back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce este in sufletul tau?

Pagini: << 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 >> Sari la pagina:

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Iulie 2012, ora 02:01

De la: daniela_, la data 2012-07-17 22:55:32
De la: Ion_Ionica_1, la data 2012-07-17 20:56:37
De la: dor_de_dor, la data 2010-07-27 10:09:50In memoriam.

un far parasit in colbul uitarii,
stea cazatoare, amintiri regasite,
un bec palpaind peste creasta-nserarii
si-un suflet de gand printre soapte pierdute…
tot ce-a ramas din diluviul de vise,
nascute ciudat, in afara de timp,
moare incet, cu privirile stinse
si dispare suflat de o boare de vant.
nu a fost mai nimic, nici n-avea ce sa fie,
doar un cantec de lebada in asfintit,
o ploaie-nghetzata, un trezit din betie,
si totul revine intr-un vesnic sfarsit.
tarziu mai mijeste o sperantza smintita:
“am sarit peste veacuri, asta nu-i lumea mea!”
insa timpul nu iarta; sperantza rebela
se stinge incet, apoi moare si ea…

Romulus Albu

Am o rugaminte (scuze daca-s "off topic" ) ....Ma poate lamuri cineva daca este vorba de Albu Romulus Vasile , din loc Mosna , jud Sibiu ? Raman dator pt orice informatie ....Aici, sau la adresa de email : nnsc64@gmail.com ....Multumesc pt orice informatie !
nu stiu sa raspund....dar poezia m-a facut sa-mi tin respiratia....

Asa e. In iuresul acelei jumatati de an, nici nu am observat asta.
Si nu e clar daca acel Bad era Albu.
Tu nu ai fost atunci.
Eu cind l-am accesat pe net pe acest user am simtit ceva destul de ....ca in poezie. Dar el se exalta f mult, si i-a facut rau.I-am si spus ceva in acest sens,

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 18 Iulie 2012, ora 12:38

De la: nastasemihail, la data 2012-07-18 02:01:51
Tu nu ai fost atunci.
Eu cind l-am accesat pe net pe acest user am simtit ceva destul de ....ca in poezie. Dar el se exalta f mult, si i-a facut rau.I-am si spus ceva in acest sens,
controversat acest personaj.... Oricum, foarte talentat

Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 Iulie 2012, ora 16:46

De la: daniela_, la data 2012-07-18 12:38:51
Tu nu ai fost atunci.
controversat acest personaj.... Oricum, foarte talentat

Si nu era rau. Mai degraba a avut ceva de la inima. E posibil sa fi stiut, e posibil sa nu. El stia.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Lylu67

1052 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 18 Iulie 2012, ora 19:28

De la: nastasemihail, la data 2012-07-16 14:42:16
De la: lilu_67, la data 2012-07-15 17:35:31
De la: Ebony, la data 2012-07-15 14:39:19..multe ,multe si marunte....
Heyyyy ce mai face bebe-finutu?........cum va merge?

Bine ca ti-ai pus avatarul asta din nou. Ma inspira.
? ? ? ? ? ? ?La scris poezii?

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 18 Iulie 2012, ora 22:58

De la: daniela_, la data 2012-07-17 22:55:32
De la: Ion_Ionica_1, la data 2012-07-17 20:56:37
De la: dor_de_dor, la data 2010-07-27 10:09:50In memoriam.

un far parasit in colbul uitarii,
stea cazatoare, amintiri regasite,
un bec palpaind peste creasta-nserarii
si-un suflet de gand printre soapte pierdute…
tot ce-a ramas din diluviul de vise,
nascute ciudat, in afara de timp,
moare incet, cu privirile stinse
si dispare suflat de o boare de vant.
nu a fost mai nimic, nici n-avea ce sa fie,
doar un cantec de lebada in asfintit,
o ploaie-nghetzata, un trezit din betie,
si totul revine intr-un vesnic sfarsit.
tarziu mai mijeste o sperantza smintita:
“am sarit peste veacuri, asta nu-i lumea mea!”
insa timpul nu iarta; sperantza rebela
se stinge incet, apoi moare si ea…

Romulus Albu

Am o rugaminte (scuze daca-s "off topic" ) ....Ma poate lamuri cineva daca este vorba de Albu Romulus Vasile , din loc Mosna , jud Sibiu ? Raman dator pt orice informatie ....Aici, sau la adresa de email : nnsc64@gmail.com ....Multumesc pt orice informatie !
nu stiu sa raspund....dar poezia m-a facut sa-mi tin respiratia....

Tu nu ai fost atunci.

"Atunci cand arde o carte , fumul e plansetul unor cuvinte ce nu vroiau sa moara in cenusa ...Atunci cand arde o inima , fumul e pasiunea ce se scurge prin fiecare vena ce nu vrea sa moara decat imbratisata de o alta inima ..."
...am gasit asta pe Facebook

Daniela
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 18 Iulie 2012, ora 23:20

De la: nastasemihail, la data 2012-05-17 23:13:45
I-ai spus sefutului tau ca nu ma ai bani nici de fusta?

...nici seful nu mai are bani de fusta....

Daniela
Fosta membra 9am.ro

21 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2012, ora 22:18

@ daniela , @ nastasemihail .....multumesc ! Chiar daca n-ati stiut nimic concret , totusi a-ti dovedit "eleganta " ...Va doresc tot binele din lume...sau, ca sa ma credeti : ce-mi doresc mie, va doresc si voua ! Vad ca se adevereste vorba : morti sunt cei muriti ! ...sa nu uitam ca urmam si noi ...si vom fi uitati la fel ca Romica Albu ...Asta pt cei care s-au "zbenguit " cu el pe forum si acum , in loc sa scrie doua vorbe bune , ca nu-i costa nimic, fac clatite pe capace de tomberon ... JENIBIL !!!! (jenant + penibil )
Sanatate s-aveti , chiar ies de pe forumul asta, nu-i vad rostul.....

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2012, ora 22:28

Marinarul distrus de val......................................!

Fosta membra 9am.ro

21 mesaje
Postat pe: 25 Iulie 2012, ora 22:37

De la: Tramp, la data 2012-07-25 22:28:52Marinarul distrus de val......................................!

Intrucat ma urmezi , ma gandesc ca te referi la mine . Intrucat am altceva de facut , te-as ruga sa detaliezi, pt a nu ramane stropi de apa pe vela ...si discutam maine, de vrei ....pa ...si vant din pupa !!!

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2012, ora 22:14

Vezi ce e in sufletul tau ca sa stii cat de sanatoasa ti-e inima!

Inima
Nu numai þigãrile ºi friptura de porc uzeazã motorul vieþii.Treptat,specialiºtii descoperã cu uimire ce legãturi strânse existã între universul nostru afectiv ºi sãnãtatea inimii.O nouã disciplinã medicalã,psihocardiologia,cerceteazã când ºi în ce fel frica,furia ºi tristeþea ne ameninþã viaþaO Piatrã pe inimã
N-a fumat niciodatã.Merge regulat la înot.Valorile colesterolului sunt în ordine,tensiunea puþin sub limita normalã.Corina Popa(numele e schimbat)e un model de persoanã sãnãtoasã.În pericol sunt alþii,credea ea:fumãtorii,supraponderalii,hipertensivii sau bolnavii de diabet.Dar în vara anului 2007,Corina se prãbuºeºte la ea în casã,cu dureri puternice în piept,în braþul stâng ºi în maxilar.Vomitã.Fiica ei cheamã salvarea:se pare cã e vorba de un infarct.La spital,medicii nu-ºi cred ochilor.Când examineazã cu cateterul vasele coronariene,cãutând porþiuni îngustate sau obturãri care în mod normal constituie cauza unui infarct,nu gãsesc nimic.Þinând seama de vârsta pacientei,69 de ani,vasele de sânge sunt ireproºabile.Largi ca niºte þevi abia ieºite din fabricaþie.Abia dupã o ecografie,care pune în evidenþã o deformare neobiºnuitã a inimii,medicii reuºesc sã ajungã la o concluzie:Corina Popa suferã de aºa-numitul"sindrom al inimii zdrobite"."Din fericire",explicã ei,"boala nu reprezintã un pericol pentru viaþa pacientului,însã primele simptome sunt identice cu ale infarctului.Cauza sunt hormonii stresului,care paralizeazã pentru un scurt interval de timp muºchiul inimii."Din discuþiile cu pacienta, reiese cã înainte de incident,ea se afla la capãtul puterilor.Cu un an ºi jumãtate în urmã,soþul ei murise de cancer pulmonar,dupã 45 ani de cãsnicie. Corina îl îngrijise zi ºi noapte,fãrã sã se cruþe,iar dupã moartea lui,avusese luni întregi atacuri de panicã.Pierderea tovarãºului de viaþã o îmbolnãvise-îi zdrobise inima.Existã câteva expresii populare foarte plastice,care descriu o asemenea situaþie.Se spune:"Am o piatrã pe inimã"sau"Mi s-a oprit inima de fricã"ori,ca în cazul nostru:"Asta mi-a zdrobit inima".Între timp,medicii au aflat cât adevãr ascund aceste zicale.
Durerile sufleteºti pot omorî inima
Organul situat dedesubtul sternului a fost considerat multã vreme un exemplu de mecanism robust:o pompã de mãrimea unui pumn,care se contractã de aproximativ 100.000 de ori pe zi,lãsând sã treacã prin ea cam 7000 litri de sânge,volumul unei cãzi de baie,înmulþit cu 46.O pompã ce funcþioneazã în general fãrã necesitãþi de întreþinere,timp de mai multe decenii,cu condiþia ca þevile ei de alimentare sã nu se înfunde,datoritã unor influenþe genetice sau unui mod de viaþã nesãnãtos,înþelegând prin asta fumatul,alimentaþia bogatã în grãsimi animale,sedentarismul.Acum câþiva ani,când primii medici ºi psihologi ºi-au pus întrebarea dacã nu cumva suferinþele psihice"atacã inima"literalmente,ei au fost întâmpinaþi cu zâmbete îngãduitoare.Însã de atunci ºi pânã astãzi,psihocardiologia,disciplina medicalã specializatã în efectele patologice produse de stresul psiho-social asupra inimii,a prins contur ºi a câºtigat teren.Au ieºit de sub tipar manuale voluminoase.Iar în tot mai multe spitale din Occident,lucreazã mânã în mâna cardiologi,specialiºti în psihosomaticã ºi psihologi.Aceastã nouã orientare medicalã are la baza constatarea cã durerile sufletului au suficientã putere pentru a provoca o paralizie a unor porþiuni din miocard.
Sufletul ucigaº
Boala a fost numitã"sindromul inimii zdrobite"ºi,din nefericire,ea duce adesea la declanºarea unui infarct cu posibile urmãri fatale.Iar lista sentimentelor nocive este lungã:furia,nervii nestãpâniþi,frica,tristeþea ºi mânia presupun riscuri de care nu suntem conºtienþi,la fel ca ºi epuizarea, descurajarea ºi depresia.Unii sunt afectaþi îndatã dupã un eveniment traumatizant:dupã o catastrofã naturalã cum ar fi un cutremur,dupã un atac terorist,dupã ce au primit vestea morþii unei persoane apropiate,dupã un accident.Alþii, cum este Corina Popa,suferã de o perioadã îndelungatã,pentru ca la un moment dat sã se prãbuºeascã,fãrã sã poatã fi identificatã o cauzã imediatã.Însã cel mai adesea se constatã o suprapunere a ambelor variante. "Tipicã este combinaþia celor douã forme de solicitare-cronicã ºi acutã",afirmã specialiºtii."Deja cu luni de zile înainte de infarctul propriu-zis, pacienþii se simt extrem de obosiþi,extenuaþi ºi lipsiþi de energie.Îngrijoraþi de starea lor,mulþi se prezintã la medic.Dacã apoi se adaugã ºi o enervare bruscã,infarctul se produce instantaneu."

Ce se petrece acolo, sub piele, muºchi ºi coaste? Cum se ajunge de la stãri de spirit la obturãri ale vaselor de sânge?Cum paralizeazã sufletul inima? Pânã în prezent,cercetãtorii n-au elucidat toate detaliile acestor procese primejdioase,însã esenþa lor este mai presus de orice dubiu:când tristeþea, stãrile conflictuale,frustrarea sau melancolia dureazã sãptãmâni ºi luni,ele nu mai înseamnã pentru organism decât un singur lucru,stres ºi anume în varianta sa nesãnãtoasã,cronicã:sindromul inimilor zdrobite.Efectul lui nu este totdeauna mortal.Unii dintre cei loviþi îºi revin.În schimb,alþii au mai mult ghinion:la ei stresul forþeazã îndesirea bãtãilor inimii ºi totodatã deteriorarea vaselor.Acestea devin mai rigide ºi se îngusteazã,acoperindu-se cu depuneri ce pot împiedica circulaþia normalã a sângelui.Ori se fisureazã ºi formeazã cheaguri,un risc cu atât mai crescut,cu cât sângele pacientului respectiv tinde sã se coaguleze mai rapid.În punctul acesta,pericolul de infarct e major.
Lipsa aprecierii
În cazul lui Valentin Abrudan,factorul declanºator al infarctului a fost o ceartã cu ºeful.Bãrbatul lucra ca îndrumãtor pentru persoanele cu handicap."La serviciu mã aflam într-o agitaþie permanentã,nu-mi permiteam nici o clipã de odihnã",povesteºte el."Treptele în instituþie le urcam ºi le coboram câte trei odatã,aveam mereu sentimentul cã nu-mi fac munca îndeajuns de repede."Apoi a apãrut o colegã nouã,care a început sã-l ºicaneze sistematic.În cele din urmã,a sosit ºi ziua când ºeful i-a spus în faþã cã vrea sã scape de el,dupã mai mult de zece ani.Abrudan a fãcut infarctul la ºase ore dupã acea discuþie,seara în pat.Abia împlinise 40 ani.Dusese întotdeauna o viaþã sãnãtoasã,era vegetarian ºi practica regulat joggingul,nu avea obiceiul sã fumeze ºi consuma foarte rar alcool.În acelaºi timp însã,trãia neîncetat sub tensiune.Iar în final,fusese supus unui ultim ºoc.Statisticile medicale atestã fãrã putinþã de tãgadã faptul cã relaþiile dificile la locul de muncã obosesc inima.Enervãrile permanente la serviciu dubleazã riscul de infarct la persoane iniþial sãnãtoase.Al doilea punct sensibil în atmosfera zilnicã de la lucru este lipsa de apreciere:oamenii dau ce au mai bun în ei în profesie ºi nu se simt recompensaþi pentru aceasta.Recompensarea insuficientã poate îmbrãca forme diferite:salariu modest,statut inferior,lipsa unor ºanse de promovare, nesiguranþa locului de muncã,un ºef coleric sau colegi agresivi.Printre exemplele tipice se numãrã,de pildã,medicii secundari,care presteazã o muncã de rãspundere,sunt prost plãtiþi ºi nici n-au vreun cuvânt de spus în cadrul ierarhiilor rigide din spitale.Sau mamele active profesional,care se istovesc pe douã fronturi,fiind nemilos criticate pretutindeni.Sau cei cu vocaþia dãruirii,care îºi cheltuiesc energia pentru alþii,fãrã nici un fel de recunoºtinþã.
.Dar ºi cine nu lucreazã, poate trãi în condiþii de stres cronic.Sã fii ºomer ºi sã primeºti zilnic câte un nou refuz la o cerere de angajare,sã porþi un rãzboi conjugal ori sã-þi îngrijeºti mama bolnavã de Alzheimer,asemenea lucruri macinã sufletul, la fel ca suprasolicitarea ºi subaprecierea de la serviciu. E o schemã care se repetã la infinit: munca peste puteri, pentru a plãti ratele la casã ºi datoriile.La un moment dat,când randamentul scade,visul se spulberã,statutul social e compromis,relaþia cu partenerul se uzeazã din pricina problemelor.Apoi,pe neaºteptate,catastrofa: infarct.Nu oricine munceºte din greu sau are de depãºit o serie de probleme personale se confruntã cu acelaºi grad de risc.Vulnerabilitatea la stres depinde pe de-o parte de factorii genetici,iar pe de alta,de experienþa acumulatã ºi atitudinile dobândite.Ce exigențã avem faþã de noi înºine? În ce mãsurã suntem obsedaþi de performanþã?Ce importanþã acordãm situaþiilor critice?Le putem gestiona?Pentru unii,o ceartã cu nevasta ori toanele ºefului reprezintã doar o solicitare nervoasã în plus,pe când alþii se distrug din cauza lor.
Deschideþi-vã sufletul! Emoþiile negative pot fi fataleEste un fapt dovedit cã oamenii care suportã un stres emoþional cronic percep altfel lumea înconjurãtoare, iar acesta e începutul unui cerc vicios:la ei pragul de"alarmã"a coborât sub limita normalã,creierul lor este mai atent ºi mai receptiv la stimulii exteriori.Au deseori reacþii de spaimã ori emoþie,organismul lor se comportã în faþa unor situaþii banale,cotidiene,ca ºi cum ar fi unele de
extremã urgenþã.E vorba de oameni care n-au posibilitatea sã discute cu cineva despre emoþiile lor negative.Ei nu se elibereazã de aceste sentimente,ci le reþin ºi le refuleazã.Cu consecinþe fatale pentru sãnãtatea inimii.Foarte aproape de marginea prãpastiei se aflã persoanele caracterizate printr-o tristeþe patologicã:depresivii au un risc de infarct de douã ori mai mare,comparativ cu semenii lor mai deschiºi ºi exuberanþi.Depresia constituie un stres permanent pentru organism.Un depresiv se gãseºte continuu într-o stare de tensiune distructivã,care modificã întregul metabolism.Din perspectiva unui posibil infarct,depresia nu este cu nimic mai prejos decât factorii fizici de risc cunoscuþi,ca fumatul ori hipertensiunea arterialã."Depresivii trebuie sã înveþe treptat cã pot avea din nou încredere în propriul lor corp",spun medicii.De pildã,prin psihoterapie,tehnici de relaxare sau programe echilibrate de sport.
Revizuirea modului de gândire,schimbarea atitudinii,relaxarea,pentru aceasta, cei mai mulþi necesitã ajutorul unui profesionist.Dar multe victime ale stresului merg pe aceastã cale numai dupã ce pompa sistemului lor circulator a cedat.Deºi ar putea lua mãsuri cu mult înainte de colaps:cine nu-ºi poate depãºi tristeþea,cine se teme cã va deveni depresiv,ar trebui neapãrat sã aibã o discuþie sincerã cu medicul sãu de familie,ori sã se adreseze unui psihiatru sau psiholog.Dacã problema nu e încã presantã,destule se pot rezolva ºi cu paºi mici.Concret,aceasta înseamnã:fragmentaþi-vã programul de muncã cu pauze,mergeþi la fereastrã,priviþi afarã ºi visaþi cu ochii deschiºi.Când vã simþiþi la strâmtoare,calmaþi-vã deliberat cu ajutorul respiraþiei sau vizualizaþi imagini ce vã inspirã liniºte,pentru a vã distanþa emoþional de situaþia care vã streseazã.Pompa cu funcþionare non-stopFãrã ca noi sã fim conºtienþi de asta,inima noastrã îºi face datoria neîntrerupt,zi ºi noapte.Învãþãm s-o preþuim abia când se defecteazã.Mãrimea.Inima este cât pumnul stãpânului ei.Greutatea.La un adult:300- 350 grame.Pulsul în stare de repaos(bãtãi pe minut)
Adult: 60-80 Nou-nãscut:140 Maratonist:35 Numãrul bãtãilor de inimã la un adult În cursul unei zile:100.000.În 70 de ani de viaþã:circa 3 miliarde.
Începutul Din a patra sãptãmânã de sarcinã,inima embrionului începe sã pulseze în abdomenul mamei.Capacitatea de transportPe zi:7000 litri de sânge (de 46 de ori volumul unei cãzi de baie).În 70 de ani de viaþã:178 milioane litri de sânge.Oprirea.Inima înceteazã sã batã abia la trei pânã la cinci minute dupã ce omul ºi-a dat ultima suflare.Dacã inima se opreºte prima,dureazã doar 30-60 secunde pânã când dispare ºi respiraþia.InfarctulDin numãrul total de infarcturi,aproape o treime conduc la un deznodãmânt fatal.Majoritatea au loc în orele dimineþii.

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2012, ora 22:17

Scuze, am omis ghilimelele.
' Inima.................................

..................................'

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 4 August 2012, ora 21:37

si ma intreb.... cum sa evitam stresul?.... oare fereastra chiar ne scoate din stare?.... si cand ne intoarcem de la fereastra nu incepe iar calvarul?

Daniela
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 4 August 2012, ora 21:54

De la: Ion_Ionica_1, la data 2012-07-25 22:18:28 @ daniela , @ nastasemihail .....multumesc ! Chiar daca n-ati stiut nimic concret , totusi a-ti dovedit "eleganta " ...Va doresc tot binele din lume...sau, ca sa ma credeti : ce-mi doresc mie, va doresc si voua ! Vad ca se adevereste vorba : morti sunt cei muriti ! ...sa nu uitam ca urmam si noi ...si vom fi uitati la fel ca Romica Albu ...Asta pt cei care s-au "zbenguit " cu el pe forum si acum , in loc sa scrie doua vorbe bune , ca nu-i costa nimic, fac clatite pe capace de tomberon ... JENIBIL !!!! (jenant + penibil )

Sanatate si tie...daca tii la o amintire frumoasa despre Romica, gandeste-te ca si tacerea e un raspuns. In acest caz, unul foarte elegant.

,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 5 August 2012, ora 00:56

De la: Ion_Ionica_1, la data 2012-07-25 22:37:51
De la: Tramp, la data 2012-07-25 22:28:52Marinarul distrus de val......................................!

Intrucat ma urmezi , ma gandesc ca te referi la mine . Intrucat am altceva de facut , te-as ruga sa detaliezi, pt a nu ramane stropi de apa pe vela ...si discutam maine, de vrei ....pa ...si vant din pupa !!!
cred ca se referea la episoadele politice din ultima vreme

Daniela
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 5 August 2012, ora 00:57

De la: Ion_Ionica_1, la data 2012-07-25 22:37:51

cred ca se referea la episoadele politice din ultima vreme

Daniela
Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 5 August 2012, ora 00:59

De la: Ion_Ionica_1, la data 2012-07-25 22:18:28 @ daniela , @ nastasemihail .....multumesc ! Chiar daca n-ati stiut nimic concret , totusi a-ti dovedit "eleganta " ...Va doresc tot binele din lume...sau, ca sa ma credeti : ce-mi doresc mie, va doresc si voua ! Vad ca se adevereste vorba : morti sunt cei muriti ! ...sa nu uitam ca urmam si noi ...si vom fi uitati la fel ca Romica Albu ...Asta pt cei care s-au "zbenguit " cu el pe forum si acum , in loc sa scrie doua vorbe bune , ca nu-i costa nimic, fac clatite pe capace de tomberon ... JENIBIL !!!! (jenant + penibil )

Multumesc pentru urari, la fel si tie! Se pare ca iubesti poezia

Daniela
_geta_

271 mesaje
Postat pe: 5 August 2012, ora 10:26

"Vezi ce e in sufletul tau ca sa stii cat de sanatoasa ti-e inima!"

Materialul e foarte interesant si datator de sperante: stiind cauzele vom incerca sa le evitam! Am ajuns aici pentru ca voiam sa-mi eliberez inima de o povara pentru ca de aceea topicul ne intreaba ca noi sa raspundem! Iata ca propria-mi ingrijorare e acoperita de una capitala: Daca in acest rastimp pana CCR va da un verdict, lui base' 'i se pune pe inima stresul' cum vom ractiona? Pe cine vom da vina ca nu am constentizat raspunderea de a vota? De ce aproape ca si-a semnat sentinta boicotand referendumul? Ar fi putut sa indemne lumea sa voteze cu 'nu' si atunci afla cat de mult il iubeste poporul si nu ar fi riscat ca nervozitatea sa-i afecteze starea de sanatate! Acum, ce sa zic?! Nu toate supararile isi lasa amprenta pe pumnul acela de pompa ci se mai urca si la cerebel!

Inteligent mai e timpul! Se surpa cum vrea el in viata mea rebela: Ma scol cand se termina visul; muncesc daca vreau, daca pot; si... si iubesc! Iubesc primavara ca doar ea imi numara anii!
Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 6 August 2012, ora 11:36

De la: _geta_, la data 2012-08-05 10:26:35"Vezi ce e in sufletul tau ca sa stii cat de sanatoasa ti-e inima!"

Materialul e foarte interesant si datator de sperante: stiind cauzele vom incerca sa le evitam! Am ajuns aici pentru ca voiam sa-mi eliberez inima de o povara pentru ca de aceea topicul ne intreaba ca noi sa raspundem! Iata ca propria-mi ingrijorare e acoperita de una capitala: Daca in acest rastimp pana CCR va da un verdict, lui base' 'i se pune pe inima stresul' cum vom ractiona? Pe cine vom da vina ca nu am constentizat raspunderea de a vota? De ce aproape ca si-a semnat sentinta boicotand referendumul? Ar fi putut sa indemne lumea sa voteze cu 'nu' si atunci afla cat de mult il iubeste poporul si nu ar fi riscat ca nervozitatea sa-i afecteze starea de sanatate! Acum, ce sa zic?! Nu toate supararile isi lasa amprenta pe pumnul acela de pompa ci se mai urca si la cerebel!

Dupa cum bag'sama, cerebelul si inima lui Base sunt beton, ma tem de o depresie generala ca prea multe incaierari sunt, prea se pune la inima si la suflet, asa ca buruienele pe plante, sa le sufoce.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 6 August 2012, ora 15:52

Da a pus stapinire base pe sufletul vostru, mai ceva ca blondele.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 6 August 2012, ora 16:34

De la: 9am250228, la data 2012-08-06 11:36:51
De la: _geta_, la data 2012-08-05 10:26:35"Vezi ce e in sufletul tau ca sa stii cat de sanatoasa ti-e inima!"

Dupa cum bag'sama, cerebelul si inima lui Base sunt beton, ma tem de o depresie generala ca prea multe incaierari sunt, prea se pune la inima si la suflet, asa ca buruienele pe plante, sa le sufoce.

"betonul" in cazul asta dovedeste Nesimtire, daca pot spune asa sau, se bizuie pe ceva ce stie el foarte bine si noi, la fel , caci tre' sa fii pe dinafara complet sa-nu-ti dai seama ce Jocuri se fac in spatele cortinei !
cit despre Cerebelul 'mnealui e bolnav de ceea ce se cheama SETE DE PUTERE, ptr. acapararea si mentinerea ei e dispus sa arunce Ro in aer ! el se vorbeste si se comporta de parca am fi in Sistemul comunist, in care un presedinte poate fi ales pe viata si nimic nu-l clinteste de acolo decit o revolutie mai mult sau mai putin adevarata ! ....ca tu nu vezi nimic din toate astea, cu toata experienta ta de viata, asta-i altceva si este trist si ingrijorator.....

Fosta membra 9am.ro

802 mesaje
Postat pe: 6 August 2012, ora 22:05

De la: gabigabi2, la data 2012-08-06 16:34:49
De la: 9am250228, la data 2012-08-06 11:36:51

"betonul" in cazul asta dovedeste Nesimtire, daca pot spune asa sau, se bizuie pe ceva ce stie el foarte bine si noi, la fel , caci tre' sa fii pe dinafara complet sa-nu-ti dai seama ce Jocuri se fac in spatele cortinei !
cit despre Cerebelul 'mnealui e bolnav de ceea ce se cheama SETE DE PUTERE, ptr. acapararea si mentinerea ei e dispus sa arunce Ro in aer ! el se vorbeste si se comporta de parca am fi in Sistemul comunist, in care un presedinte poate fi ales pe viata si nimic nu-l clinteste de acolo decit o revolutie mai mult sau mai putin adevarata ! ....ca tu nu vezi nimic din toate astea, cu toata experienta ta de viata, asta-i altceva si este trist si ingrijorator.....

Galceava altora nu-i treaba mea.
Pe un mormant strain de ce sa plangi?
Mai bine da cu tifla in natangi,
elibereaza-te din ghinga ta!
Al lumii rost tot n-o sa-l intelegi,
nici chir Hristos nu i-a facut fata,
nici tu n-o schimbi, mai bine-nvata
sa-ti faci un scut, prin lume ca sa treci!
Asculta pe-intelepti ce-i trebuie unui om;
un loc sa-si puna capul, putina hrana,
un suflet mare, fara de prihana,
putina apa cat seva e in pom.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 8 August 2012, ora 20:53

De la: 9am250228, la data 2012-08-06 22:05:00

Galceava altora nu-i treaba mea.
Pe un mormant strain de ce sa plangi?
Mai bine da cu tifla in natangi,
elibereaza-te din ghinga ta!
Al lumii rost tot n-o sa-l intelegi,
nici chir Hristos nu i-a facut fata,
nici tu n-o schimbi, mai bine-nvata
sa-ti faci un scut, prin lume ca sa treci!
Asculta pe-intelepti ce-i trebuie unui om;
un loc sa-si puna capul, putina hrana,
un suflet mare, fara de prihana,
putina apa cat seva e in pom.

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 8 August 2012, ora 20:53

Sunt un om viu - Nichita Stãnescu

Sunt un om viu.
Nimic din ce-i omenesc nu mi-e strain.
Abia am timp sa ma mir ca exist, dar ma bucur totdeauna ca sunt.
...

Nu ma realizez deplin niciodata,
pentru ca
am o idee din ce in ce mai buna
despre viata.

Ma cutremura diferenta dintre mine
si firul ierbii,
dintre mine si lei,
dintre mine si insulele de lumina
ale stelelor.
Dintre mine si numere
bunaoara intre mine si 2, intre mine si 3.

Am si-un defect, un pacat:
iau in serios iarba,
iau un serios leii,
miscarile aproape perfecte ale cerului.
Si-o rana intamplatoare la mana
ma face sa vad prin ea,
ca printr-un ochean,
durerile lumii, razboaiele.

Dintr-o astfel de intamplare
mi s-a tras marea intelegere
pe care-o am pentru Ulisse - si
admiratia ce i-o port
barbatului cu chip ursuz, Dante Alighieri.

Cu greu mi-as putea imagina
un pamant pustiu, rotindu-se
in jurul soarelui...
(Poate si fiindca exista pe lume
astfel de versuri.)

Imi place sa rad, desi
rad rar, avand mereu cate o treaba,
ori calatorind cu o pluta: la nesfarsit,
pe oceanul oval al fanteziei.

E un spectacol de neuitat acela
de-a sti,
de a descoperi
harta universului in expansiune,
in timp ce-ti privesti
o fotografie din copilarie!

E un trup al tau, vechi,
pe care l-ai ratacit
si nici macar un anunt, dat
cu litere groase,
nu-ti ofera vreo sansa
sa-l mai regasesti.

Imi desfac papirusul vietii
plin de hieroglife,
si cee ce pot comunica
acum, aici,
dupa o descifrare anevoioasa,
dar nu lipsita de satisfactii,
e un poem inchinat pacii.

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 8 August 2012, ora 21:18

De la: nastasemihail, la data 2012-08-06 15:52:56Da a pus stapinire base pe sufletul vostru, mai ceva ca blondele.
iti plac blondele??

Daniela
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 8 August 2012, ora 21:25

De la: daniela_, la data 2012-08-08 21:18:53
De la: nastasemihail, la data 2012-08-06 15:52:56Da a pus stapinire base pe sufletul vostru, mai ceva ca blondele.
iti plac blondele??
Ii plac, dar nu cu multa spuma

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 8 August 2012, ora 21:28

De la: _Ingrid, la data 2012-08-08 21:25:43
iti plac blondele??
ma clatesc repede......

Daniela
CR0N0S

1163 mesaje

Postat pe: 8 August 2012, ora 23:11

De la: daniela_, la data 2012-08-08 21:28:04
iti plac blondele??
ma clatesc repede......

si.....? ce urmeaza ?

Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje

Postat pe: 8 August 2012, ora 23:21

De la: CR0N0S, la data 2012-08-08 23:11:48
iti plac blondele??
ma clatesc repede......

si.....? ce urmeaza ?
hepiiendul

Fosta membra 9am.ro

17703 mesaje

Postat pe: 8 August 2012, ora 23:40

iti plac blondele??
ma clatesc repede......

si.....? ce urmeaza ?

prosopul
www.youtube.com/watch?v=NBtFMOp3F58

Daniela
CR0N0S

1163 mesaje

Postat pe: 8 August 2012, ora 23:45

De la: _Ingrid, la data 2012-08-08 23:21:41
iti plac blondele??
ma clatesc repede......

si.....? ce urmeaza ?
hepiiendul

ar fi interesant, fara "end"

Pagini: << 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce este in sufletul tau?
Mergi la: