back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Spiritualitate

Pagini: << 1 2 Sari la pagina:

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 00:39

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-02-20 13:55:22iubita,ai uitat sa spui ca nu sunt versurile tale,din intamplare,mai citim si noi,te rog frumos sa faci rectificarea cuvenita,sa-l treci ca autor pe marele si sfantul nostru EMINESCU,ca autor citat de tine,s-auzim numai de bine!

Imi cer scuze Florin, niu obsevasem ca ai atentionat plagiatul !

Sau poate a i nviat Eminescu si noi nu stim !

Cred ca ar trebui sa dea cineva o definitie a SPIRITULITATII , dar fara a esua in mistic !

Sa vedem cine incearca o definitie profana a SPIRIATULITATII care sa fie legata de oameni , de realizarile lor in domeniul artei , muzicii , literaturii , stiintelor , dar , va implor , fara sa amestece MISTICUL !

VA ROG !

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 03:15

Ce intelegi tu prin fanatici?
Ce intelegi prin spiritualitate?
De ce ai asa mare interes a cunoaste despre aceasta problema?

Fosta membra 9am.ro

520 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 15:38

lorduljohn@.. mai citeste tu odata postarea mea. Am spus: "Am inteles ca la cea de a doua interpretare se referea initiatorul temei" Ei ce zici?
Cine este neatentul?
In schimb eu am explicat cele doua sensuri ale cuvantului SPIRITUALITATE.
Pentru ca tot n-ai fost atent,eu am dat in mare definitia celuilalt sens decat sensul mistic la punctul 2. Stii tu cumva alta definitie? Definitia nu poate fi profana. Profaniii nu sunt spirituali,ei sunt oamenii de rand.
Oamenii de rand nu sunt muzicieni,literati,savanti,oameni de stiinta,scriitori,pictori,s.a.m.d.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 16:18

jan michele jar

Johann Sebastian Bach

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 18:38

- Ai vrea sa-mi iei un interviu, � zise Dumnezeu.?

- Daca ai timp� i-am raspuns. Dumnezeu a zambit.

- Timpul meu este eternitatea� Ce intrebari ai vrea sa-mi pui?

- Ce te surprinde cel mai mult la oameni? Dumnezeu mi-a raspuns:

- Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca�., iar apoi tanjesc iar sa fie copii; ca isi pierd sanatatea pentru a face bani��iar apoi isi pierd banii pentru a-si recapata sanatatea Faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul;ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.

Dumnezeu mi-a luat mana si am stat tacuti un timp.

Apoi am intrebat:

- Ca parinte, care ar fi cateva dintre lectiile de viata pe care ai dori sa le invete copiii tai?

- Sa invete ca dureaza doar cateva secunde sa deschida rani profunde in inima celor pe care ii iubesc�..si ca dureaza mai multi ani pentru ca acestea sa se vindece; sa invete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai putin; sa invete ca exista oameni care ii iubesc dar pur si simplu inca nu stiu sa-si exprime

sentimentele; sa invete ca doi oameni se pot uita la acelasi lucru si ca pot sa-l vada in mod diferit; sa invete ca nu este suficient sa-i ierte pe ceilalti si ca, de asemenea, trebuie sa se ierte pe ei insisi.

- Multumesc pentru timpul acordat�.am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii sa stie? Dumnezeu m-a privit zambind si a spus:

- Doar faptul ca sunt aici, intotdeauna.

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 22:51

De la: emil_pislaru, la data 2009-02-21 15:38:54lorduljohn@.. mai citeste tu odata postarea mea. Am spus: "Am inteles ca la cea de a doua interpretare se referea initiatorul temei" Ei ce zici?
Cine este neatentul?
In schimb eu am explicat cele doua sensuri ale cuvantului SPIRITUALITATE.
Pentru ca tot n-ai fost atent,eu am dat in mare definitia celuilalt sens decat sensul mistic la punctul 2. Stii tu cumva alta definitie? Definitia nu poate fi profana. Profaniii nu sunt spirituali,ei sunt oamenii de rand.
Oamenii de rand nu sunt muzicieni,literati,savanti,oameni de stiinta,scriitori,pictori,s.a.m.d.

Nu observasem ca ti-ai schimbat ID-ul.
OK. A doua definitie este la ceeace faceam referire !
Dar ai deviat iar incheind cu reverire la Creator , la Divin !
Chiar nu poti discuta fara a face legatura cu Divinul si Creatorul .
Dupa cum vezi scriu cu majucule , dar din respect nu pentru ca as fi credincios !
Dar asta-i o problema personala !
Am spus ca doresc o definitie pe intelesul tutror oamenilor (profanilor) si sunt de acord ca acele categorii la care am facut referire nu sunt profani;dar eu doream o discutie pe intelesul tuturor categorii de oameni si fara intefrente cu Misticul Cratorul si Divinitatea !
Asta am dorit sa spun si nu sa insult pe cineva !
OK??
Sa auzim de bine !

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 11:40

A fost odata o fetita al carei tata era pastor.
intr-o zi, ea a venit la tatal ei si i-a spus:
-Tati, poate cineva sa nu pacatuiasca niciodata in viata?
Tatal i-a raspuns:
-Nu, draga mea. imi pare rau, dar asta nu este posibil.
-Nici macar un an, tata? Poate cineva sa nu pacatuiasca timp de un an? a continuat ea.
- Nu, nu cred ca este posibil nici asta.
-Dar o zi? Poate cineva sa nu pacatuiasca timp de o zi?
-Este foarte probabil ca nu. Nu cred ca poate.
-Dar o clipa? Poate cineva sa nu pacatuiasca timp de o clipa?
-Da, poate.
-Atunci, tata, as vrea sa imi traiesc viata clipa de clipa.

Fosta membra 9am.ro

520 mesaje

Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 13:27

lorduljohn@.. Nu lua observatiile ca afront,se mai intampla. Cand am dat exemplul de spiritualitate la punctul 2,referindu-ma la Einstein,am precizat ca el credea in Creatie,in Creatorul Unic,nu neaparat in religii,in misticism.
Astept si eu o alta definitie,in sensul cerut de TEMA data,dar vad ca nu cade.
Oricum subiectul ar putea fi interesant.
Incerc sa dau un alt exemplu de om spiritual. Francois Rableais,a studiat la o abatie,devenit apoi calugar. Nemultumit,avand oroare de calea aleasa,a studiat mai apoi la Universitatea din Montpellier,devenit mare om de cultura,literat. Anterior,trimis de un unchi al sau intro misiune la Papa de la Roma se pare ca a incurcat (sau voit) ceremonialul Vaticanului. Acesta presupunea(obliga) pe orice supus al Papei sa-i sarute papucul.
Rableais n-a respectat obligatia si Papa l-a admonestat aspru.
Rableais care dobandise o instruire puternica in Universitate,o vasta cultura,i-ar fi replicat Papei: Prea Sfintia Voastra,daca eu un monah trebuie sa Va sarut papucul,atunci cel mai umil dintre supusi ce altceva trebuie sa va sarute?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 11:00

Interesant e de remarcat cat adevar se afla in paradoxul care spune ca istoria invata ca oamnenii nu invata nimic din istorie... Daca in trecut (Evul Mediu) Biserica a incercat sa impuna ordinea in domeniul stiintei, domeniu in care religia nu prea are ce cauta in mod intrinsec, astazi stiinta incearca sa intre in domeniul religiei, insa nu are instrumentele necesare pentru intelegerea acesteia. Cele doua trebuiesc luate independent. Nu sunt antagonice. Nu se exclud reciproc. Pur si simplu se ocupa de domenii total diferite. Nici una dintre ele nu poate nega adevarul celeilalte fara a se nega mai intai pe sine: "Dumnezeu nu exista" este o afirmatie care nu are nimic de a face cu stiinta...

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 10:56

Spiritualitatea , este un domeniu vast , poate mai vast decat creatia materiala a lumii . Multe dintre discutiile de pe acest forum , sunt legate de spiritualitate . Ma refer la spiritualitatea in sens sapiential , nu la intelesul trivial de bascalie . Deasemeni , in discutiile despre spiritualitate , nu - si au locul kitch - urile .

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 06:01

Si uite cum muri topicul inainte de a invia.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

520 mesaje

Postat pe: 21 Februarie 2011, ora 21:58

Oamenii mor inainte de vreme pentru ca nu au idealuri. Un topic moare imediat dupa nastere deoarece s-a nascut rebut, confuz in idei; "ca vad ca' nu prea se stie acele " multe lucruri de discutat la capitolul spiritualitate" Care spiritualitate??? Ma rog...

Poate ar fi bine sa se continuie cu bancuri spirituale.
Fracois de le Rochefoucauld spunea:
"Oamenii de spirit fac bancurile si prostii le spun"

Pagini: << 1 2 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului SPIRITUALITATE
Mergi la: