Info
x
Stiati ca?
|
Fosta membra 9am.ro 2055 mesaje Membru din: 21/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Iulie 2010, ora 22:32
Porumbelul voiajor. Stiati ca
?
dintre toate animalele domesticite, porumbelul voiajor are cel mai bun simt al orientarii? el poate reagasi locul de unde a plecat chiar si de la 2000 km! atunci cand sunt bolnavi, porumbeilor nu le place sa faca baie? in credinta populara, porumbelul simbolizeaza pacea interioara, armonia si impacarea? porumbelul apare de multe ori intruchipat in texte si imagini religioase si este expresia Sfantului Duh. de asemenea, expresia bird of peace din limba engleza este o metafora insemnand porumbel. durata medie de viata a porumbeilor este de 10 ani (in cazul in care traiesc in salbaticie) si de 25 de ani (cei domesticiti, folositi de obicei in scopuri sportive)? porumbeii traiesc, de obicei, toata viata cu acelasi partener? ei intra, astfel, in categoria animalelor monogame.
|
|
Aryn 140 mesaje Membru din: 4/06/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Iulie 2010, ora 19:09
Opera unui Proiectant?
Fibre: 1: Copie: Kevlarul este o fibra rezistenta obtinuta artificial, ce intre in alcatuirea unor articole precum vestele antiglont. Este produsa la temperaturi inalte si cu ajutorul unor solventi toxici. 2: Originalul: Paienjenii- tesatori produc spate tipuri de fire de matase. Cele mai puternice dintre ele, care formeaza scheletul panzei, sunt mai usoare decat bumbacul si, totusi, la aceeas greutate, sunt mai tari decat Otelul si mai rezistent decat kelvarul. Daca ar fi de marimea unui teren de fotbal, O panza de paianjen ale carei spite ar avea grosimea de 1 cm si ale carei cercuri concentrice ar fi la distanta de 4 cm unele de altele ar putea oprii din zbor Un Avion de Pasageri. Paianjenul isi produce matasea la temperatura camerei folosind ca solvent apa...
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Ebony 14969 mesaje Membru din: 5/01/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 15 Iulie 2010, ora 01:29
Stiati ca.....
Este o ghicitoare veche de secole, care a pus generații întregi pe gânduri: Ce-a fost mai întâi, oul sau găina?. Oamenii de știință britanici susțin însă acum că au găsit răspunsul definitiv: găina. Ei au descoperit că o proteină prezentă în ovarele găinilor este esențială pentru formarea ouălor. În consecință, un ou poate exista numai dacă a fost creat în interiorul unei găini, au conchis cercetătorii de la universitățile Sheffield și Warwick, citați de MSNBC.com. Proteina în cauză accelerează formarea cojii, care joacă un rol crucial în protejarea gălbenușului. Multă vreme s-a considerat că oul a fost primul, însă am reușit să demonstrăm că situația e pe dos, a declarat doctorul Colin Freeman de la Universitatea Sheffield. Proteina fusese identificată înainte, însă noi am demonstrat modul în care ea acționează, a mai spus Freeman.
|
Postat pe: 15 Iulie 2010, ora 01:54
Poluarea distruge parfumul florilor Un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Virginia a demonstrat ca poluarea excesiva duce la distrugerea parfumului florilor, ceea ce are ca rezultat inhibarea abilitatilor albinelor de a gasi drumul catre sursa de hrana. Sangele de aligator, sursa viitoarelor antibiotice Cercetatorii au observat de mai multe decenii faptul ca, desi crocodilii sunt recunoscuti drept o specie agresiva, ranile pe care acestia le dobandesc in lupte nu se infecteaza niciodata. Aerul conditionat dezvolta bacteriile Instalatia de aer conditionat poate fi locul ideal pentru dezvoltarea bacteriei numite Legionella pneumophila. Bacteria cu pricina provoaca boala numita legionelloza, "boala omului modern". Alaptarea reduce riscul de cancer mamar Cercetatorii americani au demonstrat ca alaptarea reduce riscul de cancer mamar la femeile trecute de 30 de ani. Anasonul vindeca tusea Cunoscut si apreciat datorita proprietatilor sale aromatice, anasonul este si un ajutor de nadejde in vindecarea tusei, fluidizand secretiile din plamani si bronhii. Aspirina poate produce orbirea Milioane de persoane iau zilnic aspirina fara a sti la ce pericole se expun. Autosugestia ne scapa de emotii Autosugestia este metoda prin care fiecare om isi poate schimba starea de sanatate si cea emotionala. Avem nevoie de diete cu energie Chiar si in timpul celor mai drastice diete avem nevoie de energie pentru a ne desfasura activitatile obisnuite. Avocado previne acneea Avocado este un fruct exotic foarte hranitor, datorita continutului mare de proteine si grasimi. Batranii mor in somn pentru ca creierul lor uita sa respire Pierderea neuronilor, care o data cu inaintarea in varsta nu mai poate fi compensata, face ca in centrul respirator al trunchiului cerebral sa nu mai fie generate impulsurile nervoase care dau nastere mecanismului respiratiei Beneficiile unui concediu petrecut pe malul marii se simt tot timpul anului Datorita aerosolilor, prezenti in numar mare in locurile unde se sparg valurile, schimbul de oxigen din celule este imbunatatit, permitand irigarea mult mai buna a plamanilor
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 15 Iulie 2010, ora 02:53
Nu stiam... ca ....ce anume sa stiu...nu inteleg nimic...poate nu e de inteles , de fapt ceva ...sau poate ca nu am chef...sa stiu... :sml-confused0024 :
|
Nero_reloaded 736 mesaje Membru din: 5/05/2010 Oras: Brasov |
Postat pe: 15 Iulie 2010, ora 11:32
...cînd mă gândesc că tu ști , că eu știu , că tu ști ...
|
Fosta membra 9am.ro 195 mesaje Membru din: 15/06/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 15 Iulie 2010, ora 12:27
De la: Ebony, la data 2010-07-15 01:29:29Stiati ca..... Si acum ce-o sa facem fara aceasta intrebare? Va dati seama ca oamenii de stiinta in loc sa ne ..."sporeasca a lumii taina...cu largi fiori de sfant mister si tot ce-i ne-nteles se schimba-n neintelesuri si mai mari...", care sa ne lase si noua un fel derutant de a gandi, a elucida dupa cum ne taie capul... si mai ales de a ne folosi de aceasta intrebare in momente de cumpana.
Raporteaza abuz de limbaj
Vorbeste-mi numai cand crezi ca ai dreptate ca sa-mi dau seama cand minti. Galina
|
|
Postat pe: 15 Iulie 2010, ora 15:06
De la: _KARPOV, la data 2010-07-15 02:53:56
|
|
|
|
Postat pe: 2 August 2010, ora 02:35
De la: nastasemihail, la data 2009-02-05 01:34:10Va rog postati cunostinte care sint cit de cit difuzate prin metode de popularizare a stiintei, cum sint calendarele sau brosurelele sau chiar revistele de stiinta sau enciclopedii. Am observat ca foarte multe persoane ignora astfel de informatii care pot ajunge in unele momente sa ne scoata din situatii dificile.
|
|
Fosta membra 9am.ro 136 mesaje Membru din: 12/06/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 August 2010, ora 19:43
Stiati ca:
Trecerea alimentelor din gura in stomac dureaza 7 secunde. Parul omenesc poate suporta o greutate de 3 kg. Penisul unui barbat, in medie, are de 3 ori masura degetului sau mare,de la mana. Osul de la sold este mai tare decat cimentul. Inima unei femei bate mai repede decat a unui barbat. Exista in jur de mii de milioane de bacterii in fiecare din laba piciorului tau. Femeile clipesc de doua ori mai des decat barbatii. Pielea corpului omenesc cantareste de doua ori mai mult decat creierul. Corpul tau utilizeaza 300 de muschi, numai pentru a se mentine in echilibru cand sta in picioare. Daca saliva ta nu poate dizolva un anumit aliment, nu-l poti savura. Femeile au terminat, deja, de citit acest mesaj. Barbatii continua sa-si masoare degetul mare. |
|
Fosta membra 9am.ro 458 mesaje Membru din: 6/05/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 August 2010, ora 19:55
Stiati ca al saselea fluviu din lume ca marime, si singurul submarin activ pe Terra, a fost descoperit sub Marea Neagra? Cercetatorii au descoperit curenti de apa pe fundul marii de 350 de ori mai mari decat fluviul Tamisa. Raul submarin, care ajunge la 35 de metri adancime, are chiar vartejuri si cascade, precum echivalentele sale terestre. Daca ar fi pe uscat, oamenii de stiinta estimeaza ca ar fi cel de-al saselea fluviu din lume.
Fluviul submarin se intinde din Mediterana prin Stramtoarea Bosfor, pana in Marea Neagra, unde apa are o salinitate mai scazuta. Acest lucru determina apa din Mediterana sa curga ca un rau pe fundul marilor, sculptand un canal de 35 de metri adancime si de 960 de metri latime. Fluviul curge cu aproximativ 6km pe ora, cu 22.000 de metri cubi de apa pe secunda, de 350 de ori mai mult decat Tamisa si de 10 ori mai mult decat Rinul. Raporteaza abuz de limbaj
Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
|
|
9am096416 278 mesaje Membru din: 9/07/2009 |
Postat pe: 2 August 2010, ora 20:05
Aerul din interiorul casei este de obicei de pana la cinci ori mai poluat decat cel din exterior ,conform Agentiei pt. Protectia Mediului Inconjurator ,din SUA. Raporteaza abuz de limbaj
M
|
|
Fosta membra 9am.ro 458 mesaje Membru din: 6/05/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 August 2010, ora 20:11
De la: 9am096416, la data 2010-08-02 20:05:57 Gluma: Da, dar masuratorile au fost facute in casele din Statele Unite!
Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
|
|
Fosta membra 9am.ro 136 mesaje Membru din: 12/06/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 August 2010, ora 21:01
Stiati ca:
- Acidul gastric pe care stomacul omului il elimina pentru a descompune mancarea este atat de puternic incat poate dizolva o lama de ras. - Cand o persoana moare auzul este ultimul simt perceput. Vazul este primul care dispare. - Cea mai mare celula a corpului este ovulul, iar cea mai mica spermatozoidul. - Cel mai greu organ al corpului este pielea. Ea cantareste 3,2 kilograme. - Cel mai puternic muschi din corpul uman este limba. - Conform anumitor cercetari, organismul unei femei are nevoie o ora in plus de somn fata de cel al unui barbat. - Corpul omenesc elibereaza in 30 de minute destula energie cat sa incalzesti un litru de apa. - Corpul uman are 206 de oase. - Corpul uman produce zilnic un miliard de celule rosii. - Corpul utilizeaza 300 muschi pentru a se mentin in pozitie verticala. - Creierul continua sa transmita semnale sub forma de impulsuri electrice timp de aproximativ 37 de ore dupa moarte. - Cresterea creierului se opreste in jurul varstei de 15 ani. - Daca cantitatea de apa din corpul omenesc este redusa cu 1% iti va fi sete, iar daca este redusa cu 10% vei muri. - Daca saliva nu poate dizolva ceva, atunci nici nu putem simti gustul. - Daca toti cei 600 de muschi ai corpului uman s-ar incorda in acelasi timp si in aceeasi directie, omul ar putea ridica o greutate de 25 de tone. - De-a lungul unei vieti, o persoana isi petrece 6 ani visand. - Din punct de vedere fizic o femeie este apta de a naste treizeci si cinci de copii de-a lungul vietii. - Dintii incep sa iti creasca la 6 luni dupa ce te-ai nascut. - Doua din trei cupluri intorc capetele spre dreapta atunci cand saruta - Drumul mancarii de-a lungul esofagului dureaza cam 8 secunde. In medie, stomacul digera o masa bogata in grasimi in 6 ore, in timp ce pentru o masa bogata in carbohidrati ii sunt necesare doar 2 ore. - Durata medie a digestiei in intestinul subtire este de 3 pana la 5 ore. In intestinul gros mancarea este apoi digerata timp de 4 ore pana la 3 zile. - Durata vietii unei celule intestinale este de 12 ore. Cea a unei celule a peretelui stomacului e 2 zile. O celula din piele traieste 4 saptamani. O celula nervoasa poate trai pana la 60 de ani. - Durerea de cap nu este o scuza buna pentru a nu face sex, pentru ca endorfinele eliberate in timpul actului sexual au efect analgezic. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 2 August 2010, ora 21:07
De la: _KARPOV, la data 2010-07-15 02:53:56
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 3 August 2010, ora 07:08
In Marea Neagra exista doua Insule ale Serpilor . Una este cea cunoscuta , romaneasca , dar ocupata de ucraineni . Cealalta se afla pe coasta Bulgariei ( a Bulgariei , nu a Cadrilaterului ) . Aceasta a doua insula mai este numita si Insula Sf. Tomas .
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 6 August 2010, ora 11:40
Cititul, poate cea mai banala cunostinta pe care o castigam de la nastere are o proprietate foarte deosebita. Poate ca nu v-ati gandit niciodata la faptul ca atunci cand cititi nu o faceti litera cu litera, mai exact creirul face asocierii ale imaginilor (in cazul de fata ale cuvintelor) cu cuvintele cunoscute si stocate in el, singurele litere pe care le citim in mod sigur sunt prima si ultima. Deci, cu alte cuvinte, un cuvant poate fi citit cu singura conditie ca pozitiile primei si ultimei litere sa fie neschimbata, restul nu conteza.
Nu ceredti? Pai dcaa nu v-ati pilcsiit pnaa aucm si ati ajnus atat de dpeatee in atricol veti osberva fatpul ca utlima prate a aticrolului paote fi itnelesaa arpopae din pmria la fel de bnie ca icepnutul. Cerieurl pstareza cel mai bnie pzoe iar aecst eemxplu este cel mai eoclevnt. Doceadmata atat, voi mai rveneii cu atle lcururi internesate leagte de mtiseroisul cerier uamn. (de la Alexa) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 8971 mesaje Membru din: 9/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 August 2010, ora 13:44
De la: M_Elody, la data 2010-08-06 11:40:19Cititul, poate cea mai banala cunostinta pe care o castigam de la nastere are o proprietate foarte deosebita. Poate ca nu v-ati gandit niciodata la faptul ca atunci cand cititi nu o faceti litera cu litera, mai exact creirul face asocierii ale imaginilor (in cazul de fata ale cuvintelor) cu cuvintele cunoscute si stocate in el, singurele litere pe care le citim in mod sigur sunt prima si ultima. Deci, cu alte cuvinte, un cuvant poate fi citit cu singura conditie ca pozitiile primei si ultimei litere sa fie neschimbata, restul nu conteza. felicitari si pentru postare si pentru schimbare...super !!!
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA.......
-Sa rad mult si des;
-Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor;
-Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti;
-Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare;
-Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu;
-Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
|
|
Fosta membra 9am.ro 8971 mesaje Membru din: 9/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 August 2010, ora 14:52
stiati ca:
Presa britanica: Rusine, Traian Basescu! parca era o noutate
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA.......
-Sa rad mult si des;
-Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor;
-Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti;
-Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare;
-Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu;
-Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
|
|
Postat pe: 7 August 2010, ora 08:12
|
Postat pe: 17 August 2010, ora 01:22
De la: nastasemihail, la data 2009-02-05 01:35:15Stiati ca un ciine are nasul de vreo 7000 ori mai sensibil ca omul.
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 August 2010, ora 16:40
Stiati ca batutul din palme chiar da energie. De aceea se sperie animalele, insectele si o iau la fuga.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
BOBITA 638 mesaje Membru din: 8/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 August 2010, ora 17:04
De la: nastasemihail, la data 2009-02-05 01:34:10Va rog postati cunostinte care sint cit de cit difuzate prin metode de popularizare a stiintei, cum sint calendarele sau brosurelele sau chiar revistele de stiinta sau enciclopedii. Am observat ca foarte multe persoane ignora astfel de informatii care pot ajunge in unele momente sa ne scoata din situatii dificile. Femeile sut pe cont propriu Rate My Girlfriends Pussy
Si totusi tata va pacaleste inca odata ca romanii uita repede !
|
|
Postat pe: 19 August 2010, ora 11:52
De la: nastasemihail, la data 2010-08-17 16:40:06Stiati ca batutul din palme chiar da energie. De aceea se sperie animalele, insectele si o iau la fuga.
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 August 2010, ora 11:56
Da,,, mi-aduc aminte ca si mama folosea palmele cand eram mica...dar ma tragea si de cozi, era la fel de energizant
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 August 2010, ora 23:34
De la: Ingrid, la data 2010-08-19 11:56:24Da,,, mi-aduc aminte ca si mama folosea palmele cand eram mica...dar ma tragea si de cozi, era la fel de energizant Si a dat rezultate?
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 August 2010, ora 23:38
Sigur, sunt energică și in ziua de azi!
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
Postat pe: 23 August 2010, ora 00:36
De la: nastasemihail, la data 2009-02-05 01:34:10Va rog postati cunostinte care sint cit de cit difuzate prin metode de popularizare a stiintei, cum sint calendarele sau brosurelele sau chiar revistele de stiinta sau enciclopedii. Am observat ca foarte multe persoane ignora astfel de informatii care pot ajunge in unele momente sa ne scoata din situatii dificile.
|
|
Fosta membra 9am.ro 568 mesaje Membru din: 29/06/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 August 2010, ora 11:20
Stresul a devenit o problema majora a omului modern in ultima jumatate de secol. Majoritatea afectiunilor de care suferim in general au la baza stresul sau un efect direct al stresului. Nu putem dormi bine din cauza stresului, nu putem sa ne bucuram de ceea ce avem, nu ne putem relaxa din cauza stresului cotidian. Astfel:
Nativii din zodiile cardinale (Berbec, Rac, Balanta, Capricorn) devin agitati, irascibili, incearca sa faca totul repede pentru a scapa de sub presiune, se cearta usor cu cei din jur ceea ce le atrage si mai multa tensiune in viata, sunt predispusi spre accidente. Nativii din zodiile fixe (Taur, Leu, Scorpion, Varsator) incep sa devina obsedati de a controla totul in jur, au probleme cu gelozia, sufera din cauza invidiei si a frustrarilor de diverse naturi, fac excese alimentare ceea ce le dezechilibreaza total metabolismul, se incapataneaza puternic in principiile lor. Nativii din zodiile mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti) au mari probleme din cauza indeciziilor, isi complica viata datorita faptului ca tind sa faca promisiuni pe care nu le tin, sunt incapabili de a gasi o solutie, se epuizeaza psiho-mental din cauza faptului ca analizeaza atat de mult optiunile fara sa ia o decizie. Toate aceste efecte negative ale stresului pot fi combatute usor, gratuit si in timp putin cu o metoda care este cunoscuta de mii de ani. Meditatia s-a dovedit de-al lungul anilor a fi una dintre cele mai eficiente metode de a combate stresul. Totusi, multi considera ca sunt prea nelinistiti de problemele zilnice si prea ocupati ca sa poata practica orice forma de meditatie, insa a incerca nu costa nimic. Doar 10-15 minute de meditatie pe zi pot sa te linisteasca si sa iti ofera o noua perspectiva asupra lucrurilor. Vei putea sa te concentrezi mai bine si chiar sa te relaxezi dupa mai mult antrenament. Astrologie: Cum trebuie sa mediteze zodia ta? Alti oameni sustin ca daca incearca sa isi gaseasca linistea mentala cand lucrurile sunt dificile, isi pierd din creativitate si din ambitie. Acest lucru nu este deloc adevarat deoarece o minte odihnita, limpede poate judeca mult mai bine decat una obosita si sub presiune. Prin meditatie poti sa iti canalizezi energia catre o mult mai buna productivitate. Meditatia nu intra in conflict cu religia, cu credinta, deoarece este vorba de o forma de linistire a mintii si dobandire a pacii interioare. Tot ceea ce faci este sa iti indepartezi gandurile unul cate unul pana cand reusesti sa iti limpezesti mintea. O meditatie de succes va veni dupa mai mult antrenament, iar efectele sunt benefice din punct de vedere al sanatatii. Daca iti este mai usor, poti sa incepi cele 15 minute de meditatie cu o rugaciune sau cu o muzica relaxanta care imita sunetele naturii. Inchide ochii si stai intr-o pozitie confortabila. Concentreaza-te apoi asupra respiratiei, inspira si expira adanc si profund. Alunga toate gandurile care vin in mintea ta care incearca sa iti distraga atentia. Imagineaza-ti ca si cum ar fi mici balonase de sapun care se sparg si dispar. Incearca sa simti starea de bine care iti inunda corpul in timp ce se relaxeaza si lasa ca aceasta stare sa te invadeze. Curand vei simti un placut sentiment de pace, liniste, libertate interioara si iubire infinita (care nu este directionata catre o persoana anume). Dupa ce iti termini meditatia, nu te apuca imediat de lucru. Asteapta inca 15 minute si concentreaza-te asupra problemei care te-a framantat inainte de a incepe meditatia. Acum mintea ta este linistita si intuitia ta poate sa iti sugereze solutia corecta. Persoanele din zodiile Yin(Taur, Rac, Fecioara, Scorpion, Capricorn, Pesti) au o inclinatie nativa catre meditatie. Acesti nativi pot atinge starea de meditatie mai usor si reusesc sa isi asculte cu mai multa acuratete intuitia. Persoanele din zodiile Yang (Berbec, Gemeni, Leu, Balanta, Sagetator, Varsator) au dificultati un pic mai mari in a-si obtine pacea mintii si a-si linisti gandurile. Din aceasta cauza, pentru ei este mult mai important sa ajunga la aceasta stare de relaxare si sa beneficieze de rezultatele ei.
nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
|
|
Postat pe: 24 August 2010, ora 17:20
Sub lupă. Miercuri, 11 Iunie 2008 "El Pais" In zonele de pescuit si miniere din Tanzania, unde saracia genereaza superstitia, deja nu mai este vorba de marginalizare, ci de masacrare: 20 de persoane au fost ucise si mutilate anul trecut. Exista o superstitie potrivit careia fierturi facute de vrajitori din extremitati ale albinosilor pot aduce bogatia. Presedintele Tanzaniei, Jakaya Kikwete, este insa hotarit sa puna capat acestei superstitii si a asigurat intr-un discurs televizat luna trecuta ca va fi foarte aspru cu acesti vrajitori. Deocamdata au fost arestate peste o suta de persoane implicate in aceste asasinate si a fost numita prima deputata albinoasa, Al Shaymaa Kwegyr, pentru a lupta impotriva discriminarii cu care se confrunta aceste persoane care sufera de aceasta boala de depigmentare. Samuel Mluge este exemplul perfect al marginalizarii la care sint supusi albinosii. S-a nascut in urma cu 49 de ani intr-o zona rurala din Morogoro, Tanzania. Nu si-a cunoscut tatal, care a plecat parasindu-si sotia, considerata vinovata de nasterea unui copil albinos. De multe ori, mamele sint acuzate ca au avut relatii cu albii, sau mai rau, cu asa-numitii "tokoloshe" sau spirite rele. "M-a crescut bunica, in timp ce mama muncea", spune Mluge. La scoala "pina si invatatorului ii era frica si m-a sfatuit sa ramin acasa". Mluge s-a mutat in capitala Dar es Salaam, unde discriminarea nu este atit de pronuntata. "In zonele urbane, oamenii stiu ca albinismul este o boala genetica, insa cei din zonele rurale sint ignoranti". Activitatea deputatei Al-Shaymaa Kwegyr, in virsta de 48 de ani, va fi sa lupte impotriva discriminarii albinosilor, o conditie pe care a testat-o pe propria piele. "Cind mergeam la scoala, ma fugareau strigind dupa mine fantoma", povesteste ea. Numirea sa in acest post luna trecuta a fost transmisa la televiziune, intr-o dovada a seriozitatii cu care guvernul lui Kikwete trateaza aceasta problema. Insusi presedintele in interventia sa televizata s-a declarat ororizat de asasinatele in rindul albinosilor: "Este o cruzime fara sens, trebuie sa inceteze imediat". Una din primele sarcini ale deputatei Kwegyr va fi realizarea unui recensamint al persoanelor care sufera de albinism pentru a le oferi acces la educatie si la asistenta medicala. Se estimeaza ca exista peste 200.000 de albinosi in Tanzania. Africa de Sud este dintre putinele tari care recunoaste aceasta boala genetica drept un handicap. "Lucrurile s-au ameliorat mult, putem obtine creme protectoare impotriva soarelui in clinici, tratamente oftalmologice si subventii, avem relatii bune cu Ministerul Sanatatii si organizam campanii educative in fiecare an", spune Nomasonto Mazibuko, director al Asociatiei Albinismului din Africa de Sud. Mazibuko recunoaste ca mai sint multe de facut, mai ales in planul muncii, unde persoanele care sufera de aceasta disfunctie nu gasesc locuri de munca. "Sint invocate multe scuze, ca nu vedem bine, ca nu putem conduce masina, prin urmare, sintem respinsi". Exista mai multi albinosi in Africa decit in oricare alta parte a lumii. De fapt, primii colonizatori portughezi i-au considerat drept o rasa aparte. Daca in Europa rata de albinism este de unul la 17.000 de persoane, in Africa indicele este de unul la 2.000 sau 5.000 de locuitori, depinde de tara. Unul la fiecare 70 de locuitori este purtator al genei. Daca perechea este la rindul ei purtatoare, descendentii lor au mai mari posibilitati de a fi albinosi. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

: