierbinte....beau si eu cu ea, una ....tu ce-ai vrea ? o cafea si ceva picaturi anti-clone zurlii ?

Pagini: << 1569 1570 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului cafenea cu aroma virtuala
Mergi la: