Info
x
Romanul s-a nascut poet
|
Fosta membra 9am.ro 939 mesaje Membru din: 4/11/2012 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Noiembrie 2012, ora 11:07
Fontana di Trevi Vestigiile Fontanei si azi sunt idolatrizate, traind sclipirea frumoaselor vestale care pe frontispiciu mai sunt incrustate, sculptate-n Marmora, corole de petale. Impunator Neptun in carul sau de lupta, tras de caluti de mare. Doar unu-i naravas. Cellalt e bland, supus, cu valuri se infrunta. Neptun cu stridentul alunga pe Eol patimas. In stanga-i sta Abundenta, in dreapta Sanatatea, simbolizate in sculpturi celebre, marmorate, basoreliefuri in fantezii, sfidand eternitatea, deasupra-le Agripa, fata cu plete rasfirate. O forfota continua de lume curioasa: Femei, barbati se-aduna fara numar, Sa dea legendei viata, reintoarcerii o sansa, In apele Fontanei arunca o moneda peste umar.
Omul fericit este acela care stăpânește și munca, și dragostea.-Sigmund Freud
Stai departe de oamenii care îți micșorează ambiția. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevărat mari te fac să te simți că și tu poți deveni mare.-Mark Twain
|
|
Fosta membra 9am.ro 16238 mesaje Membru din: 20/03/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Noiembrie 2012, ora 11:47
De la: mili, la data 2012-11-11 11:07:48 Ajungi acolo dupa lunga cautare Si nici nu-ti vine-a crede cand ti-apare credeai c-o stii ?! - ramai fara suflare Si ochii-ti lasa gandu-n prosternare. Astept,visez si stiu:candva Se activeaza si moneda mea. Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
|
|
Postat pe: 11 Noiembrie 2012, ora 12:02
De la: _Ingrid, la data 2012-11-11 11:47:37De la: mili, la data 2012-11-11 11:07:48 De-ar fi sperantele-mpliniri adevarate as arunca monezile - pe toate-. Dar tu nostalgica mai speri si-ncerci sa-ti implinesti un vis: sa te intorci. Raporteaza abuz de limbaj
Stai departe de oamenii care îți micșorează ambiția. Oamenii mici întotdeauna fac asta. Cei cu adevărat mari te fac să te simți că și tu poți deveni mare.-Mark Twain
|
|
Postat pe: 11 Noiembrie 2012, ora 12:04
citeste: monedele( mi se pare mai literar)
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 11 Noiembrie 2012, ora 12:06
De la: mili, la data 2012-11-11 12:02:51De la: _Ingrid, la data 2012-11-11 11:47:37De la: mili, la data 2012-11-11 11:07:48 Daca mai esti acolo, neaparat programeaza-te si la villa Borghese. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 11 Noiembrie 2012, ora 17:36
In dupa-amiaza aceasta am rasfoit o parte a topicului si m-am amuzat copios, chiar am ras.
Sunt talente pe aici cu mult umor, replici spontane si imediate, curgatoare in versuri si ritm. In ordinea spontanietatii, a inspiratiei, a frumoasei versificatii sunt; Daniela, Giova, Sandu,, Doruzletz(venita mai tarziu), las la urma animatoarele importante ale acestui topic a carei flacara au tinut-o aprinsa; Ingrid, Miryam, Doruletz. Cele mai placute tandemuri(replici) le-am avut in ordine cu: Daniela, Ingrid, Miryam, Dorulet, in ultimul timp. A fost o mare placere sa recitesc si o mare destindere. Mi-am dat si raspunsul de ce am revenit a doua oara pe acest topic, pentru placerea de a ne aduce veselie si putine bucurii, de a ne amuza. *********************** iata cate exemple pline de umor: Daniela facea si el cate-o cantare la vreo chermeza sau botez si mai primea ceva mancare un bob de grau, sau de orez... sau de era mai insistent, se prezenta cu mult tupeu la "greierii are talent" si il vedeai pe la teveu apoi scotea urgent un hit precum ca "el nu doarme vara" si-atat ar fi agonisit de nu-i mai ajungea camara ***** sandu tu ai dreptate!...n-am gandit ca poa' s-apara la teveu un pierde-vara ipocrit cu aere de derbedeu la "greierii nu au talent" el trebuia sa se inscrie la muzica e repetent cu-atatea "cri" in melodie Cu hit-ul lui pute sa-nsele doar cateva furnici emancipate ce timpul si-l petrec in cafenele ca sunt de musuroi abandonate ***** Giova Las' furnicuto nu-l baga in seama, El orice comedie o transforma-n drama Succesul meu nu poate sa-l indure Ba chiar mai mult,ar vrea sa mi te fure... Sa vezi cand mi se-ndeplineste visul... O sa vedem si Londra si Parisul. Mereu la baluri si la seri galante, O sa te-mbrac in rochii elegante, Iar el o sa ramaie fara de cuvant Cand o sa vada ...raiul pe pamant... Cand tu vei fi mireasa iar eu mire Razand......nebuni de atata fericire... Sandu tu crezi ca sora furnicuta isi face cu un trubadur iluzii nici daca s-ar afla-n perfuzii nu ar ceda a ei manuta visezi marite greieras si zilnic daca scoti un hit la iarna vei fi azvarlit si luat de atii pe foras *** Daniela STOP !! nu va mai certati...ce acu va bag in fund tot acu" s-o luam pe rand... decat somer, mai bine-un greiere prosper ca astazi chiar si lautarii isi cumpara cate-un Ferrari pe alta parte, el viseaza. ca pana nu se promoveaza, sa bata toata concurenta si sa castige-audienta, nu-l vad prea sus...dar nu poti sti de ce-i in stare un "cri, cri...." refrenul cand o-ncepe-a geme... parca-l si vad c-un premiu Grammy si uite-asa dintr-un hoinar o sa devina mare star. in ce priveste furnicuta, nu stiu daca il tine... punguta s-o plimbe si sa-i ia rochite. ma tem ca o sa-i faca fite... Felicitari tuturor! cate o si un gand prietenesc!Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 3068 mesaje Membru din: 30/04/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 12 Noiembrie 2012, ora 15:22
Acuma vad ca m-am pripit
Scuzat sa-mi fie Greieras Nici SANDY nu a reusit Sa mi te urce pe foras Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2012, ora 15:23
Omar Khayyam Singuratatea omului Să-ți faci puțini prieteni. Din tine nu ieși. Căci prea des falsitatea credința ne-o înfrânge. Când ți se-ntinde-o mână, nainte de-a o strânge, Gândește-te că poate te va lovi-ntr-o zi. Să nu-ți dezvălui taina din suflet celor răi. Nădejdile, ascunse să-ți stea de lumea toată. În zâmbet să te ferici de toți semenii tăi, Nebunilor nu spune durerea niciodată. O, tânăr fără prieteni mai vechi de două zile, Nu te-ngriji de Cerul cu-naltele-i feștile! Puținul să-ți ajungă, și zăvorât în tine, Tăcut contemplă jocul umanelor destine. Pe cei curați la suflet și luminați la minte Neîncetat să-i cauți. Și fugi de tonți și răi. Dacă-ți va da otravă un înțelept, s-o bei - Și-aruncă antidotul, un prost de ți-l întinde. Renume de-ai să capeți, hulit vei fi de vulg. Dar dacă te vei ține departe de mulțime, Uneltitor te-or crede. Cum, Doamne, să mă smulg, Să nu mă știe nimeni și să nu știu de nime? Mai toarnă-mi vinul roșu ca un obraz de fată. Curatul sânge scoate-l din gâturi de ulcioare. Căci, în afara cupe-i, Khayyām azi nu mai are Măcar un singur prieten cu inima curată. Cel care are pâine de astăzi până mâine Și-un strop de apă rece în ciobul său frumos, De ce-ar sluji pe-un altul ce-i este mai prejos? De ce să fie sclavul unui egal cu sine? Când zările din suflet ni-s singura avere, Păstrează-le în taină, ascundele-n tăcere. Atât timp cât ți-s limpezi și văz, și-auz, și grai - Nici ochi și nici ureche, nici limbă să nu ai. Nu știe nimeni taina ascunsă Sus sau Jos. Și nici un ochi nu vede dincolo de cortină. Străini suntem oriunde. Ni-i casa în țărânâ. Bea și termină-odată cu vorbe de prisos! Târzii acum mi-s anii. lubirea pentru tine Mi-a pus în mână cupa cu degetele-i fine. Tu mi-ai ucis căința și mintea îngerește. - Dar timpul, fără milă și roza desfrunzește Puțină apă și puțină pâine Și ochii tăi în umbra parfumată. N-a fost sultan mai fericit vreodată Și nici un cerșetor mai trist ca mine Atâta duioșie la început. De ce? Atâtea dulci alinturi și-atâtea farmece În ochi, în glas, în gesturi apoi. De ce? Și-acum De ce sunt toate ură și lacrimă și fum? Bătrân sunt, dar iubirea m-a prins iar în capcană. Acum buzele tale îmi sunt și vin și cană. Mi-ai umilit mândria și biata rațiune, Mi-ai sfâșiat vestmântul cusut de-nțelepciune. Tu vezi doar aparențe. Un văl ascunde firea. Tu știi de mult aceasta. Dar inima, firava, Tot vrea să mai iubească. Căci ni s-a dat iubirea Așa cum unor plante le-a dat Alah otrava.
|
|
|
|
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2012, ora 15:55
De la: sandu60, la data 2012-11-12 15:22:45Acuma vad ca m-am pripit Ramai atunci un cavaler, un Sandu resemnat, insa boier! Gaseste-ti alta prin oras si ia-ti gandul de la foras! Ineaca-ti oful cu o pe care ti-o dau cu placere! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2012, ora 16:22
Lacrimile (Parodie dupa Lucian Blaga) Napastuit Adam, din vesnicie cand fu izgonit il chinuia mustrarea, pacatul savarsit. Isi cauta iertarea cu rugi fierbinti dar n-avea sa mai vie. Il biciuiau in ochi;lumina, zarea, norii, in suflet tintuita disperarea. El proscrisul, pribeag in lume, ravnea iar Paradisul, si gandurile sumbre ii scuturau fiorii. Cazu rapus cu fata-n jos, in huma. -Stapane, sa nu mai vad, in intuneric du-ma, ia-mi vederea, lumina pe masura! De-a-pururi fie-mi frumoasa ta natura si amintirea Evei, sterse. Indurare! Si-i dete milostivul lacrimi spre uitare. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2012, ora 17:38
De la: mili, la data 2012-11-12 16:22:36 Atat iti dau - tuna inaltul- minte putina, ce sa fac, Sa poti cere iertare Evei, ca ai ramas tot prostanac Raporteaza abuz de limbaj
|
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 12 Noiembrie 2012, ora 21:41
De la: _Ingrid, la data 2012-11-12 17:38:50De la: mili, la data 2012-11-12 16:22:36
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2012, ora 21:52
Sfarsitul toamnei Imbraca toamna haina-i brumarie, cernita-n zarea cenusie cand vantul canta-nmormantarea covorului de frunze, pe cararea ce pasii-mi o ating cu duiosie. Ce sunet straniu fosnetul metalic! In ravasirea lor e toata resemnarea cat dor s-a stins in frunzele acele si cate taine n-au luat cu ele? La fel ca noi isi deapana uitarea. Padurea-i o orchestra dezmembrata in care fluiera o trista simfonie. Acelasi vant turbat copacii ii despoaie cand bate-n ei cu picuri reci de ploaie si-i scutura de frunza aramie. Ce toamna e! O crancena schimbare in agonia ei, crampei de anotimp, cu buze palide si ultimii fiori, saruta razele ivite printre nori un ultim spasm al trecerii prin timp. O, simt cum agonia ei ma doare, intr-un scenariu trist, cum toamna moare! Un tablou plumburiu si sumbru in detalii, in suflet port un doliu ca-n triste funeralii si ravasit m-adun de pe carare. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2012, ora 21:57
De la: mili, la data 2012-11-12 15:55:52De la: sandu60, la data 2012-11-12 15:22:45Acuma vad ca m-am pripit O bere beau, ca orisice barbat Chiar cu placere cand sunt invitat Si-atunci la randu-mi te invit La un vin bun, de vreme invechit resemnare?!...nu cred ca este bine inca mai am sange in vine si adversaru-i redutabil chiar daca-i un greieras valabil in garda sta precum un muschetar si in duel este mai mult decat sprintar Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2012, ora 22:05
De la: mili, la data 2012-11-12 21:52:54
|
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2012, ora 22:23
De la: sandu60, la data 2012-11-12 21:57:22De la: mili, la data 2012-11-12 15:55:52De la: sandu60, la data 2012-11-12 15:22:45Acuma vad ca m-am pripit Asa prietene, imi placi. Deci fii barbat si garda sus! Nicicand sa nu te lasi rapus! Credeam ca vrei sa te retragi. Pentru iubire, pan'la moarte, pentru o cauza adaqnca, un cavaler manusa-si scoate, ridica spada si se bate. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2012, ora 22:43
De la: mili, la data 2012-11-12 22:23:03De la: sandu60, la data 2012-11-12 21:57:22De la: mili, la data 2012-11-12 15:55:52De la: sandu60, la data 2012-11-12 15:22:45Acuma vad ca m-am pripit sa ma retrag?... nu-mi sta in fire! si-apoi furnica nu-i decisa o las intai ca sa transpire si sa o vad cat este de aprinsa doar pentru ea sunt in duel cu greierasul trubadur eu nu stiu a canta ca el dar orice om are cusur Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 4095 mesaje Membru din: 24/10/2011 |
Postat pe: 12 Noiembrie 2012, ora 22:43
De la: mili, la data 2012-11-11 17:36:01In dupa-amiaza aceasta am rasfoit o parte a topicului si m-am amuzat copios, chiar am ras. si eu am stat nu demult, o zi intreaga si-am recitit tot topicul....Si la fel, m-am distrat copios
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2012, ora 22:45
De la: sandu60, la data 2012-11-12 22:43:04De la: mili, la data 2012-11-12 22:23:03De la: sandu60, la data 2012-11-12 21:57:22De la: mili, la data 2012-11-12 15:55:52De la: sandu60, la data 2012-11-12 15:22:45Acuma vad ca m-am pripit
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2012, ora 22:50
De la: mili, la data 2012-11-12 21:52:54 M-am luat cu altele poezia este frumoasa toamna este anotimpul meu preferat.Nu stiu de ce dar am senzatia ca toamna oamenii devin mai buni. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2012, ora 23:03
De la: sandu60, la data 2012-11-12 22:43:04 cand dragostea e mare, nici sexul nu conteaza... dar fac o adaptare: ce daca mai falseaza!? dar vad ca stii prea bine furnica s-o dai gata si parca vad... pe tine ca i se pune pata Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2012, ora 23:06
De la: sandu60, la data 2012-11-12 22:50:41De la: mili, la data 2012-11-12 21:52:54 da... si aplauzele mele pentru Mili !!
|
Postat pe: 12 Noiembrie 2012, ora 23:46
De la: mili, la data 2012-11-12 15:55:52De la: sandu60, la data 2012-11-12 15:22:45Acuma vad ca m-am pripit Sandu ,tu crezi ca-s biet copil Sa il culegi pe un faras?. Eu sar inalt,nu merg tiptil. Sunt GREIERE nu bondaras Pai m-am luptat cu uraganul, stihia aia furioasa. Da,decat sa ma lupt cu tine, Ma lupt cu o bere spumoasa dar daca vrei ia-l pe Milica si va cinstesc cu una mica...
|
Postat pe: 13 Noiembrie 2012, ora 11:45
Detasare
Sunt surmenat si-as vrea sa dorm pe o corabie pierduta-n mare, un resemnat mancand popcorn, insa nu frant de disperare. Nu ma atrage nici o lupta, nicio disputa de idei, dar nu-mi vreau aripa infranta, la vreun popas la tarm, pe chei. Privesc in ochi cu detasare, lumea pestrita, turbulenta, zbaterea ei, o lupta permanenta, platind obolul vietii pieritoare. Nu sunt atras ispitelor, puzderii, nu simt tristete, nu-s apatic, chiar de-as parea un singuratic, dar lumea mea nu-i lumea de mizerii. Ma contopesc cu visuri mai inalte; eu cant iubiri si frumuseti perene, smulg disperari, aduc alean sub gene, un zambet pentru fiecare-n parte. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 13 Noiembrie 2012, ora 14:39
De la: mili, la data 2012-11-13 11:45:14 Detasare
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 13 Noiembrie 2012, ora 14:56
De la: mili, la data 2012-11-13 11:45:14 Detasare ei, da ! tu si Eminescu, la fel de detasati : " traind in cercul vostru strimt norocul va petrece ci eu in lumea mea ma simt nemuritor si rece " ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Noiembrie 2012, ora 17:41
De nu-i iubirea ce eu simt, ce-i oare? Iar dacă-i ea, mă-ntreb ce e iubirea? E-un lucru rău? De ce-i râvnesc rănirea? E-un lucru bun? Atunci de ce mă doare? Cum plâng când cer plăcerea arzătoare? De n-o doresc, la ce-ar servi jelirea? Cum poți atât când nu-ți dau consimțirea, o, rău plăcut, o, moarte-nvietoare?! Iar de consimt, eu plâng pe nedreptate. În barca fără cârmă stau cu plânsu-mi; furtuni pe mare vin să se aștearnă. Ușor de-nvățături, greu de păcate, așa încât nu știu ce vreau eu însumi, mi-i vara frig și ard în plină iarnă. Charles Baudelaire Raporteaza abuz de limbaj
|
|
myriam_bozen 4016 mesaje Membru din: 7/03/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 13 Noiembrie 2012, ora 20:53
Deci baietii au primit intariri !!
Salutari tuturor ...TOAMNA Ești atât de frumoasă Toamnă a sufletului meu , Prind în palmă un strop Din freamătul vântului Presar stropi de gânduri, Și calc pe șoapte de frunze Culorile copacilor îmi alină chipul, Și mă inund în toamna mea. Am cules picături de dor Și le-am amestecat cu cer, Și am obținut un ruginiu fantastic Și visele îmi cad ca o mantie de ploaie. Vântul-mi adie pe buze Unde am ancorat norii pufoși Într-o mare de crizanteme, Și pe jos un covor de frunze moi. Mă acopăr în imensul evantai Al toamnei sufletului meu Unde este loc mereu Cu dragoste le așez pe toate. .............. Versurile nu imi apartin. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Noiembrie 2012, ora 21:40
De la: myriam_bozen, la data 2012-11-13 20:53:05Deci baietii au primit intariri !! .....si tocmai ma pregateam sa te felicit, dar meriti oricum pentru postare si mai ales ca ti-ai amintit de noi.
|
|
Postat pe: 13 Noiembrie 2012, ora 21:41
Aha ,aici erai?
Am fost in iad,am fost in rai,dar nu erai.Acu esti p-un picior de plai,bine ca esti,nu-i nici un bai.Am calarit pe sapte cai si pe toti sapte-i deselai,da, te-am gasit,aici erai....
|
|
|