Info
x
Romanul s-a nascut poet
|
Fosta membra 9am.ro 939 mesaje Membru din: 4/11/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 27 August 2013, ora 09:19
De la: sandu60, la data 2013-08-27 01:26:44De la: daniela_, la data 2013-08-25 22:51:29bravo baieti!! Dar să-i lăsăm pe rromi în pace, să-și pună regii cărora le place, că din afară, poate, și de noi râd alții, ne văd ca turmele de oi, care se lasă conduse de ciobani fără să zbiere de ațâția ani. Sau ne consideră niște gloate, la-înghesuială dând din coate cerșind un mic, o amărîtă bere în schimbul unui vot pentru putere, sau și mai trist, când îmbulzeală e la ajutoare din UE. Vor trece încă destui ani să-i emancipăm pe țigani, să-i facem prieteni pe maghiari, să-i cumințim pe bișnițari, să-i facem oameni și pe guvernanți, să nu mai fie aroganți, să-avem produse ieftine pe piață, să-avem și noi o altă viață, să facem leul cât un euroi, să-avem prosperitate și la noi.
Omul fericit este acela care stăpânește și munca, și dragostea.-Sigmund Freud
Stai departe de oamenii care îți micșorează ambiția. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevărat mari te fac să te simți că și tu poți deveni mare.-Mark Twain
|
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 27 August 2013, ora 23:08
A venit intai o snoaba,
Sa anunte miilor, Cum ca imparatul Cioaba, Nu e -n lumea viilor. Stirile se intretaie, Ci ca-n lume aromilor Se-ntarata la bataie Clanul faraonilor. Harasel d-acilea Cioaba, Nu ne trebe imparat Se zmuti chioras o baba Catre ala raposat. Striga de rasuna casa, cum ca fii mortului I-ar dori impararteasa, regi la usa cortului. Garabladine si shui, Ia plecati in alta parte, Drept la mama Ori puneti mana pe carte.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 3068 mesaje Membru din: 30/04/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 August 2013, ora 11:56
De la: mili, la data 2013-08-27 09:19:10De la: sandu60, la data 2013-08-27 01:26:44De la: daniela_, la data 2013-08-25 22:51:29bravo baieti!! i-as lasa, nu stau pe ace insa ei, dupa cum vezi sunt pe micile ecrane din sculat, pana-n amiezi si inainte de culcare ne servesc complet tacamul guvernanti si caldarari alesi doar unul si unul si cand stai s-analizezi tiganeala din platou nu gasesti vreo diferenta parca-s facuti dintr-un ou io nu am nicio speranta si nici timp ca sa traiesc sa vad lumea fericita pe pamantul stramosesc Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 August 2013, ora 12:33
De la: mili, la data 2013-08-27 09:19:10
Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 August 2013, ora 12:34
De la: giovausaro, la data 2013-08-27 23:08:22A venit intai o snoaba,
Daniela
|
|
Postat pe: 28 August 2013, ora 12:34
De la: sandu60, la data 2013-08-28 11:56:59
Daniela
|
|
Fl_Orion999 15216 mesaje Membru din: 2/06/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 August 2013, ora 15:04
Marius Tucă: Șterge-mă din telefonul tău
Șterge-mă din telefonul tău, Acolo unde eram pune o liniuță Sau poate un semn de întrebare Pentru toate întrebările la care Nu ți-am răspuns sau n-am vrut Sau mai bine pune un punct Un punct și de la capăt cu altul, Șterge-mă din telefonul tău, Iar dacă printr-o întâmplare Te-aș suna, pune-l să tacă Să tacă frumos, deplin și îndelung Să nici nu știi că te-am sunat Așa am să devin un apel ratat Fără sunet, fără melodie, Șterge-mă din telefonul tău Și așa nu mai sunt demult acolo Rămăsesem un număr și atât S-a dus vremea, a trecut Când odată cu numele meu Ți se aprindea sufletul Și aveai lumea la picioare, Șterge-mă din telefonul tău Nu pentru azi, pentru totdeauna N-am ce să mai caut pe-acolo Ca un număr rătăcit și rătăcitor Un număr al tuturor și al nimănui De parcă nu ți-aș fi spus Că eu sunt numărul tău, Șterge-mă din telefonul tău, Lasă un loc liber, fără nimic Ca un spațiu gol, necompletat Și atunci când îți va fi greu Selectează-l și apasă pe el O să sune într-una, la nesfârșit, Numărul tău l-am divertat Spre o planetă pustie, ca și sufletul tău. Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
tp_necalai 10 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 31 August 2013, ora 12:04
cel ma bun joc de strategie online la nivel global unde poti converti moneda facuta in joc in euro,incerca si tu: www.marketglory.com/strategygame/jacamar
Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 31 August 2013, ora 14:08
O, nu pleca iubito, mai rămâi! De ce te-ai pregătit să pleci, să-mi lași în suflet fiori reci? Mai vreau să fii ca-n ziua cea dintâi! M-ai răsfățat atât de mult in toate; căldura ta din razele de soare mi-a fost o dulce dezmierdare pe care o râvnesc și zi și noapte. Te-astept oricând să vii iubito și știu că iar o să te-ntorci, mai fragedă, tot caldă și frumoasă. Acum că pleci, te du, grăbito, dar nu-mi lăsa tristețea pe poteci! Iubită vară, te-aștept mereu acasă! Raporteaza abuz de limbaj
Stai departe de oamenii care îți micșorează ambiția. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevărat mari te fac să te simți că și tu poți deveni mare.-Mark Twain
|
|
Postat pe: 31 August 2013, ora 14:13
''Te-astept iubitul meu sa vii, Sa-ti mangai pletele-aurii Sa ma imbeti cu-al tau miros De strugur dulce, tamaios. Sa-mi darui dulci melancolii Cand lacrimezi pe strazi pustii Sa uit de fericita vara Sorbindu-ti gustul fin de para. Te-astept, rabdatoare si calma Tu, prima mea luna de toamna :)'' Ingrid Cum să nu vin, gust de căpșună, să te îmbăt cu miros fin, de roșu trandafir, de crin? Vin în a toamnei prima lună. Vin recules din triste rătăciri, să-mi ștergi o lacrimă târzie cu un sărut, cu gingășie. sperând la marile iubiri. Și-n toamnele ce vor irma cuprins de dor te-oi căuta, atât cât lumea n-o să piară. Transfigurat în pom aș vrea, un păr in cale-ti, de-aș putea, să fiu cules pară cu pară! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Doruleatza 2631 mesaje Membru din: 1/09/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 31 August 2013, ora 14:14
De la: mili, la data 2013-08-31 14:08:17
Doruletz
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 31 August 2013, ora 14:53
of-of, mai-mai, ce de poeti si ce frumos scriu ei si ce drag imi e de ei !
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 31 August 2013, ora 20:48
De la: mili, la data 2013-08-31 14:13:45 De vrei sa-mi fii al toamnei sol Aduna-mi pasarile stol Cand vor pleca la cald, departe Sa-mi poarte cate-un vis, in parte. Si frunzele sa le strangi, toate Sa-mi fie asternut de noapte In somnul rasfatat sa gust, Para cu para, sa beau must... Vezi, fiecare pic de ploaie sa aiba rima lui vioaie Si in lumina ca o miere Iti las o calda mangaiere. Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 31 August 2013, ora 22:20
De la: _Ingrid, la data 2013-08-31 20:48:07De la: mili, la data 2013-08-31 14:13:45 Ce frumos ati scris!!!!!!!!!
Daniela
|
|
Postat pe: 31 August 2013, ora 22:41
Cântați, valuri!
Cântați, valuri În ultima zi a verii! Vuiți a tristețe Într-o mare neagra În care s-au spălat Toate păcatele. Țipați pescăruși Ca la îngropăciunea vacanței, Plutind în eternitate Cu amintirile noastre. Iubiți soarele Cu lacrima de rouă, Ci fierbințeala sectei, Cu pastelul amurgului; Iubiti soarele Chiar dacă se ascunde după nori. Stâncile se macină Vrând să apere lumea De furia sărată, Lăsând în milenii Nisipul să se nască. Idealurile înfrânte Capătă înfățișarea unor prăpăstii Spre fundul pământului. Cântați valuri! Voi ajungeți în adânc. Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Postat pe: 31 August 2013, ora 23:48
De la: daniela_, la data 2013-08-31 22:41:15Cântați, valuri! www.youtube.com/watch?v=5MGTOZ1sXtI
|
|
Postat pe: 1 Septembrie 2013, ora 08:23
www.youtube.com/watch?v=_1NhLoxcL-c
amintiri... Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Postat pe: 1 Septembrie 2013, ora 10:11
De la: _Ingrid, la data 2013-08-31 20:48:07De la: mili, la data 2013-08-31 14:13:45 Superbe versuri!
|
|
Postat pe: 1 Septembrie 2013, ora 10:13
De la: Doruleatza, la data 2013-08-31 14:14:20De la: mili, la data 2013-08-31 14:08:17 Cred că la mare încă nu a plecat vara. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Septembrie 2013, ora 10:19
De la: _Ingrid, la data 2013-08-31 20:48:07De la: mili, la data 2013-08-31 14:13:45
|
Postat pe: 1 Septembrie 2013, ora 10:27
De la: daniela_, la data 2013-08-31 22:41:15Cântați, valuri! Îmi pari cam răvășită și cam tristă după a nostalgiei vară, plângi ale mării valuri, în lupta lor barbară, în care pentru ele pace nu există. Asmuți și pescărușii, stoluri, stoluri pe neagra mare spumegândă, vuind apusul verii, epavă muribundă să-ngroape o vacanță în negrele lințoluri. Si totuși, mai speri, mai ai speranță in soarele fierbinte, a toate iubitor, s-aducă în lumină, în pasul următor, cu marea-i dărnicie o noua vacanță. Și-atunci pe ape, în pustiu s-or duce 'frânte idealuri' și pacate, pe fund de mare prăpăstiile toate, va răsări lumina din cerul cenușiu. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 1 Septembrie 2013, ora 10:49
"George Toparceanu - Bacilul lui koch"
Mult onorate doamne, Distins auditor! La festival când vine, tot omul e dator S-asculte, înainte de partea amuzantă, O conferință lungă și foarte importantă. Conform acestei date sinistre, așadar, Avem între culise un conferențiar, Un om cu greutate, un personagiu mare... Să nu luați aceasta drept o amenințare! Dar ca să nu planeze asupra noastră vina C-am neglijat programul, persoana cu pricina E gata să vă țină, un ceas și jumătate, O conferință gravă de specialitate. Cum, nu vă pare bine? De ce v-ați întristat? Mai așteptați o clipă, că doar n-am terminat. Pe de-altă parte, însă, găsind că-i anormal Să vă chemăm la teatru... ca s-adormiți în stal; Că somnul, în aceste condiții verticale Ș-atât de izolate, nu face cinci parale; Că nimene nu poate pretinde nimănui Să-nghită festivalul cu conferința lui, Din spirit caritabil și din filantropie, Știind mai dinainte ce toată lumea știe, Cu voia dumneavoastră ne-abatem de la modă Și-n loc de conferință, veți asculta o odă. Prea onorate doamne, Distins auditor! Subiectul odei mele e-atât de-ngrozitor Că biata-mi Muză, albă de spaimă și uimire, Când i-am cerut concursul, în loc să mă inspire, S-a dat pe lângă ușă, a pretextat ceva Și-a dispărut... adio! M-a părăsit așa, Cu călimara plină de noapte și de proză. E vorba de bacterii și de tuberculoză, E vorba de bacilul lui Koch... Precum vedeți, Un subiect anume făcut pentru poeți! O, nu vă fie teamă... și dracul este negru Când stă să-l zugrăvească un iconar integru, Dar... ici un pic de galben și dincolo puțin Albastru... și pe gură o dungă de carmin, Cu toate c-adineaori părea insuportabil, Din drac urât și negru devine acceptabil. (Dar nu fac oare zilnic cucoanele și ele Cam tot același lucru pe propria lor piele? Ba fac așa chiar domnii de genul femeiesc...) Bacilul despre care aș vrea să vă vorbesc Se află-aici în sală... știu bine că m-ascultă, Dar nu vrea să-și trădeze prezența lui ocultă. Intrarea n-a plătit-o fiindcă-i mititel, Dar unde-i lume multă acolo e și el! Incognito ca regii și nepoftit pătrunde În orice fel de casă; îl întâlnești oriunde: În berării, pe stradă, la cinematograf; Îi place să se joace cu alți bacili în praf; Se duce la plimbare cu trenul, cu tramvaiul, Și peste tot se ține de bietul om ca scaiul, În fabrică, la școală sau pe trotuar hai-hui, Dar peste tot își vede de-afacerile lui! Își dă ades pe credit persoana lui culantă Cu o scadență lungă, când nu e... galopantă, Regia de tutunuri îi face mult rabat; La băuturi spirtoase e cointeresat; Din orice-abuz profită... La pândă, invizibil, În lupta mare-a vieții e mic, dar e teribil Și chiar atunci când pare că doarme, e deștept, La primării el este ,,consilier de drept" Și, tare-n atmosfera comunelor urbane, E cel mai mare dușman al speciei umane... Prea onorate doamne! Când țin acest discurs, Dac-ați vedea că intră în sală-aici un urs, N-ați năvăli afară prin uși și prin ferestre Utilizând cu toții resursele pedestre? De ce? Fiindcă-i mare și foarte fioros... Bacilul lui Koch însă e mai primejdios! Dar fi'ndcă nu se vede și fi'ndcă e prea mic, Nu sperie pe nimeni... Să judecăm un pic. De-ar fi cât Himalaia ori numai cât aluna, Când știi că te omoară, mic-mare nu-i totuna? Să-mi spuneți dumneavostră: ce importanță are Când un tâlhar te-mpușcă, dacă e mic sau mare? O fi el mic, bacilul... da-i rău! Pe lângă el, O biată matahală de urs e ca un miel. Câți oameni mor, de pildă, în fiecare țară Mâncați de urși? Trei-patru... Pe când această fiară, Acest vrăjmaș de moarte al genului uman Atacă și distruge pe fiecare an Nu zece, nu o sută... ci mii și mii de vieți, Ci zeci de mii și sute de mii de tinereți " Că judecându-l după isprăvile lui crunte Și după lăcomie, apare cât un munte! Un monstru, un balaur încolăcit în spațiu Ce-nghite fără milă, înghite cu nesațiu Și tot nu-i mai ajunge, tot nu mai e sătul... * Cu voia dumneavoastră, l-am insultat destul. Ar fi acum momentul să-l punem sub o lupă Să știm: ce formă are și cu ce se ocupă? După savanți și medici ca doctorul Argon, Bacilul se prezintă sub formă de baston... Dar bolnavii, săraicii, spun doctorului Ciucă, Că lor li se prezintă sub formă de măciucă! Ce-i el de fapt? Un zero, un fel de vârcolac Nici cât un ou de muscă, nici cât un vârf de ac, Ceva așa, cilindric... Regret că nu găsesc O cretă și-o tabelă ca să vi-l zugrăvesc. S-a zis că face parte din regnul vegetal, Dar eu nu cred... fiindcă nu-mi pare natural Să fie din aceeași familie cu floarea, Să fie văr cu macul și rudă cu cicoarea, Cu gingașa mimoză, cu palidul narcis... Ar însemna că-și face familia de râs! Nu, nu prea are alură de plantă dimpotrivă: Ați întâlnit vreodată o plantă agresivă? Văzut-ați dumneavoastră o floare sau un pom Să sară din grădină și să se dea la om? Ori ați putea concepe vreun fel de ciupercuță Ce stă să se răpeadă, când nimeni n-o asmuță?... Dar, în sfârșit, s-admitem că scârba asta mică Ar moșteni-n caracter ceva de la urzică, Nu prea importă regnul din care face parte Cât mai cu seamă felul cum știe să se poarte. Distruge-n organisme țesuturile vii; Se instalează în trupuri firave de copii; Îl poartă-n nas și-n gură aproape-orice persoană. Dar el preferă pieptul de fată diafană (Deși nu-i prea rezistă nici cei mai mari atleți). Și curios! el are de mult pentru poeți Un fel de slăbiciune... s-ar zice că anume Îi place să distrugă ce-i mai de preț pe lume!... De obicei, trăiește la umbră. Scos la soare, Devine melancolic și, câteodată, moare. Dar nu întotdeauna. Uscat ca o mumie, Ades, de supărare, el cade-n letargie, Devine colb, se-nalță pe-un strat de aer moale, Plutește-n atmosferă... și dând mereu târcoale În jurul nostru, iarăși găsește un cotlon Și căpătând viață devine iar baston! Savanți-l studiază făcând din el culturi, Un fel de gelatină... un soi de răcituri Pe care stau microbii ca-n sânul lui Avram Și se-nmulțesc acolo în voia lor... Uitam! El dragoste nu face. Cu omul în contrast, Bacilul lui Koch este surprinzător de cast. Dar cum se înmulțește atunci? Prin ce minune? Prin sciziparitate sau prin diviziune: Se rupe-ntâi în două... apoi se face-n patru... Și-n nouă luni e-n stare să-ți umple acest teatru Cu fii, nepoți, nepoate, și socri mari, și frați, Și veri, și verișoare, și cuscri, și cumnați, Că nici un fel de babă (de-a lor) n-ar fi în stare Să-ți spună a cui este și câte neamuri are! * Prea onorate doamne! Doar câteva cuvinte, Și-am isprăvit... (v-asigur că nu mi-am pus în minte Să vă servesc bacilul lui Koch o noapte-ntreagă). Cum toată lumea știe, microbul se propagă Prin aer, prin contactul cu un bolnav în casă, Prin lapte și prin carne de vacă ofticoasă, Dar mai ales sărutul, când cade pe-un teren Prielnic, răspândește agentul patogen. Deci n-ar fi rău, fiindcă prudența e de aur, Să vă feriți din calea acestui mic balaur Și orice om cuminte să cugete mai des Că n-are nici o grabă și nici un iteres Să moară de ftizie... Că poate să-și aleagă o altă maladie [1] Sau poate să-și dea singur în cap c-o cărămidă, În caz când existența îi pare insipidă; Dar dacă-i place viața și soarele, atunci E bine să respecte aceste vechi porunci, Pe care medicina de-un veac i le prescrie Și dumenalui se face mereu că nu le știe: Să nu stai toată ziua vârât cu nasu-n scripte, Iar laptele și carnea să fie bine fripte. În orice alimente și-n orice băutură Să puneți acid fenic nu mult: o picătură... Și cel puțin o dată la două săptămâni Tot omul să se spele pe față și pe mâini... La poștă sau la gară (și-n orice loc murdar) E obligat tot omul să scuipe-n buzunar, Că pe podea nu-i voie decât în caz de boală... Iar când te duci la teatru sau intri în vreo școală Și aerul de-acolo îți pare echivoc, E mai recomandabil să nu respiri de loc... Acei ce au bronșită sau tuse măgărească, De semenii lor teferi grozav să se ferească! Să nu-și mai piardă noaptea cu lucruri nepermise, Să țină toată iarna ferestrele deschise Iar vara să se ducă la aer, la Sinaia, Să steie-nchiși în casă, c-afară-i udă ploaia... Pe lângă asta-i bine, când suferi de-anemie, Cu propria ta viață să faci economie. De nu vrei ca la urmă să te trezești mofluz, Evită surmenajul și orice fel de-abuz, Rărește-o cu tutunul, mai lasă băutura!... Iar dacă, din păcate, vrei să-ți apropii gura De epiderma unei persoane din elită, Oricât ar fi persoana accea de grăbită, La locul ce urmează să fie sărutat Să dai întâi c-o cârpă muiată-n sublimat. Ori, ca să fiți mai siguri de viață, eu vă zic: Nu sărutați nici mână, nici gură, nici... nimïc! Raporteaza abuz de limbaj
Singura religie pe care o accept si o propovaduiesc este.....RELIGIA IUBIRII , a FERICIRII si a PROSPERITATII.... --------DUMNEZEU sa binecuvanteze ROMANIA.... *** ,,Fii om, fii drept ïżœi recunoaïżœte cïżœ, pe deasupra ambiïżœiilor, intrigilor ïżœi urilor, este Patria, este veïżœnicia neamului, ïżœi cïżœ acolo trebuie sïżœ ne ïżœntïżœlnim totdeauna, chiar dacïżœ nu ne ïżœnïżœelegem de fiecare datïżœ."(Ion Antonescu) *** ,,ïżœn ziua de azi, pentru a stïżœpïżœni cïżœt mai mulïżœi oameni, nu se mai cuceresc teritorii, ci sufletele acelor oameni. Odatïżœ ce ai sufletul, ai omul; iar cïżœnd ai omul, teritoriul vine de la sine."
(contele de Marenches) ***,,Putem avea fie democratie in aceasta tara , fie putem avea mari bogatii concentrate in mainile a putini oameni, dar nu le putem avea pe ambele'' [Louis Brandeis---membru al Curtii Supreme de Justitie a S.U.A. ]***
|
|
Postat pe: 1 Septembrie 2013, ora 14:42
De la: Fl_Orion999, la data 2013-09-01 10:49:02"George Toparceanu - Bacilul lui koch" Faina si amuzanta...da cu sarutau' nu-s de acord.Cum adica ,sa zic ,stai draga sa-ti daau cu carpa pe la gura
|
Postat pe: 1 Septembrie 2013, ora 15:26
De la: giovausaro, la data 2013-09-01 14:42:24 Saruti pe altcineva draga, mai e si doamna, si domnisoara...
|
|
Postat pe: 4 Septembrie 2013, ora 03:22
E ultima romanata,
Ti-o scriu aici in gara, Zici ca pleci in vacanta Pe la sfarsit de vara, Zici c-ai sa vii tarziu, Pe la sfarsit de toamna, E trist fiindca stiu, Ca minti,stimata doamna. Dar amandoi mintim, Plecand crezi ca faci bine, Eu inspre tintirim, Nu plec decat cu tine. Adio doamna,du-te, Caci trenul nu asteapta, E ultimul vagon, Esti pe ultima treapta. Stiu ca-ti voi duce dorul, Dar va veni uitarea, Vei trece precum norul, Si-ti voi uita cararea. Voi uita tot si toate Ce m-au legat de tine, Doar inima mea poate Va scoate lungi suspine. Tu lacrimi n-o sa-mi storci Caci noi mintim la fel, Tu ca o sa te-ntorci, Eu c-o sa-ti fiu fidel. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Doruleatza 2631 mesaje Membru din: 1/09/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 Septembrie 2013, ora 06:28
De la: giovausaro, la data 2013-09-04 03:22:41E ultima romanata,
Doruletz
|
|
Postat pe: 4 Septembrie 2013, ora 06:53
Marius Tucă: Niciodată să nu spui o dată
Atât de fragil, timid și tandru eram, Mă pierdeam cu totul subțire, Numai cu gândul dacă îndrăzneam Să mă uit în ochii ei calzi și necopți M-aș fi destrămat ca de la o pală de vânt Și-atunci, plăpând, cu sufletul tremurând Îmi luam inima-n dinți și din nimic îi ceream, Totul, deodată, o dată, o singură dată. Obrazul ei alb, atât de alb, alb de alb Puf de păpădie prins în flori de gheață Ca la un semn devenea trandafiriu Iar sângele meu albastru îngheța Albastru erotic, albastru de îngheț, Dorințele se ascundeau rușinate prin pori, Iar chipul ei, ca o icoană cu capu-n nori Căpăta albastrul de la Voroneț. Niciodată să nu spui o dată Când ele așteaptă de o sută de ori, Niciodată să nu spui o dată Când ele visează în mii de culori, Niciodată să nu spui o dată Când ele mimează de atâtea ori, Niciodată să nu spui o dată Când ele vor deseori, Niciodată să nu spui o dată Când ele se pierd arareori. Bărbatul din mine era atât de departe Pierdut prin câmpiile întinse ale copilăriei, Curajul nebun se făcuse mic și-mi tremura în piept Uitasem dintr-o dată toate rosturile vieții, pe nedrept Și, mai ales, uitasem cine sunt și de ce, Cerusem cuminte o dată, ca niciodată Amor, iubire, dragoste fără recurs, Fără să știu că-mi semnasem sentința la nu. Și nu mai aveam aripi, și nu mai aveam dor Se terminase pământul, cerul se prăbușise Nu mai aveam aer, nu mai aveam greutate Aș fi vrut să mă mai nasc încă o dată Să uit pentru totdeauna amorul de o dată, Se terminaseră toate drumurile care nu duceau nicăieri Mă căutam între milă, durere și silă Ca un copil din flori cu mamă și tată de prăsilă. Niciodată să nu spui o dată Când florile de câmp se risipesc prin curcubee, Niciodată să nu spui o dată Când florile de gheață se topesc în geam, Niciodată să nu spui o dată, Când florile de nu-mă-uita sunt prinse-n ierbar, Niciodată să nu spui o dată Când florile de tei se scutură pe ram, Niciodată să nu spui o dată Când niciodată eu n-am s-o am. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Septembrie 2013, ora 15:09
De la: giovausaro, la data 2013-09-04 03:22:41E ultima romanata,
Daniela
|
|
Fosta membra 9am.ro 3068 mesaje Membru din: 30/04/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 Septembrie 2013, ora 17:23
De la: daniela_, la data 2013-09-04 15:09:40De la: giovausaro, la data 2013-09-04 03:22:41E ultima romanata, Giovica pup si eu Pe sora Daniela Cu tine-as vrea sa beu Pana se-ntoarce Cinderela Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 4 Septembrie 2013, ora 22:08
De la: sandu60, la data 2013-09-04 17:23:20 povestea Cinderelei nu e prea instructiva pai ce sa-nvete lumea din fapta respectiva? fetita-i cam sireata, si neascultatoare, recurge la tertipuri si chiar la vrajitoare. si evident, finalul da multe de gandit, caci nu putea sa-i mearga asa, la infinit. flacaul o gaseste, o abureste-un pic si-apoi ii da papucii.... cu asta s-a sfarsit Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
|
|

pupa mama poetii!
Saruti pe altcineva draga, mai e si doamna, si domnisoara...