Info
x
Fenomene la limita cunoasterii
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Septembrie 2010, ora 23:39
A fost si Tesla implicat in experimentul Philadelphia?
S-au s-a folosit ceva de la el, vreo teorie inca nepublicata?
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 13 Septembrie 2010, ora 15:38
De la: cristianvitu, la data 2010-09-12 23:31:11iar �ntre voi �i politic� "miu" are valoare nul�!...asta a propos de frecare...EXIST� TOPIC PENTRU POLITIC� !!!Mai bine se scotea unul si pentru ..............frecare
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1253 mesaje Membru din: 28/05/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Septembrie 2010, ora 00:55
De la: nastasemihail, la data 2010-09-12 23:39:05A fost si Tesla implicat in experimentul Philadelphia? A fost..in sensul ca s-au folosit de teoriile lui desi el nu a fost de acord cu experimentul.Stia el de ce..
|
Postat pe: 14 Septembrie 2010, ora 01:47
De la: adakaleh, la data 2010-09-14 00:55:10De la: nastasemihail, la data 2010-09-12 23:39:05A fost si Tesla implicat in experimentul Philadelphia? Deci e cum am banuit sau am aflat din aer. Ca Einstein a iesit in fata, cu teorii si experimente ale mai multora. Cred ca e clar spiritul de inventica folosit cum trebuie. Acolo au murit f multi marinari in experiment. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 834 mesaje Membru din: 13/04/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 11:31
,,O legend� chinez� spune c� demult, ni�te oameni de statur� mic�, sub�iri, de culoare galben�, au cobor�t din cer cu o nav� spa�ial�. Creaturile aveau capete bombate �i erau a�a de ur�te la �nf��i�are, �nc�t multe au fost v�nate �i ucise. Povestea seam�n� izbitor de mult cu mesajul descifrat de pe discurile de piatr�, de un cercet�tor din Beijing.
�n 1938, Chi Pu Tei, profesor de arheologie la Universitatea din Beijing, a plecat cu studen�ii s�i �ntr-o expedi�ie �n mun�ii Bayan Kara-Ula, la frontiera dintre China �i Tibet. Grupul a cercetat o re�ea de pe�teri, despre care existau informa�ii c� au fost sculptate artificial, sem�n�nd mai mult cu un sistem complex de tuneluri �i depozite subterane. �n interiorul pe�terilor, studen�ii au descoperit un �ir ordonat de morminte, care con�ineau schelete ciudate. Nici unul nu m�sura mai mult de 1,20 metri. Oasele erau foarte sub�iri, iar craniile dispropor�ionat de mari. O parte din membrii echipei au sugerat c� ar fi vorba de r�m�i�ele unei specii necunoscute de goril� de munte. Replica profesorului Chi Pu Tei, �Cine a mai auzit ca maimu�ele s� se �ngroape una pe alta?�, i-a redus �ns� pe to�i la t�cere. Cercet�torii au descoperit apoi c� pere�ii pe�terilor erau acoperi�i de pictograme ale bol�ii cere�ti: imagini ale soarelui, lunii, p�m�ntului �i ale unor stele neidentificate, unite printr-o serie de linii punctiforme. Chiar �nainte de plecare, echipa profesorului Chi a mai f�cut o descoperire uluitoare. Studen�ii au g�sit, pe jum�tate �ngropat �n p�m�nt, un disc de piatr� ciudat, care p�rea �lefuit de m�inile unor creaturi inteligente. Discul avea aproximativ 25 de centimetri diametru �i 2 centimetri grosime, iar �n mijloc o gaur� perfect circular�, de 2 centimetri. Pe suprafa�a pietrei se vedea un �an� spiralat foarte fin, sem�n�nd mult cu un fel de �nregistrare fonografic� primitiv�. La o privire mai atent�, cu lupa, �antul s-a dovedit a fi o linie continu� de hieroglife ciudate. Caracterele aproape microscopice erau �ntr-o limb� necunoscut�. ��an�urile vorbitoare� Discul a fost trimis la Beijing, pentru a fi decodificat de exper�i, �ns� nimeni n-a reu�it s� �n�eleag� semnifica�ia mesajului. S-a stabilit doar c� piatra avea o vechime cuprins� �ntre 10000 �i 12000 de ani. �n 1965, alte 716 discuri gravate au fost g�site �n pe�terile din Himalaya.Unul dintre cercet�torii Academiei de Preistorie din Beijing, doctorul �um Um Nui, a perseverat �n studierea ciudatelor inscrip�ii, �n dorin�a de a r�spunde la urm�toarele �ntreb�ri:�Cum au �lefuit at�t de precis discurile, ni�te oameni primitivi? Cum au reu�it s� le inscrip�ioneze la dimensiuni aproape microscopice? Cine erau ace�ti oameni �i care a fost rostul �lefuirii sutelor de pietre?�. Doctorul a transcris semnele �i, dup� c�teva luni de munc� intens�, a �nceput s� decodifice mesajul, de�i multe hieroglife erau �terse din cauza trecerii timpului. Mai �nt�i, cercet�torul a descoperit c� mesajele de pe pietre au fost scrise de un popor numit Dropa. O vreme, el a crezut c� textul este un mit sau un fragment dintr-o ceremonie religioas� preistoric�. La sf�r�it �ns�, c�nd a dus la bun sf�r�it munca de decriptare a textului, doctorul �um a r�mas �intuit �n scaun. Povestea relatat� de discurile Dropa era pur �i simplu incredibil�. Mesajul Dropa Discurile Dropa relateaz� istoria unei nave spa�iale, trimis� de pe o planet� �ndep�rtat�, care s-a pr�bu�it �n mun�ii Baian-Kara-Ula din Himalaya. Potrivit inscrip�iilor, creaturile n-au reu�it s�-�i repare nava avariat� �i n-au mai putut s� ia leg�tura cu semenii lor. Ocupan�ii navei �i-au g�sit refugiul �n pe�terile din mun�i. �n ciuda inten�iilor lor pa�nice, Dropa au trezit antipatia tribului Ham, care ocupa pe�terile din �mprejurimi. O parte dintre creaturile venite din cer au fost v�nate �i chiar ucise. Cu timpul, b�tina�ii �i noii veni�i au �nceput s� convie�uiasc� pa�nic. De altfel, unii cercet�tori consider� c� ace�tia s-au amestecat �i c� urma�ii lor au supravie�uit p�n� ast�zi. �n prezent, zona este locuit� de dou� triburi, Dropa �i Han. Antropologii n-au reu�it s� le �ncadreze �n nici un trib dintr-o ras� cunoscut�; locuitorii nu sunt nici chinezi, nici tibetani. Membrii triburilor au statur� de pigmeu. �nal�imea medie este de 1,25 metri, iar greutatea corpului variaz� �ntre 20 �i 30 de kilograme. Locuitorii au corp sub�ire, capete dispropor�ionat de mari, identice r�m�i�elor scheletice g�site �n pe�teri, �n 1938. P�rul de pe corp este rar. Ochii sunt mari, cu un iris de culoare albastru-deschis. �ntre scepticism �i aprobare Doctorul �um a notat descoperirile sale �i le-a prezentat Universit��ii din Beijing. Academia de Preistorie i-a interzis s� publice sau s� vorbeasc� despre descoperirea f�cut�, sub pretextul c� lumea nu trebuie s� �tie nimic despre Dropa �i c�l�toria lor spre P�m�nt, pentru c� o astfel de descoperire ar fi provocat un �oc enorm �n con�tiin�a omenirii. Totu�i, doi ani mai t�rziu,�um Um Nui a publicat lucrarea, sub titlul: � �an�urile inscrip�ionate referitoare la nava spa�ial� care, potrivit �nregistr�rilor de pe disc, a aterizat pe P�m�nt acum 12 mii de ani�. Cu pu�ine excep�ii, traducerea �i teoriile sale au fost ridiculizate de lumea arheologilor. Unul dintre oamenii de �tiin�� care i- a acordat credit lui �um a fost cercet�torul rus V. Sai�ev. �n 1968, el a republicat articolele despre Dropa �i a examinat discurile de piatr�. S-a dovedit c� acestea aveau c�teva �nsu�iri foarte ciudate. �n primul r�nd, concentra�ia de cobalt �i alte metale grele era foarte mare, fapt ce pune sub semnul �ntreb�rii capacitatea unor oameni primitivi de a ciopli literele pe discuri, mai ales c�nd este vorba de caractere at�t de minuscule. Discul a fost testat �i cu un oscilograf. Aparatul a �nregistrat un ritm oscilatoriu surprinz�tor, ca �i cum, spun oamenii de �tiin��, discul ar fi fost �nc�rcat electric mai demult. Oricare ar fi natura, originea sau scopul lor, discurile Dropa prezint� un mister pentru antropologi. Au fost �ntr-adev�r Dropa vizitatori de pe o planet� �ndep�rtat�, sau totul se rezum� la un mit al crea�iei imaginat de o cultur� primitiv�? Dac� aceast� ultim� variant� este adev�rat�, mitul se adaug� unui �ir nesf�r�it de legende ale unor culturi str�vechi, care pretind c� �nainta�ii lor au cobor�t pe p�m�nt, din ceruri. Iar dac� acest din urm� lucru este valabil, pietrele Dropa reprezint� prima m�rturie �nregistrat� a vizitei unei civiliza�ii extraterestre pe P�m�nt.'' |
|
9am242332 16 mesaje Membru din: 18/09/2010 |
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 17:50
Perfect adevarat,la frontiera romana cu moldova sosesc mereu niste fiinte ciudate ,care vorbesc stricat romaneste cu vize romanesti si care trecind prin Romania ,dispar in vest.Incredibil, aceste fiinte de cind au primit ajutorul rominesc ,au platit pe vize circa 300 miliarde de euro,traficantilor de vize romanesti.
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 17:57
De la: 9am242332, la data 2010-09-18 17:50:26Perfect adevarat,la frontiera romana cu moldova sosesc mereu niste fiinte ciudate ,care vorbesc stricat romaneste cu vize romanesti si care trecind prin Romania ,dispar in vest.Incredibil, aceste fiinte de cind au primit ajutorul rominesc ,au platit pe vize circa 300 miliarde de euro,traficantilor de vize romanesti. �i s� fac� s� iei, limita trebuie �n�ercat� �� str�jerii le fac probleme
Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
Fosta membra 9am.ro 529 mesaje Membru din: 30/03/2010 |
Postat pe: 18 Septembrie 2010, ora 21:26
De la: Ingrid, la data 2010-09-18 17:57:06De la: 9am242332, la data 2010-09-18 17:50:26Perfect adevarat,la frontiera romana cu moldova sosesc mereu niste fiinte ciudate ,care vorbesc stricat romaneste cu vize romanesti si care trecind prin Romania ,dispar in vest.Incredibil, aceste fiinte de cind au primit ajutorul rominesc ,au platit pe vize circa 300 miliarde de euro,traficantilor de vize romanesti. Dapai,trebuiesc impozitati bre ! Ce ziceBoc ?
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 11 mesaje Membru din: 20/09/2010 |
Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 08:24
De la: TEMERAR, la data 2010-09-18 21:26:36De la: Ingrid, la data 2010-09-18 17:57:06De la: 9am242332, la data 2010-09-18 17:50:26Perfect adevarat,la frontiera romana cu moldova sosesc mereu niste fiinte ciudate ,care vorbesc stricat romaneste cu vize romanesti si care trecind prin Romania ,dispar in vest.Incredibil, aceste fiinte de cind au primit ajutorul rominesc ,au platit pe vize circa 300 miliarde de euro,traficantilor de vize romanesti. Boc lucreaza la Ordonanta ,pentru impozit pe vinturi si base ...
|
9am242357 6 mesaje Membru din: 20/09/2010 |
Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 11:50
De la: nastasemihail, la data 2008-11-03 03:49:31HAIDETI SA DEZBATEM FENOMENE DE GENUL: ENERGETICA UMANA, ENERGETICA VIULUI IN GENERAL, FENOMENE NATURALE INEXPLICABILE SI ALTELE. Radu Morar si Andreea PORA DE LA b1tv si teoria mogulilor portocalii.
|
Postat pe: 20 Septembrie 2010, ora 15:36
ce este o lumina curba?//?
|
Postat pe: 21 Septembrie 2010, ora 04:20
De la: Tramp, la data 2010-09-20 15:36:06ce este o lumina curba?//? Care trece printr-o fibra de sticla. Curba? Dar o lumina ce se opreste in loc? Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 21 Septembrie 2010, ora 04:24
O sa iei premiu ptr notiune, Tramp.
Lumina ce se opreste in spatiu, exista, dar nu la noi oamenii. La ozn-uri. Si daca faci misto de asta, si o iei pe lateral, nu mai discut cu tine. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 21 Septembrie 2010, ora 04:34
Fasciculele de particule pot fi deviate in cimpuri de forta. Deci si curbate.
|
|
Postat pe: 21 Septembrie 2010, ora 13:24
Curbarea traiectoriei luminii la trecerea prin c�mpul gravita�ional generat de structurile cosmice masive (stele, galaxii, g�uri negre) a fost prezis� de Albert Einstein �nainte de publicarea teoriei relativit��ii generalizate. Una din manifest�rile acestui fenomen este �i inelul Einstein, despre care pute�i citi c�teva detalii �n continuare.
,,Inelul Einstein este efectul deform�rii traiectoriei luminii venite de la o surs� dep�rtat� (stea sau galaxie) care apare observatorului de pe Terra sub forma unui inel luminos datorit� efectului de lentil� gravita�ional� produs de o mas� enorm� (galaxie sau gaur� neagr�). Fenomenul apare atunci c�nd sursa dep�rtat� de lumin�, lentila gravita�ional� �i P�m�ntul sunt perfect aliniate. Primul inel Einstein complet, botezat B1938+666, a fost descoperit �n 1998 de astronomi englezi de la Universitatea din Manchester �n colaborare cu colegii lor americani de la NASA, care au folosit telescopul spa�ial Hubbl'' Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am057262 1 mesaj Membru din: 21/05/2009 Oras: Sighisoara |
Postat pe: 22 Septembrie 2010, ora 14:41
NU TREBUI SA VA SPERIATI DE ACESTE TRAIRI CI DIN CONTRA SA FITI MAI PUTERNICI SI CAND SPUN MAI PUTERNICI MA GANDESC LA DIVINITATEA FIECARUIA LA SUFLET.SUNT SIGURA CA FIECARE DINTRE NOI A AVUT TRAIRI MINUNATE IN ACEASTA VIATA PANA ACUM DAR NU TOTI LE INTELEGEM MESAJELE,D-ZEU ESTE BUN RABDATOR,PASNIC PLIN DE IUBIRE IAR DACA NOI FACEM SI PRIVIM LUCRURILE DIN VIATA NOASTRA CU IUBIRE LAUNTRICA ATUNCI TOTUL DEVINE POSIBIL DIN IMPOSIBIL.SUNT CONVINSA K IN LUMEA ACEASTA EXISTA CELE DOUA FORTE CARE PE FIECARE DINTRE NOI NE SUPUNE LA FEL DE FEL DE INCERCARI CUM AR FI PIERDEREA S-AU CASTIGAREA SUFLETULUI DAR SA NU UITATI K DE FIECARE DATA CAND CONSTATATI K NM PUTETI IESI DINTR-O BELEA,NECAZ ESTE BINE SA VA RUGATI LA D-ZEU CHEMAND-UL PRINTR-UN MOD IPERSONAL S-AU PERSONAL SI ANUME:"DOAMNE,ISUSE HRISTOASE,FIUL LUI D-ZEU, MILUIESTE-MA PE MINE PACATOSUL!". CREDETI-MA CA AM TRECUT PRIN FOARTE MULTE INCERCARI PANA ACUM SI DACA NU STIAM SA ALEG CU INIMA IMI PIERDEAM SUFLETUL.SA NU UITATI K MENIREA NOASTRA A OAMENILOR ESTE SALVAREA DE SUFLETE.M-AS BUCURA NESPUS DC ATI TINE CONT DE ACEST MESAJ SI NU L-ATI IGNORA! Raporteaza abuz de limbaj
Idia
|
|
Fosta membra 9am.ro 754 mesaje Membru din: 22/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 07:15
SE FAC ANGAJARI !
COMPANIE intima, colaborare pt. masaj si companie intima, doamne si domnisoare 18-40 ani, aspect fizic placut, ingrijit, serioase, sociabile, comunicative, comision 50% la client, bonusuri, posibil si cazare, rog seriozitate maxima; 0726 494319
PDLei, nu ma lasati PUII MEI,furati cit sunt eu presedinte,sa ne tina romanii minte.Lenuța sa-și plateasca ratele la banca.
http://www.youtube.com/watch?v=iYKYDqZsUNo
■9AM: Sunteti multumit de realizarile dumneavoastra de pana acum in fruntea statului?
Traian Basescu: Bineinteles. Am facut tot ce mi-am propus. Fiica mea cea mica, Lenuta, a invatat in sfarsit sa scrie si sa citeasca, ca doar nu e in Parlamentul Europeana de doua ani degeaba. Sunt foarte mandru de ea. Sunt multumit si de Ioana, cealalta fiica, ca stie sa invarta banii si afacerile. Altfel, ce sa zic� am fost un prieten bun pentru toti cei care m-au sustinut in campaniile electorale si imi platesc mereu datoriile.
■9AM: Dar eu ma refeream la poporul roman. Sunteti multumit de ce le-ati oferit din postura de presedinte ?
http://www.youtube.com/watch?v=yAaDpSnqjfg&feature=related
.9AM. VA MULTUMIM !
Traian Basescu: Va multumesc si eu. Am plecat, ma asteapta Becali si Patriciu la restaurant.Și pe urma trec pe la LENUȚA-
Nurse with big tits eats cum-
Ea face și mai bine !
|
|
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 13:30
De la: bseceta, la data 2010-09-23 07:15:05SE FAC ANGAJARI ! dar pe acelea intre 40-80 de ani sunt expirate?
|
Fosta membra 9am.ro 24 mesaje Membru din: 15/02/2010 |
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 15:54
De la: bseceta, la data 2010-09-23 07:15:05SE FAC ANGAJARI ! In familia ta ai incercat?Surori ai?Dar cumnate?Verisoare,ceva?Iti dau o idee:fa 2-3 copii,creste`i si baga`i pe treaba!Si uite asa,cu multa munca,pui un ban la pusculita si treci de criza.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 21:04
Poate daca am indrazni mai mult!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
9am242482 6 mesaje Membru din: 24/09/2010 |
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 21:45
De la: corinaflorina, la data 2008-11-07 13:31:34HAIDETI SEXI, tandra, sex in 3, oral neprotejat cu finalizare, cunnilingus, igiena, discretie, dus impreuna, masaj, arat foarte bine locatie centrala, rog seriozitate, pt.domni manierati, poze noi reale, garantez revenirea, suntem doua, 24 Sep 19:57 0734.076.868 0734.076.868 Pret 100L Super !
|
|
Postat pe: 26 Septembrie 2010, ora 03:11
De la: Tramp, la data 2010-09-21 13:24:48Curbarea traiectoriei luminii la trecerea prin c�mpul gravita�ional generat de structurile cosmice masive (stele, galaxii, g�uri negre) a fost prezis� de Albert Einstein �nainte de publicarea teoriei relativit��ii generalizate. Una din manifest�rile acestui fenomen este �i inelul Einstein, despre care pute�i citi c�teva detalii �n continuare.Vezi ca se poa.
|
|
Postat pe: 26 Septembrie 2010, ora 11:31
,,lumina curba''
Teoria lui Einstein ,,. Ea arat� spre existen�a g�urilor negre�regiuni de spa�iu �n care spa�iul �i timpul sunt distorsionate �ntr-at�t �nc�t nimic, nici m�car lumina, nu mai pot ie�i de acolo�ca stare final� a evolu�iei stelelor masive. Exist� indicii c� astfel de g�uri negre stelare, precum �i alte tipuri mai masive de g�uri negre sunt r�spunz�toare pentru radia�iile intense emise de unele tipuri de obiecte astronomice, cum ar fi nucleele galactice active sau microquasarii. Curbura luminii sub efectul gravita�iei poate conduce la apari�ia de lentile gravita�ionale, prin care se v�d pe cer mai multe imagini ale aceluia�i obiect astronomic. Relativitatea general� prezice existen�a undelor gravita�ionale, care au fost m�surate indirect; o m�surare direct� a acestora este scopul unor proiecte cum ar fi LIGO. �n plus, relativitatea general� st� la baza modelelor cosmologice actuale ale unui univers �n expansiune.'' Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Septembrie 2010, ora 20:05
Gaurile negre sint doar un concept teoretic. Din moment ce o galaxie teoretic fiinteaza cit un univers. Cele actuale, sint de acum 10 miliarde de ani, Acum e al doilea rind de stele. Se subintelege, ca centrele lor, nu functioneza chiar ca teoria. Adica, nu maninca galaxia. De mult universul trebuia sa fie format numai din gauri negre, si atit. Si nu e deloc asa.
Undeva nu se tine cont ca totul e in transformare, nu se merge numai intr-o singura directie in cazul oricarui fenomen. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 26 Septembrie 2010, ora 21:14
De la: adakaleh, la data 2010-09-14 00:55:10De la: nastasemihail, la data 2010-09-12 23:39:05A fost si Tesla implicat in experimentul Philadelphia?
|
|
Postat pe: 27 Septembrie 2010, ora 14:58
De la: nastasemihail, la data 2010-09-26 20:05:59Gaurile negre sint doar un concept teoretic. Din moment ce o galaxie teoretic fiinteaza cit un univers. Cele actuale, sint de acum 10 miliarde de ani, Acum e al doilea rind de stele. Se subintelege, ca centrele lor, nu functioneza chiar ca teoria. Adica, nu maninca galaxia. De mult universul trebuia sa fie format numai din gauri negre, si atit. Si nu e deloc asa. Misule!gaura aia neagra a ratat-o romanii in '89?Spuneu unii ca au vazut o luminita in capatu iei,oare cum se putea vede a asa ceva daca era neagra? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 13:12
De la: 9am242482, la data 2010-09-24 21:45:11De la: corinaflorina, la data 2008-11-07 13:31:34HAIDETI Spor la lucru...........dac tot sunteti doua! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 29 Septembrie 2010, ora 13:22
A
pielea pe Tramp!!Nu-ti mai ajunge una, iti trebuiesc doua!!
|
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 13:36
De la: M_Elody, la data 2010-09-29 13:22:22A Acesta-i un fenomen la limita cunoasterii
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 30 Septembrie 2010, ora 13:40
De la: Tramp, la data 2010-09-30 13:36:19De la: M_Elody, la data 2010-09-29 13:22:22A nu-i nevoie sa faceti cunostinta...
Daniela
|
|
|
|

pielea pe Tramp!!