back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Tu cum vezi romania in 2010?

Acest topic este inchis!
Pagini: << 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 >> Sari la pagina:

9am179261

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 00:36

Romania va fi mai saraca decat in 2009,somajul va fi in continuare crestere,in vara vor incepe protestele de strada. Cursul valutar nu va suferi modificari importante daca nu vor incepe revedicari salariare majore. Investitiile in economie vor scadea. Romania va fi intr-o reala criza economica pentru urmatorii 3 ani si consider ca in 2010 criza va fi resimtita la fel de dur ca in 2009,poate chiar mai apasatoare datorita faptului ca se va termina plata somajului multor oameni care au ramas fara un serviciu la inceputul anului 2009. Consider ca sunt necesare masuri de limitare a plafonului salarial la o proportie de 1 la 7 pt a limita cheltuielile salariale bugetare. Daca clasa politica se va opune(cum este de asteptat)aceasta masura trebuie adoptata prin referendum.

Ioji69

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 00:37

Lasand la o parte tehnologia,suntem ca in 1907,mai lipseste rascoala si sa speram ca nu patim ce au patit tarani in acea perioada,pentru ca boierii tot aia sunt.''Frumoasa tara-i Romania,pacat ca-i locuita''.

9am179263

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 00:38

werq

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 00:44

AVAND MARE INCREDERE IN PRIMUL MINISTRU BOC,SUNT CONVIINSA CA PESTE CATEVA LUNI TOTUL VA INTRA IN NORMAL SI VOM TRAI MAI BINE.

anda311287

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 00:45

probabil romaina in 2010 o sa arate ceva de genu:criza financiara o sa ne afecteze in continuare,poate la sfgarsitul anului incepe sa se redreseze situatia cat de cat.Pe plan politic :))....nimic....tot asa...si temperaturi foarte mari in vara :P

siminagagu

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 00:46

Cu siguranta ca 2010 va fi un an cu multe dificultati pentru Romania si romani. De aceea, cred ca este important ca noi toti sa contribuim la depasirea situatiei, printr-o abordare serioasa si responsabila a problemelor.

9am179265

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 00:46

Romania cred ca se gaseste in ipostaza unei turme de oi fara ciobani sau caini fiind haituita de lupi....iar cu totii stim sau cel putin banuim cine sunt lupii Romaniei...!

tatizwolf

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 00:48

In primele 6 luni criza va triumfa , urmatoarele 6 luni cu ajutorul lui Dumnezeu si a citorva creiere destepte putin mai bine ( depinde fiecare ce-si doreste pentru el si pentru tara noastra) . Multuesc ptr acest concurs . Ne mai insenineaza viata.

9am11643

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 00:48

vanduta de hotii

Pysykutza

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 00:53

Parerea mea este ca in 2010 Romania va suferi mari transformari in rau bine inteles pe plan politic si financiar.Si din aceasta cauza vor fi prezentate la tv sau in ziare mult mai multe cazuri de sinucideri din punctul meu de vedere.De ce cred acest lucru?Pentru ca majoritatea oamenilor care au un salariu mediu si-au facut credite la banci pe 5-10-20 de ani depinde de caz si acum din cauza ca 1 la mana dobanzile cresc nu mai sunt cum erau atunci cand un om s-a dus sa faca imprumutul,deoarece atunci nu-ti spune nimeni ca o sa ajungi sa platesti triplu decat imprumutul facut si 2 la mana foarte multi oameni si-au pierdut jobul caci firmele nu mai scot profit si patronii sunt nevoiti sa le inchida.

9am102617

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 00:53

din punctul meu de vedere anul 2010 va fi la fel sau mai rau ca anul 2009...va intra mai adanc in criza ...dar nu numai in criza financiara ... totusi noi speram k va fi mai bine...

HUNTER

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 01:10

tot in criza poate kiar mai rau;)

9am23991

2 mesaje
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 01:21

In crestere economica!

pmanole85

2 mesaje
Oras: Targoviste

Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 01:25

Salutari echipei 9AM.ro, Craciun fericit!

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 01:27

�N NATUR� NIMIC NU SE PIERDE , NIMIC NU SE CªTIG� , TOTUL SE TRANSFORM� Antoine � Laurent Lovoisier �N ROM�NIA - ultimilor 20 de ani � BOG��IA NA�IONAL� nu s-a pierdut, nu s-a c�tigat, CI S-A TRANSFORMAT FRAUDULOS, �n VENITURI �i AVERI ILICITE, �n favoarea tr�d�torilor de interes na�ional, corup�ilor, interlopilor �i a altor categorii privilegiate de politicul rom�nesc FSN � PSD , direct sau indirect prin guvernare, �i alte abuzuri ale diferitelor categorii sociale �i autorit��i publice (specializate �n pescuitul la ap� tulbure), �n defavoarea majorit��ii poporului rom�n . �ntre cele de mai sus este o diferen��, cantitativ�, generat� de faptul c� natura � este nelimitat�, infinit� � �n timp ce socialul rom�nesc � este limitat, teritorial �i na�ional � iar prin m�surile �i legile politice, economice, financiare �i sociale, interne Rom�niei , BOG��IA �i ECONOMIA NA�IONAL� � datorit� acelora�i motive �i acelora�i protagoni�ti � au ajuns �i �n posesia unor profitori str�ini, din afara teritoriului �i poporului rom�n . �n aceste condi�ii � REVERSIBILITATEA TRANSFORM�RII � bog��iilor �i economiei furate sau distruse, pentru a c�tiga pia�a � LA SITUA�IA INI�IAL� (cel pu�in) � nu se va mai putea face, �n totalitate, �n conformitate cu principiului de mai sus . Acum la �nceputul anului 2010, �n condi�iile risipirii bugetelor mo�tenite, curente �i a celor �ncasate din privatiz�ri, ale crizei mondiale care a agravat criza noastr� de sistem �i a acumul�rii unei datorii publice interne �i externe de peste 140 miliarde Euro, pentru care urmeaz� scaden�a �i dob�nzile, c�nd economia este muribund�, se fac �n continuare credite pentru cheltuieli bugetare, for�� de munc� �i asigur�ri sociale, nu pentru investi�ii �i locuri de munc� � cred c� se impune, p�n� nu va fi prea t�rziu, APLICAREA UNEI LEGI FISCALE , care s� VERIFICE, s� IMPOZITEZE cu penalit��i, sau s� dispun�, prin justi�ie CONFISCAREA AVERILOR �i VENITURILOR ILICITE , acumulate S�LBATIC �n ultimii 20 de ani . �n urm� cu un an, cu ocazia Alegerilor Parlamentare 2008, am abordat aceast� problem� �i altele, prin proiectul � PROGRAMUL DE GUVERNARE al CPNOR-CD 2009 � , care p�n� acum s-a reg�sit numai par�ial �n Programul Guvernului Boc, din care v� prezint o parte din paragraful A - CORUP�IA, pentru am�nunte v� rog s� intra�i pe blogul barbu-florea.ablog.ro PROGRAM DE GUVERNARE CONVEN�IA POPULAR� NOUA ORDINE din ROM�NIA � CRE�TIN� �i DEMOCRAT� � 2009. C.P.N.O.R.-C.D.-2009 . - A � CORUP�IA. a) VENITURILE �I AVERILE ILICITE , acumulate s�lbatic, pe baza s�r�cirii sistematice a poporului rom�n, �n ultimii 19 ani, pot asigura oxigenul necesar dep�irii crizei actuale, totodat� realiz�ndu-se �i un act de dreptate social�. Etapa 1 � impozitarea cu 16 % a veniturilor �i averilor ilicite plus penalit��ile legale, (venituri pentru care din diverse motive subiective �i chiar obiective discutabil, nu s-au pl�tit impozitele legale din 1989 �i p�n� �n prezent), pe baza declara�iei pe propria r�spundere, �n termen de un an, care ar transforma aceste capitaluri ilicite �n capitaluri licite , la vedere. Etapa 2 � confiscarea de c�tre stat dup� expirarea termenului, ce se va legifera, a averilor ilicite pe baza documentelor �ntocmite de Poli�ia Economico-Financiar� ce se va �nfiin�a, creind astfel baza pentru un nou �nceput curat, �n condi�iile economiei de pia�� �i a concuren�ei loaiale. b) POLI�IA ECONOMICO-FINANCIAR� absolut necesar� pentru a stopa �i elimina corup�ia, constituit� prin adunarea �n subordinea Ministerului de Interne a majorit��ii corpurilor de control, existente �n Autorit��ile Publice, acestora r�m�n�ndu-le �n acest sens personal redus cu atribu�iuni de �ndrumare �i raportare a deficien�elor constatate, poli�iei de mai sus, care va �ntocmi dosarele �i le va trimite instan�elor de judecat�. c)SALARIILE BUGETARE, PENSIILE �I CUMULAT este necesar, mai ales �n condi�iile actuale de criz�, un raport �ntre cuantumul minim �i maxim de 1 la 10 , cu maximul la nivelul salariului secretarului de stat, circa 6000 RON, cu 5 sporuri de la 10 la 50 % pentru func�ii �i excep�ii necesare. Astfel cu economiile realizate prin reducerea salariilor bugetare, pensiilor �i cumulat se va putea asigura m�car �n parte fondurile necesare pentru salariul �i pensia minim� de circa 600 RON . d)MITA POLITIC� (diferen�a, nesim�it�, dintre salariile, pensiile �i cumulat de bugetari, la condi�ii cel pu�in egale de studii, responsabilitate, risc �.a.) acordat� prin salarii, idemniza�ii, sporuri �.a. unor angaja�i ai Autorit��ilor Publice, guvern, procuratur�, justi�ie, magistratur�, �mputernici�i ai statului �.a., pe baza unor legi speciale, aprobate �i aplicate cu interes de conducerea ��rii din ultimii 20 ani (complicitate la corup�ie), rezolvare prin aplicarea punctului � c � de mai sus, care ar da la o parte scutul protector al corup�iei �i ar instaura Egalitatea �n fa�a legii, conform Constitu�iei. ����������������������������������............. Barbu Florea 13.12.2009 DUMNEZEU S� IERTE �I S� AJUTE POPORUL ROM�N .

petrecostin2alex

1 mesaj
Oras: Slobozia

Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 01:30

Pierduta ! Deja e fiecare pentru el de acum incolo !

claudy_toparcian

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 01:34

parerea mea proprie ca nu va fi bine atata timp cat nu ne pasa de cei din jur si suntem idiferenti cu noi insine nu ne va fi bine sper sa fie bine macar pentru viitorul copiilor parerea mea ca atunci cand vrem sa ne fie bine trebuie sa facem fiecare cate ceva pentru societate fara locuri de munca cu patroni ipocriti care iti impune sa lucrezi 8 ore si sa iti plateasca 4 ore la stat sa lucrezi 20 de ani si sa ti se considere 10 credeti ca va fi bine si multe alte ironi ce le am intalnit pana acum bineinteles ca doresc bilele pentru romania dar vad viitorul gri cu respect maria claudia

flavius1963

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 01:42

Da.

lorry007

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 01:42

buna din pacate, vad Romania in culori sumbre. cred ca oamenii o vor duce mai greu, iar copiii nu vor avea parte de parinti fericiti coruptia si saracia va fi in crestere sorry, dar poate peste 10 ani, vom fi o tara progresiva pupici, Loreta

maria_tudor

1 mesaj
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 01:45

Din pacate ne meritam soarta. De ceva ani nu reusim sa facem nici un progres ; decat acela poate de a importa tot (inclusiv Valentines' Day si Halloween) ; tot ce e chinezesc si prost. Am stiut sa distrugem tot ce a fost bun si romanesc si sa importam tot ce e prost si de la altii. Nu sunt patrioata pana in maduva oaselor dar nu-mi pare rau ca sunt roman si ca m-am nascut in aceasta tzarisoara. Eu una am emigrat (pentru 6 luni) in Canada acum 4 ani si am fost printre putini romani care au avut tupeul sa se intoarca inapoi (in tara asta de tzigani - asa cum o numeau o parte din cei de acolo) pentru ca duceam o viata mai proasta acolo decat aici si nu mi-a parut rau ca am facut-o. Am luat-o de la inceput ;m-am dus si mi-am cautat de lucru si in 2 saptamani m-am angajat si nu am facut compromisuri sa aleg orice (avand studii superioare si un masterat) Deci si aici e de munca , daca vrei. Dar ne meritam soarta pentru ca noi ce tineri ne dorim sa lucram in Multinationale sa castigam un salariu mult peste mediu , sa avem laptop,telefon si masina de servici (eventual fitza) , asigurari medicale , abonamente la fitnes si multe multe altele; dar ne dam seama prea tarziu cu ce pret obtinem toate acestea. Timpul nu-l poti recuperea niciodata. Muncim mult peste program , facem si treaba altora si uitam de familie , copii , cinematografe , teatre , parcuri.Ne ducem acasa obositi si stresati , mancam si ne culcam ca a doua zi sa o luam de la capat ca niste robotei.Eventual ne luam si laptopul acasa ca sa lucram seara sau in weekend. Si toate astea pentru ca vrem sa lucram la o MULTINATIONALA. Si ne meritam soarta.Pentru ca cei de afara care lucreaza in Multinationale nu pleaca la 8-9 seara de la birou si nu lucreaza in weekend acasa. Ne plangem ca o ducem rau de ceva ani dar am votat acelasi lucru . Pe mine una nu ma intereseaza ce culoare politica are Presedintele, si nici cum se numeste atata timp cat pot sa-mi cresc copilul in conditii decente. Dar ne meritam soarta pentru ca tot timpul stim sa ne plangem , dar aruncam gunoaie din masina pe strada , dam bani la cersetori si preferam sa mergem la MALL in loc de parc sau teatru. Deci Romania nu cred ca va fi mai bine in 2010 , 2011 ,2012....; probabil ne mai trebuie 10 ani ca sa ne dam seama ca fiecare din noi e devina pentru cum e Romania si sa facem ceva pentru tara noastra si pentru viitorul copiilor nostri.

9am110606

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 01:50

ca un wc din ala uscat de la tara. unde cand te caci te asalta un roi de muste ;si putoarea se simte de la 20 m. Tie scarba sa mergi sa-l folosesti dar nu ai incotro

9am179269

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 02:08

Evolutia inexorabila spre civilizatie si o reala democratie prin proiecte care sa se adreseze in definitiv infrastructurii cum ar fi informatizarea administratiei publice cu conectarea tuturor institutiilor care au in evidenta populatia tarii: politie, administratie fiscala, stare civila, etc inexistenta, fara nicio conectare intre acestea, oamenii fiind nevoiti sa se plimbe de la o insitutie la alta.; Ameliorarea transportului public cu pastrarea de culoare destinate numai acestora in special la autobuze, troleibuze, chiar tramvaie, instaurand o disciplina sanctionata de lege a soferilor autoturismelor care obstructioneaza fluxul normal al transportului public; crearea de locuri de parcare care sa elimine ilegalitatile de astazi cu parcari dupa bunul plac sub pretextul ca nu au unde aseza masina. Gresit si ignoranta fata de ce se intampla cu parcarile si in alte tari europene ca si pedepsele care decurg din parcarile ilegale. De salutat legea salarizarii daca aceasta va tine cont de valoarea, gradul de pregatire si de responsabilitate a diferitelor profesii, functii etc. Deasemeni refacerea legii pensiilor de stat cu egalizarea tretamentului individual functie de atati parametri de luat in considerare; contributie, durata de cotizare dar de exemplu s-a gandit cineva ca printre pensionari sunt si doctori in stiinte carora nu lis-a acordat niciun plus la pensie desi in viata activa se primea 15%. Si-au pierdut valoarea titluri castigate dupa o munca asidua, suplimentara de 3-5 ani? Poate asi mai adauga necesitatea educatiei civice, a relatiilor interumane deteriorate progresiv de cei cu educaite mai redusa dar cu buzunare pline de resurse. Vor reusi cei care muncesc intradevar, atatea talente : copii , tineri seriosi sa schimbe comportamentul primilor infiltrati in functii cat mai sus care nu isi vad decat interesele proprii pe primul plan? Este o exprimare a unui gand care ar trebui sa schimbe ceva in Romania pentruca pestele de la cap se....S.Babeanu

9am179270

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 02:35

nu nici in 2012

pmanole85

2 mesaje
Oras: Targoviste

Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 02:35

In 2010 Romania va iesi definitiv din criza iar rezultatele vor fi: toti romanii din diaspora se vor intoarce in tara, vor fi beneficiarii proiectului "prima casa", copiii lor a "celei de a doua, a treia,etc." .Salariile vor creste vertiginos incat muncitorii intorsi din vacanta la mare vor prenota la munte si tot asa.Pana la urma uimiti de atata trai bun, Romania va fi declarata monarhie si vor proclama imparat pe d-l Traian ; fiindca am inceput cu un Traian si tot cu un Traian vom atinge paradisul terestru. Ar mai fi cateva roluri de impartit:domnita Elena inteleapta curtii,dl Emil bufonul,dl Corneliu nebunul curtii iar dl Mircea in rol de prostanac. Si vom trai fericiti pana in 2011...

9am037481

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 02:39

In 2010 eu vad o Romanie tot mai saraca si zdruncinata de luptele politice care,dupa cum se vede,se vor amplifica nicidecum stinge.Nu vad nici o schimbare rapida in bine pentru noi cetatenii de rand.

9am085034

2 mesaje
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 02:46

o vad coborind si mai mult ca anul asta ...din punct de vedere economic; cultural si spiritual ...se indreapta spre apocalipsa

9am179271

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 02:54

sper si cred ca o sa se indrepte lucrurile sa fie mult mai bine eu personal cred ca pe la sfrsitul anului 2010 criza va fii pe sfarsit

andrei_cristianva

12 mesaje
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 03:28

Romania este departe de a-si reveni,iar in 2010 nimic n-o sa fie schimbat fata de anii de pana acum,am peste 40 de ani si nu credeam ca n-o sa reusesc prin munca cinstita,e adevarat am o familie dar cu ce sacrificii,am o casa care nici macar nu este a mea(locuinta de serviciu luata printr-un noroc).Ce usor este sa vorbesti de sacrificii cand nu esti tu ala care se sacrifica,ce usor este sa vorbesti de prosperitate cand tu esti prosper dar nu ca om de afaceri ci ca o rana ce mananca intr-una din poporul asta,ce usor e sa spui trebuie sa facem,dar tu nu faci nimic,ce usor e sa spui impreuna vom invinge sau in familie vom invinge,dar in familia cui?Deci 2010 ca si cei care au urmat dupa revolutie ca si cei care au fost inainte, este si va fi un an tot cu sacrificii dar pentru noi nu pentru ei... si pentru voi presa care in loc sa-i ignorati in ai baga atata in deama ii faceti cunoscuti cand nici nu merita sa le aflam numele,cand moare un om?-cand nimeni nu-l mai cunoaste sau ii uita numele, deci Romania e pe cale sa dispara in 2010 pentru ca se uita ce este mai important..,,POPORUL ROMAN,, .Cu stima Cristian, Andrei...un om din popor.

9am179273

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 03:38

nu cred ca romania va iesi din criza. basescu ne'a bagat mai tare in criza, fara niciun interes sa ne scoata, asa ca sansele sunt minime

fermecatorugigi

1 mesaj
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 04:53

o tara la fel de corupta si plina de prosti fara nici o sansa de ameliorare

Pagini: << 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Tu cum vezi Romania in 2010?
Mergi la: