Info
x
Cine a mai ramas in bucuresti...
|
quasar 73 mesaje Membru din: 7/01/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 05:18
Cine-a mai ramas �n Bucuresti�
Scris de Lucian MINDRUTA S�mb�t�, 13 Septembrie 2008 12:05 Zugravul Are o tigara �n coltul gurii si chef de munca �n coltul �ndepartat al vietii. Tricoul rupt de pe el nu-ti da nici o idee despre onorariul pe care �l va cere la capatul unei zile de spoit �n lene, pe un perete care nu se poate opune sau fugi. Ideile lui s�nt alea din reclama de la bere. Nevoile s�nt cele naturale, si �n multe dintre ele apare si un copac, exact ca �n cazul c�inilor. Viata lui e si ea o reclama: la societatea moderna, care a reusit cumva sa elimine selectia naturala. Acum 30 de mii de ani, zugravul ar fi fost ucis pe loc, dupa primul cerb desenat str�mb �n pestera, la Lascaux. Baba urbana Spre deosebire de sora ei de la sat, baba urbana a vazut multe si stie tot. �si uraste, �n ordine, nora, vecina, vecinul, administratorul, cartierul, orasul. Paradoxal, �si iubeste �nsa tara, chiar daca nu-I poate gasi alte calitati dec�t acelea cu care a ramas din cartea de rom�na, 1955. Baba urbana banuieste ca totul �n jurul ei e facut s-o fure: administratia blocului, compania de gaze, strainul care tocmai a intrat �n hol si se uita suspect la cutiile de scrisori. Asta nu-I face �n nici un fel viata mai buna. Destinul babei e sa moara, iar ea accepta asta si nu se mai ocupa cu absolut nimic. La noi lipsesc cu desav�rsire babele din America , alea care se duc voluntare la ONG-uri, sau alea din Franta, care merg la mitinguri, c�nd nu citesc literatura de st�nga. Babele noastre doar voteaza, maninca mult, birfesc toata lumea si circula gratis cu RATB. Soferul manelist E rapid, pentru ca nu poate fi nimic altceva, �n afara de negustor de droguri sau combinator de terenuri. Cel mai bun lucru din viata lui e motorul, facut de un neamt cu mult mai destept, �nsa soferul nostru nu pare sa sesizeze ironia. �i place sa �mparta: pumni, muzica, opinii. Stie despre tine ca esti prost. Stie ca el e destept, iar viata, �n felul asta, devine foarte simpla. De-aia soferul manelist e cel mai relaxat dintre rom�nii care au ramas �n tara . C�nd te �ntrebi de ce Mazare a pus palmieri la Constanta , raspunsul e limpede pe sosea: pentru ca maimutele erau deja acolo. Si nici n-aveau dusmani naturali. Inginerul A lucrat c�ndva �n cercetare. Revolutia l-a prins la planseta, desen�nd cladiri ur�te, cu speranta ca �ntr-o buna zi va fi lasat sa fie genial. C�nd a fost lasat, a continuat sa fie el �nsusi, cu program clar: Dimineata la 8 la serviciu, la 5 acasa, la 8 la a doua sticla de vin. �nauntrul lui s�nt o multime de bagaje desfacute si lasate asa, �n lipsa de o noua destinatie: literatura SF, poeti optzecisti, doua-trei iubiri, neaparat consumate la Costinesti, cu Radiovacanta undeva �n surdina. Se misca greu printre ele si de-aia e deprimat. Spera sa vina vremuri mai bune, chiar si c�nd apar la orizont, el spera ca o sa-i bata la usa, sa-l ia de m�na p�na �n Germania, unde sigur cineva stie de lucrarea lui de diploma, o revolutie la vremea ei. Bogatul �n ciuda previziunilor optimiste ale telenovelelor, bogatii nu pl�ng. Nu au de ce, nu au c�nd, nu le-a adus aminte secretara. Cei mai multi nu stiu ca s�nt bogati - pentru ca nu se mai masoara �n raport cu tine, ci �n raport cu alti bogati. Chestia asta aduce cu sine o situatie pe care nici psihologul platit cu 200 euro/ora n-o poate rezolva: s�nt bogati cu Mercedes care sufera ca n-au Bugatti. Bogatul rom�n are si o alta problema: nu e bogat dec�t aici. C�nd iese din tara ,e doar ostentativ. Baiatul de club El e �n general fiul celui de mai sus. Ziua lui de munca e noaptea, spaima lui e moartea de plictiseala. Exemplarele cele mai robust rezista fara m�ncare o saptam�na si p�na la doua zile fara paparazzi. Ideile lui s�nt simple: mosule, du-te tu la scoala, daca n-ai bani de distractie! Zilele lui s�nt numarate: le numara presa de scandal si poporul odata cu ea, c�nd scoate din frigider br�nza, la o salata de rosii taiate repede, p�na nu �ncepe Magda la OTV. Toti astia au ramas �n tara. Restul au plecat, si nu �n concediu. Or mai fi si altii, nu stiu, e treaba institutelor sa ne zica. Ce vreau eu sa va spun e altceva: Uitati-va la ei si �ncercati apoi sa va �nchipuiti ca, din marfa asta, trebuie sa facem o natiune. Raporteaza abuz de limbaj
afara este trist si cenusiu.........
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 09:12
In concluzie ,un oras de ciurucuri
|
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 01:25
De la: quasar, la data 2009-01-20 05:18:27Cine-a mai ramas �n Bucuresti�
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Arthemis 390 mesaje Membru din: 11/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 01:41
|
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 01:48
De la: Arthemis, la data 2010-10-04 01:41:59 esti bucuresteanca .....din alta localitate ?
|
Arthemis 390 mesaje Membru din: 11/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 01:52
De la: _KARPOV, la data 2010-10-04 01:48:32De la: Arthemis, la data 2010-10-04 01:41:59 sunt din alta localitate, da' tot nu-mi place sa fiu numita "ciuruc"
|
Postat pe: 4 Octombrie 2010, ora 02:07
De la: Arthemis, la data 2010-10-04 01:52:12De la: _KARPOV, la data 2010-10-04 01:48:32De la: Arthemis, la data 2010-10-04 01:41:59 ...dar nu esti....
|
9am243271 6 mesaje Membru din: 28/10/2010 |
Postat pe: 28 Octombrie 2010, ora 21:27
De la: , la data 2009-01-20 09:12:33 Au ramas cersetorii,hotii de buzunare,prostituatele ,Basescu ,Guvernul Bok ,PDL si opozitia

In concluzie ,un oras de ciurucuri