Info
x
Viata in oras versus viata in mediul rural .
|
Mircov 44 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Arad |
Postat pe: 23 Mai 2009, ora 21:30
In sfirsit cineva care observa ca trebuie sa fi fericit acolo unde traiesti..................., cu diferenta ca nu trebuie sa te crezi mare mahar ca locuiesti acolo...., lucrurile se pot schimba, de aceea nu trebuie sa te unfli in pene sa spui: sunt „orasan„ moama ce tare sunt ..... i-a sa caut ceva inferior, ah da, acela este bineinteles ”taranul” care nu se poate pune cu mine.... ca vezi doamne eu sunt „orasan„ maninc mai bine ca el, sunt mai sanatos, sunt mai cuuuult, am venitul mai mare ca el, sunt mai curat etc. bla bla bla.
In privinta scorului mai pot adauga dar am preferat sa fiu modest, nu schioapata, de fapt reflecta realitatea, intradevar la tara trebuie sa pui „osul la treaba„ nu sa freci menta........asta este, daca esti fericit acolo unde esti inseamna ca ti-ai gasit locul potrivit. |
|
Myself 59 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Zalau |
Postat pe: 24 Mai 2009, ora 19:40
PT. Mircov
`In sfirsit cineva care observa ca trebuie sa fi fericit acolo unde traiesti...` Cred ca n-ai inteles. ACASA nu numai ca esti mare ``mahar``, dar esti stapan!!!:)) si nu cred ca mai conteaza daca esti la tara sau la oras. Cred ca e una din putinele locuri unde te simti bine pentru ca..(cate motive?) nu te cicaleste si nu te controleaza nimeni, tu-ti faci regulile, daca vrei reguli de care abia ai scapat, cand ai ajuns ACASA:)) Mai lasa alea cu scorurile ca e Nul adk Zero, sau nu se face pur si simplu pentru ca nu se poate puncta viata, nici cea de la tara nici cea de la oras. Daca insisti...10 la 10:)) Cu stima si alta data Myself!
Myself
|
|
Myself 59 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Zalau |
Postat pe: 24 Mai 2009, ora 19:51
Pt Mircov
Apropo la ``intradevar la tara trebuie sa pui „osul la treaba„``... Ai citat bine, dar la oras se traieste din aer oare? Ori la oras nu se mai munceste?? Ori la oras platesti si ``aerul?`` (poluarea ...etc. cu siguranta:( Din trandaveala cu siguranta nu!:)) E altul si programul de lucru...total diferit de la oras la tara. Nu mai vreau sa vorbesc de asa zisa...falsa libertate, tot legat de program....ar fi foarte multe, poate atat de multe de spus ca mai bine s-o lasam asa cum e, ca e bine ase:)) Cu stima Myself:)
Myself
|
|
Fosta membra 9am.ro 1086 mesaje Membru din: 7/07/2009 |
Postat pe: 19 Iulie 2009, ora 15:39
viata la oras versus viata la tara....eu as alege viata la tara (sau in orase mici), chiar daca locul de munca ar fi la oras si ar insemna sa fac naveta. mi-as asuma riscul, si probabil ca asta voi face in viitorul apropiat.
avantajele sant multe: aerul curat, ai putin poluat, poti sa iti tii o gradina (deci sa stii ce mananci cand pui ceva pe masa), liniste..... ce iti ofera viata la oras? din punctul meu de vedere, este un singur lucru care ma poate atrage , si anume faptul ca la oras mai poti merge la un teatru, la o opera, la un muzeu....dar se pot rezolva si astea, ca doar s-a inventat masina. in rest: stres, circulatie infernala, aer super poluat, galagie zi si noapte, forfota..... prefer satul de o mie de ori, desi locuiesc la oras, dar m-as muta oricand la sat. plus ca locuintele sant mult mai ieftine. si cu putina investitie, chiar o casa mai veche o poti aranja sa arate foarte bine. iar daca trebe sa fac naveta la locul de munca...asta e. cand ma gandesc ca din orasul in care locuiesc mai sant 50 km pana la arad, pe care ii fac in mai putin de o ora.....iar la bucuresti doar cativa km ii faceam pana la facultate intr-o ora jumate -doua. mersi frumos. mai bine fac naveta intre localitati atunci. sant multe avantaje si dezavantaje, acuma depinde si de fiecare cum s-a obisnuit. cineva care prefera lumea multa, forfota, cluburile, distractiile, va alege clar orasul. cine vrea liniste si pace, cred ca prefera satul. |
|
Fosta membra 9am.ro 101 mesaje Membru din: 9/07/2009 Oras: Fagaras |
Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 09:11
De la: 9am022037, la data 2009-03-26 18:23:31VIATA IN ORAS ESTE MAI VALOROASA PT. MULTELE POSIBILITATI DE AFIRMARE INNUMEROASE DOMENI,COPILUL TAU ARE ACCES LA MULT MAI MULTVE INFORMATI CARE IL VOR AJUTA IN ASIREALIZA VISELE.VIATA LATARA ITI LIMITEAZA ACTIUNILE CHIAR DACA ESTE MAI MULT OXIGEN. Locuiesc la 10 Km de oraº, am toate condiþiile, centralã pe lemne, fântânã cu hidrofor, telefon, internet, tv cablu, aer curat... Eºti "vitregit" de distracþiile nocturne din discoteci sau baruri doar atunci când doreºti sã consumi alcool. În rest, poþi face ce doreºti chiar dacã locuieºti la mai mult de 10 km de oraº.
Administraþia prezidenþialã confirmã faptul cã noþiunile de „pãsãricã” ºi „þigancã împuþitã” aparþin exclusiv preºedintelui Bãsescu ºi folosirea acestora nu reprezintã un abuz de limbaj.
|
|
MedeeaM 11 mesaje Membru din: 16/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Iulie 2009, ora 14:42
Eu prefer viata la oras dintr-un motiv foarte simplu, imi place agitatia, aglomeratia, forfota, rapiditatea si schimbarile dese de situatie pe care doar viata la oras ti le poate oferii. Sigur ca este frumos si in mediul rural, dar pentru mine o saptamana pe an pentru odihna este de ajuns. Si nu este vorba de conditii pentru ca in ziua de azi conditii sunt peste tot, exceptand unele locuri uitate de lume unde nu exista nici macar electricitate. Da, exista si astfel de locuri, dar cei care locuiesc acolo nu stiu cum e sa traiesti altfel si sunt obisnuiti si poate chiar fericiti sa traiasca asa cum o fac de cand s-au nascut. Mai greu si de neconceput ar fi pentru cei obisnuit cu toate facilitatile de care dispunem in ziua de azi. Oricum, nu cred ca as rezista mai mult de cateva zile fara agitatia din Bucuresti. Imi place si ma face sa ma simt activa.
|
|
ionescucostica53 29 mesaje Membru din: 26/07/2009 Oras: Caracal |
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 23:49
nu stiu cat de ieftin poate fii sa traiesti intrun satuc din apropierea bucurestiului , unde lucrezi , cat costa locuinta ?? naveta cu ce o faci ????etc. etc... apoi la tara cum zicea cineva este de munca daca nu ai doar casa si atat in provincie este altceva pretul unei case in mediul rural fata de oras este semnificativ mai mic , din diferenta poti sa iti cumperi o masina cu care sa faci naveta asta daca nu ai alt mijloc de transport mai rentabil eu am inceput cu o masina mica mica ca nu aveam un program fix un 15 30 de km nu este chear rau si in plus este liniste aer curat cresc animale cultiv diferite legume si nu am rata mare la banca pe un credit ipotecar .
doar eu si prazul
|
|
floarebernad_yahoo_com 20 mesaje Membru din: 1/05/2009 Oras: Oradea |
Postat pe: 11 August 2009, ora 22:38
Ai mare dreptate. Nu se compara . La tara esti mai liber, chiar si spatul iti da aceasta senzatie, poti trai in comuniune cu natura, ceea ce este splendid.Sa te trezesti ascultand ciripit vesel, sa respiri aer proaspat, sa fii mangaiat de parfumul florilor, sa-ti scalzi privirea in gradina plina de roade;sa poti avea somn linistit, reconfortant. Ai tot confortul de la oras , dar e altceva, mult mai benefic fizic si spiritual.
Bernad Floare
|
|
|
|
|
9am129898 7 mesaje Membru din: 6/09/2009 |
Postat pe: 30 Septembrie 2009, ora 14:26
ai dreptate. m-am mutat la tara din motive de sanatate si acum se roaga copiiisa ma intorc la oras dar ii refuz constant.am camara vesnic plina , ousoare proaspete vara-iarnade gustul carniide pasare nu mai spun ca nu se compara cu pompatiiaia din magazin.e bine la tara dar sa nu fii nevoit sa mergi la munca .nu gasesti un loc ieftin si aproape de oras ca sa poti face naveta.daca iti place sa muncesti pamantul ai si satisfactii si burta plina.
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 01:10
De la: 9am129898, la data 2009-09-30 14:26:38ai dreptate. m-am mutat la tara din motive de sanatate si acum se roaga copiiisa ma intorc la oras dar ii refuz constant.am camara vesnic plina , ousoare proaspete vara-iarnade gustul carniide pasare nu mai spun ca nu se compara cu pompatiiaia din magazin.e bine la tara dar sa nu fii nevoit sa mergi la munca .nu gasesti un loc ieftin si aproape de oras ca sa poti face naveta.daca iti place sa muncesti pamantul ai si satisfactii si burta plina.Dar venitul principal de unde il ai. Ca daca il faci dintr-o curte, chiar mare, muncesti pina ramii anchilozat chiar inainte de 70 ani.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 12:13
Si eu m-am mutat dintr-un ors mare si fac naveta cu lucrul si ma felicit pentru alegerea facuta!.Cue nui place munca, mai bine prefera sa ste la oras si sa moara de foame saua sa se milogeasca la autoritati!Fratilor daca nu punem mana sa muncim vom ajunge avortonii EUROPEI
|
|
9am129898 7 mesaje Membru din: 6/09/2009 |
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 12:53
am pensia de cateva sute .din care imi cumpar painea si platesc utilitatile . medicamentele mi le cumpara copiii .
oua , carne si legume am in curte .ptr muncile grele platesc un om .adica ptr sapa la porumb si facut vaduri .plivitul si udatul le pot face si eu . |
|
rodicatheo 4 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 30 Octombrie 2009, ora 20:38
Nici nu stiti ce pierdeti!
Viata la tara este minunaata.Sunt orseanca get beget si iubesc viata la tara.In urma cu 10 ani mi-am cumparat o casa de vacanta la 40 de km de Bucuresti dehh era la moda am luat-o pt copii sa poata sa respire aer curat Pt inceput in primii ani ne faceam doar vacantele si sfarsitul de saptamana.era oaza noastra de fericire ,aer curat ,flori , brazi am plantat de toate am muncit din greu.Incet incet ne-am facut confortul de oras cu tot ce am visat.Toata munca noastra si economiile le am bagat in casa si in terenul de 2000 de mp.Cele mai frumoase clipe si zile aici le avem.,gratare cu berici in curte cu prietenii nostrii si cu prietenii copiilor.Am renuntat la Bucuresti stam aici cu totii si facem naveta cu masina la facultate la servici, apartamentul il folosim ca hotel cand e nevoie ramanem peste noapte acolo.Cand vi obosit dupa o zi de munca si intri in curte si vezi verdeata din curte cu flori si animalele care se bucura ca te ai intors acasa,cainii se bucura, pisicutele se alinta nu exista bucurie mai mare Si in alta ordine de idei oamenii de la tara sunt cu mai mult bun simt, te simti mai bine uneori cu vecini ca ei decat infatuatii de la oras ...desi suntem din capitala si cu scoli inalte mai bine ne simtim aici cu localnicii ,sunt mai umani Daca ai bun simt si te integrezi in comunitatea lor te accepta si chiar te iubesc. |
|
Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 05:11
De la: rodicatheo, la data 2009-10-30 20:38:25Nici nu stiti ce pierdeti!Am avut o strabunica care a murit cu miinile anchilozate de munca la tara si apa rece. Taica-meu s-a oprit la timp, la bloc. Eu nu am apa calda la bloc, am instant, si am tendinta. Deci cine munceste mult cu miinile si in frig o poate incurca spre batrinete. Daca am avea clima mai calda ar fi bine. Sa nu uitam ca orasele cu blocuri sint mai mult in clima cu frig. Deci sa tinem cont de niste realitati.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 31 Octombrie 2009, ora 05:12
De la: 9am129898, la data 2009-10-30 12:53:21am pensia de cateva sute .din care imi cumpar painea si platesc utilitatile . medicamentele mi le cumpara copiii .Asa mai merge. Un venit cit de mic te fereste de rele la curte.
|
|
pascu08_yahoo_com 1522 mesaje Membru din: 26/07/2009 |
Postat pe: 1 Noiembrie 2009, ora 20:10
Viata la tara este idilica ce ne facem cu sistemul ce nu ajuta cu nimc dezvoltarea satelor . micile localitati cu greu supravietuiesc din agricultura mina de lucru este inbatrinita .// asistenta sociala ioc/ drumuri ioc/ invatamint ioc /ceva batrini ce au pensii din industrie o duc mai bine restul cum se descurca/ poate tovu sa propuna un referendum pentru bunele taranului roman./
|
|
Postat pe: 2 Noiembrie 2009, ora 16:36
Idilica, idilica, nu spune nimeni ca nu.
Dar in perioada rece, care e de 8 luni, octombrie-aprilie, se consuma de vreo 3-10 ori mai multa caldura in calorii ptr incalzitul aceleiasi unitati de suprafata locativa. Trebuie sa incalzesti doar o camaruta daca nu ai finante.
|
|
Elyela 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Decembrie 2009, ora 12:52
Ce sa spun, ca sa nu vorbesc in maxime despre Romania, nu s-ar potrivi toate si ar trebui modificate stricandu-le farmecul.
Am crescut la "tara" adica in provincie (si ce..) acum locuiesc in mediu urban acest fapt nu insemna ca sunt net superioara celor din satul in care m-am nascut, Eu stiu cel mai bine ce insemna viata la tara si ce responsabilitati implica. Nu pot sa dau cu pietre in ai mei, nu pentru ca m-am nascut acolo ci pentru ca stiu cat muncesc oamenii aceia si ca au nevoie de respect pentru faptul ca ne asigura noua orasenilor painea. Cand mergi in pietele Bucurestene e adevarat ca nu cumperi legume, fructe , produse lactate direct de la producator, dar vina o poarta tot orasul care a invatat sa speculeze munca taranilor. Daca ai timp liber parca ai vrea sa mergi la o "gura" de are curat ce-ti purifica plamanii pana la ultima alveola.Simtiti lipsa acuta de oxigen din centrul orasului frumos iluminat seara, pentru asta fugim cu totii la munte, la tara sau dupa posibilitati la tratamente sa scapam de efectul de sera oferit de oras. Foarte adevarat cele mai multe localitati nu dispun de o retea de apa potabila, de aceea exista mortaliatate infantila, nu cautam vinovati pentru ca si noi suntem o parte din tara asta si ne-am invinovati singuri. Si cate diferente sunt intre aceste doua medii si stiluri de viata. Asadar sa nu ne blazam dragi oraseni, suntem mai palizi decat un provincial. Cand am concediu prefer sa merg sa respir si sa ma bucur de natura si mai ales sa vad campurile (granarele) tarii in diferite stadii de pregatire. Cine spune ca a uitat cum este sa simti mirosul fanului prospat cosit si sa-ti asculti padurea vara, inseamna ca minte. Eu nu voi uita niciodata, nu am cum face parte din mine. Va salut cu respect dragi romani. |
|
9am4755 7 mesaje Membru din: 8/03/2009 |
Postat pe: 2 Ianuarie 2010, ora 10:20
Eu cred ca viata la tara este sanatosa si interesanta.Numai ca la tara ori ai un castig bunicel ca sa nu ai nevoie sa cresti multe animale sau sa muncesti mult pamant (asta in cazul in care esti mai in varsta),ori pui osul la treaba.Sa stii ca poti trai la tara ,sa spunem ca poti fi fermier,sa ai o casa frumoasa cu tot comfortul (sau poate mai mult)decat un biet orasean de la bloc,poti sa mirosi frumos,poti sa fii informat,poti daca si vrei asta.Dar cei care au parasit satele in urma cu cateva zeci de ani migrand spre oras,au devenit "oraseni"comozi ca sa nu spun lenesi si se multumesc cu traiul intr-un apartament in aer,cu zgomotul de deasupra si de peste tot,cu inundatia vecinului etc.Eu am casa si la oras,dar in urma cu ani,mi-am renovat casa parinteasca si foarte mult timp mi-l petrec la tara unde ma bucur de pomi,iarba si flori.Imi cresc si pasari si o caprita.Casa de la oras (nu la bloc)va ramane fiului meu pe care am grija sa-l responsabilizez si in legatura cu mostenirea de la tara.Cred ca asa ar fi trebuit sa facem cu totii.Asa nu s-ar fi pierdut multe valori.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
nostalgicu 59 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 12:36
La multi ani 2010!
Vizitand site-urile de imobiliare, preturile caselor de la tara nu sunt neaparat mai mici decat la oras. La tara este mai frumos pentru ca e mai liniste si mai aproape de natura; in schimb lipsesc foarte multe utilitati, de la apa curenta si canalizare la asistenta medicala si multe altele care nu-mi vin in minte. Ideal ar fi sa ai o casa la oras unde sa iti icastigi existenta, si o casa de vacanta la tara, unde sa-ti petreci concediul. Dar - vremurile nu tin cu noi! Raporteaza abuz de limbaj |
|
albatros 5 mesaje Membru din: 31/10/2009 |
Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 13:17
Nu demult, s-a intamplat intr-un mare oras din SUA, ca a fost o pana de curent si a ramas orasul in bezna cateva ore. In aceasta perioada foarte multi locuitori au inceput sa dea telefoane la institutiile guvernamentale pentru a sesiza faptul ca cerul arata foarte ciudat. Explicatia consta in faptul ca acesti oameni au avut parte de o viata nocturna in orasul lor, cu toate frumusetile luminilor si reclamelor stralucitoare. In aceste conditii, de maxima luminozitate artificiala, oamenii respectivi n-au avut cum sa vada bolta cereasca pe timpul noptii. Cand a fost pana de curent, acesti oameni au vazut pentru prima data in viata lor bolta instelata. Nu-i asa ca este amuzant?
Un pic de cultura ne-ar trebui! Sau macar sa aplicam in practica ce am vazut prin tarile europene, unde satele lor arata cu totul altfel. Nici nu stiu daca mai pot fi denumite sate sau comune. Asezarile lor pot fi considerate mici cartiere rezidentiale ale unui oras virtual. In concluzie, a locui intr-o localitate, departe de orasul unde muncesti este o alegere cat se poate de benefica, iar in tarile civilizate este o chestiune de normalitate. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Nr4 134 mesaje Membru din: 4/08/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 Februarie 2010, ora 02:04
De la: albatros, la data 2010-02-02 13:17:23Nu demult, s-a intamplat intr-un mare oras din SUA, ca a fost o pana de curent si a ramas orasul in bezna cateva ore. In aceasta perioada foarte multi locuitori au inceput sa dea telefoane la institutiile guvernamentale pentru a sesiza faptul ca cerul arata foarte ciudat. Explicatia consta in faptul ca acesti oameni au avut parte de o viata nocturna in orasul lor, cu toate frumusetile luminilor si reclamelor stralucitoare. In aceste conditii, de maxima luminozitate artificiala, oamenii respectivi n-au avut cum sa vada bolta cereasca pe timpul noptii. Cand a fost pana de curent, acesti oameni au vazut pentru prima data in viata lor bolta instelata. Nu-i asa ca este amuzant? si sa renunt la veceul din fundul curtii ? sau te pomenesti ca imi faci si baie si ma pui sa ma spal zilnic pe tot corpul sa ma ia raceala? potoleste-te bre.. i-ati orasul la tine si lasa-ma pe mine cu ale mele.. acu ma duc repede ca iar o intrat porcu in casa.. Raporteaza abuz de limbaj |
|
stejerean_vasile 672 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bistrita |
Postat pe: 23 Februarie 2010, ora 02:16
De la: albatros, la data 2010-02-02 13:17:23Nu demult, s-a intamplat intr-un mare oras din SUA, ca a fost o pana de curent si a ramas orasul in bezna cateva ore. In aceasta perioada foarte multi locuitori au inceput sa dea telefoane la institutiile guvernamentale pentru a sesiza faptul ca cerul arata foarte ciudat. Explicatia consta in faptul ca acesti oameni au avut parte de o viata nocturna in orasul lor, cu toate frumusetile luminilor si reclamelor stralucitoare. In aceste conditii, de maxima luminozitate artificiala, oamenii respectivi n-au avut cum sa vada bolta cereasca pe timpul noptii. Cand a fost pana de curent, acesti oameni au vazut pentru prima data in viata lor bolta instelata. Nu-i asa ca este amuzant? nu prea inteleg logica!?! deci ori au fost aia fericiti ca au vazut cerul, ori ca au un oras modern?
Raporteaza abuz de limbaj
Omerta Vision
|
|
ionescucostica53 29 mesaje Membru din: 26/07/2009 Oras: Caracal |
Postat pe: 23 Februarie 2010, ora 17:36
chear este grav daca nu ai inteles
Raporteaza abuz de limbaj
doar eu si prazul
|
|
Fosta membra 9am.ro 5843 mesaje Membru din: 6/05/2009 |
Postat pe: 23 Februarie 2010, ora 19:33
De la: ionescucostica53, la data 2010-02-23 17:36:04 care masina
|
iulian_sandu 1 mesaj Membru din: 2/06/2010 |
Postat pe: 2 Iunie 2010, ora 16:12
daca valoarea vietii la oras este direct proportionala cu modul tau de a scrie, atunci...
Sa va vad la iarna cu intretinerea boc-basista. Accesul la informatie nu mai este o problema, s-a inventat internetul, cablul tv, etc si la tara.
|
Postat pe: 3 Iunie 2010, ora 16:41
De la: iulian_sandu, la data 2010-06-02 16:12:27daca valoarea vietii la oras este direct proportionala cu modul tau de a scrie, atunci... Aici ai dreptate. Niste nenorociti, au prins ideea de a exploata omul de la bloc, la maxim. Si au facut-o si o mai fac. La curte ai mai multe posibilitati sa eviti asta. Dar atentie, vine impozitul. Lacomii care au generat marirea pretului energiei, sint cu ochii pe voi. Traiasca vara. Trepideaza indivizii, ca le scade venitul. Vor sa bage caldura si vara. E escrocherie de tip comunistoid. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|

Viata la tara este idilica ce ne facem cu sistemul ce nu ajuta cu nimc dezvoltarea satelor . micile localitati cu greu supravietuiesc din agricultura mina de lucru este inbatrinita .// asistenta sociala ioc/ drumuri ioc/ invatamint ioc /ceva batrini ce au pensii din industrie o duc mai bine restul cum se descurca/ poate tovu sa propuna un referendum pentru bunele taranului roman./
deci ori au fost aia fericiti ca au vazut cerul, ori ca au un oras modern?