Info
x
Tu cum vezi romania in 2010?
Acest topic este inchis!
|
llory 4 mesaje Membru din: 7/07/2009 |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 18:49
VAD O ROMANIE CIURUITA:DE CRIZA DIN LIPSA UNOR ADEVARATI POLITICIENI!OK !CEI ALESI SUNT BUNI!POATE DOAR DE "SORCOVA VESELA...!...LA ANU SI LA MULTI ANI!SCUTARATI-VA DE BANI!"AHA,AHA!!!
|
|
ralu383 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 18:50
"Tu cum vezi Romania in 2010" ..grea intrebare . Traim intr-o lume intr-o continua schimbare si in care cuvantul la ordinea zilei este globalizarea.Globalizarea inseamna lipsa oricarei bariere..economica, politica, sociala si ea a fost un pas catre o libertate mai mare si catre progres. Romania a fost supusa si ea acestui proces, insa in opinia mea nu este capabila sa se adapteze prea curand si sa faca fata schimbarilor ce au loc la nivel european. De ce nu se adapteaza? Cine este de vina? Cred ca aceste doua intrebari le auzim deseori... si cred ca fiecare din noi are partea lui de vina.Fie suntem prea comozi, fie nu facem alegerile potrivite si drept urmare "puterea" cade in mana celor care se folosesc de ea doar interes personal. O dovada sunt "discutiile" despre problemele Romaniei..prezente atat in birtul de pe ulita satului cat si pe toate posturile Tv..discutii care se rezuma la statutul de discutii si nu devin fapte. Drept urmare, imaginea Romaniei in viziunea mea in 2010 este una gri as putea spune..cu politicieni care se vor duce o "lupta" permanenta intre ei insisi si care vor neglija problemele omului de rand, o Romanie in care multi nu isi vor mai putea asigura painea cea de toate zilele. ...Desi sclavagismul se vrea a fi disparut de ceva vreme ..el va fi in tendinte in 2010 in Romania..clasele sociale impartindu-se in doua:"sclavi(muncitorul de rand)" si oameni bogati.
|
|
9am116119 1 mesaj Membru din: 19/12/2009 |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 18:54
In 2010, Romania va fi in schimbare, schimbare care va duce la evolutie si nu la stagnare sau, mai rau, la "involutie"! Nu cred ca actualul guvern se ridica la exigentele pe care le presupune nevoia acuta de schimbare a Romaniei, dar considerand alternativele, este varianta logica.
|
|
emigabro 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ramnicu Valcea |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 18:54
Eu cred itr-o revigurare a economiei ,sperand totodata ca politicienii romani vor intelege ca trebuie sa puna umarul si sa lase propriile interese. SARBATORI FERICITE SI UN AN BUN! Cu stime ec. Gabriel Dinca
|
|
sorin_marincas 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Zalau |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 18:55
Daca ar fi sa fac un pariu... Romania din 2010 va fi ca si pana acum... Daca ar fi cum as vrea eu sa fie... Romania 2010... ar fi mai frumoasa, mai bogata, mai cinstita, mai toleranta, mai umana... Dar cum nu toate dorintele se implinesc...vom trai cu speranta, de a "trai mai bine". La multi ani, Romania!
|
|
florigabriela 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Hunedoara |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 18:56
mai puternica, mai luminoasa, mai vesela, plina de realizari.
|
|
9am176246 9 mesaje Membru din: 7/12/2009 Oras: Sibiu |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 18:56
Cu B�sescu o v�d destul de bine... Am �ncredere �n el 80 %... Oricum, pentru c� opozi�ia nu se las�, n-o s� fie u�or �n primul r�nd pentru ideile novatoare ale lui... n-o face el numai lucruri nemaipomenite, dar ceea ce face... e bun f�cut...
Dorin Benedek
|
|
Fosta membra 9am.ro 1 mesaj Membru din: 31/10/2009 |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 18:57
Cred si sper din tot sufletul ca va fi un an mai bun pentru noi si pentru copiii nostri.De cand ma stiu am tot auzit fraza"generatie de sacrificiu" si parca e o stampila pusa bine pe chipul nostru. As vrea ca macar copiii copiilor nostri sa scape de ea.asa ca ma rog sa iesim cu bine la liman si anul ce vine sa fie macar un pic mai bun decat cel pe care il incheiem in scurt timp.
|
|
|
|
|
9am179021 1 mesaj Membru din: 19/12/2009 |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 18:58
Romania in 2010 va fi inglobata in datorii iar, guvernul (actualul sau oricare altul) nu va putea face mare lucru. Vor fi foarte multi someri, se vor intensifica miscarile sociale, se va intensifica fenomenul infractional, in special jafurile (la drumul mare in plina zi). Tot mai multe firme romanesti (care au reusit sa supravietuiasca) vor da faliment, piata imobiliara va cadea tot mai mult, iar bancile vor trece masiv la executari silite (si astfel visul multor romani de a fi proprietari ai unei case se va spulbera). Sistemul medical, care oricum este la limita, va fi depasit de problemele si numarul tot mai mare de bonlavi ce se inregistreaza intr-un asemenea context economic si social. Nu ma considerati pesimista (am fost si sunt o luptatoare care in permanenta spun ca o voi scoate la capat intr-un fel sau altul) dar, avand in vedere tot ce vad in jurul meu si prelucrand toate informatiile economice, sociale si politice, pentru 2010 si urmatorii (cu optimism) 5 ani, vad Romania si pe romani intr-o lupta disperata pentru supravietuire. Si romanul va sti sa supravietuiasca...face haz de necaz si gaseste o solutie. LA MULTI ANI SI SA FIM SANATOSI!
|
|
dan_sirbu1968 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 18:59
Va fi cum va dori Domnul Presedinte al Tarii fara nici o indoiala.
|
|
9am056499 2 mesaje Membru din: 20/05/2009 |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 19:05
Mai saraca ca in 2009.
|
|
odimihaela 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Campulung Muscel |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 19:06
Anul 2010 va fi un an foarte greu pentru Romania. Nu vad nicio imbunatatire a acestei situatii, ci din contra o inrautatire. In primul rand trebuie sa avem oameni care doresc schimbarea situatiei.
|
|
9am136692 1 mesaj Membru din: 9/11/2009 |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 19:08
Sa raspund in tearmeni fotbalistici : 1X2 . De ce ? Ei bine pentru ca tot ce se intampla in aceasta perioada de RECESIUNE ! este cu si fara explicatie . Toate stirile dau in foc de atata dezastru si saracie , iar la toate magazinele sunt cozi , soselele sunt pline de autovehicule , preturile in loc sa scada cresc , bancile in loc sa aiba o perioada de relaxare cresc conditiile de creditare , guvernantii in loc sa relaxeze fiscalitatea, fac in ciuda recesiunii crescand taxele si impozitele . Zilele trecute la o discutie cu un cunoscut , acesta povestea cum s-a dus sa-si cumpere o masina si s-a inarmat cu un discurs cu care sa-l faca praf pe comerciant : ce facilitati imi oferiti ? ; este recesiune si in aceste conditii sper sa-mi acordati o reducere ! . Stiti care a fost raspunsul ? - Poate este recesiune la tine , ca la mine nu e ! Se anunta la stiri ca anul acesta nu s-au ocupat locurile la unitatile care organizeaza revelion , ca se simte o reducere a numarului de solicitanti . Interviurile luate la diverse persoane transpira de situatii financiare dificile , concluzionand ca anul acesta fac revelionul acasa ! Daca incerci sa te inscrii la un revelion , constati cu stupoare ca nu mai sunt locuri ! Lista de exemple poate continua : Pretul benzinei in tara este comparabil cu cel din cele mai scumpe zone din Europa ! Si totusi se circula in ritm comparabil cu cel din Europa ! Salariile sunt cele mai mici din Europa ! Si totusi se vand produse casnice , electrocasnice , electronice , auto , alimentare , etc. mai scump decat in Europa ! Firmele de turism practica preturi mai ridicate decat in Europa , si totusi au cerere si clienti pe masura !? Firmele transnationale se plang de fiscalitatea din Romania , si totusi deschid sucursale aici ! Ne plangem ca nu avem bani sa construim infrastructura ! Si totusi avem cele mai scumpe sosele si autostrazi din Europa ! Concluzia este aceea de la inceput :1X2 !!! 1- pentru cei bogati X-petru o parte din populatie 2-pentru cei saraci Pentru prieteni : Dan
|
|
madalinaaus 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 19:09
Putin mai rau decat in ultimii ani decand este Basescu la putere.Nu va face nimic omul asta ,este ultiul mandat si o sa fure cat mai poate,asa va ramane in istorie oricum.
|
|
flr_adelina 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 19:09
In 2010 Romania va iesi din criza, cu un presedinte mai bun , cu oameni mai buni care au de munca ,fara someri, fara oameni ai strazii. O sa fie o tara mai curata ,mai bogata , cu o natura mai buna .Speram sa fie asa in 2010 o Romanie mai buna.
|
|
aecrim_cm 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 19:10
Sper ca totul o sa fie bine si in Romania o sa fie un an nemaipomeni
|
|
9am17610 1 mesaj Membru din: 19/12/2009 |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 19:11
In 2010 scumpa noastra tara va fi mult mai saraca,mult mai datoare,locuitorii tot mai nemultumiti.Sumbru nu?Cum pot gandi pozitiv cand se anunta atatea disponibilizari iar eu caut un servici pentru a imi intretine fetitele?Pentru ele am renuntat la facultate sa le asigur un viitor intr-o tara aflata in metastaza,ultima faza.
|
|
leontinbornea 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 19:12
Anul 2010 aduce o inrautatire a situatiei generale ( in toate domeniile de activitate) din tara, cu precadere in primele trei trimestre ale anului.
|
|
stoica_radu1 1 mesaj Membru din: 11/01/2009 |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 19:13
Un an ult mai greu ca anu 2009
|
|
janette_ge 1 mesaj Membru din: 5/12/2008 |
sper ca Romania in 2010 sa fie o tara mai curata,macar atat sa avem.......
|
|
9am178975 2 mesaje Membru din: 19/12/2009 |
S-A SCHIMBAT CEVA IN TARA ASTA SI EU NU STIU?
NU SUNT LA GUVERNARE ACEIASI NELEGIUITI CARE NE-AU ADUS IN STAREA ASTA? CREDE-MA OPTIMISMUL TAU MI SE PARE CEL PUTIN................MAI BINE NU MAI VORBESC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
barascuveronica 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Giurgiu |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 19:14
Cred ca in anul 2010 Romania nu se va face nici macar un pas inainte! Nivelul de trai nu se va imbunatati, ba din contra se va inrautati . Vom bate pasul pe loc si poate ne vom indatora din ce in ce mai mult in loc sa gasim solutii pentru ca economia sa se puna imi miscare. Imi doresc sa ma insel, sa fie doar un moment de pesimism!
|
|
geoing 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 19:14
Criza din ce in ce mai "adinca"......Criza financiara,criza locurilor de munca, criza sociala,apoi criza alimentara si ultima...criza demografica...Macar noi sa facem ce avem de facut ,BINE.
Cine are zile ,scapa! Pe cei din fruntea obstii ii vezi cum sint de potenti dupa primii fulgi de nea. Berceanu ii da afara ( nu stiu din ce postura, de aia de ministru demis sau din cea de nominalizat?!?>!) Oricum, toti vor arata un concediu medical fix cu o zi inainte de demitere, si o vor drege prin instante,mai la vara..... |
|
danutu_preda 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Mures |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 19:15
din pacate nu prea o vad prea bine,as dorii sa o ducem bine dar daca toti guvernanati trag numai la oala lor la noi nu mai picura nimic,din pacate numai speranta o mai vedem bine.SARBATORI FERICITE,la toti ROMANII
|
|
9am152794 1 mesaj Membru din: 5/11/2009 Oras: Braila |
in viziunea mea Romania anului 2010 va arata ca o tara intr-o recesiune splendida cu un somaj infloritor cu o escaladare a saraciei,cu niste firave proteste de strada dar cu un mare avant politic pentru ciolan.Si asta nu o sa fie tot ve-ti vedea.
|
|
popflorica_2007 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Drobeta Turnu Severin |
Sper ca putin mai bogata, cu mai putine zile fara plata pentru bugetari, salarii mai bune pentru muncitorii de la patroni si cu pensii decente pentru pensionarii care nu prea au nici cu ce sa-si cumpere medicamentele necesare pentru alinarea suferintelor. Mai sper ca politicienii nostrii se vor mai gandi si la noi , poporul roman, nu numai la ei si la ciolanul de ros.Sa traim bine, macar in 2010 in Romania!
|
|
9am15579 2 mesaje Membru din: 22/03/2009 |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 19:16
Anul 2010 va fi mai rau decit 2009,pentru cei multi.Cheltuielile trebuie reduse cu bugetari si cu numeroasele sporuri.Este necesar sa se aduca noi fonduri,la buget.Nici un politician nu ridica problema veniturilor care nu se impoziteaza.Meditatiile profesorilor cu elevi,la nici un cabinet medical in urma consultatiei ne se da chitanta.Cele doua munci la negru mentionate mai sus impozitate ar aduce multe sume la buget.
|
|
tuske 1 mesaj Membru din: 19/12/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
sincer ,mai rau,la inceput o sa fie foarte greu,sper ca la sfarsitul anului sa fie mai bun,dar nu cred!!!!speranta moare ultimul
|
|
uspa_adrian 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
VA FI UN AN GREU LA FEL CA SI 2009,CE PUTIN ASA CRED,VOR FI DISPONIBILIZARI CARE SUNT ANUNTATE DEJA,VOR FI CRESTERI DE TAXE SI IMPOZITE,DE ACCIZE,CERE SE VOR REFLECTA IN TOATE PRETURILE.NU POT ZICE CA ASTEPT CEVA BUN.
|
|
goia_hora_ibw 7 mesaje Membru din: 5/01/2009 |
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 19:17
NU SUNT UN PESIMIST DAR CRED CA ANUL VIITOR NU O SA FIE MAI BUN CA ACESTA SPER SA SE INTAMPLE SI CEVA IN BINE PENTRU TARA NOASTRA!
|
|
|
|