Info
x
Initiativa lui basescu
|
Fosta membra 9am.ro 293 mesaje Membru din: 13/01/2009 |
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 18:39
De la: stejerean_vasile, la data 2009-02-01 14:54:16Suntem intr-o piata comuna, ceea ce sa recunoastem ne-a ajutat la dezvoltarea noastra autohtona. Sa ne gandim bine, politicienii ne spun ca e bine sa vindem Petromul la straini... dar e bine sa ne consumam produsele romanesti. Suna cam machiavelic... Este f bine sa consumam produsele romanesti mai ales in situatia actuala, asta pune economia in miscare, este o prostie sa facem doar comert, se stie f bine ca daca nu ne vindem produsele nu vom avea cu ce cumpara, nu vom avea locuri de munca, vor da faliment toate societatile a caror produse nu se vand. Si iata de ce: Romania nu este mare producatoare de nimic, doar alcool, Toate celelalte ramuri ale economiei sunt slab dezvoltate ne aprovizionam in special din strainatate pt ca cumparind cantitati mari optinem reduceri considerabile.Aici e problema> ca aceasta economie sa functioneze corect ar trebui ca Romania sa-si consume productia interna si sa faca importuri doar pentru produsele pe care nu le avem sau care nu sunt suficiente pe piata. In acest mod, ne dezvoltam pe noi nu economia altor state, se echilibreaza piata interna, nu mai cresc preturile numai pe baza zvonurilor. In situatii de criza ca aceasta, ingradirea importurilor este necesara. Producatorii interni vor scadea preturile atat cat le va permite buzunarul romanilor, in plus avem si sansa sa vindem afara, sa facem exporturi, asa functioneaza cel mai bine o economie, cand toate mecanismele sunt puse in miscare. Nu putem face asta fara stimularea consumului intern de produse romanesti. Asta ar fi bine sa inteleaga fiecare cetatean al Romaniei, asa cum au inteles cetatenii altor tari. In situatia actuala asta ne-ar salva pentru ca: celelalte tari ale europei si a lumii, mari producatoare de orice, mai eles China, vor fi lovite mai rau decat noi de recesiune. Romania ar putea frofita la momentul oportun de achizitionarea de tehnologie de ultima generatie la preturi mici dar nu va putea face asta daca propria economie va fi in colaps. ACEASTA AR FI SANSA NOASTRA CEA URIASA. AR FI BINE SA NU O PIERDEM. Raporteaza abuz de limbaj |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 19:04
Produsele rominesti nu sint protejate fiindca s-a exagerat cu protectionismul in perioada comunista. Dar sa reziste atitea firme rominesti in conditii destul de vitrege de existenta, eu ma mir cum de mai avem domeniu particular. O firma la inceput este ca un copil mic. La noi parca se doreste disparitia acestui domeniu partcular.
Sa nu uitam ca activitatile particulare diverse sint cel mai puternic factor de scoatere din derapajul crizei, care inca nu s-a declansat. Din cite se poate vedea viata are o diversitate uluitoare, iar activitatile umane fac parte din viata. Foarte curind se va vedea cine are potential de dezvoltare a tarii, si acest lucru sigur nu il au firmele straine, au dovedit ca nu au. Dar daca nu avem deschidere ptr schimburi cu cit mai multi factori economici externi, iar se ajunge la protectionisme prost intelese, de tip ev mediu. Chestia cu patriotismul, sa consumi ceea ce produci in tara este bine, dar nu este de ajuns, trebuiesc schimburi puternice cu exteriorul. Toate tarile care noi le luam drept modele sint un reflex al unei doctrine de hulire a cestei tari care chiar a dat rezultate, dar asta nu inseamna ca este real. Parerea mea este ca toate "modelele" care se tot arunca in fata noastra vor intra in criza mai rau decit s-ar putea sa fie la noi. Consumul intern de tip protectionist exagerat cum a fost in comunism, de multe ori aduce semnale false de tip "muschi dezvoltati la sala de sport", dar cind e sa pui mina pe mouse vezi ca este foarte greu.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 440 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 19:57
De la: victoriabar, la data 2009-02-02 18:39:34Care produse romanesti?Ca sa consumam ceva,nu trebuie sa si producem?De la: stejerean_vasile, la data 2009-02-01 14:54:16Suntem intr-o piata comuna, ceea ce sa recunoastem ne-a ajutat la dezvoltarea noastra autohtona. Sa ne gandim bine, politicienii ne spun ca e bine sa vindem Petromul la straini... dar e bine sa ne consumam produsele romanesti. Suna cam machiavelic... |
|
obliografic 1094 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 20:57
De la: Unkle, la data 2008-11-18 10:21:30Ce parere aveti de initiativa lui Basescu? 'De maine, va asigur, voi merge cu o masina Dacia si voi cumpara doar produse romanesti'. Dear Mr. Radu D. We have received and analyzed your complain letter regarding the "greierashi" issue on Renault Megane cars. Unfortunately, we were unable to find this term (greierashi) in our databases and we kindly ask you to send to us more detailed specification about. Also, please be so kind to translate in English the following expressions: "bagamiash ##la in mashina voastra", "nenorocitilor, sinteti nishte hotzi" and "ma pi## pe el de servis reno". Sincerely yours, Michel Mouton Customer Service Representative 414 Avenue Miramax, DC668, Douai, France
CELUI MAI BUN PRIETEN
Cand tu razi, rad si eu.
Cand tu privesti soarele,simt si eu caldura lui.
Cand tu plangi, plang si eu.
Cand tu hotarasti sa lupti,lupt si eu.
Cand tu te arunci in cap...
O sa imi fie tare dor de tine , DESTEPTULE!
|
|
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 21:27
De la: obliografic, la data 2009-02-02 20:57:46De la: Unkle, la data 2008-11-18 10:21:30Ce parere aveti de initiativa lui Basescu? 'De maine, va asigur, voi merge cu o masina Dacia si voi cumpara doar produse romanesti'.
|
|
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 21:27
De la: obliografic, la data 2009-02-02 20:57:46De la: Unkle, la data 2008-11-18 10:21:30Ce parere aveti de initiativa lui Basescu? 'De maine, va asigur, voi merge cu o masina Dacia si voi cumpara doar produse romanesti'.
|
|
Fosta membra 9am.ro 293 mesaje Membru din: 13/01/2009 |
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 14:35
De la: nastasemihail, la data 2009-02-02 19:04:24Produsele rominesti nu sint protejate fiindca s-a exagerat cu protectionismul in perioada comunista. Dar sa reziste atitea firme rominesti in conditii destul de vitrege de existenta, eu ma mir cum de mai avem domeniu particular. O firma la inceput este ca un copil mic. La noi parca se doreste disparitia acestui domeniu partcular. este adevarat ce spui, acelasi lucru l-am spus si eu cu alte cuvinte dar nu putem dezvolta firmele romanesti numai prin schimburi externe, aceste schimburi trebuie facute cu cap si nu prin protectionism exagerat, nimeni nu cere asta. Da, aceste tari vor avea de suferit mai mult ca noi, tocmai din asta ar trebui sa profitam. Nu modele vrem, eu am dat un exemplu care e valabil si pt alte tari, noi nu ne stim proteja deloc, ei se protejaza incepand cu omul de rand si terminand cu politicianul. La noi mai incape inca multa munca pana sa avem muschii dezvoltati. Nu pot sa nu te intreb insa ce ai avea de schimbat cu exteriorul daca noi deja reducem activitatile in orice domeniu, numai pe baza zvonurilor, fara sa mai intreb ce te face sa crezi ca vei trece prin criza fara sa fii afectat numai pe acest considerent ca nu crezi ca acel reflex e real. S-ar putea insa sa avem si un real noroc cu romanii care doresc sa se intoarca din SUA si care spun ca vor investi in agricultura romaneasca. |
|
Fosta membra 9am.ro 1 mesaj Membru din: 5/02/2009 |
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 20:27
Ce sa facem , fratzilor , daca ne scoate din casa ,de buna voie si nesiliti de nimeni ,ne calcam in picioare si mergem pe jos zeci de kilometri , din cauza blocajului rutier .....ce anume? Un brad construit din fier
din decorurile caruia -spice de grau printre altele-mai lipseau doar secera si ciocanul, ei da, acesta este un motiv serios! Nu faptul ca guvernantii abuzeaza de noi toti luand niste salarii total nejustificate , nu acest lucru ar trebui sa ne scoata in strada? SA FIE PLATITI IN FUNCTIE DE REALIZARI SI COMPETENTA ! Atunci sa vdm cine mai candideaza!? Dar si legi bune daca ar fi .... cine sa le aplice ? Daca d-l Basescu ar putea convinge sau chiar obliga pe toti palavragii( parlamentarii) pe toti senilii (senatorii)si pe cei ce s-ar mai gasi prin acea "zona rau famata" sa circule cu dacii si sa consume produse romanesti .........asta da initiativa ! |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 1113 mesaje Membru din: 7/01/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Ianuarie 2013, ora 00:49
Raporteaza abuz de limbaj
Anubis
|
|
Fosta membra 9am.ro 1113 mesaje Membru din: 7/01/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Ianuarie 2013, ora 00:50