oana_sitaru
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:00
Va multumesc pentru ceea ce imi oferiti zilnic! Sunt o persoana destul de optimista de aceea vad o Romanie a anului 2010 in care oamenii vor fi sanatosi , mai bine dispusi , mai comunicativi , fara atitea probleme si griji.Vad drumuri pe care putem calatori in siguranta,mare si munte de care sa ne bucuram din plin.Totul depinde de noi toti .Sa ne dea DUMNEZEU putere sa trecem peste tot raul din jurul nostru.
|
|
|
9am088060
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:01
Cum o vad?Hmmmm.....Zbuciumata,plina de motiuni ,de conflicte politice si din pacate populata cu romani tot mai saraci.
|
just_me_h8u
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:03
Romania in 2010...mmm...Vom munci doar pt a plati taxe,pt ca scumpa noastra tara are datorii externe si in acest caz,cine trebuie sa plateasca...populatia desigur,si nu,nu vorbesc aici despre cei care si-ar 'permite' acest lucru stim cu totii ca ei gasesc diferite metode 'oneste' de a ramane cu averea intacta...sau poate chiar sa prospere...
|
9am16065
13 mesaje
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:06
va fi un an dificil pentru tara din toate aspectele:economic,politic si social.Economia va da intradevar unele semne timide de revenire abia pe la inceputul toamnei,lui 2010 iar politic,de nevoie va fi, o toleranta intre partide avand ca scop respectarea promisiunilor electorale.Social,datorita crearii diferentelor de venituri si a influentelor din toate mediilea,a asazisilor moguli,nababi,bastani etc.starea de multumire si de decompresie a nervilor nu va fi curand peste marea majoritate a romanilor.Criza a avantajat pe cei ce au profitat de ea si de unii oameni cu bun simt.
|
|
|
stan_catalin65
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:07
LA FEL CA IN 2009,NU INTREVAD SCHIMBARI MAJORE.
|
andi_varga
2 mesaje
Oras: Petrosani
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:07
2010, un an pe care in visurile copilariei il imaginam ca pe un timp al civilizatiei multitehnologizate, dar care tehnologie era cel mai de pret ajutor al omului in CONVIETUIREA sa cu natura, si nu in lupta lui de supunere si distrugere. Pacat, copii nostrii si chiar nepotii vor trebui sa poarte o cruce infernal de grea, vor trebui sa lupte, la modul propriu, pentru existenta lor. Nu ne ramane decat sa speram ca viitorul va fi unul care ne va lasa sa ne inaltam sperantele si visurile catre o divinitate care va fi mult mai toleranta decat suntem noi!.....
|
giulliana
1 mesaj
Oras: Roman
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:09
Cred ca in 2010 situatia va fi mult mai grea si mai rea decat in 2009. Consider ca vor fi mai multi someri, bugetari obligati sa isi ia cat mai multe zile libere fara plata, cei ce termina somajul nu au o posibilitate sa se angajeze si de aici usor usor vad un blocaj economic. Daca oamenii nu muncesc si nu au bani nu cumpara, sau cumpara limitat, de aici se duc firmele, societatile comerciale mai ales care au de platit forfetarul si alte impozite cu supra taxa. Este un "lant trofic". In concluzie vad o Romanie trista, saraca, flamanda unde cei tineri inca mai spera ca poate se va face ceva si pentru ei pentru a ramane in tara si a nu pleca peste hotare la munca.
|
|
|
solaris78
2 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Din pacate viata noastra in Romania nu s-a schimbat mult. Da, intradevar nu mai stam la coada la carne, painea nu mai este rationalizata si neagra. "Dacia" nu se mai ia dupa 3 ani de asteptari (doar la nemti cateva luni). DAR CE ESTE IMPORTANT NU S-A SCHIMBAT. Sistemul medical este teribil de prost organizat si rezultatele lui sunt pe masura - adica dezastruaoase; autostrazile mult asteptate nu mai vin (desi au trecut 20 de ani nu 2); si aici putem vorbi si de sistemele statului care cu siguranta sunt mai proaste decat pe vremea ceausista : EDUCATIA, POLITIA - JUSTITIA si AGRICULTURA. Toate sunt conduse dezastruos chiar autodistructiv. Din granarul Europei am ajuns sa importam faina iar din punct de vedere al justitiei nu mai vorbesc, pe langa coruptia de la nivel inalt ne confruntam si cu o puturosenie a organelor incredibila - pe langa faptul ca legile sunt facute prost, cu lacune mari (intentionat lasate sau nu) fara metodologii de aplicare clare (fiecare aplica legea cum o interpreteaza el) nici cel putin nu incearca nimeni sa le aplice, polististii sunt PUTUROSI. In educatie voi fi scurt, era clar cu mult mai bine pe vremea raposatului, e clar ca nu se mai face scoala, chiar si profesorii cu principii au renuntat la lupta, un sistem care a fost modificat din 2 in 2 ani, fara profesionisti (cei care nu au reusit sa se angajeze in domeniul privat au devenit profesori), fara moralitate (desi ei ar trebui sa pledeze pt ea) si fara viitor, fara pasiune, fara fluenta, fara finalitate, fara... Deci in concluzie dupa 20 de ani in Romania nu avem: educatie, sanatate, justitie, politicieni (la ultimele alegeri nu am auzit lumea spunand ca il votez pe X sau pe Y ci : ma duc sa-l votez pe X ca sa nu iasa Y sau viceversa, ceea ce e foarte trist), agricultura, infrastructura, industrie, si multe altele. Avem in schimb libertate, de fapt cred ca avem prea multa libertate in ideea ca fiecare face ce vrea, nu exista limite (toti au pistoale ca in vestul salbatic, toti spun : tu stii ma cine sunt eu?), nu exista bun simt, nu exista respect pentru cel de langa tine, nu exista constiinta, etc. Traim din imprumuturi (nu muncim, doar importam) si din munca altora, facem greve, cerem drepturi doar fiindca altul are - nu fiindca am merita, ne batem joc de resursele tarii si de ce am mostenit de la predecesorii nostrii(nu de la Ceausescu asa cum zicea cineva ci de la generatia anterioara pe care acel dictator a sacrificat-o pentru niste idealuri personale stupide, ei au muncit nu Ceausescu). Sunt multe de spus, si nu am timp (imi fac bagajele, nu mai am speranta ca pot trai civilizat in aceasta tara, si nu am rabdare sa mai lupt fiindca 20 de ani m-am luptat si am constatat ca a fost o lupta cu morile de vant, m-am saturat...), nu exista timp... Cu siguranta dupa 20 de ani de la caderea "cortinei" traim mai bine in Romania, dar din pacate traim pe datorie, si intrebarile care se pun sunt: PANA CAND? si CARE E DOBANDA? Bafta ROMANIA si un an bun !
|
|
|
9am086745
1 mesaj
|
Cu nimic mai bun decat 2009 dar tot mai sper.
|
9am044707
1 mesaj
Oras: Cluj
|
Romania isi va reveni,politicienii vor fi brusc inteligenti si harnici,guvernul va scoate 2-3 proiecte de refacere a agriculturii,altfel performante,romanesti,precum si cuprinderea tuturor somerilor la marile santiere ce vor desavarsi necesarul de autostrazi,sosele(toate prevazute cu un sistem subteran de incalzire/racire),bancile vor sterge datoriile tuturor pf care vor putea dovedi ca,in general,au votat corect,firmele suspendate si radiate se vor reactiva la aparitia noului cod fiscal,cu doar 4(patru)taxe.Va fi bine!!Ionut
|
liaehedi
1 mesaj
|
sincer ,in clipa de fata nu pare prea roza situatia pentru 2010 , dar eu cred ca va fi mai bine , pentru ca noi romanii renastem din proria cenusa precum pasarea phoenix, si suntem multi........
|
smarandalauraelena
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:10
Sa speram ca mai bine ca anul acesta, desi sunt slabe sansele. Si poate reusim sa avem GUVERN
|
cnstntnscanca
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:12
2010 va fi un an de rascruce pentru Romania, deoarece va incerca sa demonstreze ca si romanii pot fi onorabili
|
9am173749
10 mesaje
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:12
Buna dimineata 9AM.ro Personal, ca un cetatean care priveste la modul de manifestare, prin presa scrisa, audio si video, a politicienilor "practicanti" si care suporta prin modul de indeplinire a atributiunilor din fisa postului consecintele tendintelor acestora de implementare in activitatea economica, sociala, culturala, in modul nostru de a vieta in aceasta tara, privesc spre 2010 astfel: - va fi un an al framantarilor intereselor personale ale unor "corbi" politici fie prin adormirea maselor populare cu sloganurile caritasurilor si fni-urilor, fie prin provocari la razvratiri violente si dese. Saracia se va extinde iar proverbul - romanul se descurca, scoate apa si din piatra seaca- va deveni emblema travesarii acestui an. Speranta de bine va fi vizibila, precum firul de grau aparut in toamna, in a doua parte a lunii septembrie, cu un nou guvern al unei coalitii politice, coerente, stabile constituit pe dreapta adevarata a esichierului politic. Eu va urez la toti si mie si celor dragi de pe acasa, UN AN CU SANATATE SI PACE SUFLETEASCA, SPERANTA SI NOROC IN TOATE !
|
simion_alina_elena
1 mesaj
Oras: Piatra Neamt
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:13
2010 pentru Romania va fi cel mai rau an din toate punctele de vedere. Oamenii sunt mai obositi ca niciodata, sunt obositi sa mai lupte, sunt obositi sa isi mai ceara drepturile. Ca cetatean al acestei tari, am renuntat si eu sa mai sper. De doi ani am terminat facultatea si de atunci imi caut un loc de munca. Sunt dezamagita de felul in care cei pe care i-am ales incearca sa salveze situatia acestei tari, sunt dezamagita de tot. De aceea, in anul 2010, pentru ca sa simt ca am un rost in viata aceasta si pentru ca sa pot supravietui sunt obligata sa iau o decizie, aceea de a parasi tara.
|
sarbamarius
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:13
buna dimineata ,chiar daca par pesimist eu nu vad o schimbare in bine nici in anul 2010, asa ca in momentul 2010 eu vad romania la pragul cel mai de jos al saraciei. CU STIMA MARIUS SIRBA.
|
luci2nelu
3 mesaje
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:14
Din pacate o vad foarte prost,va fi un an cumplit pentru toti,uimitor de rapid multimea celor ce au votat cu ochii inchisi vor fi treziti la realitate de dusul rece al scumpirilor,concedierilor,falimentelor in serie,banii cei multi cu care ne imprumutam tot mai greu,vor trebui returnati,dupa ce o mare parte vor fi cheltuiti total aiurea,pe proiecte utopice,autostrazile fara sfarsit,binenteles ca nu vor fi terminate si in timp ce tot mai multi dintre romani vor fi executati silit pentru datoriile restante la banci,liderii nostri politici vor cauta vinovati,vor minti cu voiosie,se vor balacarii reciproc cu cei din opozitie,nu vor face nimic constructiv,vor aparea noi scandaluri,vor muri inevitabil si alti cantareti,actori,scriitori devenind brusc nepretuiti,televiziunile ne vor improsca cu nenumarate crime,violuri,batai pe stadioane,operatii estetice,noi produse cosmetice vor face ca atunci cand ajungem la goapa sa fim tot mai frumosi,alte fufe devenite brusc celebre ne vor impuia capul cu marea pasiune care le-a lovit pentru diversi barbati,absolut intampator foarte bogati,carora vezi doamne,ele fufele le vor aprecia latura spirituala sensibila....si peste toate astea noi toti vom devenii,mai batrani,mai bolnavi,mai cinici si fara iluzii.....
|
g_poparlan
1 mesaj
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:15
Sa raspund scurt : N-o vad bine ! Deja a ajuns cu rezervele la fundul sacului, are o politica dezastruoasa in privinta redresarii economice, protectiei sociale si a mediului inconjurator, totul pare doar o lupta pentru supravietuire (pentru majoritatea populatiei) sau pentru putere si suprematie cu de-a surda (pentru politicieni si "strategi"). Luminita de la capatul tunelului va aparea, totusi, spre sfarsitul anului, dar asta aproape ca nu va fi remarcata, perceptia generala va fi ca "bine c-am scapat si de anul asta nenorocit". Se va schimba ceva in bine doar daca vom realiza ca trebuie sa facem ceva, nu doar doar s-o spunem. La Multi Ani !
|
9am135741
1 mesaj
|
am vazut ce au scris ceilalti...eu sunt o fire mai optimista si cred ca in 2010 va fi mult mai bine decat pana acum...sper ca vom iesi din criza si totul va fi bine...cel putin asa sper ca va fi...la multi ani!
medeleanu
|
9am132496
2 mesaje
|
Cu actualul executiv si cu "ideile"impuse de la Cotroceni nu cred intr-o sansa facila a Ro, in anul urmator-cel putin. Situatia va fi grava din .p.d.v social si ar fi o minune sa parcurgem 2010 fara violente intre cele doua oponente care au participat la recentul vot.De faot este vorba de contraritatile dintre cei care reprezinta,coordoneaza,manipuleaza pseudoideologi de 2 lei.Deci :sa auzim de bine-dar zau nu cred
|
sandor_adorjan
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:16
|
alinaparvoiu
2 mesaje
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:17
Romania in 2010 va incerca sa depaseasca criza economica, va avea un guvern stabil din punct de vedere politic, sper ca oamenii politici sa constietizeze importanta stabilitatii tarii intr-un astfel de climat instabil. Investitorii straini sa-si canalizeze atentia catre piata romaneasca.
|
9am7379
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:17
Nu pot spune sigur ce ne asteapta in anul ce vine...dar eu sper ca situatia in care se afla Romania va fi una mai buna.Vor fi din ce in ce mai putine locuri de munca, someri foarte multi...acuma depinde de cei de sus soarta noastra..sa speram ca va fi un an mai bun pentru noi toti...ca loc de mai rau va fi intotdeauna...din pacate
|
fely_dulcika_87
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:19
EU ROMANIA O VAD DESTUL DE FRUMOASA IAR PE PLAN FINANCIAR CAT MAI IN CRIZA,CRIZA NU O SIMT TOTI MAI ALES OMANENII DE AFACERI DA CEI SARACI CARE TRAIESC DINTRUN SALARIU DE MINIM PE ECONOMIE AU SARBATORILE FOARTE NEPLACUTE.ROMANIA IN 2010 O VAD FOARTE GREA DACA NU O SA SE MAREASCA SALARIILE DAR POATE CU AJUTORUL GUVERNULUI SI AL NOULUI PRIM MINISTRU POATE SE VA LUA O DECEZIE PENTRU MARIEREA SALARIULUI E BINE CA A ESIT BASESCU SI PUNE OAMENI BUN IN GUVERN.ROMANIA IN 2010 CRED CA ISI VA REVENI SI VA FI O TARA MODERNA.
|
9am159328
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:20
o groapa cu lei in care daca nu ai scara potrivita ramai la cheremul fiecaruia in speranta ca odata di odata se vor satura sa te haituiasca .
|
marcel_pop0
1 mesaj
Oras: Arad
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:20
In primele 3-4 luni din 2010 criza finaciara se va acutiza, numarul de someri va creste, puterea de cumparare a populatiei va scadea drastic si in general va fi cea mai grea perioada din ultimii cativa ani. Din punct de vedere politic, criza politica va lua sfarsit si va urma o perioada de stabilitate politica. Incepand din luna aprilie - mai va urma o perioada de crestere economica timida pana prin septembrie, cand economia va incepe din nou sa mearga, la un nivel insa, sub cel al anilor 2007 - 2008. Cam de prin martie - aprilie vor scadea si dobanzile si vor incepe din nou sa se dea credite, insa cu mai multa prudenta decat in 2007 - 2008. Investitiile straine vor veni cam de prin aprilie - mai, cu timiditate la inceput, iar incepand din septembrie, cu mai mult curaj. In concluzie, anul 2010 va fi in prima parte mai rau decat 2009 dar per global va fi mai bun.
|
9am054960
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:21
Romania in 2010 - plina de coruptie , certuri intre pardidele politice si nu se vor lua nici o masura pentru ca traiul oamenilor de rand sa fie mai buna
|
corinalacatusu
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 10:22
Dependenta de finatare externa, cu mult scadal in zona politica, ca de obicei.
|
roxi_e1
1 mesaj
|
fiind o fire optimista, cred cu tarie ca va incepe sa fie mai bine, cred ca lucrurile vor incepe sa se aseze.....poate sunt eu doar ...o visatoare....dar asta cred :)
|
9am150624
1 mesaj
|
In anul 2010 tara noastra nu va avea un curs tocmai pozitiv in cel mai fericit caz ne va merge cum ne merge si acuma (cam pesimist dar real). Fenesan Andrei Cluj
|
|
|