Info
x
Constituirea asociatiei fumatorilor din romania
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 12:46
101a
Sunt fumatoare si consider GENIALA ideea de a constitui o organizatie, ceva oficial.E drept ca si nefumatorii au drepturi dar nici noi nu suntem in afara societatii. Mai ales daca avem bunul simt sa nu-i agresam cu fumul nostru. M-i se pare corect sa aiba dreptul sa iasa in localuri fara aer viciat dar la fel de drept este sa avem si noi locurile noastre de intalnire. Si nu se stie cat timp le vom mai avea ![/quote:417189] Declaratiile din Libertatea de ieri ale Monicai Columbeanu, conform carora Cristina Mandru, fosta bona a Irinei, a fost data afara pentru ca nu stia sa comunice cu micuta, nu au ramas fara efect. Ajunsa acasa, la Bacau, aceasta ii da replica Monicai, sustinand ca ea si-a dat demisia. Spusele Monicai au starnit mania Cristinei, care sustine ca ea e cea care a ales sa nu se mai intoarca la resedinta de la Izvorani, dupa un concediu de doua saptamani in care mama sa i-a tinut locul. 'Trebuia sa ma intorc pe 3 februarie, dar nu m-am mai dus. In acest timp, Monica si Irinel m-au sunat sa ma intrebe daca ma mai intorc, stiau ca ma plictisisem. E foarte greu sa stai zile in sir singura, sa nu ai cu cine vorbi. Angajatii de acolo nu aveau timp sa comunice cu mine. Nu am mai rezistat, de aceea am decis sa nu mai merg', a precizat fosta bona. Cristina a mai dezvaluit ca dintre cei doi soti Columbeanu il prefera pe Irinel: 'E o persoana blanda si mereu atenta. Monica, in schimb, e o zgarcita. Ea nu voia niciodata ca Irinel sa-mi ia ceva. Ea dirijeaza banii in casa. Chiar am fost surprinsa cand Monica mi-a oferit de Mos Nicolae o poseta Cavalli', a mai spus bacauanca. Cristina si-a reluat viata pe care o avea inainte de a se angaja la familia Columbeanu. In prezent, ea locuieste impreuna cu cei zece frati si cu parintii intr-un apartament cu doua camere din Bacau. Tatal ei, care a lucrat la combinatul chimic din oras, este somer, iar mama sa e casnica. A avut grija de fetita noua luni Cristina a fost bona Irinei timp de noua luni. 'Trebuia sa stau non-stop cu Irina, care devenise ca si fetita mea. Programul meu a depins de ea. Camera mea era langa cea a Irinei si o monitorizam cu sistemul de supraveghere. Cand dormea ea, dormeam si eu, cand se trezea, eram si eu in picioare. Cand voiam liber, ma inlocuia mama', a povestit tanara. Sotia lui Irinel: 'E o minciuna' 'Tot ce spune domnisoara Cristina e o minciuna. Imi pare rau ca incearca sa ma discrediteze cand eu nu am facut altceva decat sa o ajut', ne-a spus ieri Monica Columbeanu. Sotia lui Irinel sustine ca ea e cea care a concediat-o pe Cristina, pentru ca nu era capabila sa comunice cu Irina. 'I-am spus tot ce ma deranjeaza si ce asteptari aveam de la ea: sa vorbeasca mereu cu Irina, sa tina televizorul pe Baby TV, sa-i puna CD-uri cu muzica pentru copii. Asa ca intr-o zi, cand m-am saturat, i-am spus sa-si faca bagajele', a povestit Monica pentru Libertatea de Duminica. Raporteaza abuz de limbaj
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 August 2009, ora 08:37
pt.britanikus
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
sunt_al_naibii 3127 mesaje Membru din: 7/08/2010 |
Postat pe: 9 Noiembrie 2013, ora 16:54
Raporteaza abuz de limbaj
Numai persoanele care se smulg din atracția sferelor
mistico-religioase sălbatice pot ajunge la
inspiratia, ocrotirea și ajutorul Adevăratului Dumnezeu--------"Dragostea infinită este singurul ADEVĂR ... orice altceva este o iluzie."
- David Icke-----http://youtu.be/s8P7Eitg9cs-------chiar daca un om este ingenuncheat ...dar inca mai are spiritul si constiinta treze...acel om este liber....
|
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Ianuarie 2016, ora 10:39
De la: 999florin, la data 2009-07-12 09:02:14CONSTITUTIA ASOCIATIEI FUMATORILOR Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
040687 10 mesaje Membru din: 13/01/2016 |
Postat pe: 31 Ianuarie 2016, ora 09:23
Fumezi sau nu, acest articol explica ineficienta tuturor campaniilor sociale structurate pe mecanismul generarii sentimentului de frica. Asa ca, fumatori, continuati sa fumati Nefumatori, nu va mai legati de fumatori! E loc pentru toata lumea!
politicscam.ro/stiati-de-ce-sunt-ineficiente-campaniile-anti-fumat/ Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Februarie 2016, ora 18:12
Asta e invenția SECOLULUI! După ani de zile de muncă, au reușit! În curând, se va lansa ȚIGARA FĂRĂ GUDRON
a1.ro/lifestyle/health/asta-e-inventia-secolului-dupa-ani-de-zil... Țigara fără prea multe substanțe nocive este visul oricărui fumător! Ei bine, acum totul a devenit realitate. După ani întregi de cercetări, specialiștii de la Philip Morris au reușit să creeze țigara fără gudron PESTE UN MILIARD de oameni așteptau invenția asta, iar cei de la Philip Morris sunt eroii. IQOS este noul produs cu nocivitate redusă pe care compania îl va introduce pe piață: este vorba despre un filtru unde se pot introduce circa 20 de minițigări. Pe înțelesul tuturor este vorba despre un dispozitiv hibrid între țigările electronice și cele tradiționale menit să reducă riscurile fumatului asupra sănătății. DAR CE FACE CA ȚIGARA ASTA SĂ FIE ATÂT DE SPECIALĂ? Nu va mai există combustie, deoarece țigara nu se va aprinde, iar daunele asupra sănătății vor fi reduse. În paralel, se va consuma tabacul că în țigările tradiționale. După ani de cercetări în centrul Philip Morris din Neuchâtel (Elveția), unde lucrează la acest proiect 400 de cercetători (biologi, medici, fizicieni și matematicieni) noul produs este gata de lansare. FUMATUL ÎN SPAȚIILE PUBLICE NU MAI E O PROBLEMĂ! Este foarte important de menționat ca dispozitivul se aseamănă țigărilor electronice și poate fi folosit fără probleme în spațiile în care este interzis fumatul, așa că cei aproape cinci milioane de fumători din România pot răsufla liniștiți. MILIOANE DE OAMENI SALVAȚI! Cercetările recente sunt înfricoșătoare: două treimi dintre fumători mor din cauza acestui obicei, iar fumatul le scurtează viața, în medie, cu zece ani. Cel mai recent studiu în domeniu, realizat în Australia și publicat în jurnalul BMC Medicine, a inclus cca. 200.000 de persoane și a arătat că fumătorii prezintă un risc de deces de trei ori mai mare comparativ cu cei care nu au fumat niciodată. Evident, gudronul este una dintre cele mai periculoase substanțe, însă noua invenție ar putea salva milioane de vieți! Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 4 Martie 2016, ora 14:22
|
|
Postat pe: 4 Martie 2016, ora 14:22
|
|
|
|
|
Postat pe: 4 Martie 2016, ora 14:23
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 4 Martie 2016, ora 14:53
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 5 Martie 2016, ora 18:02
|
symy1 4661 mesaje Membru din: 4/02/2009 Oras: Zalau |
Postat pe: 6 Martie 2016, ora 09:33
De la: gabigabi2, la data 2016-03-04 14:53:51Stinge tigara... ....
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
Postat pe: 6 Martie 2016, ora 14:14
eiii, parintele , fiecare om cu pacatul lui , mai mare sau mai mic !
|
Postat pe: 6 Martie 2016, ora 15:37
De la: gabigabi2, la data 2016-03-06 14:14:53Doar sti ca doar in iad se fumeaza... ...au si terasa incalzita.. ospatari tineri...si dansatoare dragute...foc astept mesaj cand ajungi acolo...
|
|
Postat pe: 6 Martie 2016, ora 15:49
De la: symy1, la data 2016-03-06 15:37:48De la: gabigabi2, la data 2016-03-06 14:14:53Doar sti ca doar in iad se fumeaza... da' apuca-te de fumat si mergem amindoi ! da' crede-ma ca Nu se-mpiedica Dumnezeu de fumatul meu ....are el clienti cu mult mai "seriosi " !! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 10 mesaje Membru din: 4/03/2016 |
Postat pe: 7 Martie 2016, ora 11:07
gregara ortodocsa si gregarul protestant
credinta enoriasei hodoroage ortodocse, crestinismul trinitatii este considerat a fi: traditie mistica cu detoate: all and thre in one is,or likely can to be. evntual, enoriasa ortodocsa acepta si-o reincarnare,cat si tararea pe genunchi si coate prin mocirla din jurul orcarui templu cloptnitit de ruga si-nchinare insa,pentru gregarul protestant, credinta sarlatanului s-a simplificat, from trinity all three remaining one, in rest, enoriasii protestanti credinta lor au inteles a fi : numai cat poate intelege un analfabet citind din cartulia lui. |
|
Postat pe: 7 Martie 2016, ora 14:03
nimic nu stii, dar dai din clanta !
spuneai ca mi- ai citit toate postarile sa-ti fi scapat tocmai aia in care spun ca tiritul pe genunchi si coate este o Injosire a fiintei umane si Dumnezeu nu vrea asa ceva de la noi, baaaa, dimpotriva ? nu ti-o fi spus nimic postarea aia, desi te pretinzi un super- cognitiv ?
|
Fosta membra 9am.ro 10 mesaje Membru din: 4/03/2016 |
Postat pe: 7 Martie 2016, ora 14:59
eh1
nu chiar pe toate, dar ce, tu crezi sau esti convinsa, ca esti vreo personalitate de-o importanta colosala, care emite sau vehiculeaza prin lumea virtuala, sintagme logice , sinteze analitie rationale, metode reaiste,concluzii si solutii sau vreo paradigma absoluta atotfunctionala!? totusi, babaciune, e buna precizarea si, dovedesti plenar prostia absoluta care iti zace-n tgva, tu, crezi in zeul ai carui popchi si cult induce si impune, enoriasului, cu creierul spalat si dezumanizat, tarasul pe cele patru membre prin praful sau mocirla din jurul " lacasului stfintit" pentru-nchinat. morala: una e sa fii o enoriasa stulta oarecare , si cu totul alta-i sa accepti a fi : o enoriasa taratoare mocirlita ca o inconstienta nulitate intr-o postura de stulta absoluta! |
|
Postat pe: 7 Martie 2016, ora 15:10
fiiiis !
de atitea ori am vorbit pe topicul aferent despre Caderea din RAI ca fiind punctul de plecare in drumul CUNOASTERII pe care Perechea Primordiala si prin ea, fiecare Om in parte are Datoria de a-l parcurge, caci asta-i Rostul venirii pe Pamint , incit m-am si plictisit ! CINE a Priceput ce-am spus de citeva ori, in diverse forme - bine....cine NU, iarasi bine ! pa ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Martie 2016, ora 15:40
|
Postat pe: 8 Martie 2016, ora 16:09
|
Fosta membra 9am.ro 63 mesaje Membru din: 8/03/2016 |
Postat pe: 8 Martie 2016, ora 20:11
sinistro miasmata, acum pe bune,
cum drku ai absolvit gimnasium sau cum dreak ti-ai insusit vreun bacalaureat dotata din nascare cu acel cap patrat? |
|
Postat pe: 9 Martie 2016, ora 13:58
asa cum ai reusit si tu sa-l termini ?
Tu tocind si repetind papagal ce-ai memorat, EU - numai ochi si urechi la explicatiile profesorilor , le prindeam din zbor ! apoi combinam informatiile , punindu-le cap la cap, asa cum fac si acum, iar tu esti mort fara copy- paste ! asta-i diferenta dintre noi, capisci ?!
|
Postat pe: 9 Martie 2016, ora 16:21
De la: _H4AK0N, la data 2016-03-07 11:07:56gregara ortodocsa si gregarul protestant LGBT...calmeaza-te
|
|
Fosta membra 9am.ro 63 mesaje Membru din: 8/03/2016 |
Postat pe: 13 Martie 2016, ora 13:07
De la: symy1, la data 2016-03-09 16:21:16 Liturghiile Gurului Bivolaru Transdenial, ma' Symynica Basca Mica, secatura scorojita a fost integrata in prostia absoluta dupa o cura cu pipiloi bivolian, nu stii !? Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Martie 2016, ora 00:47
Am vazut oameni fumind.
Se uitau speriati in toate partile.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 26 Martie 2016, ora 10:52
|
|
Postat pe: 31 Martie 2016, ora 06:40
Oamenii fumători sînt tratați la fel ca animalele de companie
În fața fiecărui restaurant, bar sau instituție publică din România oricine poate să vadă o scenă continuă de umilire a oamenilor care au decis să devină fumători: zgribuliți, ascunzîndu-se de ploaie sau adăpostindu-se de frig, adunați la un loc, încearcă să tragă cîteva fumuri dintr-o țigară care altădată oferea o anumită plăcere. Deși sînt fumător, nu neg că tutunul dăunează grav sănătății, dar știu că și alcoolul poate să-ți facă praf ficatul. Or, împotriva consumului de alcool nu s-a dat vreo lege care să interzică acest viciu în locurile publice, acolo unde au acces și cei care nu consumă băuturi spirtoase! Am auzit, de asemenea, că, sub starea de ebrietate, mulți oameni au comis crime sau și-au agresat grav soțiile, ceea ce după consumul de tutun n-am auzit să se fi întîmplat. Cu toate acestea, doar fumatul este interzis în locurile publice. Statisticile arată că fumătorii sînt minoritari în România, ceea ce este normal dacă raporatarea se face la întreaga populație, ce cuprinde cîteva milioane de copii foarte mici. Fumătorii sînt minoritari, la fel ca homosexualii sau ungurii. Pentru aceștia din urmă, principiul onorabil adoptat de majoritate este acela al discriminării pozitive, adică favorizarea lor față de majoritari, ca semn al toleranței. Pentru fumători, din contră, s-a adoptat o lege de excludere, ca și cum ei, fumătorii, n-ar merita o discriminare puțin mai pozitivă decît scoaterea lor pe trotuar! În afara fumătorilor, doar animalele de companie mai sînt tratate astfel! Nici acestea nu au voie în restaurante, cluburi sau baruri! Bătăușii, cum este bestia din Lupeni, au voie să intre în localuri și chiar să agreseze sub ochii jandarmilor o fată, dar fumătorii n-au voie să stea civilizat într-un restaurant sau bar! Pentru persoanele cu dizabilități s-a dat legea care obligă toate instituțiile publice să amenajeze pante speciale, în eventualitatea că o astfel de persoană va dori să intre în acea instituție. Apreciez foarte mult această lege, nu neapărat pentru că îl ajută pe un om în cărucior să intre într-o primărie sau farmacie, ci pentru ceva mult mai important: pentru ca omul acela să nu fie umilit, încercînd să se tîrască pe scări în văzul celorlalți! Pentru o asemenea atitudine militez aici, ca oamenii care au viciul fumatului să nu fie umiliți în fața celorlalți! Fumătorii au și ei - ce să facem? - prietene, soții sau amante cu care ar dori să meargă la o cafea într-un bar, dar, potrivit legii, din cînd în cînd, ei sînt obligați să-și lase partenerele singure la masă și să iasă afară, în ploaie, la o țigară, după care, uzi ciuciulete, adică fleașcă, să se întoarcă iarăși la masă! De ce trebuie să fie umiliți în halul ăsta, cînd este atît de simplu fie să se amenajeze spații speciale pentru fumători sau chiar localuri speciale, bine aerisite, în care nefumătorii să poată să aleagă dacă intră sau nu? Știu că mulți nefumători vor spune: Nene, dacă nu-ți convine să fumezi în ploaie, lasă-te de fumat! O asemenea atitudine nu diferă de aceea a unui nesimțit care ar striga din mașină unei bătrîne aflată pe zebră: Babo, mișcă-te mai repede că întîrzii la serviciu dacă stau după tine! Adică, umilirea celui care nu este atît de sprinten ca tine sau atît de lipsit de vicii ca tine. Cea care a inițiat această lege, deputata Aurelia Cristea, a pozat cîteva zile într-o femeie extrem de satisfăcută, imaginîndu-și că societatea îi va face o statuie pentru minunea fătată din mintea sa și s-a dezumflat cînd din ce în ce mai mulți oameni s-au năpustit asupra ei. Am ascultat-o și eu de cîteva ori și m-am convins încă o dată de un adevăr cumplit: nu e bine să te pui cu cei care au mintea odihnită! Și asta încă n-ar fi nimic! Dar duduia pesedistă vrea să ne dea chiar lecții de constituționalitate, invocînd dreptul la sănătate al oamenilor, drept pe care fumătorii l-ar încălca! Dar milioanele de mașini care scot fum într-un minut cît toți fumătorii de pe planetă într-un deceniu? Ele nu atentează la sănătatea oamenilor? Ele nu poluează aerul planetei? Dar autoritățile care lasă drumurile cu gropi, ucigînd astfel 3.000 de oameni în fiecare an, ei nu atentează la viață? Și, pentru că doamnei îi este dragă Constituția, la fel ca și nouă, fumătorilor, haideți să revedem Drepturile și libertățile fundamentale, prevăzute în Cap. II din Constituția în vigoare. În acest capitol, articolele 22-53 (deci 32 de articole!) se referă la drepturile și libertățile fundamanetale ale oamenilor. Iată care sînt titlurile acestor articole: ARTICOLUL 22 - Dreptul la viață și la integritate fizică și psihică ARTICOLUL 23 - Libertatea individuală ARTICOLUL 24 - Dreptul la apărare ARTICOLUL 25 - Libera circulație ARTICOLUL 26 - Viața intimă, familială și privată ARTICOLUL 27 - Inviolabilitatea domiciliului ARTICOLUL 28 - Secretul corespondenței ARTICOLUL 29 - Libertatea conștiinței ARTICOLUL 30 - Libertatea de exprimare ARTICOLUL 31 - Dreptul la informație ARTICOLUL 32 - Dreptul la învățătură ARTICOLUL 33 - Accesul la cultură ARTICOLUL 34 - Dreptul la ocrotirea sănătății ARTICOLUL 35 - Dreptul la mediu sănătos ARTICOLUL 36 - Dreptul de vot ARTICOLUL 37 - Dreptul de a fi ales ARTICOLUL 38 - Dreptul de a fi ales în Parlamentul European ARTICOLUL 39 - Libertatea întrunirilor ARTICOLUL 40 - Dreptul de asociere ARTICOLUL 41 - Munca și protecția socială a muncii ARTICOLUL 42 - Interzicerea muncii forțate ARTICOLUL 43 - Dreptul la grevă ARTICOLUL 44 - Dreptul de proprietate privată ARTICOLUL 45 - Libertatea economică ARTICOLUL 46 - Dreptul la moștenire ARTICOLUL 47 - Nivelul de trai ARTICOLUL 48 - Familia ARTICOLUL 49 - Protecția copiilor și a tinerilor ARTICOLUL 50 - Protecția persoanelor cu handicap ARTICOLUL 51 - Dreptul de petiționare ARTICOLUL 52 - Dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică ARTICOLUL 53 - Restrângerea exercițiului unor drepturi sau al unor libertăți. Am subliniat cîteva titluri pentru a o întreba pe Aurelia Cristea dacă a citit, așa, din curiozitate, vorba lui Dem Rădulescu, aceste articole, căci nu am auzit-o să ia atitudine în fața tentației serviciilor secrete de intra nelimitat în Viața intimă, familială și privată a oamenilor. Sau atunci cînd chiar șeful său de partid a pus pe masa Parlamentului o lege care era împotriva Libertății de exprimare. Cum n-am auzit să fi inițiat vreo lege pentru construirea de spitale pentru a pune în practică Dreptul la ocrotirea sănătății, ori construirea unor școli, în virtutea Dreptului la învățătură. Și, mai ales, ce-o fi făcut Aurelia Cristea pentru respectarea articolului 47, care vorbește despre Nivelul de trai: Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică și de protecție socială, de natură să asigure cetățenilor un nivel de trai decent. În argumentația deputatei Aurelia Cristea se face mereu trimitere la art. 35, Dreptul la mediu sănătos, despre care, probabil, cineva i-o fi spus că se referă la interzicerea fumatului! În realitate, acest articol prevede la al. 1 că Statul recunoaște dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos și echilibrat ecologic, ceea ce înseamnă multe alte lucruri: limitarea tăierii pădurilor, limitarea noxelor generate de industrie, controlul depozitării deșeurilor etc. Cu alte cuvinte, dacă ar citi cu atenție Constituția, Aurelia Cristea ar observa că, înainte de a interzice fumatul în locurile publice, ar fi avut multe probleme reale pentru ocrotirea mediului sau a sănătății! Ca și în cazul Legii Dragnea, această lege antifumat pare a fi inspirată de romanul Ferma animalelor al lui Orwell, la începutul căruia găsim acest pasaj în care Seniorul-Porc le spune celorlalte viețuitoare: Oricine merge pe două picioare este dușman. Și țineți minte și faptul că, luptînd împotriva Omului, nu trebuie să ajungem să semănăm cu el. Chiar după ce l-ați învins, nu-i adoptați viciile. Nici un animal nu trebuie să trăiască vreodată într-o casă, sau să doarmă într-un pat, sau să poarte haine, sau să bea alcool, sau să fumeze tutun, sau să se atingă de bani, sau să se angajeze în comerț. Toate obiceiurile Omului sînt rele. Este vorba în acest roman despre lupta animalelor împotriva Omului, de la care nu trebuie învățate viciile. Numai că, iată, pînă și în Ferma animalelor, tutunul nu este unicul dușman, ci și alcoolul, banii sau chiar hainele! Nu vreau să fac aici o apologie a fumatului sau să pledez pentru transformarea acestui viciu în virtute, ci doar să semnalez că această lege este una care-i umilește pe oamenii care fumează, aruncîndu-i afară din locurile publice la fel ca pe animalele de companie. Viciul este definit și ca Obișnuință anormală nedirijată de voință și de rațiune; patimă. În consecință, soluția care duce la eliberarea de acest viciu este educația, iar aceasta nu se face prin umilirea celui vicios, ci prin cu totul alte metode! Mai omenești și mai eficiente. P.S. Legiuitorul ne poate spune ce se va întîmpla dacă într-o piesă de teatru rolul unui actor presupune aprinderea unei țigări? Sala de teatru este un loc public. În aceste condiții, pentru a nu fi amendat, actorul va fi obligat să iasă afară și să revină doar după ce și-a spus replica pe trotuar? www.cotidianul.ro/oamenii-fumatori-sint-tratati-la-fel-ca-animal... Ion Spânu Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 31 Martie 2016, ora 07:18
Vești bune pentru fumători
www.cotidianul.ro/vesti-bune-pentru-fumatori-278741/ Legea antifumat ar putea fi modificată. Senatorii din Comisia juridică au făcut un prim pas pentru oferirea unor condiții mai bune pentru fumători, fiind de acord cu serie de amendamente potrivit cărora spațiile închise unde nu se poate fuma sunt doar cele cu pereți de jur împrejur, în schimb se va putea fuma în camere special amenajate, relatează Mediafax în pagina electronică. Parlamentarii vor să modifice definiția spațiului unde se poate fuma, astfel potrivit articolului 2, spațiul public închis este definit ca orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate sau de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan care este încadrat de pereți de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepția spațiilor cu destinație locativă. Ei dau o nouă definiție și spațiului închis de la locul de muncă, care este spațiul care are un acoperiș, plafon sau tavan, și care este încadrat de pereți, de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat într-un loc de muncă, astfel cum este definit în legea securității și sănătății în muncă 319/2006, cu modificările ulterioare. Un alt amendament depus la proiectul de lege prevede eliminarea limitării doar la zona de tranzit a aeroporturilor internaționale a fumatului. Potrivit modificărilor dorite, fumatul va fi permis în camere special amenajate, cu respectarea următoarelor condiții - să servească exclusiv fumatului și activităților asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, băuturi calde sau băuturi răcoritoare. Amendamentele au primit susținerea tuturor senatorilor prezenți la ședința comisiei juridice. Mi-au semnalat, m-au bombardat cu mail-uri, restrângerea în totalitate a posibilității fumătorilor de a fuma. ( ) Suntem oamenii extremelor - sau e alb sau e negru. Să recunoaștem că e gri. Legea trebuie să izvorască din viața cu zi cu zi. Definirea spațiului public, astăzi, legea prevede că dacă are doi pereți și un acpoperiș, terasă pe malul mării, acolo nu se poate fuma. Cred că e cam mult, a spus președintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 31 Martie 2016, ora 08:16
|
|
|
|

eiii, parintele , fiecare om cu pacatul lui , mai mare sau mai mic !
ospatari tineri...si dansatoare dragute...foc
LGBT...calmeaza-te