Info
x
Suprapopulaþia nu este o problemã ... sau este ?
|
Fosta membra 9am.ro 964 mesaje Membru din: 7/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 23:21
Num�rul popula�iei cre�te constant .Faptul c� suntem mul�i nu este un motiv de spaim�? M�ine vom fi mai mul�i ca ast�zi . Nu cumva m�ine va trebui s�-mi fac mai multe griji ca ast�zi ? Cre�te num�rul persoanelor care sunt la limita s�r�ciei , sunt ��ri �n care oamenii mor de foame . Este o solutie controlul num�rului popula�iei ? Prevad ca multi o sa puna NU. Dar sa vedem parerile voastre.
Religia este o r�m�i�� a copil�riei inteligen�ei noastre, ea se va stinge pe m�sur� ce adopt�m ra�iunea �i �tiin�a ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 23:40
Nu stiu daca suprapopulatia este o problema reala sau o sperietoare pt masurile acelea cu mancarea..
saccsiv.wordpress.com/2009/03/20/documentare-celebre-%E2%80%9Cvi... (cred ca tu ai vazut filmul, linkul este pt alti curiosi) (Parerea mea este ca multe probleme ar putea fi rezolvate chiar daca oamenii sunt numerosi... din pacate unii sunt prea lacomi, iar oamenii care sufera sunt doar niste date statistice.. statistica nu doare pe nimeni, nu?) |
|
Fosta membra 9am.ro 16 mesaje Membru din: 2/05/2009 |
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 13:43
O SA STAM SI NE VOM UITA IN ZARE SA CRESTEM MARI..chinezi au problemele lor locale (traditionale ... si culmea e ca le respecta ) ar fi cazul sa ne apecam spre anumita cultura ""NU POTI SA TE INTINZI MAI MULT DE CIT E PLAPUMA ""
|
|
AdrianaAriadna 46 mesaje Membru din: 6/05/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 20:37
Hristos a Inviat!
Oameni buni, cum poate fi suprapopulatia o problema( nu te judeci ,e o intrebare buna) avortul ar fi o mai mare problema, daca nu ar fi avortulrile atunci ce vom zice de suprapopulatia care v-a urma in urma interzicerii avorturilor. A facut un bine, foarte mare Ceausescu cand a interzis avortulrile. Important e sa traim in iubire fata de Dumnezeu ,iubire unul fata de altul ,cu grija altrusm fata de animale si natura... Suprapopulatia atunci nu va mai fi o problema, cu un ajutor real.
Adriana
|
|
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 21:29
De la: AdrianaAriadna, la data 2009-05-16 20:37:04Hristos a Inviat!Adriana, tu stii ce spui? Daca si toate avorturile de care-mi vorbesti ar fi azi ... persoane, realizezi cati am fi pe lumea asta? De unde resurse la nesfarsit sa mentii o asemenea superaglomerare de populatie? Stii ce inseamna asta? Traiesti intr-o lume limitata si resursele nu sunt inepuizabile. Ca acele avorturi sa nu mai fie, ar fi si o solutie cat se poate de simpla, EDUCATIE. "Suprapopulatia atunci nu va mai fi o problema, cu un ajutor real". Pentru cine? Pentru omenire mai putin, pentru sanatatea viitoarelor generatii mai putin, pentru sanatatea mediului si a planetei mai putin. Mai vrei sa vin cu argumente sau esti dispusa sa depasesti faza de indoctrinare cu religia?
Religia este o r�m�i�� a copil�riei inteligen�ei noastre, ea se va stinge pe m�sur� ce adopt�m ra�iunea �i �tiin�a ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
AdrianaAriadna 46 mesaje Membru din: 6/05/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 22:42
Hristos a Inviat!
Ilie este prenumele unui sfant crestin ortodox care a facut mari minuni aici pe pamant. Tu puratand (sau alegandu-ti acest prenume) nu are cum sa fii departe de crestinism. Asta ma bucura (desi poate nu ai crede) si sper ca nu o vei lua din nou in nume de rau judecandu-ma gresit si de data asta. Iti inteleg punctul tau de vedere,esti un om diferit si gandesti si crezi altfel. Har si Pace de la Dumnezeu!
Adriana
|
|
katharina 55 mesaje Membru din: 8/03/2009 |
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 22:47
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-05-13 23:21:56Num�rul popula�iei cre�te constant .Faptul c� suntem mul�i nu este un motiv de spaim�? M�ine vom fi mai mul�i ca ast�zi . Nu cumva m�ine va trebui s�-mi fac mai multe griji ca ast�zi ? Cre�te num�rul persoanelor care sunt la limita s�r�ciei , sunt ��ri �n care oamenii mor de foame . Este o solutie controlul num�rului popula�iei ? Prevad ca multi o sa puna NU. Dar sa vedem parerile voastre. Daca e adevarat, nimic nu poate fi mai grav!!! parca este un vis urit, inca cred ca nu este adevarat! daca considerati ca merita, trimiteti la toti cei care gindesc ca noi! Criminalizarea Fermelor Organice In SUA s-a votat legea HR 875 si S425, care obliga orice ferma organica privata sa-si opreasca activitatea, in maxim doua saptamani. Chiar si acasa, in gradina ta, nu mai ai voie sa-ti cultivi legume, fructe, sub pretextul sigurantei alimentare. Daca esti prins cu asa ceva (orice agentie de control, are dreptul de acum, sa-ti intre in casa, in gradina, sau ferma personala si sa verifice) poti fi amendat cu cite 1 milion de $/ zi, atitea zile cite "crede" agentia ca ai incalcat legea. De asemenea concernului Monsanto i se da drept unic de a distribui numai seminte hibridizate, din care anul urmator nu mai iese recolta daca le insamintezi. Deci in fiecare an trebuie sa cumperi de la ei. Si orice fermier este obligat sa cumpere seminte, chimicale si medicamente pentru tratat recolta de la citeva firme printre care si Monsanto. Oameni in SUA se incurajeaza sa-si cumpere seminte nehibridizate heirloom) precum si alte grine si boabe pentru consum si pentru o eventuala recolta. Toata hrana noastra, va fi iradiata cu Cobalt, care omoara orice principii active, vii, din hrana, practic noi ne vom hrani cu o mincare "moarta" fara principii nutritive. Se preconizeaza o crestere alarmanta a diabetului, cancerului si bolilor cardiovasculare si ale altor afectiuni. Aceste legi, impreuna cu Codex Alimentarius ce va intra in vigoare de la 31-Dec-09, vor distruge cca 2/3 dintre oameni. |
|
vieru_cezar_iasi 247 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 01:52
� Suprapopularea � este o fals� problem�. Adev�rata problem� este �mp�r�irea nedreapt� a resurselor
Cre�terea demografic� nu va determina epuizarea resurselor omenirii �i iat� de ce: - statistici recente, furnizate de F.A.O. arat� urm�torul fapt: cre�terea anual� a popula�iei este de 1,60%, �n timp ce cre�terea anual� a produselor agricole este mai mare: 4%, aceste produse fiind cele care stau la baza hranei popula�iei. - �n ce prive�te posibilit��ile de alimentare, globul p�m�ntesc are resurse de hran� pentru mult mai mul�i oameni dec�t sunt �n prezent, �ns� adev�rata problem� este �mp�r�irea nedreapt� a resurselor. Iar cei care �mpart �n mod nedrept resursele manipuleaz� opinia public� vehicul�nd falsa problem� a � suprapopul�rii � pentru a nu se vedea c� adev�rata cauz� a s�r�ciei nu este lipsa de resurse, ci �mp�r�irea nedreapt� a acestora de c�tre ei. �n acest sens, ei promoveaz� controlul popula�iei prin orice mijloace, �n fapt promoveaz� o cultur� a mor�ii, opus� culturii umane �i cre�tine a vie�ii. - Unii oameni de �tiin�� au calculat c� p�m�ntul poate hr�ni: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) �i peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, �n prezent pe p�m�nt sunt �n jur de 6 miliarde �i jum�tate de oameni. - �n plus, economi�tii constat� c� o cre�tere a densit��ii demografice poate fi �nso�it� de o mare expansiune economic�: ca exemplu poate fi adus Hong � Kongul, unde exist� o densitate mare de popula�ie �i �n acela�i timp o mare cre�tere economic�. - Apoi, trebuie �inut cont c� 70% din suprafa�a globului o ocup� apele. Acestea pot deveni o surs� inepuizabil� pentru alimentarea popula�iei pam�ntului, dac� vor fi exploatate cum trebuie. �i mai trebuie �inut cont c� din suprafa�a uscat� numai 30% e cultivat�. Dac� o parte a omenirii sufer� de foame, aceasta nu se datoreaz� faptului c� p�m�ntul nu are resurse, ci ignoran�ei, egoismului, r�ut��ii, �mp�r�irii nedrepte a resurselor. Nimeni nu ar suferi de foame dac� s-ar investi �n agricultur� numai o mic� parte din sumele care se investesc pentru distrugerea vie�ii oamenilor. Acces�nd linkul urm�tor pute�i vedea un documentar intitulat � Iarna demografic� � �n care oamenii de �tiin�� arat� c� pe p�m�nt este nevoie de copii, altfel se ajunge la o �mb�tr�nire a popula�iei, la o a�a numit� iarn� demografic�. Documentarul e format din 6 p�r�i, fiecare de cate 10 minute. Iat� prima parte, iar celelalte 5 p�r�i le g�si�i �n dreapta : www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6... De asemenea, �n privin�a Rom�niei se constat� o sc�dere dramatic� a popula�iei, astfel �nc�t, dac� nu se vor lua m�suri de stopare a avorturilor prin lege, dispari�ia poporului rom�n poate fi calculat� matematic. Mai multe pute�i citi pe blogul urm�tor: www.cezar-iasi.blogspot.com/ Pe acest blog g�si�i: �nregistr�ri video cu miracole. Videoclipuri. Leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in posturi TV on-line �i posturi de radio). C�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator). Articole. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofer� servicii caritative, etc. Pute�i intra �i pe blogul urm�tor: www.augustincezar.blogspot.com/ Acest blog con�ine: Argumente �tiin�ifice �i religioase omul este om din momentul concep�iei. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofer� ajutor material, consiliere �i solu�ii alternative la avort. M�rturii ale unor femei care au f�cut avort. M�rturii ale unor femei care nu au f�cut avort. M�rturii ale unor medici care au renun�at s� fac� avorturi. Consecin�e fizice �i emo�ionale ale avortului asupra femeii. Leg�turi cu multe alte site-uri asem�natoare. V� rog intra�i pe bloguri �i trimite�i-le mai departe ca s� foloseasc� �i altora. Chiar se merit�. |
|
|
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 01:55
Exact, este o falsa problema. Iar in privinta resurselor, Terra e IMENSA.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 13:01
De la: nastasemihail, la data 2009-05-18 01:55:54Exact, este o falsa problema. Iar in privinta resurselor, Terra e IMENSA. Mihai, Terra este o resursa imensa dar nu inepuizabila. Problema nu este falsa. Noi ca societate nu ne limitam in a ne asigura hrana si atat, noi prin activitatile economice desfasurate ... poluam, consumam, defrisam paduri, distrugem habitaturi, etc. Daca totul s-ar reduce la hrana nu ar fi o problema. Problema este una complexa si trebuie constientizata.
|
|
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 13:07
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-05-18 01:52:56 Acelasi raspuns si pentru tine Cezar, societatea umana nu se rezuma doar la a-si asigura hrana si atat, prin activitatile economice desfasurate ... poluam, consumam resurse energetice epuizabile, defrisam paduri, distrugem habitaturi, etc. Problema este una complexa si trebuie constientizata.
|
|
Postat pe: 19 Mai 2009, ora 14:09
Sa traim in armonie cu natura - e oare asa de greu de realizat? Sticla, hartia, plasticul se pot recicla cu succes, s-a inventat masina de spalat fara detergenti, calatoriile cu bicicleta sunt mai sanatoase decat cele cu automobilul iar folosirea transportului in comun reduce poluarea in oras. Protejarea mediului inconjurator depinde doar de noi! Este atat de greu de constientizat asta? Cati dintre noi inteleg acest lucru? Am ramas cu un gust amar cand in una din iesirile mele cu familia in natura, intr-un concediu, mi-a fost dat sa vad pe drumul ce leaga Brasovul de Baile Tusnad, si mai departe la Miercurea Ciuc, paduri complet rase, peste tot lemn adunat si zeci de masini incarcate cu lemn, si continuandu-mi drumul de la Baile Tusnad la Lacul Sf�nta Ana situat �n masivul Ciumatul Mare, sa vad peste tot plastice aruncate, hartii, doze de bere si nu numai, etc. Cum putem sa fim atat de inconstienti sa ne batem joc de natura?
Cred ca mediul inconjurator ar trebui inclus in chestiunile care tin de securitatea nationala. Nu se mai poate altfel cu inconstientii astia.
|
|
Postat pe: 21 Mai 2009, ora 19:24
Suprapopula�ia este o problem�. Ce consecinte are aceasta suprapopulatie? In urma unor studii se considera ca numaru ideal de oameni /planeta este in jur de 1 miliard. Un numar de 1 miliard de locuitori distribuiti uniform pe Pamant, ar putea trai pe planeta, fara probleme si fara ca pamintul, fauna si flora sa fie afectate. De la revoutia industriala si pana azi, numarul populatiei a crescut vertiginos, precum o racheta care se inalta cu viteza mare. Fiecare din aceste 6 miliarde de oameni, este preocupat sa consume cat mai mult, de aici aparand aceasta "bomba de consum". Nerabdatori sa isi imbunatateasca stilul de viata, populatia este incurajata, prin intermediul publicitatii, diverselor campanii, sa consume cat mai mult, consumand cat mai mult diin resursele Terrei, unele resurse fiind limitate. De exemplu, rimul global de extractie a petrolului pe glob se apropie de varf. Rezervele mondiale de petrol vor mai ajunge doar 40 de ani. Nu mai treebuie sa amintim ca numarul tot mai mare de masini si fabrici care polueaza, duc la aparitia de boli ale plamanilor, ochilor, si nu numai. Resursele globale pentru care exista cele mai multe griji sunt: apa dulce, pamantul si energia si... aerul. Tendintele actuale sunt de a extinde orasele tot mai mult, lucru care este vizibil chiar si la noi in tara. Ce consecinte au extinderile oraselor? Consecintele imediate sunt reducerea suprafetelor agricole, care si asa sunt limitate, si o nevoie tot mai mare de hrana. Cum se va putea produce hrana mai multa pe suprafete tot mai mici? Nevoia tot mai mare a populatiei de diverse produse de lemn(un important produs este si hartia), duce al un rim de despadurire mult mai mare decat viteza de regenerare a padurilor. La ora actuala, in lume suprafata totala de paduri se estimeaza a fi in jurul a 4,5 miliarde ha. Viteza de despadurire este de 17 milioane ha/an. Dar cum am putea noi constientiza populatia asupra reproducerii in exces? Sunt unele metode dar sigur ma voi alege cu tot felul de etichete de la cei care nu pot privi mai mult decat ce le-a fost insuflat de mici copii: "cresteti si inmultiti-va si stapaniti pamantu".
Ar trebui sa se gandeasca mult mai bine cum sa creasca si cat sa se inmulteasca.
|
|
july 563 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 23 Mai 2009, ora 15:40
Adev�rata problem� este �mp�r�irea nedreapt� a resurselor...
Cezare, pai unde-i D-zeul tau bun si atotputernic de la care trebuie doar sa ceri si ti se va da? Vezi unde sunt minciunile? |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 04:22
Aveti rabdare, ca aceasta criza va pune la punct risipa care se face in privinta resurselor. S-ar putea chiar si criteriul realizarii de bani, practic in toate domeniile sa se estompeze. Probabil nu sa dispara.
De exemplu, plantarea de copaci sau alte plante, ia o cantitate gigantica de munca social. Statele nu vor putea sa subventioneze aceasta actiune. Banii aici isi arata limita. Sau imbunatatiri funciare de toate feluriile. Fra astefl de actiuni stam mai departe ca animalele si ne uitam cum se distrug localitati intregi. Se vor face reorganizari, dar criteriile de pina acum nu vor mai fi valabile. Va fi nevoie de oameni mai mult decit de orice resursa. Va fi de departe cea mai valoroasa resursa a societatii, si nu banii ca pina acum.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|
|