Info
x
Romanul s-a nascut poet
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 3 Iulie 2013, ora 15:38
esti printul cacarezelor
si regele flatulentelor !
|
|
Fosta membra 9am.ro 1134 mesaje Membru din: 6/03/2013 |
Postat pe: 3 Iulie 2013, ora 15:41
De la: gabigabi2, la data 2013-07-03 15:38:32esti printul cacarezelor daca zici tu.... dar n-ai cetit coda... ete, na ! iti servesc excact ceea ce meriti. ............ Dar ramai cu poezia, si cu Ponta bot in bot care minte cum baseste ragaie si iar tuseste c-ati facut de poezie o-nteaga economie.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 3 Iulie 2013, ora 15:51
n-am citit-o ptr .ca nu era atunci cind am postat eu !
asa, SI ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
RATAVA 888 mesaje Membru din: 18/02/2013 |
Postat pe: 3 Iulie 2013, ora 16:09
Economisiti poezia,
Strangeti cureaua-n jur de condei, Impartiti forumu'-n trei Subjugand pana si melancolia.
Raporteaza abuz de limbaj
Lasati fluturii sa zboare!
|
|
Fosta membra 9am.ro 4841 mesaje Membru din: 14/12/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 3 Iulie 2013, ora 19:29
De la: -1075-, la data 2013-07-03 15:30:18tusea sanatoasa se calmeaza... Bravo Coca! Frumoase versuri, te reprezinta perfect! Trebuie sa fii foarte apt cognitiv ca sa erupa asemenea inteligenta din tine. Vinovati sun doctorii, pentru ca nu te-au avertizat ca ascultatul manelelor are efecte adverse. Raporteaza abuz de limbaj
"No man is an island entire of itself; every man
is a piece of the continent, a part of the main...
And therefore never send to know for whom
the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
|
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Iulie 2013, ora 22:49
www.youtube.com/watch?v=qDFB4XEDemA
Poezie cu ecou de pian Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Postat pe: 3 Iulie 2013, ora 23:38
Fluturele
de Iulia Hasdeu În cer albăstriu Zboru-i e zglobiu Fluture de aur Fluture ceresc Ce mult îl iubesc Chiar de nu e faur! Aripi argintii Îi dau raze vii Zboară spre hotar; Formă luminoasă Trece bucuroasă Și scânteie iar. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 1134 mesaje Membru din: 6/03/2013 |
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 00:41
De la: Black_Friday, la data 2013-07-03 19:29:43De la: -1075-, la data 2013-07-03 15:30:18tusea sanatoasa se calmeaza... Black, esti mai ignorant ca noaptea, Iar nesimtirea ta "subtila" ... Imi starneste greta . Insa si un strop de mila Si sa nu traiesti frustrat Iata ca m-am indurat Sa-i dedic versificat Unui grobian meschin, Mincinos, si cabotin, Un mirobolant .... Sictir ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 4841 mesaje Membru din: 14/12/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 05:58
De la: -1075-, la data 2013-07-04 00:41:26De la: Black_Friday, la data 2013-07-03 19:29:43De la: -1075-, la data 2013-07-03 15:30:18tusea sanatoasa se calmeaza... Coca, ai uitat sa le bagi pe alea cu "sa moara dujmanii mei" si "am masina de valoare". Ce pot sa spun, daca atat te duce capul? V-ati descoperit toti frustratii talente de poeti, insailandu-va obsesiile cu rime infantile adaugate la coada. Nu va dati seama ca postandu-va imbecilitatile pe topicul asta, langa niste poezii adevarate, va aratati mai pregnant ingustimea mintii....Dar vorba aia, nu poti sa te...in gustul omului, asa ca bagati mare, dovediti-ne ca nu aveti limite! Raporteaza abuz de limbaj
"No man is an island entire of itself; every man
is a piece of the continent, a part of the main...
And therefore never send to know for whom
the bell tolls; it tolls for thee." - John Donne
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 07:02
De la: -1075-, la data 2013-07-04 00:41:26De la: Black_Friday, la data 2013-07-03 19:29:43De la: -1075-, la data 2013-07-03 15:30:18tusea sanatoasa se calmeaza... cine zice ala este ca magaru ' din poveste !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 07:12
Mda...pacat de topicul asta frumos! Nu cred sa-l mai prindem pe Mili pe aici.
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 10:32
Daca nu cer prea mult
de Marin Sorescu - Ce-ai lua cu tine, Daca s-ar pune problema Sa faci zilnic naveta între rai si iad, Ca sa tii niste cursuri? - O carte, o sticla cu vin si-o femeie, Doamne, Daca nu-ti cer prea mult. - Ceri prea mult, îti taiem femeia, Te-ar tine de vorba, Ti-ar împuia capul cu fleacuri Si n-ai avea timp sa-ti pregatesti cursul. - Te implor, taie-mi cartea, O scriu eu, Doamne, daca am lânga mine O sticla de vin si-o femeie. Asta as dori, daca nu cer prea mult. - Ceri prea mult. Ce-ai dori sa iei cu tine, Daca s-ar pune problema Sa faci zilnic naveta între rai si iad, Ca sa tii niste cursuri? - O sticla de vin si-o femeie, Daca nu cer prea mult. - Ai mai cerut asta o data, de ce te încapatânezi, E prea mult, ti-am spus, îti taiem femeia. - Ce tot ai cu ea, ce atâta prigoana? Mai bine taiati-mi vinul, Ma moleseste si n-as mai putea sa-mi pregatesc cursul, Inspirându-ma din ochii iubitei. Tacere, minute lungi, Poate chiar vesnicii, Lasându-mi-se timp pentru uitare. - Ce-ai dori sa iei cu tine, Daca s-ar pune problema Sa faci zilnic naveta între rai si iad, Ca sa tii niste cursuri? - O femeie, Doamne, daca nu cer prea mult. - Ceri prea mult, îti taiem femeia. - Atunci taie-mi mai bine cursurile, Taie-mi iadul si raiul, Ori totul, ori nimic. As face drumul dintre rai si iad degeaba. Cum sa-i sperii si sa-i înfricosez pe pacatosii din iad, Daca n-am femeia, material didactic, sa le-o arat? Cum sa-i înalt pe dreptii din rai, Daca n-am cartea sa le-o talmacesc? Cum sa suport eu drumul si diferentele De temperatura, luminozitate si presiune Dintre rai si iad, Daca n-am vinul sa-mi dea curaj? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 10:36
Actorii
de Marin Sorescu Cei mai dezinvolti - actorii! Cu manecile suflecate Cum stiu ei sa ne traiasca! N-am vazut niciodata un sarut mai perfect Ca al actorilor in actul trei, Cand incep sentimentele sa se clarifice Moartea lor pe scena e atat de naturala, Incat, pe langa perfectiunea ei, Cei de prin cimitire, Mortii adevarati, Morti tragic, odata pentru totdeauna, Parca misca! Iar noi, cei tepeni intr-o singura viata! Nici macar pe-asta n-o stim trai. Vorbim anapoda sau tacem ani in sir, Penibil si inestetic Si nu stim unde dracu sa ne tinem mainile. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 10:39
Capriciu
de Marin Sorescu În fiecare seara Strâng de prin vecini Toate scaunele disponibile Si le citesc versuri. Scaunele sunt foarte receptive La poezie, Daca stii cum sa le asezi. De aceea Eu ma emotionez, Si timp de câteva ore Le povestesc Ce frumos a murit sufletul meu Peste zi. Întâlnirile noastre Sunt de obicei sobre, Fara entuziasme De prisos. În orice caz, Înseamna ca fiecare Ne-am facut datoria, Si putem merge Mai departe. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 10:44
De-a baba oarba
de Marin Sorescu Hai sa credem tot ce spunem, E un joc foarte frumos. Tu sa-mi spui: "Te iubesc" Si eu sa ma bucur copilareste, De parca mi-ai fi daruit un briceag Cu prasele de os. Sa-mi spui curat Tot ce cugeti tu Despre vecini, despre univers Si despre ploaie; Sau sa nu-mi spui nimic Si toate gândurile mele sa deie din cap Ca asa e. Iar eu sa-ti spun: "Pe unghia asta tu ai un lac adânc Si pe toate celelalte câte o mare. Daca misti degetele prin zilele mele, Poti stârni Niagare." Si pâna seara din cuvintele mele Sa creasca o iarba înalta Care sa-si scoata coltul prin cer, În vârf cu pamântul nostru, Ori cu vreo samânta de stea. Si tu sa crezi în iarba mea. S-o crezi pe toata, orbeste. Si eu sa cred în urma ta cu un pas, Cavalereste. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 10:47
Visam si noi
de Marin Sorescu Mai avem înca multe Sa ne spunem, De aceea cadem Pe unde apucam Si-ncepem lacomi Sa vorbim în somn. Cu lucrurile din camera, Ivarele, caloriferul, Carora înca nu le-am spus Nici pe jumatate din ce-ar trebui. Cu mortii care, saracii, Merg înapoi, Cu Dumnezeu, pe apucate, Visam si noi. Pâna dimineata Când se aprinde brusc lumina, Începem sa vorbim Si se întrerupe Comunicarea. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 10:49
VIS
de Marin Sorescu În fata casei în care convietuiesc cu mine însumi Era o agitatie nemaipomenita. Toata omenirea se adunase acolo Si vroia sa treaca prin versurile mele. Eu abia puteam stavili valurile de oameni, Alergam de colo-colo, asudat tot, Si împarteam bonuri de ordine. Erau acolo si paduri, munti si rasarituri de luna: Auzisera ca e vorba de poezii Si venisera din obisnuinta. Ca sa împac si oamenii, si natura, Eu îi alegeam pe cei mai voinici, Îi rugam sa ia în brate, Pe lânga bucuriile si necazurile lor, Un copac sau un munte, Si numai asa le faceam vânt În câte o strofa. Niste femei foarte frumoase Tineau de patru colturi desertul Gobi Si voiau sa mi-l deie cadou. Le-am multumit emotionat si l-am primit, Cu toate ca mai fusesem îndragostit. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 10:52
Vânat
de Marin Sorescu Mi-am adus în atelier stejarul falnic Si l-am spânzurat de un cui Cu coroana în jos. Cerul l-am legat cu un nor În dreptul ferestrei. Sub el, orizontal Am asezat câmpia. De la ciocârlii si prepelite Am pastrat numai câte-o aripa, Celeilalte dându-i drumul sa zboare. Locurile ramase libere pe pereti Le-am umplut cu sentimente, Împuscate de mine în decursul anilor, Cu batai de inima. Acolo unde nu se vede nimic e dragostea Un sentiment mai abstract. În mijlocul atelierului am înaltat un munte De lemn. Problema care se pune acuma E ca pe toate aceste mortaciuni Sa le fac sa zâmbeasca. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 11:03
SHAKESPEARE
de Marin Sorescu Shakespeare a creat lumea în sapte zile. În prima zi a facut cerul, muntii si prapastiile sufletesti În ziua a doua a facut râurile, marile, oceanele Si celelalte sentimente Si le-a dat lui Hamlet, lui Iulius Caesar, lui Antoniu, Cleopatrei si Ofeliei, Lui Othelo si altora, Sa le stapîneasca, ei si urmasii lor, În vecii vecilor. În ziua a treia a strîns toti oamenii Si i-a învatat gusturile: Gustul fericirii, al iubirii, al deznadejdii, Gustul geloziei, al gloriei si asa mai departe, Pâna s-au terminat toate gusturile. Atunci au sosit si niste indivizi care întârziasera. Creatorul i-a mîngâiat pe cap cu compatimire, Si le-a spus ca nu le ramâne decât sa se faca Critici literari Si sa-i conteste opera. Ziua a patra si a cincea le-a rezervat râsului. A dat drumul clovnilor Sa faca tumbe, Si i-a lasat pe regi, pe împarati Si pe alti nefericiti sa se distreze. În ziua a sasea a rezolvat unele probleme administrative: A pus la cale o furtuna, Si l-a învatat pe regele Lear Cum trebuie sa poarte coroana de paie. Mai ramasesera cîteva deseuri de la facerea lumii Si l-a creat pe Richard al III-lea. În ziua a saptea s-a uitat daca mai are ceva de facut. Directorii de teatru-si umplusera pamîntul cu afise, Si Shakespeare s-a gândit ca dupa atâta truda Ar merita sa vada si el un spectacol. Dar mai întâi, fiindca era peste masura de istovit, S-a dus sa moara putin. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 11:33
Sentimentul lânei
de Marin Sorescu Am si sentimentul lânei - Nu stiu de ce-ti spun asta, Probabil ca m-ai intrebat, Mi-ai cerut un inventar al Sentimentelor. Le am pe toate, am sentimentul tuturor Stofelor, si acum îmi dau seama Ca-l am si pe-al Medalionului. Am rămas cu ochii pironiti acolo. El mă sageta. E bine daca-ti poarta de grija. Eu nu prea port de grija - am alte calitati, Dar nu port de grija. N-am timp. Daca mă tii la gât, da. Hai să te descriu, tot trebuie să fac ceva Dar tie-ti sta bine-ntre bijuterii. Trebuie să te descriu o data cu bijuteriile tale. Esti buna pentru arheologii viitorului, Numai camee, paftale, inele, bratari. Imediat as putea localiza secolul si tara. Aurul te iubeste. Sunt gelos. Bijuteriile să mi le descrii tu. Aici trebuie Finete de femeie. Parul tau strâns mă aduna de pe drumuri. Altfel as tot alerga-ncolo si-ncoace Dupa cum filfâie, dupa cum dai din cap. De mult ne tot promitem Să ne scriem din camere alaturate Să ne trimitem scrisori, din ora-n ora, Ca buletinele medicale, Numai ca ale noastre ar fi buletine De sanatate. Ar trebui să se dea din când în când Câte-o stire despre amorul unei perechi, Luate la întâmplare, dar să fie tipica, Asa ca noi... Ori nu te-am intrebat: tu esti tipica? Da? Bine. Sunt linistit. Putem sta de vorba deschis, Ne putem spune toate secretele. Greu mai gasesti astazi O iubire tipica, sanatoasa. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 11:35
De la: Papillon_blanc, la data 2013-07-03 23:38:02Fluturelelibelula mea te-a inspirat bine, nu-i asa? La nickname ma refer
Daniela
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 11:37
SAH
de Marin Sorescu Eu mut o zi alba, El muta o zi neagra. Eu inaintez un vis, El mi-l ia la razboi. El imi ataca plamanii, Eu ma gandesc un an la spital, Fac o combinatie stralucita Si-i castig o zi neagra. El muta o nenorocire Si ma ameninta cu cancerul (Care merge deocamdata in forma de cruce) Dar eu ii pun in fata o carte Si-l silesc sa se retraga. Ii mai castig cateva piese, Dar, uite, jumatate din viata mea E scoasa pe margine. - O sa-ti dau sah si-ti pierzi optimismul, Imi spune el. - Nu-i nimic, glumesc eu, Fac rocada sentimentelor. In spatele meu sotia, copiii, Soarele, luna si ceilalti chibiti Tremura pentru orice miscare a mea. Eu imi aprind o tigara Si continui partida. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 11:47
De la: daniela_, la data 2013-07-04 11:35:08De la: Papillon_blanc, la data 2013-07-03 23:38:02Fluturelelibelula mea te-a inspirat bine, nu-i asa? Cred ca o discutie cu Mihai, care zicea ca l-au invadat fluturii.. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 11:54
Un papagal amuzant
(Nora Iuga) Un papagal amuzant De felul lui Ca altfel n-ai cum sa spui, Zbura el ce zbura, Si apoi se aseza, Si-n oglinda isi spunea: Ce frumoasa-i fata mea! Sunt un papagal istet! Cate o data, bagaret. Stai un pic, Ca sa iti zic Ce faceam cand eram mic Ma jucam, ce ma jucam Una alta, mai zburam Pana cand nu mai stiam, Aooleu, ma rataceam Si unde crezi ca ma trezeam? Intr-un tinut intunecat, Unde nimeni n-a calcat, Si eram tare speriat Asa ca repede-am plecat, S-am cautat, am cautat, Pana cand de casa am dat. Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 11:57
Chiar azi am vazut un interviu cu Nora Iuga si voiam sa-i caut poeziile - cred ca paranormalul e deja normal
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 11:59
La ceasul Eminescu
de Marin Sorescu Bulgare de emotie si depozit de stres, Lasandu-se greu in vazduhul cuvantului, Eminescu a cantarit cu el insusi bucuria si durerea noastra. Bijutier de mare precizie, care se arunca pe sine in balanta. Este ceea ce se scade, cand fericirea ar fi sa ne copleseasca. Este ceea ce se adauga, cand ne lipseste totul. Este ceea ce ne ramane, pururi noua. Opera sa - firul cu plumb in abisul sufletului romanesc. Pe el coboara Fat-Frumos, din lacrima in lacrima. O, fir cu plumb, tu, funie maiastra, Din aripi largi de pajura vibrand, Taind in bezna tainica fereastra, Spre licarirea ultima din gand!... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 12:01
Iluziile
de Marin Sorescu cred in valoarea de schimb a iluziilor ele se scarpina in ureche cu piciorul ele functioneaza mereu pe dos iluziile sunt arma cu care impuscam rasul iluziile sunt foarte amuzante la orele de audienta indruga verzi si uscate si nici nu-ti vine sa crezi ochilor cata credinta pun ele in ele insele Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 12:35
De la: _Ingrid, la data 2013-07-04 11:57:45 ....chiar da
Daniela
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 12:36
De la: _Ingrid, la data 2013-07-04 11:47:02doar ca aia a fost cam de multisor.................................................De la: daniela_, la data 2013-07-04 11:35:08 libelula mea te-a inspirat bine, nu-i asa? Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Postat pe: 4 Iulie 2013, ora 12:38
Un papagal
de TT Un papagal cu ciocu tare Și câteva pene color, A fost numit, din întâmplare, Pe-un post râvnit, de dirijor. Trebuia s-aleagă el cam cine, Din cei ce-aveau dor a cânta, O poate face-așa de bine, Că merită a-l asculta. Ereți, șoimi, vulturi cam o mie, Au fost admiși în cor pe loc, Alături de o ciocârlie, Deja celebră la soroc. Gaina bună gospodină Și corbul meșter avocat, O curcă elegantă, fină, Cu toți, în cor, loc au luat. Timid, canarul, mai din spate, Cântă-ntr-un general fior. Cum locurile-n cor sunt date, Notat: nesatisfăcător. Privind în jur pe fiecare Le spuse-ncet, zâmbind usor: - Nu este nici o supărare. Eu cânt, doar, pentru că mi-e dor ! Morala: Ajuns sus pe nesperate Și luat un pic de val, Nu-și dă seama, din păcate, Că e doar un papagal. Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
|
|

Chiar azi am vazut un interviu cu Nora Iuga si voiam sa-i caut poeziile - cred ca paranormalul e deja normal
....chiar da