back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

A iubi sau a fi iubit??

Pagini: << 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 23:10

De la: a_anca, la data 2010-04-12 23:07:04da,bravo,aveti dreptate...se vede ca am perceptii diferit,gresite fata de majoritatea.
voi apela la un consilier...sa-mi schimbe punctul de vedere...ok?

nu.......daca e totul ok, e bine.....nu trebuie sa fii de accord cu majoritatea .....

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 23:13

De la: herra, la data 2010-04-12 23:10:35
De la: a_anca, la data 2010-04-12 23:07:04da,bravo,aveti dreptate...se vede ca am perceptii diferit,gresite fata de majoritatea.

nu.......daca e totul ok, e bine.....nu trebuie sa fii de accord cu majoritatea .....

eu sint de acord cu ce spune majoritatea daca-i majoritate...
deci..ceva e gresit la mine.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

677 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 23:19

De la: a_anca, la data 2010-04-12 23:13:43

Iubiti PDL ul!

Cit este Basescu in floare,nici in tocuri nu ma doare !
Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 23:19

nu vreau sa analizez ce e gresit la tine si ce nu.....
dar , pentru mine, micile sau marile crize de gelozie , sunt o pierdere de energie, inutila.....ma obosesc ...... am observat chestia asta si la anumiti barbati surmenati de acest stres...

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 23:21

De la: BASELEANA, la data 2010-04-12 23:19:51

Iubiti PDL ul!

da-mi macar 2 motive pentru care as face-o!

Fosta membra 9am.ro

4916 mesaje
Oras: BUCURESTI

De la: coradu, la data 2010-04-12 23:10:27Pentru a putea triumfa asupra geloziei este imperios necesar s� ui�i de ea. Nu te lupta cu ea. Nu te g�ndi la ea. �n fond cu cine ai putea s� te lup�i? Cu �nchipuirea ta despre iubire? Cu himerele nop�ii? Mai degrab� aprinde o lum�nare. Analogic vorbind, aceasta este iubirea. Dup� ce se aprinde cu adev�rat, gelozia �i posesivitatea se topesc de la sine. E ca �i cum ai aprinde lumina �ntr-o camer� �i te-ai �ntreba unde a disp�rut �ntunericul. El nu poate exista la un loc cu lumina. La fel �i gelozia, nu poate respira acela�i aer cu iubirea. Ori una, ori alta. De aceea e mai simplu s� mergi pe calea luminii. De fiecare dat� c�nd sim�i c� iube�ti, scufund�-te �n acest sentiment divin. Permite-i s� p�trund� �n fiecare por al fiin�ei tale, s� te purifice �i s� te �nal�e deopotriv�. Si dac� e s� g�nde�ti pozitiv p�n� la cap�t, po�i vedea �n gelozie un mesaj divin; e semn c� iubirea nu a ap�rut �nc�. Bucur�-te! M�car �tii care este drumul cel bun�

Coradu, ma uimesti...
Pacat ca rar te induri sa stai si sa faci astfel de analize. Ne ametesti cu bancurile...

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje

toti ati dat o amploare geloziei...fabuloasa.desi am explicat citeva posturi mai sus la care gen de gelozie m-am referit cind am spus ca e placuta.

coradu

3399 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 23:24

De la: xzy, la data 2010-04-12 23:21:02
De la: coradu, la data 2010-04-12 23:10:27Pentru a putea triumfa asupra geloziei este imperios necesar s� ui�i de ea. Nu te lupta cu ea. Nu te g�ndi la ea. �n fond cu cine ai putea s� te lup�i? Cu �nchipuirea ta despre iubire? Cu himerele nop�ii? Mai degrab� aprinde o lum�nare. Analogic vorbind, aceasta este iubirea. Dup� ce se aprinde cu adev�rat, gelozia �i posesivitatea se topesc de la sine. E ca �i cum ai aprinde lumina �ntr-o camer� �i te-ai �ntreba unde a disp�rut �ntunericul. El nu poate exista la un loc cu lumina. La fel �i gelozia, nu poate respira acela�i aer cu iubirea. Ori una, ori alta. De aceea e mai simplu s� mergi pe calea luminii. De fiecare dat� c�nd sim�i c� iube�ti, scufund�-te �n acest sentiment divin. Permite-i s� p�trund� �n fiecare por al fiin�ei tale, s� te purifice �i s� te �nal�e deopotriv�. Si dac� e s� g�nde�ti pozitiv p�n� la cap�t, po�i vedea �n gelozie un mesaj divin; e semn c� iubirea nu a ap�rut �nc�. Bucur�-te! M�car �tii care este drumul cel bun�

Coradu, ma uimesti...
Pacat ca rar te induri sa stai si sa faci astfel de analize. Ne ametesti cu bancurile...

stai calma...am citit undeva asta,mai demult si acum am regasit-o..
nu-mi apartine cugetarea..
cat despre bancuri,nu te-am mai ,,ametit,, de mult,fiindca nici nu prea am postat in ultima vreme ..

Fosta membra 9am.ro

4916 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 23:26

De la: coradu, la data 2010-04-12 23:24:50

cat despre bancuri,nu te-am mai ,,ametit,, de mult,fiindca nici nu prea am postat in ultima vreme ..

Atunci pune ghilimele. Induci lumea in eroare.
Am vazut ca nu mai postezi. N-ai pierdut nimic...

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 23:28

De la: a_anca, la data 2010-04-12 23:21:56toti ati dat o amploare geloziei...fabuloasa.desi am explicat citeva posturi mai sus la care gen de gelozie m-am referit cind am spus ca e placuta.

era un subiect impersonal ANCA,fara conotatii nominative..
oricum mie imi lipseste gena..asa ca..
port gene false..

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 23:29

De la: xzy, la data 2010-04-12 23:26:56
De la: coradu, la data 2010-04-12 23:24:50

Atunci pune ghilimele. Induci lumea in eroare.
Am vazut ca nu mai postezi. N-ai pierdut nimic...

nici VOI...

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 23:29

De la: coradu, la data 2010-04-12 23:28:01
De la: a_anca, la data 2010-04-12 23:21:56toti ati dat o amploare geloziei...fabuloasa.desi am explicat citeva posturi mai sus la care gen de gelozie m-am referit cind am spus ca e placuta.

port gene false..

nici eu nu am vorbit la modul personal...am luat-o la modul personal cind am vazut citi au foat contra...cu atita ..nerv.

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 23:33

De la: a_anca, la data 2010-04-12 23:29:53
De la: coradu, la data 2010-04-12 23:28:01

port gene false..

nici eu nu am vorbit la modul personal...am luat-o la modul personal cind am vazut citi au foat contra...cu atita ..nerv.

Poate de la explozia primavaratica de vegetatzie..
cresc NERVuri peste tot

Fosta membra 9am.ro

6522 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 23:35

mda...am simtit-o din plin,..vegetatia asta

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 23:37

De la: xzy, la data 2010-04-12 23:21:02

Coradu, ma uimesti...

Elibera�i-v� pentru totdeauna de gelozie!

de Robert Leontescu

Exist� dou� categorii mari de oameni: cei gelo�i �i cei care nu recunosc faptul c� sunt gelo�i. O a treia categorie apar�ine fericitelor excep�ii; sunt fiin�ele at�t de speciale, �nc�t se ridic� mult deasupra zonei de acces cotidian, fiin�ele rare, �mb�iate permanent �n iubire divin�, pentru care gelozie a devenit un cuv�nt inactiv. Nu despre ele este vorba �n cele ce urmeaz�. Ci despre mine, despre tine �i despre to�i cei care au sim�it m�car o dat� efectele nefaste ale acestui sentiment otr�vit.

Cum se prepar� o asemenea licoare letal�? Teoretic, nimeni nu �tie formula. Practic �ns�, mul�i dintre noi suntem exper�i �n fabricarea sa: o puternic� dorin�� sexual� ascuns� �n spatele iubirii, o doz� impresionant� de posesivitate, eterna compara�ie �ntre tine �i cel�lalt �i ignoran�� c�t cuprinde. Din aceast� combina�ie lipse�te sinceritatea. Aten�ie! Oric�t de mic� ar fi, doza ingerat� are efect devastator pentru orice rela�ie de cuplu �i �n general pentru orice om.

Cu masc�

��Afar�-i vopsit gardul, �n�untru-i leopardul��, avertizeaz� o vorb� celebr�. Dac� te mai confrun�i cu problema geloziei, �nseamn� c� iubirea nu e dec�t o fa�ad� pentru dorin�a sexual�. Dar nu trebuie s�-�i faci griji din cauza instinctelor. Ceea ce sim�i e perfect natural. A fost l�sat de Sus s� existe atrac�ie �ntre femei �i b�rba�i. Din punctul acesta de vedere totul e �n regul�. Altceva ��i creeaz� �i ��i alimenteaz� drama: iubirea este confundat� cu dorin�a sexual�. �i at�ta timp c�t e�ti condi�ionat de aceast� iluzie nu po�i face nimic �mpotriva geloziei. Func�ioneaz� aici un principiu valabil �i �n matematic�. Nu ob�ii rezultatul corect, c�nd operezi cu date false.Ce este totu�i de f�cut acum, c�nd ai ajuns �n posesia acestui adev�r? Accept�-l! Mediteaz� asupra lui. �ntoarce-l pe toate fe�ele �i dac� ai s� fii sincer cu tine ai s� ajungi la concluzia c� gelozia pe care o experimentezi nu are nimic de a face cu iubirea, ci cu nesiguran�a, sl�biciunea, dependen�a, ata�amentul. Abia din acel moment ai �ansa s� transformi otrava �n nectar..

F�r� masc�

Oricum ai privi gelozia, nu po�i observa dec�t un singur lucru: c�t este de hidoas�. De fiecare dat� c�nd sufletul cuiva este atins de acest� boal�, cel �n cauz� suport� o adev�rat� opera�ie... in-estetic�: ochii �i pierd c�ldura, str�lucirea, iar liniile armonioase ale fe�ei se fr�ng �n expresii chinuite. �n plan subtil aura devine un butoi de pulbere pe care stǎ coco�at suferindul, p�ndind momentul prielnic; un motiv, un pretext, orice, pentru ca energia lui gigantic�, �ncordat� ca un arc, s� se repead� spre cel�lalt.

Urmeaz� un meci de categorie grea �n cel pu�in cinci reprize, �n care gongul este �nlocuit de c�teva �ntreb�ri �profunde�: �Unde ai fost azi noapte? De ce �ii u�a �nchis� c�nd vorbe�ti la telefon? Al cui e rujul de pe c�ma��? De ce nu m� mai iube�ti? De ce nu-mi ar��i ce scrii �n jurnalul intim? Te-am v�zut cum �i z�mbeai, de ce nu recuno�ti? �� Imediat ce a fost dezl�n�uit�, energia negativ� asigur� celor doi iubi�i coregrafia de lupt�, care poate �mbr�ca diverse forme: repro�uri care bat de departe scenariul la orice telenovel� sudamerican�, investiga�ii demne de Sherlock Holmes, farfurii nevinovate ajung cioburi �i spre ru�inea rasei umane, se mai las� �i cu c�te un Knock out. Nepl�cut, dar asta-i realitatea... via�a �ntrece filmul �n cele mai multe situa�ii.

Perspective

Exist� dou� unghiuri din care po�i aborda problema. �n prima categorie intr� etica, psihologia �i �tiin�a. Dar ele privesc, analizeaz� �i �n�eleg gelozia �ntr-un mod fragmentat, divizat �i �ntr-o mare m�sur� eronat. De aceea �i tentativele de a o trata e�ueaz� �ntotdeauna.

Mul�i sunt de p�rere c� gelozia nu-i lucru bun, dar la fel de mul�i cred c� e ceva normal din punct de vedere uman (dac� nu se dep�e�te m�sura), ba chiar mai mult, unii o v�d ca pe o dovad� de iubire. �i cu c�t e mai gelos omul, cu at�t se arat� a fi mai mare iubirea (zice pseudo�nv���tura popular�). Iar asta nu e dec�t o nuan�� care se refer� la rela�ia de cuplu.

Mai exist� cele care vizeaz� grupul, societatea. Cineva este gelos pe vecin pentru c� are succes �n afaceri, pe cel mai bun prieten pentru c� are o nevast� mai frumoas�, o ma�in� mai performant� sau pe colegul de serviciu care a fost promovat �naintea lui. Nici �n situa�iile acestea gelozia nu este categorisit� drept un defect, ci o trambulin� spre progres. Competi�ia! Acesta este cuv�ntul-cheie. Intrǎm �n competi�ie cu toat� lumea �i suntem �n stare sǎ sacrificǎm o prietenie pentru a ajunge �n top. Greu de ajuns acolo, greu de men�inut ...

Cel de-al doilea unghi din care putem privi problema este cel spiritual. Complet diferit de tot ceea ce am amintit mai devreme, deoarece presupune o abordare total�, o viziune unificatoare. Gelozia nu este nici bun�, nici rea, nici patologic� �i nici imoral�; de aceea nu va fi nici catalogat� �i nici interpretat�. Pentru c� simpla conceptualizare a fenomenului nu ar ajuta cu nimic; �n viziunea �n�elepciunii milenare yoga emo�iile negative, din care face parte �i gelozia, sunt fenomene subtile care �i au r�d�cina �n acela�i punct nevralgic: ignoran�a. Necunoa�terea de sine, necunoa�terea adev�ratei iubiri divine, conduc la asemenea distorsiuni comportamentale, care nu vor fi �n�elese �i transcense p�n� c�nd fiin�a uman� nu p�e�te pe drumul c�ut�rii interioare.

Erori fundamentale

* Confund�m dorin�a sexual� cu iubirea.
* Suntem convin�i c� cel�lalt ne face s� suferim, nu propriul nostru mod de g�ndire. �n felul acesta ob�inem dou� �avantaje� dintr-o singur� mi�care. Pas�m responsabilitatea pe umerii lui, ceea ce ne scute�te de con�tientizarea �i asumarea problemei �i de transformare, iar pe de alt� parte, culpabiliz�ndu-l, �l putem manipula emo�ional.
* �n loc s� ne bucur�m la maximum de momentul actual, tr�im cu teama unui viitor incert: dac� se duce cu altcineva? Dac� o s� m� p�r�seasc�? Clipa prezenta este distrus� de o fric� abisala: ce va face iubit� (iubitul) m�ine?
* Nu �l privim pe cel drag ca pe o fiin�� liber�, care are dreptul s� ac�ioneze a�a cum �i dore�te. �l condi�ion�m mereu, din ce �n ce mai inventivi, p�n� �l transform�m �n sclavul nostru. �n felul acesta �ns� nu facem dec�t s� devenim �i noi sclavii dorin�elor noastre...
* Avem credin�� fals� c� putem tr�i iubirea doar �n prezen�a celuilalt, ba mai mult dec�t at�t, numai el poate s� ne-o ofere. E adev�rat c� fiin�a iubit� poate cataliz� apari�ia unor st�ri �n�l��toare, dar �n realitate toate sentimentele de dragoste vin de la Dumnezeu, pentru c� Dumnezeu este iubire.
* �ntre �ndr�gosti�i exist� �n permanen�� un schimb subtil de energii. �i bune, �i rele. Un adev�rat meci de ping-pong �n invizibil. Dar atunci c�nd lipse�te investiga�ia interioar�, c�nd nici unul nu este cu adev�rat atent, nu sunt sesizate �prelu�rile� negative de la unul la altul. Uneori s�m�n�a geloziei nu este prezent� �n aura unuia dintre iubi�i, dar f�r� vigilen�a �i un discern�m�nt spiritual autentic, e at�t de u�or ca el s� se molipseasc� de la cel�lalt...
* Oamenii cred c� �tiu ce este iubirea adev�rat�, c� o tr�iesc din plin �i c� toate consecin�ele confuziei lor sunt �chinurile dragostei�, suferin�ele fatale �n iubire (�n aceast� categorie intr� �i gelozia). A�a se spune �n popor, a�a suntem �nv��a�i de mici, de multe ori cu ideile acestea anapoda �mb�tr�nim. Doar c� lucrurile nu stau chiar a�a. �n locul unei d�ruiri autentice, cei mai mul�i �ndr�gosti�i recurg la un troc. Dac� tu �mi dai, ��i dau �i eu. Dac� nu-mi dai...
* C�nd iubim cu adev�rat ne vine s� s�rim �n sus de fericire, s� lu�m �n bra�e pe toat� lumea, s� chiuim c�t ne �in pl�m�nii. Aceast� veselie molipsitoare este barometrul spontan al iubirii. Dar, undeva, c�ndva, nu se �tie c�nd, s-a produs o muta�ie, o pervertire a bucuriei. �n zilele noastre nu mai suntem ferici�i doar c�nd iubim, ci �i c�nd posed�m pe cineva. O satisfac�ie pervers�, nefireasc�. Nu ne bucur�m pentru c� cel�lalt exist�, ci pentru c� este al nostru, este cu noi. Acest moment apare destul de repede �n istoria unui cuplu. La �nceput nu ne deranjeaz� nimic din ce face iubitul sau iubita noastr�. Trec c�teva s�pt�m�ni, luni, �i dintr-o dat� o mul�ime de gesturi �ncep s� ne scoat� din s�rite. Devenim suspicio�i, ar��go�i sau gelo�i. Sunt semne foarte clare c� ne-am luat r�mas bun de la iubire. Posesivitatea a trecut �n fruntea orchestrei, iar noi dans�m dup� cum vrea ea.

Aprinde iubirea

Pentru a putea triumfa asupra geloziei este imperios necesar s� ui�i de ea. Nu te lupta cu ea. Nu te g�ndi la ea. �n fond cu cine ai putea s� te lup�i? Cu �nchipuirea ta despre iubire? Cu himerele nop�ii? Mai degrab� aprinde o lum�nare. Analogic vorbind, aceasta este iubirea. Dup� ce se aprinde cu adev�rat, gelozia �i posesivitatea se topesc de la sine. E ca �i cum ai aprinde lumina �ntr-o camer� �i te-ai �ntreba unde a disp�rut �ntunericul. El nu poate exista la un loc cu lumina. La fel �i gelozia, nu poate respira acela�i aer cu iubirea. Ori una, ori alta. De aceea e mai simplu s� mergi pe calea luminii. De fiecare dat� c�nd sim�i c� iube�ti, scufund�-te �n acest sentiment divin. Permite-i s� p�trund� �n fiecare por al fiin�ei tale, s� te purifice �i s� te �nal�e deopotriv�. Si dac� e s� g�nde�ti pozitiv p�n� la cap�t, po�i vedea �n gelozie un mesaj divin; e semn c� iubirea nu a ap�rut �nc�. Bucur�-te! M�car �tii care este drumul cel bun�

yogaesoteric

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 23:43

bad, daca si constientizezi ce ai scris aici......intelept om esti....

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 23:46

De la: herra, la data 2010-04-12 23:43:40 bad, daca si constientizezi ce ai scris aici......intelept om esti....

nici n-am citit

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 23:50

De la: pik_nik, la data 2010-04-12 23:46:33
De la: herra, la data 2010-04-12 23:43:40 bad, daca si constientizezi ce ai scris aici......intelept om esti....

nici n-am citit

bine ai facut.....

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 00:03

noapte buna dragilor.....chiar m-am destins putin cu voi in seara asta! vise placute tuturor!

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 00:18

De la: herra, la data 2010-04-13 00:03:31noapte buna dragilor.....chiar m-am destins putin cu voi in seara asta! vise placute tuturor!

noapte buna!

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 02:35

9am185688

15 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 07:21

De la: Ebony, la data 2009-12-22 19:02:12Intr-o relatie .....se zice ca unul iubeste si altul se se lasa iubit,oare chestia asta o fi reciproca?
Banuiesc ca unul iubeste mai mult ,iar altul mai putin....sau poate la fel de mult amandoi..... ,voi dragii mei ,ce ziceti???
Necesitati fiziologice !

Fosta membra 9am.ro

8971 mesaje

Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 21:48

De la: herra, la data 2010-04-12 21:48:50
De la: 9am185284, la data 2010-04-12 04:55:16
De la: Ebony, la data 2009-12-22 19:02:12Intr-o relatie .....se zice ca unul iubeste si altul se se lasa iubit,oare chestia asta o fi reciproca?
Banuiesc ca unul iubeste mai mult ,iar altul mai putin....sau poate la fel de mult amandoi..... ,voi dragii mei ,ce ziceti???
Este normal,atunci nu ar mai exista gelozie !

da' la ce-ti trebuie gelozia? inafara de a provoca conflicte la ce-ti mai foloseste?

buna seara!
atunci cind iubesti daca nu exista un strop de gelozie inseamna ca nu iubesti cu adevarat...
nu trebuie ca sa iubesti pe cineva in mod special ca sa poti convietui impreuna....mai trebuie sa existe si respect: pt Eva si un pt.@284

"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA....... -Sa rad mult si des; -Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; -Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti; -Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare; -Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu; -Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 22:19

pup merry... sa nu te superi, dar cuvantul gelozie e inexistent in vocabularul meu.... si mi-ar placea ca si cel de langa mine sa fie tot la fel....

Fosta membra 9am.ro

8971 mesaje

Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 22:24

De la: herra, la data 2010-04-13 22:19:45 pup merry... sa nu te superi, dar cuvantul gelozie e inexistent in vocabularul meu.... si mi-ar placea ca si cel de langa mine sa fie tot la fel....

iubire nu trebuie sa ridiculizam gelozia dar nici sa o ridicam la rang de regina...eu m-am referit la un strop de gelozie atit cit sa tina flacara iubirii aprinsa,atunci cind exista iubire....cind trec anii si deja iubirea a trecut prin stomac atunci nu mai esti gelos deloc dar trebuie inlocuita gelozia cu respectul...

"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA....... -Sa rad mult si des; -Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; -Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti; -Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare; -Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu; -Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 22:32

De la: Merry, la data 2010-04-13 22:24:54
De la: herra, la data 2010-04-13 22:19:45 pup merry... sa nu te superi, dar cuvantul gelozie e inexistent in vocabularul meu.... si mi-ar placea ca si cel de langa mine sa fie tot la fel....

iubire nu trebuie sa ridiculizam gelozia dar nici sa o ridicam la rang de regina...eu m-am referit la un strop de gelozie atit cit sa tina flacara iubirii aprinsa,atunci cind exista iubire....cind trec anii si deja iubirea a trecut prin stomac atunci nu mai esti gelos deloc dar trebuie inlocuita gelozia cu respectul...

Parintii mei sunt gelosi si in prezent , desi au peste 45 de ani -dar se si iubesc foarte mult ! Cred ca atunci cand iubesti un suflet pereche ,iubesti toata viata ! Daca iubesti toata viata ,atunci nu e anormal sa fii si gelos pana la sfarsit !

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 22:33

merry, iti inteleg punctul de vedere...... eu vad gelozia si iubirea, 2 notiuni complet diferite......gelozia implica posesiunea....iubirea inseamna protectie....iar respectul e ca si cireasa de pe tort....

Fosta membra 9am.ro

8971 mesaje

Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 22:35

De la: herra, la data 2010-04-13 22:33:45

merry, iti inteleg punctul de vedere...... eu vad gelozia si iubirea, 2 notiuni complet diferite......gelozia implica posesiunea....iubirea inseamna protectie....iar respectul e ca si cireasa de pe tort....

si dupa aia mincam

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 22:38

De la: Merry, la data 2010-04-13 22:35:14
De la: herra, la data 2010-04-13 22:33:45

si dupa aia mincam

evident!

Fosta membra 9am.ro

8971 mesaje

Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 22:41

hai sa nu mai fim rele si sa lasam lumile sa se iubeasca,urasca,gelozeasca
sau ce or mai vrea ele sa faca...
eu prefer sa iubesc nu sa gelozesc.
.punct si de la capat!

Pagini: << 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului A Iubi sau A fi Iubit??
Mergi la: