back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Blocuri noi vs blocuri vechi !

Pagini: << 1 2 Sari la pagina:

9am207847

8 mesaje
Postat pe: 3 Iulie 2010, ora 09:29

De la: sorin_calo, la data 2008-11-13 14:51:07Salve! Voi ce ati alege intre blocurile noi care, in cele mai multe cazuri sant incerte calitativ, fara contracte ferme cu furnizori de gaze, apa, energie... dar sant spatioase, curate, etc si blocurile vechi, destul de sanatoase, in oras si nu la 2 ore in trafic dus si 3 la intors dar cu camere mici, comuniste...?
Blocurile vechi au o normade siguranta,cele noi ,nici documentatie,nici garantie!

9am189468

7 mesaje
Postat pe: 31 Iulie 2010, ora 12:41

"... nea mihaieeeeee ... in '77 nici nu se stia de Mercali si inca lucra cu o scara profesionista ... adica RICHTER ... asa cum stie oricine cutremurul din ''77 a fost de 7,2 pe scara Richter ceea ce corespunde cu 10 pe scara Mercali ... nu ar strica sa vezi diferentele dintre Richter si Mercali ...

www.geography-site.co.uk/pages/physical/earth/richt.html

... scara Mercali nu este o scara profesionala de calcul ... e o chestie aproximativa ... iar asigurarea ca la Arad nu e risc seisimic e ca si asigurarile pe care le aveau cei din Dorohoi ca ei nu pot fi inundati ... "

Marco, eu pot sa-ti spun doar ce scrie pe certificatul ala si da, am cautat si eu pe net corespondenta. Certificatul ala e eliberat de firma care a proiectat structura de rezistenta a blocului si zice asa "calculul structurii de rezistenta s-a realizat in conformitate cu normativul P100-06 pentru o acceleratie seismica a terenului de ag=0,6 g si o perioada de colt Tc=0,7 secunde. Aceasta corespunde unei intensitati a cutremurului VII pe scara Mercalli."

Stiu ca nimeni si nimic nu e sigur 100%, da faptul ca au luat in calcul si asta ma linisteste putin si din cate stiu eu in 1977 in Arad nu au fost pagube consistente. Cred ca nu e totuna sa fii in Arad sau in Bucuresti, Vrancea, etc.

Raporteaza abuz de limbaj
9am189468

7 mesaje
Postat pe: 31 Iulie 2010, ora 12:47

Marco, m-am uitat putin si peste link-ul dat de tine si nu mi se pare putin 6,1 pe scara Richter ca si echivalenta, asta pentru Arad ma refer. Asa stiam si eu din sapaturile pe net ca echivaleaza cam cu 6 grade pe scara Richter.

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 31 Iulie 2010, ora 15:42

De la: 9am207847, la data 2010-07-03 09:29:00
De la: sorin_calo, la data 2008-11-13 14:51:07Salve! Voi ce ati alege intre blocurile noi care, in cele mai multe cazuri sant incerte calitativ, fara contracte ferme cu furnizori de gaze, apa, energie... dar sant spatioase, curate, etc si blocurile vechi, destul de sanatoase, in oras si nu la 2 ore in trafic dus si 3 la intors dar cu camere mici, comuniste...?
Blocurile vechi au o normade siguranta,cele noi ,nici documentatie,nici garantie!

Este o smecherie. In mod normal garantia trebuie sa fie f multi ani.
Betonul armat e f rezistent in timp.
Acum se lucreaza ca in tarile subdezvoltate. Dar nu peste tot.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gerard

1100 mesaje
Postat pe: 1 August 2010, ora 10:42

De la: nastasemihail, la data 2010-07-31 15:42:49
De la: 9am207847, la data 2010-07-03 09:29:00

Este o smecherie. In mod normal garantia trebuie sa fie f multi ani.
Betonul armat e f rezistent in timp.
Acum se lucreaza ca in tarile subdezvoltate. Dar nu peste tot.

9am189468

7 mesaje
Postat pe: 3 August 2010, ora 16:42

Eu am garantie 2 ani la tot, de la cabluri, la pereti, istalatii, centrala, clima, usa, etc. Pana acum nu am avut probleme. Sper ca nici de acum inainte.

9am189468

7 mesaje
Postat pe: 6 August 2010, ora 17:07

Blocul in care stau are peretii din caramida de 25 de centimetrii si pe exterior mai are polistiren de 10 cm si apoi tencuiala. Peretele exterior e de 40 de centimetri.

Eu inainte sincer nu m-am simtit in siguranta in blocul vechi si va spun de ce, pentru ca dupa Revolutie fiecare a spart si a mutat pereti dupa cum le-a taiat capul si nu au cerut nicaieri vre-o autorizatie asa ca nu is convinsa ca blocul ala rezista la un cutremur mai bine ca asta nou. Posibil sa ma insel, dar nu prea cred.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 6 August 2010, ora 17:10

Vor trebui sa refaca peretii interiori.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

529 mesaje
Postat pe: 6 August 2010, ora 22:16

La fel de iradiante! pline de energiile negative ale vecinilor

comanescu

1 mesaj
Postat pe: 27 Mai 2011, ora 19:38

Vreau sa atrag atentia asupra blocurilor noi care se construiesc in zona Damaroaia - Bucurestii Noi. Calitatea acestor constructii este extrem de proasta. Se lucreaza intr-un ritm extrem de rapid, betoanele se toarna in mijlocul strazii si calitatea lor este jalnica, armarea stalpilor de sustinere este facuta de forma si cu materiale de proasta calitate. Investitorii din aceasta zona sunt in exclusivitate rromi, se finanteaza din camata si toate blocurile pe care le ridica sunt o bataie de joc la adresa disciplinei in constructii.
Nu respecta nimic, nici regimul de inaltime, nici distanta fata de imobilele invecinate. Cateva exemple: imobilul din strada Izbiceni nr.35 a avut autorizatie de constructie pentru P+2+M si s-au ridicat in final 5 etaje, pe o structura care nu asigura stabilitate decat pentru 2. Imobilele (gemene) din strada Luptatorilor sunt construite la o distanta de cca.7 metri unul in fata celuilalt, deci pentru locatarii care stau fata in fata nu exista nici o raza de soare. Imobilele din strada Natatiei (5 etaje) si Salatruc (3 etaje) sunt construite fara autorizatie (autorizatiile s-au obtinut abia dupa finalizarea constructiei).
Multi dintre locatarii mutati in aceste blocuri acuza diverse probleme: igrasie, pereti strambi, de pe care se cojeste vopseaua, instalatii facute in dorul lelii s.a.
Aveti grija ce cumparati si de la cine cumparati.

nico_flo5

2 mesaje
Postat pe: 17 Iulie 2011, ora 12:19

Buna,

Eu sunt din provincie (PH) si am avut de ales dintre un apart nou si unul vechi, bineanteles optam pt cel nou, dar surpriza a fost sa aflu ca blocul construit a fost proiectat prost si fundatia se lasa ( drept pt care constructorul este obligat sa-l demoleze) si asa mi-am cumparat un ap vechi din 1969 care a prins cateva cutremure mari si nu are nici macar o fisura , este foarte spatios si am preferat sa fie fara imbunatatiri.
Cand cumparati un apart nu va bucurati ca are imbunatatiri, pt ca este foarte greu sa gasesti ceva pe gustul tau, si nu sti ca inseamna sa demolezi faianta, gresie etc.
Asa ca eu nu as da un apartament comunist care este construit cu raspundere ( deoarece comunistii impuneau acea teama si respect) pe unul capitalist ( care este construit cu cele mai proaste materiale si ieftine si facute la repezeala , ca sa micsoreze costurile) . Ganditi-va bine ca este vorba de multi bani!
Succes!

D_Ileana

1 mesaj
Postat pe: 28 Noiembrie 2011, ora 12:41

Eu sunt din Arad si din 30.06.2009 locuiesc intr-un bloc nou in cartierul ARED, mai precis in blocul R7, primul facut de ARED cu firma ungureasca si sunt mai mult decat multumita. In afara de mici fisuri pe la colturi nu am avut probleme deloc. Cheltuielile de intretinere sunt mici, mai ales iarna, se simte ca blocul e izolat pe exterior. Si noi am auzit vrute si nevrute, dar cel mai bine a fost sa ne convingem singuri, astfel ca nu am cumparat doar un apartament intr-un proiect pe hartie, ci am fost pe santier de cateva ori sa vedem cum is facute si asa am putut lua hotararea. Dupa blocul nostru au mai facut inca 7 aici in cartier si lucra la inca altele 2 si vad ca nu au renuntat la firma maghiara cu care lucra, chiar si muncitorii sunt maghiari si cred ca aici asta spune multe.

9am250220

1 mesaj
Postat pe: 14 Decembrie 2011, ora 21:42

salut oameni buni. ce tot va batzi voi intre blocuri vechi si blocuri noi. daca vine un cutremur mai serios bag mana in foc ca rade tot. dar nui asta problema. zici cati ei apartament nou si cica esti mai in sugurantza nu? dar te-ai gandit ca poate cutremurul nu te prinde acasa si te prinde pe sub o baraca care cade peste tine?

9am_420

9 mesaje
Postat pe: 13 Iunie 2012, ora 16:35

Care sunt criteriile pentru care ati alege un apartament intr-un bloc nou?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 13 Iunie 2012, ora 16:38

Sa fie rezistent la 8 grade Richter.

9am_420

9 mesaje
Postat pe: 20 Iunie 2012, ora 18:52

Doar atat? Nimic legat de apartament?

greta

12 mesaje
Postat pe: 8 Ianuarie 2013, ora 12:47

Eu cred ca blocurile noi sunt mai bune: au parcare, paza si sunt mai bine facute, izolate termic. In fine, ofera mai multe avantaje, parerea mea.

9am_3516

1 mesaj
Postat pe: 22 Februarie 2014, ora 16:48

Teoretic daca cladirea din beton armate este intretinuta si apa nu ajunge la structura de otel sa-o corodeze, cladirea poate sta in picioare sute de ani.
Un articol interesant despre asta aici:
www.buildingconservation.com/articles/concrete/concrete.htm
Pe scurt daca stai intr-un bloc vechi cel mai bine este sa acoperi gaurile ca apa sa nu mai ajunga la structura de rezistenta.

GabiDinca

1 mesaj
Postat pe: 15 Iulie 2014, ora 11:12

Si eu cred ca blocurile noi sunt mai bune. Eu ma voi muta curand din chirie, dupa 6 ani de mutari, revonari si reparatii, voi avea in sfarsit locuinta mea, un apartament nou si iau in calcul ofertele de apartamente din complexul Cosmopolis. Mi se par spatioase, zona arata bine si cred ca este mai avantajos sa cumperi un apartament intr-o cladire recent construita, nu trebuie sa iti faci atatea probleme in legatura cu rezistenta structurii, revonare, timp pierdut...

9am_4219

8 mesaje
Postat pe: 8 August 2014, ora 02:04

Unele blocuri noi au finisaje deosebit de proaste. Dar nici cu blocurile vechi nu e mai bine. Trebuie sa le cureti pana la ciment sa poti obtine un perete cat de cat drept. Despre tevi si altele nu mai zic nimic :(

9am_4104

2 mesaje
Postat pe: 26 August 2014, ora 14:21

Da, asa este, unele blocuri noi arata mai rau ca unele vechi. Dar mai sunt si exceptii. Eu de exemplu dupa multe vizionari de apartamente am descoperit complexul de care spune si GabiDinca. M-am mutat imediat intr-un apartament spatios si complet finisat, nu a mai fost nevoie de nicio modificare, adica n-am avut probleme cu zgomotul sau prizele, am primit totul la o calitate ft buna. . Si am acces la toate facilitatile complexului, piscina, sala de fitness.mie mi se pare foarte ok, iar raportul calitate-pret este mai mult decat rezonabil.

9am_4404

3 mesaje
Postat pe: 16 Septembrie 2014, ora 13:12

Buna! Vad ca spuneti numai de bine despre complexul asta, m-ar ajuta daca mi-ati spune daca sunt probleme cu transportul, ca am citit ca asta e o problema la complexele rezidentiale. Vreau sa ma mut din bucuresti ca scap de agitatie si poluare, dar nu vreau sa fac o vesnicie pe drum pana la serviciu.

9am_4406

1 mesaj
Postat pe: 16 Septembrie 2014, ora 13:47

Sora mea locuieste in Cosmopolis si pot sa iti spun ca transportul nu e o problema. Eu de exemplu nu am masina si ma duc la ea in vizita cel putin o data pe saptamana. Au un transport in comun care circula regulat, asa ca daca stii de unde sa il iei si la ce ora vina ajungi fara probleme. Sora mea are masina personala si e cu atat mai bine, are locul ei de parcare si ajunge in 15 minute in oras. Sper ca te-a ajutat!

9am_4413

1 mesaj
Postat pe: 19 Septembrie 2014, ora 12:21

Cred ca blocurile noi sunt cele mai bune. Acestea vor deveni vechi peste 30 de ani si cele care sunt vechi vor deveni si mai vechi. In Brasov Alphaville, un complex imobiliar a avut mare succes la public si au vandut toate apartamentele ceea ce arata ca oamenii sunt interesati de blocuri noi.

Doina_Buse_1

1 mesaj
Postat pe: 17 Iunie 2016, ora 11:03

saluatre! fix acceasi dilema am avut si eu si dupa lungi discutii cu amicii si parinti, fiecare cu interpretarea lui am zis sa apelez si la un profesionist si asa am gasit:www.piatradecasa.ro unde un dl arhitect iti da informatii concrete despre problema ta sau despre casa ta-pe mine m am luminat si asa am avut argumente serioase.

Pagini: << 1 2 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Blocuri noi vs Blocuri vechi !
Mergi la: