back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Pentru crestini

Pagini: << 1 2 Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 16:41

De la: tutenes, la data 2009-12-28 16:40:26Cand ti-am spus eu ca habar n-ai de ce-i aia ortodoxia nu m-am inselat .
Nu stiu de unde ai ideea stupida si cine ti-a spus ca Biblia nu trebuie interpretata .
Ti-am spus eu ca nu stii mai nimic despre credinta . Habar n-ai . pune mana si invata inainte daca nu vrei sa te faci de ras . Daca preiei de pe forumuri parerile altor habarnisti nu inseamna ca stii ce si cum crede un ortodox .
Ca sa te scot din confuzia in care esti o sa-ti spun ca Biblia e mesajul "cifrat" al lui Dumnezeu pentru oameni si a fost scrisa de o maniera ca sa poata fi inteleasa in toate timpurile .
Unele pasaje din Biblie trebuie interpretate literal si altele trebuiesc interpretate , asta e parerea Bisericii cat si a credinciosilor .
Dumnezeu e atotputernic ,da . El putea sa faca oricum dorea insa a ales acest mod -referitor la lumina .

erata
"unele pasaje din Biblie trebuie luate literal si altele interpretate "

Raporteaza abuz de limbaj
Ioan 8 ,32. �i ve�i cunoa�te adev�rul, iar adev�rul v� va face liberi.
tilsor

1415 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 28 Decembrie 2009, ora 21:45

De la: tutenes, la data 2009-12-28 16:41:42
De la: tutenes, la data 2009-12-28 16:40:26Cand ti-am spus eu ca habar n-ai de ce-i aia ortodoxia nu m-am inselat .
Nu stiu de unde ai ideea stupida si cine ti-a spus ca Biblia nu trebuie interpretata .
Ti-am spus eu ca nu stii mai nimic despre credinta . Habar n-ai . pune mana si invata inainte daca nu vrei sa te faci de ras . Daca preiei de pe forumuri parerile altor habarnisti nu inseamna ca stii ce si cum crede un ortodox .
Ca sa te scot din confuzia in care esti o sa-ti spun ca Biblia e mesajul "cifrat" al lui Dumnezeu pentru oameni si a fost scrisa de o maniera ca sa poata fi inteleasa in toate timpurile .
Unele pasaje din Biblie trebuie interpretate literal si altele trebuiesc interpretate , asta e parerea Bisericii cat si a credinciosilor .
Dumnezeu e atotputernic ,da . El putea sa faca oricum dorea insa a ales acest mod -referitor la lumina .

erata

Ce zici...PORUNCILE trebuiesc interpretate.....sau luate LITERAL..???

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 06:09

De la: tilsor, la data 2009-12-28 21:45:38
De la: tutenes, la data 2009-12-28 16:41:42

erata

Ce zici...PORUNCILE trebuiesc interpretate.....sau luate LITERAL..???
Acelea pe care le-a amintit Iisus trebuie luate literal .

Ioan 8 ,32. �i ve�i cunoa�te adev�rul, iar adev�rul v� va face liberi.
nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 06:20

De la: 9am003934, la data 2009-11-18 18:35:26
De la: tilsor, la data 2009-11-17 21:41:01
De la: 9am003934, la data 2009-11-17 20:31:56Am vazut pe multe topicuri ca se discuta aprins si contradictoriu despre Biblie si credinta.
As vrea sa incepem un studiu al Bibliei pe cati si capitole
De exemplu as vrea sa discutam prima catre ---GENEZA,capitolul 1..
Va astept.

Interesanta provocare,dar cu multa lectura a Bibliei.
As fi dorit sa incepi tu....dar de ce nu.....o poate face oricare.
GENEZA ,CAP 1....
Este cel mai interesant capitol al Bibliei deoarece aici se demonstreaza ca DUMNEZEU,este un dumnezeu CREATOR, si sustinator al CREATIEI SALE.
In primul capitol se descrie crearea Pamintului cu vietuitoarele sale,a vegetatiei si a sistemului solar.
Un lucru foarte interesant este ca toate acestea s-au facut in SASE zile,prin CUVINT, iar in final, sub privirea Dumnezeiasca au primit calificativul " de FOARTE BUNE"
Cred ca acesta este cap.1

Ar putea fi si alte intrebari.....De ce avea dumnezeu nevoie sa creeze toate acestea?
Au fost oare ele create de DUMNEZEU?
Sintem singurii creati sau MAI EXISTA lumi create si populate cu fiinte?

La acest capitol as veni si cu citeva intrebari:
Stiinta zice ca forma de viata a evoluat.....Biblia zice ca a fost creata.....Logica de partea cui este?
Logica este ca noi si acum evoluam. O creatie care nu e modificata continuu, decade.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 18:58

De la: nastasemihail, la data 2009-12-29 06:20:38
De la: 9am003934, la data 2009-11-18 18:35:26
De la: tilsor, la data 2009-11-17 21:41:01
De la: 9am003934, la data 2009-11-17 20:31:56Am vazut pe multe topicuri ca se discuta aprins si contradictoriu despre Biblie si credinta.
As vrea sa incepem un studiu al Bibliei pe cati si capitole
De exemplu as vrea sa discutam prima catre ---GENEZA,capitolul 1..
Va astept.

Interesanta provocare,dar cu multa lectura a Bibliei.
As fi dorit sa incepi tu....dar de ce nu.....o poate face oricare.
GENEZA ,CAP 1....
Este cel mai interesant capitol al Bibliei deoarece aici se demonstreaza ca DUMNEZEU,este un dumnezeu CREATOR, si sustinator al CREATIEI SALE.
In primul capitol se descrie crearea Pamintului cu vietuitoarele sale,a vegetatiei si a sistemului solar.
Un lucru foarte interesant este ca toate acestea s-au facut in SASE zile,prin CUVINT, iar in final, sub privirea Dumnezeiasca au primit calificativul " de FOARTE BUNE"
Cred ca acesta este cap.1

Ar putea fi si alte intrebari.....De ce avea dumnezeu nevoie sa creeze toate acestea?
Au fost oare ele create de DUMNEZEU?
Sintem singurii creati sau MAI EXISTA lumi create si populate cu fiinte?

La acest capitol as veni si cu citeva intrebari:
Stiinta zice ca forma de viata a evoluat.....Biblia zice ca a fost creata.....Logica de partea cui este?
Logica este ca noi si acum evoluam. O creatie care nu e modificata continuu, decade.

O CREATIE DE_A LUI DUMNEZEU NU SE MAI MODIFICA SA EVOLUEZE....ci mai degraba,prin propria-i gindire sa INDOBITOCEASCA.....DA....
Spunetri-mi cu ce sintem noi mai buni decit cei din anul 1000????

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 13:58

La prima vedere as fi fost tentata sa spun ca omul zilelor noastre nu a evoluat spiritual fata de cel din anul 1000 dar material DA. Insa in minte mi-a venit atunci toate bolile ce bantuie si azi lumea, unele din ele create chear de om in laborator cu scop de distrugere , mi-a venit in minte aerul poluat, hrana plina de aditivi periculosi si deci calitatea vietii e ...prin urmare nici material, nici spiritual omul nu a evoluat

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 20:21

De la: 9am180342, la data 2010-01-16 13:58:56La prima vedere as fi fost tentata sa spun ca omul zilelor noastre nu a evoluat spiritual fata de cel din anul 1000 dar material DA. Insa in minte mi-a venit atunci toate bolile ce bantuie si azi lumea, unele din ele create chear de om in laborator cu scop de distrugere , mi-a venit in minte aerul poluat, hrana plina de aditivi periculosi si deci calitatea vietii e ...prin urmare nici material, nici spiritual omul nu a evoluat

Ai dreptate draga,.....cind se va mai naste un MICHELANGELO....un PICASSO..etc....raspunsul meu este NICIODATA.....
DE CE?.....pentru ca omul nu mai este interesat de a arata VALORILE lasate de DUMNEZEU ca "talanti" omului....ci cauta sa DESCOPERE METODELE DE A SUBJUGA OMUL SI LUMEA........ceea ce eu numesc......SCLAVAGISMUL MODERN.

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 20:21

De la: 9am180342, la data 2010-01-16 13:58:56La prima vedere as fi fost tentata sa spun ca omul zilelor noastre nu a evoluat spiritual fata de cel din anul 1000 dar material DA. Insa in minte mi-a venit atunci toate bolile ce bantuie si azi lumea, unele din ele create chear de om in laborator cu scop de distrugere , mi-a venit in minte aerul poluat, hrana plina de aditivi periculosi si deci calitatea vietii e ...prin urmare nici material, nici spiritual omul nu a evoluat

Ai dreptate draga,.....cind se va mai naste un MICHELANGELO....un PICASSO..etc....raspunsul meu este NICIODATA.....
DE CE?.....pentru ca omul nu mai este interesat de a arata VALORILE lasate de DUMNEZEU ca "talanti" omului....ci cauta sa DESCOPERE METODELE DE A SUBJUGA OMUL SI LUMEA........ceea ce eu numesc......SCLAVAGISMUL MODERN.

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 20:26

OK SUBSCRIU

9am003934

46 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 20:38

De la: 9am180342, la data 2010-01-16 20:26:48OK SUBSCRIU
...
SI EU....mi-ati dat o idee...de a deschide un topic cu un astfel de titlu.....MULTUMESC .TILSOR

Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 00:20

De la: rodik_mi, la data 2010-01-16 13:58:56La prima vedere as fi fost tentata sa spun ca omul zilelor noastre nu a evoluat spiritual fata de cel din anul 1000 dar material DA. Insa in minte mi-a venit atunci toate bolile ce bantuie si azi lumea, unele din ele create chear de om in laborator cu scop de distrugere , mi-a venit in minte aerul poluat, hrana plina de aditivi periculosi si deci calitatea vietii e ...prin urmare nici material, nici spiritual omul nu a evoluat

Sa sti ca ai dreptate ......intr-un fel

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 11:30

De la: Ebony, la data 2010-02-07 00:20:38
De la: rodik_mi, la data 2010-01-16 13:58:56La prima vedere as fi fost tentata sa spun ca omul zilelor noastre nu a evoluat spiritual fata de cel din anul 1000 dar material DA. Insa in minte mi-a venit atunci toate bolile ce bantuie si azi lumea, unele din ele create chear de om in laborator cu scop de distrugere , mi-a venit in minte aerul poluat, hrana plina de aditivi periculosi si deci calitatea vietii e ...prin urmare nici material, nici spiritual omul nu a evoluat

Am intotdeauna dreptate si nu doar intr-un fel!

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 18:18

De la: rodik_mi, la data 2010-02-07 11:30:46
De la: Ebony, la data 2010-02-07 00:20:38

Am intotdeauna dreptate si nu doar intr-un fel!

Maranatha
Pagini: << 1 2 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului PENTRU CRESTINI
Mergi la: