Info
x
Fac pomeni la orange,de sufletul tatalui meu
|
gelugelu 1 mesaj Membru din: 7/03/2009 |
Postat pe: 7 Martie 2009, ora 08:17
am facut la orange un abonament de 12 euro pt.internet.operatorii mi-au eliberat contractul fara sa verifice daca este acoperire in zona mea,ajuns acasa am constatat ca nu am semnal si nu pot accesa internetul.am sesizat compania iar raspunsul a fost ca nu se poate rezilia abonamentul decit daca platesc abonamentul in avans pt lunile ramase,adica 2ani fara o luna.cine vrea sa mi se alature ca sa dam de pomana niste banuti acestei companii necajite?eu contribui cu 12 euro pe luna.ar fi un gest crestinesc,acum in post
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 18:39
De la: gelugelu, la data 2009-03-07 08:17:11am facut la orange un abonament de 12 euro pt.internet.operatorii mi-au eliberat contractul fara sa verifice daca este acoperire in zona mea,ajuns acasa am constatat ca nu am semnal si nu pot accesa internetul.am sesizat compania iar raspunsul a fost ca nu se poate rezilia abonamentul decit daca platesc abonamentul in avans pt lunile ramase,adica 2ani fara o luna.cine vrea sa mi se alature ca sa dam de pomana niste banuti acestei companii necajite?eu contribui cu 12 euro pe luna.ar fi un gest crestinesc,acum in post ba se poate rezilia contractul...tocmai in ideea ca ei nu-si indeplinesc obligatia fata de cumparator, ca fiecare zona a clientului sa fie acoperita, oriunde s-ar afla! vorbim cred ca despre un viciu ascuns, iar tu esti prejudiciat prin neexucutarea sau executarea necorespunzatoare sau tardiva a obilgatiei!Asa ca spor la reziliere si sa-mi lasi raspuns ca ai reusit sa reziliezi contractul! Citeste despre raspunderea contractuala cat si despre garantia vanzatorului impotriva viciilor lucrului vandut din codul civil. .3 RASPUNDEREA CONTRACTUAlA ELEMENTELE STRUCTURALE ALE RASPUNDERII Elementele constitutive ale raspunderii contractuale sunt : fapta prejudiciabila a debitorului, constand in neexecutarea, executarea necorespunzatoare sau tardiva a obligatiei, prejudiciul susceptibil de reparare cauzat creditorului prin neexecutare, si legatura de cauzalitate dintre fapta prejudiciabila si prejudiciu. FAPTA PREJUDICIABILA Fapta debitorului este prejudiciabila cand neexecutarea sau executarea defectuoasa ori tardiva a obligatiei a cauzat un prejudiciu creditorului. A. Neexecutarea. Neexecutarea unei obligatii poate fi totala sau partiala, culpabila sau neculpabila. a)Neexecutarea totala sau partiala.In caz de neexecutare totala, angajarea raspunderii este certa ; pe cand, in caz de neexecutare partiala, se face distinctia urmatoare : daca obiectul obligatiri este indivizibil, neexecutarea angajeaza raspunderea debitorului, iar daca obiectul este divizibil, urmeaza a se aprecia masura in care obligatia poate fi considerata executata. b) Neexecutare culpabila si neculpabila. Neexecutarea este culpabila cand, desi, de exemplu, executarea este posibila, debitorul refuza cu rea credinta de a o indeplini ; si este neculpabila in caz de imposibilitate materiala de executare ; de exemplu, distrugerea bunului vandut intr-o catastrofa naturala ; sau in caz de imposibilitate juridica de executare ; de exemplu, bunul vandut a fost sechestrat in interes public. B). Executarea defectuoasa. Este defectuoasa executarea la care prestatia nu corespunde clauzelor contractuale sau standardelor uzuale ; asemenea prestatii necorespunzatoare sunt relativ frecvente in contractele de vanzare-cumparare si in cele de prestari de servicii. Problema executarii defectuoase se poate pune numai la obligatiile in natura ; ea nu se pune la obligatiile pecuniare, care pot fi executate intotdeauna prin monede, respectiv prin semne ale monedei legale sau de plata, adica cea care are curs legal la locul platii ; ceea ce inseamna ca numai la obligatiile in natura se poate vorbi de calitatea prestatiei, nu si la obligatiile pecuniare. C. Executarea tardiva. Intarzierea in executarea obligatiilor comporta, dupa imprejurari, doua solutii : daca termenul de executare a fost prevazut ca esential in contract, creditorul poate refuza primirea prestatiei, situatie in care obligatia va fi considerata ca neexecutata ; insa, fara a deosebi dupa cum termenul de executare a fost prevazut ca esential sau neesential, daca creditorul primeste prestatia, el va avea dreptul numai la plata de daune -interese moratorii. CAUZAREA UNUI PREJUDICIU REPARABIL Pentru a fi reparabil, prejudiciul patrimonial cauzat prin fapta debitorului trebuie sa fie cert, actual si previzibil. A. Prejudiciul trebuie sa fie cert. Prejudiciul trebuie sa fie sigur atat in ce priveste existenta sa, cat si in ce priveste posibilitatea de a fi stabilit, adica de a fi constatat si evaluat in bani. Aceasta intrucat, in cazul in care incertitudinea priveste existenta prejudiciului, nu se poate sti daca s-a nascut dreptul la actiunea in reparatiune ; iar in cazul in care incertitudinea priveste intinderea prejudiciului, nu se poate stabili valoarea creantei ce urmeaza a fi reclamata. Cu precizarea ca cerinta certitudinii este indeplinita nu numai cand prejudiciul este matematic determinat, ci si cand exista o posibilitate suficienta de determinare a prejudiciului ; ca de exemplu, stabilirea cheltuielilor necesare pentru vindecarea victimei unuiaccident de transport. B. Prejudiciul trebuie sa fie actual. Aceasta cerinta complineste cerinta certitudinii prejudiciului. Intr-o interpretare initiala, s-a considerat ca indeplineste cerinta de a fi actual numai prejudiciul care s-a produs deja si care astfel poate fi cu precizie stabilit. Intr-o interpretare ulterioara, extensiva si realista, se considera ca, pe langa prejudiciul actual propriu-zis, care s-a produs in intregime, indeplineste prin anticipatie cerinta de a fi actual si prejudiciul care prin natura sa se prelungeste in viitor ; adica asa-numitul prejudiciu viitor potential, a carui mproducere comporta indeobste mai multa cartitudine decat incertitudine. C. prejudiciul trebuie sa fie previzibil. In cadrul raspunderii contractuale este prin lege reparabil numai prejudiciul prevazut in contract sau previzibil in mod normal la data incheierii acestuia. Astfel, conform art. 1085 C. Civ., « debitorul nu raspunde decat de daunele-interese care au fost prevazute sau care au putut fi prevazute la facerea contractului, cand neindeplinirea obligatiei nu provine din dolul sau ». Acest text legal cuprinde : in prima parte o regula, aceea ca in materie contractuala numai prejudiciul prevazut sau previzibil este reparabil, regula ce se justifica prin faptul ca obligatia partilor contractante de a repare prejudiciile pe care si le-ar aduce una alteia prin neexecutarea, executarea necorespunzatoare, sau tardiva a prestatiilor ce le incuba rezulta intocmai ca si contractul din vointa lor, si anume : fie din vointa exprimata in contract prin stabilirea anticipativa a daunelor ; fie din vointa prezumata de lege, care limiteaza daunele la cele previzibile ; este o restrangere ce se explica prin presupunerea ca un debitor prudent nu se angajeaza la repararea unui prejudiciu peste limita a ceea ce el a putut sa prevada la incheierea contractului ; iar in partea finala, textul prevede o exceptie, aceea ca, neexecutarea dolosiva obliga pe debitor la repararea integrala a prejudiciului, adica atat a celui previzibil, cat si a celui imprevizibil, intocmai ca la raspunderea delictuala ; exceptia se justifica prin rationamentul ca debitorul de rea-credinta nu merita beneficiul unei reguli limitative de raspundere CAPITOLUL II GARANTIA CONTRA VICIILOR LUCRULUI VANDUT OBLIGATIA DE GARANTIE A VANZATORULUI 2.1 NOTIUNE Obligatia de garantie a vanzatorului decurge din principiul ca el trebuie sa faca tot ce-i sta in putinta pentru a asigura cumparatorului stapanirea -; linistita si utila -; a lucrului vandut. Rezulta ca obligatia de garantie are o dubla infatisare (art. 1336 C. civ.) ; vanzatorul trebuie sa-l garanteze pe cumparator de linistita folosinta a lucrului, adica contra evictiunii (I) si de utila folosinta a lucrului, adica contra VICIILOR (II). Astfel fiind, vanzatorul raspunde de viciile ascunse ale lucrului, daca din cauza lor lucrul este impropriu intrebuintarii dupa destinatie sau daca viciile micsoreaza intr-atat valoarea de intrebuintare incat cumparatorul, in cunostinta de cauza, nu ar fi cumparat sau ar fi platit un pret mai redus. (art. 1352 C.civ.). Cand lucrul vandut este afectat de un viciu in sensul art. 1352 C. civ., situatia prezinta asemanare cu viciul de consimtamant al erorii (sau dolului) asupra substantei obiectului contractului (art. 954 alin. 1 C. civ.). Intre aceste doua situatii exista insa deosebiri esentiale ; in cazul erorii asupra substantei obiectului (error in substantiam), din cauza acestui viciu de consimtamant, cumparatorul nu a putut cumpara, in substanta sa, lucrul voit si poate cere anularea contractului ; in schimb, in cazul viciilor vizate de art.1352 C. civ. Cumparatorul a cumparat lucrul voit, numai ca acesta este impropriu intrebuintarii dupa destinatie, sau din cauza viciilor se micsoreaza valoarea de intrebuintare -; deci eroarea se refera numai la calitatea lucrului -; si cumparatorul nu poate cere anularea contractului, ci are o actiune in garantie (redhibitorie sau estimatorie) contra vanzatorului. De exemplu, daca se vinde o casa despre care vanzatorul afirma ca este construita din caramida, iar in realitate este din material lemnos, se poate cere anularea, In schimb, daca casa este construita din caramida, dar este afectata de vicii, va intra in functie obligatia de garantie pentru vicii. Deoarece in cazul viciilor vizate de art. 1352 C. civ. Cumparatorul -; daca nu se multumeste cu reducerea pretului -; poate cere rezolutiunea contractului printr-o actiune in garantie numita redhibitorie(vb. Lat. redhibere, a lua inapoi, a restitui) aceste vicii s-au numit redhibitorii. CONDITII a) Trebuie ca viciul sa fie ascuns (art. 1352 C.civ.) ; vanzatorul nu raspunde de « viciile aparente si despre care cumparatorul a putut singur sa se convinga » (art. 1353 C.civ.). Prin urmare, viciul poate fi considerat ascuns numai daca cumparatorul nu l-a cunoscut si, dupa imprejurari, printr-o verificare normala, dar atenta, nici nu putea sa-l cunoasca, nefiindu-i comunicat nici de catre vanzator. Viciul pe care vanzatorul dovedeste ca l-a adus la cunostinta cumparatorului nu poate fi considerat ascuns, indiferent de natura sa. |
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 18:42
ul atl argument: la semnarea contractul, banuiesc ca tu ai dus niste acte de identitate si un titlu de proprietate a imobilului in care locuiesti...EI STIAU ASTA CA ACEA ZONA NU ESTE ACOPERITA CU SEMNAL ORANGE...asa ca REZILIAZA CONTRACTUL!
|
|
Postat pe: 14 Martie 2009, ora 18:43
"fara sa verifice daca este acoperire in zona mea" erau obligatia lor sa verifice..nu ami intru in mai multe detalii, se poate rezilia!
|

ba se poate rezilia contractul...tocmai in ideea ca ei nu-si indeplinesc obligatia fata de cumparator, ca fiecare zona a clientului sa fie acoperita, oriunde s-ar afla! vorbim cred ca despre un viciu ascuns, iar tu esti prejudiciat prin neexucutarea sau executarea necorespunzatoare sau tardiva a obilgatiei!